یکی از مهمترین روشهای رایج برای شکلدهی پلاستیکها قالبریزی تزریقی است. امروزه خانه، دفتر کار و کارخانه شامل انواع وسایلی است که به روش قالبریزی تزریقی ساخته شده است. قالبریزی تزریقی یکی از روشهای متالوژی و ریختهگری میباشد. هنر ریختهگری و قالبریزی تزریقی مواد پلاستیکی هنری است دیرین و کهن و اولین دستگاههای پیشرفته آن در سال 1872 ساخته شد. بسیاری از صندلیهای پلاستیکی به روش قالبگیری تزریقی ساخته میشوند در این پروژه سعی شده است که صندلی پلاستیکی به روش قالبگیری تزریقی ساخته شود.
با توجه به جمعيت جهان كه بطور دائم در حال افزايش ميباشد و رشد آن در هيچ زماني متوقف نميشود بدون شك صنايع غذايي فعلي جهان پاسخگوي نيازها نخواهد بود و انسان بايد به فكر منابع غذايي ويژه منابع پروتئيني جديد باشد .
يكي از راه هاي تأمين نياز روز افزون به پروتئين . توليد آبزيان ، از جمله آبزيان پروتئيني است براي مثال : در نواحي كه از شرايط محيطي و آب مناسب برخوردار است ميتوان اقدام به پرورش ماهيان سردابي از جمله ماهي قزل آلا نمود . اين ماهي كه گوشت آن طعم بسيار مطلوبي دارد ميتواند به خوبي يكي از منابع پروتئين حيواني جمعيت كشور ما ( به خصوص در مناطق روستايي ) باشد .
با توجه به دوره به نسبت طولاني پرورش ماهي قزل الا كه در اكثرر مناطق كشور حدود 9 تا 10 ماه ميباشد بايد از طولاني بودن اين دوره بيشترين برسانيم . استفاده 1 براي ايجاد شرايط مناسب جهت رشد ماهي ببريم تا وزن آنها را به ، بالاترين ، حدممكن ، برسانيم .
ماهي قزل آلا پرورشي براي رشد بيشتر و رسيدن به بالاترين . وزن در
انتهاي دوره پرورش ، نياز به شرايط و زمينه هاي مساعد كننده معيني دارد اين نكته را از ياد نبريم كه با توجه به اينكه منابع ، آبي مناسب براي پرورش ماهي قزل آلا محدود ميباشد ، بايد از منابع موجود بيشترين استفاده را ببريم يعني در هر خردعة پرورش قزل آلا بيشتر از ميزان ممكن ماهي را توليد كنيم تا بتوانيم به ستود اقتصادي مناسب دست يابيم . و آب وارد شده به خردعه نيز بيشترين استفاده و بهره گيري به عمل آيد .
فهرست
عنوان صفحه
1- مقدمه
2- كليات
3- پرورش ماهي قزل آلا
4- روش هاي پرورش ماهي قزل آلا
5- عوامل مؤثر در رشد ماهي قزل آلا
1-3- عوامل محيطي مؤثر در رشد ماهي قزل آلا
2-3- عوامل تغذيه اي مؤثر در رشد ماهي قزلآلا
3-3- عوامل داخلي مؤثر در رشد ماهي قزل آلا
5-روش تخمين تودة زندة ماهي در استخر
6- تعيين شاخص رشد (ضريب رشد)
7- ميزان رشد مناسب ماهي قزل آلا در هر مرحله از پرورش
8- تعداد دفعات غذادهي و زمان غذادهي
9- تعيين ضريب تبديل غذايي
10- روش محاسبه مقدار غذاي مورد نياز ماهي در مراحل مختلف پرورش
11- تجزيه غذا براي بچه ماهي ، پيش پرواري و پرواري قزل آلا
1-10- غذا آغازي
2-10- غذا رشد
3-10- غذا پرواري
12- تناسب بين اندازه غذا و اندازه (سايز) ماهي
1-11-غذاي خشك
2-11- غذاي تر
3-11- غذاي مرطوب
13- استفاده از غذاي تر و مرطوب در كنار غذاي كنسانتره
14- نكات ضروري و قابل توجه در رابطه با غذادهي و تغذيه قزل آلا
همبرگر يكي از فراورده هاي گوشتي بوده كه از طريق فرمولاسيون و اختلاط مواد اوليه مجار حاصل مي شود . فرآيند تهيه همبرگر كاملاً ساخته شده ابوده و مهترين مرحله آن آماده سازي مواد و اختلاط آنها مي باشد . نكته بسيارمهم در مورد صنايع غذايي و به ويژه همبرگر كه داراي مصرف عمومي بوده ، رعايت بهداشت و كنترل كيفيت است.جهت كنترل كيفيت صحيح بايد مواد اوليه ، مراحل مختلف فرايند توليد و در نهايت مصول بطور مستمرو مطابقاستاندارد آزمايش و بررسي شوند .
وضعيت محصول از لحاظ ارزش غذائي ، بهداشت و قيمت تمام شده در ارتباط مستقيم با مواد اوليه مي باشد ، هر يك از مواد اوليه نقش خاصي درمحصول ايفا نموده ،بنابراين انتخاب نوع و ميزان مصرف آن بايستي دقيق انجام شود. تركيب درصد مواد مصرفي با توجه به حدود استاندارد و نيز سليقه مصرف كنندگان تعيين مي شود .
نحوه انجام صحيح فرايند تهيه همبرگر تا حد زيادي وابسته به انتخاب دستگاه هاي مناسب و كار آمد است. اصولاً ماشين آلاتي كه درصنايع غذايي استفاده شده مي بايست از جنس فولاد ضد زنگ بوده ودرطراحي وساخت آن نكات بهداشتي را كاملاً در نظر داشت.
هر واحد توليدي علاوه بر تجهيزات خط توليد ، نيازمند تاسيسات بنيادي و اوليه ازقبيل آب ، برق ، گرمايش ، سرمايش و … بوده كه مي بايست متناسب با ظرف يت توليد واحد و تجهيزات خط توليد انتخاب شوند . جهت انجام فرايند توليد و نيز خدمات پشتيباني نياز به سالن وساختمان بوده كه مساحت آنها با توجه به اصول مهندسي صنايع تعيين مي گردد .
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه 3
چکیده نتایج بررسیهای طرح تولید همبرگر 4
فصل دوم
پروسه تولید 46
روش های مختلف تولید و انتخاب بهترین روش 49
مواد اولیه و افزودنی 51
فصل سوم
بررسی های و برآوردهای فنی 55
ویژگی ها و مشخصات فنی همبرگر 59
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید 61
مشخصات ماشین آلات وتجهیزات ، تاسیسات عمومی 68
محاسبه سطح زیر بنا و مساحت زمین 84
نیروی انسانی مورد نیاز 91
فصل چهارم
کانون های مصرف وکالاهای رقیب 94
بررسی بازار و قیمت فروش 101
ظرفیت و برنامه تولید 104
فصل پنجم
بررسی های مالی و تعیین شاخصهای اقتصادی طرح تولید همبرگر
توسط نرم افزار کامپیوتری 111
میزان و قیمت مواد اولیه مورد نیاز 154
جمع بندی نتایج بررسیهای اقتصادی طرح تولید همبرگر 168
با وجود گذشت بيش از يك قرن از پرورش شترمرغ اهلي در مزارع افريقاي جنوبي، اطلاعات علمي كمي در خصوص تغذيه شترمرغ وجود دارد و نيازهاي غذايي اين پرنده به طور دقيق برآورد نشده است. نتها در چندساله اخير برخي از تحقيقات اوليه در اسرائيل و افريقاي جنوبي در اين زمينه انجام شده اشت. هنوز جنبه هاي زيادي مورد تحقيق قرار نگرفته و اطلاعات گردآوري شده در اين بخش بيشتر مربوط به تجربيات پرورش دهندگان شترمرغ در افريقاي جنوبي است.
شترمرغ بطور كامل علفخوار نبوده و در حيات وحش قسمتي از غذاي آنان را حشرات، پستانداران كوچك، مارمولك و گاهي تخم پرندگان تشكيل مي دهد. اگرچه شترمرغ ها علف مي خورند ولي غذاي مورد علاقه آنان را برگ گياهان دولپه اي و نيز دانه آنها تشكيل مي دهد.
شترمرغ بر اساس عادت طبيعي در مراتع فقير زندگي كرده و مي تواند در اين شرايط غذاي كافي براي خود تهيه نمايد، جائيكه گاو و حتي گوسفند قادر به زندگي نيستند.
مانند ساير دامها هزينه غذا يكي از عمده ترين مخارج پرورش شترمرغ را تشكيل مي دهد. با استفاده از قابليت شترمرغ در مصرف غذاي فقير و متنوع مي توان تا حد زيادي از هزينه هاي پرورش كاست.
فهرست مطالب عنوان 1- فيزيولوژي گوارش صفحه 1 2- ميزان احتياجات به مواد معدني و ويتامين ها 6 3- تغذيه عملي شترمرغ 8 4- نكاتي در خصوص تركيب پرها 5-استفاده از غذاهاي آماده تجاري 11 14 6- تغذيه جوجه شترمرغ 15 7- تغذيه پرندگان در حال رشد 23 8- غذا، intake تغذيه و افزايش وزن 32 9- تغذيه و مطالعه رفتار و نوك زدن در پرنده 36 10- نقش تغذيه شترمرغ و كيفيت مواد تغذيه اي در توليد نهايي 38 11- اقلام جيره غذاي شترمرغ 46 12- عقايد مختلف در مورد تغذيه شترمرغ 49 13- عوامل جز تغذيه اي و اجزاء تغذيه اي براي شترمرغ 54 14- اشتباهات تغذيه اي 59
سیاست « دارو سازی نوین » در طی دو دهه اخیر به شکلی قابل توجه و عمیق به سوی « گیاه درمانی » پیش رفته است . طبیعت ، این مخزن پر از « دارو» افقهای تازه ای را برای جامعه پزشکان و دارو سازان محقق ، گشوده است .
اینک ، انان به منطقی بودن استفاده از مواد دارویی « گیاهی» پی برده ، صدها هکتار زمین را در کشورهای توسعه یافته به این امر اختصاص داده اند که تحت کشت و تولید گیاهان دارویی قرار گرفته است .
در حال حاضر اهمیت کاشت ، داشت ، برداشت وفرآیندهای پس از برداشت یک گیاه دارویی به این منظور که مقادیر مواد موثر انها همواره افزایش یابد تا استحصال آنها را در صنایع داروسازی مقرون به صرفه کند بسیار مورد توجه است .
در این تحقیق همواره سعی شده است تا نتایج آخرین تحقیقات انجام شده در ارتباط با کاشت ، داشت ، برداشت و فرآیندهای پس از برداشت گیاهان دارویی در کشورهای توسعه یافته و همچنین تحقیقاتی که در کشور خودمان انجام گرفته است به رشته تحریر درآید .
مقدمه:
جایگاه گیاهان دارویی در سلامت جامعه به طورعام و ارزش گیاهان دارویی و معطر کشورما به طور خاص بر کسی پوشیده نیست. تنوع شرایط آب و هوایی و قدمت استفاده از گیاهان دارویی در ایران، توجه محققین و مراکز تحقیقاتی زیادی را به خود جلب کرده است.
گیاهان دارویی به لحاظ نداشتن عوارض سوء نسبت به داروهایی شیمیایی موجود در بازار ، مورد استفاده قرار گرفتن توسط گذشتگان، هزینه کم تولید، به وفور یافت شدن اغلب آنها در سطح کشور به لحاظ شرایط اقلیمی
وعرضه آن در عطاری ها و ارزان بودن مورد توجه مردم قرار گرفته است.
درحال حاضر بسیاری از کشورها توانسته اند با بکارگیری علوم و فنون جدید از برخی عصاره ها و شیره های گیاهی انواع قرص ها، شربت ها، و معجون ها را با ترکیب و فرمول مشخص در بسته بندی های مورد قبول تهییه وبه بازار دارویی عرضه کنند.
هدف از این تحقیق معرفی و ارایه عملیات مربوط به کاشت ، داشت و برداشت تعدادی از گونه های گیاهی موجود در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل می باشد برای این منظورتعداد 12 گونه از گیاهان کلکسیون گیاهان دارویی ایستگاه تحقیقات سامیان مورد مطالعه کتابخانه ای و اینترنتی قرارگرفته است.
فهرست مطالب:
عنوان ………………………………………………………………………………………………….. صفحه
بيشتر طراحان وب از نقطه نظر نگاه خود به طراحي وب مي پردازند، آنها علاقمند هستند که خودشان را با استعارات مشخص و با تبليغات فراوان نشان دهند. به هر جهت اينترنت براي شما ايجاد تجارت ونيز قابليتي براي ارتباط نزديک ارائه مي دهد .
کاربران ميتوانند اطلاعات و محصولاتي را که در خور نيازشان ميباشد را پيدا کنند. در اين دوره شما با انواع ابزار هاي طراحي آشنا خواهيد شد و به طبيعت آنها نيز پي خواهيد برد . اينترنت معمولي ترين رسانه واسطه اي است که کاربر را آماده ميسازد که تصميم بگيرد که چه اطلاعاتي را ميخواهد و بايد براي رسيدن به آن به کجا مراجعه کند. اين امر باعث ميشود که بر خلاف رسانه هاي انتشاري، اينترنت يک رسانه تبادلي ( دو طرفه ) تلقي شود. اکثراً رسانه ها تاثير گذار هستند و هدف آنها ايجاد علاقه کافي است تا اينکه که سرانجام بتواند تبادل مطلوب راانجام دهند. ماهيت خواندن يک مجله و يا ديدن برنامه هاي تلويزيون ذاتي و بالفطره نيست و معمولاً کار انفرادي است. در اصل عمل خواندن مطبوعات يا تماشاي برنامه هاي تلويزيوني بالفطره عملي تبادلي نيست و در حقيقت بين عمل خواندن يا تماشاي تلويزيون با عمل تبادل تفاوت وجود دارد. تنها تبادل انجام شده در مورد خوانندگان و بينندگان ، گرفتن اطلاعات از طريق خواندن يک کتاب يا مجله يا تماشاي برنامه تلويزيون است. ( بصورت يک طرفه) بنابراين ايجاد اطلاعات جهت رسانه هاي گروهي به راهکارهاي متفاوت تري نسبت به ايجاد اطلاعات مربوط به اينترنت نياز دارد. مشاهدات بي عيب اينترنت مانند ثبت رويداد بر روي مرورگر وب ،دلالت بر درخواست کاربران و واکنش سرور دارد. به عبارت ديگر انجام يک داد و ستد و تبادل مي باشد.
بعلاوه با اين طبيعت، اينترنت نميتواند بصورت خطي عمل کند. اگر کاربر تصميم به انجام داد و ستد و تبادل داشته باشد، ابتدا بايد به سايت راهنمايي و هدايت شود، و سپس براي تجارت در سايت بماند و گردش کند و در پايان دوباره به سايت بازگرددو نيز بايد در نظر داشت که کاربر ميتواند براي انجام داد و ستد در هر لحظه به هر سايت ديگري مراجعه نمايد.
آگاهي از نوع كالا و خصوصيات كلي و كاربرد آن ما را به شناخت و جايگاه اين صنعت راهنمايي مي كنند. به منظور شناخت انواع مختلف شلنگها و كاربرد هاي آن لازم است ويژگيها و مشخصات فني آن ها مورد بحث و بررسي قرار گيرد كه در اين راستا شناسايي استانداردهاي طي و جهاني از اهميت خاصي برخوردار مي باشند. تعيين جايگاه محصولات مذكور در اين سايه انواع شلنگهاي موجود (كالاي رقيب) نيز مي تواند در زمينه تحقق هر طرحي اهميت داشته باشد كه لازم است در بررسيهاي اوليه مربوط به آن مورد توجه قرار گيرد.
انجام مطالعات بازار و بررسي ماهيت محصول از جهت مصارف داخلي و پتانسيل صادراتي نيز مي تواند در راهگشاي مطمئني براي انجام مطالعات دقيقتر و در نهايت احداث چنين واحدهاي باشد كه به دليل مستقل بودن طرح از زمان و مكان تنها ملاحظات كلي مربوط به آن ها مدنظر خواهد بود .
مقدمه:
از دوران گذشته براي انتقال مايعات، گازها و حتي در برخي موارد، جامدات پودري، از لوله استفاده مي شده است. لوله ها عمدتاً براي انتقال مايعات مصرف مي شود و انواع گوناگون دارند. لوله هايي از جنس مواد طبيعي فقط در دوران محدود و كوتاهي از زمان به كار مي افتد و امروزه شلنگ و لوله در انوع مختلف و متنوع از تركيبات مصنوعي خصوصاً لاستيك و پلاستيك ساخته مي شوند. مي توان گفت اكنون لاستيك و پلاستيك جايگاه خود را در صنعت انتقال سيالات همچون ديگر صنايع يافته اند به طوريكه امروزه حدود 80% مصرف جهاني لوله هاي پلاستيكي را لوله هاي پي وي سي (نرم سخت) تشكيل مي دهند.
طراحي توليد……………………………………………………………………………………………….. 13 1-2- فرآيند توليد………………………………………………………………………………………… 14 2-2- نمودار فرآيند توليد………………………………………………………………………………. 24 3-2- مواد اوليه و منابع تهيه آن………………………………………………………………………. 25 4-2- ابزار و ماشين آلات مورد نياز و منابع تأمين……………………………………………… 28 5-2- برنامه زمان بندي اجراي طرح……………………………………………………………….. 30 8-2- جايابي و محل اجراي طرح……………………………………………………………………. 34 فصل سوم………………………………………………………………………………………………….. 36
نيروي انساني……………………………………………………………………………………………… 37 1-3- نيروي انساني مورد نياز طرح………………………………………………………………… 38 2-3- شرح وظايف پرسنل…………………………………………………………………………….. 39
3-3- حقوق و دستمزد(شرح و وظايف)………………………………………………………….. 42 4-3- سازماندهي نيروي انساني……………………………………………………………………… 43
فصل چهارم……………………………………………………………………………………………….. 45
زمين و ساختمان هاي مورد نياز……………………………………………………………………… 46 1-4- زمين مورد نياز طرح…………………………………………………………………………….. 47 2-4- ساختمان هاي اداري، رفاهي و خدماتي…………………………………………………… 47 3-4- ساختمان واحد توليد…………………………………………………………………………….. 48 4-4- هزينه هاي ساختمان سازي……………………………………………………………………. 49 5-4- هزينه هاي محوطه سازي………………………………………………………………………. 50 6-4- پلان طرح…………………………………………………………………………………………… 50
فصل پنجم………………………………………………………………………………………………….. 51
در اوايل دوران صنعت برق، سيستم هاي توزيع و تابلوهاي فشار قوي و فشار ضعيف جزء نيروگاه بودند. طراحي آنها، اگر بتوان چنين ناميد، تقريبا در تمام موارد به صورت تعجيلي و كاربردي انجام مي گرفت.
و امروزه با توجه به افزايش تقاضا و مصرف كننده هركدام به صورت يك بخش جداگانه درآمده اند كه با پيشرفت علم و تكنولوژي در تمام صنايع و بخش ها تابلوهاي برق هم از اين امر مستثناء نبوده اند.
با توجه به اينكه صنعت برق دنيا رو به الكترونيك نهاده است و تابلوهاي مانند PLC جايگزين اغلب تابلوهاي برق شده اند اما تابلوهاي فشار قوي و فشار ضعيف با اندكي تغييرات نسبت به گذشته در حفاظت و ايمني آنها، هنوز هم كه مدت هاي زيادي از توليد برق در دنيا مي گذرد در ورودي هر كارخانه بزرگ توليدي، پوشاك، ريسندگي و بافندگي، صنايع داخلي و كشاورزي، مناطق مسكوني و شهرك ها … وجود دارد و بدليل قدرت مورد استفاده كارخانه ديگر مراكز احتياج به آن در ابتدا و انتهاي خطوط توليد برق ضروري به نظر مي رسد.
اين طرح با توجه به افزايش روز افزون كارخانجات و مراكز صنعتي و شهرك ها و نياز به تابلوهاي فشار قوي و ضعيف تهيه شده است كه اميد است گامي در جهت كارآفريني و خودكافيي ملت عزيزمان باشد.
درس کار آفریتی و پروژه هدف اصلی آن در مرحلة اول بررسی فرصتهای کسب و کار و ارزیابی و جمع آوری اطلاعات لازم در خصوص کار و برنامه ریزی برای عملیات منابعی که موقعیت آینده را در زمینة کار برای خود و دیگران منجر می گردد و در مرحلة بعد ارتقاء قابلیتهای مدیریت علمی تکنیکها در طراحی یک واحد صنعتی در خط تولید یک کارخانه به صورت علمی است. که ان شاء الله طی این تحقیق و مباحث کلاسی امید است تحقق یابد که در این راستا برای کسب دانش یاد شده تلاش اينجانبان برای انتخاب طرح تولید قطعات خودرو به صورت ريختگري ميباشد.
مقدمه:
ایجاد فرصت های شغلی، کسب درآمدهای ارزی، بالا بردن سطح اقتصادی کشور، بالا بردن دانش فنی و مهارت های علمی در بخش صنعت و یا بخش های دیگر جامعه و هزاران اهداف دیگر از اهداف اصلی دولت برای قطع نیازهای خود به جوامع و دولت های دیگر می باشد و نیل به این اهداف مشارکت همه جانبه مردمی را می طلبد و تشویق برای سرمایه گذاری و حمایت دولت از مهمترین روش های میل به این اهداف می باشد.
با توجه به این توضیحات ما نیز به سهم خود در اجرای طرح های اشتغال زا و همچنین برای قطع نیاز به کشورهای بیگانه خود را مسئول دانسته و امیدواریم بتوانیم در اجرای این اهداف سهمی داشته باشیم تا در پیشگاه خداوند جوابگو باشیم.
فهرست مطالب صفحه عنوان
15 پيشگفتار _ 16 مقدمه_ فصل اول كليات سوابق: 17 1_1_مشخصات متقاضيان طرح 18 الف)حقيقي 18 ب)حقوقي 2_1_معرفي اجمالي پروژه 18 3_1_معرفي محصول 19 4_1_سوابق توليد 20 5_1_مصرف كنندگان 20 6_1_موارد كاربرد 20 7_1_برسي نياز جامعه به محصول 20 فصل دوم:طراحي توليد 21 1_2_فرايند توليد 22 2_2_نمودار فرايند توليد 22 24 3_2_ابزار و ماشين الات مورد نياز و منابع تامين ان 26 4_2_طرح استقرار ماشين الات 28 5_2_مواد اوليه ومنابع تامين انها 28 6_2_ظرفيت توليد 28 7_2_برنامه زمان بندي اجراي طرح 30 8-2_جابجائي ومحل اجراي طرح 31 فصل سوم: نيروي انساني 32 1_3_نيروي انساني مورد نياز 33 2_3_شرح وظايف پرسنل 33 3_3_حقوق و دستمزد 34 4_3_سازماندهي نيروي انساني 35 فصل چهارم:زمين وساختمانهاي مورد نياز 36 1_4_زمين مورد نياز 36 2_4_ساختمانهاي توليد 36 3_4_ساختمانهاي خدمات اداري و پشتيباني 37 4_4_هزينه هاي محوطه سازي 38 5_4_هزينه هاي ساختمان سازي 39 6_4_پلان طرح 41 فصل پنجم :انرژي و تاسيسات 42 1_5_اب 42 2_5_برق 42 3_5_سوخت 42 4_5_ارتباطات 43 5_5_هزينه هاي سرمايه اي تامين انرژي 43 6_5_هزينه هاي مصرفي انرژي 43 7_5_تاسيسات برودتي 44 8_5_تاسيسات حرارتي 44 9_5_وسايل حمل و نقل 45 10_5_وسائل اطفاء حريق و تهويه 46 فصل ششم: محاسبات مالي طرح 47 1_6_سرمايه كل و منابع تامين ان 48 2_6_ محاسبه سرمايه ثابت طرح 48 3_6_محاسبه سرمايه در گردش طرح 49 4_6_محاسبه هزينه هاي توليد سالانه 49 1_4_6_محاسبه هزينه مواد ائوليه مورد نياز 50 2_4_6_محاسبه حقوق و دستمزد 50 3_4_6_محاسبه هزينه انرژي مصرفي 51 4_4_6_محاسبه هزينه هاي تعميرات ئ نگهداري 51 5_4_6_محاسبه هزينه استهلاك 53 5_6_محاسبه هزينه هاي ثابت و متغير توليد 54 6_6_محاسبه قيمت تمام شده محصول 54 7_6_محاسبه قيمت فروش محصول 54 8_6_محاسبه سود نا خالص توليد 54 9_6_محاسبه سود خالص توليد 54 10_6_محاسبه نقطه سر به سر توليد 55 11_6_محاسبه دوره برگشت سرمايه 55 12_6_توجيه اقتصادي طرح 55 13_6_محاسبه نسبتهاي طرح
فهرست جداول صفحه عنوان
18 جدول شماره (1-1) – مشخصات متقاضیان طرح 26 جدول شماره (1-2) ابزار و ماشین آلات مورد استفاده طرح 28 جدول شماره (2-2) مواد اولیه و منابع تأمین آن 45 جدول شماره (3-2) وسایل حمل و نقل 28 جدول شماره (4-2)ظرفيت توليد 29 جدول شماره(5-2)برنامه زمانبندي اجراي طرح 30 جدول شماره(6-2)جابجايي و محل اجراي طرح 32 جدول شماره (1-3)حقوق و دستمزد پرسنل طرح 36 جدول شماره (1-4) برآورد زمین موردنیاز طرح 37 جدول شماره (2-4) هزینه های ساختمان سازی 37 جدول شماره (3-4) هزینه های محوطه سازی جدول شماره (1-5) تاسيسات برودتي حرارتي 43 جدول شماره (2-5) هزينه هاي سرمايه اي انرژي 44 جدول شماره (3-5) هزينه هاي مصرفي انرژي 47 جدول شماره (1-6)سرمايه كل طرح 48 جدول شماره(2-6)سرمايه ثابت جدول شماره(3-6) هزينه هاي قبل از بهره برداري 49 49 جدول شماره(4-6) براورد سرمايه در گردش جدول شماره (5-6)هزينه هاي توليد سالانه 50 جدول شماره(6-6)حقوق و دستمزذ 49 جدول شمار(7-6)هزينه مواد اوليه 50 جدول شماره(8-6)هزينه انرژي 51 جدول شماره(9-6)هزينه تعميرات و نگهداري 51 جدول شماره(10-6)هزينه هاي استهلاك 53 جدول شماره(11-6)هزينه هاي ثابت و متغير
فهرست نمودارها و تصاوير صفحه عنوان
23 نمودار شماره (1-2)فرايند توليد 34 نمودار شماره(1-3)چارت سازماني طرح 27 نقشه شماره(1-2)طرح استقرار ماشين الات 39 نقشه شماره(1-4)پلان طرح
تاریخچه سیمان: سال 1975 میلادی، درساحل جنوب غربی انگلستان بنایی به نام «جان اسمیتون» برای اولین بار خواص شیمیایی آهك پی برد. سال 1824، میلادی در شهر لیدز انگلستان، یك معمار انگلیسی به نام «ژوزف آسپرین) سیمان پرتلند را به ثبت رساند. قبل از كشف سیمان، از مالتی به نام «ساروج» استفاده می شده و طرز كار این نوع ملات، شبیه سیمان امروزی بوده است. سیمان، درسراسر جهان، بدلیل آن كه پس از ریختن در بتن، به رنگ خاكستری سنگهای صخره های جزیره پرتلند در می آید، به نام پرتلند، معروف گردیده است. تعریف: ماده ای كه در اثر تماس با آب، دانه های شن و ماسه موجود در بتن را در هم می چسباند و آنها را به صورت یكپارچه درمی آورد، سیمان مینامند. بیشترین مواد تشكیل دهنده سیمان، آهك بوده و پس از آن سیلیس (SiO2) درصد بیشتری نسبت به سایر موارد را دارا میباشد. تولید سیمان مصالح خام مورد نیاز در تولید سیمان را تهیه نموده و بصورت پور در آورده، سپس آنها را به نسبت های معینی با یكدیگر مخلوط می كنند. مصالح خام پودرشده، به دو روش، مخلوط می گردند: الف) روش خشك: در این روش، مصالح خام پودر شده، بصورت خشك مخلوط میشوند. ب) روش تر: دراین روش، مصالح خام پودر شده، بصورت خیس مخلوط می گردند. پس از اینكه مصالح بصورت «خشك» و یا «تر» مخلوط گردید، وارد كوره میشود، (حرارت داخل كوره 1400 تا 1650 درجه سانتی گراد است) در این درجه حرارت فعل و انفعالات خاصی صورت میگیرد و در نتیجه آن كلوخ های سیمان تولید میشود. پس ازسرد شن، كلوخ های سیمان، آسیاب می گردند و سپس مقدار كمی گچ به آن اضافه می كنند تا مدت زمان لازم برای گرفتن بتن، تنظیم گردد، مخلوط حاصله را حرارت داده و سپس آسیاب می كنند. در نهایت پودر حاصل را «سیمان» مینامند.
فهرست مطالب:
تاریخچه سیمان:
تعریف
تولید سیمان
انواع سیمان پرتلند فرعی
خصوصیات و ویژگیهای سیمان پرتلند هواتپان در بتن
كاربرد:
نكات مربوط به سیمان
آزمایش سیمان
1) سلامت سیمان
2) زمان گیرش خمیرسیمان
مراحل آزمایش
ماشین آلات بتن سازی
ترتیب ریختن مصالح در داخل دیگ (مخزن):
نكات مربوط به زمان بارگیری تا زمان تخلیه بتن، توسط تراك میكسر
انواع ویبراتور
نكات مهم بتن ریزی
انواع سیمان پرتلند
1- سیمان نوع یك (I) (سیمان پرتلند معمولی)
2- سیمان نوع دو (II) (سیمان اصلاح شده)
3- سیمان نوع سه (III) (سیمان با مقاومت اولیه زیاد یا سیمان زودسخت شونده)
4- سیمان پرتلند نوع چهار (IV) (سیمان كم حرارت)
5- سیمان پرتلند نوع پنج (V) (سیمان ضد سولفات)
سیمان رنگی
خواص سیمان پرتلند
ریزی (نرمی)
سلامت
روانی
زمان گیرش
گیرش كاذب
مقاومت فشاری
گرمای آب گیری (هیدراسیون)
افت ناشی از حرارت دادن
چگالی
مصالح سنگی
مدول نرمی یا ضریب نرمی (F.M)
انواع سنگ دانه برای تهیه بتن های متفاوت
1- بتن سبك
2- بتن معمولی
3- بتن سنگین
آب
مواد افزودنی
1- مواد تسریع كننده
2- مواد كندگیر كننده
3- تقلیل دهنده های آب روان (روان كننده ها)
4- فوق روان كننده ها
5- مواد افزودنی حباب ساز (مواد هوازا)
6- ضد یخ
7- پوزون لان ها
مقاومت بتن سخت شده
1- نسبت آب به سیمان
2- نوع سیمان
3- عمر بتن
4- درجه حرارت و رطوبت بتن
5- دانه بندی، مقدار و نسبت سنگ دانه ها
6- ساختن، ریختن ومتراكم كردن بتن
7- عمل آوردن بتن
اثر مواد شیمیایی مضرروی سیمان
انواع بتن
كارایی بتن
مقاومت فشاری بتن
مقاومت كششی بتن
خزش (وارفتگی)
اُفت (انقباض)
محیط های سولفاته
خوردگی آرماتور
وزن مخصوص
تغییرش كل تحت تنش فشاری
مشخصات آرماتورها و روش های طبقه بندی آن ها
روش ساخت و تاثیر آن بر مساحت مكانیكی
فولادهای مسطح كننده بتن
1- میلگرد معمولی (Bar)
2- شبكه ها یا تورهای جوش شده ازمفتول با علامت اختصاری (WWF)
شناسايــــي پرت آب در شبكه هاي آب رساني شهري بصورت هاي فيزيكي و غير فيزيكي كه از مخازن ذخيره و لوله هاي اصلي شبكه توزيع آب شهري و نيز شبكه هاي فــرعي و انشعابات مشتركين كه ممكن است بصورت نشت آب و يا تركيدگي لوله هاي اصلي و فرعي شبكه و انشعابات و شيرهاي شبكه به خارج از ســــيستم توزيع آب منتقل شود و حجم عظيمي از آب سالم و بهداشتي هدر ميرود كه با مشكلات فراواني توليـــــــد و در بعضي از شهرها تصفيه مي شود و هزينه هاي هنگفتي را شركتــهاي آب و فاضلاب بابت آن خرج مي نمايند و در كشور ما علاوه بر آنكه از نظر اقتصادي هزينه هاي كلاني متوجه دولت در اين زمينه مي شود كشور ما داراي منابع محدود آب مي باشــــــد و در بيشتر موارد 60-40 درصد آب توليد شده براي شرب شهري بصورت تلفات هدر ميرود كه رقم بسيار بالايي است .
بنابراين شناسايي راههاي بروز تلفات آب و ارائـــــه راهكارهـــــاي مقابله با آن شكلات زيادي را از پيش پاي صنعت نوپاي آب و فاضلاب كشور بر ميدارد.
در توليد تخته خرده چوب، ويژگيهاي مختلف تخته به منظور حفظ كيفيت تخته با محدوديتهاي مورد لزوم اندازهگيري ميشوند. روشهاي غيرمخرب براي اين منظور شامل آزمايشات فراصوتي و فركانس ايگن هستند. اين روشها براي اندازهگيري مقاومت تخته پس از پرس، در جهت مقاصد كنترل فرآيند پيشنهاد شدهاند. ثابت شده است كه روشهاي سرعت فراصوتي و فركانس ايگن ابزارهاي مناسبي براي انجام اين كار هستند. نتايج نشان ميدهند كه مدول يانگ و مقاومت خمشي را ميتوان با اين روشها تعيين نمود. چسبندگي داخلي را فقط با دقت نسبتاً كافي ميتوان با مدلهاي ارتجاع طبيعي تعيين كرد. استفاده از مدلهاي گوناگون اغلب مواقع مدلهاي معتبرتر و بهتري را براي مدول يانگ و مقاومت خمشي و پيشبينيهاي بهتري را براي چسبندگي داخلي ارائه ميدهند. اگر متغيرها ضعيف باشند مدلهاي گوناگون براي پيشبينيهاي پيچيده مناسب هستند.
1- مقدمه
اين پاياننامه نقطه عطفي مهم در برنامه مهندسي مكانيك، خصوصاً در تكنولوژي چوب در دانشگاه تكنولوژي Luleo است. موضوع اين پاياننامه آزمايشات غيرمخرب ويژگيهاي الاستيك براي تخته خرده چوب با استفاده از روشهاي فراصوتي و فركانس ايگن ميباشد.
فهرست مطالب عنوان صفحه 1-1- سابقه 2-1- هدف و منظور اين مطالعه 3-1- دامنه و تعيين حدود 4-1- تئوري و كارهاي پيشين 1-4-1- آزمايشات غيرمخرب 2-4-1- تحليل فركانس ايگن 3-4-1- روش فراصوتي موازي با صفحه تخته 4-4-1- روش فراصوتي عمود بر صفحه تخته 2- مواد و روش 1-2- مواد 2-2- طراحي آزمايش 3-2- روش زمايش 4-2- مدلسازي PLS و تحليل اطلاعات 1-4-2- روش PLS 3- روشهاي آزمايش - تئوري و كاربردي 1-3- روش آزمايش DIN/EN عنوان صفحه 1-1-3- تعيين مدول الاستيسيته در خمش و مقاومت خمشي در استاندارد DIN-EN310 2-1-3- تعيين مقاومت كششي عمود بر صفحه تخته 3-1-3- تعيين رطوبت نسبي با استاندارد DIN – EN 323 و تعيين دانسيته با استاندارد DIN – EN 323 2-3- سرعت صوت 3-3- فركانس ايگن 4-3- ماشين آزمايش سريع Testrob 4- نتايج و تحليل و بررسي 1-4- تعيين چسبندگي داخلي 1-1-4- تعيين با مدلهاي خطي 2-1-4- تعيين چسبندگي داخلي با مدلهاي گوناگون 2-4- تعيين مقاومت خمشي و مدول يانگ براي تختههاي بزرگ 1-2-4- تعيين MOR 2-2-4- تعيين MOE 3-4- تعيين مقاومت خمشي از روي اطلاعات نمونه 1-3-4- مدلهاي خطي 2-3-4- مدلهاي چندمتغيري عنوان صفحه 3-3-4- مدلهاي براي تعيين MOR تهيه شده از مقادير متوسط 4-4- تعيين مدول يانگ از روي اطلاعات نمونه 1-4-4- كليه نمونهها 2-4-4- مقادير متوسط 3-4-4- تفاوتهاي روشهاي استاتيك و روشهاي ديناميك 5-4- تأثير متعادلسازي 6-4- مقادير اندازهگيري Testrob 5- نتايج 1-5- كارآئي مدلها براي كنترل فرآيند 1-1-5- سرعت اولتراسونيك براي تعيين چسبندگي داخلي 2-1-5- سرعت اولتراسونيك براي تعيين MOR و MOE 3-1-5- اندازهگيري با فركانس خاص براي تعيين MOR و MOE 4-1-5- مدلهاي چند سنسوري براي تعيين MOR و MOE 5-1-5- كاربرد روشهاي مذكور براي تختههاي بزرگ 6-1-5- اندازهگيري با Testrob 2-5- تأثير و شدت شرايط سازي 3-5- سنجش دما 6- كار ثانويه 7- مقالات و منابع عنوان ضميمهها صفحه 1- طرح آزمايش براي تختههاي مختلف 2- نتايجي از برگشتهاي خطي (روابط خطي) 3- نتايجي از مدلهاي گوناگون (چندمتغيري) 4- تأثير دما روي سرعت صوت 5- واژهنامه 6- محلهاي اندازهگيري در آزمايشات مختلف 7- برنامه آزمايش
آجر از قديميترين مصالح ساختماني است كه قدمت آن بنا به عقيده برخي باستانشناسان به ده هزار سال پيش ميرسد ولي اين امر هنوز به اثبات نرسيده است. در ايران بقايا كورههاي سفالپزي و آجرپزي در شوش و سيلك كاشان كه تاريخ آنها به هزاره چهارم پيش از ميلاد ميرسد پيدا شده است و نيز نشانههايي از توليد و مصرف آجر در هندوستان به دست آمده كه حاكي از سابقه شش هزار ساله آنست. ساختمان برج بابل كه از اجر بنا شده مربوط به 5000 سال قبل بوده و امروزه بقاياي آن موجود است. از آجرهاي ويرانههاي يكي از شهرهاي بابل در برخي ساختمانهاي شهرهاي بغداد و تيسفون استفاده شده كه مربوط به 600 سال قبل از ميلاد ميباشد.
واژه آجر ( معرب آگور فارسي ) بابلي است و نام خشتهايي بوده كه بر روي آنها منشورها (فرمانها)، قوانين (دادها) و نظاير آنرا مينوشتهاند. گمان ميرود نخستين بار از پخته شدن خاك ديوارهها و كف اجاقها به پختن آجر پيبرده باشند. كورههاي آجر پزي ابتدائي نيز بي گمان از مكان هايي تشكيل مي شده است كه در آن لايه هاي هيزم و خشت متناوباً روي هم چيده مي شده است( شكل 2-1) در ايران باستان ساختمان هاي بزرگ و زيبايي بنا شده اند كه پاره اي از آنها هنوز پا برجا هستند، نظير طاق كسري در غرب ايران قديم، عراق فعلي بعدها نيز ساختمان هايي مانند آرامگاه شاه اسماعيل ساماني، گنبد كاووس و مسجد جامع اصفهان را با آجر ساختند. پل ها و سدهاي قديمي را نيز با آجر بنا مي كرده اند كه از آنها مي توان پل هاي دختر، سد كبار در قم و غيره را نام برد.
فن استفاده از آجر از آسياي غربي به سوي غرب به مصر و سپس به روم و به سمت شرق هندوستان و چين رفته است. در سده چهارم ميلادي اروپاييان شروع به استفاده از آجر كردند ولي پس از مدتي از رونق افتاده و رواج مجدد آن از سده 12 ميلادي بوده كه ابتدا از ايتاليا شروع شده و بعد فرانسه و سپس آلمان و آخر سر كشورهاي ديگر از آن در بناهاي خود بهره برده اند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فهرست………………………………………………………………………………………………. 1
مقدمه و تاريخچه………………………………………………………………………………….. 3
بعد از انسان آب شايد يكي از اجزاء بي نظيرجهان هستي باشد. آب ازدوعنصراكسيژن و هيدروژن تشكيل شده است كه اين دو عنصر در شرايط معمولي بصورت گاز مي باشند. عنصر هيدروژن قابل اشتغال مي باشد د رحالي كه اكسيژن براي سوختن ضروري مي باشد با اين وجود آب آتش را خاموش مي كند انسان وسايرحيوانات وهچنين گياهان بدون آب نمي توانند به حيات خود ادامه دهند صنايع بدون آب نمي توانند به موجوديت خود ادامه دهند درعين حال آب باعث مشكلات زيادي در صنايع مي شود.
در بررسي دقيق خصوصيات آب همواره سئولاتي مطرح مي شود از جمله اينكه آب چيست؟ از كجا مي آيد؟ چگونه و در چه شرايطي بايد آب را مصرف كرد؟ چگونه بايد با مشكلات ناشي از آب در صنعت مواجه شد؟ سرنوشت آب مصرف شده به كجا مي انجامد وبا جريان فاضلاب چه بايد كرد؟
کفال ماهیان دریای خزر یکی از مهمترین ماهیان شیلاتی این دریا می باشند.که پس از انتقال از دریای سیاه به دریای خزر، توانستند خود را بااکوسیستم این دریا مطاقبت دهند.
هدف از این تحقیق بررسی میزان ATP اسپرم ماهی کفال طلایی در شرایط زمانی،دمایی و محلولهای تداوم بخش (Extender) مختلف بوده است. بدین منظور میزان ATP اسپرمهای تازه نمونه گیری شده در دماهای مختلف (°C12- 10،20 -18)، میزان ATPاسپرمهای نگهداری شده دردماهای مختلف (°C 4،Room temperature ) به مدت 6 ساعت، میزان ATP اسپرمهای نگهداری شده در محلولهای تداوم بخش (extender)مختلف (گلیسرول، محلول نمک 7/0% ، محلول نمک 65/0%) به مدت 5 روز، میزان ATP اسپرمهای نگهداری شده در همان شرایط به مدت 10 روز، به روش فوق حساس بیولومینوسانس اندازه گیری گردید.
براساس آزمایشات انجام شده در این تحقیق، غلظت ATP اسپرمهای تازه نمونه گیری شده در دمای °C 12- 10، 22/7 ± 04/74درصد غلظت ATP اسپرمهای تازه نمونه گیری شده در دمای °C20- 18 بود.اسپرمهای نگهداری شده در دمای °C 4 یخچال به مدت 6 ساعت و اسپرمهای نگهداری شده در دمای آزمایشگاه به مدت 6 ساعت به ترتیب 91/0 ± 26/90 درصد و 49/1 ± 17/17 درصد ATP خود را حفظ کردند. نگهداری اسپرم درextender های مختلف (گلیسرول، محلول نمک 7/0% ، محلول نمک 65/0%) به مدت 5 روز نشان داد که گلیسرول و محلول نمک 65/0%، درصد بالاتری از ATP را نسبت به محلول نمک 7/0% حفظ کردند. نگهداری اسپرم درهمان extenderها به مدت 10 روز نشان داد که گلیسرول درصد بالاتری از ATP را نسبت به محلول نمک 7/0% و 65/0% حفظ کرد. اسپرمهای نگهداری شده در گلیسرول در دمای °C 15- بعد از 5 روز و اسپرمهای نگهداری شده در گلیسرول در دمای °C 15- بعد از 10 روز به ترتیب 5/4 ± 19/74 و 2/6 ± 67/47 درصد ATP خود را حفظ کردند. اسپرمهای نگهداری شده در محلول نمک 7/0% در دمای °C 1 بعد از 5 روز و اسپرمهای نگهداری شده در محلول نمک 7/0% در دمای °C 1 بعد از 10 روز به ترتیب 81/2 ± 65/13 و 06/0 ± 69/0 درصد ATP خود را حفظ کردند. اسپرمهای نگهداری شده در محلول نمک 65/0% در دمای °C15- بعد از 5 روز و اسپرمهای نگهداری شده درمحلول نمک 65/0% در دمای °C 15 – بعد از 10 روز به ترتیب 68/6 ± 58/73 و 12/0 ±05/1 درصد ATP خود را حفظ کردند.
براساس نتایج به دست آمده برای حفظ میزان ATP اسپرم ماهی کفال طلایی، نمونه گیری در دمای °C20- 18 و نگهداری در گلیسرول توصیه می شود.
از بدو اختراع الکتریسته و تولید وسائل برقی اولین نیاز منبع تغذیه وسائل برقی بود که این وظیفه را ژنراتورها یا پیل های الکتریکی انجام می دادند .با شروع عمر الکترونیک نیاز به منابع تغذیه تفاوتهای بسیاری را به وجود آورد اولا جریان مصرفی در دستگاههای الکترونیک بر خلاف دستگاهای برقی DC می باشدو دما این دستگاهها برای کار به ولتاژ بیشتری به نسبت دستگاههای برقی نیاز دارند و سوم اینکه به علت دقت حساسیت این دستگاهها رگوله بودن و نبود هر توع فریزر بار اذیت در منبع تغزیه بسیار بسیار مهم است. پس در ابتدا به تبدیل ولتاژ به ولتاژ دلخواه را داریم در مرحله دوم تبدیل جریان AC به DC (در صورت استفاده از جریان AC در وردی ) و در نهایت رگوله و فیلتر ینگ کردن جریان خروجی برای ما اهمیت دارد. در ساده ترین روشها که هنوز هم در منابع تغذیه ساده و ارزان قیمت بسیار رایج است روش منابع تغذیه خطی می باشد در این روش در اولین مرحله جریان ورودی وارد ترانسفورماتور می شود تا به ولتاژ مورد نظر تبدیل میشود بعد از ترانسفورماتور مرحله یکسو سازی جریان AC مطرح می شود و در پایان با توجه به نوع و مصرف منبع تغذیه یه عملیات اغییر ولتاژ ، فیلترینگ ، رگولاتورها و … قرار می گیرند. این منابع تغذیه سالهاست که وظیفه تولید توان کلیه دستگاههای الکترونیکی را بر عهده دارند اما معایب بسیاری نیز دارند که می توان از این معایب به بزرگی و سنگینی، هزینه نسبتاً بالا و فریزوراپیل زیاد آنها اشاره کرد. مشکل فریزراپیل را با اضافه کردن فیلترهای مختلف و بهینه سازی تولید منبع تغذیه می توان تا حد بسیاری مرتفع و وزن و حجم زیاد (90% از وزن و حجم زیاد به علت ترانس بزرگ و سنگین در این نوع منابع می باشد) این منابع زیاد قابل رفع نیست تا اینکه نظریه منابع تغذیه سوئیچینگ در سال 1930 مطرح می شود و در سال 1970 رسما تولید انبوه آن شروع و مورد استفاده قرار گرفت.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
منابع تغذیه : 1
بررسی منابع سوئیچینگ : 2
مزایای منابع تغذیه خطی: 4
معایب منابع تغذیه خطی: 4
مزایای این منابع تغذیه سوئیچینگ : 5
معايب منابع تغذيه سوئيچينگ: 5
فوروارد………………………………………………..6
بررسي كلي بخش هاي تشكيل دهنده منبع تغذيه سوئيچينگ: 7
خازن فيلتر ورودي: 7
ترانسفورمر : 8
توليد يك منبع تغذيه سوئيچينگ : 9
رگولاتور سوئيچينگ با ترانسفورماتور ايزوله كننده : 11
هدف پروژه : گردآوری اطلاعات و دسته بندی نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر در کشورهای عضو شورای جهان انرژی.
نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان نیروگاههای پیشرفته و نوین در حال توسعه بوده و بسرعت با افزایش میزان قدرت منصوبه و کاهش قیمت روبرو می باشد. بهره برداری از تجربیات کشورهای توسعه یافته منجر به استفاده از انرژیهای نوین در کشورهای در حال توسعه خواهد شد.
فهرست:
– پیسگفتار 2
– شورای جهانی انرژی world energy council
بخش اول: دسته بندی انرژیهای نوین بهره برداری شده در جهان 12
مقدمه 12
– قسمت اول: انرژی باد 14
1- انواع توربینها 16
2- گزارش WEC درباره نیروی باد 18
:- تعاریف عملکرد نیروی باد 19
:- رژیم باد مکانهای داده شده 20
:- دسترسی فنی 22
:-انضمام نیروی بادبه سیستمهای منبع(یک بررسی موردی از آلمان)23
:- مقدار مورد انتظار از تولید سالیانه برق 24
:- تفییرات در تغذیه نیروی باد ماهانه 26
:- دوره فرونشستن باد 27
:- نگاهی به حالت استفاده از نیرو در فواصل یک ساعت و پانزده
دقیقه ای 29
3- نیروگاه بادی و انواع توربین 31
:- انواع توربین بادی 32
4- پروژه های غیر نیروگاهی 33
:- توربینهای پر پره 33
:- توربینهای مستقل از شبکه 33
5- طرحهای فنی 34
6- روند تحولات صنعتی 37
– قسمت دوم: انرژی خورشیدی 39
– کاربردهای انرژی خورشیدی 41
1- اسنفاده حرارتی از انرژی خورشید 42
الف- کاربردهای نیروگاهی 42
:- نیروگاه حرارتی خورشیدی از نوع سهموی خطی 44
:- نیروگاه حرارتی از نوع دریافت کننده مرکزی 46
:- نیروگاه حرارتی از نوع شلجمی بشقابی 47
:- دودکشهای خورشیدی 48
ب- کاربردهای غیر نیروگاهی 49
:- آبگرمکن خورشیدی و حمام خورشیدی 49
:- گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی 50
:- آب شیرین کن خورشیدی 51
:- خشک کن خورشیدی 51
:- اجاقهای خورشیدی 52
:- کوره خورشیدی 52
:- خانه های خورشیدی 53
2- سیستمهای فتوولتاییک خورشیدی 54
– مصارف و کاربردهای فتوولتاییک 57
:- مصارف فضانوردی و تامین انرژی موردنیاز ماهواره ها 57
:- روشنایی خورشیدی 58
:- سیستمهای تغذیه کننده یک واحد مسکونی 58
:- سیستمهای پمپاژ خورشیدی 59
:- سیستمهای تغذیه کننده ایستگاههای مخابراتی و
لرزه نگاری 59
:- ماشین حساب, رادیو, ساعت, ضبط صوت و… 59
:- نیروگاههای فتوولتاییک 60
:- یخچالهای خورشیدی 60
:- سیستمهای تغذیه قابل حمل 61
– قسمت سوم: انرژی زیست توده 62
– تاریخچه 64
– بیوگاز 65
– زباله کلانشهرها 66
– زیست توده( بیوماس) 67
– منابع زیست توده 68
الف- سوختهای چوبی 70
ب- ضایعات جنگلی, کشاورزی, باغبانی و صنایع غذایی 71
ج- جامدات شهری 73
د- ضایعات مایع 74
ه- فضولات دامی 75
و- ضایعات صنعتی 75
– تکنولوژیهای تبدیل زیست توده 75
1- فرایندهای احتراق مستقیم 76
2- فرایندهای ترمو شیمیایی 77
3- فرایندهای بیو شیمیایی 77
– اجزای سازنده بیو گاز 78
– کاربردهای بیو گاز 79
قسمت چهارم: انرژی زمین گرمایی 82
– ناحیه تولید 83
– نیروگاه 84
– ظرفیت نصب شده 84
– بار ماکزیمم 85
– برق تولید شده سالیانه 85
– شرایط طراحی 85
– قطعی برنامه ریزی شده 86
– قطعی اجباری 87
– سقوط یکمرتبه تولید بخار/ آب شور 87
– منبع بخار/ آب شور 87
بخش دوم : حدود قدرت منصوبه از هر روش 88
1- “گزارش شورای جهانی انرژی درباره انرژی تجدید پذیر در جهان” 88
-برق در جهان 88
-انرژی تجدید پذیر در جهان 89
2- انرژی باد 91
-انرژی باد در جهان 91
– بازار امروزی 92
-الگوی سرمایه گذاری نوعی برای پروژه های انرژی باد 94
– ایران 97
3- انرژی خورشیدی 98
– آمار و ارقام 98
4- انرژی زیست توده 101
-ارقام و واقعیت هایی درباره انرژی زیست توده 102
:- زیست توده در جهان 103
-زیست توده در ایران 104
5- انرژی زمین گرمایی 105
بخش سوم : متوسط کارایی و ضریب عملکرد انرژیهای نوین و مقایسه نیروگاهها از
دید کارایی 110
قسمت اول : انرژی باد 110
-توجیه اقتصادی نیروگاههای بادی در ایران 113
-چشم انداز جهانی مزارع بادی 114
-پیشرفت فن آوری توربین بادی 116
-“منحنی تجربی در آلمان”-تهیه شده توسط ISET , آلمان- 118
:-خصوصیات آماری منابع نیروی باد توزیع شده 120
قسمت دوم : انرژی خورشیدی 125
-انرژی فتوولتاییک خورشیدی 126
-تعریف شاخصهای عملکرد برای انرژی فتوولتاییک 126
-مثالهایی از شاخصهای عملکرد 128
-برخی پیامدها و مسایل بالقوه در بکارگیری انرژی خورشیدی 131
قسمت سوم : انرژی زیست توده 132
-برخی پیامدهای استفاده از زیست توده 134
-“شاخصهای عملکرد برای زیست توده” –EPRI ,آمریکا- 135
امروزه سرعت بیشتر و کیفیت سرویس بهتر مهمترین چالش های دنیای شبکه می باشند. تلاشهای زیادی که در این راستا در حال انجام می باشد، منجر به ارائه فنآوری ها، پروتکل ها و روشهای مختلف مهندسی ترافیک شده است. در این پایان نامه بعد از بررسی آنها به معرفی MPLS که به عنوان یک فنآوری نوین توسط گروه IETF ارائه شده است، خواهیم پرداخت. سپس به بررسی انواع ساختار سوئیچ های شبکه خواهیم پرداخت و قسمتهای مختلف تشکیل دهنده یک سوئیچ MPLS را تغیین خواهیم کرد. سرانجام با نگاهی به روشهای طراحی و شبیه سازی و نرم افزارهای موجود آن، با انتخاب زبان شبیه سازی SMPL، به شبیه سازی قسمتهای مختلف سوئیچ و بررسی نتایج حاصل می پردازیم. همچنین یک الگوریتم زمانبندی جدید برای فابریک سوئیچ های متقاطع با عنوان iSLIP اولویت دار بهینه معرفی شده است که نسبت به انواع قبلی دارای کارآیی بسیار بهتری می باشد.
امروزه انرژي الكتريكي يكي از منابع مهم انرژي بوده كه با هدف توليد برق روز به روز نيروگاهها، گسترش يافته است. توليد و مصرف انرژي يكي از شاخصهاي برجسته و گوياي ميزان توسعه صنعتي كشورها است.
افزايش روزافزون جمعيت جهاني و استفاده بشر از منابع كره خاك در توليد انرژي و توسعه عوامل تخريبي را به وجود آوردهاند كه محيط زيست انسان را در معرض خطر جدي قرار داده است.
پيشرفت و توسعه جوامع بشري با بكارگيري انرژي بيشتر و تقويت سيستم توليد مدرن ميسر گرديده است. انرژي زيربناي قوي و اوليه جهت پيشرفت اقتصادي ميباشد. روند روزافزون مصرف انرژي توسط انسان خصوصيات فيزيكي، شيميايي، بيولوژيكي و فرهنگي محيط زيست را دگرگون ساخته است. توليد، انتقال و مصرف انرژي اثرات زيست محيطي مهمي را در اكوسيستم زمين برجاي ميگذارد. امروزه سياستهاي توليد و بكارگيري انرژي در مسايل زيست محيطي محلي و منطقهاي نقش عمدهاي، را بر عهده دارند. بنابراين ضرورت تعيين رابطه پيچيده مسايل زيست محيطي با انرژي بيش از پيش ملموس شده است.
استفاده از منابع انرژي در عين آن كه تسهيلات فراواني را براي جوامع بشري به ارمغان آورده است. مشكلاتي از قبيل تغيير شرايط اقليمي، اثرات گلخانهاي، گرمايش جهاني داشته است. در اين راستا انسان در عين آنكه تغييرات سريعي را در اكوسيستم جهاني ايجاد ميكند حجم عظيمي از آلودگيهايي را كه به آساني در داخل سيستم جذب نشده و يا قابل با چرخش ميباشند را به محيط اطراف خود تحميل ميكند. بدين ترتيب آلودگي يكي از اثرات جنبي زيانبار بكارگيري فزاينده انرژي در تمدنهاي مدرن ميباشد.
در سال 1400 جمعيت كشور با احتساب نرخ رشد 2/2 درصد به 108 ميليون نفر خواهد رسيد. براي تامين حداقل انرژي برق چنين جمعيتي حداقل معادل 100 درصد نيروگاههاي موجود، به نيروگاه جديد نياز است. از آنجا كه با دو برابر شدن جمعيت، مصرف انرژي 3 تا 4 برابر افزايش خواهد داشت. بنابراين برآورد، روشن است كه ميزان آلودگي ناشي از مصرف سوختهاي فسيلي در نيروگاهها چه بر سر محيط زيست ما خواهد آورد. بدين ترتيب مقدار كل مواد آلوده كننده هوا كه از دودكش نيروگاهها به جو تخليه خواهد شد، لااقل 2 تا 4 برابر ميزان كنوني خواهد بود. بنابراين بررسي مسايل زيست محيطي بايد با فرآيند توسعه همراه باشد، زيرا كه در اين صورت است كه حفظ توازن مناسب ميان توسعه اقتصادي، رشد جمعيت، استفاده منطقي از منابع و حفظ محيط زيست را در بر خواهد داشت. فرضاً اصل مكانيابي (Land use) و ارزيابي اثرات زيست محيطي (Environmental Impact statement) آن شيوهاي است كه ناشي از اينگونه توسعه ميباشد.
فهرست مطالب عنوان صفحه مقدمه 1 كليات 3 انواع نيروگاههاي مولد برق 3 موقعيت جغرافيايي و اقليمي قزوين 4 موقعيت جغرافيايي نيروگاه شهيد رجايي قزوين 4 اطلاعات عمومي نيروگاه بخاري شهيد رجايي 4 مشخصات فني نيروگاه شهيد رجايي 6 مواد اوليه تهيه بخار آب 7 سوخت مازوت 9 سوخت گازوئيل 11 اسا كار نيروگاه شهيد رجايي 13 تصفيهخانه 15 گرمكنها (HEATERS) دياراتور (هيتر شماره 4) 17 پمپ تغذيه بويلر 18 بويلر (ديگ بخار) 18 ساختمان بويلر 20 توربين 27 اجزاء ساختمان توربين 29 كندانسور 29 كندانسيت پمپ 33 توربوژنراتور 39 اصل كلي ماشين سنكرون 39 تشريح ژنراتور 41 دورنمايي از ژنراتور 41 استاتور 41 پوسته 41 ورقههاي هسته 42 اتصال قسمتهاي انعطافپذير ورقههاي هسته 43 سيمپيچ استاتور 43 پارامترهاي اختصاصي استاتور 45 سيمپيچ استاتور 46 مواد كوپلها 47 اوزان 47 بدنه روتور 49 سيمپيچ روتور 49 سيمپيچ خفهكننده (تضعيفكننده) 50 حلقههاي جمعكننده 51 هواكش محوري (فنهاي محوري) 52 پارامترهاي اختصاصي روتور 53 سيستم خنككننده 54 مسير هواي خنككن در استاتور 54 مسير هواي خنك در كنداكتورهاي روتور 55 فيلترهاي جبران هوا 56 كولرها 56 پارامترهاي اختصاصي 58 ياتاقانها 59 روغنكاري 60 كنترل (نظارت) حرارتي 60 رينگهاي لغزشي و نگهدارندههاي ذغالي 61 بهرهبرداري 63 بهرهبرداري كلي 63 سيمپيچ استاتور 63 سيمپيچ روتور 64 هسته استاتور 64 پايداري و تثبيت وضعيت 64 اختلاف انبساط سيمپيچ استاتور ـ هسته استاتور 65 لرزشهاي يا ارتعاشات 65 راهاندازي، بارگيري، تريپ (خارج شدن واحد) 65 ملاحظات 66 پيش از راهاندازي 66 اخطار 66 راهاندازي 67 دستورالعملهاي سنكرون شدن 68 بهرهبرداري به هنگام پارالل 69 تغيير در بار اكتيو 69 بهرهبرداري با شبكه ايزوله 69 تريپ يا قطع مدار 69 تريپ نرمال 70 وضعيتهاي بهرهبرداري غيرنرمال 70 تنظيم ولتاژ بصورت اتوماتيك 70 تنظيم ولتاژ بصورت دستي 71 بهرهبرداري در فركانس بالا 71 بهرهبرداري در فركانس پائين 71 خروج از حالت سنكرون (جدا شدن ژنراتور از شبكه) 72 قطع ميدان تحريك 72 تريپ همزمان 73 تريپ ژنراتور 73 تريپ كليد (بريكر) 74 تريپ ترتيبي 74 تريپ دستي 75 برگشت دستي و تريپ 75 برگشت اتوماتيك 75 برگشت دستي 76 حفاظتهاي ژنراتور 76 خطاهاي الكتريكي 77 لرزش ياتاقانها 79 لرزش در ياتاقانهاي نوع ژورنال 79 اتصال ژنراتور به توربين گاز 79 بازديدهاي دورههاي 80 بازديدهاي روزانه 80 بازديدهاي بصري و ماهانه و كنترل 81 اطلاعات تكميلي 82 سيستم تحريك 95 توضيح كلي درباره سيستم تحريك 95 اجزاي سيستم تحريك 96 بخش قدرت 97 پل تريستور 97 فيوزها 98 مدارهاي اسنابر (Snubbers) اجزاي سيستم تحريك 99 بخش قدرت 100 پل تريستور 100 فيوزها 100 مدارهاي اسنابر (Snubbers) سيستم خنككننده 101 Crow bar 102 مقاومت تخليه 103 حفاظتهاي مبدل 103 اطلاعات كلي 103 قطع فيوزها 104 حفاظت در برابر حداكث جريان لحظهاي 104 حفاظت افزايش جريان با تاخير زمان 104 حفاظت براي جريان نا متعادل 105 بخش كنترل 105 توصيف كلي 105 كارت افزايش DAUXEA I/O كارت توليد پالس DPSEX آتش كردن تريستور 110 ساختار نرمافزار 111 وظايف و نقش تنظيمكننده 112 كنترل مضاعف 114 بهرهبرداري از تجهيزات ماشين 115 اطلاعات كلي 115 بهرهبرداري در مورد اتوماتيك 115 شرايط راهاندازي تحريك 116 شرايط قطع تحريك 116 شرايط مورد نياز براي كنترل پارالل 117 بهرهبرداري از راه دور 117 مشخصات ترانسفورماتور تحريك 118 سيستم راهانداز 120 مقدمه 120 سيستم الكتريكي راهانداز 120 اصول بهرهبرداري 121 تجهيزات اندازهگيري 122 واحدهاي كنترل 122 سيگنالها و آلارمها 123 مدارات قدرت 123 راكتور صافكننده اتصال (=H01-LL01) DC مدارات كمكي 125 مدارات PLC 125 كارتهاي مشترك 126 كارتهاي سيگنال ديجيتالي 127 كارتهاي سيگنال آنالوگ 128 ترانسديوسرها 129 مدارات كنترل 129 اطلاعات كلي 129 حفاظتها ـ اطلاعات كلي 131 حفاظتهاي سختافزار 131 مراتب بهرهبرداري 134 سيستم الكتريكي 140 مقدمه 140 توصيف كلي 140 قسمتهاي اصلي سيستم الكتريك واحد 142 قسمتهاي اصلي سيستم الكتريك مشترك 143 قسمتهاي اساسي ديزل ژنراتور 144 طبقهبندي و عملكرد سيستمهاي الكتريك نيروگاه 145 تجهيزات الكتريكي و متريالها (مواد) 148 توضيح كلي 148 ترانسفورماتور را فراينده ولتاژ 148 مشخصات قسمتهاي اصلي ترانسفورماتور 149 هسته 149 سيمپيچها 149 پوسته فلزي 150 بوشينگ 150 كولرها 151 تپ چنجر 151 اطلاعات فني ترانسفورماتور افزاينده ولتاژ 152 كليد ژنراتور GCB مشخصات تكنيكي كليد ژنراتور 155 هسته 156 سيمپيچها 156 محفظه فلزي 157 بوشينگ، عايقكنندهها، نگهدارندهها 157 مشخصات تكنيكي ترانسفورماتور واحد 157 مشخصات كلي 158 تجهيزات واحد توربين گاز (GT) تابلوي توزيع MV تابلوي توزيع 160 كليد 161 كنتاكتور 161 كليد اتصال به زمين (فيدرهاي موتوري و ترانسفورماتورها) 162 مشخصات ساخت و طراحي 162 تفكيك تجهيزات 163 سيستم ايمني و مسدودكنندهها (اينترلاكها) 163 تركيب فيدرهاي نمونهاي سوئيچگير 164 تابلوي اندازهگيري 165 فيدر تابلو ترانسفورماتور كمكي 166 فيدر ذخيره (SPARE) براي تابلوي مصارف مشترك 169 نوع و مقادير 169 سيمپيچها 171 اتصالات 171 متعلقات 171 تابلوي توزيع LV تابلوي توزيع 172 كليدها 173 نوع ساخت 173 نوع 173 مشخصات الكتريكي 173 مقادير و كمكي 173 مشخصات ساخت و طراحي 174 تجهيزات ايمني و مسدودكنندهها (اينترلاكها) 175 كليدهاي كمپكت 176 اجزاء فيدر نمونهاي (TYPICAL) تابلو 177 تابلو اندازهگيري باس بارها 178 فيدر موتوري (قابليت برگشت ندارد) 178 فيدر موتوري (با قابليت برگشت) 179 مشخصات فني اصلي 180 مشخصات كلي طراحي 182 مشخصات ساخت و بهرهبرداري 183 يكسوكننده 183 باطري 185 اينورتر 186 سوئيچ ثابت 187 دستگاه ديزل ژنراتور اضطراري 188 مشخصات فني اصلي موتور ديزل 188 مشخصات عملكردي 190 مشخصات ساخت 191 سيستم خنككننده رادياتور (مدار بسته) 192 كنترل و مانيتورينگ (نشاندهندهها) 193 سيستم اتصال زمين 196 شبكه فرعي سيستم زمين 197 حفاظتهاي ژنراتور 198 پست 400 كيلوولت شهيد رجايي شرح كلي 203 اجزاء پست به ترتيب طرز قرار گرفتن 207 سيستم حفاظتي و اندازهگيري پست 240 بيبرق و برقدار كردن يك فيدر 248 برقدار كردن يك فيدر 248 بيبرق كردن فيدر 248 ترانسفورماتورهاي نيروگاه شهيد رجايي 249 سيمپيچي ترانسهاي قدرت 251 رله و حفاظت 252 حفاظت شين 253 سيستم مخابراتي PLC سيستم مخابراتي PLC در پستها و بررسي موجگيرها 255 موارد استفاده PLC قسمتهاي مختلف سيستم PLC اصول كار دستگاه مركزي PLC محدوده فركانس PLC سيستمهاي كوپلاژ و مسير انتقال سيگنال در سيستم PLC روشهاي مختلف اتصال سيستم PLC به خطوط فشار قوي 262 سيستمهاي كنترل، نظارت و حفاظت 264 رئوس برنامة FGC بويلر 265 حفاظتهاي بويلر 266 حفاظتهاي توربين 267 پرژكوره وليك تست 271 ليك تست گازوئيل 276 شرايط روشن شدن مشعل گاز 278 مراحل روشن شدن مشعل سوخت گازي 278 وضعيتهاي غيرعادي 280 مشخصات فني نيروگاه شهيد رجايي 287
فهرست
ـ اصلي كلي ماشين سنكرون
ـ تشريح ژنراتور
ـ سيستم خنككننده
ـ ياتاقان
ـ رينگهاي لغزشي و نگهدارندههاي ذغالي
ـ بهرهبرداري
ـ راهاندازي، بارگيري، تريپ (قطعمدار)
ـ شرايط بهرهبرداري غيرنرمال
ـ حفاظت ژنراتور
ـ لرزشهاي ياتاقان
ـ بازديدهاي دورهاي
ـ اطلاعات تكنيكي
ضمائم (قسمتهاي الحاقي)
شكل 1: ژنراتور نوع ـ TY 105 ـ سوار و مونتاژ كردن
شكل 2: ژنراتور نوع ـ TY 105 ـ مونتاژ قطعات انعطافپذير (قابل ارتجا) هسته استاتور
شكل 3: ژنراتور نوع ـ TY 105ـ ترتيب و چيدن گوهها و كويلهاي استاتور
شكل 4: ژنراتور نوع ـ TY 105 ـ قسمت شيارهاي عرضي استاتور
شكل 5: ژنراتور نوع ـ TY 105 ـ قسمت شيارهاي عرضي روتور
شكل 6: سوار نمودن حلقههاي جمعكننده (جمعكننده سيمپيچهاي انتهايي روتور) به بدنه روتور با سيستم نيزهاي
شكل 7: ژنراتور نوع ـ TY 105 ـ سوار كردن و ترتيب سيستم خنك كردن
شكل 8: كولر هوا
شكل 9: چيدن و ترتيب ياتاقان
شكل 10: پوسته رينگهاي لغزشي ـ ترتيب نوع B.
منحنيهاري كارآئي
1. منحنيهاي اتصال كوتاه و اشباع
منحنيهاي V و تنظيم
منحنيهاي قابليت در شرايط اسمي (سطح دريا)
منحنيهاي قابليت در درجه حرارتي محيط OoC در 1750 متري از سطح دريا
منحنيهاي قابليت در درجه حرارتي محيط 15oC در 1750 متري از سطح دريا
منحنيهاي قابليت در درجه حرارتي محيط 25oC در 1750 متري از سطح دريا
منحنيهاي قابليت در درجه حرارتي محيط 41oC در 1750 متري از سطح دريا
قدرت خروجي در ترمينالهاي ژنراتور در برابر درجه حرارت محيط
USB يك مدار واسطه سريع و قابل انعطاف براي اتصال دستگاهها به كامپيوتر است. همة كامپيوترهاي امروزي حداقل يك جفت پورت USB داند. اين پورت قابل استفاده توسط تمام ابزارهاي جانبي استاندارد از جمله صفحه كليد، ماوس، ديسكگردانها و حتي دستگاههاي تخصصيتر، ميباشد. USB از ابتدا به منظور ايجاد رابطي راحت و آسان طراحي گرديده است كه در آن كاربر نياز به پيكربنديهاي سختافزاري و نرمافزاري ندارد.
سرآغاز
مطالعه در زمينه سخت افزارهاي كامپيوتري معمولاً مستلزم داشتن اطلاعات قبلي در اين زمينه است. هر نوآوري در اين صنعت بايد قابل تطبيق با پديدههايي باشد كه قبل از آن آمدهاند. اين مسئله هم در مورد كامپيوترها و هم در مورد وسايل جانبي آنها صدق ميكند. حتي وسايل جانبياي كه به نوبة خود انقلابي را در زمينه سختافزار ايجاد كردهاند، بايد از رابطهايي استفاده كنند كه كامپيوترها از آنها پشتيباني كنند.
اما اگر امكان طراحي يك رابط وسايل جانبي را داشته باشيد، چه نكات و خصوصياتي را مد نظر قرار خواهيد داد. در اينجا فهرستي از آنچه كه ممكن است مورد نظر شما باشد آورده شده است:
كاربرد راحت: به گونهاي كه نيازي به آشنايي با جزئيات نصب نخواهيم داشت.
سرعت: به گونهاي كه رابط باعث پايين آمدن سرعت ارتباط نشود.
قابليت اطمينان: به گونهاي كه خطاها كاهش يابد و امكان اصلاح خودكار خطاهايي كه اتفاق ميافتد وجود داشته باشد.
قابليت تطبيق: به گونهاي كه انواع مختلفي از وسايل جانبي بتوانند از اين رابط استفاده كنند.
ارزانقيمت: به گونهاي كه كاربران (و كارخانههايي كه از اين رابط براي توليدات خود بهره ميبرند) متحمل هزينه زيادي نشوند.
صرفه جويي در مصرف انرژي: به منظور كاهش مصرف باتري در كامپيوترهاي قابل حمل.
شناخته شده توسط سيستم عاملها: به گونهاي كه ارتقادهندگاني كه از اين رابط براي ارتباط با وسيله جانبي خود استفاده ميكنند مجبور به نوشتن راه اندازهايي نزديك به زبان ماشين نباشند.
خبر خوب آنكه شما مجبور به ايجاد اين رابط ايدهآل نيستيد چون طراحان (USB) اين كار را براي شما انجام دادهاند. طراحي USB از ابتدا بر اين اساس بوده كه بتواند رابطي باشد آسان، با توانايي ارتباط مؤثر با همة انواع وسايل جانبي و به دور از محدوديتهايي كه در رابطهاي كنوني وجود دارد.
همه كامپيوترهاي جديد داراي يك جفت پورت USB هستند كه به منظور ارتباط با صفحه كليد ، ماوس، اسكنر، چاپگر و يا هر نوع سخت افزار استاندارد ديگر ايجاد شدهاند، هابهاي ارزانقيمت موجود اين امكان را فراهم ميكند كه به هر تعداد كه مايل باشيد وسيله جانبي USB را به اين دو پورت متصل كنيد.
اين اهداف بزرگ USB باعث شد كه ارتقادهندگان، يعني كساني كه وسايل جانبي USB را طراحي و برنامه ريزي ميكنند، با مشكلاتي رو به رو شوند. يك نتيجه از كاربرد راحت اين رابط پيچيده شدن آن نسبت به رابطهاي قديميتر بود. به علاوه كاركردن با رابطي كه هنوز عمري از طراحي آن نگذشته، فقط با اين دليل كه جديد است طراحان را با سختيهايي رو به رو كرد. هنگامي كه USB براي اولينبار روي كامپيوترها قرار گرفت، ويندوز هنوز داراي راهانداز براي همة انواع وسايل جانبي USB متعارف، نشده بود. از طرفي آناليز كنندههاي پروتكل و ابزارةاي ارتقا هنوز طراحي نشده بودند، بنابراين انتخاب USB به عنوان رابط مناسب دچار محدوديت ميشد. مشكلاتي شبيه به اين امروزه ديگر وجود ندارند و مزاياي استفاده از USB در كنار متعدد شدن ميكروكنترلرها و ابزارها ارتقا و تواناييهاي سيستمهاي عامل افزايش يافته است. اين كتاب به شما نشان خواهد داد كه چگونه ميتوانيد يك وسيله جانبي USB را به آساني و سرعت و با استفاده از بهترين وسايلي كه هم اكنون وجود دارد طراحي كنيد و راه بيندازيد.
اين فصل شامل مطالبي از جمله شرح ويژگيهاي از USB، مزايا و اشكالات آن، همچنين مسائلي كه در طراحي و برنامهريزي وسايل جانبي USB پيش ميآيد و مختصري از تاريخچه رابطها خواهد بود.
به طور خلاصه، USB با مدارهاي واسط قبلي بسيار متفاوت است. يك دستگاه USB قادر است كه چهار نوع پاسخ دهد كه به وسيلة آنها كامپيوتر، دستگاه را شناخته و آماده تبادل داده با آن ميشود. همة دستگاهها بايد بر روي كامپيوتر داراي راهاندازي باشند كه به عنوان پلي بين برنامة كاربردي و سخت افزار USB عمل ميكند.
براي ارتقا و ساخت يك دستگاه USB و طراحي نرمافرهاي ارتباط با آن، شما بايد اطلاعاتي دربارة چگونگي نحوة كار سيستم عامل كامپيوتر داشته باشيد. همچنين بايد تراشة كنترلي، كلاس و روشهاي ارتقا پروژهتان را معين كنيد.
پستهاي از نظر وظيفه اي كه در شبكه بر عهده دارند به موارد زير تقسيم بندي مي شوند
الف: پستهاي افزاينده ولتاژ
اين پستها كه به منظور افزايش ولتاژ جهت انتقال انرژي از محل توليد به مصرف بكار مي روند معمولا در نزديكي نيروگاهها ساخته مي شوند.
ب: پستهاي كاهنده ولتاژ:
اين پستها معمولا در نزديكي مراكز مصرف به منظور كاهش ولتاژ ساخته مي شوند.
ج: پستهاي كليدي:
اين پستهاي معمولا در نقاط حساس شبكه سراسري و به منظور برقراري ارتباط بين استانهاي مختلف كشور ساخته مي شوندو معمولا رينگ انتقال شبكه سراسري را بوجود مي آورند در اين پستها تغيير ولتاژ صورت نمي گيرد و معمولا بخاطر محدود كردن تغييرات ولتاژ از يك راكتور موازي با شبكه استفاده مي شود در بعضي از مواقع از اين راكتورها با نصب تجهيزات اضافي مصرف داخلي آن پست تامين مي شود.
د: پستهاي تركيبي تا مختلط
اين پستها هم به عنوان افزاينده يا كاهنده ولتاژ و هم كار پستهاي كليدي را انجام مي دهند و نقش مهمي در پايداري شبكه دارند.
2- انواع پستهاي از نظر عايق بندي
الف: پستهاي معمولي
پستهايي هستند كه هاديهاي فازها در معرض هوا قرار دارند و عايق بين آنها هوا مي باشند و تجهيزات برقرار و هاديها بوسيله مقره هايي كه بر روي پايه ها و استراكچرهاي فولادي قرار دارند نصب مي شوند اين پستها در فضاي آزاد قرار دارند در نتيجه عملكرد آنها تابع شرايط جوي مي باشد.
ب: پستهاي گازي يا پستهاي كپسولي ) G.I.S)
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: انواع پستهای فشار قوی…………………………………………..1
پستهای فشار قوی از نظر عملکرد………………………………………….1
پستهای فشار قوی از نظر عایق بندی………………………………………..2
اجزا تشکیل دهنده پستها………………………………………………………3
فصل دوم :تعاریف واصول کار ترانسفور ماتور…………………………….15
حفاظت و تأمين جان انسان در هر اجتماع و حفظ سرمايه هاي ملي در هر كشور از بدو تجمع انسانها مورد توجه رهبران و دولتمردان در هر جامعه بوده و غفلت از آن موجب اضمحلال اقوام و جوامع گرديده است. كه در هر عصر و زماني اين اقدامات تاميني بنا به مقتضاي پيشرفتهاي علمي در تشخيص و ارزيابي نوع خطر اعمال شده است.
اساس و زيربناي اقدامات، حفاظتي است كه معمولاً در سطح يك كشور در سازمان دفاع غيرنظامي هر مملكت متمركز ميشود و سازمانهاي نظامي نيز به طور اخص و جداگانه بنا به گسترش يگانهاي تحت امر اين اقدامات را به اجرا مي گذارند. اين اقدامات شامل آموزش پرسنل و مردم در زمينه حفاظت شخصي و استفاده از سيستم هاي امنيتي در مكانهاي موردنياز ميباشد. ما اعتقاد داريم امنيت بايد اساساً برخود مردم و نه بر ماشين متكي باشد بر اين اعتقاد فلسفة محصولات كمپانيهاي سازنده پيوسته در پي طرح ابزاري بوده كه بهترين پيوند را با نيازهاي فردي امنيتي داشته باشد و امكان بازرسي چمدانهاي و بسته هاي مسافري با دستگاه اشعه X را جهت افزايش امنيت خطوط هوايي ايجاد كرده است در اين گزارش دستگاه اشعة X مورد بررسي قرار گرفته است كه در مبادي فرودگاهي و گمركات و ادارات پست استفاده گرديده است.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه……………………………………………………………………………………………………… 1
فصل اول: توليد اشعه……………………………………………………………………………….. 2
1-1- توليد اشعة X…………………………………………………………………………………
2-1- تخليه الكتريكي در گازهاي رقيق……………………………………………………….. 5
بخشي از انرژي الكتريكي توليد شده توسط نيروگاهها در حدفاصل توليد تا مصرف به هدر مي روند، همچنين مقدار قابل توجهي از اين انرژي در داخل نيروگاهها صرف مصارف داخلي مي شوند. طبق نظر برخي از كارشناسان اين انرژي كه صرف تاسيسات مي شود جزو تلفات محسوب نمي شوند. همچنين در مورد ترانسفورماتورهايي كه سيستم خنك كننده آنها و يا سيستم گردش روغن آنها توسط پمپ كار مي كند اين انرژي مصرف شده براي پمپها را جزو تلفات محاسبه نمي كنند. اما نظرات ديگري نيز در مورد تلفات وجود دارد و تلفات از ديدگاههاي مختلف تعاريف متفاوتي دارد. در اينجا ابتدا تلفات را تعريف كرده و سپس عوامل موثر برايجاد تلفات را بيان مي كنيم و در آخر راه حل هاي كاهش تلفات در خطوط فشار ضعيف را بررسي مي كنيم.
تعريف تلفات:
با توجه به اينكه هدف اصلي شبكه برق رساني، انتقال انرژي توليد شده توسط نيروگاهها، از مراكز تا مصرف كننده مي باشد بنابراين قسمتي از انرژي توليد شده كه به مصرف نرسد به عنوان تلفات نام برده خواهد شد. به عبارت ديگر آن قسمتي از انرژي كه به كار مفيد تبديل نشود تلفات نام دارد. تعريف كار مفيد هم براي مراكز مختلف مشخص است. مثلاً به علت اينكه وظيفه نيروگاهها توليد و فروش برق با كمترين تلفات مي باشد، بنابراين كار مفيد براي نيروگاهها همان انرژي خالص تحويل داده شده به شركتهاي برق مي باشد و يا در مورد شركتهاي برق منطقه، كار مفيد انرژي تحويلي آنها به شركتهاي توزيع نيرو مي باشد. همچنين كار مفيد براي شركتهاي توزيع، انرژي تحويلي آنها به مصرف كنندگان مي باشد. بنابراين تلفات را در مفهوم كلي مي توان به صورت زير بيان نمود:
انرژي فروخته شده- انرژي خريداري شده= تلفات
اما همين تعريف نيز از ديدگاههاي مختلف مفاهيم متفاوتي را ارائه مي دهد. مثلاً از ديدگاه شركتهاي برق منطقه اي و يا شركتهاي توزيع نيرو، تلفات در حقيقت آن بخش از انرژي است كه از تفاضل انرژي ورودي و خروجي به شبكه حاصل مي شود. اما از ديدگاه منافع ملي مفهوم كار مفيد به صورت ديگري مي باشد زيرا تمام انرژي تحويلي به مشترك به كار مفيد تبديل نمي شود يا به عبارت ديگر از آن انرژي كه به صورت مفيد مصرف نشود تلفات نام دارد. مثلاً وقتي روشنايي اتاقها بيش از حد باشد و لامپ بي مورد روشن باشد در حقيقت بخشي از انرژي تلف شده است. همچنين در مصارف صنعتي نيز بخش قابل توجهي از انرژي هدر مي رود كه از ديدگاه منافع ملي جزو تلفات است ولي در محاسبات ما جزو تلفات محسوب نمي شود. همچنين عدم رعايت مديريت بار و انرژي در صنايع نوعي تلفات است به طوريكه در اثر ناهماهنگي در برنامه كار ماشين آلات ديماند مصرفي كارخانجات افزايش مي يابد، نوعي تلفات ديماندي داريم.
با توجه به دو ديدگاهي كه گفته شد مشاهده مي شود كه دو اختلاف عمده در اين ديدگاهها وجود دارد. در ديدگاه اول (ديدگاه شركتهاي برق) آن بخش از انرژي كه فروخته شود جزو كار مفيد است و تلفاتي ندارد اما از ديدگاه منافع ملي همين انرژي فروخته شده داراي تلفات است و تمامي آن به كار مفيد تبديل نمي شود.
فهرست مطالب :
فصل اول : تلفات خطوط فشار ضعيف
مقدمه_________________________________________ 2
تلفات_________________________________________ 3
عوامل موثر بر تلفات_______________________________ 7
بشر همواره به فکر استفاده از ابزارها و روشهايی است که نقايص فيزيکی و ذهنی خود را مرتفع ساخته و به يک تکامل نسبی در اين خصوص نايل گردد و حداکثر بهره جويی را در مقاطع زمانی مشخص با هزيه کمتر و کيفيت بالاتر کسب کند.
استفاده از وسايل اندازه گيری و کنترل به منظور صرفه جويی در بکارگيری نيروی انسانی، افزايش دقت و در جهت تأمين ايمنی کارکنان و تأسيسات هر روز روند روبه رشدی دارد. هرچندکه سيستمهای کنترلی نيوماتيکی و الکترونيکی ، در جهت عدم وابستگی،مناسب است اما بدليل تكامل صنعت، دستگاههای قديمی از رده خارج شده و استفاده از دستگاههای جديد کنترلی و هوشمند اجتناب ناپذير می گردد. امروزه با مطالعات و بررسيهای فراوان و پيشرفت در تکنولوژی ديجيتال و بهره گيری از پروتکل های مخابراتی، سيستمهای کنترل جديدتری ارائه می گردد که امتيازات بيشتری نسبت به گذشته داشته و بسرعت جايگزين سيستمهای آنها می گردند.
در مجموع، بکارگيری کليه عناصر ابزارها و جريانهايی که در فرايند يک صنعت منجر به افزايش بهره وری و يا بهينه سازی توليد محصول به هر لحاظ می گردد، پديده ای است بنام اتوماسيون صنعتی ؛ که اهداف زیر را دنبال میکند:
1) بهينه سازی توليد محصول و يا جريان فرآيند
2) رعايت کليه شاخص های استاندارد با استفاده از منابع آماری تجربی
3) بالا بردن حفاظت و امنيت سيستم، با استفاده از ابزارهای مناسب و برنامه ريزی شده
4) استفاده از ماشين آلات و تجهيزات بجای نيروی انسانی متخصص.
نقش نيروی انساني در اجرای خودکار فرآيند که در تمام مراحل فقط کاربرد ماشين آلات و ابزار کنترلی و اپراتوری اجرای عمليات توسط دستگاههاست.
کدک صحبت استاندارد G.728 ، يک کدک کم تاخير است که صحبت با کيفيت عالی را در نرخ بيت 16 kbps ارائه می دهد و برای شبکه های تلفن ماهواره ای و اينترنت و موبايل که به تاخير زياد حساس هستند ، مناسب است. در اين رساله به پياده سازی بلادرنگ اينکدر و ديکدر G.728 بصورت دوطرفه کامل ( Full Duplex ) بر روی پردازنده TMS320C5402 می پردازيم .
روشی ترکيبی برای برنامه نويسی TMS ارائه می شود که در آن زمان وپيچيدگی برنامه نويسی نسبت به برنامه نويسی دستی به 30% کاهش می يابد . در اين روش پس از برنامه نويسی و شبيه سازی مميزثابت الگوريتم کدک به زبان C ، با استفاده از نرم افزار ( Code Composer Studio ) CCS ، برنامه به زبان اسمبلی ترجمه شده و بهينه سازی دستی در کل کد اسمبلی صورت می گيرد . سپس بعضی از توابع مهم برنامه از نظر MIPS ، بصورت دستی به زبان اسمبلی بازنويسی می شوند تا برنامه بصورت بلادرنگ قابل اجرا گردد . در پايان نتايج اين پياده سازی ارائه می شود .
– مقدمه
امروزه در عصر ارتباطات و گسترش روزافزون استفاده از شبكه هاي تلفن ،موبايل و اينترنت در جهان ومحدوديت پهناي باند در شبكه هاي مخابراتي ، كدينگ و فشرده سازي صحبت امري اجتناب ناپذير است . در چند دهه اخير روشهاي كدينگ مختلفي پديدآمده اند ولي بهترين و پركاربردترين آنها كدك هاي آناليزباسنتز هستند كه توسط Atal & Remedeدر سال 1982 معرفي شدند [2] . اخيرا مناسبترين الگوريتم براي كدينگ صحبت با كيفيت خوب در نرخ بيت هاي پائين و زير 16 kbps ، روش پيشگويي خطي باتحريك كد (CELP) مي باشد كه در سال 1985 توسط Schroeder & Atal معرفي شد [8] و تا كنون چندين استاندارد مهم كدينگ صحبت بر اساس CELP تعريف شده اند .
در سال 1988 CCITT برنامه اي براي استانداردسازي يك كدك 16 kbps با تاخيراندك و كيفيت بالا در برابر خطاهاي كانال آغاز نمود و براي آن كاربردهاي زيادي همچون شبكه PSTN ،ISDN ،تلفن تصويري و غيره در نظر گرفت . اين كدك در سال 1992 توسط Chen et al. تحت عنوان LD-CELP معرفي شد[6] و بصورت استاندارد G.728 در آمد[9] و در سال 1994 مشخصات مميز ثابت اين كدك توسط ITU ارائه شد[10] . با توجه به كيفيت بالاي اين كدك كه در آن صحبت سنتزشده از صحبت اوليه تقريبا غيرقابل تشخيص است و كاربردهاي آن در شبكه هاي تلفن و اينترنت و ماهواره اي در اين گزارش به پياده سازي اين كدك مي پردازيم .
در فصل اول به معرفي وآناليز سيگنال صحبت پرداخته مي شود و در فصل دوم روش ها و استانداردهاي كدينگ بيان مي شوند . در فصل سوم كدك LD-CELP را بيشتر بررسي مي كنيم و در فصل چهارم شبيه سازي مميز ثابت الگوريتم به زبان C را بيان مي نمائيم. ودر پايان در فصل 5 به نحوه پياده سازي بلادرنگ كدكG.728 بر روي پردازنده TMS320C5402 مي پردازيم.
فهرست
– مقدمه 4
فصل 1 : بررسی و مدل سازی سيگنال صحبت
1-1- معرفی سيگنال صحبت 6
1-2- مدل سازی پيشگويی خطی 10
1-2-1- پنجره کردن سيگنال صحبت 11
1-2-2- پيش تاکيد سيگنال صحبت 13
1-2-3- تخمين پارامترهای LPC
فصل 2 : روش ها و استانداردهای کدينگ صحبت
2-1- مقدمه 15
2-2- روش های کدينگ 19
2-2-1- کدرهای شکل موج 21
2-2-2- کدرهای صوتی 22
2-2-3- کدرهای مختلط 24
الف- کدرهای مختلط حوزه فرکانس 27
ب- کدرهای مختلط حوزه زمان 29
فصل 3 : کدر کم تاخير LD-CELP
3-1- مقدمه 34
3-2- بررسی کدرکم تاخير LD-CELP
3-2-1- LPC معکوس مرتبه بالا 39
3-2-2- فيلتر وزنی شنيداری 42
3-2-3- ساختار کتاب کد 42
3-2-3-1- جستجوی کتاب کد 43
3-2-4- شبه ديکدر 45
3-2-5- پست فيلتر 46
فصل 4 : شبيه سازی مميزثابت الگوريتم به زبان C
4-1- مقدمه 49
4-2- ويژگی های برنامه نويسی مميزثابت 50
4-3- ساده سازی محاسبات الگوريتم 53
4-3-1- تطبيق دهنده بهره 54
4-3-2- محاسبه لگاريتم معکوس 58
4-4- روندنمای برنامه 59
4-4-1- اينکدر 63
4-4-2- ديکدر 69
فصل 5 : پياده سازی الگوريتم برروی DSP
5-1- مقدمه 74
5-2- مروری بر پياده سازی بلادرنگ 75
5-3- چيپ های DSP
5-3-1- DSP های مميزثابت 77
5-3-2- مروری بر DSP های خانواده TMS320
5-3-2-1- معرفی سری TMS320C54x
5-4- توسعه برنامه بلادرنگ 81
5-5- اجرای برنامه روی برد توسعه گر C5402 DSK
5-5-1- بکارگيری ابزارهای توسعه نرم افزار 84
5-5-2- استفاده از نرم افزارCCS
5-5-3- نتايج پياده سازی 94
5-6- نتيجه گيری و پيشنهاد 97
– ضمائم
– ضميمه (الف) : ديسکت برنامه های شبيه سازی مميز ثابت به زبان C و
کدک صحبت استاندارد G.728 ، يک کدک کم تاخير است که صحبت با کيفيت عالی را در نرخ بيت 16 kbps ارائه می دهد و برای شبکه های تلفن ماهواره ای و اينترنت و موبايل که به تاخير زياد حساس هستند ، مناسب است. در اين رساله به پياده سازی بلادرنگ اينکدر و ديکدر G.728 بصورت دوطرفه کامل ( Full Duplex ) بر روی پردازنده TMS320C5402 می پردازيم .
روشی ترکيبی برای برنامه نويسی TMS ارائه می شود که در آن زمان وپيچيدگی برنامه نويسی نسبت به برنامه نويسی دستی به 30% کاهش می يابد . در اين روش پس از برنامه نويسی و شبيه سازی مميزثابت الگوريتم کدک به زبان C ، با استفاده از نرم افزار ( Code Composer Studio ) CCS ، برنامه به زبان اسمبلی ترجمه شده و بهينه سازی دستی در کل کد اسمبلی صورت می گيرد . سپس بعضی از توابع مهم برنامه از نظر MIPS ، بصورت دستی به زبان اسمبلی بازنويسی می شوند تا برنامه بصورت بلادرنگ قابل اجرا گردد . در پايان نتايج اين پياده سازی ارائه می شود .
فهرست
– مقدمه 4
فصل 1 : بررسی و مدل سازی سيگنال صحبت
1-1- معرفی سيگنال صحبت 6
1-2- مدل سازی پيشگويی خطی 10
1-2-1- پنجره کردن سيگنال صحبت 11
1-2-2- پيش تاکيد سيگنال صحبت 13
1-2-3- تخمين پارامترهای LPC
فصل 2 : روش ها و استانداردهای کدينگ صحبت
2-1- مقدمه 15
2-2- روش های کدينگ 19
2-2-1- کدرهای شکل موج 21
2-2-2- کدرهای صوتی 22
2-2-3- کدرهای مختلط 24
الف- کدرهای مختلط حوزه فرکانس 27
ب- کدرهای مختلط حوزه زمان 29
فصل 3 : کدر کم تاخير LD-CELP
3-1- مقدمه 34
3-2- بررسی کدرکم تاخير LD-CELP
3-2-1- LPC معکوس مرتبه بالا 39
3-2-2- فيلتر وزنی شنيداری 42
3-2-3- ساختار کتاب کد 42
3-2-3-1- جستجوی کتاب کد 43
3-2-4- شبه ديکدر 45
3-2-5- پست فيلتر 46
فصل 4 : شبيه سازی مميزثابت الگوريتم به زبان C
4-1- مقدمه 49
4-2- ويژگی های برنامه نويسی مميزثابت 50
4-3- ساده سازی محاسبات الگوريتم 53
4-3-1- تطبيق دهنده بهره 54
4-3-2- محاسبه لگاريتم معکوس 58
4-4- روندنمای برنامه 59
4-4-1- اينکدر 63
4-4-2- ديکدر 69
فصل 5 : پياده سازی الگوريتم برروی DSP
5-1- مقدمه 74
5-2- مروری بر پياده سازی بلادرنگ 75
5-3- چيپ های DSP
5-3-1- DSP های مميزثابت 77
5-3-2- مروری بر DSP های خانواده TMS320
5-3-2-1- معرفی سری TMS320C54x
5-4- توسعه برنامه بلادرنگ 81
5-5- اجرای برنامه روی برد توسعه گر C5402 DSK
5-5-1- بکارگيری ابزارهای توسعه نرم افزار 84
5-5-2- استفاده از نرم افزارCCS
5-5-3- نتايج پياده سازی 94
5-6- نتيجه گيری و پيشنهاد 97
– ضمائم
– ضميمه (الف) : ديسکت برنامه های شبيه سازی مميز ثابت به زبان C و
انرژي الكتريكي به وسيله نيروگاههاي حرارتي كه معمولاً در كنار ذخاير بزرگ ايجاد مي شوند و نيروگاههاي آبي كه در نواحي داراي منابع آبي قابل ملاحظه احداث مي شوند ، توليد مي شود . از اين رو به منظور انتقال آن به نواحي صنعتي كه ممكن است صدها و هزاران كيلومتر دورتر از نيروگاه باشد ، خطوط انتقال زيادي بين نيروگاهها و مصرف كننده ها لازم است .
در هنگام جاري شدن جريان در طول يك خط انتقال مقداري از قدرت انتقالي به صورت حرارت در هاديهاي خط انتقال تلف مي شود . اين تلفات با افزايش جريان و مقاومت خط افزايش مي يابد .تلاش براي كاهش تلفات تنها از طريق كاهش مقاومت ، به صرفه اقتصادي نيست زيرا لازم است افزايش اساسي در سطح مقطع هاديها داده شود و اين مستلزم مصرف مقدار زيادي فلزات غير آهني است .
ترانسفورماتور براي كاهش توان تلف شده و مصرف فلزات غير آهني بكار مي رود . ترانسفورماتور در حاليكه توان انتقالي را تغيير نمي دهد با افزايش ولتاژ ، جريان و تلفاتي كه متناسب با توان دوم جريان است را با شيب زياد كاهش مي دهد .
در ابتداي خط انتقال قدرت ، ولتاژ توسط ترانسفورماتور افزاينده افزايش مي يابد و در انتهاي خط انتقال توسط ترانسفورماتور كاهنده به مقادير مناسب براي مصرف كننده ها پايين آورده مي شود و به وسيله ترانسفورماتور هاي توزيع پخش مي شود .
امروزه ترانسفورماتور هاي قدرت ، در مهندسي قدرت نقش اول را بازي مي كنند . به عبارت ديگر ترانسفورماتور ها در تغذيه شبكه هاي قدرت كه به منظور انتقال توان در فواصل زياد به كار گرفته مي شوند و توان را بين مصرف كننده ها توزيع مي كنند ، ولتاژ را افزايش يا كاهش مي دهند . به علاوه ترانسفورماتور هاي قدرت به خاطر ظرفيت و ولتاژ كاري بالايي كه دارند مورد توجه قرار مي گيرند .
تامين شبكه هاي 220 كيلو ولت و بالاتر موجب كاربرد وسيع اتو ترانسفورماتور ها شده است كه دو سيم پيچ يا بيشتر از نظر هدايت الكتريكي متصلند ، به طوريكه مقداري از سيم پيچ در مدارات اوليه و ثانويه مشترك است .
در پستهاي فشارقوي به دو منظور اساسي اندازه گيري و حفاظت ، به اطلاع از وضعيت كميت هاي الكتريكي ولتاژ و جريان احتياج است . ولي از آنجا كه مقادير كميت هاي مذبور در پستها و خطوط فشارقوي بسيار زياد است و دسترسي مستقيم به آنها نه اقتصادي بوده و نه عملي است ، لذا از ترانسفورماتور هاي جريان و ولتاژ استفاده مي شود . ثانويه اين ترانسفورماتور ها نمونه هايي با مقياس كم از كميت هاي مزبور كه تا حد بسيار بالايي تمام ويژگيهاي كميت اصلي را داراست ، در اختيار مي گذارد ، و كليه دستگاههاي اندازه گيري ، حفاظت و كنترل مانند ولتمتر ، آمپرمتر ، توان سنج ، رله ها دستگاههاي ثبات خطاها و وقايع و غيره كه براي ولتاژ و جريان هاي پايين ساخته مي شوند از طريق آنها به كميت هاي مورد نظر در پست دست مي يابند . بنابراين ترانسفورماتور هاي جريان و ولتاژ از يك طرف يك وسيله فشار قوي بوده و بنابراين مي بايستي هماهنگ با ساير تجهيزات فشار قوي انتخاب شوند و از طرف ديگر به تجهيزات فشار ضعيف پست ارتباط دارند ، لذا لازم است مشخصات فني آنها بطور هماهنگ با تجهيزات حفاظت ، كنترل و اندازه گيري انتخاب شوند .
ترانسفورماتور جريان حفاظتي جهت بدست آوردن جريان عبوري از خط انتقال يا تجهيزات ديگر در شبكه قدرت در مقياس پايين تر به كار مي روند و سيم پيچي اوليه آن بطور سري در مدار قرار مي گيرد . تفاوت آن با ترانسفورماتور اندازه گيري آن است كه قابليت آن را دارد كه جريانهاي خيلي زياد را به جريان كم قابل استفاده در رله ها تبديل كند. از آنجا كه در اختيار گذاشتن جريان به طور مستقيم در ولتاژ هاي بالا ميسر نيست ، و از طرفي چنانچه امكان بدست اوردن ان نيز باشد ، ساخت وسايل حفاظتي كه در جريان زياد كاركنند به لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه نيست لذا اين عمل عمدتاً توسط ترانسفورماتور هاي جريان انجام مي شود . همچنين ترانسفورماتور جريان بايد طوري انتخاب شود كه هم در حالت عادي شبكه و هم در حالت اتصال كوتاه ئ ايجاد خطا بتواند جريان ثانويه لازم و مجاز براي دستگاههاي حفاظتي تامين كند .
ترانسفورماتور ولتاژ حفاظتي ترانسفورماتور هايي هستند كه در آن ولتاژ ثانويه متناسب و هم فاز با اوليه بوده و به منظور افزايش درجه بندي اندازه گيري ولتمتر ها ، واتمترها و نيز به منظور ايزولاسيون اين وسايل از ولتاژ فشار قوي بكار برده مي شود . همچنين از ثانويه ترانسفورماتور ولتاژ براي رله هاي حفاظتي كه هب ولتاژ نياز دارند نظير رلههاي ديستانس ، واتمتري و… استفاده مي شود . اين ترانسفورماتور از نظر ساختمان به دو نوع تقسيم مي شود كه عبارتند از :
الف- ترانسفورماتور ولتاژاندكتيوي
ب- ترانسفورماتور ولتاژ خازني
همچنين اين نوع ترانسفورماتور ها سد عايقي ايجاد مي كنند به طوريكه رله هايي كه براي حفاظت تجهيزات فشار قوي استفاده مي شود ، فقط نياز دارند براي يك ولتاژ نامي 600 ولت عايق بندي شوند .
ترانسفورماتور هاي اندازه گيري : در بيشتر مدارهاي قدرت ، ولتاژ و جريانها بسيار زيادتر از آنستكه بشود با دستگاههاي اندازه گيري معمولي اندازه گرفت . از اين رو ترانسهاي اندازه گيري بين اين مدارها و وسايل اندازه گيري قرار مي گيرند تا ايمني ايجاد كنند . در ضمن مقدير اندزه گيري شده در ثانويه ، معمولاً براي سيم پيچ هاي جريان A 1يا A 5 و براي سيم پيچ هاي ولتاژ 120 ولت است . رفتار ترانسفورماتور هاي ولتاژ و جريان در طول مدت رخداد خطا و پس از آن در حفاظت الكتريكي ، حساس و مهم است زيرا اگر در اثر رفتار نا مناسب در سيگنال حفاظتي ، خطايي رخ دهد ، ممكن است باعث عملكرد نادرست رله هل شود . يك ترانسفورماتور حفاظتي نياز است كه در يك محدوده اي از جريان كه چندين برابر جريان نامي است كار كند و اغلب در معرض شرايطي قرار دارد كه بسيار سنگين تر از شرايطي است كه ممكن است ترانسفورماتور جريان اندازه گيري با آن مواجهه شود . تحت چنين شرايطي چگالي شار تا وضعيت اشباع پيشرفت مي كند كه پاسخ، تحت اين شرايط و دوره گذراي اندازه گيري اوليه جريان اتصال كوتاه مهم است ، در نتيجه به هنگام گزينش ترانسفورماتور هاي ولتاژ يا جريان مناسب ، مسائلي مانند دورة گذرا و اشباع نيز بايد در نظر گرفته شود .
فهرست مطالب
عنوان صفحه مقدمه…………………………………………………………………………………………………… ۶ ۲-۱ مقدمه……………………………………………………………………………………………. ۱۰ ۲-۲- معرفی ترانسفورماتورهای اندازه گیری…………………………………………………… ۱۱ ۲-۳ ترانسفورماتورهای ولتاژ و انواع آن……………………………………………………….. ۱۲ ۲-۳-۱ ترانسفور ماتور ولتاژ القایی……………………………………………………………… ۱۲ ۲-۳-۲ ترانسفورماتور ولتاژ خازنی (CVT )………………………………………………… 2-4 مسایل جنبی ترانسفورماتورهای ولتاژ………………………………………………………. ۱۴ ۲-۴-۱ ضریب ولتاژ………………………………………………………………………………… ۱۴ ۲-۴-۲ آلودگی……………………………………………………………………………………… ۱۵ ۲-۴-۳ ظرفیت پراکندگی………………………………………………………………………… ۱۵ ۳-۱ مقدمه……………………………………………………………………………………………. ۱۷ ۳-۲ ماهیت نور………………………………………………………………………………………. ۱۸ ۳-۳ بررسی نور پلاریز ه شده…………………………………………………………………….. ۱۸ ۳-۳-۱ نور پلاریزه شده خطی…………………………………………………………………… ۲۰ ۳-۳-۲ نورپلاریزه شده دایره ای………………………………………………………………… ۲۰ ۳-۳-۳ نورپلاریزه شده بیضوی…………………………………………………………………. ۲۱ ۳-۴ پدیده دو شکستی……………………………………………………………………………… ۲۲ ۳-۵ فعالیت نوری………………………………………………………………………………….. ۲۳ ۳-۶ اثرهای نوری القائی…………………………………………………………………………… ۲۵ ۳-۶-۱ اثر فارادی…………………………………………………………………………………… ۲۵ ۳-۶-۲ اثر کر………………………………………………………………………………………. ۲۷ ۳-۶-۳ اثر پاکلز……………………………………………………………………………………. ۲۸ ۳-۷ معرفی المانهای مهم نوری………………………………………………………………….. ۳۰ ۳-۷- ۱ منابع نور…………………………………………………………………………………….. ۳۱ ۳-۷-۲ تار نوری…………………………………………………………………………………….. ۳۱ ۳-۷-۳ قطبشگر ……………………………………………………………………………………. ۳۲ ۳-۷-۴ تیغه ربع موج و نیمه موج………………………………………………………………… ۳۳ ۳-۷-۵ آشکار سازی نور…………………………………………………………………………. ۳۳ بررسی ترانسهای ولتاژ نوری………………………………………………………………………. ۳۷ ۴-۱ مقدمه……………………………………………………………………………………………. ۳۷ ۴-۲ OPT براساس اثر کر………………………………………………………………………. ۳۷ ۴-۳ OPT بر اساس اثر پاکلز………………………………………………………………….. ۴۰ ۴-۳- ۱ اصول کار OPT………………………………………………………………………… 4-3-2 سیستم مدولاسیون شدت نور در OPT………………………………………………. 4-3-3 مدار پردازش سیگنال در OPT………………………………………………………… 4-2-4 مواد سازنده سلول پاکلز………………………………………………………………….. ۴۴ ۴-۴ مشخصات OPT 45……………………………………………………………………….. 4-4-1 مشخصه خروجی OPT…………………………………………………………………. 4-4-2 مشخصه حرارتی OPT…………………………………………………………………… 4-5 مسئل عملی OPT…………………………………………………………………………… 4-6 بررسی مدار پردازش سیگنال در OCT 51…………………………………………….. 4-6- 1 مدار پردازش سیگنال بر اساس روش AC/DC……………………………………. 4-6-2 مدار پردازش سیگنال به روش +/-…………………………………………………….. ۵۲ ۴-۶-۳ مدار پردازش سیگنال با استفاده از متوسط شدت نور………………………………. ۵۳ فصل پنجم……………………………………………………………………………………………. ۵۶ ۵-۱ مقدمه……………………………………………………………………………………………. ۵۶ ۵-۲- مزایا…………………………………………………………………………………………….. ۵۷ ۵-۳- تحلیل نوع تجاری……………………………………………………………………………. ۶۰ ۵-۳-۱ هزینههای سرمایه پست و هزینههای ساخت………………………………………….. ۶۰ ۵-۳-۲ بازده کارآیی عملکرد…………………………………………………………………… ۶۲ ۵-۳-۳ صرفهجوییهای نگهداری و تعمیرات………………………………………………… ۶۷ نسبت دور قابل انتخاب خریدار منجر میشود به : ……………………………………………. ۶۸ ۵-۳-۴ صرفهجوییهای مصرف دوره نهایی………………………………………………….. ۶۹ ۵-۳-۵ مثال عملکرد IPP، MW600 در KV230……………………………………….. 5-4 نتیجهگیری…………………………………………………………………………………….. ۷۰ فصل ششم…………………………………………………………………………………………….. ۷۱ ۶-۱ مقدمه……………………………………………………………………………………………. ۷۱ ۶-۲ مشکلات و معایب ترانسفورماتورهای اندازه گیری معمولی………………………….. ۷۲ ۶-۲-۱ احتمال انفجار……………………………………………………………………………… ۷۲ ۶-۲-۲ اشباع شدن هسته ترانسفورماتور………………………………………………………… ۷۲ ۶-۲-۳ اثر فرورزونانس……………………………………………………………………………. ۷۴ ۶-۲-۳-۱ ترانسفورماتورهای ولتاژ خازنی…………………………………………………….. ۷۴ ۶-۲-۳-۲ ترانسفورماتورهای جریان و ولتاژ القایی……………………………………………. ۷۵ ۶-۲-۴ شار پس ماند………………………………………………………………………………. ۷۵ ۶-۲-۵ وزن و حجم زیاد…………………………………………………………………………. ۷۶ ۶-۲-۶ محدود بودن دقت آنها……………………………………………………………………. ۷۷ ۶-۳ مزایای ترانسفورماتورهای اندازه گیری نوری…………………………………………… ۷۷ ۶-۳-۱ عدم احتمال انفجار………………………………………………………………………… ۷۸ ۶-۳-۲ عدم ایجاد پدیده فرورزونانس در آنها………………………………………………… ۷۸ ۶-۳-۳ بدون اثر شار پس ماند……………………………………………………………………. ۷۸ ۶-۳-۴ وزن و حجم کم………………………………………………………………………….. ۷۸ ۶-۳-۵ داشتن دقت بالا…………………………………………………………………………….. ۷۹ ۶-۳-۶ داشتن سرعت پاسخ دهی بالا………………………………………………………….. ۸۰ ۶-۴ کاربردهای عملی ترانسفورماتورهای اندازه گیری نوری……………………………… ۸۰ ۶-۵ نتیجه گیری…………………………………………………………………………………….. ۸۱ ۶-۶ پیشنهادات………………………………………………………………………………………. ۸۳ ۷-۱ مبدل ولتاژ نوری KV 230 توسط سنسور نوری پخش میدان الکتریکی…………… ۸۶ ۷-۱-۱ مقدمه………………………………………………………………………………………… ۸۶ ۷-۱-۲ طرح OVT……………………………………………………………………………….. : 7-1-3 برپایی آزمایش: ………………………………………………………………………….. ۹۰ ۷-۲ مبدلهای ولتاژ نوری بدون باند پهن ۱۳۸ کیلوولت و ۳۴۵ کیلوولت………………. ۹۵ ۷-۲-۱ مقدمه: ………………………………………………………………………………………. ۹۵ ۷-۲-۲ اصول طرح و کارکرد…………………………………………………………………… ۹۶ ۷-۲-۳ نتایج تستهای آزمایشگاهی ولتاژ بالا: ……………………………………………… ۹۸ ۷-۲-۳-۱ بازدهی در مورد دقت…………………………………………………………………. ۹۸ B- عایقکاری……………………………………………………………………………………….. ۱۰۳ ۷-۳ ترانس اندازهگیری ولتاژ فشار قوی نوری توسط تداخل نسبی نور سفید…………….. ۱۰۵ ۷-۳-۱ مقدمه ۱۰۵ ۷-۳-۲ سنسور پاکلز فشار قوی و ترانسفورماتور ولتاژ نوری بر پایه سیستم WLI…….. الف- مدولاتورهای الکترونوری در تنظیمات طولی…………………………………………… ۱۰۶ ب- سنسورهای پاکلز ولتاژ بالا بر اساس مدولاسیون طولی…………………………………. : ۱۰۸ ج – تکنیک WLI اعمالی برای سنسورهای پاکلز ولتاژ بالا جهت ساخت یک ترانسفورماتور نوری ولتاژ بالا : ۱۱۰ د- ترانسفورماتور ولتاژ بالا نوری با استفاده از تنظیمات WLI…………………………….. 7-4 نتایج تجربی…………………………………………………………………………………… ۱۱۵ ۷-۵ نتیجهگری………………………………………………………………………………………. ۱۱۷ ضمیمه…………………………………………………………………………………………………. ۱:
هدف از گردآوری این پایان نامه بررسی و تحلیل ترانسفورماتورها می باشد. ما سعی کردیم در پنج فصل به تجزیه و تحلیل ترانسفورماتور ها بپردازیم. که در اینجا برای آشنایی شما خواننده محترم با محتویات پایان نامه گزیده ای از هر فصل را توضیح می دهیم :
فصل اول : در این فصل به بررسی ساختمان ترانسفورماتور پرداخته ایم و قسمت های مختلف آن را از قبیل هسته ، سیم پیچ و قرقره بررسی نموده و اجزای داخلی آن را تشریح کردیم.
فصل دوم : در این فصل به ساختار ترانس قدرت پرداختیم و سعی کردیم اطلاعاتی در مورد ویژگی ها و وظایف ترانس قدرت را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین به بررسی ترانس قدرت روغنی پرداختیم.
فصل سوم : در این فصل به نحوه و دلایل خنک کردن ترانسفورماتورها پرداختیم و انواع روشهای خنک کردن را بررسی کرده ایم. همچنین به بررسی روغن ترانسفورماتور و خصوصیات آن پرداخته شده است.
فصل چهارم : در این فصل در مورد سيستم مانيتورينگ OnLine ترانسفورماتور و قابلیتهای آن بحث کرده ایم.
فصل پنجم :ترانسفورماتورها از مهمترین اجزای سیستمهای قدرت بشمار می روند و سهم عمده ای از تلفات شبکه را به خود اختصاص می دهند. علیرغم آنکه تلفات یک ترانس توزیع در مقایسه با یک ترانس فوق توزیع یا انتقال بسیار کمتر است،اما تعداد بالای ترانسفورماتورهای موجود در شبکه های توزیع موجب شده است تا مجموع تلفات ترانسها در شبکه های توزیع بسیار بیشتر از شبکه های فوق توزیع و انتقال باشد.که در این فصل به شناسایی عوامل تاثیرگذار در تلفات ترانسفورماتور وشیوه های کاهش تلفات در ترانسفورماتورهای قدرتپرداختیم.
امروزه با پيشرفت در زمينه ساخت قطعات قابل برنامه ريزي در روشهاي طراحي سخت افزار تكنولوژي V LSIجايگزين SSI شده است.رشد سريع الكترونيك سبب شده است تا امكان طراحي با مدارهاي مجتمعي فراهم شود كه درآنها استفاده از قابليت مدار مجتمع با تراكم بالا و كاربرد خاص نسبت به ساير كاربردهاي ان اهميت بيشتري دارد. از اينرواخيرا مدارهاي مجتمع با كاربرد خاص( Integrated Circuit(Application Specific به عنوان راه حل مناسبي مورد توجه قرار گرفته است(ASIC) وروشهاي متنوعي در توليداين تراشه ها پديدآمده است.در يك جمع بندي كلي مزاياي طراحي به روش A SIC عبارت است از :
· كاهش ابعاد و حجم سيستم
· كاهش هزينه و افزايش قابليت اطمينان سيستم كه اين امر ناشي ازآن است كه بخش بزرگي از يك طرح به داخل تراشه منتقل ميشود وسبب كاهش زمان ، هزينه مونتاژ راه اندازي ونگهداري طرح مي شود و در نتيجه قابليت اطمينان بالا ميرود.
· كاهش مد ت زمان طراحي وساخت وعرضه به بازار
· كاهش توان مصرفي ,نويز واغتشاش
· حفاظت از طرح:سيستم هايي مه با استفاده از تراشه هاي استاندارد ساخته مي شوند به علت وجود اطلاعات كامل در مورد اين تراشه ها به راحتي از طريق مهندسي معكوس قابل شناسايي و مشابه سازي هستند.در عين حال امنيت طرح در تجارت از اهميت زيادي بر خوردار است و اكثر طراحان مايلند تا از اين بابت اطمينان حاصل كنند .
اولين تراشه قابل برنامه ريزي كه به بازار عرضه شد ، حافظه هاي فقط خواندني برنامه پذير PROM)) بود كه خطوط آدرس به عنوان ورودي وخطوط داده به عنوان خروجي اين تراشه ها تلقي مي شد. PROM شامل دسته اي از گيتهاي AND ثابت شده(غير قابل برنامه ريزي ) كه به صورت رمز گشا بسته شده اند و نيز يك ارايه O R قابل برنامه ريزي است.
از آنجايي كه PROM داراي قابليت هاي لازم براي پياده سازي مدارهاي منطقي نمي باشد، از اين تراشه ها بيشتر به عنوان حافظه هاي قابل برنامه ريزي استفاده مي شود.
اين قطعات داراي دو آرايه قابل برنامه ريزي AND,OR هستند .در سال 1920 Philips, ساختار PLA را به بازار عرضه كرد كه دواشكال ان هزينه گران ساخت ان وسرعت كم آن بود.
شركت Memories Monolitic براي پوشش دادن اشكالات PLA ساختار آرايه قابل برنامه ريزي منطقي PAL را به بازار عرضه كرد. PAL شامل يك آرايه AND قابل برنامه ريزي و يك OR تثبيت شده است.
فهرست مطالب
مقدمه
ساختار كلي FPGA
مقايسه FPGA با MPGA
مراحل پياده سازي يك طرح بر روي F PGA
جايگزيني و سيم كشي اتصالات داخلي
انواع متفاوت معماري هاي F PGA
معيارهاي اساسي انتخاب واستفاده ازF PGA
تكنولوژي هاي مختلف برنامه ريزي
استفاده از S RAM
استفاده از Anti_Fuse
استفاده از تكنولوژي هاي گيت شناور( E EPROM, EPROM )
مهمترین اثر تاریخی اردبیل بقعة شیخ صفی الدین است که از بناهای کم نظیر تاریخی ایران و از حیث صنعت یکی از شاهکارهای معماری و کاشیکاری قرن هشتم هجری و سالهای بعد از آن میباشد. قسمت اصلی این بقعه بعد از در گذشت شیخ و بوسیله فرزند و جانشین وی شیخ صدرالدین موسی بوجود آمده و بنای آن قریب ده سال طول کشیده است.
بین معمرین و سالخوردگان اردبیل چنین معروف است که معمار این بنا پس از آن که پی های ساختمان را ریخت مفقود گردید و هفت سال تلاش و کوشش مسئولان در جستجوی وی بی نتیجه ماند. روزی معمار خودبخود پیدا شد و بنای ساختمان را آغاز نمود. وقتی از او سبب غیبت پرسیدند گفت که «این بنا یک خانه شخصثی نیست و برای آینده ساخته میشود از اینرو باید طوری استحکام یابد که در طول قرون و اعصار استعداد بقا و استقامت داشته باشد و چون بقای هر بنائی بر استحکام پایه های آن بستگی دارد ترسیدم قبل زا آنکه پی ها خشک و محکم شود مرا مجبور بشروع ساختمان نمایند و لذا مصلحت در آن دیدم که خود را مخفی سازم و بدین طریق باستحکام بنا کمک نمایم».
بنای اصلی که در عهده شیخ صفی الدین موسی ساخته شده شامل مقبره خود شیخ صفی الدین و گنبد «اله. اله» بوده است و قسمتی از حرم خانه نیز از ساختمانهای آن دوره می باشد. کاشیکاری آن قسمت از بنا هم در عهد شیخ صفی الدین صورت گرفته و کاشی هائی که بر بدنه و تاج گنبد مزبور دیده می شود یادگار آن دوره و قدیمیترین کاشی این بنای تاریخی می باشد.
بعد از شیخ صفی الدین، بویژه در عهد سلاطین صفوی، تعمیراتی در آن بنا صورت گرفته قسمتهای دیگری بر آن اضافه گردیده است که مقبرة شاه اسماعیل بزرگ و گنبد آن، رواق فعلی، چینی خانه، مسجد جنت سرا و باغ و سر در بیرونی بقعه از جمله آنها می باشد. در سال 1307 قمری، یعنی در عهد ناصرالدین شاه قاجار هم، تعمیراتی در مسجد جنت سرا و خود بقعه بعمل آمده و کاشیکاری قسمتی از طاقهای مقابل رواق بقعه، از آثار آن دوره میباشد.
فصل اول – بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی ……………………………….1
1. 1 – بقعه شیخ صفی الدین …………………………………………….. 2
1. 2- صحن اصلی بقعه شیخ صفی ………………………………………3
1. 3- نمای خارجی رواق بقعه …………………………………………. 4
1. 4 – درِ ورودی رواق بقعه شیخ صفی الدین …………………………….. 5
بشر زمانی که خواست آنچه را می اندیشد نقش کند، قدم به دنیای خط و نگارش گذاشت و به دنبال آن طی حدود بیست هزار سال فرایندی طولانی و سراسر دگرگونی را به کندی و با پیچیدگی پشت سر نهاد.
این مقاله با این هدف نگاشته شده که هرچند اجمالی و گذرا، با کاستی های اجتناب ناپذیر که ناشی از گستره وسیع مطالب در این حوزه بوده، ابتدا رو نوشتی از تاریخ پرفراز و نشیب خط و کتابت در جهان و ایران را به تصویر بکشد، سپس فرضیاتی را در بخش نوشتار مطرح کرده، درستی یا نادرستی انها را مورد بررسی قرار داده و در نهایت نیز پیشنهاداتی در جهت رشد و ارتقای بهره وری فرهنگی از این میراث مکتوب ارائه دهد.
ضرورت و اهمیت تحقیق
همچنانکه به سمت دوره جدید تکنولوژی اطلاعات پیش می رویم، ذخیره سازی، حفظ و در نهایت اشاعه دانش به تدریج وابستگی خود را به فرایند نوشتار و خط از دست می دهد. رایانه ها با استفاده از ضربه های مثبت و منفی، اطلاعات را در یک حافظه الکترونیکی ذخیره می کنند، کاری که روزگاری در عصر سنتهای شفاهی در مغز انسان انجام می شد. حال که در اطراف ما همه چیز در حال دگرگونی است، شاید وقت ان فرا رسیده باشد که به ارزیابی دوباره ای از مفهوم نوشتار و خط بپردازیم اما اینبار آن را از دیدگاه کارایی در ذخیره سازی اطلاعات و نه صرفا زبان مد نظر قرار دهیم، اطلاعاتی که طبعا در بقای اقتصادی و سیاسی یک جامعه ضروری و حیاتی می نمایند.
فهرست مطالب
فصل اول: طرح تحقیق
چکیده………………………………………………………………………………………………… 2
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. 3
ضرورت و اهمیت تحقیق……………………………………………………………………….. 4
هدف از تحقیق…………………………………………………………………………………….. 5
فرضیات تحقیق…………………………………………………………………………………….. 5
فصل دوم: منشاء و تکامل خط
خط چيست و چه كسي بدان نيازمند است؟……………………………………………….. 7 انتقال انديشه…………………………………………………………………………………………. 13 زبان وخط……………………………………………………………………………………………. 24 فرایند نوشتار………………………………………………………………………………………… 26 گونه های مواد نوشتاری…………………………………………………………………………. 28
جهت نگارش و تقسیمات واژه………………………………………………………………… 45
طرز قرار گرفتن نویسنده…………………………………………………………………………. 49
فصل سوم: پيشينه خط در جهان
1- خط و منطقه هلال حاصلخیز………………………………………………………………. 51
2- خطوط مدیترانه باستان………………………………………………………………………. 61 3- خطوط بومی امریکا………………………………………………………………………….. 64 4- خط در خاور دور……………………………………………………………………………. 70 5- خطوط سامی………………………………………………………………………………….. 80 الف) خطوط سامی شمالی……………………………………………………………………… 82 ب) خطوط سامي جنوبي………………………………………………………………………… 88 6- خطوط هندي و آسياي جنوب شرقي…………………………………………………… 90 7- خط در اروپا……………………………………………………………………………………. 94
فصل چهارم: پيشينه خط در ايران
الف) خطهای ایران پیش از اسلام…………………………………………………………… 96 ب) خط های ایران بعد از اسلام………………………………………………………………. 98
فصل پنجم: کشف رمز
بررسی های پژوهشگران…………………………………………………………………………. 101 هیروگلیف های مصری………………………………………………………………………….. 101 خط میخی……………………………………………………………………………………………. 105 خطوط خوانده نشده………………………………………………………………………………. 110 تصویر نگاشته های مایائی……………………………………………………………………….. 114 فصل ششم: کتابت و خوشنویسی جایگاه کاتب در اجتماع………………………………………………………………………… 120 خط در ميان زنان…………………………………………………………………………………… 133 خط و زيبايي شناسي……………………………………………………………………………… 138 خوشنویسی عربی………………………………………………………………………………….. 139
منابع مالي ، يكي از نهادهايي است كه نقش اساسي و پايه براي تامين ديگر نهادهاو در نهايت توليد محصولات كشاورزي دارد كه به طور معمول توليد كنندگان در تامين آن با محدوديت هاي مستقيم و غير مستقيم رو به رو هستند.
بانك ها را بايد يكي از مهمترين منابعي شمرده كه با اعطاي اعتبار مي توانند سرمايه مورد نياز بخش هاي توليدي از جمله بخش كشاورزي را تامين كنند. بخش كشاورزي ، همانند ديگر بخش ها، در مراحل اوليه رشد و توسعه اقتصادي با كمبود سرمايه رو به روست كه مي توان به چند شيوه از جمله سرمايه گذاري هاي مستقيم بانك ها و اعطاي اعتبار به شاغلان بخش كشاورزي اين كمبود را جبران كرد . در نظام بانكي ايران ، بانك كشاورزي به عنوان مهمترين بانك اعطا كننده اعتبار به بخش كشاورزي ، نقش موثري در تامين سرمايه مورد نياز اين بخش دارد .
هدف كلي اين تحقيق ، آشنايي دانشجويان از استفاده از شيوه ي اساسي حسابداري اختصاصي در اعتبارات و صندوق بانك مي باشد و گردآوري اطلاعات نيز از طريق منابع مختلف و مشاهده و پرس و جو انجام گرفته است.
نتايج برگرفته از تجزيه و تحليل داده هاي به دست آمده نيز ، نشان مي دهد كه 1/54 درصد از پاسخگويا گزينه «گستردگي شبكه شعبه ها در روستاها (شبكه توزيع مناسب) » را به عنوان مهم ترين نقطه قوت بانك در عرضه اعتبارات خرد و گزينه « طبقه بندي نشدن نيازهاي مشتريان» را به عنوان مهم ترين نقطه ضعف نظام بانكي قلمداد كرده اند.
فهرست مطالب :
عنوان صفحه
مقدمه : 1
فصل اول : سرآغاز بانكدراي در ايران
1-1- سرآغاز بانكدراي در ايران.. 3
1-2- علت مطالعة بانكداري.. 4
1-3- بانكداري و مديريت بانك…. 5
1-3-1- كليات: 5
1-3-2- ترازنامه بانك…. 5
1-3-3-بدهيها 8
1- 4- سپردههاي جاري : 8
1-5- سپردههاي غير ديداري : 9
1-6- وام گرفتن : 11
1-7- سرمايه بانك : 11
1-8-داراييها : 11
1-9- ذخاير : 12
1-10- وجوه نقد در راه : 12
1-11- سپرده در بانكهاي ديگر : 12
فصل دوم : اوراق بهادار
2-1- اوراق قرضه : 13
2-2- وام : 13
2-3- ساير داراييها : 14
2-4- عمليات اصلي بانك…. 14
2-5- اصول مديريت بانك…. 14
2-6- مديريت داراييها : 17
2-7- مديريت بدهيها 19
2-8- تأمين سرمايه به ميزان كافي.. 20
فصل سوم : پول و نرخ بهره
3-1- اثر سرمايه بازده حقوق صاحبان سهام. 22
3-2- مفهوم نرخ بهره : 22
3-2-1- وام ساده : 22
3-2-2- وام با اقساط مساوي : 22
3-2-3- اوراق قرضه با كوپن : 22
3-2-4- اورق قرضه با بهرة صفر : 23
3-3- بازارهاي سهام و اوراق قرضه. 24
3-4- استقراض بين بانكي.. 25
3-5-وام رهني، وامهاي رهني.. 26
3-6- وامهاي شخصي و شركتي : 26
3-7- سرمايه مورد نياز بانكها : 27
3-8- مديريت سرمايه بانك : 27
3-9- رابطة بلندمدت با مشتري.. 28
3-10- ماندة جبراني و گرو گرفتن دارايي : 28
3-11- سازمانهاي سپردهپذير : 29
3-12-بانكهاي تجاري : 29
3-13- صندوقهاي پسانداز و وام : 30
3-13-1- صندوق : 30
3-13-2- وثيقه و ارزش ويژه 30
3-13-3- ارزش ويژه : 31
3-14- آثار اخلاقي بر قراردادهاي وام. 32
3-15- وحشت سپردهگذاران : 32
فصل چهارم : چكهاي طلايي (مسافرتي)
4-1- ايران چك (مسافرتي) : 33
4-2- چك فاكس يا چك نمابر. 33
4-3- چك بانكي : 34
4-4- چك در گردش : 34
4-5- چك بين بانكي (تضميني) : 34
4-6- حواله كتبي : 34
4-6-1- ارائه دسته چك رونوشتدار : 35
4-7- سفته. 35
4-7-1- گرفتن سفته به عنوان پشتوانه تسهيلات… 35
4-7-2- نكات لازم براي تنظيم سفته. 36
4-7-3- چگونگي واخواست سفتههاي عندالمطالبه : 36
فصل پنجم : قراردادهاي لازمالجراء بانك
5-1- قراردادهاي تسهيلات بانكي : 38
5-2- شرايط لازمالاجراء شدن قراردادهاي عادي بانك : 38
5-3- قراردادهاي رهني : 39
5-4- مبلغ قرارداد كلي : 40
5-5- مدت قرارداد كلي : 41
5-6- وثيقه. 41
5-7-قرارداد كلي ضمانتي : 42
فصل ششم : تاريخچهي بانك كشاورزي ايران :
6-1- نگاهي مختصر به تحولات نظامي بانكي.. 43
6-2- جهاد اشتغالزايي با طرحهاي زودبازده و كارآفرين S.M.E.. 44
6-3- توضيح مختصري از خدمات بانكي.. 44
6-4- خدمات ارزي بانك كشاورزي.. 45
فصل هفتم : حسابداري اختصاصي
7-1-برگه حسابداري.. 48
7-2-نكات مهم در تنظيم و صدور برگهاي حسابداري.. 49
7-3-تسهيلات اعطائي : 52
7-4-قانون عمليات بانكي بدون ربا 54
7-5- دستورالعمل حسابداري عقد مضاربه : 56
7-6- مشاركت مدني : 57
7-7- وامهاي قرضالحسنه : 58
7-8- عمليات حسابداري عقد جعاله. 60
7-9- دستورالعمل حسابداري عقد اجاره به شرك تمليك…. 61
فصل هشتم : وجوه اداره شده
8-1- دستورالعمل حسابداري وجوه : 63
8-2- حساب پرداخت چكهاي فروخته شده بانك كشاورزي.. 64
باز خريد ايران چكهاي شعبه و ساير شعب… 66
8-3- هنگام فروش ايران چك…. 66
8-4- حساب اموال منقول و غير منقول.. 69
8-5- انتقال اثاثه به شعبه ديگر. 71
8-6- شعبه دريافت كننده اثاثه. 71
8-7- اسقاط اثاثه. 71
در صورت فروش اثاثه اسقاطي.. 72
8-8- عمليات حسابداري.. 75
8-9- حساب سپرده قرضالحسنه در گردش كد 438. 76
8-10- سپردههاي سرمايهگذاري مدتدار (4130) 76
فصل نهم : انواع كارتهاي مهر و عمليات مالي و مشخصات آنها :
9-1- سيستم مهر : 80
9-2- كارت مهر : 80
9-3- انواع كارتهاي مهر و مشخصات آنها : 81
9-3-1- كارت مغناطيسي : 81
9-3-2- كارت هوشمند. 81
9-4- عمليات مالي مهر : 82
9-5- برداشت از حساب يا كارت مغناطيسي در ساير شعب مهر. 82
9-5-1- شعبهي پرداخت كنندهي وجه : 82
9-6- واريز به حساب با كارت مغناطيسي در ساير شعب مهر. 83
در اين نوشتار پس از ذكر پيشينهيِ تاريخي بزه ديده در فرايند كيفري و نگاهي مختصر به تاريخچهيِ بزه ديده شناسي، در مورد مباني نظري بزهديدگي اطفال سخن به ميان آمده و بيتوجهي به «وضعيت خاص» اطفال چون كم سن و سال بودن، وابستگي به پدر و مادر، نياز به محبت، همنشيني با همسالان كژرو و نظاير آن، از يك سو و از سوي ديگر، بي توجهي به اين «وضعيت خاص» از سوي نهادهاي كيفري متولي و جامعه، به عنوان مبناي بزهديدگي اطفال به شمار آمده است. در تهيهيِ پرسشنامهيِ اجرايي نيز سعي گرديد كه اين بي توجهيها به صورت پرسشنامه از مددجويان مطرح گردد. يافتهها حاكي از آن بود كه عواملي چون، زندگي در محلههايِ بدنام و فقير، فقر، مشكلات و نارساييهاي خانوادگي، دوستان و همسالان، مناسب نبودن محيطهاي محل گذران محكوميت و بيكاري مددجويان ـ كه خود موجب روي آوردن آنان به آموزش فنون بزهكارانه است در بزهديدگي اطفال و تكرار آن مؤثرند و نارساييهاي نظام كيفري نيز اين امر را تشديد ميكند. در پايان هم به منظور پيشگيري از بزهديدگي اطفال؛ ايجاد زمينهيِ حضور وكيل در محاكمات كيفري، ايجاد زمينههاي كار اجباري همراه با كارمزد به جاي نگهداري در كانون اصلاح و تربيت، تشكيل دادگاه كيفري اطفال با صلاحيت ذاتي و استفاده از يك رژيم كيفري خاص و مسئوليت نقصان يافته، پيشنهاد گرديده است.
فهرست مطالب
عنوانصفحه
چکیده…………………………………………………………………………………………………. 1
مقدمه2………………………………………………………………………………………………….
اهداف آیین دادرسی کیفری با نگاه به تاریخچه اصول محاکمات………………………… 2
تعریف و پیشینه بازداشت موقت3………………………………………………………………….
اصول مهم میثاق جهانی حقوق مدنی و سیاسی در مورد مقوله بازداشت موقت………….. 7
بازداشت موقت و حذف دادسراها………………………………………………………………… 8
بازداشت موقت در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1378………………………………. 9
بازداشت موقت و شاکی خصوصی………………………………………………………………. 14
تئوری و مبانی نظری………………………………………………………………………………… 24
کودک اولین قربانی فرقه37……………………………………………………………………….
بازداشت در هنگام عبور از پست بازرسی……………………………………………………….. 46
انواع شکنجه ها را می توان به شکل موارد ذیل تقسیم کرد………………………………….. 50
شیوه های شکنجه در دوران بازداشت……………………………………………………………. 50
رنجها و محرومیت ها……………………………………………………………………………….. 51
پژوهش های بین المللی اخیر در زمینه توسعه حرفه ای معلمان روشنگر، جهت گیریهای متفاوتی از اقدامات معمول در این حوزه است. این پژوهش ها بیشتر بر مدرسه و کلاس درس استوار است و می کوشد معلمان را بیش از پیش در تصمیم گیری های مربوط به شیوه های بهبود کیفیت آموزشی مدارک مشارکت دهد. این آموزش به معلمان کمک می کند تا به هنگام کسب صلاحیت های حرفه ای در حین کار به بازسازی فکری خویش و دانش آموزان در فرآیندهای یاددهی- یادگیری توجه جدی مبذول دارند.
مقاله حاضر به بررسی آثار استفاده از درس پژوهی – به عنوان نمونه ای از پژوهش مشارکتی در کلاس درس- بر توسعه حرفه ای معلمان ریاضی می پردازد.
در این مقاله ابتدا به بررسی ویژگی های برنامه توسعه حرفه ای مطلوب از دیدگاه آموزش گران ریاضی پرداخته می شود سپس درس پژوهی، که یک ایده ژاپنی برای توسعه حرفه ای معلمان می باشد جهت بررسی به عنوان یک الگوی موثر در توسعه حرفه ای معلمان ارائه می گردد و در پایان مشکلات و موانع به کارگیری این ایده در سیستم آموزشی فعلی ایران بررسی می شود.
داده های این مقاله به شیوه پژوهش مشارکتی با مشارکت دو گروه پنج و ده نفری از معلمان ریاضی ناحیه دو کرمان در دوره راهنمایی تحصیلی جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه، مشاهده مشارکتی، یادداشت ها و نظرات ناظران بیرونی، مصاحبه با معلمان و دانش آموزان، ضبط صدا، فیلم و عکس جمع آوری شدند و از طریق کدگذاری به شیوه مقوله بندی، تجریه و تحلیل گردیدند.
نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که درس پژوهی می تواند به عنوان الگویی مطلوب در توسعه حرفه ای معلمان طرح گردد گرچه استفاده از درس پژوهی با مشکلات و موانع اجرایی مواجه است اما برای هر یک از آنها راه حل هایی را می توان ذکر کرد.
فهرست
عنوان صفحه
چکیده ……………………………………………………………………………………………….. 1
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. 3
هدف از تعلیم و تربیت و رابطه آن با درس پژوهی…………………………………….. 5
اهمیت و ضرورت تحقیق………………………………………………………………………. 9
عوامل موثر در تدریس………………………………………………………………………….. 13
اين مقاله به بررسي يكي از عوامل مهم نگهداري كاركنان يعني ايمني و سلامت حرفهاي ميپردازد. در ابتدا تعريف و مفاهيم مربوط ارائه ميشود و سپس روشهاي متداول بررسي و اقدام در زمينه بهداشت و ايمني محيط كار نام برده شده و به قوانين ايمني و سلامت حرفهاي در ايران اشاره ميگردد. همچنين فرهنگ، سخت افزار و سيستمها كه عوامل كليدي در ايمني و سلامت حرفهاي هستند مورد بررسي قرار ميگيرند. مواردي راهنما به منظور ارزيابي عملكرد ايمني و سلامت ارائه ميشود. انواع برنامههاي ايمني بر مبناي مشوق و برمبناي رفتار تحليل ميشوند. بعد از اين مطالب استرس مرد بررسي قرار ميگيرد. پس از تعريف استرس و عوامل بوجود آورنده آن، عواملي كه بر آن اثر گذاشته و از آن اثر ميپذيرند، بررسي شده و سپس راهكارهايي در چارچوب مديريت استرس براي بهينه كردن آن ارائه ميشود.
فهرست مطالب
1- مقدمه.. ۲
۲- امنیت شغلی۱ در آینده.. ۴
۳- تعاریف و مفاهیم ایمنی و بهداشت کار.. ۵
۴- روشهای متداول بررسی و اقدام در زمینه بهداشت و ایمنی محیط کار ۶
۵- قوانین دولتی و ایمنی و سلامت حرفهای.. ۸
۶- قوانین ایمنی و سلامت حرفهای در ایران.. ۹
۷- موازین مربوط به ایمنی و بهداشت کار.. ۱۲
۸- مدیریت ایمنی و سلامت محیط کار.. ۱۳
۹- عوامل کلیدی بهبود ایمنی و سلامت حرفهای محیط کار.. ۱۶
۱۰- اجزای برنامه ایمنی.. ۱۸
۱۱- ارزیابی عملکرد ایمنی و سلامت.. ۱۸
۱۲- چگونگی ایجاد یک برنامه جامع کنترل مخاطرات بالقوه.. ۲۲
در این تحقیق که عنوانش بررسی اهمیت ارزشگذاری منابع زیست محیطی با تاکید بر منابع زیست محیطی استان اردبیل (مجتمع شورابیل ) می باشد به تحقیق و بررسی بر منابع زیست محیطی استان پرداخته و روش های ارزشگذاری های موجود برای ارزشگذاری بر منابع زیست محیطی را بیان کرده وسپس بهترین روش ارزشگذاری بر آن مکان زیست محیطی را بیان کرده و پیشنهاد استفاده از آن روش برای ارزشگذاری بر محیط زیست آن مکان داده شده که در تحقیق های بعدی برای ارزش گذاشتن بر آن مکانها از روش های گفته شده استفاده شود .
در این تحقیق که، بررسی اهمیت ارزشگذاری منابع زیست محیطی با تاکید بر مجتمع شورابیل می باشد، ابتدا اهمیت صنعت توریسم در استان بیان شد، سپس به پتانسیل های گردشگری منطقه اشاره شد، و سپس به معرفی مکان های توریستی استان ومشکلات موجود در آن و رفع مشکلات برای ایجاد شرایط بهتر برای جذب توریست پرداخته شد (مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، منطقه اکوتوریستی گردنه حیران، منطقه توریستی فندقلو، در یاچه نئور، دریاچه شورابیل ).
سپس از دریاچه شورابیل اطلاعات کاملی داده شد و بعد به بررسی پیشینه تاریخی ارزشگذاری در سطح بین المللی و ایران و چیکیده هایی از کارهای انجام شده در ایران اشاره شد، بعد به بیان روش های ارزشگذاری منابع زیست محیطی موجود ( تحلیل هزینه – فایده، تحلیل هزینه موثر، قیمت گذاری بر اساس اصل لذت گرایی ( HPM ) ، روش ارزیابی مشروط (CVM ) ، هزینه سفر (TCM ) و معایب ومحاسن های روش های موجود ارزشگذاری اشاره شد، سپس به انتخاب بهترین روش برای ارزشگذاری برمنابع زیست محیطی استان ( جنگل فندقلو، دریاچه نئور، دریاچه شورابیل ) اقدام شد و برای ارزشگذاری بر دریاچه شورابیل بهترین روش موجود، روش هزینه سفر منطقه ای (ZTCM ) می باشد، که به تحقیق کنندگان بعدی برای ارزشگذاری پیشنهاد می شود.
مقدمه
انسان از جهات متعدد نیازمند تماس با طبیعت و در نتیجه لزوم حفظ بقای آن است. بخشی از این نیازها به حوزه روان انسان مربوط می شود و مقولاتی همچون زیبایی، تلطیف خشونت، ایجاد زمینه آرامش و تفکر را در بر میگیرد .(7)
مناظر طبیعی از جمله منابعی هستند که در سطح ملی و منطقه ای همواره مورد توجه بوده اند. معمولاًدو نوع برخورد با مناظر طبیعی وجود دارد که نتیجه این دونگرش متفاوت می باشد. یکی اینکه مناظر طبیعی را به صورت فعلی حفظ کنیم و حتی سعی در بهبود و بازسازی آنها داشته باشیم و دیگر این که آنها را به چیزهای پیشرفته تر و جدیدتری تبدیل کنیم .(6)
اهمیت محیط زیست امروزه مورد تاکید همه می باشد. اگر چه ممکن است نتوانیم کیفیت محیط زیست را به صورت ارزش پولی بیان کنیم. ولی در کشورهای توسعه یافته، کیفیت محیط زیست عامل مهمی در مبادلات بازار است .(6)
سرمایه گذاری در کشور رابطه مستقیم با میزان ارزش افزوده زیربخش های مختلف اقتصاد دارد بطوریکه در برنامه ریزی ها برابر هر بخش متناسب با میزان ارزش افزوده ای که در تولید ناخالص داخلیGDPدارد، سرمایه گذاری بخش دولتی وخصوصی انجام میگیرد .
عنایت به اینکه محیط زیست در محاسبات و حسابهای(GNP،GDP،…)ارزش گذاری نمی شود لذا توجه سرمایه گذاری در این بخش به حداقل ممکن می رسد واین امر در بلند مدت باعث از بین رفتن وتخریب این منابع می شود، لذا با ایجاد زمینه های لازم برای برآورد ارزش ایجاد شده در اقتصاد ملی توسط منابع زیست محیطی می توان تصمیم سازان و تصمیم گیران کلان اقتصادی را در جهت دهی به سرمایه گذاری بخش دولتی وخصوصی راهنمایی نمود .
امروزه، ارزش گذاری منابع طبیعی، بعنوان ابزار مدیریتی موثری جهت تصمیم گیری در زمینه برنامه ریزی طرحهای توسعه ای مورد استفاده مدیران محیط زیست قرار می گیرد .
موضوع انتخاب شده اين تحقيق هميشه و در همه زمان ها يك مسئله مهم است . مسئله مهم ارتباط بين دختر و پسر نحوه برقراري ارتباط مسالمت آميز بين دختران و پسران خصوصاً دو دوره راهنمايي تحصيلي مطرح و مورد بحث است ، و همه مربيان و والدين و همه دست اندركاران تعليم و تربيت دوستدار آن هستند كه دختران و پسران جوان در حال رشد كشور كه آينده سازان وطن هستند بتوانند آزادانه اما در لفاف حيا و ثرافت انساي ، در جامعه ظاهر شوند و با هم تعامل و تفاهم داشته باشند و با همفكري همديگر به حل مساله بپردازند همچنين بايد ذكر كرد كه با توجه به وجود توطئه هاي رنگارنگ استكبار جهاني اغلب قشر نوجوان و جوان ما را به نشانه رفته است و با برنامه ريزيهاي گوناگون و پيشرفته و هدفدار تلاش مي كند كه آن ها را از پيمدن مسير اصلي فعاليت و درس و تكامل دور نگه دارد و در نتيجه پرداختن به امر نحوه ارتباط مسالمت آميز دختران و پسران جامعه بسيار مهم و با اهميت است زيرا يكي از راههاي به انحراف كشاندن نوجوانان و جوانان دختر و پسر مملكت ما همانا وادار شدن از كانال به انحراف كشاندن جنسي آن ها و رودررو كردن نا مطلوب آن ها با هم است . در ايت تحقيق سعي بر آن است كه با مطالعه و تفحص در مطالب قبلي و با استفاده از مطالب جديد و راه حلهاي جديدي را در اين زمينه پيدا كنيم .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول – كليات پژوهش
مقدمه : 2
بيان مسئله : 4
اهميت و ضرورت پژوهش : 4
اهداف پژوهش : 6
فرضيه هاي پژوهش : 7
تعاريف عملياتي فرضيه ها : 8
فصل دوم – پيشينه هاي پژوهش
مختصري درباره تاريخچه خصوصيات و ويژگيها و تمايلات دوره نوجواني : 10
رشد و پرورش كودك از 3 سالگي تا 7 سالگي : 11
خصوصيات جنسي و اجتماعي فرزندان از سن 7 سالگي تا 12 سالگي : 12
خصوصيات جسماني و رواني نوجوان : 13
معاشرت دختر و پسر در هنگام بلوغ : 16
نوجواني و ضرورت آموزش بهداشت رواني و جنسي در دختر و پسر : 17
احساسات دختر و پسر : 18
دوره جواني تخيلات موهوم در اين سن در دختران و پسران : 20
ارتباط دختر و پسر و رفتارهاي منطقي در برخورد با جنس مخالف : 22
شناخت واقعيت جنس مخالف : 22
وضعيت موجود در روابط دختر و پسر در جامعه : 27
عوامل انحراف زا و عوامل باز دارنده آن : 34
سبب شناسي موضوع روابط غير اخلاقي دو جنس دختر و پسر : 35
نقش بلوغ در روابط پسر و دختر : 38
برنامه هاي اسلام : 43
مسئوليت والدين در رابطه ارتباط دختر و پسر چيست ؟. 48
تعريف اختلالات هيجاني و رفتاري : 53
فصل سوم – روش اجرا
جامعه آماري : 62
جمعيت نمونه : 62
روش نمونه گيري : 62
ابزار تحقيق : 62
روش جمع آوري اطلاعات : 63
روش تجزيه و تحليل : 63
فصل چهارم – تجزيه و تحليل اطلاعات – يافته هاي تحقيق
رسانه ها در جوامع امروزي به عنوان چهارمين ركن دموكراسي شناخته شده و نقش مهمي در مشاركت مردم، توسعه ملي،مشروعيت حكومت ها،اتحاد ملي و تغييرات اجتماعي ايفا مي نمايند مطبوعات براساس تغييرات و تحولات اجتماعي،افكار عمومي،وابستگي حزبي،تعاملات بين المللي و مسئوليت شغلي به طرح مشكلات و مسائل اجتماعي چون تورم،جهاني شدن،جامعه مدني،ترافيك،احزاب،ماليات،اعتياد، و ميراث فرهنگي پرداخته و براي هر يك از مسائل به اطلاع رساني يا آموزش مي پردازند.
و نيز مطبوعات هر جامعه به نوبه ذخود نشان دهنده رشد و ترقي و نيز خواسته هاي مردم جامعه و طرز فكر آنان بوده و از طرفي رشد فكري افراد جامعه كه از طريق رسانه ها و مطبوعات حاصل مي شود از نيازهاي اساسي حكومت هاي مردمي بوده و اين حكومتها تمامي تلاش خويش را در اين جهت صرف نموده و زمينه هاي رشد و شكوفائي مطبوعات را فراهم مي آورند.
مي توان گفت يكي از وسايل موثر نظارت بر امور كشور و حكومت، مطبوعات هر جامعه بوده كه بيان كننده خواسته ها و نظرات ملت به شمار مي روند اين ابزار اجتماعي در يك نظام مردمي امكان تبادل افكار و اطلاعات را فراهم نموده و دولت و مردم را از خواسته ها و اهداف يكديگر مطلع مي سازد.
اما همين پديده با آثار مثبت فراوان، همچون ساير ساخته هاي بشري دغدغه ها و معضلاتي را براي جامعه بشري بوجود آورده است،دگرگوني و نابودي ارزشهاي مثبت بشري و تحميل الگوهاي ضد ارزشي،تجاوز به حريم زندگي خصوصي افراد جامعه،تضعيف امنيت ملي،تشديد احساس ناامني،تحريك به عداوتهاي نژادي، اخلال در سيستم قضائي،توهين و هتك حرمت افراد و دولتمردان از جمله پيامدهاي منفي مطبوعات محسوب مي شود.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه. 1
فصل اول: مفاهيم. 4
بخش اول: مفهوم لغوي ،اصطلاحي و قانوني مطبوعات… 4
بخش دوم: تعريف جرم مطبوعاتي از ديدگاه صاحب نظران. 7
بخش سوم: تعريف جرم مطبوعاتي از منظر قوانين.. 9
بخش چهارم: آزادي بيان و مطبوعات… 12
بخش پنجم:سانسور. 15
فصل دوم:تحولات تاريخي جرائم مطبوعاتي.. 16
بخش اول: جرائم مطبوعاتي در متمم قانون اساسي مشروطيت… 17
بخش دوم: جرائم مطبوعاتي در قوانين بعد از پيروزي انقلاب اسلامي.. 20
مبحث اول: جرائم مطبوعاتي در قانون اساسي.. 20
مبحث سوم: قانون فعال نمودن هيات منصفه مطبوعات… 27
فصل سوم : 29
بخش اول : جرائم عليه اشخاص…. 29
مبحث اول : توهين.. 29
مبحث اول : انواع توهين.. 31
مبحث دوم : نشر اكاذيب… 34
مبحث چهارم : افتراء. 36
بخش دوم : جرايم عليه مصالح عمومي.. 39
مبحث اول : افشاء اسرار و اسناد نظامي مسائل محرمانه مذاكرات غير علني مجلس و محاكم دادگستري و تحقيقات مراجع قضايي و اطلاعاتي : 39
مبحث دوم : افشاي اسرار و اسناد دولتي و نيروهاي مسلح : 40
مبحث سوم : افشاء و انتشار مذاكرات غير علني مجلس و محاكم قضايي و تحقيقات مراجع قضايي : 42
مبحث چهارم : ايجاد اختلاف مابين اقشار جامعه و تبليغ اسراف و تشريفات و تجملات نامشروع غير قانوني : 44
مقدمه دو انقلاب در ابتدا و انتهاي قرن بيستم رخ داد. انقلاب آغازين همانا ظهور توليد انبوه و پايان عصر توليد دستي است و انقلاب پاياني ظهور ناب و خاتمه يافتن عصر توليد انبوه است . اكنون جهان در آستانه عصري جديد به سر مي برد، عصري كه در آن دگرگوني شيوه هاي توليد محصولات و ساخته هاي بشر چهره زندگي او را يكسره دگرگون خواهدكرد. پس از جنگ جهاني اول هنري فورد و آلفرد اسلون توليدات صنعتي جهان را از قرون توليد دستي كه شركتهاي اروپايي رواج داده بودند، به در آوردندو به عصر توليد انبوه كشاندند. و باترويج اين شيوه توليد در تمام صنايع اين كشور(آمريكا) رهبر جديد شيوه هاي توليدي گرديد و صنعت خودروسازي موتور و قلب تپنده اقتصاد اين كشور شد. در همين راستا، پيتر دراكر در سال 1946 لقب <صنعت صنعتها> رابه صنعت خودروسازي اطلاق كرد. همچنين توليد ناب در سالهاي پاياني جنگ جهاني دوم توسط تااي چي اوهنو درشركت خودروسازي تويوتا در كشور ژاپن مطرح گرديد. بحث توليد ناب در سال 1990توسط جيمز ووماك و همكارانش از دانشگاه MIT در قالب يك كار تحقيقي با عنوان <ماشيني كه جهان را تغيير داد> منتشر گرديد. او و همكارانش توليد ناب را تقريبا به عنوان تركيبي از مدل توليد سنتي (FORD) و كنترل اجتماعي در محيط توليد ژاپني مي شناسند.بنابراين بحث توليد ناب ، و ساير شيوه هاي توليدي با صنعت خودروسازي گره خورده است و براي توصيف شيوه توليد ناب نياز به بررسي سه شيوه توليدي بالاست تابا مقايسه آنها تفاوت و امتيازاتشان معلوم گردد.
فهرست مطالب
عناوین صفحه مقدمه 1 تفکر ناب 2 اصول تفكر ناب 3 بستر سازي و توسعه فرهنگ سازماني با مفاهيم تفكر ناب 10 Tact Time 11 ابزارهاي ناب 12 اتلاف 17 تفكر ناب و رفع مشكلات توليد انبوه 18 تولید ناب 23 منافع تولید ناب 26 هدف گذاری در تولید ناب 27 سیاستهای اصلی تولید ناب 28 ارتباط با تامین کننده در تولید ناب 29 شیوه های طراحی در تولید ناب و انبوه 30 مقایسه طراحی ناب و انبوه 32 طراحی قطعات در تولید ناب 33 کاهش موجودی در تولید ناب 34 راهکارهای تولید ناب در ارتباط با تامین 35 فرایند فروش در تولید ناب 36 زنجیره عرضه 37 رفتار با مشتری 39 سازماندهی ناب در سطح کارخانه 41 طرز کار کارخانه 42 كارخانه مونتاژ نهايي 43 عرضه ناب در عمل 45 چند نکته کلیدی 46 نتیجه گیری 47 منابع و ماخذ 48
چكيده: مهم ترين وظيفه بورس اوراق بهادار، ايجاد يك بازار كارآ براي قيمت گذاري عادلانه اوراق بهادار مي باشد. اين وظيفه از طريق خبرگان مالي اعمال مي شود. خبرگان مالي اطلاعات مورد نياز براي قيمت گذاري را بر اسا س مدل هاي قيمت گذاري كه بر پايه مفروضات صحيح و مطابق بازار طراحي شده است به دست مي آورند. انواع اوراق بهاداري كه قابل معامله در بورس اوراق بهادار مي باشند شامل: سهام عادي، اوراق قرضه، اختيار معامله اوراق بهادار و قراردادهاي آينده در بورس اوراق بهادار، قيمت اوراق بهادار نسبت به تحولات و رويدادهاي مختلف حساسيت نشان مي دهد. هدف اصلي اين تحقيق بررسي روش هاي قيمت گذاري سهام عادي تازه پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار ايران مي باشد كه در ابتدا تعريف سهام عام و حقوق آن آورده شده و سپس بحث اصلي كه نحوه قيمت گذاري سهام عادي مي باشد پرداخته مي شود و تجزيه و تحليل اصلي در ارزيابي سهام، نحوه تعيين قيمت در بورس تهران و در پايان كنترل قيمت توسط بورس را بيان خواهيم كرد.
فهرست مطالب: چكيده: مقدمه: تاريخچه بورس اوراق بهادار در جهان 8 تاریخچه بورس اوراق بهادار در ایران 9 تاريخچه معاملات بورس اوراق بهادار تهران 11 صنعت بورس 13 گروه اقتصادي 13 با ساختار بورس آشنا شويم 17 جايگاه بورس اوراق بهادار در بازار سرمايه ايران 18 ساختار سازماني بورس اوراق بهادار 19 اركان بورس عبارتند از : 19 1- شوراي بورس 19 2- هيات پذيرش اوراق بهادار 19 3- هيات داوري بورس 19 4- سازمان كارگزاران بورس 19 نحوه فعاليت كارگزاران در بورس 20 كارگزاران مي توانند خدماتی را ارائه دهند 20 دستور خريد وفروش 21 فرم درخواست فروش داراي مشخصات زير مي باشد 22 ساعت كار تالار بورس 22 شاخص هاي اصلي بازار سهام 22 1- شاخص قيمت سهام 23 2- شاخص قيمت و بازده نقدي 23 3- شاخص بازده نقدي سهام 23 ساختار بورس در ايران 24 الف ـ ساختار قبلي بازار اوراق بهادار 24 ب ـ ساختار بازار اوراق بهادار در قانون جديد 25 بازار اوراق بهادار 25 چگونگي پذيرش شركتها در بورس 26 فرآيند پذيرش شركتها در بورس اوراق بهادار 28 شرايط عمومي پذيرش در بورس 28 شرايط پذيرش در بازار نزدیك 29 اعضاي نزدیك 30 پذيرش آسان در فرا بورس 31 ارايه اطلاعات شفاف در فرابورس 32 شرایط كارایی بازار بورس اوراق بهادار 32 شرایط كارایی بازار بورس 33 شرايط پذيرش اختيار معاملات در بورس 35 شرايط اختصاصي پذيرش شركتهاي سرمايهگذاري 36 شرايط اختصاصي پذيرش انواع شركتها در بورس 36 شركتهاي بيمه 37 بانكها و ساير موسسات اعتباري غيربانكي 37 شركتهاي خدمات انفورماتيك 37 شركتهاي ليزينگ 38 دستورالعمل پذيرش سهام دولت در بورس در جريان خصوصيسازي 38 مدارك و مستندات مورد نياز جهت بررسي درخواست پذيرش 38 بررسي اجمالي عملكرد بورس اوراق بهادار تهران از شروع تا كنون 40 فن اوري اطلاعات : تنگناي رشد بورس 45 ورودي هاي كنترل كننده در يك بورس كارآمد 45 نارسايي سيستم معاملات 46 نارسايي هاي سيستم اطلاع رساني 48 بازار سرمايه 50 1- بازارهاي اوليه 51 2- بازارهاي ثانويه 51 تئوري بازار 51 شكل تئوري شرايط كافي براي وجود بازار كارا 52 شكل قوي بازار كارا 52 شكل ضعيف بازار كارا 53 شكل نيمه قوي بازار كارا 54 مفهوم نيمه كارا بودن بازار براي حسابداري 54 برخي مفاهيم نيمه قوي بازار كارا 54 الف ) ساير منابع اطلاعاتي وجود دارند 54 ب ) سرمايه گذاران و تمايلات آنها 55 ج ) سرمايه گذاران محافظت مي شوند 55 بازارها تخصصي و پيچيده 55 محتواي اطلاعاتي قيمت سهام 56 آييننامة شرايط و ضوابط پذيرش سهام در بورس اوراق بهادار 58 مدلهاي تعيين ارزش سهام عادي 66 مدل بدون رشد 67 مدل با رشد 67 مدل رشد فوق العاده 69 تجزيه و تحليل اوضاع اقتصادي كشور 70 عوامل مطلوب يك صنعت در تجزيه و تحليل اساسي 71 1) موقعيت رقابتي شركت 72 2) كيفيت مديريت 72 3) كارآيي عمليات 73 4) تجزيه و تحليل ساختار مالي (بدهي هاي جاري و بلندمدت) 73 5) قابليت سوددهي 73 كنترل قيمت سهام توسط بورس 75 روش پيشنهادي بورس تهران براي كنترل قيمت 76 ايرادهاي روش پيشنهادي در بورس تهران 76 بورس اوراق بهادار و اقتصاد کلان 78 چالش هاي حجم مبنا 79 فلسفه حجم مبنا 80 تاثير حجم مبنا بر بازار 80 بازارگردانى 83 عوامل تاثيرگذار بر فعاليت بازار گردان ها84 1- عرض بازار 84 2 – عمق بازار 84 3 – نسبت سرمايه گذاران اطلاعات مدار به نقدينه مدار 85 آييننامة ارائة خدمات مشاوره و سبدگردانی اوراق بهادار 86 سبد اختصاصی اوراق بهادار 86 مشاوره 86 سبدگردانی 86 مشاور و سبدگردان 86 سرمايهگذار 87 شرايط اعطاي مجوز ارائة خدمات مشاوره و سبد گردانی اوراق بهادار 88 الزامات ارائة خدمات مشاوره و سبد گردانی اوراق بهادار 88 اهم موارد لازمالرعایه در قراردادهای 88 نظارت و بازرسي 90 آييننامة فعاليت کارگزار معرف و کارگزارمتعهد خريد در بورس اوراق بهادار92 شرايط اعطاي مجوز 93 الزامات و چگونگی ارائة خدمات “کارگزار معرف 94 تهية “اميدنامه” 95 الزامات و چگونگی ارائة خدمات “کارگزار متعهد خريد” 96 امتيازات “کارگزار معرف” و “کارگزار متعهد خريد” 96 شرايط تعليق و لغو مجوز 97 آييننامة معاملات در سازمان كارگزاران بورس اوراق بهادار تهران 98 نتیجه گیری وخلاصه 11 منابع : 112