كشور ايران به دليل طيف وسيع گياهان دارويي موجود در آن و سابقه مثبت استفاده از گياهان دارويي و رويكرد بيماران به اين شيوه درمان و همچنين وجود عطارها و اطباء سنتي در سطح شهرهاي كوچك و بزرگ باعث شد تا ايجاد كارخانجات پيشرفته داروئي به عهده تعويق بيافتد و توليد داروهاي شيميايي در داخل كشور بسيار ناچيز بوده و اكثر داروهاي مورد نياز شبكه مصرف از طريق واردات تأمين گردد، تا قبل از پيروزي انقلاب بيشتر داروها از كشورهاي آمريكا و آلمان وارد كشور ميشد و معدود شركتهاي توليدكننده دارو در كشور تحت ليسانس شركتهاي معروف كشورهاي فوق به توليد دارو در داخل كشور با استفاده از فن آوري و اطلاعات آنها ميپرداختند و كمترين كار تحقيقاتي در زمينه داروسازي و طرح ژنريك داخلي دارو انجام ميپذيرفت.
پس از پيروزي انقلاب اسلاميو ايجاد تحريمهاي اقتصادي، شركتهاي دارويي جزء طرحهاي مهم دهه انقلاب محسوب و بخصوص ايجاد دو شركت بزرگ ساخت محلولهاي تزريقي در شهرهاي مشهد و تبريز در دستور كار دولت قرار گرفت.
البته در كنار شركتهاي دارويي توليدكننده محلولهاي تزريقي، شركتهاي دارويي ديگري نيز جهت توليد انواع قرص، كپسول و شربت به بهره برداري رسيد.
شركت داروسازي ثامن از سال 1364 بصورت طرح توجيهي و انتخاب زمين شروع به فعاليت و در سال 1372 توسط رئيس جمهور وقت جناب آقايهاشميرفسنجاني افتتاح گرديد.
در ابتدا و به دليل حجم كم داروهاي تزريقي در بازار، تنها نياز شركت، توليد هرچه بيشتر انواع سرم و عرضه به بازار بود، ولي به تدريج و با افزايش توليد و پايان دوره خاص ناشي از جنگ تحميلي، شركت داروسازي ثامن، توجه به نيازهاي مشتريان را سرلوحه كار خود قرار داده و با تشكيل يك تيم از متخصصان به عنوان واحد ارزيابي رضايت مندي مشتريان و خدمات پس از فروش اولين قدم در اين راستا را برداشت.
فهرست مطالب
مقدمه. 2
بيان مسأله يا موضوع تحقيق.. 3
ضرورت انجام تحقيق.. 3
هدف از مطالعه موضوع. 4
پيشينه تحقيق.. 5
فرضيات… 5
تعريف عمليات متغيرها 6
ابزار گرد آوري دادهها 7
جامعه آماري.. 7
مراحل انجام تحقيق.. 7
تعريف مفاهيم.. 7
محدوديتها- موانع و مشكلات تحقيق.. 9
بخش اول: آشنایی با صنعت داروسازی و ساخت محلولهای تزریقی 11
1- تاريخچه. 11
ادويه ي مركبه و شناخت مفردات طبي.. 12
دارو شناسي در ايران.. 14
2- تكنولوژي.. 18
3- روش اجرايي عمليات توليد (مراحل ساخت محلولهای تزریقی) 19
ساخت محلول.. 25
بخش 2: مباحثی در مورد مشتری.. 27
1- مشتری کیست؟. 27
قبل از اينكه مشتريانتان تغيير رأي بدهند رفتارتان را تغيير دهيد 27
مقدمه. 27
حقايق مسلم درباره مشتريان.. 27
يكي از مديران فورد در مورد مشتري ميگويد: 28
مشتري سود است و هرچيزديگر هزينه سربار 30
خودتان را به جاي مشتري بگذاريد. 31
چرا مشتريانمان را از دست ميدهيم.. 33
مشتري يعني كسب و كار، كسب و كار يعني مردم، مردم يعني مشتري.. 34
هنري فورد در اين خصوص ميگويد: 35
هدف سازمان شما ايجاد مشتري است… 36
اقدامات اساسي براي جلب مشتري بيشتر. 37
با مشتريان خود ارتباط دائم داشته باشيد. 39
هر يك از كاركنان شما بايد مشتريانتان را ملاقات كنند. 40
2- «روش اجرايي نحوه ارتباط با مشتري و اندازهگيري رضايت مشتري» 43
تعاريف… 44
شرح فعاليتها 44
كليات… 44
ارتباط با مشتري.. 45
نحوه اندازهگيري ميزان رضايت مشتري.. 47
3- «روش اجرايي رسيدگي به شكايت مشتريان». 49
تعاريف… 50
مسئوليت و اختيار 50
شرح فعاليتها 50
بخش سوم: بازاریابی.. 53
تعریف… 53
1- استراتژي هاي عمده تقسيم بندي بازار 54
2- ارزشيابي و انتخاب استراتژي تقسيم بندي بازار 57
3- آميخته های بازاريابي 61
«روش تحقيق». 71
مصاحبه و اخذ نظرات كتبي بوسيله پرسشنامه: 71
منابع اطلاعات… 72
اطلاعاتي راجع به رؤساي بيمارستانها و مسئولين فني داروخانهها: 73
كاشي نيلو در توليد محصولاتي چون كاشي كف، ديوار، پرسلان، لعابدار و پوليش شده، آنتي باكتريال، نانو و كاشي ضداسيد صنعتي تخصص دارد و محصولات توليدي آن مورد استفاده درتمامي فضاهاي داخلي مسكوني، بهداشتي، نماي ساختمان ها، فضاهاي اداري، محيط هاي صنعتي، محيط هاي پر تردد و ترافيكي و پروژه هاي شهري مي باشد. موضوع فعاليت شركت طبق ماده 3 اساسنامه عبارت است از احداث و خريد، نصب، راه اندازي و بهره برداري كارخانجات ساخت انواع كاشي، سراميك، وسايل بهداشتي و صنايع جانبي و وابسته به آن و به طور كلي هر نوع تأسيسات و تجهيزات و واحدهايي كه مربوط به توليدات موضوع شركت باشد. عملياتي چون استخراج و بهره برداري كليه معادن مورد نياز، بازاريابي توزيع و فروش و صادر نمودن انواع محصولات توليدي و واردات انواع ماشين آلات مرتبط با موضوع شركت، مشاركت درساير شركت ها و به طور كلي مبادرت به كليه معاملات و عمليات مالي و تجارتي كه به طور مستقيم يا غير مستقيم در توليد محصولات نقش دارد در شركت انجام مي گيرد.
ظرفيت اوليه توليد اين شركت يك ميليون متر مربع در سال با سايز 20*10 سانتي متر بود وشركت با توليد محصولات كف در اين سايز توانست نياز كشور را پاسخگو باشد. در سال 1368 فاز اول طرح توسعه شركت شروع گرديد و شركت كاشي نيلو توانست در پايان اين فاز محصولاتي در سايز هاي 40* 60/33 *33 و 40*40 توليد نمايد. فاز اول توسعه اين كارخانه در سال 1373 به بهره برداري از اين مرحله توليد به دو ميليون متر مربع در سال افزايش يافت. توليد شركت تا سال 1378 با ظرفيت چهار ميليون متر مربع ادامه داشته است.
اين شركت در سال 1380 فاز دوم توسعه خود را به بهره برداري رساند و طي آن ظرفيت توليد اين شركت به پنج ميليون متر مربع درسال افزايش يافت. در همان سال فاز دوم توسعه به اتمام رسيد و شركت موفق به توليد كاشي هاي ديوار با تكنولوژي منوپروزا گرديد.
خلاصه و نتیجه گیری:
شرکت کاشی نیلو شرکت سهامی عام است که در تاریخ 14/12/1353 به ثبت رسیده است. شرکتی است که در انواع ساخت کاشی و سرامیک متخصص بوده و سالیان سال است که فرآیند تولید آن را دنبال کرده است. این شرکت دارای امکانات بالا و پرسنل زیادی بوده و برای نگهداری موجودی ها از انبار مخصوصی استفاده می کند سیستم حسابداری شرکت به منزله قلب برای شرکت می باشد و در صورت استفاده صحیح از سیستم حسابداری صحیح و کارآمد، می توان در قسمت های خرید و فروش و سود دهی شرکت راهکارهای مهمی را ارائه داد.
پیشنهاداتی که جهت بهبود عملکرد شرکت مطرح است به شرح زیر است:
ـ بعد از نیروی انسانی و مدیریت کارآمد مهمترین امر، در زمینه فروش اعتبار شرکت، مسئله بازار و بازاریابی است. شرکت باید تا بالاترین حد ممکن با استفاده از روش های مناسب و بازاریابان مجرب و در صورت استفاده بیشتر از تجارت الکترونیک و معرفی خود به شرکت های بزرگتر و شهرهای دیگر و سایر کشورها فروش خود را به میزان بیشتری از فروش فعلی برساند.
مدیریت بازار در دست بازاریابان است بنابراین بازاریابان شرکت باید سریع تر، کارکشته تر، با تجربه تر و کارآفرین تر باشند تا وضعیت بازار روز به روز رشد پیدا کند و از نابسامانی وضعیت شدن دور بماند.
تمامي عمليات انجام گرفته و صورتهاي مالي تهيه شده در مورد كارگاه توليد نقل به صورت فرضي مي باشد كه در اين كارگاه بعد از خريداري شكر ، عمليات و مراحل توليد روي آن انجام گرفته و تبديل به نقل ميشود و توسط فروشندگان به فروش ميرسد.
روش انبارداري كارگاه توليدي ، روش اولين صادره از اولين وارده «Fifo » در نظر گرفته شده و تعداد كارگران مشغول در كارگاه نيز فرضاً 12 نفر است كه هر كدام ماهيانه مبلغ 900،000 ريال دستمزد دريافت ميدارند.
در اين پروژه سعي من بر اين بوده از زياده نويسي هاي بيجا (منظور افزايش مقدار خريد و فروش و هزينه هاي روزانه كارگاه كه منجر به انجام ثبت ها و عمليات بيشتري خواهد شد) صرف نظر نموده و به طور خلاصه و مفيد تمامي عملياتي را كه لازم يك طرح حسابداري است را انجام داده باشم. و فكر مي كنم كه هدف اصلي از اين پروژه نشان دادن مراحلي است كه الزاماً بايد انجام گيرد، نه زياده نويسي در مورد هر يك از مراحل.
فهرست
تعريف: داراييها داراييهاي جاري داراييهاي غير جاري تعريف: بدهيها بدهيهاي جاري درآمدها هزينه ها سرمايه تعريف: ترازنامه صورتحساب سود وزيان ترازنامه منتهي به 31/6/83 سند حسابداري مهر ماه دفتر روزنامه مهر ماه دفاتر كل در پايان مهر ماه صورت مغايرت بانكي در پايان مهر ماه تراز آزمايشي منتهي به 30/7/83 ارزيابي موجودي پايان دوره ماه اول سند حسابداري آبان ماه دفتر روزنامه آبان ماه دفاتر كل آبان ماه صورت مغايرت بانكي در پايان آبان ماه تراز آزمايشي منتهي به 30/8/83 ارزيابي موجودي پايان دوره به روشي ساده كارت حساب مواد آبان ماه ــــــ fifo سند حسابداري آذر ماه دفتر روزنامه آذر ماه صورت مغايرت بانكي تراز آزمايشي منتهي به 30/9/83 صورت مغايرت بانكي تراز آزمايشي منتهي به 30/9/83 اطلاعات به دست آمده جهت اصلاح حسابها تراز آزمايشي اصلاح شده ارزيابي موجودي پايان دوره آذر ماه به روش ساده كارت حساب مواد آذر ماه ــــــ fifo ثبت بستن حسابهاي موقت و بستن حسابهاي دائم در پايان آذر ماه صورتحساب سود و زيان منتهي به 30/9/83 صورتحساب سرمايه منتهي به 30/9/83 ترازنامه منتهي به 30/9/83
تمامي عمليات انجام گرفته و صورتهاي مالي تهيه شده در مورد كارخانه توليد شكلات فرمند به صورت فرضي مي باشد كه در اين كارخانه بعد از خريداري شكر ، و سابر مواد و مراحل توليد روي آن انجام گرفته و تبديل به شكلات ميشود و توسط فروشندگان به فروش ميرسد.
روش انبارداري كارخانه توليدي ، روش اولين صادره از اولين وارده «Fifo » در نظر گرفته شده است و فرض بر اين است كه تعداد كارگران مشغول در اين كارخانه 12 نفر است كه هر كدام ماهيانه مبلغ 900،000 ريال دستمزد دريافت ميدارند .
فهرست
تعريف: داراييها داراييهاي جاري داراييهاي غير جاري تعريف: بدهيها بدهيهاي جاري درآمدها هزينه ها سرمايه تعريف: ترازنامه صورتحساب سود وزيان ترازنامه منتهي به 31/6/83 سند حسابداري مهر ماه دفتر روزنامه مهر ماه دفاتر كل در پايان مهر ماه صورت مغايرت بانكي در پايان مهر ماه تراز آزمايشي منتهي به 30/7/83 ارزيابي موجودي پايان دوره ماه اول سند حسابداري آبان ماه دفتر روزنامه آبان ماه دفاتر كل آبان ماه صورت مغايرت بانكي در پايان آبان ماه تراز آزمايشي منتهي به 30/8/83 ارزيابي موجودي پايان دوره به روشي ساده كارت حساب مواد آبان ماه ــــــ fifo سند حسابداري آذر ماه دفتر روزنامه آذر ماه صورت مغايرت بانكي تراز آزمايشي منتهي به 30/9/83 صورت مغايرت بانكي تراز آزمايشي منتهي به 30/9/83 اطلاعات به دست آمده جهت اصلاح حسابها تراز آزمايشي اصلاح شده ارزيابي موجودي پايان دوره آذر ماه به روش ساده كارت حساب مواد آذر ماه ــــــ fifo ثبت بستن حسابهاي موقت و بستن حسابهاي دائم در پايان آذر ماه صورتحساب سود و زيان منتهي به 30/9/83 صورتحساب سرمايه منتهي به 30/9/83 ترازنامه منتهي به 30/9/83
بانک بنگاهي سودبر (انتفاعي) است با نقش واسطهگري مالي در بازار پول و سرمايه و ديگر خدمات مالي.
بانک ها موسساتی هستند که از محل سپرده های مردم می توانند سرمایه های لازم را در اختیار صاحبان واحدهای صنعتی، کشاورزی و بازرگانی و اشخاص قرار دهند. تکامل بانکداری به زمانی که نوشتن به وجود آمد برمی گردد و اکنون به عنوان یک موسسه مالی که به بانکداری و ارائه خدمات فاینانس می پردازد همچنان رو به تکامل است.
در حال حاضر عموماً واژه بانک به موسسه ای گفته می شود که مجوز بانکداری داشته باشد. مجوز بانکداری توسط دستگاه های نظارت مالی اعطا می شود و حق ارائه اغلب خدمات مهم بانکی از قبیل پذیرش سپرده ها و دادن وام را می دهد. موسسه های مالی دیگری هم وجود دارند که تعریف حقوقی بانک را ندارند و در اصطلاح موسسه اعتباری غیر بانکی نامیده می شوند. بانک ها زیرمجموعه ای از صنعت خدمات مالی هستند. به طور معمول سود بانک ها از طریق کارمزد انجام خدمات مالی و نیز بهره ای که از راه سپردهای مشتریان به دست می آید حاصل می شو د. در ایران بانک ها به عنوان یک موسسه ی اقتصادی از طریق عقود متفاوت اسلامی با مشتریان مشارکت کرده، سود حاصل می کنند«بانکداری اسلامی».
بانکها موسساتي هستند که از محل سپردههاي مردم ميتوانند سرمايههاي لازم را در اختيار صاحبان واحدهاي صنعتي، کشاورزي و بازرگاني و اشخاص قرار دهند. تکامل بانکداري به زماني که نوشتن به وجود آمد برمي گردد و اکنون به عنوان يک موسسه مالي که به بانکداري و ارائه خدمات فاينانس ميپردازد همچنان رو به تکامل است.
فهرست مطالب
فصل اول تاریخچه بانکداری. 1
خدمات بانکي. 3
انواع بانک… 3
تـعریف بانـک اسـلامی. 6
آشنایی با پول بانک و تاریخچه بانکداری. 11
وظایف پول. 15
تحول بانکداری در ایران. 15
تاریخچه بانک مسکن. 18
فصل دوم اهداف (اساسنامه) 22
فصل سوم وضعیت پرسنلی و مالی و بلاخص پرسنل مالی. 49
تدوين مطالبي دربارة نحوة حسابداري انواع فعاليت هاي اقتصادي از يك سو ، بر دانش پيشرفته و امروزين حسابداري متكي و از سوي ديگر ، با شرايط خاص ، عرف تجاري و قوانين حاكم بر فعاليت هاي اقتصادي در ايران منطبق باشد يكي از زمينه هاي ضروري پژوهشي است كه مي تواند كاربرد روش هاي پيچيدة حسابداري را آسان ساخته و در عين حال خدمات حسابداري در سطوح مختلف را كارآمدتر نمايد علاوه بر اين ، پژوهش هايي از اين دست ، امكانات گسترش ، رواج و فراگيري ، اصول و ضوابط حرفه اي را افزايش داده و كار حسابداري واحدهاي تجاري را در مجموع بهبود مي بخشد امروزه مؤسسات عمومي و خصوصي اجراي عملياتي نظير : راه سازي – سد سازي – احداث ساختمان – تاسيسات – كشتي سازي – هواپيما سازي و ساخت قطعات پيچيده وسايل و تجهيزات را با انعقاد پيمان به مؤسسات پيمانكاري واگذار مي كنند .
اركان اصلي عمليات پيمانكاري :
در هر نوع عمليات پيمانكاري اركان اصلي زير وجود دارد :
كارفرما : شخص حقيقي يا حقوقي است كه به عنوان يك طرف قرارداد ، عمليات اجرايي معيني را به پيمانكار ارجاع مي كند .
پيمانكار : شخصي حقيقي يا حقوقي است كه به عنوان طرف ديگر قرارداد ، عمليات اجرايي پيمان را به عهده مي گيرد .
قرارداد : رابطه حقوقي بين طرفين است كه منشا تعهد و التزام مي باشد و شامل موضوع كار ، مدت انجام كار ، مبلغ قرارداد و تعهدات كارفرما و پيمانكار است .
موضوع قراردادهاي پيمانكاري معمولا ساختن يك دارايي يا دارايي هاي است كه در مجموع طرح واحدي را تشكيل مي دهد .
فهرست مطالب
فصل اول : عمليات پيمانكاري :
- ارركان اصلي عمليات پيمانكاري
- انواع قرارداد هاي پيمانكاري
- مراحا اجراي طرح و انجام عمليات پيمانكاري
- مطالعات مقدماتي يا اوليه طرح
- ارجاع كار به پيمانكار
- انعقاد قرار داد با پيمانكار
- اجراي كار ( شروع عمليات )
- خاتمه كار
- سازمان بر اساس وظايف ( سازمان كار كروي )
فصل دوم : حساب هاي شركت پيمانكاري ايران بتون ساز
دارائي هاي جاري
- بانك و صندوق
- تخواه گردان ها
- حساب هاي دريافتني
- حساب ذخيرة مطالبات مشكوك الوصول
- اسناد دريافتني
- پيش پرداخت ها
- سپرده حسن انجام كار
درارئيهاي ثابت :
- دارائيهاي ثابت مشهود
- داراييهاي ثابت نا مشهود
بدهي هاي جاري :
- حسابهاي پرداختني
- اسناد پرداختني
- پيش دريافت ها
بدهي هاي بلند مدت
- سرمايه
- در آمدها
- هزينه ها
- حساب پيمان
- حساب كار گواهي شده
فصل سوم : روش هاي تداول حسابداري پيمانكاري
- روش كار تكميل شده
- روش درصد پيشرفت كار
- ذخيرة لازم براي زيان هاي قابل پيش بيني
- دعاوي و تغيرات ناشي از قراردادهاي پيمانكاري
- تعيين سود پيمان تكميل شده
- انتقال سود و بستن حساب پيمان تكميل شده
- محاسبة صود پيمان نا تمام
- نحوة محاسبه و پرداخت دستمزد كارگران و سرپرستان كارگاه
تدوين مطالبي دربارة نحوة حسابداري انواع فعاليت هاي اقتصادي از يك سو ، بر دانش پيشرفته و امروزين حسابداري متكي و از سوي ديگر ، با شرايط خاص ، عرف تجاري و قوانين حاكم بر فعاليت هاي اقتصادي در ايران منطبق باشد يكي از زمينه هاي ضروري پژوهشي است كه مي تواند كاربرد روش هاي پيچيدة حسابداري را آسان ساخته و در عين حال خدمات حسابداري در سطوح مختلف را كارآمدتر نمايد علاوه بر اين ، پژوهش هايي از اين دست ، امكانات گسترش ، رواج و فراگيري ، اصول و ضوابط حرفه اي را افزايش داده و كار حسابداري واحدهاي تجاري را در مجموع بهبود مي بخشد امروزه مؤسسات عمومي و خصوصي اجراي عملياتي نظير : راه سازي – سد سازي – احداث ساختمان – تاسيسات – كشتي سازي – هواپيما سازي و ساخت قطعات پيچيده وسايل و تجهيزات را با انعقاد پيمان به مؤسسات پيمانكاري واگذار مي كنند .
اركان اصلي عمليات پيمانكاري :
در هر نوع عمليات پيمانكاري اركان اصلي زير وجود دارد :
كارفرما : شخص حقيقي يا حقوقي است كه به عنوان يك طرف قرارداد ، عمليات اجرايي معيني را به پيمانكار ارجاع مي كند .
پيمانكار : شخصي حقيقي يا حقوقي است كه به عنوان طرف ديگر قرارداد ، عمليات اجرايي پيمان را به عهده مي گيرد .
قرارداد : رابطه حقوقي بين طرفين است كه منشا تعهد و التزام مي باشد و شامل موضوع كار ، مدت انجام كار ، مبلغ قرارداد و تعهدات كارفرما و پيمانكار است .
موضوع قراردادهاي پيمانكاري معمولا ساختن يك دارايي يا دارايي هاي است كه در مجموع طرح واحدي را تشكيل مي دهد .
فهرست مطالب
فصل اول : عمليات پيمانكاري :
- ارركان اصلي عمليات پيمانكاري
- انواع قرارداد هاي پيمانكاري
- مراحا اجراي طرح و انجام عمليات پيمانكاري
- مطالعات مقدماتي يا اوليه طرح
- ارجاع كار به پيمانكار
- انعقاد قرار داد با پيمانكار
- اجراي كار ( شروع عمليات )
- خاتمه كار
- سازمان بر اساس وظايف ( سازمان كار كروي )
فصل دوم : حساب هاي شركت پيمانكاري ايران بتون ساز
دارائي هاي جاري
- بانك و صندوق
- تخواه گردان ها
- حساب هاي دريافتني
- حساب ذخيرة مطالبات مشكوك الوصول
- اسناد دريافتني
- پيش پرداخت ها
- سپرده حسن انجام كار
درارئيهاي ثابت :
- دارائيهاي ثابت مشهود
- داراييهاي ثابت نا مشهود
بدهي هاي جاري :
- حسابهاي پرداختني
- اسناد پرداختني
- پيش دريافت ها
بدهي هاي بلند مدت
- سرمايه
- در آمدها
- هزينه ها
- حساب پيمان
- حساب كار گواهي شده
فصل سوم : روش هاي تداول حسابداري پيمانكاري
- روش كار تكميل شده
- روش درصد پيشرفت كار
- ذخيرة لازم براي زيان هاي قابل پيش بيني
- دعاوي و تغيرات ناشي از قراردادهاي پيمانكاري
- تعيين سود پيمان تكميل شده
- انتقال سود و بستن حساب پيمان تكميل شده
- محاسبة صود پيمان نا تمام
- نحوة محاسبه و پرداخت دستمزد كارگران و سرپرستان كارگاه
فصـل اول خصوصيات حسابداري شهـرداري ها حسـابداري شهـرداريها در مقام مقايسـه با حسـابداري بازرگاني جزئي از حسابداري دولتي ميبـاشد وكلـيه خصوصيـات قائل شده در كتـب و منابـع مخـتلف حسـابـداري دولتي در مورد حسابداري شهـرداريها نيز صـادق است ولي حسـابداري شهرداريهـا در مقايسـه با حسـابداري دولتـي داراي ويژگي خاص ميباشد . دستگاه هاي اجرائي دولتي كه اعتبار بودجه برنامه اي آنان از محـل اعتبار كل كشور تأمين و پرداخت ميگردد ايجاد كننده تعهدات و پرداخت كنندة هزينـه هاي انجـام شـده خـواهنـد بود و هزينـه هاي انجـام شده را در دفاتر خود ثبت مينمايد و درآمد دولت در دستـگاه ديگـري متمـركـز ميگـردد. در صورتيكـه در شهـرداريها حسابداري درآمـد و هزينـه در يك واحد مالـي مجتـمع و در دفـاتر منعـكس خواهـد شد و ميتـوان حسـاب هاي درآمد شهـرداري را توأم يـا غيـرمتمـركز و به طور جداگانه عمل نمـود.
1- روش حسـابداري از نقطه نظـر مباني ثبت فعاليت هاي مالي روش حسـابداري در شهرداريها روش نقدي خواهد بود« بدين معني كه درآمـد از جمع اقـلام وصـول شده تا پايان سـال مالـي و نيز هزينـه از جمع اقلام پرداخـت شده تا پايان دوره عمـل بودجه كه 15 ارديبهشـت سـال بعـد ميباشد تشكيل ميشـود» در مـورد درآمد هائيكه عملاًبرگ تشخيص و يا پيش آگهي صادر ميشود و يا دين مـودي نسبت به آنها تحقـق پيدا ميكنـد حسابهاي انتظامي تشكيل و در آنها ثبـت ميگـرددتا اقـلامي از درآمـد هاي مـذكور كه در طول سال مالي به حيطه وصول درنيامده اســت عند اللزوم در پيش بيني درآمدهاي بودجـه سال بعـد منظـور شود. در مورد هـزينـه هاي آن قسـمت كه در طول سال مالي تحقق يافته ولي پرداخت آن تا پايـان دوره عمـل بودجـه صـورت نگـرفته اسـت در حساب ديـوان شهرداري منظـور ميگردد تا از محل اعتباراتي كه در بودجـه بعنـوان پرداخـت ديوان پايـدارو به تصـويب ميرسـد و پرداخـت شـود. جمـع اقـلام درآمدهاي وصـول نشده تا پايان سـال مالـي نسـبت به هر يك از منـابع درآمـد و هـزينـه هـاي تحقــق يافته پرداخت نشده تا پايان دورة عمل بودجه بايد در گزارش وضـع مالي سـالانه كه همـراه با تفـريغ بودجه جهت رسدگي و تصويب انجمـن تسليم ميگردد درج و صورت هاي ريز اقـلام مذكور زمينه گـزارش فوق الذكـر شـود.
محققين و علماي علم مديريت ، مديريت را علم وهنر اداره كردن و سرپرستي نمودن گروهي از افراد در جهت نيل به اهدافي خاص تعريف نموده اند و يا عده اي ديگر آنرا بنابر وظايف مدير، علم وهنر برنامه ريزي ، سازماندهي ، هدايت و انگيزش ، هماهنگي و كنترل فعاليت هاي سازمان مطابق با اهداف و برنامه هاي از قبل تعيين شده دانسته اند و سايمن مديريت را تصميم گيري مي داند و آن نيز انتخاب يك بديل يا گزينه و راه حل ميان راه حل ها يا راهكارهاي متعدد است بنحوي كه اثربخشي و كارايي سازمان توأمان فراهم آيد . مديران سازمان در پي آن هستند كه با حداقل امكانات حداكثر استفاده و مطلوبيت را از آن خود و سازمان خود نمايند . يكي از ابعاد بسيارمهم سازمان بعنوان نظام فني و اجتماعي در حال حاضر ، بهترين شيوه بكارگيري از دارائيهاي موسسه است و همچنين مي دانيمكه قسمت عمده اي از دارائيهاي موسسات در موجوديهاي انبارهاي آن مؤسسات نهفته و انباشته شده است ومديريت مالي و تداركات و انبارها در صددند تا بهتري تركيب بهينه اي را كه متضمن حداكثر سود يا حداقل هزينه براي مؤسسه باشد را معين بنمايند و در اين راستا از فنون و علم مديريت صنعتي بهره اي شايان مي برند چرا كه زمان و هزينه از عناصر اصلي تصميمگيري مديريت بشمار مي آيد . جهت تصحيح سيستم هاي انبارداري وطراحي آنها و همچنين طراحي مدل هايي متناسب با مؤسسات اشراف دانش بر علوم مختلف و تكنيك هاي متنوع حاصل از رشته هاي مختلف ضروريست ولذا در اين مجموعه به صراحت مشاهده مي شود كه چگونه از تكنيك هاي نموداري يا گرافيكي ، جداول و ابزارهاي هندسي و كمي رياضي و رفتاري و تحليلي و ساير دروس جهت نيل به هدف بهبود در سيستم هاي انبارداري بهره گرفته مي شود .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه ………………………………………………………………………………………………………… 1
تاريخچه شركت گروه ماشين هاي اداري (ماديران) …………………………………………… 5 فصل اول : نظام مديريت انبارها (اصول انبارداري
تعريف انبار ………………………………………………………………………………………………… 11
كليه داراييهاي يك واحد تجاري – توليدي داراي ارزش اقتصادي است و حصول اطمينان از به كارگيري آن طبق هدفهاي تعيين شده ، نيازمند طرح ريزي مي باشد . مثلاً مهندسين توليد براي استفاده موثر از تسهيلات توليد ، براي كليه فعاليتهاي توليدي به دقت برنامه ريزي مي كنند . يا مديران سيستم ضوابط عملياتي را به نحوي تنظيم مي كنند كه حداكثر استفاده را از سيستم كامپيوتر به عمل آورند و از هر گونه استفاده نابجا از اين سيستم جلوگيري نمايند . برخي از داراييها به علت ماهيت يا اهميت آن مستلزم بذل توجه و اعمال دقت بيشتر مديريت است . موجوديها ، دارايي ديگري است كه نيازمند توجه دقيق مديريت واحدهاي تجاري – توليدي مي باشد .
موجوديها دو ويژگي مهم دارد كه اين ويژگيها ، بذل توجه خاص و همچنين طرحريزي آن را الزامي مي كند . ويژگي اول ، صرف مقدار متنابهي از منابع واحدهاي تجاري – توليدي در موجوديهاست . ويژگي دوم ، گردش موجوديهاست كه برخلاف داراييهاي غيرجاري به طور مداوم مصرف و مجدداً جايگزين مي گردد .
فهرست مطالب عنوان صفحه مقدمه 1 فصل اول : تاريخچه شركت محصولات كاغذي لطيف 2 فصل دوم : سيستم كنترل انبار(نظام نظارت بر انبار) 7 1-2- كارت كنترل كالا 8 2-2- انواع كاردكس 8 3-2- كارت حساب انبار 9 4-2-دفتر راهنماي اقلام انبار 9 فصل سوم : فرمولهاي مورد نياز در نظام تداركات 11 1-3:تعريف فرم 12 3-3- فرمهاي اصلي 12 3-3- رسيد انبار 12 4-3- حواله انبار 13 5-3- درخواست كالا يا درخواست جنس از انبار 13 6-3-درخواست خريد 14 7-3- سفارش خريد 15 فصل 4 : طراحي نظام اطلاعاتي براي انبار 16 1-4- تعريف ماهيت نظام اطلاعاتي انبار 17 2-4- نتايج حاصله از اسقرار نظام صحيح اطلاعاتي براي انبار 17 3-4- وظايف اطلاعاتي انباردار 18 4-4-جريان كلي گردش عمليات در سيستم نظام تداركات 19 فصل 5 : نظام نظارت بر موجودي 22 1-5- موجودي چيست؟ 22 2-5- هدف و فوايد نظارت بر موجودي 23 فصل 6 : كنترل موجودي 24 1-6- هزينه نگهداري كالا در انبار 25 2-6- هزينه سفارش كالا يا موجودي 25 3-6- هزينه ناشي از كمبود كالا 26 4-6- زمان انتظار 26 5-6- ذخيره ايمني يا حداقل موجودي 27 6-6- حداكثر موجودي 27 7-6- نقطه سفارش 28 فصل 7 : انواع سيستم كنترل موجودي 29 1-7- آناليز ABC 2-7- EOQ 3-7- دو طرفي فصل 8: تاثير مستقيم كنترل موجودي كالا بر سودآوري شركتها 58 منابع و مآخذ 70
كليه داراييهاي يك واحد تجاري – توليدي داراي ارزش اقتصادي است و حصول اطمينان از به كارگيري آن طبق هدفهاي تعيين شده ، نيازمند طرح ريزي مي باشد . مثلاً مهندسين توليد براي استفاده موثر از تسهيلات توليد ، براي كليه فعاليتهاي توليدي به دقت برنامه ريزي مي كنند . يا مديران سيستم ضوابط عملياتي را به نحوي تنظيم مي كنند كه حداكثر استفاده را از سيستم كامپيوتر به عمل آورند و از هر گونه استفاده نابجا از اين سيستم جلوگيري نمايند . برخي از داراييها به علت ماهيت يا اهميت آن مستلزم بذل توجه و اعمال دقت بيشتر مديريت است . موجوديها ، دارايي ديگري است كه نيازمند توجه دقيق مديريت واحدهاي تجاري – توليدي مي باشد .
موجوديها دو ويژگي مهم دارد كه اين ويژگيها ، بذل توجه خاص و همچنين طرحريزي آن را الزامي مي كند . ويژگي اول ، صرف مقدار متنابهي از منابع واحدهاي تجاري – توليدي در موجوديهاست . ويژگي دوم ، گردش موجوديهاست كه برخلاف داراييهاي غيرجاري به طور مداوم مصرف و مجدداً جايگزين مي گردد .
فهرست مطالب عنوان صفحه مقدمه 1 فصل اول : تاريخچه شركت محصولات كاغذي لطيف 2 فصل دوم : سيستم كنترل انبار(نظام نظارت بر انبار) 7 1-2- كارت كنترل كالا 8 2-2- انواع كاردكس 8 3-2- كارت حساب انبار 9 4-2-دفتر راهنماي اقلام انبار 9 فصل سوم : فرمولهاي مورد نياز در نظام تداركات 11 1-3:تعريف فرم 12 3-3- فرمهاي اصلي 12 3-3- رسيد انبار 12 4-3- حواله انبار 13 5-3- درخواست كالا يا درخواست جنس از انبار 13 6-3-درخواست خريد 14 7-3- سفارش خريد 15 فصل 4 : طراحي نظام اطلاعاتي براي انبار 16 1-4- تعريف ماهيت نظام اطلاعاتي انبار 17 2-4- نتايج حاصله از اسقرار نظام صحيح اطلاعاتي براي انبار 17 3-4- وظايف اطلاعاتي انباردار 18 4-4-جريان كلي گردش عمليات در سيستم نظام تداركات 19 فصل 5 : نظام نظارت بر موجودي 22 1-5- موجودي چيست؟ 22 2-5- هدف و فوايد نظارت بر موجودي 23 فصل 6 : كنترل موجودي 24 1-6- هزينه نگهداري كالا در انبار 25 2-6- هزينه سفارش كالا يا موجودي 25 3-6- هزينه ناشي از كمبود كالا 26 4-6- زمان انتظار 26 5-6- ذخيره ايمني يا حداقل موجودي 27 6-6- حداكثر موجودي 27 7-6- نقطه سفارش 28 فصل 7 : انواع سيستم كنترل موجودي 29 1-7- آناليز ABC 2-7- EOQ 3-7- دو طرفي فصل 8: تاثير مستقيم كنترل موجودي كالا بر سودآوري شركتها 58 منابع و مآخذ 70
با توجه به اینکه مالیات برمشاغل یکی از منابع مهم وصول مالیات می باشد لذا در این پژوهش تلاش شده است. تا عوامل مؤثر در موفقیّت وصول مالیات بر مشاغل را از دیدگاه ممیزان و مؤدیان مالیاتی در شهر اردبیل شناسائی وبیان نمائیم.
مؤثرترین عواملی که در این پژوهش به آنها تکیه شده، تعیین میزان سطح درآمد ،رکود وتورم اقتصادی، تشریفات زائد اداری (پیچیدگی قوانین وپیچیدگی اداری)، رایانه ای کردن سیستم مالیاتی وتخصص ممیزان مالیاتی می باشد وفرضیه های این پژوهش عبارتند از:
1- افزایش سطح درآمد مردم موجب بالا رفتن میزان وصول مالیات برمشاغل می شود.
2- رایانه ای شدن سیستم مالیاتی موجب افزایش وصول مالیات برمشاغل می شود.
3-از بین بردن تشریفات و زاید ادرای (پیچیدگی اداری وقوانین دست وپا گیر) موجب افزایش وصول مالیات برمشاغل می شود.
4- متخصص بودن ممیزان مالیاتی موجب افزایش وصول مالیات برمشاغل می شود.
5- کاهش مشکلات اقتصادی (رکود وتورم) موجب افزایش وصول مالیات برمشاغل می شود.
درفصل اول رساله کلیات تحقیق ارائه شده که شامل اهمیت انتخاب موضوع، تعریف موضوع، هدف وضرورت تحقیق وفرضیات تحقیق است.
در این فصل گفته شده که مالیات یک منبع مهم درآمد دولت ویک سیاست مهم اقتصادی درجهت تشکیل سرمایه واصلاح روند تولید می باشد اما میزان وصول مالیات د رحد مطلوب نبوده ویکی از مشکلات سیستم مالیاتی فرار یا ناگریز مالیاتی بوده است.برای جلوگیری از این پدیده وموفقیّت دروصول مالیات بر مشاغل لازم است که عوامل موثر شناسایی شوند.
در این تحقیق سعی شده است تا عوامل مؤثر در وصول مالیات را در شهر اردبیل از دیدگاه ممیزان ومؤدیان مالیاتی مورد مطالعه وتحقیق قرار دهیم.
درفصل دوم رساله، مبانی نظری تحقیق ارائه شده است. در این فصل پس از تعریف مالیات وبررسی سیر تاریخی مالیات در ایران، به تجزیه وتحلیل ا ثرات اقتصادی، اجتماعی و شرایط مطلوب وصول مالیات پرداخته شده است وگفته شده که از دیرباز مکاتب مختلف اقتصادی ، همواره تأمین منابع مالی برای دولت را از طریق گوناگون مورد توجه قرار داد ه اند واعلام شده که مالیات بهترین وسیله تأمین مخارج عمومی در شرایط عادی می باشد.
در این فصل اداور تاریخی مالیات به شش دورة یونان وروم قدیم ، یونان وسطی ،دورة سوداگری ، دورة فیزیوکراتها ،دورة کلاسیکها و دورة معاصر تقسیم شده است.
درادامه این فصل علاوه بر موقعیت جغرافیایی ، ویژگیهای طبیعی ، آب وهوا ونیروی انسانی استان اردبیل به منابع مهم مالیاتی نیز اشاراتی شده است.
در فصل 3 رساله خلاصة نتیجه گیری وپیشنهادات ارائه شده، که نتیجه آزمون فرضیه ها را نشان می دهد وعوامل مختلفی نظیر سطح در آمد مردم، رایانه ای شدن سیستم مالیاتی، حذف وتشریفات زائد وقوانین پیچیده ودست وپاگیر ، میزان تخصص ممیزان مالیاتی ،نقش مؤثری در افزایش وصول مالیات داشته درحالیکه مشکلات اقتصادی نظیر تورم و رکود با میزان وصول مالیات بر مشاغل رابطة عکس داشته است بدین معنی که در شرایط تورمی از میزان وصول مالیاتی کاسته می شود.
«فهرست مطالب»
عنوان صفحه
فصل اول:کلیات ………………………………………………………….. 1
1-1 مقدمه …………………………………………………………………………………………… 2
1-2 اهمیت انتخاب موضوع……………………………………………………………………………. 4
شماره (14): توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب دیدگاه آنها درخصوص میزان رابطه سطح در آمد وموفقیّت در وصول مالیات بر مشاغل 48
شماره(15):توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب دیدگاه آنان درخصوص میزان تا ثیر رایانه ای
شدن سیستم مالیاتی در سهل ترشدن وصول مالیات مشاغل ……………………………………………………….. 49
شماره (16): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب دیدگاه آنان درمورد میزان تأثیر تشریفات زائد (ساده کردن پیچیدگیهای ادرای) درمیزان موفقیت در وصول مالیات بر مشاغل . 50
شماره (17): توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب دیدگاه آنان در رابطه میزان تأثیر تشریفات زائد(قوانین دست وپاگیر) در میزان موفقیّت در وصول مالیات برمشاغل …. 51
شماره (18): توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب دیدگاه آنان در خصوص تأثیر تخصص ممیزان مالیاتی درمیزان موفقیّت در وصول مالیات بر مشاغل … 52
شماره (19): توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب میزان تأثیر تورم در میزان موفقیّت در وصول مالیات بر مشاغل 53
شماره (20): توزیع فراوانی پاسخگویان برحسب تأثیر رکود اقتصادی وشکست در میزان موفقیّت در وصول مالیات برمشاغل 54
تدوين مطالبي دربارة نحوة حسابداري انواع فعاليت هاي اقتصادي از يك سو ، بر دانش پيشرفته و امروزين حسابداري متكي و از سوي ديگر ، با شرايط خاص ، عرف تجاري و قوانين حاكم بر فعاليت هاي اقتصادي در ايران منطبق باشد يكي از زمينه هاي ضروري پژوهشي است كه مي تواند كاربرد روش هاي پيچيدة حسابداري را آسان ساخته و در عين حال خدمات حسابداري در سطوح مختلف را كارآمدتر نمايد علاوه بر اين ، پژوهش هايي از اين دست ، امكانات گسترش ، رواج و فراگيري ، اصول و ضوابط حرفه اي را افزايش داده و كار حسابداري واحدهاي تجاري را در مجموع بهبود مي بخشد امروزه مؤسسات عمومي و خصوصي اجراي عملياتي نظير : راه سازي – سد سازي – احداث ساختمان – تاسيسات – كشتي سازي – هواپيما سازي و ساخت قطعات پيچيده وسايل و تجهيزات را با انعقاد پيمان به مؤسسات پيمانكاري واگذار مي كنند .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول : عمليات پيمانكاري :
- ارکان اصلي عمليات پيمانكاري…………………………………………………………………….. 3
- انواع قرارداد هاي پيمانكاري ………………………………………………………………………. 3
- مراحل اجراي طرح و انجام عمليات پيمانكاري ………………………………………………………. 4
- مطالعات مقدماتي يا اوليه طرح …………………………………………………………………….. 4
- ارجاع كار به پيمانكار ……………………………………………………………………………… 5
- انعقاد قرار داد با پيمانكار ……………………………………………………………………………. 7
- اجراي كار ( شروع عمليات ) ………………………………………………………………………. 9
- خاتمه كار ………………………………………………………………………………………… 11
- سازمان بر اساس وظايف ( سازمان كار كروي ) ……………………………………………………… 12
- فصل دوم : حساب هاي شركت پيمانكاري ايران بتون ساز
- دارائي هاي جاري
- بانك و صندوق ……………………………………………………………………………………… 15
هنوز هم در غالب سازمان ها، اعم از خصوصی و عمومی، نتیجه ی عملیات حسابداری، یعنی صورت حساب ها و گزارش های مالی، فقط فهرستی از اراقام و اعدادی تلقی می شود که حاکی از دریافت و پرداخت وجوه و چگونگی عملیات گذشته می باشد؛ و یا اینکه گزارشهای مذکور منحصراً وسیله ای برای کنترل صحت و صداقت مأموران به شمار می رود.
آن چه کمتر در ایران مورد توجه قرار می گیرد اهمیت فراوان این گزارش ها و اطلاعات حاصله از آن ها در تصمیمات مدیران و مسئولان امور مؤسسات و سایر افراد و مقامات ذیعلاقه می.باشد.
اهم طبقاتی که ازنتایج حاصله از سیستم حسابداری مؤسسات منتفع میشوند عبارتنداز:
1- مدیران مؤسسات: مدیران تجارت خانه ها و شرکت ها و کارخانه ها با مطالعه و تجزیه و تحلیل صورت حسابها نقائص کارهای خود در گذشته پی می برند، و با بررسی ارقام و اعداد و استفاده از تجارب گذشته برنامه های آینده راطرح ریزی می کنند. همچنین، با مطالعه دقیق این اطلاعات است که پیش بینی چونگی وضع مالی و فعالیتهای ادوار مالی بعدی امکان می یابد.
2- صاحبان سرمایه مؤسسات: صاحبان سرمایه و سهامداران مؤسسات بازرگانی علاقه مندند همیشه از وضع مالی و سود و زیان مؤسسه ای که متعلق به آنان است مطلع باشند. این اطلاعات را فقط سیستم حسابداری می تواند در اختیار ایشان بگذرد با بررسی این اطلاعات است که صاحبان سرمایه می توانند نسبت به درجه ی کفایت و کاردانی مدیران و افراد دیگری که درمؤسسه ی خود بکار گمارده اند پی ببرند.
حسابداری در دنیای پیچیده امروز نقش درخور ملاحظه ای در اداره امور دولتها وحکومتهای محلی ایفا می کند . حسابداری بخش عمومی وبالاخص دولتی تا اواخر دهه هفتم قرن بیستم به مجموعه ای از روشها ورویه های فنی اطلاق می گردید که براساس آن منابع ومصارف مالی دولتها وحکومتهای محلی ثبت وضبط وگزارش می گردید.
از ان زمان تا کنون ،با تلاش اندیشمندانی نظیر نرماتتون، استوارت،جانز ودیگران به عنوان پیشتازان نهضت مسئولیت پاسخگویی وابتکار متفکر برجسته حسابداری یوجی ایجیری، مفهوم مسئولیت پاسخگویی به عنوان سنگ بنای حسابداری دولتی ،درمرکز ثقل نظام های حسابداری وگزارش گری مالی دولتهای مردم سالار جایگاه خاصی رابه خود اختصاص داد.
در این پروژه نیز سعی شده است تا روش ها ومقررات حاکم بر سیستم حسابداری سازمان بازرگانی استان اردبیل مورد مطالعه وبررسی قرار گیرد.
نتیجه گیری:
پروژه حاضر بر اساس آخرین روشها و استانداردهای پذیرفته شده حسابرسی و حسابداری تهیه و تنظیم شده است.
با بررسی سیستم حسابداری سازمان بازرگانی می توان به این نتیجه رسید که:
اولاً این سازمان براساس حسابداری دولتی انجام فعالیت می کند.
دوماً تمامی اصولی که برای سازمان های دولتی تعیین شده است در آن رعایت می شود .همچنین سازمان بازرگانی ، واحد سازمانی مشخصی بوده که قسمتی از وظایف ومسئولیت های دولت را برطبق برنامه های مصوب انجام می دهد.
مقدار زیادی از داراییها و اموال و کالاهای سازمانها و ادارات دولتي در موجودی انبارهاي آنها انباشته شده است ؛ بنابراين ،نگهداري و در دسترس قراردادن سريع و به موقع اقلام مورد نياز را میتوان بخشي از وظايف مديريت آن سازمان محسوب كرد.
امور تداركات و كارپردازي ، مواد و لوازم مورد نیاز مؤسسه را در زمان معين تدارك میبيند و از طريق انبار در اختيار واحدهاي مصرف كننده قرار میدهد .
بي شك موجودی بيش از اندازة كالا ، ركود سرمايه را در پي دارد و كمبود آن سبب ايجاد وقفه در فعاليتهاي جاري سازمان میشود. بنابراين، لزوم برنامه ريزي مناسب در امر تدارك و نگهداري اقلام، از اهمیت ويژهاي برخوردار است كه با بهرهگيري از آن پشتيباني صحيح و بموقع از فعاليتها بعمل خواهد آمد و در هزينههاي مربوطه صرفه جويي خواهد شد.
انجام دادن قسمتي از وظايف وگردش كار سازمانهاي دولتي و بخصوص مؤسسات صنعتي و توليدي مستلزم تدارك كالا و مواد اوليه و همچنين نگهداري و در دسترس قرار دادن سريع وسايل مورد نياز آنها میباشد بنابراين وظيفه كارپردازي و انبارداري در اين امر مهم را می توان بخشي از وظايف مديريت براي حصول به هدف نهايي آن مؤسسه محسوب كرد .بديهی است اگر مواد و لوازم در موقع معين تهیه و در دسترس واحد مصرف كننده قرار داده نشود درگردش كار و فعاليتهاي آن مؤسسه وقفه ايجاد میگردد . بدون ترديد موجودی بيش از اندازه كالا نيز موجب ركود سرمايه كه در بعضي از مؤسسات قسمت عمده سرمايه آنرا تشكيل میدهد خواهد گرديد بنابراين لزوم برنامه ريزي صحيح در امر تداركات و نگاهداري كالا و مواد با رعايت اصول علمی از اهمیت خاصي برخوردار است و استفاده از آن موجب گردش صحيح كار و صرفه جويي در هزينه هاي مربوط خواهدگرديد .
باوجود دسترسي به روشهاي مؤثري كه در زمينة جلوگيري از باروري وجود دارد ، بسياري از حاملگي ها غير برنامه ريزي شده و ناخواسته مي باشد. براي زنانيكه در معرض يك مقاربت محافظت نشده قرار ميگيرند روشهاي پيشگيري اضطراري مؤثري وجود دارد كه بسيار كارآمد مي باشند. ولي متأسفانه بخاطر اطلاعات ناكافي افراد نسبت به موضوع استفاده لازم از اين روشها نمي شود. از آنجا كه پزشكان خانواده و عمومي به عنوان مرجعي براي كسب اطلاعات مردم در اين زمينه مي باشند. در يك مطالعه مقطعي از پزشكان عمومي مراجعه كننده به سمينارهاي بازآموزي به روش نمونه گيري آسان از طريق پرسشنامه با حجم نمونه 400 نفر در مورد آگاهي ، بينش و عملكرد نسبت به روشهاي پيشگيري اضطراري از بارداري Emergency contraception مورد تحقيق قرار گرفت . در اين تحقيق 100% پزشكان EC را شنيده بودند در حاليكه 14% كاندوم را جزء روشهاي EC مي دانستند، 32% افراد IUD و 83% افراد HD))OCP را جزء روشهاي EC مي دانستند. 7% پزشكان معتقد بودند روشهاي هورموني Emergency Hormonal contraception(EHC) بدون عارضه است . در حاليكه عوارضي تهوع و استفراغ 87% ،خونريزي و لكه بيني 63% ،ترومبو آمبولي 31% ، سردرد 70% توسط بقيه ذكر شدند. 14% افراد به ميزان تأثير واقعي EHC واقف بودند ،83% به درستي مي دانستند EHCمنع مصرفي ندارد . 40% افراد مدت اثربخشي را 72 ساعت مي دانستند . 39% پزشكان EHC را به مراجعين خود توصيه نمي كردند. 62% در صورت لزوم براي خود EC استفاده مي كردند. 41% پزشكان معتقد بودند جامعه دسترسي گسترده به روشهاي EC داشته باشد ،41% دسترسي را كاملاً محدود و كنترل شده مي خواستند . 71% از نظر شرعي روشهاي EC را مجاز و 7% غير مجاز مي دانستند ،50% معتقد بودند فقط پزشكان بايد EC را تجويز نمايند.
1-1بيان مسأله از آن جائيكه عموميترين و رايجترين عارضه و علامت در آفازي، آنومي يا نام پريش است، نياز به يك آزمون استاندارد در اين زمينه (به طور خاص) احساس ميشود. از اين رو هدف ما از تهيه تست مذكور، فراهم كردن منبعي براي تمرينات باليني، تحقيقات در آفازي و همچنين تحقيقات روان – زبان شناختي ميباشد. بعلاوه از آنجا كه بيشتر تستهاي به كار برده شده در اين زمينه بر ناميدن اسامي تأكيد دارند، در تمرينات باليني به نوعي نياز به ارزيابي كاملتر شناخت فصل احساس ميشود و تأكيد بر طراحي در جاهايي وجود دارد كه بطور خاص، نقايص فعلي را مورد توجه قرار ميدهند. 2-1 كاربردهاي مجموعه در تحقيقات روان بازشناختي كه روي افراد بزرگسال انجام ميشود ممكن است از دادههايي استفاده شود كه با نظام بازنمائي ذهني اسامي و افعال در واژگان ارتباط دارند. يعني كه به كاربردن الگوهايي از قبيل: تصاوير متحرك (انيميشن)، ناميدن واژگان مكتوب، تكاليف، قضاوت واژگاني ، مطالعات اوليه و … . همچنين موارد هماهنگ شده در مجموعه براي مطالعات تصويربرداري مغزي در گروه بيماران آفاي و افراد غير آسيب مغزي مفيد خواهد بود. در تحقيقات بر روي بزرگسالان مبتلا به آسيب زباني ، ميتوان از تصاوير و برچسبهاي كلامي نوشته شده در ناميدن تصاوير، خواندن، نوشتن ديكته و تكرار استفاده كرده كه اين موارد را ميتوان به آساني براي استفاده به عنوان يك تست اداركي و استفاده در تكاليف تحقيقي تصوير- كلمه تنظيم كرد. از آن جائيكه يافتههاي مشابه را ميتوان در كيفيتهاي مختلف به كار برد، اين مجموعه قادر به فراهم ساختن نشانههايي است كه ما را از وجود كمبود مداليتة خاص در اسامي و افعال آگاه ميسازد. در اين مجموعه ميتوان آيتمهاي اسامي را براساس طبقات معنايي گروهبندي كرد، مانند حيوانات، آيتمهاي غذايي و مشاغل و به منظور آشكار ساختن كمبودهاي ناميدن طبقات ويژه مورد استفاده قرار داد. در اين مجموعه شمار زيادي از آيتمها در رسيدن به اهداف ارزيابي باليني مؤثر خواهند بود. ارزيابي درستي ناميدن تصاوير، با به كارگيري مجموعه آيتمها در قبل و بعد از درمان به درمانگر اجازه خواهد داد كه دقيقاً تأثيرات مداخلهاي را اندازهگيري ميكند. در نهايت انتظار ميرود كه اين اطلاعات براي رسيدن به اهداف درماني، چه بسا مفيد باشند. شمار زياد تصاوير شي و عمل ، اين امكان را به درمانگران ميدهندكه صورتهاي فراواني از فعاليتهاي درماني را با استفاده از تصاوير و نامهايشان طرحريزي كنند. براي مثال ممكن است از بيماران خواسته شود تصاويري را انتخاب كنند كه به طريقي با يكديگر در ارتباطند، يا تصوير يك فعل را با تصوير شيء مناسب هماهنگ كنند و يا تصاويري را برگزينند، كه عنوانشان با صداي خاصي آغاز ميشود.
فصل اول
معيار سازي تست ناميدن در مقولههاي اسامي و افعال………………………………………………………….
زمينه پژوهش: معمول ترين اختلالات انعقادي ، هموفيلي A و B مي باشد. هموفيلي A يك اختلال انعقادي وابسته به كروموزوم X مي باشد كه در آن سطح خوني فاكتور VIII انعقادي (AHF) كاهش مي يابد. هموفيلي B نيز يك اختلال وابسته به جنس مي باشد كه در آن سطح خوني فاكتور IX انعقادي (فاكتور كريسمس ) كاهش مي يابد. علايم باليني در هر دو نوع هموفيلي يكسان مي باشد . شيوع هموفيلي احتمالاً 20 در 000/100 مرد مي باشد كه در 80-85 درصد موارد مربوط به هموفيلي A مي باشد. هر دونوع هموفيلي در بين تمام نژادها و در تمام قسمت هاي دنيا شيوع يكساني دارد (لانزكوسكي ، 2000 ، ص 302) . تقريباً تمام افراد گرفتار مردمي باشند. مادران و بعضي از خواهران آنها حامل هستند ولي داراي علايم نيستند. بيماري معمولا در اوايل كودكي و در دوران تازه به راه افتادن كودك شناخته مي شود (برونر – سودارث ، هندبوك ، 1379 ، ص 399). از علايم بيماري مي توان به خونريزيهاي مفاصل (همارتروز) ، دستگاه ادراري (هماتوريا) ، دهاني حلقي ، خونريزي دستگاه گوارش و CNS و خونريزي رتروپريتوان اشاره نمود (لانزكوسكي ، 2000 ، ص 307) . بيماري هموفيلي در طول چند قرن اخير به دليل گرفتاري خانواده سلطنتي انگلستان در اروپا بيماري شناخته شده اي بوده است ملكه ويكتوريا (ملكه انگلستان ) ناقل بيماري هموفيلي بود و پسر او به نام لئوپلد هموفيلي داشت (اسدي ، 1381، ص 27). انجمن هموفيلي ايران (1377) گزارش مي دهد كه در حال حاضر تعداد 3215 نفر بيمار هموفيل A و تعداد 668 نفر بيمار هموفيل B وجود دارند . رشد هموفيلي و ساير اختلالات انعقادي حدوداً در حد تشخيص يك فرد در يك روز است يعني ساليانه 360 نفر كه رقم قابل توجهي به نظر مي رسد (ص 34).
فهرست
عنوان صفحه
زمينه پژوهش………………………………………………………………………………………………..
مروري بر مطالعات………………………………………………………………………………………..
چارچوب پنداشتي…………………………………………………………………………………………
اهداف پژوهش………………………………………………………………………………………………
فرضيه هاي پژوهش……………………………………………………………………………………….
تعريف واژه ها ……………………………………………………………………………………………..
پيش فرضهاي پژوهش……………………………………………………………………………………
روش پژوهش ………………………………………………………………………………………………
محيط پژوهش………………………………………………………………………………………………
جامعه پژوهش………………………………………………………………………………………………
نمونة پژوهش……………………………………………………………………………………………….
مشخصات واحدهاي مورد پژوهش…………………………………………………………………..
ابزارگردآوري داده ها …………………………………………………………………………………….
مقدمه و معرفي طرح (بيان مسئله، اهميت و ضرورت اجراي طرح، اهداف پژوهش)
درمانهاي عضوي يا زيست شناختي عمده در روان پزشكي شامل، دارو درماني،ECT، نور درماني، محروميت از خواب، جراحي رواني است.
با اين كه هنوز دانش سايكوفارماكوتراپي به خصوص در دهه گذشته گسترش چشمگيري داشته است ولي دارو درماني، معمولاً به تنهايي كافي نيست . درمان با صرع الكتريكي يكي از مؤثرترين و ناشناخته ترين درمانهاي روان پزشكي است . در مورد تاريخچه استفاده از اين روش بايد گفت: قسمت اعظم سابقه ECT مربوط به سال 1934 است. بيش از آن كه تشنج توسط برق انجام شود به مدت 4 سال از تشنجهاي ناشي از پنتيلن تتروازول به عنوان درمان استفاده ميكردند.
اوگوسولتي ولوچيوبيني، بر اساس كارهاي فون مدونا نخستين درمان با صرع الكتريكي را در آوريل 1936 در روم به كار بردند. در ابتدا به اين درمان، با شوك الكتريكي، اطلاق ميشد، اما بعد آن را تحت عنوان درمان با صرع الكتريكي شناختند، و از آن تا حال ECT عنوان يكي از سالمترين و مؤثرترين درمان بيماران روان پزشكي استفاده ميشود.
امروزه روش ECT و مداخلات بيهوشي آن چنان به دقت اصلاح شده است كه ديگر درماني بي خطر و مؤثر براي بيماران دچار اختلال افسردگي ماژور، حملات شيدايي، اسكيزوفرنيا، و ساير اختلالات وخيم رواني تلقي ميشود. ولي برخلاف درمانهاي دارويي تغييرات زيستي-عصبي القا شده بر اثر صرع درماني كه لازمه موفقيت آن هستند هنوز مشخص نشده است. خيلي از پژوهشگران اعتقاد بر آن دارند كه از ECT در درمان بيماران بسيار كم استفاده ميشود و دليل اصلي اين امر باور غلط در مورد ECT دانستند، كه محركشان لااقل تا حدي اطلاعات غلط و مقالاتي است كه از رسانه هاي غيرتخصصي وسيعاً به مردم منتقل ميشود.
از آن جا كه ECT مستلزم استفاده از برق و توليد تشنج است. بسياري از عوام، بيماران، و خانواده هاي بيماران، ترس ناموجهي از آن دارند، چه در مطبوعات حرفه اي و چه در مطبوعات غيرتخصصي گزارشهاي غلط بسياري ديده ميشود، كه مدعي ايجاد صدمه دائم مغزي در نتيجه ECT شده است . با اين كه اكثر آن گزارشات را رد كردند، شبح صدمه مغزشي ناشي از ECT هنوز بر ذهنها سنگيني ميكند.
باوجود دسترسي به روشهاي مؤثري كه در زمينة جلوگيري از باروري وجود دارد ، بسياري از حاملگي ها غير برنامه ريزي شده و ناخواسته مي باشد. براي زنانيكه در معرض يك مقاربت محافظت نشده قرار ميگيرند روشهاي پيشگيري اضطراري مؤثري وجود دارد كه بسيار كارآمد مي باشند. ولي متأسفانه بخاطر اطلاعات ناكافي افراد نسبت به موضوع استفاده لازم از اين روشها نمي شود. از آنجا كه پزشكان خانواده و عمومي به عنوان مرجعي براي كسب اطلاعات مردم در اين زمينه مي باشند. در يك مطالعه مقطعي از پزشكان عمومي مراجعه كننده به سمينارهاي بازآموزي به روش نمونه گيري آسان از طريق پرسشنامه با حجم نمونه 400 نفر در مورد آگاهي ، بينش و عملكرد نسبت به روشهاي پيشگيري اضطراري از بارداري Emergency contraception مورد تحقيق قرار گرفت . در اين تحقيق 100% پزشكان EC را شنيده بودند در حاليكه 14% كاندوم را جزء روشهاي EC مي دانستند، 32% افراد IUD و 83% افراد HD))OCP را جزء روشهاي EC مي دانستند. 7% پزشكان معتقد بودند روشهاي هورموني Emergency Hormonal contraception(EHC) بدون عارضه است . در حاليكه عوارضي تهوع و استفراغ 87% ،خونريزي و لكه بيني 63% ،ترومبو آمبولي 31% ، سردرد 70% توسط بقيه ذكر شدند. 14% افراد به ميزان تأثير واقعي EHC واقف بودند ،83% به درستي مي دانستند EHCمنع مصرفي ندارد . 40% افراد مدت اثربخشي را 72 ساعت مي دانستند . 39% پزشكان EHC را به مراجعين خود توصيه نمي كردند. 62% در صورت لزوم براي خود EC استفاده مي كردند. 41% پزشكان معتقد بودند جامعه دسترسي گسترده به روشهاي EC داشته باشد ،41% دسترسي را كاملاً محدود و كنترل شده مي خواستند . 71% از نظر شرعي روشهاي EC را مجاز و 7% غير مجاز مي دانستند ،50% معتقد بودند فقط پزشكان بايد EC را تجويز نمايند.
در بررسي بعمل آمده آگاهي با سن ، ازدواج و سابقة طبابت ارتباط معني داري داشت (P<0/0001) . آگاهي با كاهش سن و كاهش سابقة طبابت بيشتر مي شد، همچنين آگاهي افراد مجرد بيشتر بود و
آگاهي با جنس ارتباطي نداشت.5/40 % افراد بدرستي مي توانستند به مراجعين خود يك روش مؤثر EC را پيشنهاد و طريقه مصرف آن را بيان نمايند.
عملكرد افراد با سن ،سابقه طبابت و جنس ارتباط معني داري داشت (P<0/001). افراد جوان با سابقة طبابت كمتر عملكرد بهتري داشتند. همچنين عملكرد خانم ها برخلاف آگاهي نسبت به آقايان بهتر بود. عملكرد با وضعيت تأهل ارتباط معني داري نداشت (P=0/97). همچنين بينش افراد با سابقة طبابت ،سن ، جنس و وضعيت تأهل ارتباط معني داري نداشت .
از نتايج اين تحقيق مشخص شد بسياري از پزشكان نمي توانند بخوبي و دقيق و كامل نسبت به EC به مردم اطلاعات بدهند و يا آنرا تجويز نمايند. لذا به مسئولان امر توصيه مي شود كه نسبت به آموزش پزشكان در مراكز بازآموزي در مورد EC توجه و تأكيد بيشتري شود.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: بيان مسئله و اهداف و سؤالات و فرضيات………………………………
بيان مسئله ……………………………………………………………………….. 2
اهداف طرح …………………………………………………………………………. 5
هدف كلي …………………………………………………………………………… 5
هدف جزيي…………………………………………………………………………… 5
سوالات……………………………………………………………………………….. 6
فرضيات………………………………………………………………………………. 6
فصل دوم: بررسي متون…………………………………………………………………..
لزوم آگاهي جامعه در مورد پيشگيري اضطراري از بارداري (EC) ………………………….
تاريخچه روشهاي EC …………………………………………………………………… 9
روشهايي كه ميتوان جهت EC به كار برد. ……………………………………………….. 10
مكانيسم اثر در روشهاي…………………………………………………………………… 13
ميزان مجاز استفاده از روش………………………………………………………………. 14
عوارض استفاده از روشهاي EC …………………………………………………………. 14
موارد منع مصرف استفاده از روشهاي EC …………………………………………………
مطالعات مشابه انجام شده………………………………………………………………………16
فصل سوم : روش بررسي ……………………………………………………….
جدول فهرست و مشخصات متغيرهاي تحقيق ………………………………………………
نوع مطالعه ………………………………………………………………………….. 23
جمعيت مورد مطالعه…………………………………………………………………… 23
الف) تعريف جامعه مورد مطالعه…………………………………………………………. 23
ب) معيارهاي ورود و حذف از مطالعه…………………………………………………….. 23
ج) روش نمونه گيري ……………………………………………………………………. 23
حجم نمونه و شيوة محاسبه آن…………………………………………………………….. 23
مكان و زمان انجام مطالعه………………………………………………………………… 24
روش جمعآوري دادهها و اجراي طرح……………………………………………………… 24
روش تجزيه و تحليل دادهها……………………………………………………………….. 24
مشكلات و محدوديتها……………………………………………………………………… 25
فصل چهارم: نتايج…………………………………………………………………………..
نتايج…………………………………………………………………………………….. 27
فصل پنجم: بحث و نتيجهگيري………………………………………………………………..
بحث و نتيجه گيري…………………………………………………………………………. 38
منابع ………………………………………………………………………………………. 65
فهرست جداول و نمودارها عنوان صفحه
جدول و نمودار شماره (1): توزيع فراواني سني افراد مورد مطالعه………………………………… 48
جدول و نمودار شماره (2): توزيع وضعيت تأهل افراد مورد مطالعه………………………………… 49
جدول و نمودار شماره (3): توزيع فراواني جنسي افراد مورد مطالعه……………………………….. 50
جدول و نمودار شماره (4): توزيع فراواني سابقة طبابت افراد مورد مطالعه…………………………… 51
جدول و نمودار شماره (5): توزيع ميزان آگاهي نسبت به EC برحسب سن در نمونه مورد مطالعه…………. 52
جدول و نمودار شماره (6): توزيع ميزان آگاهي نسبت به EC برحسب جنس در نمونه مورد مطالعه……… 53
جدول و نمودار شماره (7): توزيع ميزان آگاهي نسبت به EC برحسب وضعيت تأهل در نمونه مورد مطالعه…….. 54
جدول و نمودار شماره (8): توزيع ميزان آگاهي نسبت به EC برحسب سابقة طبابت در نمونه مورد مطالعه…….. 55
جدول و نمودار شماره (9): توزيع ميزان عملكرد نسبت به EC بر حسب سن در نمونه مورد مطالعه…………. 56
جدول و نمودار شماره (10): توزيع ميزان عملكرد نسبت به EC برحسب جنس در نمونه مورد مطالعه …. 57
جدول و نمودار شماره (11): توزيع ميزان عملكرد نسبت به EC برحسب وضعيت تأهل در نمونه مورد مطالعه. 58
جدول و نمودار شماره (12): توزيع ميزان عملكرد نسبت به EC برحسب سابقة طبابت در نمونه مورد مطالعه. 59
جدول و نمودار شماره (13): توزيع فراواني تعداد پاسخ به سؤالات بينش افراد مورد مطالعه…. 60
جدول و نمودار شماره (14): توزيع بينش نسبت به EC برحسب سن در نمونه مورد مطالعه…. 61
جدول و نمودار شماره (15): توزيع بنيش نسبت به EC برحسب وضعيت تأهل در نمونه مورد مطالعه….. 62
جدول و نمودار شماره (16): توزيع بينش نسبت به EC برحسب جنس در نمونه مورد مطالعه….. 63
جدول و نمودار شماره (17) : توزيع بينش نسبت به EC برحسب سابقه طبابت در نمونه مورد مطالعه……. 64
مقدمه: اختلالات هايپرتانسيو بارداري يك عارضة شايع حاملگي هستند و در مجموع حدود 10-5 درصد تمامي حاملگيها را عارضه دار مي كنند. ميزان بروز اين اختلالات عميقاً تحت تأثير يك سري عوامل مانند: سن، پاريته، نژاد، سابقة بيماري زمينهاي و … قرار دارد و فراواني اين اختلالات در مناطق و نژادهاي مختلف تا حدودي متفاوت گزارش شده است. اين اختلالات يك علت مهم موربيديته و مورتاليته مادر و جنين محسوب ميشوند و همراه با خونريزي و عفونت ترياد مرگ آوري را تشكيل ميدهند، اين اختلالات به چند نوع تقسيم مي شوند كه شامل: هايپرتانسيون حاملگي، پره اكلامپسي، اكلامپسي، پره اكلامپسي افزوده شده بر هايپرتانسيون مزمن و هايپرتانسيون مزمن مي شود و پروگنوز و پيامدهاي مادري و جنيني در انواع اين اختلالات متفاوت است و به روش درماني متفاوت مي انجامد.
متدولوژي: اين مطالعه يك مطالعة مشاهده اي – مقطعي است و به صورت استخراج داده هاي موجود انجام شده و روش نمونه گيري به صورت سرشماري است و مجموعاً 55 بيمار مبتلا به اختلالات هايپرتانسيو بارداري كه با توجه به معيارهاي كالج زنان و مامايي آمريكا و گروه كاري آموزش فشار خون بالا داراي شرايط لازم بودند و در سال 1382 در بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص) بستري شده بودند مورد بررسي قرار گرفتند.
يافتهها و نتايج: فراواني اختلالات هايپرتانسيو در زنان بارداري 5/8 درصد است. فراواني انواع اختلالات هايپرتانسيو بارداري به اين صورت است: اكلامپسي 5/5 درصد، پره اكلامپسي شديد 8/21 درصد و پره اكلامپسي خفيف 9/30 درصد و هايپرتانسيون مزمن 3/7 درصد و هايپرتانسيون حاملگي 2/18 درصد و پرهاكلامپسي افزوده ده بر هايپرتانسيون مزمن 4/16 درصد. فراواني اختلالات هايپرتانسيو بارداري كه در اين مطالعه برآورد شد در محدودة آمار جهاني قرار دارد. فراواني اين اختلالات در دو انتهاي طيف سني باروري كمتر بوده است و اين مسأله با دانسيته هاي قبلي هماهنگي ندارد، اكثر موارد اين اختلالات بعد از سن حاملگي 37 هفتگي آشكار شده اند و بيشتر از نصف بيماران يعني 2/58 درصد نولي پار بودند و بيماريهايي كه از عوامل خطر پره اكلامپسي هستند مثل ديابت و بيماري هاي عروقي و يا بيماري هاي كلاژن واسكولر در بيماران وجود نداشته است، 5/5 درصد بيماران سابقة هايپرتانسيون مزمن داشتند و 11 درصد بيماران مبتلا به عفونت ادراري بودند كه نسبت به حاملگي طبيعي بيشتر بوده است. پره اكلامپسي سبب شده كه ميزان زايمان سزارين افزايش قابل توجهي داشته باشد و حدوداً 2 برابر زايمان طبيعي صورت گيرد. حدود 60 درصد بيماران حين مراقبت هاي بارداري تشخيص داده شده بودند و تنها 5/25 درصد بيماران با علائم پره اكلامپسي مراجعه كردند. سابقة اختلالات هايپرتانسيو بارداري در بيشتر از نصف بيماران وجود داشته است.
فهرست عنوان صفحه چكيده فارسي 1 فصل اول: كليات 4 - مقدمه پژوهش و بيان مسئله 5 - اهداف پژوهش 7 - هدف كلي 7 - اهداف جزئي 7 - سوالات پژوهش 7 - واژگان كليدي 8 - تعريف واژگان 8 - اختلال فشار خون در دوران بارداري 9 - دسته بندي و تشخيص 9 - هايپرتانسيون 10 - هايپرتانسيون حاملگي 11 - پره اكلامپسي 12 - اكلامپسي 15 - پرفشاري خون مزمن 17 - پره اكلامپسي افزوده شده بر هايپرتانسيون مزمن 19 - عوامل خطر 20 - پاتوفيزيولوژي 24 - افزايش پاسخ هاي انقباضي 25 - پروستاگلندين ها 25 - اكسيد نيتريك 26 - اندوتلين 26 - فاكتور رشد اندوتليوم عروقي 27 - ژنتيك 27 - عوامل ايمونولوژيك 28 - عوامل التهابي 28 - ديس ليپيدمي و استرس اكسيداتيو 29 - فعال شدن سلول هاي اندوتليال 30 - پاتولوژي 32 - تغييرات قلبي عروقي 33 - تغييرات هماتولوژيك 35 - حجم پلاسما 35 - انعقاد 36 - ترومبوسيتوني 36 - هموليز 37 - تغييرات اندوكرين و متابوليك 37 - تغييرات آب و الكتروليت 38 - كليه 39 - كبد 40 سندروم HELLP 41 - مغز 42 - نقش جفت در پره اكلامپسي (اختلالات سيتوتروفوبلاستيك) 45 - خونرساني رحمي – جفتي 46 - مرگ 47 - پيش بيني 48 - فشار خون 48 - ادم 48 - پروتئينوري 48 - سوابق 49 - انفوزيون آنژيوتانسين II 49 - تست ROLL_OVER 50 - اسيد اوريك 50 - متابوليسم كلسيم 50 - پلاكتها 51 - شاخصهاي استرس اكسيداتيو 51 - عوامل ايمونولوژيك 51 - پپتيدهاي جفتي 52 - فيبرونكتين 52 - دفع ادراري كاليكرئين 52 - سرعت سنجي داپلر در شرائين رحمي 52 - پيشگيري 54 - تعديل رژيم غذايي 54 - آسپرين 55 - آنتي اكسيدانها 56 - درمان 56 - تدابير درماني 56 - روند درماني 57 - خاتمه دادن به حاملگي 59 - هايپرتانسيون پابرجا بلافاصله بعد از زايمان 61 - مايع درماني 61 - درمان دارويي 62 - اقدامات لازم در پره اكلامپسي شديد 65 - درمان در اكلامپسي 67 - پيشگيري از تشنجات 69 - آثار سمي سولفات منيزيم 70 - پيش آگهي 71 فصل دوم: 73 مروري بر مطالعات انجام شده قبلي 74 فصل سوم: روش اجراي پژوهش 79 - نوع مطالعه 80 - جمعيت مورد مطالعه 80 - روش نمونه گيري و حجم نمونه 80 - معيارهاي انتخاب نمونه 80 - روش انجام كار 81 - روش تجزيه و تحليل داده ها 81 - جدول متغيرها 82 فصل چهارم: 83 - يافته هاي پژوهش 84 - جداول و نمودارها 92 فصل پنجم: 106 - بحث و نتيجه گيري 107 - محدوديت ها و پيشنهادها 112 فصل ششم: منابع و ضمائم 113 - فرم اطلاعاتي 114 - فهرست منابع 115 - چكيده انگليسي 118
مقدمه: اختلالات هايپرتانسيو بارداري يك عارضة شايع حاملگي هستند و در مجموع حدود 10-5 درصد تمامي حاملگيها را عارضه دار مي كنند. ميزان بروز اين اختلالات عميقاً تحت تأثير يك سري عوامل مانند: سن، پاريته، نژاد، سابقة بيماري زمينهاي و … قرار دارد و فراواني اين اختلالات در مناطق و نژادهاي مختلف تا حدودي متفاوت گزارش شده است. اين اختلالات يك علت مهم موربيديته و مورتاليته مادر و جنين محسوب ميشوند و همراه با خونريزي و عفونت ترياد مرگ آوري را تشكيل ميدهند، اين اختلالات به چند نوع تقسيم مي شوند كه شامل: هايپرتانسيون حاملگي، پره اكلامپسي، اكلامپسي، پره اكلامپسي افزوده شده بر هايپرتانسيون مزمن و هايپرتانسيون مزمن مي شود و پروگنوز و پيامدهاي مادري و جنيني در انواع اين اختلالات متفاوت است و به روش درماني متفاوت مي انجامد.
متدولوژي: اين مطالعه يك مطالعة مشاهده اي – مقطعي است و به صورت استخراج داده هاي موجود انجام شده و روش نمونه گيري به صورت سرشماري است و مجموعاً 55 بيمار مبتلا به اختلالات هايپرتانسيو بارداري كه با توجه به معيارهاي كالج زنان و مامايي آمريكا و گروه كاري آموزش فشار خون بالا داراي شرايط لازم بودند و در سال 1382 در بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص) بستري شده بودند مورد بررسي قرار گرفتند.
يافتهها و نتايج: فراواني اختلالات هايپرتانسيو در زنان بارداري 5/8 درصد است. فراواني انواع اختلالات هايپرتانسيو بارداري به اين صورت است: اكلامپسي 5/5 درصد، پره اكلامپسي شديد 8/21 درصد و پره اكلامپسي خفيف 9/30 درصد و هايپرتانسيون مزمن 3/7 درصد و هايپرتانسيون حاملگي 2/18 درصد و پرهاكلامپسي افزوده ده بر هايپرتانسيون مزمن 4/16 درصد. فراواني اختلالات هايپرتانسيو بارداري كه در اين مطالعه برآورد شد در محدودة آمار جهاني قرار دارد. فراواني اين اختلالات در دو انتهاي طيف سني باروري كمتر بوده است و اين مسأله با دانسيته هاي قبلي هماهنگي ندارد، اكثر موارد اين اختلالات بعد از سن حاملگي 37 هفتگي آشكار شده اند و بيشتر از نصف بيماران يعني 2/58 درصد نولي پار بودند و بيماريهايي كه از عوامل خطر پره اكلامپسي هستند مثل ديابت و بيماري هاي عروقي و يا بيماري هاي كلاژن واسكولر در بيماران وجود نداشته است، 5/5 درصد بيماران سابقة هايپرتانسيون مزمن داشتند و 11 درصد بيماران مبتلا به عفونت ادراري بودند كه نسبت به حاملگي طبيعي بيشتر بوده است. پره اكلامپسي سبب شده كه ميزان زايمان سزارين افزايش قابل توجهي داشته باشد و حدوداً 2 برابر زايمان طبيعي صورت گيرد. حدود 60 درصد بيماران حين مراقبت هاي بارداري تشخيص داده شده بودند و تنها 5/25 درصد بيماران با علائم پره اكلامپسي مراجعه كردند. سابقة اختلالات هايپرتانسيو بارداري در بيشتر از نصف بيماران وجود داشته است.
فهرست عنوان صفحه چكيده فارسي 1 فصل اول: كليات 4 - مقدمه پژوهش و بيان مسئله 5 - اهداف پژوهش 7 - هدف كلي 7 - اهداف جزئي 7 - سوالات پژوهش 7 - واژگان كليدي 8 - تعريف واژگان 8 - اختلال فشار خون در دوران بارداري 9 - دسته بندي و تشخيص 9 - هايپرتانسيون 10 - هايپرتانسيون حاملگي 11 - پره اكلامپسي 12 - اكلامپسي 15 - پرفشاري خون مزمن 17 - پره اكلامپسي افزوده شده بر هايپرتانسيون مزمن 19 - عوامل خطر 20 - پاتوفيزيولوژي 24 - افزايش پاسخ هاي انقباضي 25 - پروستاگلندين ها 25 - اكسيد نيتريك 26 - اندوتلين 26 - فاكتور رشد اندوتليوم عروقي 27 - ژنتيك 27 - عوامل ايمونولوژيك 28 - عوامل التهابي 28 - ديس ليپيدمي و استرس اكسيداتيو 29 - فعال شدن سلول هاي اندوتليال 30 - پاتولوژي 32 - تغييرات قلبي عروقي 33 - تغييرات هماتولوژيك 35 - حجم پلاسما 35 - انعقاد 36 - ترومبوسيتوني 36 - هموليز 37 - تغييرات اندوكرين و متابوليك 37 - تغييرات آب و الكتروليت 38 - كليه 39 - كبد 40 سندروم HELLP 41 - مغز 42 - نقش جفت در پره اكلامپسي (اختلالات سيتوتروفوبلاستيك) 45 - خونرساني رحمي – جفتي 46 - مرگ 47 - پيش بيني 48 - فشار خون 48 - ادم 48 - پروتئينوري 48 - سوابق 49 - انفوزيون آنژيوتانسين II 49 - تست ROLL_OVER 50 - اسيد اوريك 50 - متابوليسم كلسيم 50 - پلاكتها 51 - شاخصهاي استرس اكسيداتيو 51 - عوامل ايمونولوژيك 51 - پپتيدهاي جفتي 52 - فيبرونكتين 52 - دفع ادراري كاليكرئين 52 - سرعت سنجي داپلر در شرائين رحمي 52 - پيشگيري 54 - تعديل رژيم غذايي 54 - آسپرين 55 - آنتي اكسيدانها 56 - درمان 56 - تدابير درماني 56 - روند درماني 57 - خاتمه دادن به حاملگي 59 - هايپرتانسيون پابرجا بلافاصله بعد از زايمان 61 - مايع درماني 61 - درمان دارويي 62 - اقدامات لازم در پره اكلامپسي شديد 65 - درمان در اكلامپسي 67 - پيشگيري از تشنجات 69 - آثار سمي سولفات منيزيم 70 - پيش آگهي 71 فصل دوم: 73 مروري بر مطالعات انجام شده قبلي 74 فصل سوم: روش اجراي پژوهش 79 - نوع مطالعه 80 - جمعيت مورد مطالعه 80 - روش نمونه گيري و حجم نمونه 80 - معيارهاي انتخاب نمونه 80 - روش انجام كار 81 - روش تجزيه و تحليل داده ها 81 - جدول متغيرها 82 فصل چهارم: 83 - يافته هاي پژوهش 84 - جداول و نمودارها 92 فصل پنجم: 106 - بحث و نتيجه گيري 107 - محدوديت ها و پيشنهادها 112 فصل ششم: منابع و ضمائم 113 - فرم اطلاعاتي 114 - فهرست منابع 115 - چكيده انگليسي 118
زمينه پژوهش اختلالات انعقادي ارثي پلاسما بعلت نقص در يك پروتئين انعقادي پديد مي آيد. دو اختلال وابسته به كروموزوم X يعني فقدان عوامل VIII و IX مسئول اكثر موارد اين اختلالات مادرزادي مي باشند. اين بيماران در معرض خونريزي شديد و ناتواني مزمن بوده، نيازمند درمانهاي طبي اختصاصي هستند (هاريسون، 2001، ص 239). هموفيلي اختلال ارثي بصورت كاهش يا فقدان فاكتور VII (يكي از پروتئينهاي مسئول تشكيل لخته در پلاسما) مي باشد كه منجر به هموفيلي A مي شود نوع ديگر آن، هموفيلي نوع B است كه در اثر كاهش فاكتور IX بوجود مي آيد (گيلبرت ، 2001، ص 672). سطح فاكتور انعقادي VIII و IX در حالت نرمال بين 120-50% مي باشد. هموفيلي بر اساس سطح پلاسمايي فاكتور انعقادي به سه نوع، هموفيلي شديد (سطح فاكتور كمتر از 1% حد نرمال)، متوسط (5-1%) و خفيف (25-5%) تقسيم مي شود (چودهري ، 2000، ص 45). اگر چه درمان موثر بيماري هموفيلي به دهه اخير مربوط مي شود ولي هموفيلي در جهان كهن نيز شناخته شده بود. قديمي ترين دست نوشته ها در مورد چگونگي ظهور بيماري هموفيلي مربوط به متن هاي يهودي در قرن دوم ميلادي است. هموفيلي به عنوان بيماري سلطنتي ناميده مي شود زيرا اعضاي خانواده هاي اصيل در اروپا به آن مبتلا بودند. در اجداد ملكه ويكتوريا هيچ سابقه اي از هموفيلي نبوده است اما پس از تولد پسرش لئوپلد در سال 1853 كه مبتلا به هموفيلي بود معلوم شد كه ملكه ويكتوريا ناقل هموفيلي بوده و ايجاد بيماري در او در اثر جهش ژنتيكي بوده است. ژن بيماري توسط دختران ملكه در خاندان سلطنتي روسيه، آلمان و اسپانيا نير انتقال يافت (اسدي، 1380، ص 27). طبق برآوردهاي كلي از هر ده هزار نوزاد پسر يك نفر مبتلا به هموفيلي است. حدود سه هزار بيمار هموفيل نوع A و حدود 750 هموفيل نوع B در كشور ما وجود دارد (شريفيان، 1378، ص 29).
مقدمه متخصص ژنتيك: متخصص ژنتيك پزشكي فردي است كه در مكانيزم هاي وراثتي، تشخيص و درمان اختلالات ژنتيكي تخصص دارد. ژنتيك پزشكي، مثل ديگر تخصص هاي پزشكي، نظير جراحي يا مامايي و زنان، پس از دانشكده پزشكي، يك دوره آموزشي خاص هم دارد. بسياري از متخصصان ژنتيك پزشكي، در يكي از رشته هاي پزشكي مانند اطفال، داخلي يا مامايي و پزشكي زنان تخصص دارند و فوق تخصص آنان ژنتيك پزشكي است. هيئت ژنتيك پزشكي آمريكا (ABMG) با برگزاري امتحان در چند زمينه، يعني ژنتيك باليني، ژنتيك ياخته اي باليني، ژنتيك زيست شناسي باليني، ژنتيك مولكولي، به پزشكان و متخصصان داراي درجة دكتراي غيرپزشكي (p.h.D)، گواهي نامه اعطا مي كند. ژنتيك باليني به تشخيص و درمان بيماران، ژنتيك ياخته اي (سيتوژنيك ) به تشخيص آزمايشگاهي نابهنجاري هاي كروموزومي و ژنتيك زيست شيميايي به تشخيص آزمايشگاهي و درمان اختلالات آنزيمي و اختلالات شيميايي ناشي از آنها مي پردازد. مشاورة ژنتيك هم،در گذشته مورد تأييد ABMG قرار مي گرفت و هم اكنون،هيئت جديد اعطاي گواهي نامه،به نام هيئت مشاورة ژنتيك آمريكا (ABGC) وظيفة اعطاي گواهي نامه را به مشاوران ژنتيك بر عهده گرفته است. بيشترين متخصصان ژنتيك پزشكي و مشاوران ژنتيك، با مراكز بزرگ پزشكي يا آزمايشگاه هاي مرجع براي آزمايشهاي ژنتيكي همكاري دارند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
تاريخچه………………………………………………………………………………………………..
مقدمه……………………………………………………………………………………………………
متخصص ژنتيك…………………………………………………………………………………….
تشخيص پيش از موقع و پيشگيري…………………………………………………………..
درمان……………………………………………………………………………………………………
چند نمونه از درمان هاي ثمربخش……………………………………………………………
پروژه ژنوم انساني………………………………………………………………………………….
اساس ژنتيك…………………………………………………………………………………………
ژنتيك و ژنوميك……………………………………………………………………………………
اصول ژنتيك………………………………………………………………………………………….
اسلوب وراثت و نفوذپذيري……………………………………………………………………..
بيماري هاي كروموزومال…………………………………………………………………………
بيماري در سطح ميتوكندريايي………………………………………………………………….
ژنتيك و تغذيه درماني…………………………………………………………………………….
تأثير ارتباط متقابل ژن و مواد مغذی بر روي فرآيندهاي متابوليكي…………………
تاثيرات و ارتباط متقابل بين ژن و مواد مغذي بر روي ظهور ژن…………………….
عنوان صفحه
پيچيدگي موجود در ارتباط ژنتيك و تغذيه…………………………………………………
ژنتيك به عنوان يك تخصص پزشكي………………………………………………………..
نظام ژنتيك انساني و پزشكي…………………………………………………………………..
در پژوهش حاضر، تأثير تابش اشعه ليزر كم توان بر وزوز بيماران داراي سابقه ضربه صوتي حاد و يا مزمن را بررسي نموديم. و نيز شاخصههاي آزمونهاي الكتروكوكلئوگرافي و آزمون گسيلهاي صوتي ناشي از اعوجاج را نيز قبل و بعد از تابش اشعه ليزر، ثبت و بررسي نموديم. بيماران حدود 12 جلسه تحت درمان با ليزر كم توان m.w 200 به مدت حدود 42 دقيقه قرار ميگرفتند و اين روند درمان 2 مرتبه در هفته و به مدت 12 جلسه صورت گرفت. طول موج ليزر مورد استفاده n.m 830 بود. ارزيابيهاي اديومتري تون خالص و اديومتري ايميتانس و ارزيابي وزوز شامل تطابق بلندي و تعيين زير و بمي وزوز، ميزان بلندي ذهني وزوز بر حسب معيار قياسي- ديداري و ميزان آزاردهندگي ذهني وزوز بر حسب معيار قياسي- ديداري و آزمون الكتروكوكلئوگرافي و گسيلهاي صوتي ناشي از اعوجاج نيز قبل و بعد از دوره ليزر درماني ثبت و بررسي گرديد. تطابق بلندي وزوز با تغييرات آماري معناداري را در قبل و بعد از تابش اشعه ليزر كم توان نشان داد. ميزان بلندي ذهني و آزار دهندگي ذهني نيز كاهش يافت و لي بدليل محدود بودن تعداد نمونهگيري اين اختلاف معنادار نبود.
مقدمه:
وزوز درك صدا يا نويز بدون حضور يك منبع خارجي واقعي ميباشد كه اين عارضه همراه با انواع گوناگون كم شنوايي ميباشد وزوز اغلب با كم شنوايي ناشي از نويز همراه ميباشد. مطالعات اپيدميولويك نشان دادهاند كه حدود 17% از جمعيت وزوز دارند در حاليكه تنها فقط 5/0 الي 6/1 % به طور شديدي تحت تأثير قرار ميگيرند. در ميان افراد با آسيب شنوايي حدود 67% از وزوز رنج ميبرند (Zenker.F 2004)
در اين پژوهش، تأثير اشعه ليزر كم توان را بر وزوز و شاخصههاي آزمون الكتروكوكلئوگرافي و آزمون گسيلهاي صوتي ناشي از اعوجاج را بررسي نموديم. اشعه ليزر كم توان، يك روش غير تهاجمي بدون عوارض جانبي ميباشد كه به جهت پايين بودن توان خروجي ليزر و نيز طول موج منحصر به فرد آن، ميزان جذب آن از طريق پوست كاهش يافته و عمق نفوذ پرتو در بافت افزايش مييابد. اشعه ليزر كم توان باعث فعاليت ATP سازي در سلولها ميگردد.
عفونتهاي ادراري يكي از شايعترين عفونتهاي دوران كودكي ميباشد شايعترين عارضه طولاني مدت پيلونفريت حاد ايجاد اسكار كليوي است (بخصوص در نوزادان كودكان) كه ممكن است عملكرد كليوي را مختل كرده و منجر به عوارضي چون هايپرتانسيون، نارسايي كليه و كاهش رشد بدن شود بنابراين تشخيص اسكار از اهميت زيادي برخوردار است براي تشخيص اسكار از روشهاي مختلف تصويربرداري از جمله اسكن DMSA IVP و سونوگرافي استفاده ميشود. دقيقترين و حساسترين روش اسكن DMSA ميباشد ولي از آنجا كه سونوگرافي بدون ضرر، در دسترس و ارزان قيمت است ميتواند بعنوان روشي جايگزين بكار رود. در اين پايان نامه كه بطريق كارآزمايي باليني انجام شده است مقايسهاي بين روش سونوگرافي كليه و اسكن DMSA در تشخيص اسكار كليوي در كودكان انجام گرديده است. 31 بيمار در فاصله زماني 6 ماه مورد بررسي قرار گرفتند و در تمام بيماران حداقل 3 ماه پس از UTI بررسي صورت گرفت و فاصله انجام اسكن DMSA و سونوگرافي حداكثر دو روز بوده است. كلاً 62 كليه مورد مطالعه قرار گرفت و تمام سونوگرافيها بدون اطلاع از نتيجه اسكن DMSA و توسط يك راديولوژيست و با دو نوع پروب فركانس 3.5 MHz و 5-7.5MHz و با دستگاه سونوگرافي انجام گرفت.
بديهي است ، بازيگري انساني ترين هنرهاست . از آن جهت كه همدم روح ، كالبد ، پديده ها و جهان پيرامون آدمياست ، به مكاشفه اي ميماند كه جز با از ميان بردن موانع بازدارنده و آزار دهنده موجود در كار انسان نمايشگر ، امكان بروز نخواهد يافت .
بازيگري فن مقابله آدميبا خود است و يافتن يا ايجاد بهانه اي براي تسلط نقش بر بازيگر . چگونه ايفاي نقش كنم ؟
اين پرسشي است كه هر بازيگر از خود در ابتداي كارش بر روي متن نمايشنامه و كاراكتري كه قرار است بازي كند ، ميپرسد و با استفاده از دانش علميو تجربي خود سعي ميكند كه به آن پاسخ دهد . در واقع او براي شخصيت پردازي درست نياز به دانش و تجربه تئائري دارد و در اين ميان تئوريهاي موجود تئائر نقش ويژهاي را ايفا ميكند . احتمالاً تئوري از زمانيكه علم رو به پيشرفت گذاشته است اهميت بيشتري پيدا كرده است و در واقع هر تئوري چكيده تجربيات و آموخته هاي يك يا چند نسل از پيشينيان است ، پس بايستي با تأمل و احتراميخاص با آنها برخورد كنيم . نكته ديگر اينكه ما بواسطه همين تئوريهاست كه ميتوانيم به تجربيات جديد دست پيدا كنيم و همين تئوريها هستند كه اندوخته علميما را تشكيل ميدهند و گاهي اوقات نيز با توجه به شرايط بايستي حذف و تعديل شوند .
مقدمه من ري (Man Ray) کیست من ري كيست؟ پاسخ به اين پرسش آنقدرها هم ساده نيست. همگي ما اين تجربه را داشته ايم كه در زندگي روزمره خود وقت و انرژي زيادي را صرف شناخت انسانهاي اطرافمان كرده ايم و چه بسا در بسياري موارد ناكام مانده ايم، حال اينكه اين انسانها با ما همراه بوده اند و ارتباط مستقيمي بين ما و ايشان وجود داشته، ارتباطي زنده كه تا حدي تحت كنترل ما بوده ولي بازهم موفق نشده ايم تا شخصيت اطرافيانمان را آنطور كه بايد و شايد بشناسيم. حال چگونه ممكن است كه چنين خوش خيال باشيم و بپنداريم كه با بررسي چند تابلو و ديدن آثاري چند از يك هنرمند مي توانيم به شناخت وي نائل آييم! البته اين يك نوع رهيافت در دنياي هنر است؛ مي توانيم اصلاً به هنرمند توجه چنداني نكنيم و آثار وي را همچون موجوداتي مستقل و جاودان در نظر بگيريم وسعي كنيم با آنها همان ارتباطي را برقرار كنيم كه مثلاً با دوستمان برقرار مي كنيم! ولي آيا واقعاً همينطور است؟ آيا يك اثر هنري به جز آنچه به چشم مي آيد (در مورد هنرهاي ديداري ) و يا شنيده مي شود (در مورد هنرهاي شنيداري ) هيچ چيز ديگري را نشان نمي دهد؟!
فهرست مطالب
عنوان صفحه
من ري را بشناسيم…………………………………………………………………………………. 1
من ري: تعاليم، الگوها و اهداف……………………………………………………………….. 4
نقاش خوابها…………………………………………………………………………………………. 12
– طراحي از رويا………………………………………………………………………………. 12
– از آنچه كه نمي توانم عكس بگيرم نقاشي مي كنم!…………………………….. 31
سخن آخر…………………………………………………………………………………………….. 34
فهرست تصاوير……………………………………………………………………………………… 35
منابع و ماخذ…………………………………………………………………………………………. 36
جنبه هاي تاريخي: با نگاهي به تاريخ بشر سبك هاي گوناگون و مشخصي را در پهنه وسيع زندگي موسيقايي انسان مشاهده مي كنيم كه هميشه هم در حال تحول بوده اند. ما شاهد رشد و پيشرفت گامهاي پنتاتونيك در شرق آسيا، صورت هاي ظريفي از اوزان چندآوايي در به صدا در آوردن ناقوسها و ديگر آلات موسيقي ضربي در نواحي اطراف اندونزي و جنوب شرقي آسيا هستيم. در غرب آسيا، محدوده عربي زبان شمال آفريقا، ايران، پاكستان، هند و بنگلادش چنان نظام ملوديكي به ثمر رسيده است كه در نهايت زيبايي و هماهنگي قرار دارد و در آن از صداي انسان به عنوان زيباترين و رساترين عنصر موسيقايي استفاده مي شود. آنگاه مي رسيم به سياهان آفريقا و در آنجا شاهد كهن ترين اوزان بشري هستيم كه از آنها به عنوان ضروري ترين عناصر اجتماعي استفاده مي شده، اجتماعي كه در آن زندگي بشر پوشيده در اصوات بوده و اين اصوات بودند كه در عملي ترين و در عين حال رويايي ترين وجه ممكن به زندگي بشر آن دوره معني مي دادند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
آغاز سخن……………………………………………………………………………………………… 2
فصل اول
جنبه هاي تاريخي…………………………………………………………………………………… 3
جنبه هاي عرفاني و معرفت شناسانه………………………………………………………….. 6
زندگي شهرنشيني و قرارگيري صرف انسانها در روزمرگي هاي مدرن در شهرهاي صنعتي. آدمي را به صورت يك ماشين زنده كه داراي حيات است درآورده، البته تمامي تلاشهاي بشر قاعدتاً بايد براساس رسيدن به زندگي راحت تر و سهل تر و جايگزين كردن هر چه بيشتر انرژي فكري انسان بجاي انرژي ماهيچه اي باشد. با اين وجود به فراموشي سپردن احساسات و فرهنگ، خستگي هاي زندگي شهري و عدم توجه به محيط زيست و … انسانها را در شهرهاي بزرگ رفته رفته به اين مسير سوق ميدهد كه راهي براي انتقال محيط كاري و زندگي خود به شهرهاي كوچك كه كمتر در معرض اينگونه آلودگي ها هستند قرار دهد.
پايتخت كشور ما نيز به صورت يك ابرشهر با آلودگي هاي گوناگون اعم از محيطي و غيرمحيطي درآمده است و رفته رفته در بين مردم تهران گرايش به خروج از تهران و اسكان گزيني در ساير شهرهاي كوچكتر و خوش آب و هواتر ديده ميشود. يكي از اين شهرهاي نسبتاً نزديك شهر رشت مي باشد، كه ضمن داشتن آب و هواي خوب امكانات شهري مناسبي هم دارد. اين شهر امكانات رفاهي قابل توجه، ترافيك كم، طبيعتي زيبا، نزديكي به دريا و داراي جاده ها و راههاي مسافرتي مناسبي دارد. البته آب و هوايي مرطوب دارد كه عادت كردن به آن خيلي كار دشواري نمي باشد. اين پروژه در واقع روند اقدام يكي از ساكنان تهران كه تصميم به نقل مكان به رشت را دارد ميباشد و به دليل اينكه محيط مناسب براي زندگي جزء اولين نيازهاي انسان است به عنوان دكوراتور كارفرماي اين پروژه از من دعوت به همكاري كردهاند.
مقدمه تلقي ما از « واقعيت » آن چيزي است كه در اطرفمان مي گذرد بي آنكه ما بعنوان نيروئي كارساز در شكل دادن آن مشاركت كنيم مثلا گردش زمين به دور خورشيد از ديدگاه ما واقعيتي مسلم و بديعي است چرا كه بوسيله اراده طبيعت صورت مي گيرد . « نيروي استقلال آدمي در مواجهه با « واقعيت » اغلب مقهور روابط زنجيره اي علت و معلولي مي شود و در نهايت راهي جز قبول آن به عنوان « واقعيت » اول (First Real) يا « بازتاب فيزيكي » هستي ندارد . اما اين يك روي سكه است .آدمي آميخته از دو جهان عظيم و پرانرژي است « واقعيت » به ما مي گويد كه زمين به دور خويش وبه دور خورشيد ميگردد اما « واقعيت برتر» اين پديده را به مثابه يك سوال هستي شناسانه فلسفي مطرح مي كند . «آدمي موجود غريبي است كه هر اينه در وجود خود مداقه كندبيشتر به اين نكته پي مي برد كه « نشاني از خداوند را بر دوش مي كشد » در طول تاريخ از ظهور بشرتاكنون همواره ميلي براي كاوش رازهاي جهان با انسان همراه بوده است و در اين راه آنچه به آدمي نيرو مي داده تاسير تكامل عقلاني خويش را بپيمايد اعتماد قلبي او به امكان وجود جهاني آرماني و مطلوب و لو در ذهنش بوده است .
فهرست مطالب
عنوان……………………………………………………………………………………………………… صفحه
مقدمه ………………………………………………………………………………………………………
بخش اول : تقدس
فصل 1 : تعريف تقدس وروحانيت در هنر ……………………………………………………….
فصل 2: تقدس در هنر …………………………………………………………………………………
بخش دوم : تقدس هنر
فصل 1: تعریف هنر……………………………………………………………………………………..
فصل 2 : انسان و بيان احساسات مقدس در هنر …………………………………………………
فصل 3: شناخت معنوي هنر ………………………………………………………………………….
فصل 4: تبار شناسي هنر مقدس ……………………………………………………………………..
فصل 5: دين و هنر معنوي ……………………………………………………………………………
فصل 6: نمونه اي از سبك شناختي ………………………………………………………………….
بخش سوم : تقدس در نقاشي
فصل 1: تقدس نقاشي ………………………………………………………………………………….
فصل 2: معناي تقدس در نقاشي و چند نمونه آمار ………………………………………………
فصل 3: تقدس رنگ در نقاشي ………………………………………………………………………
در اين پيشگفتار ابتدا ما خلاصه اي از زندگي نامه دلاكروا ، نقاش برجسته كه در 30 آوريل 1798 ميلادي به دنيا آمد، مي پردازيم و دلاكروا هنرش را از مادرش به ارث برد و با اينكه وي در دوره نوجواني پدر و مادر خود را از دست داد وي هيچگاه خود را در اين راه گم نكرد و به جنگ هاي آفريقا رفت و شاهكارهاي متعددي خلق كرد و آثار معروف او قتل عام كيوس ، فاجع سيو، آزادي و رهبر مردم از آن جمله است. در هنر كلاسيك آزادي انديشه و فراگيري دموكراسي ظاهراً هرگز با خشونت و انتظام سازگار نيست و رابطه پس طبيعت گرايي و انتزاع در هنرهاي تجسمي عصر كلاسيك حتي از آنچه در نمايشنامه مي بينيم پيشرو و بارزتر است.
رمانتيك جنبشي است كه در اواخر دوره هيجدهم و اوايل سده نوزدهم فسخ و شكل گرفت، رمانتيسم بيشتر گرايش ذهني ارائه مي دهد تا مجموعه اي روش هاي سبك شناسنامه و بيشتر با بيان ايده اي مرتبط است و نوكلاسيك را بايد نهفتي بر پسندي هشيارانه دانست كه در سده هيجدهم واكنشي انزجار آميز عليه افرط گريها و هنر نماييهاي باروك دارد و كلاسيسم هنري است بر مبناي اصول و الگوهاي ريشه يافته از دوران باستان، و اين اصطلاح در برابر هنر رمانتيك است و ويژگي رمانتيك از رشد دادن به جنبه هاي اجتماعي بود. رئاليسم يكي از جنبش هاي هنري و ادبي سده نوزدهم است كه در فرانسه به وجود آمد و داده رئاليسم يعني طبيعت گرايي مي باشد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
پيشگفتار
مقدمه………………………………………………………………………………………………………….. 1
فصل اول : كلاسيك و رمانتيك
هنر اوزن و لاكروا ………………………………………………………………………………………… 3
هنر كلاسيك و دموكراسي……………………………………………………………………………… 5
انسان بدوي چون «دم» يا «روان» خود را شناخت، بر او نام همزاد داد و در تصوير بركهها با او ملاقات و در سايه هايش او را همراه نمود و موجودات ديگر را نيز به خود قياس سپس بر اين باور شد كه جادو علمي است قابل اطمينان و او را از گزند حوادث مصون و بر غلبه با دشمنان ياري مي دهد . او با جادو ، رقصها ، شكلهاي نقاشي شده بسيار ساده و انتزاعي و باورهايي راسخ ، بر مراسم جادويي تأكيد مي ورزيد و اين اعمال را تنها داروي امراض و بركت ريزش باران و غلبه بر رقيب و شكار مي دانست . ولي هر چه از عمر بشر گذشت ، برخورد او با عالم خارج بيشتر ، و آزمايشهاي او مكررتر شد . حوزه ديد و دريافت او وسعت گرفت و مفاهيم كهنه بي اعتبار گشت . بشر بيش از بيش به جدايي بي جان و جاندار و انسان و حيوان پي برد . جان را به حيوانات و گياهان مختص ساخت و خود را واجد چيزي پنداشت برتر و فاخرتر از جان سائقه خودبيني بر آن شد كه «روان» يا «روح» آدمي كاملا” از جسم مستقل است و بر خلاف «جان حيواني» با مردن تن، نمي ميرد .
فهرست عنوان صفحه چكيده پيشگفتار مقدمه 1 فصل اول: ضميرناخودآگاه چيست بخش اول ضمير ناخود آگاه چيست؟ 9 آشنايي با دو نيمكره 12 بخش دوم فرويد و ضمير ناخودآگاه 21 نظريههايي در مورد ناخودآگاه 30 فصل دوم : آفرينش هنري كودكان بخش اول تاريخچة مطالعة نقاشي كودكان 41 طبقهبندي مراحل رشد نقاشي در كودكان 42 الف – خطخطي كردن ( از تولد تا دو سالگي ) 43 ب – از دوسالگي تا پنج سالگي ( ماندالا) 45 ج – پنج تا هشت سالگي (شفافبيني ) 48 د- هشت تا سيزده سالگي (واقعگرايي بصري) 49 مراحل رشد از ديدگاه پياژه 51 مراحل رشد از ديدگاه فرويد 58 بخش دوم نقاشي چيست؟ 66 الف – خط 67 ب – فضا 68 ج – رنگ 69 د – تصوير 69 هـ – سنبلها و نمادها 70 نظريهاي ادراكي تصاوير 72 الف – نظريههاي پرسپكتيو ـ فرافكني 72 ب – نظريههاي بوم شناختي گيبسون 74 ج – نظرية ساختمانگرايان دربارة ادراك تصوير 76 د – نظرية گشتالت ادراك تصويري 79 بخش سوم فرآيندهاي پيچيده نقاشي و تأثيرات آن بر نقاشي كودكان 84 الف – زبان گرافيكي در نقاشي كودكان 85 - شكلهاي ساده 85 - رجهان الگو و حركت 88 - تركيببندي شكلهاي و خطوط 89 - تعيين محل 90 - ترتيب و توالي 91 - برنامهريزي 92 - طرح 93 ب – تأثير موقعيت نسبي نقاشي 95 ج – تأثير سرمشقهاي بصري و مكاني 96 فصل سوم افكار فرويد و كاربردهاي ضمير ناخودآگاه در شكلگيري سبك سوررآليسم بخش اول هنر نوين 109 سرآغاز 109 الف – مفهوم، شناخت، تصوير 110 ب – سبك، شكل، محتوا 113 بخش دوم دادا بستري براي سوررآليسم 118 الف – باروك تا دادا 119 ب – داداايسم 125 - آغاز كار 125 - مانيفست و بيانيهها 129 - نتيجه و پايان كار داداايسم 131 بخش سوم فرويد و مراتب سوررآليسم 136 الف – اتوماتيسم پديده خود انگيختگي 136 ب – ضمير ناخودآگاه 142 - تخيل 144 - رؤيا 147 - نماد 151 ج – از ارسطو تا هگل 154 د -نظريههاي هنري فرويد 159 تصعيد يا برتر نمودن 161
بخش چهارم سوررآليسم الف- آغاز كار 165 ب- بحثي در باب سوررآليسم 166 فصل چهارم: مقايسه نقش ضمير ناخودآگاه در آثار هنري كودك و هنرمندان سوررآليسم بخش اول روش تحليلي ساختار نقاشي كودكان 169 سرآغاز 169 بررسي ويژگيهاي ساختاري و محتواي نقاشي در كودكان 171 الف – تحليل فضاي نقاشي كودكان 171 ب – خطوط ترسيمي 175 ج –رنگ و تخيلات 177 - نماد رنگها 184 جنبه هاي تحليلي ساختار نقاشي كودكان 190 الف – نمادگرايي كلي و اجزاي نمادين در نقاشي كودكان 191 - خانه – درخت – آدمك 191 بررسي سمبوليك ( اعضاي آدمك ) 204 الف – سر 204 ب – صورت 204 ج – تنه 207 د – اعضا 208 هـ – خورشيد و ماه 211 و – حيوانات 213 نقاشي و ناسازگاري 215 - عقب افتادگي ذهني 217 تفسير نقاشي كودكان 218 سايه زدن 218 هنر و درك هنري كودكان 229 بخش دوم تحليل آثار نقاشي سوررآليسم 232 سر آغاز 232 تحليل در آثار نقاشي سوررآليسم 258 اتوماتيسم در اروتيسم درسوررآل 260 نقش جنسيت در آثار كودكان 289 الف – ترسيم آدمك و مراحل تحول عاطفي 289 - مرحله دهاني 289 - مرحله مقعدي 290 - مرحله احليلي 291 - مرحله اديپي ـ تناسلي 292 ب – اولين ترسيمهاي كودك از اختلاف جنسيت 293 ج – رمزگرايي جنسي در نقاشي 294 د – نمادهاي جنسي در آثار نقاشي كودكان 296 نتيجه گيري 309 منابع و مآخذ 315
محيط اطراف ما، خانه هايي كه در آن زندگي مي كنيم، همه نياز مبرمي به برقراري روابط صحيح فرمها، رنگ ها و هم چنين سازمان بندي دقيق بر مبناي اصول بصري دارند.
- انسان به واسطه ي زبان گرافيك مي تواند با محيط اطراف خود سخن بگويد و با ديگران ارتباط برقرار كند. استفاده از گرافيك شهري در مساحت فضاي داخلي خانهها و فضاي بيروني آن ها يعني كوچه ها، خيابان و فضاي سبز اطراف، در تزئين و زيبا سازي ادارات موسسات و اماكن عمومي نظير پاركها، نمايشگاهها، فروشگاهها و… براي تمامي افراد در كليه سطوح اجتماعي و در هر سني به نوبه خود موثر بوده و مورد نياز واقع مي شود و در ساختار محيطي مناسب و مطلوب نقش بسزايي دارد. محيط مناسب يعني فضايي كه بشر بتواند در آن جا فارغ از فشارهاي ناخواسته زندگي، رشد كرده و شكوفا شود.
گرافيك و تبليغات شهري يكي از قديميترين و خالص ترين فرم هاي ارتباطات است. از اولين نقاشي بر روي ديوار غارها گرفته تا آخرين ويدئو پروجكشن Video Projection و ويدئو وال ها Video Walls .
تبليغات شهري يكي از قديمي ترين ابزارهاي تبليغات، براي معرفي خدمات و كالاهاست كه شامل انواع پوسترها، بيلبوردها، طراحي بدنه اتوبوس ها، اتومبيل ها، استندها و حجم هاي تبليغاتي مي شود.
فهرست مطالب
فصل اول: گرافيك محيطي چيست؟ لزوم آن در اجتماع با توجه به شرايط اجتماعي
انسان در فضاي اطراف خود ……………………………………………………………………………………
فصل سوم: سير تحول گرافيك محيطي همراه با پيشرفت تكنولوژي……………………………
فصل ارتباطات ………………………………………………………………………………………………………
محدوده تكنولوژي در گرافيك محيطي……………………………………………………………………..
فصل چهارم: گرافيك محيطي در ايران…………………………………………………………………..
وضع كنوني هنر ايران……………………………………………………………………………………………..
سخنراني هاي امرا… فرهادي و پرسش و پاسخ در مورد گرافيك محيطي و تبليغات ايران در اولين همايش گرافيك ايران وپاسخ به سوالات……………………………………………………………………………………………
فصل پنجم: تاثير گرافيك محيطي و تبيلغات در فروش و مخاطب……………………………….
پايان نامه اي كه در دست داريد پيرامون تربيت صدا و بيان بازيگر است، چه بازيگر صحنه و يا سينما. در اين پايان نامه به منظور تامين معرفت نظري و هم عملي براي خواننده، نخست تاريخچه مفهوم بيان و فن بيان به ميان آورده شده و سير تحول اين علم در طول تاريخ مورد بررسي قرار گرفته و سپس جايگاه زبان در تأتر مطرح گرديده است.
پس از اين، در بخش دوم به معرفي اندامهاي گفتار، اندامهاي تنفسي، آواي صداهاي زبان فارسي و ارايهي تمرين هايي در خصوص آنها پرداخته شده است. در بخش سوم عناصر كيفي صدا يا آواهنگ (لحن) مورد بررسي قرار گرفته و بدنبال آن در بخش چهارم اندامهاي تشديد كنندهي ”آوا“ معرفي گرديده است و همچنين ذكر تمرين هايي چند براي تربيت هر يك از آنها. در خاتمه به عنوان ضميمه مفهوم زمان و زمانبندي (ضربآهنگ، شتاب، و…) را به ميان آورده ايم و از نقش و لزوم رعايت اين عناصر در اجرا سخن گفته ايم.
تدارك پايان نامه با روش تركيبي صورت گرفت. بدين معنا كه بخش يكم، تاريخچه، عليالاصول به روش توصيفي پيش رفت و به سرانجام رسيد، و سه بخش ديگر به روش تجربي.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه………………………………………………………………………………… 1 بخش اول: تاريخچه ……………………………………………………………….. 8 - چشم انداز تاريخي صدا و بيان …………………………………………………………………… 8
- زبان در تاتر ………………………………………………………………………………… 30 بخش دوم: تكلم……………………………………………………………………. 51
برآن شدم تا با تلاش مستمر مطالبي را از نظر گراميتان بگذرانم كه بديع باشد و قابل ارائه، اميدوارم رضايت خاطر شما خوانندگان گرامي را جلب نمايم. دراينجا خلاصهاي از مطالبي كه مطالعه خواهيد كرد آورده شده است.
دريك حلقهي جابجايي و يكدار R، گراف مقسوم عليه صفر، ، گرافي است كه رأس هاي آن مقسوم عليه هاي صفر غيرصفر R مي باشند كه درآن دو رأس مجزاي xو y مجاورند هرگاه xy=0. اين مقاله اثباتي براين مطلب است كه اگر R نوتري باشد آن گاه شعاع ،0،1 و يا 2 مي باشد و نشان داده مي شود كه وقتي R آريتن ميباشد اجتماع مركز با مجموعه {0} اجتماعي از ايده آل هاي پوچ ساز است. زماني كه مركز گراف مشخص شده باشد مي توان قطر را تعيين كرد و نشان داده ميشود كه اگر R حلقهي متناهي باشد آن گاه ميانه زير مجموعه اي از مركز آن است. زماني كه R آريتن باشد با به كاربردن عناصري از مركز ميتوان يك مجموعهي غالب از ساخت و نشان داده مي شود كه براي حلقهي متناهي ، كه F ميدان متناهي است، عدد غالب مساوي با تعداد ايده آل هاي ماكسيمال مجزاي R است. و همچنين نتايج ديگري روي ساختارهاي بيان ميشود.
Computing Grid يا شبكههاي متصل كامپيوتري مدل شبكهاي جديدي است كه با استفاده از پردازشگرهاي متصل به هم امكان انجامدادن عمليات حجيم محاسباتي را ميسر ميسازد. Gridها در واقع از منابع كامپيوترهاي متصل بهشبكه استفاده ميكنند و ميتوانند با استفاده از برآيند نيروي اين منابع، محاسبات بسيار پيچيده را بهراحتي انجام دهند. آنها اين كار را با قطعه قطعه كردن اين عمليات و سپردن هر قطعه بهكامپيوتري در شبكه انجام ميدهند. به عنوان مثال وقتي شما از كامپيوترتان براي مدتي استفاده نميكنيد و كامپيوتر شما به اصطلاح بهوضعيت محافظ نمايشگر يا Screensaver ميرود، از پردازشگر كامپيوتر شما هيچ استفادهاي نميشود. اما با استفاده از شبكههاي Grid ميتوان از حداكثر تواناييهاي پردازشگرها استفاده نمود و برنامهاي را در كامپيوتر قرار داد كه وقتي از سيستم استفادهاي نميشود، اين برنامه بتواند از نيروي بلااستفاده دستگاه بهره بگيرد و قسمتي از محاسبات بزرگ عملياتي را انجام دهد.
مطالب
عنوان صفحه
مقدمه ……………………………………………. 12 فصل اول مباني گريد ……………………………………………. 14 Grid computing 1-1 چيست ؟ …………………………… 15 2-1 انواع Grid ……………………………………………. 3-1 اهميت Grid Computing ……………………………………………. 4-1 ابزار قدرتمند Globus ……………………………………………. 5-1 نگاهي بهاجزاي Grid ……………………………………………. Grid 6-1 از ديد برنامه نويسان ……………………………………………. 27 7-1 پيچيدگيها ……………………………………………. 30 8-1 مقدمهاي بر محاسبات توري 31 9-1 مسأله گريد ……………………………………………. 33 10-1 گريد و مفاهيم ديگر از محاسبات توزيعي ………………………… 34 11-1 فوايد محاسبات توري ……………………………………………. 37 1-11-1بهره برداري از منابع مورد استفاده …………………………… 37 2-11-1 ظرفيت پردازنده موازي ……………………………………………. 39 3-11-1 منابع مجازي و سازمانهاي مجازي …………………………… 40 4-11-1دستيابي به منابع اضافي ……………………………………………. 42 5-11-1 توازن منابع ……………………………………………. 44 6-11-1 قابليت اطمينان ……………………………………………. 45 7-11-1مديريت ……………………………………………. 47 12-1 استانداردها براي محيطهاي گريد ……………………………………………. 48 1-12-1 استاندارد OGSI ……………………………………………. 2-12-1 استاندارد گريد FTP 3-12-1 استاندارد WSRF ……………………………………………. 4-12-1 استانداردهاي مرتبط با سرويسهاي وب ………………………….. 51 فصل دوم امنيت و طراحي گريد ……………………………………………. 52 -21 معرفي امنيت گريد (گريد Security) ……………………………………………. 1-1-2 نيازهاي امنيتي گريد ……………………………………………. 53 2-1-2 چالشهاي امنيتي موجود در گريد ……………………………………………. 54 3-1-2 دامنههاي امنيتي گريد 54 4-1-2 اصول امنيت ……………………………………………. 56 5-1-2 اصطلاحات مهم امنيت گريد ……………………………………………. 58 6-1-2 مجوز اعتبارسنجي ……………………………………………. 61 2-2 طراحي گريد ……………………………………………. 68 1-2-2 اهداف راه حل ……………………………………………. 69 2-2-2 توپولوژي گريد ……………………………………………. 73 1-2-2-2 Intra گريد ……………………………………………. 74 2-2-2-2 Extra گريد ……………………………………………. 76 3-2-2-2 Inter گريد ……………………………………………. 77 3-2بررسي برخي از پروژههاي گريد …………………………….. 78 SETI @ Home 1-3-2 ……………………………………………. NAREGL2-3-2 ……………………………………………. 3-3-2 Floding@Home ……………………………………………. Google 4-3-2 ……………………………………………. BLAST 5-3-2 ……………………………………………. 4-2 مقايسه ونتيجه گيري ……………………………………………. 82 فصل سوم زمانبندي در گريدهاي محاسباتي ……………………………………………. 83 1-3 زمانبندي در گريدهاي محاسباتي ……………………………………………. 84 2-3 توابع هدف ……………………………………………. 93 3-3 زمانبندي سيستم هاي توزيع شده و گريد ……………………………….. 96 منابع ……………………………………………. 101
فهرست جداول و اشكال عنوان صفحه شكل 1-1 سيستمهاي Gird از ديد استفاده کنندگان ………………………….. 22 شكل 1-2 GSI در Gird ……………………………………………. شكل 1-3 موقعيت سرويسهاي MDS در Gird ……………………………………………. شكل 1-4 موقعيت زمانبندها در Grid ……………………………………………. شكل 1- 5 - GASS در Gird ……………………………………………. شكل 1-6 بخش مديريت منابع در Grid ……………………………………………. شكل 1-7 ساختار معماري باز سرويس هاي Grid ……………………………………………. شكل 1-8 كنترل گريد توسط Middleware ……………………………………………. شكل 1-9 دسترسي به منابع اضافي ……………………………………………. 42 شكل 1-10 Job ها به منظور توازن بار به قسمتهايي ازگريد كه كمتر مشغولند مهاجرت داده شده اند ……………. 43 شكل 1-11 پيكربندي افزونه گريد ……………………………………………. 46 شكل 1-12 تخصيص منابع توسط راهبر ……………………………………………. 47 شكل 1-13 اجزاي زير بناي سرويس هاي گريد ……………………………………………. 50 شكل 2- 1 رمزگشايي با كليد متقارن ……………………………………………. 59 شكل 2- 2 اعتبارسنجي ديجيتالي ……………………………………………. 63 شكل 2-3 يك نمونه از اعتبارسنجي و تصديق ……………………………………………. 65 شكل 2-4 معماري پايگاه داده ……………………………………………. 73 شكل 2- 5 توپولوژي Intra گريد ……………………………………………. 75 شكل 2- 6 توپولوژي Extra گريد ……………………………………………. 76 شكل 2-7 توپولوژي Inter گريد ……………………………………………. 77 شكل 2- 8 جدول مقايسه ……………………………………………. 82 شکل 3-1 مراحل كلي اجراي يك كار داده موازي در يك سيستم گريد ……………………… 90 شکل 3-2 طبقه بندي زمانبندهاي گريد …………………….. 94 شکل 3-3 توابع هدف …………………………… 95
در ابتد لازم ميدانم در مورد شيمي داروئي و تعريفاتي كه در اين رشته وجود دارد صحبت كنم.
ملاحضات اساسي شيمي داروئي:
الف ـ تعريف: دكتر گلن اوت يوت شيمي داروئي را بطور مناسبي تعريف كرده است. در تعريف او، شيمي داروئي رشتهاي است كه اصول شيمي و زيست شناسي را بكار گرفته است و دانشي ميآفريند كه در آن، مواد درماني حاصل ميگردند. از اينرو شيميداروئيدانها نه تنها بايد يك شيمي آليدان قابلي باشند، بلكه بايد اطلاعات اصولي در علوم زيستي، بخصوص بيوشيمي و فارماكولوژي داشته باشند.
فهرست مطالب عنوان صفحه 1- مقدمه ………………………………………………………………………………………….. 1 2- پيشگفتار ……………………………………………………………………………………… 4 3- تاريخچه و فعاليت شركت ………………………………………………………………. 7 4- جذب ، پخش ، بيوترانسفورماسيون و دفع داروها ………………………………… 16 4-1- متابوليسم …………………………………………………………………………. 18 4-2- واكنشهاي تغيير شكل بيولوژيكي (بيوترانسفورماسيون) …………….. 26 4-3- تقسيم بندي واكنشهاي بيوترانسفورماسيون …………………………….. 26 5- آنتي بيوتيكها ………………………………………………………………………………… 31 5-1- مقدمه …………………………………………………………………………….. 31 5-2- تاريخچه …………………………………………………………………………. 33 5-3- طبقه بندي ……………………………………………………………………….. 35 6- ويتامينهاي محلول در چربي ……………………………………………………………. 49 6-1- مقدمه …………………………………………………………………………….. 49 6-2- طبقه بندي ……………………………………………………………………….. 49 6-3- مكانيسم عمل ويتامينهاي محلول در چربي …………………………….. 55 7- ويتامينهاي محلول در آب ………………………………………………………………. 57 عنوان صفحه 7-1- معرفي …………………………………………………………………………….. 57 7-2- طبقه بندي ……………………………………………………………………….. 58 7-3- مكانيسم اثر ويتامينهاي محلول در آب ………………………………….. 65 8- داروهاي ضد درد ………………………………………………………………………….. 67 9- داروهاي آرام بخش – خواب آور ……………………………………………………. 77 10- ضدعفوني كننده هاي موضعي ……………………………………………………….. 86 10-1- الكلها …………………………………………………………………………… 89 10-2- آلدئيدها ……………………………………………………………………….. 89 10-3- اسيدهاي آلي …………………………………………………………………. 89 11- مشخصات چند دارو 11-1- كلرامفنيكل و مشتقات آن ………………………………………………… 90 11-2- مفناميك اسيد ………………………………………………………………… 92 11-3- آلومينيم ام . جي …………………………………………………………….. 95 11-4- آلومينيم ام . جي . اس ……………………………………………………… 97 11-5- كلرفنير آمين ………………………………………………………………….. 97 12- فعاليت هاي بخش آزمايشگاه (كار عملي) 12-1- كلرامفنيكل – تجزيه مواد (ASSAY )………………………………… عنوان صفحه 12-2- مفناميك اسيد – تجزيه مواد …………………………………………………. 104 12-3- سيپروهپتادين – تجزيه مواد ………………………………………………. 111 12-4- آلومينيم ام . جي . اس – تجزيه مواد…………………………………… 112 12-4- شربت اكسپكتورانت – تجزيه مواد……………………………………… 118 13- پروژه : تحقيق در مورد پوكه انواع كپسول 13-1- كپسول چيست ؟ …………………………………………………………….. 124 13-2- انواع فرآورده هاي كارخانه ژلاتين ايران …………………………….. 125 13-3- ساختار كپسولها ……………………………………………………………… 126 13-4- مواد اوليه و تستهاي آن ……………………………………………………. 126 13-5- مشخصات كپسولها و جداول …………………………………………….. 129 14- جدولهاي مربوط به محصولات شركت …………………………………………… 131 14-1-نام و مشخصات محصولات حال و آتي شركت …………………….. 131 14-2-اطلاعات مربوط به توليدات شركت بر اساس نوع محصول ………. 136 14-3-اطلاعات مربوط به توليدات پش بيني شده شركت بر اساس نوع و تعداد محصول 137 15- منابع و مآخذ ………………………………………………………………………………. 138
روغنهاي صنعتي: گر چه بيشتر كاربرد روغنهاي صنعتي، روانسازي قطعات متحرك در ماشين آلات و حفاظت از قطعات در برابر سائيدگي و گرد و خاك و دما ميباشد. اما چون روغن به عنوان يك ماده شيميائي داراي خواص مطلوبي از نظر مكانيكي، ترمو ديناميكي و غيره است، در بعضي از كاربردهاي صنعتي، روغن وظايفي غير از روانسازي از خود ايفا مينمايد. مثلاً قدرت هيدروليكي روغن، مقاومت ديالكتريكي، قدرت انتقال حرارت روغن مهم ميباشد. در هر يك از اين كاربردها، روغن با شرايط خاصي روبرو است. دامنه كاربردهاي روغنهاي صنعتي بسيار وسيع است و ميتوان آنها را به دو دسته كلي تقسيم بندي نمود: الف) كاربرد روغنهاي صنعتي براي مصارف صنعتي: در تاسيسات صنعتي، اجزاء گوناگوني وجود دارد كه نياز به روغنكاري دارند، مانند انواع ياتاقانها ، دندهها ، كوپلينگها ، زنجيرها، سيلندرها و غيره. وظيفه روغن در اين اجزاء عمدتاً جلوگيري يا كاهش اصطكاك و سائيدگي است. با توجه به اينكه فاكتورهاي گوناگوني در روغنكاري هر يك از اجزاء ماشين موثر ميباشد
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: شناخت، طبقه بندي و كاربرد روغنهاي روانساز
1-1) مقدمه…………………………………………………………………………2
1-2روغن موتور……………………………………………………………………..10
1-2-1) توليدروغن موتور………….12
1-2-1-1) فرآيند هيدرو تريتينگ……15
1-2-1-2) بهينه سازي فرآيند……….19
1-2-1-3) مقايسه فرآيندهاي HTوSE….
1-2-1-4) مقايسه اقتصادي روشهايHTوSE
1-2-1-5) كنترل كيفيت محصول………..27
1-2-1-6) نگاهي به آينده……………….28
1-2-2) روغنهاي موتور پايه سنتيتيك………..30
1-2-2-1) انواع روغنهاي سنتيتك…………..30
1-2-2-2) تاريخچه روغنهاي سنتيتك……………..31
1-2-2-3) علل پيدايش و روي آوردن به روغنهاي سنتيتك..33
1-2-2-4) نقش روغنهاي سنتيتك در اقتصاد سوخت….34
1-2-3) طبقه بنديها و استانداردهاي روغن……..34
1-2-3-1) طبقه بندي روغنها بر حسب ويسكوزيته..36
1-2-3-2) طبقه بندي روغنها بر حسب كارائي……..42
1-2-3-2-1) طبقه بندي API براي روغن موتور…….47
1-2-3-2-2) طبقه بندي روغنها توسط مراجع نظامي….49
1-2-3-2-3) طبقه بندي CCMC……………
1-2-3-2-4) طبقه بندی روغن موتور توسط سازندگان خودرو……..52
1-2-4) طبقه بندي روغنهاي دو زمانه………………………………54
فصل دوم: مشخص سازي روغنهاي روانساز و مستعمل از لحاظ تركيب
2-1) كليات………………………………………………………………….60
2-1-1 ) پاکسازی محيط زيست از آلودگی روانکارها………….60