یکی از عواملی که در توسعه و رشد بازار سرمایه نقش موثری دارد آشنایی سرمایه گذاران و معامله گران بازار سرمایه با روشهای تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و افزایش توان تحلیل گیری آنهاست . بی شک از طریق تجزیه وتحلیلدقیق و هوشیارانه می توان ریسک بازار سرمایه وتجزیه و تحلیل دقیق و هوشیارانه می توان ریسک بازار سرمایه یا مخاطره سرمایه گذاران را تقلیل داد و جلوی ضرر و زیان افراطی و ناشی گری حاصل از برایند سرمایه گذاری را خنثی نمود. با توجه به سیاست های اخیر بورس اوراق بهادار در خصوص گسترش جغرافیایی و موضوعی بورس که در پی آن تالارها متعدد منطقه ای در اقصی نقاط کشور ایجاد شده است یقیناً می طلبد که فرهنگ عامه سرمایه گذاری در بازار سرمایه تقویت گردد. یکی از این عوامل موثر و تقویت کننده که به نوبه خود می تواند سبب تداوم رشد و توسعه بورس اوراق بهادار گردد و سر منشا گفتمان بهتری در مدیریت نقدینگی جامعه و مبحث فاینانس شرکتها باشد بدون تردید گسترش آموزشهای مورد نیاز جهت انجام معاملات سود مند و در وهله بعد آموزشهای لازم در خصوص مهارت تحلیل گری و تجزیه و تحلیل اوراق بهادار است. زیرا هر اندازه که بینش و درک سرمایه گذاران و معامله گران در این زمینه ها افزایش یابد از رکودهای لحظه ای ، ترقی قیمتها بصورت حبابی و واکنش های نابهنگام در معاملات جلوگیری می کند و نه تنها شفافیت و روشنگری در معاملات را تقویت می کند بلکه بازار را به سمت و سوی کارا بودن سوق خواهد داد. بدیهی است که این امر با افزایش انگیزش ، رقم معاملات در بورس را نیز ترقی داده و از نظر حجم معاملاتی فاصله بورس ایران را با کشورهای هم ردیف خود کاهش خواهد داد. با این مقدمه کوتاه مقاله حاضر بیان می دارد که در خصوص آنالیز قیمت سهام و سرمایه گذاری در داراییهای مالی در ادبیات مالی سه دیدگاه کلی وجود دارد که شامل روش بنیادین (fundamental) روش چارتیست یا تکنیکال (technical) و روش تئوری مدرن پرتفولیو (MPT) است که در ادامه این مبحث به آنها پرداخته می شود.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه بررسی
فصل اول: سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار
سود آوری
نسبت قیمت به درآمدثبات نسبی سود آورینقد شوندگی
درصد سهام
ترکیب سهامداران
اطلاع رسانی
عوامل کلان و سفارش خرید و فروش و انواع آن
فصل دوم: انواع معاملات و مراحل انجام آنها
انواع معاملات
مراحل انجام معاملات انفرادی
مراحل انجام معاملات گروهی (ددد)
مراحل انجام معاملات گروهی (ررر) و انواع آن
فصل سوم: سهامداران چه حقوق و تعهدی دارند
حق سهیم شدن در سود شرکت
حق تقدم در خرید سهام جدید شرکت
حق غیر مالی
حق رای
حق انتقال سهم
تعهدات سهامدار
اصول سرمایه گذاری بلند مدت
فصل چهارم: 10 نکته برای سهامداران
فصل پنجم: شاخص کل و بازده پر تفوی
مفهوم شاخص
شاخص کل در سال 1382
مفهوم P/E
حسابداری
تورم
تفسیری دیگر P/E
تنها به اتکای P/E سهام نخرید
فصل ششم: تفاوت افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و اندوخته در چیست
در این تحقیق در ابتدای امر سعی بر آن شده تا معنی و مفهوم محراب در فرهنگهای لغت و همچنین جایگاه آن در ادبیات عرفانی ارائه شود . در مرحله بعد تقسیم بندی های مختلف و نظریاتی که در مورد ریشه محراب و منشا پیدایش این نقش می باشد مورد بررسی قرار گرفته و در مورد هر کدام توضیحات لازم ارائه شده است ؛ به عنوان مثال در مورد محرابی در اسلام پس از عنوان نظریه ، به موضوعاتی از قبیل محرابهای اولیه ، نقش محراب در مساجد ، مشهورترین محرابهای جهان اسلام ، محراب در معماری اسلامی و … اشاره شده است ؛ و یا در مورد نظریه محراب و مهرابه پس از توضیح ارتباط محراب با مهرابه های آئین مهری ، به توضیح در مورد شکل مهرابه ها ، تمثیل کشتن گاو ، مهرابه های ایران و … پرداخته شده است .
پس از بررسی ارتباط نمکدانهای عشایری ایران با نقش محراب ؛ طرحهای مختلف محرابی را به همراه عکسهای مربوط به آن شرح داده ایم ؛ و در انتها نیز علاه بر بررسی نماد در قالیهای محرابی و جانمازی ، به بررسی چند نمونه از قالیهای محرابی موجود در موزه فرش پرداختیم .
با امید به اینکه تحقیق حاضر مورد توجه قرار بگیرد .
فهرست مطالب
فصلاول
مقدمه و بيان مساله (1-1
پيشينه تاريخي تحقيق (1-2
فصل دوم : مواد و روشهای تحقیقفصل دوم : مواد و روشهای تحقیق
1-2) نوع و روش تحقیق
2-2) فرضیه تحقیق
3-2) اهداف تحقیق
فصل سوم : یافته های تحقیق
1-3) معانی محراب در فرهنگهای لغت فارسی و عربی
2-3) محراب در ادبیات عرفانی
3-3) تقسیم بندی کلی در مورد منشا پیدایش نقوش محرابی
4-3) پوست حیوانات
5-3) محرابی در اسلام و رابطۀ آن با مهرابه ها
1-5-3) محرابهای اولیه
2-5-3) نقش محراب در مساجد و دیگر اماکن مذهبی
3-5-3) مشهورترین محرابهای جهان اسلام
4-5-3) محراب در معماری اسلامی
6-3) محراب کلیساها و وجه تشابه و تفاوت آنها با محراب مساجد
7-3) محراب در آئین مهری
1-7-3) مهرابه در آئین مهر
2-7-3) شکل مهرابه ها
3-7-3) تمثیل کشتن گاو
4-7-3) بررسی نقش غار در آئین میترا
5-7-3) مهرابه های ایران
8-3) رنگ در محراب
9-3) کتیبه های تزئینی محرابها
10-3) ارتباط نمکدانهای عشایری ایران و نقش محراب و انعکاس نقوش شبیه به آن بر روی انواع تاچه های بختیاری
11-3 ) قاليهاي محرابي
1-11-3)طرح محرابي ستوندار
2-11-3) طرح محرابي قنديلي
3-11-3) طرح محرابي درختي
4-11-3) طرح محرابي گلداني
5-11-3) طرح محرابي دورنما
6-11-3) طرح سجاده اي (طرح سجاده شاه عباسي)
7-11-3) تفاوت قاليچه هاي طرح سجاده اي با قاليچه هاي سجاده
در اين پروژه به منظور ارائه شرايط بهينه و قابليت جذب مناسب مواد رنگزاي طبيعي مختلف توسط الياف اكريليك رنگرزي اين ليف با 3 رنگزاي طبيعي قرمزدانه – اسپرك و پوست گردو و در شرايط مختلف و با دندانه هاي زاج سفيد و دي كرومات پتاسيم و همچنين به 3 روش پيش دانه – همزمان – پس دندانه كه اين عملياتها به منظور ارائهمناسبت ترين روش با بهترين خواص شستشوئي مورد بررسي قرار مي گيرد .
1-2- پيشينة تحقيق :
در رابطه با استفاده از مواد رنگزاي طبيعي به منظور رنگرزي الياف طبيعي و مصنوعي تحقيقاتي به انجام رسيده و همچنين كنفرانسهايي نيز برگزار شده است و قابليت استفاده از اين مواد رنگزا را برروي اليافي همچون نايلون و پلياستر به روشهاي رنگرزي همزمان مورد مطالعه قرار گرفته همچنين كنفرانسي در هفدهم دسامبر 2001 در Iitdelhi در مورد اين مواد برگزار شده است كه بخش تكنولوژي نساجي در Iitdelhi تحقيق روي اين موضوع را از سال 1990 آغاز كرده است.
اگرچه الیاف ساقه ای در نوع خود دارای ارزشی در صنعت نساجی است ولی اهمیت آنها هرگز به پنبه نمی رسد. از خصوصیات مهم این الیاف، استحکام زیاد در پارچه، داشتن قدرت و قابلیت انعطاف درمقابل هرگونه عملیات ریسندگی و بافندگی و تمایل به جذب رنگهای متفاوت است. همین خصوصیات باعث شده است که با وجود افزایش الیاف مصنوعی، پنبه اهمیت خودش را حفظ کند و مقدار محصول و مصرف آن همواره افزایش یابد.[1]
تاریخ تولید پارچه های پنبه ای به دوران تمدن اولیه مصر قدیم می رسد، مصرف پارچه پنبه ای عمر طولانی چند هزار ساله دارد. پنبه ماده نساجی ارزنده ای است که هنوز هیچ لیفی تاکنون نتوانسته است جای آن را بگیرد. از خصوصیات ویژه این لیف، سهولت کشت و زرع، قیمت مناسب و نسبتاً ارزان، سبکی، نرمی، خنکی، دوام، استحکام و بسیاری از مزایای دیگر راباید نام برد.
نظریه استحکام زیاد و مقاومت ویژه ای که در برابر عوامل قلیایی دارد بویژه در مناطق حاره و در معرض آفتاب سوزان، البسه پنبه ای می توانند بارها و بارها شستشو شوند و به خاطر جذب رطوبت سریع آن به عنوان لباس نجات در مناطق گرمسیری به کار روند.
از لحاظ مصارف صنعتی نیز پنبه دارای شرایط منحصر به فردست بویژه در صنایع دریانوردی و ماهیگیری از طنابها و تورهای پنبه ای استفاده زیاد به عمل می آید. در این مورد باید اشاره کرد که بشر ار ابتدای آشنایی خود به دریانردی و صید ماهی از این لیف استفاده کرده است.
پنبه قابلیت دارد که بخوبی رنگرزی و چاپ بشود و به این منظور کلاسهای مختلف رنگ نظیر پیگمنت، مستقیم، آزوئیک، خمی گوگردی ، راکتیو ونفتل دایر می شوند.
صرف نظر از مصارف پوششی و صنعتی، پنبه در انواع بیشماری از پارچه های دکوراسیون و چادرهای صحرایی، قالی و مشابه آنها نیز به کار می رود.
فهرست مطالب
عنوان……………………………………………………………………………………………………. صفحه
فصل اول
1- الیاف سلولز طبیعی …………………………………………………………………………….. 2
نياز ما در اختراع استا و زاييده شرايط، هر اختراعي در ابتدا با برآوردن يك نياز به بار مينشيند و در گذشت ايام، اين هماهنگي با شرايط (اعم از زمان و مكان و …) است كه موجبات رشد و پويايي آن را فراهم ميسازد.
پوشيده نيست كه در دنياي امروز، همراه با افزايش روز افزون جمعيت بشر، براي كنترل نظم بشري، بهادادن به عوامل از جمله، زمان، منابع تجديد ناپذير انرژي، سرمايه و منابع حياتي، اهميتي بيش از پيش دارد كه همانا باعث نگاههاي موشكافانهتر در طراحي هاي صنعتي شده كه عدم توجه به اين امور در هنگام نشدن به مدنيزاسيون روز جهان نتيجه نخواهد داشت جز باز ماندن بيشتر از غافله جهان مدرن امروز.
لذا با عنايت به مطالب فوق، بر آن شديم تا با انتخاب طرحي بنام طراحي رباط شوينده ضمن گام برداشتن در جهت طراحي هدفمند نشان دهنده تأثير مطلوب مدرنيزاسيون حتي در دم دست ترين شئونات زندگي روزمرده باشيم.
فهرست
فصل اول
1-1) روشن دستي (سنتي)
2-1) روش اتوماتيك
فصل دوم
1-2) كارواش اتوماتيك تونلي يا ريلي
2-2) كارواش اتوماتيك ثابت يا سه برس
3-2) بررسي كلي مكانيزم كارواش اتوماتيك
4-2) بررسي مكانيزم كارواش اتوماتيك ثابت و ريلي
فصل سوم
1-1) معرفي اجزاي پنيوماتيكي
1-3-1) توليد هواي فشرده
2-3) قطعات مدار كنترل نيوماتيك
2-3-1) سيلندرهاي نيوماتيك
2-3-2) سيلندرهاي يك طرفه
2-3-3) سليندرهاي دو طرفه
3-3) مشخصات سليندرهاي نيوماتيك
3-3-1) نيروي سيلندر
3-3-2) مصرف هوا
3-3-3) سرعت پيستون
3-3-4) بارهاي كمانشي روي ميله پيستون
3-3-5) شيرها
3-3-6) شيرهاي راه دهنده
4-3) مشخصات شيرها از نظر عملكرد
5-3) روشهاي تحريك شيرها
6-3) شيرهاي كنترل جريان
7-3) موتورهاي بادي
8-3) سيستم كنترل
8-3-1) كنترل مدار باز
8-3-2) كنترل مدار بسته
9-3) مدارهاي كنترل منطقي
9-3-1) عمليات اصلي
9-3-2) عمليات جانبي
9-3-3) عمليات تركيبي
10-3) تجهيزات خط هوا، فيلتر و روغن زن
10-3-1) روغنكاري
10-3-2) جريان يك جهته
10-3-3) جريان دو جهته
10-3-4) روغن زنهاي غبار روغن (مه روغن)
11-3) دبي جريان هوا
11-3-1) جريان ساده:
11-3-2) جريان پيچيده:
12-3) روغن روغنكاري
13-3) وضعيت نصب
14-3) فيلترها
14-3-1) اجزاء فيلتر
15-3) اندازه دستگاهها
16-3) بلبرينگهاي خطي
17-3) سنسور U1tra Sonic
فصل چهارم
1-2) انواع كمپرسور
1-4-1) كمپرسورهاي رفت و برگشتي
1-4-2) كمپرسروهاي دوراني
2-4) نصب كمپرسورها
3-4) نصب سيستم خطوط لوله اصلي
فصل پنجم
1-3) محاسبه شقف فرچههاي كناري
1-5-1) انتخاب الكتروموتور
1-5-2) اجزاي شفت واسطه
1-5-3) محاسبه Pulley و تسمه V شكل الكتروموتور و فرچهها 113
با توجه به مصرف روز افزون انرژي درصنايع مختلف، براي تامين انرژي مورد نياز صنايع مختلف از منابع متفاوتي استفاده مي شود.يكي از بهترين و به صرفه ترين منابع انرژي در جهان سوخت هسته اي مي باشد كه توليد انرژي از سوخت هسته اي در راكتورهاي هسته اي صورت مي پذيرد و از لحاظ مقدار توليد انرژي در مقايسه با ديگر منابع توليد انرژي سوخت هسته اي از اهميت خاصي برخوردار است براي تفهيم اين موضوع ذكر اين مطلب ضروري است كه حرارتي كه از 500 گرم اورانيوم بدست مي آيد معادل حرارتي است كه از 1500 تن زغال سنگ بدست ميآيد. بنابراين مي توان گفت سوخت هسته اي يكي از بهترين و بزرگترين منابع توليد انرژي محسوب مي شود. از آنجائيكه سوخت هسته اي مورد نياز نيروگاههاي هسته اي از ايزوتوپي از عنصر اورانيوم بنام اورانيوم 238 كه در طبيعت فراوان يافت مي شود و 99% از پوسته زمين را تشكيل مي دهد تامين مي شود. لذا اكتشاف اين عنصر پرتوزا از اهميت خاصي برخوردار است. مراحل مختلفي براي اكتشاف اين عنصر استراتژيك طي مي شود تا در نهايت به مناطق محدود اميد بخش رسيد. در مراحل اوليه ابتدا بررسي مي شود كه كاني سازي اورانيوم از لحاظ زمين شناسي در چه مناطقي مي تواند وجود داشته باشد، بعد از مطالعات اوليه با توجه به اين مطلب كه عناصر سنگيني مثل اورانيوم در طبيعت از نظر ساختمان اتمي ناپايدار هستند ودائماً تمايل دارند كه به حالت پايدار برگردند. اين گرايش باعث توليد اشعة گاما، آلفا و بتا ميشود. بيشترين تشعشات اين عناصر اشعه گاما است و اين اشعه نيز بوسيله شمارنده، سنتيلومتر، اسپكترومتر و ساير دستگاهها قابل اندازه گيري هستند.لذا براي پيدا كردن مناطقي كه احتمال وجود عناصر راديواكتيو در آنها وجود دارد. اشعه گاما را ابتدا دروسعت زياد توسط اندازه گيري هاي هوايي توسط هواپيما يا هلي كوپتر براي مناطق وسيع وبزرگ تعيين مي كنند. نتيجه اين راديومتري اين عناصر مي باشد. با پردازش و تفسير دانسته هاي راديومتري هوايي در محدوده هايي كه با توجه به راديومتري هوايي اميد بخش تشخيص داده شد، عمليات راديومتري زميني و اندازه گيري اشعه گاماي عناصر در مقياس كوچكتر وزميني انجام مي شود تا در نهايت بعد از مراحل اكتشاف مقدماتي و تفضيلي و با حفر گمانه ها و تخمين ذخيره به كانسارهاي اقتصادي اورانيوم رسيد.
فهرست مطالب عنوان صفحه فصل اول: معرفي مواد پرتو زا 1-1- راديواكتيو 2 1-1-1- اثر شيميايي 2 1-1-2- اثر لومينسانس ( فسفرسانس) 2 1-1-3- اثر يونيزاسيون 2 1-2- تاريخچه و كاربرد 7 1-2-1- تاريخچه مواد راديواكتيو 7 1-2-2- كاربرد مواد راديواكتيو 7 1-2-2-1- تكنولوژي هسته اي 7 1-3- شيمي عناصر راديواكتيو 12 1-3-1- شيمي اورانيوم 12 1-3-2- شيمي توريوم 14 1-4- كاني شناسي اورانيوم و توريوم 14 1-4-1- اتونيت 14 1-4-2- كارنوتيت 15 1-4-3- توربرنيت (كالكوليت) 15 1-4-4- ديگر كانيهاي اورانيوم و توريم 15 1-5- وسايل آشكارساي راديواكتيو 17 1-5-1- آشكارشازي اشعه به كمك سنتيلومتر 17 1-5-2- آشكارسازي راديواكتيو به كمك شمارنده گايگر 17 1-5-3- اسپكترومترهاي اشعه 18 1-5-4- روشهاي اكتشافي اورانيوم آشكارسازي اشعه 23 1-5-4-1- امانومتري 23 1-5-4-2- ترك اچ 23 1-5-4-3- هليوم متري 24 1-5-4-4- اتوراديوگرافي 24 1-6- معرفي اورانيوم ( خواص و كاربرد ) 25 1-6-1- منشاء و اهميت خطرات راديولوژيكي 26 1-6-2- محتوي اورانيوم سنگها 29 1-6-3-1- كنگلومراها 31 1-6-3-2- ماسه سنگها 32 1-6-3-2-1- كانسارهاي پنكوفكوردانت 32 1-6-3-2-2- كانسارهاي هلالي شكل 34 1-6-3-2-3- كانسارهاي استك 35 1-6-3-3- كانسارهاي نوع رگه اي شكل 36 1-6-3-4- كانسارهاي رگه اي ماگمايي 38 1-6-3-5- كانسارهاي نوع درون ماگمايي 39 1-6-3-6- كانسارهاي نوع كالكريت 40 1-6-3-7- سنگهاي فسفاتيك اورانيوم دار 41 1-6-3-8- شيلهاي سياه دريايي اورانيوم دار 42 فصل دوم : 2-1- كليات اكتشاف راديولوژي 44 2-1-1- اصول فيزيكي اكتشاف اورانيوم به وسيله اندازه گيري تابش گاما 44 2-1-2- منتشر كننده هاي تابش گاما 45 2-1-3- فعل و انفعالات فرآيندهاي پراكنش الكترومغناطيسي 52 2-1-4- تابش گاما از سريهاي K40,Th, U 54 2-1-5- منابع تابش گاما 56 2-1-6- تكنيكهاي نمايش داده ها 57 2-2- اصول و مباني مغناطيس سنجي 61 2-2-1- خواص مغناطيسي سنگها و كانيها 61 2-2-2- مغناطيس زمين 63 2-3- اندازه گيريهاي مغناطيسي هوا برد 64 2-3-1- اندازه گيريهاي مغناطيسي هوابرد 64 2-3-2- اجزاء دستگاههاي اساسي در مگنتومتري هوايي 65 2-3-3- نصب سيستم آشكارساز 65 2-3-4- ثبت خروجي و آشكار ساز 67 2-3-5- روش اندازه گيري 67 2-3-6- پردازش داده ها 70 2-3-7- تفسير نتايج 71 2-3-8- فايده و محدوديتهاي روش مغناطيسي هوايي 73 2-3-9- قابليتهاي اجرايي روش مغناطيسي هوايي 74 فصل سوم : اكتشاف اورانيوم در ايران 3-1- تاريخچه سازمان انرژي اتمي ايران 77 3-2- فعاليتهاي انجام شده در زمينه اكتشاف اورانيوم در ايران 77 3-2-1- منطقه ساغند 77 3-2-2- منطقه گچين (بندرعباس) 78 3-2-3- منطقه انارك 79 3-2-3-1- ناحيه كاليكافي 79 3-2-3-2- ناحيه طالمسي 79 3-2-4- منطقه جاموزيان 79 3-2-5- منطقه عروسان 79 فصل چهارم : معدنكاري اورانيوم 4-1- معدنكاري اورانيوم 81 4-2- خصوصيات معدنكاري اورانيوم 81 4-3- روشهاي معدنكاري اورانيوم 82 4-3-1- روش استخراج روباز 82 4-3-1-1- ايمني راديولوژيكي در معادن روباز اورانيوم 83 4-3-2- روشهاي استخراج زيرزميني 84 4-3-2-1- روش استخراج بلوكي يا تخريب بزرگ 85 4-3-2-2- روش استخراج با احداث طبقات فرعي 85 4-3-2-3- روش استخراج انباره اي 85 4-3-2-4- روش استخراج كند و آكند 86 4-3-2-5- روش زيربرش و پركردن 86 4-3-2-6- روش استخراج چالهاي طولاني و موازي 86 4-3-2-7- روش استخراج V.C.R 87 4-3-2-8- روش استخراج اتاق و پايه 87 4-3-2-9- روش جبهه كار كوتاه با خاكريزي 88 4-3-2-10- روش استخراج جبهه كار طولاني 88 فصل پنجم : فرآيند آماده سازي سنگ معدن استخراج شده 5-1- آماده سازي سنگ معدن 90 5-1-1- سيلو 90 5-1-2- سنگ شكن فكي 90 5-1-3- سنگ شكن مخروطي 90 5-1-4- الك متحرك نوساني 90 5-1-5- آسياب گلوله اي دوار 91 5-1-6- جداكننده مغناطيسي 91 5-1-7- تيكنر 91 5-3- استخراج اورانيم از سنگ معدن 91 5-2-1- فرايند ليچينگ 91 5-2-1-1- متغيرهاي فرآيند 93 5-2-1-1-1- اندازه سنگ معدن 93 5-2-1-1-2- غلظت اسيد 93 5-2-1-1-3- اكسيداسيون 94 5-2-1-1-4- درجه حرارت و زمان عمليات 94 5-2-1-1-5- وزن مخصوص و گرانروي 95 5-2-2- جداسازي جامد – مايع 95 5-3- خالص سازي و تغليظ 96 5-3-1- استخراج با حلال 97 5-3-2- تبادل يوني با رزين 101 5-4- رسوب گيري 103 5-5- آبگيري و كلينه كردن 104 5-6- اطلاعات مربوط به مصرف مواد شيميايي دركارخانه نيمه صنعتي 105 فصل ششم: مشخصات وخصوصيات دستگاهها 6-1- سيلو 111 6-2- سنگ شكن فكي 112 6-3- تسمه نقاله 113 6-4- سنگ شكن مخروطي 113 6-5- الكهاي متحرك نوساني 114 6-6- آسياب گلوله اي دوار 115 6-7- طبقه بندي گننده مارپيچي 117 6-8- جدا كننده مغناطيسي 119 6-9- تيكنر 121 6-10- مخازن ليچينگ 122 6-11- صافي بشكه اي 123 6-12- سانتريفيوژ 124 6-13- مخلوط كننده وجدا كننده 126 6-14- جريان سنج 127 6-15- رسوب دهنده 129 6-16- كوره 129 فصل هفتم : نقش آزمايشگاه ها در فرآيند تغليظ 7-1- آزمايشگاه فرآيند ليچينگ 131 7-2- آزمايشگاه فرآيند خالص سازي و تغليظ 132 7-2-1- استخراج با حلال 132 7-2-2- استخراج با تبادل يوني توسط رزين 134 7-3- آزمايشگاه فرايند رسوب گيري 134 7-4- آزمايشگاه تجزيه و تحليل مواد 135 فصل هشتم : آماده سازي محصول جهت استفاده در راكتورها و توليد برق 138
فلوئوريت (CaF2) يك ماده فلوريني مهمي مي باشد كه بيشتر جهت توليد اسيد هيدروفلوئوريك و در صنعت فولاد بكار مي رود در اين بخش خلاصه مطالبي در مورد روشهاي فلوتاسيون فلوئورين، نفتنات سديم، تأثير دي اولئات كلسيم بر روي سطح كلسيم و فلوئورين، و رفتار شناور گونه عنصر فلورايت [داراي اسيد چرب] ارائه مي شود در استخراج فلوئورين از سنگ آهن در چين از نفتنات سديم غني شده بعنوان عامل وصولي و سولفات مس نمكي مس بعنوان كندساز مواد معدني فسفاتي مورد مطالعه قرار مي گيرد اسيد پالمتيك [يك وصول كننده تركيب كربوكسيلات] و نمكهاي پالميتات كلسيم و اثر آنها را روي رفتار شناورگونه فلوئوريت را دقيقاً تشريح مي نمايد براي بررسي تأثير دي اولئات كلسيم بر روي سطح كلسيم و فلوئورين بايد نيروهاي كششي متقابل كلكتورها با سطوح كلسيت و فلوئوريت مورد استفاده مي باشد نيروهاي جاذب AFM بين دي اولئات كلسيم كروي و سطح فلوئوريت بسيار قوي مي باشد نيروي دافعه AFM بين دي اولئات كلسيم كروي و سطوح فلوئوريت همگون با روند پيش بيني DVLO نمي باشد. فعل و انفعالات عاري از DVLO اينطور در نظر است كه توسط ساختارهاي آبي ميان سطحي مختلفي در فلوئوريت – واسطه هاي كلسيت – آب همانطور كه توسط آزمايشات محاسبه عددي با استفاده شبيه سازي پوياي مولكولي آشكار گرديده است توجيه مي شود در مورد فلوتاسيون فلوئورين در يك ستون كوتاه با استفاده از يك ستون كوتاه [ناحيه جمع آوري كننده خارج و حدود 8 متر] طول دارد و تحت گرايش منفي شدت جريان مواد زائد كمتر از جريان تغذيه مي باشد و بدون استفاده از آب شستشو ارائه مي نمايد در مورد فلوتاسيون فلوئورين با استفاده از پروسه پراكندگي ذرات با بكارگيري عامل CMC بعنوان تجزيه كننده توانسته است بصورت مؤثري در ارتقاء كار فلوتاسيون فلوئوريت تأثيرگذار باشد و باعث افزايش كيفي فلوئوريت از 72% به 5/78% در همان گريد تغليظي 98% CaF2 مي گردد.
«فهرست مطالب»
فلوتاسيون فلوئورين با استفاده از كلكتورهاي آنيونيك
عنوان صفحه
چكيده 1
مقدمه 3
فصل اول: فلوئورين
1-1- مقدمه 5
1-2- مشخصات عمومي و كلي فلورين 10
1-2-1- مشخصات عمومي فلورين 10
1-2-2- مشخصات كلي فلورين 12
1-3- زمين شناسي فلورين 18
1-3-1- انواع كانسارهاي فلورين 18
1-3-2- زمين شناسي و پراكندگي كانه در ايران 21
1-3-3- شرايط تشكيل وژنز فلورين 25
1-3-4- مطالعات اكتشافي 28
1-4- روش هاي اكتشاف و استخراج و فرآوري فلورين 31
1-4-1- روش هاي عمده اكتشاف فلورين 31
1-5- بررسي وضعيت فلورين در جهان 36
1-5-1- كشورهاي عمده توليد كننده فلورين 36
1-5-2- ميزان صادرات فلورين در جهان 37
1-6- بيولوژي و تاثيرات زيست محيطي فلوئورين 40
1-7- صنايع مصرف كننده فلوئورين در جهان 40
فصل دوم: فرآوري فلوئورين با روش فلوتاسيون
2-1- مقدمه 43
2-2- عمليات آزمايشي 45
2-2-1- نمونه سنگ معدن 45
2-2-2- معرفها (مواد شيميايي مورد مصرف) 46
2-2-2-1- 46
2-2-2-2- سولفات مس نمكي 47
2-2-2-3- ساير معرفها 48
2-2-3- فلوشيت فلوتاسيون 48
2-3- نتايج و بحثها 50
فصل سوم: رفتار پيچيده اسيد چرب در فلوتاسيون فلورين
با توجه به اينکه آموزش الکترونيکي ( E- Learning ) که زيرشاخه ای از آموزش از راه دور مي باشد ، در دنيا مقوله اي نو تازه مي باشد و مدت زيادي از تولد آن نمي گذرد ( حدودا از سال 1998 ميلادي ) ، مباحث و موارد مربوط به آن هنوز کاملا تبيين نگرديده است . و منابع و مآخذ مورد نياز بسيار ضعيف مي باشند . علي الخصوص منابع فارسي زبان . در نتيجه خود بحث آموزش الکترونيکي ( E- Learning ) جاي کار و مالعه فراواني دارد .
متاسفانه بسياري از کلاسها و برنامه هاي آموزشي که تحت عنوان آموزش از راه دور و آموزش الکترونيکي برگزار مي گردند ، به دليل ضعفهاي ريشه اي تئوريک و عدم ايجاد زيرساخت هاي لازم ، کارايي لازم را نداشته و به هيچ وجه اهداف اساسي آموزش الکترونيکي را تامين نمي کنند . چرا که برخي از متوليان امور آموزشي فکر مي کنند که با تايپ جزوات درسي و قرار دادن آنها در سايت اينترنتي و رفع اشکال اينترنتي و … مي توان آموزش الکترونيکي راه انداخت و بدان افتخار کرد و البته منبع درآمدي هم ايجاد کرد . درصورتي که در آموزش الکترونيکي بايد حتي مسايل روانشناسي آموزشي را هم در نظر گرفت.
به همين دليل در اين پروژه که کاربرد آموزش الکترونيکي در مهندسي معدن مي باشد ، بيشتر به مباحث بنيادي آموزش الکترونيکي و امکان سنجي پياده سازي آن در ايران پرداخته شده است . در ابتدابه تاريخچه مختصري از آموزش و استفاده از تكنولوژي در آن پرداخته شده است .
سپس تعريف و تشريحي واضح و كامل از اين عنوان و اصطلاحات مختلف آن ، به عمل آورده شده .
فن آوري هاي مربوطه و روشهاي پياده سازي آن از ديگر مباحث مورد توجه در اين پروژه مي باشد.در
رابطه با كارايي و يا عدم كارايي و همچنين بررسي بلقوه آن در نيز مطالبي عرضه شده است .
در انتها نيز آموزش الکترونيکی در مهندسی معدن همراه با ارائه يک نمونه آموزش نرم افزاری درس اقتصاد معدنی مورد بحث قرار گرفته است .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکيده 9
فصل اول : کليات 10
1 – 1 هدف 11
فصل دوم : تعاريف و اصطلاحات 13
1 – 2 تاريخچه 14
2 – 2 معرفي 24
3 – 2 تعاريف و اصطلاحات 25
4 – 2 عناصر اصلي 27
5 – 2 دو نوع آموزش از راه دور 28
6 – 2 فرضيات اصلي آموزش از راه دور 30
فصل سوم : مديريت و برنامه ريزي 31
1 – 3 برنامه ريزي آموزشي 32
2 – 3 مديريت آموزشي 34
فصل چهارم : طراحي آموزش از راه دور 37
1 – 4 زير ساختهاي آموزش مجازي 38
1 – 1 – 4 بررسي يک نمونه زيرساخت نرم افزاري 43
2 – 4 عناصر طراحي 83
3 – 4 حركتهاي ساختاري 84
4 – 4 حمايت از نوآوري ها 84
5 – 4 ايجاد مطالب براي آموزش از راه دور 85
6 – 4 اهميت نقش فن آوري در مقوله طراحي 88
فصل پنجم : چشماندازهاي برنامهريزي و مديريت توسعه فنآوري اطلاعات در نظام رسمي آموزشي ايران 90
1 – 5 بيان مسأله 91
2 – 5 اهميت برنامهريزي بلندمدت و متمركز 92
3 – 5 اهداف و رسالت توسعه فنآوري اطلاعات در آموزش و پرورش 93
4 – 5 چشمانداز توسعه فنآوري اطلاعات در آموزش و پرورش 94
5 – 5 دانشگاه آرماني در هزاره سوم و توسعه اطلاعاتي جامعه دانايي محور 95
6 – 5 آموزش در هزاره سوم 101
7 – 5 بررسي نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات در آموزش 105
8 – 5 نگاهي به رابطه فناوري ارتباطات و اطلاعات با آموزش 107
در رابطه با طرح پي جويي و پتانسيل يابي كانسارهاي غير فلزي كانسارهاي استان ايلام ، مواردزير استفاده و نقشه هاي مورد نظرتهيه گرديده است. اين مدارك عبارتند از :
1- فتوژئولوژي عكسهاي هوايي مناطق موجود در برگه هاي (sheet) هاي حميل، چغا كبود، جويزر، زرنه و رووان.
2- تهيه نقشه هاي پايه و اصلاح اين نقشه ها با توجه به عمليات صحرايي
3- تهيه 5 نقشه زمين شناسي و معدني با مقياس 50000 :1 كه واجد نقاط معدني مشخص شده در طرح مي باشد.
4- نمونه برداري از مناطق ياد شده و آناليز نمونه هاي مذكور.
5- تهيه گزارش مربوط به طرح پي جويي و پتانسيل يابي كانسارهاي غير فلزي.
در اين طرح جمعاً تعداد 40 آناليز بر روي نمونه ها صورت گرفته است و تعداد 100 شبانه روز براي طرح مذكور كار صحرايي صورت گرفته است و نتيجه آن مشخص شدن تعدادي انديس معدني مي باشد.
در بازديدهاي اوليه اين ناحيه سنگ شيلي سياه رنگ كربناته حاوي ذرات پراكنده سولفيد به همراه كاني سبز رنگ و اكسيدهاي آهن جلب توجه نموده است.
بر اساس نقشه هاي تهيه شده و مطالعات انجام شده وجود ناهنجاري هاي باريت و نيز بيتومين و كمي فسفات و سيلستين به همراه ناهنجاري هاي سولفورهاي آهن (پيريت و ماركاسيت) حاوي مقاديري ارسنيك، روشن گرديد. در حاليكه آثار كانيهاي مس در سطح زمين يافت نشد. در هر حال نتايج آزمايشات عنصري مي تواند امكان حضور عناصر ديگر را بازگو نمايد. مقدمه
منطقه زاگرس كمي كمتر از پهنه ميهن را در بردارد، در حاليكه بجز نفت كه يك كانسار مواد آلي است، تقريباً هيچ گونه اطلاعات معدني و علمي و اقتصادي از اين ناحيه عظيم در دست نيست. اميد است با پيگيري مطالعات كه آغازش با اين گونه پروژه هاست، بتوان با ايجاد كمترين هزينه توان معدني آنرا مورد پژوهش و ارزيابي قرار داد.
در اكتشافات ژئوشيميايي، ويژگي هاي ژئوشيميايي و كاني سنگين كمپلكس هاي زمين شناسي مورد مطالعه قرار مي گيرد. در اين ره گذر مسائل نمايان شده در اثر مطالعات فاز قبلي مورد بررسي قرار گرفته و نواحي اميدبخش معدني با ارزيابي قابليت توليد معدن آن در فازهاي تفصيلي تر بدست مي آيد.
ناحيه اكتشافي مورد درخواست در خط راست حدود 35 كيلومتري باختر تا شمال باختري شهر ايلام در منطقه اي كوهستاني قرار دارد. گستره مزبور از نظر زمين شناسي در منطقه زاگرس و در قلمرو سنگ هاي رسوبي با روند ساختاري شمال باختري قرار دارد.
كوشش بر آنست كه با ايجاد كمترين هزينه و با بازدهي مناسب طرح اكتشاف ناحيه تدوين گرديده و نتيجه گيري لازم براي پاسخ به سؤال اصلي معدني ناحيه مزبور، يعني وجود كاني سازي مس ارائه شود.
خاطرنشان مي سازد كه زون زاگرس حدود مساحت كشور را در بر گرفته اين در حالي است كه كمترين اطلاعات زمين شناسي را داراست، به ويژه از نظر تحقيقات معدني بجز نفت عملاً صفر است شايد زمان آن رسيده باشد كه اين ناحيه عظيم را براي استفاده از كانيهاي صنعتي و مهمتر از آن تحقيق پتانسيل معدني آن مورد پژوهش قرار داد.
جريان آب زيرزميني به داخل تونلها هميشه يك مشكل فني و محيطي عمده براي سازه هاي زيرزميني بوده است . پيش بيني جريان آب زيرزميني با استفاده از ابزارهاي تحليلي و عددي اغلب به علت عموميت دادن و مختصر سازي پارامترهاي مهم ، خصوصا“ در محيطهاي نامتجانس همانند سنگهاي متبلور ناموفق و بدون نتيجه موثر، مانده است . براي مشخص كردن پارامترهايي كه در اين سنگها جريانهاي آب را كنترل مي كنند، يك تجزيه تحليل آماري اصولي در يك تول كه در سنگهاي متبلور سخت، در جنوب سوئد قرار دارد ، انجام شده است . اين پارامترها شامل ، متغيرهاي مهم عارضه اي ، فني و زمين شناسي در سنگهاي متبلور سخت و همچنين در پوشان سنگها مي باشند. مطالعات مشخص كرد كه عوامل زيادي به خصوصيات سنگ و همچنين خصوصيات پوشان سنگ وابسته مي باشند. همچون تعداد شكافها، ضخامت پوشان سنگ ، نوع خاك و ميزان مواد پركننده در بين سنگها كه مقدار چكه و نشت را كنترل مي كنند. اين مطالعات نشان ميدهد كه يك تفاوت آشكار بين پارامترهايي كه نشتهاي عمده و نشتهاي جزئي را كنترل مي كنند وجود دارد. نشتهاي كوچكتر بيشتر به زهكشي توده سنگ مرتبط مي باشد. در صورتيكه نشتهاي عمده مشخصا“ به پارامترهاي مختلف در پوشان سنگ بستگي دارند. در صورتي كه پوشان سنگ وتوده سنگ بعنوان يك سيستم مشترك مطرح شوند، پيش بيني جريانهاي آب زيرزميني احتمالا“ با خطا همراه است .