در جهان امروز هر لحظه با تحولات و تغييرات شگرف و برق آسايي مواجهيم. حركت كيفيت گرايي در جهان تجارت، حركتي تكاملي، مثبت و در عين حال توفنده و پر تلاش است كه در دهه اخير آغاز شده و به سرعت سراسر گيتي را فرا گرفته است.
استانداردهاي ايزو 9000 در حقيقت يك الگوي عملي و موفق براي پاسخگويي به اين حركت توفنده است. الگويي كه عنوان زيان مشترك جهاني را به خود اختصاص داده و هم اكنون بيش از 450000 واحد توليدي و خدماتي در سراسر دنيا موفق به دريافت گواهينامه ايزو 9000 شدهاند.
اگر چه برخي از مديران و كارشناسان در اولين برخوردها، با ترديد به آن مينگريستند، اما به مرور و با ايجاد فرهنگ و بينش لازم و اثبات عملي بودن آن در تمامي واحدهاي توليدي و خدماتي كه علاقمند به ارتقاء كيفيت محصولات و خدمات خود هستند، به تدريج شكها تبديل به يقين شد و مديران به صورت روز افزون به استفاده از اين استانداردها علاقه و تمايل نشان دادند. (كاوش، 1380، الف) خوشبختانه شناخت اهميت و آغاز فعاليت در زمينه استانداردهاي ايزو 9000 در صنايع توليدي و خدماتي كشور دائماً در حال گسترش است. دريافت اخباري همچون افزايش تعداد سازمانهايي كه موفق به دريافت گواهينامه انطباق شدهاند يا شروع فعاليت در كارخانجاتي كه حتي در نقاط محروم قرار داشته و با همت دولت و تلاش مديران، كارشناسان و كارگران ايثارگر تأسيس و به فعاليت اشتغال دارند يا آغاز فعاليت در سازمان هاي خدماتي، فني و مهندسي و حتي آموزشي و همچنين استمرار فعاليت در بسياري از سازمانها و نزديك شدن يا آماده بودن تعدادي از سازمانها براي انجام مميزي نهايي، همگي و همگي نويدي است اميد بخش در ايجاد يا گسترش فرهنگ ارزش نهادن بر كيفيت در صنايع كشور؛ فرهنگي كه عامل بقاء، عامل موفقيت و عامل استمرار موفقيت براي هر سازمان توليدي يا خدماتي چه در بازارهاي داخلي و چه در بازارهاي منطقهاي و بينالمللي است. (پورشمس، 1382، ص 1)
فهرست مطالب عنوان صفحه مقدمه ……………………………………………………………………………
1- اطلاعاتي درباره سازمان بينالمللي استاندارد (ISO) ………………
1-1- فراتر از ISO 9000 و ISO 14000 ……………………………………………….
بيان مسأله: سازمانها براي هدايت فعاليتهاي خود در مسير نيل به اهداف تعيين شده، به برنامه ريزي مي پردازند در اين مسير همواره ممكن است موانع و محدوديتهائي بروز كند و سيستم سازماني را منحرف سازد هر يك از اين موانع ممكن است عاملي براي انحراف يا متوقف ساختن حركت سازمان گردد. بنابراين همواره بايد از يك ساز و كار اصلاح كننده يا خرده سيستم كنترل، براي حفظ عملكرد سازمان در جريان دستيابي به اهداف تعيين شده استفاده شود. كنترل يكي از وظايف حايز اهميت مديران است كه ضمن ارتباط با ساير وظايف آنها، عاملي مؤثر در تحقق اهداف و برنامه هاي سازمان تلقي ميشود. هنگامي كه برنامه ريزان به پيش بيني وضعيت آينده مي پردازند بايد ساز و كارهايي را براي تصحيح خطاهاي احتمالي برنامه در نظر بگيرند مفاهيم «برنامه ريزي» و «كنترل» معمولاً در كنار هم مطرح مي شوند زيرا مديران در فراگرد كنترل، وضع موجود (عملكرد) را با وضع مطلوب (برنامه) مقايسه مي كنند و بر اساس اين مقايسه، به برنامه ريزي مجدد (تصحيح) مبادرت مي كنند يعني با تشخيص «فاصله وضع موجود با وضع مطلوب» يا تطبيق «عملكردها با اهداف» به تصحيح انحرافها مي پردازند به همين دليل گفته مي شود كه «كنترل با همه وظايف مديريت ارتباط دارد ولي ارتباط آن با فراگرد برنامه ريزي از اهميت ويژهاي برخوردار است» (رضائيان، 1380، ص 495).
در وجود هر انساني مقداري نيروي حياتي، انرژي، امكانات و استعدادهاي خاص نهفته است كه اگر شرايط و فرصت مناسب براي او فراهم گردد. اين نيروها و استعدادها، آشكارا و به طور رشد مي كنند.
هدف از پژوهش حاضر عبارت است از اينكه خصوصيات يك فرمانده چيست و چرا دانشجويان به اين تخصص علاقه خاصي نشان نمي دهند.
فرماندهي كه يك امر بسيار خطير در سازمانهاي نظامي مي باشد اهميت وافري دارد. از خصوصيات يك فرمانده مي توان به شجاعت، صلاحيت، خستگي ناپذيري و آموزش صحيح زيردست اشاره كرد.
همچنين هدايت و كنترل و توانايي نظامي نيز از مشخصات بارز اين تخصص مي باشد. فرمانده بايد بتواند متضادترين خصايص يعني عزم و احتياط و دليري و شجاعت را در وجود خود يكجا جمع نمائيد.
فهرست مطالب
تقدير و تشكر……………………………………………………………………………………………….
چكيده………………………………………………………………………………………………………….
فصل اول : كليات…………………………………………………………………………………………..
مقدمه…………………………………………………………………………………………………………..
اهميت و ضرورت مسئله………………………………………………………………………………..
بيان مسئله…………………………………………………………………………………………………….
اهداف پژوهش………………………………………………………………………………………………
فرضيه هاي پژوهش……………………………………………………………………………………….
تعريف واژه ها………………………………………………………………………………………………
فصل دوم: ادبيات تحقيق…………………………………………………………………………………
مقدمه…………………………………………………………………………………………………………..
فرماندهي و اصول رهبري نظامي……………………………………………………………………..
شجاعت……………………………………………………………………………………………………….
صلاحيت……………………………………………………………………………………………………..
خستگي ناپذيري……………………………………………………………………………………………
آموزش صحيح زير دست……………………………………………………………………………….
هدايت و كنترل……………………………………………………………………………………………..
شركت فتح درسال 1374 به نام توليدي برادران قاسمي با توليد فندك داخل پيكان شروع به كار نموده و تحولي نو درجهت تأمين نياز خط توليد شركتهاي ايرانخودرو و سايپا ايجاد نمود.
اين شركت سپس با گسترش كار خود شروع به توليد انواع فندك هاي مورد نياز براي انواع خودروها از قبيل پژوه 405 و پژوه 206 و پرايد وغيره …. و ساخت قطعات پلاستيكي جهت شركتهاي خودروسازي نمود و كليه محصولات را با كيفيت قابل رقابت با انواع مشابه خارجي و مطابق استانداردهاي جهاني ساخته تاحدي كه موفق به دريافت لوح تقدير از وزارت صنايع گرديده است. شروع به كار اين شركت با ايران خوردرو از سال 1375 با توليد فندك پيكان سرعت گرفت و سپس با شركت سايپا نيز با تأمين فندك و لوازم پلاستيكي آغاز به همكاري نمود. و با شركتهاي ساپكو، زامياد، دسكو، سايپا آذين، گروه بهمن، سازه هاي خودكفايي شهاب خودرو. زرين خودرو و هپكو در گذشته و هم اكنون همكاري داشته است. اغضاي اجرايي پروژه هاي شركت متشكل از گروهاي مهندسين مكانيك مديريت و تكنسين هاي مجرب درامور توليد و مونتاژ و ساخت دستگاههاي كنترلي مي باشد كه اين كادر توانايي اجرايي هر پروژه اي درحيطه كار اين شركت از طراحي تا ساخت و توليد محصولات را دارد.
اين شركت اعتقاد راسخ نسبت به كيفيت محصولات توليدي داشته و ساخت ماشين آلات جهت خط توليد و تجهيزات كنترلي و آزمايشگاهي و نيز ساخت انواع فيلسچرهاي كنترلي را در داخل كارخانه به وسيله پرسنل مجرب انجام داده است و انواع آزمايش هاي كنترل كيفي مربوط به فندك اعم از تست دوام – تست حرارت –تست عملكرد – تست ضربه و غيره را با دستگاههاي مختلف وبا تناسب استاندارد مورد نياز درمحل كارخانه انجام مي دهد. شركت توليدي صنعتي فندك فتح داراي گريد A از شركت سازه گستر سايپا و گريد B از گروه بهمن گرديد B (SOGEDAC90) از شركت ساپكو بود. و درمرداد ماه 1383 نيز موفق به دريافت گواهينامه بين المللي استاندارد ISOIS16949-2002 از شركت MIC انگلستان گرديده است).
فهرست مطالب صفحه
تاپ چارت
چارت سازماني
تاريخچه شركت…………………………………………………………………………………….. 1
مقدمه ………………………………………………………………………………………………….. 3
تاريخچه مدلهاي سرآمدي كسب و كار و جوايز كيفيت ……………………………… 6
تاريخچه بنياد اروپايي مديريت كيفيت و مدل سرآمدي EFQM……………………..
مقدمه : مدیریت یکی از مهمترین فعالیتهای انسان است. سابقه تئوریک مدیریت هرچند از لحاظ زمانی به حدود 1900 می رسد ولی بی شک از زمانی که انسان گروه را ساخت و جامعه اولیه را بنیاد نهاد و نیز از آن هنگام که به شکار و در غار زیستن پرداخت و برای مشکلاتش چاره جویی کرد، در عمل مدیریت نیز پدیدار شد. حتی این مفهوم در فرهنگ قرآنی نیز مطرح است زیرا خداوند بارها خودش را مُدَبِّرُ الامور دانسته است، مانند : (( اِنَّ رَبَّکُمُ اللهُ الَذی خَلَقَ السَّمواتِ و الاَرضَ فی سِتَّهِ اَیّام ثُمَّ استَوی عَلَی العَرشِ یُدَبِّرُ الاَمرَ )) که اوج تدبیر خود را در آفرینش انسان می داند و به خود آفرین می گوید. در عصر حاضر مدیریت را به عنوان یکی از شاخص های مهم تمدن معاصر و از جمله عوامل رشد توسعه اجتماعی و فرهنگ جوامع کنونی بحساب می آورند. توسعه هر جامعه ای مستلزم توسعه در نظام آموزش و پرورش آن جامعه است. شناسائی عوامل مؤثر در بهبود کار این نظام پیدا کردن نقاط ضعف آن و ایجاد تغییرات مفید با توجه به نیازهای جامعه از ضروریات است. برخی از صاحبنظران دنیای امروز را دنیای مدیران آگاه می دانند و علم مدیریت را در شمار یکی از پیچیده ترین رشته های علوم انسانی به حساب می آورند. زیرا به کمک مدیران توانمند و آگاه به اصول نظریه ها و سبک های مدیریت و افزایش مهارتهای انسانی، اوراکی و فنی می توان چهره سازمانها را دگرگون ساخت. از بین مدیریتها، مدیریت آموزشی از دشوارترین، پر اهمیت ترین و حساس ترین انواع مدیریت در سازمانهای عمومی و دولتی است. در واحدهای آموزشی به لحاظ اهداف پیچیده و بسیار گسترده ، فعالیتهای متعدد و متنوع و روشهای اجرایی گوناگون ، مدیریت و رهبری آموزشی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. مدیریت آموزشی در مدارس، مرکز ثقل فعالیتهای گوناگون قرار گرفته و به عنوان منبع انرژی روانی ، شرایط مساعد انگیزشی را برای عوامل آموزشی و پرورشی مدرسه، عوامل اداری و اجرایی و از همه مهمتر فراگیران هموار سازد. ماندگاری و بقا، رشد و پویایی واحدهای آموزشی در عصر انفجار اطلاعات و انفجار جمعیت اتکال به محوریتی توانا و دانا دارد، رهیافت به کمال و تعالی با رهبری و هدایت سکانداران شایسته صورت خواهد گرفت.
2-2- ادبيات نظري
1-2-2 جايگاه مديريت:
اهداف هر سازمان فلسفه وجودي آن سازمان محسوب مي شود. به منظور تحقق هدفها نياز به يك تلاش گروهي است. پيچيدگي كار جمعي است كه مديريت نظام گونه را بوجود آورده است. اثر بخشي و كارآيي به عنوان دو هدف مهم در همه سازمانها نيازمند تدابيري است كه مديران آنها را اتخاذ مي نمايند از طرفي محدوديت منابع و تغييرات محيطي در عرصه هاي داخلي وخارجي اهميت مديريت را بيش از پيش مشخص مي نمايد.
مديريت در بسياري از كشور هاي درحال توسعه حائز اهميت شاياني است. بررسي كارشناسان توسعه اقتصادي نشان داده است كه فراهم نمودن تكنولوژي و پول،به تنهاي توسعه و رشد را پديد نمي آورد .تا زماني كه نياموزيم چگونه مي توان از منابع انساني به درستي استفاده كرد و آنها رامديريت نمود، تكنولوژي و تبعات آن بيهوده و گاه
سرمايه گذاري در نيروي انساني از اساسي ترين بخشهاي توسعه بلندمدت و پايدار است و برخي بر اين باورند كه بسياري از مشكلات و معضلات موجود در جامعه ايران را بايست به عدم آموزش صحيح در دوران قبل از دانشگاه ارتباط داد. در اين راستا اين تحقيق خواهد كوشيد اثر تكنولوژي آموزشي بركارايي نيروي انساني دبيرستانهاي پسرانه منتخب منطقه 2 تهران را مورد بررسي و ارزيابي قرار دهد. در اين مطالعه از روش ناپارامتري تحليل پوششي داده ها استفاده شده است. ابتدا قرار بر اين بود كه اثرات شاخص آموزش و تكنولوژي آموزشي بر كارايي فني نيروي انساني مورد بررسي قرار گيرد ولي به دليل محدوديتهاي آماري در جمع آوري اطلاعات دبيرستانها و به دليل اينكه تنها آمار 15 دبيرستان پسرانه منطقه 2 به دست محقق رسيد به ناچار دو سناريو براي اين تحقيق گزينش گرديد. سناريوي اول به بررسي تأثيرات آموزش بر كارايي فني نيروي انساني مي پردازد و سناريوي دوم نيز اثر تكنولوژي آموزشي بر كارايي را مورد ارزيابي قرار مي دهد. داده هاي مورد استفاده در سناريوي اول(اثر آموزش) بر سطح كارايي عبارتند از: سرانه معلم به دانش آموزش (smd) ، ميانگين سابقه كار معلمين (mskm) ، ميانگين پيشرفت تحصيلي دانش آموزان(mptd) ، و داده هاي مورد استفاده در سناريوي دوم(اثر تكنولوژي آموزشي بر سطح كارايي) نيز عبارتند از: سرانه كتاب به دانش آموز (skd) ، سرانه مساحت آزمايشگاه (sma) وسرانه كامپيوتر (sk) ، ستانده ها مورد استفاده در هر سناريو نيز ميانگين دروس اختصاصي (mde) و ميانگين دروس عمومي(mdo) بوده اند. نتايج اين تحقيق نشان مي دهند در هيچ يك از مدلهاي روش تحليل پوششي داده ها (CCRوBCC) ،رابطه معني داري ميان شاخصهاي آموزشي و تكنولوژي آموزشي بر درجات كارايي دبيرستانها مورد مطالعه مشاهده نكرده ايم. بنابراين فرضيه هاي ما كه مبني بر تأثير مثبت آموزش معلمان مدارس منطقه 2 و بكارگيري تكنولوژي آموزشي و محيط آموزشي بر كارايـي فنـي نيروي انساني است رد مي شود؛ در واقع اين فرضيات شرطهاي لازم هستند ولي كافي نمي باشند. به نظر مي رسد در كارايي دبيرستانهاي منطقه 2 عوامل ديگري نظير كيفيت مديريت و كيفيت تدريس، چگونگي قرار گرفتن مدارس از نقطه نظر جغرافيايي در درون منطقه 2 موثر بوده باشد.
«فهرست مطالب» عنوان صفحه چكيده فصل اول : کليات تحقيق 1
1-1- مقدمه 2 1-2- شناخت وطبقه بندي فوايد اقتصادي آموزش و پرورش 4 1-2-1-فوايد خصوصي آموزش و پرورش 5 1-2-2 – فوايد خصوصي مستقيم 5 1-2-3-فوايد خصوصي غير مستقيم 5 1-2-4-فوايد اجتماعي آموزش و پرورش 6 1-2-5-فوايداجتماعي مستقيم 7 1-2-6-فوايد اجتماعي غيرمستقيم 7 1-3-اهداف و ضرورت پژوهش 9 1-4-فرضيه هاي تحقيق (پژوهش) 9 1-5-كليات پژوهش 10 فصل دوم :مروري بر ادبيات تحقيق 11 مباني نظري تحقيق ومروري برمطالعات تجربي 12 2-1-مقدمه 12 2-1-1-ديدگاههاي اقتصاد دانان كلاسيك درباره اهميت اقتصادي آموزش 13 2-1-2-ديدگهاي اقتصاددانان نئوكلاسيك درباره اهميت اقتصادي آموزش 16 2-1-3-ديدگاههاي اقتصاددانان معاصر درباره اهميت اقتصادي آموزش 17 2-2-نظريه سرمايه انساني 31 2-2-1-مفهوم سرمايه انساني 33 2-2-2-سرمايه گذاري درسرمايه انساني 35 2-2-3-ويژگيهاي سرمايه انساني 38 2-2-4-كاركردهاي سرمايه انساني 43 2-2-5-تشكيل سرمايه انساني ازطريق آموزش و پرورش 46 2-2-6-تشكيل سرمايه انساني از طريق آموزش ضمن خدمت 50 2-3-نقش آموزش و پرورش دررشد و توسعه اقتصادي 51 2-3-1-انواع آموزش و پروش و رشد اقتصادي 54 2-4-سرمايه گذاري درآموزش و پرورش 62 2-5-توجيه اقتصادي درآموزش و پرورش 64 2-6-كيفيت آموزش و پرورش 69 2-7-تحقيقات انجام شده درجهان 74 فصل سوم :روش اجراي تحقيق 88 متدولوژي تحقيق 89 مقدمه 89 3-1-تابع توليد 93 3-1-1-روشهاي پارامتري 93 3-1-2-روشهاي ناپارامتري 94 3-2-ويژگيها و قابليتهاي روش تحليل پوششي داده ها (DEA) 95 3-2-1-مزاياي روش تحليل پوششي داده ها 95 3-2-2-معايب روش تحليل پوششي داده ها 97 3-3-تعريف واحدهاي تصميم گيري (DMU) 97 3-4-انواع كارايي ازديدگاه فارل 98 3-5-كارايي درتحليل پوششي داده ها (DEA) 101 3-6-مدلهاي DEA 102 3-6-1-مدل CCR 103 3-6-1-1-تعريف كارايي درمدل CCR 105 3-6-1-2-مثالهاي مربوطه به مدل CCR 105 3-6-1-3-مدلهاي ستانده گراو نهاده گر درمدل CCR 110 3-6-2-مدل BCC 116 3-6-3-تفاوت CCR و BCC 118 3-7-مدل اندرسن – پيترسون(AP) 120 3-8-بررسي بازده مقياس درروش DEA 122 3-9-جمع بندي 125 فصل چهارم :تجزيه و تحليل داده ها 128 تجزيه و تحليل نتايج حاصل از مدل DEA 129 4-1- مقدمه 129 4-2-معرفي دبيرستانهاي موردمطالعه 130 4-3- انتخاب داده ها و ستانده ها 132 4-4-معرفي مدل مورد استفاده 134 4-5-تجزيه و تحليل نتايج 135 4-5-1-تاثير آموزش بركارايي دبيرستانها 141 4-5-2-تاثير تكنولوژي آموزشي بركارايي دبيرستانهاي منطقه (2) 149 4-5-3-بررسي فرضيات تحقيق 157 4-5-4-عامل توليد مازاد (اضافي) Slack 159 4-5-5-انتخاب الگوي مناسب براي بنگاه 160 4-6-خلاصه اي از تجزيه و تحليل نتايج 165 4-6-1-تجزيه و تحليل جدول 16-4 167 4-6-2-فرق كارايي فني و كارايي مقياس 169 فصل پنجم :نتيجه گيري و پيشنهادات 171 نتيجه گيري و پيشنهادات 172 منابع 174
روانشناسی کودک از نظر کلی بحث تازه و مستقلی است که درباره هشیاری و بیداری روان کودک و تأثیر آن در رشد و نمو تدریجی او گفتگو می کند. و به ما می آموزد این موجود کوچک و ناتوان که روزی یک قطعه گوشت و پوست ناتوانی بوده چگونه رفتار و کردار خود را در این جهان وسیع آموخته و با چه شرایطی تا دوران جوانی رسیده است.
پرورش تدریجی روان کودک با آنچه که مربوط به مراحل رشد و پیشرفت اعضای بدن و مراحل بلوغ او است کاملاً متفاوت و جدا از هم هستند و این دو مرحله مستقل دارای شرایط مخصوصی است که هر دو به موزات هم پیش می روند و در راه مستقیم خود از یکدیگر کمک می گیرند از آن گذشته برای شناختن مراحل روانی کودک کافی نیست که کودک از زمان بدنیا آمدن مورد مطالعه قررا دهیم زیرا قبل از بدنیاآمدن در زمانیکه نطفه او بسته می شود در آن محیط تنگ و تاریک بدون اینکه ما بدانیم عوامل و شرایطی وجود دارد که اساس زندگی آینده او پایه گذاری می شود و از این بحث نتیجه می گیریم که از یک نقطه نظر تئوری روانشناسی کودک بایستی از زمان قبل از تولد مورد بررسی قرار گیرد و بدانیم که این کودک در کدام محیط و تحت کدام شرایط و از کدام خانواده بوجود آمده و این هنوز خود بحث بسیار مفصل و پیچیده ای است که پایه آن برروی قوانین و توارث وزن شناسی استوار می گردد و بعداز تولد شرایط آموزش و پرورش و بسیاری عوامل دیگر در پیشرفت اعضای بدن و سلسله اعصاب او مؤثر است و با عواملی که در رشد و نمو اعضای بدن تأثیر دارد روان او نیز در کش و قوس تحولات زندگی مراحل خود را خواه ناخواه می پیماید.
فهرست مطالب عنوان صفحه چکیده مراحل اولیه کودک هوش کودک تنها راه احساس اوست دنیای حقیقت برای کودکان ادراک کودک هوش کودک پیدایش حافظه تداعی معانی یا تصورات ذهنی زبان و تکلم عامل زبان با عمل، چه اندازه همآهنگ است؟ کودک در خانواده شناختن دنیای خارج احساسات و عوامل عاطفی کودک استقلال نتیجه کودک در معرض خطر اخلاقی کودک موضوع قانون مجمع سازمان ملل متحد جمع آوری منابع و ماخذ
از آنجايي كه آموزش زبانهاي خارجي موضوعي است كه از اهميت اجتماعي قابل ملاحظه اي برخوردار است و كشورها بخشي از امكانات آموزشي خود را بدان اختصاص مي دهند . در نظام آموزشي كشورها نيز مسأله آموزش زبانهاي خارجي حائز اهميت است . و در برنامه مدارس و متوسطه و دانشگاه منظور شده است لذا ضرورت تجديد نظري در برنامه هاي مربوط به آموزش زبانهاي خارجي روز به روز بيشتر اهميت پيدا مي كند .
از طرفي شاهد هستيم امروز هزاران دانش آموز و دانشجو پس از آنكه صدها ساعت را در زير سقف كلاسهاي زبان سپري مي كنند باز هم در حوزه مهارتهاي زباني ( گوش دادن ، صحبت كردن ، خواندن و نوشتن و …. ) به سطح مطلوبي از توانايي دست نمي يابند .علت اين ناكاميها بدرستي مشخص نيست زيرا برنامه درسي شامل عناصر مختلفي است و بايستي اين عناصر در بررسي و ارزيابي يك برنامه درسي مورد توجه قرار گيرند . هر چند بررسي هر يك از عناصر در علل بدون در نظر گرفتن ديگري امكان پذير است ولي معلوم نيست كه تا چه اندازه مفيد ، مثمر الثمر و راهگذر است .
بنابراين در پژوهش حاضر عناصر مختلف برنامه آموزش زبان از ديدگاه اساتيد و دانشجويان دانشگاه هوايي شهيد سناري مورد ارزيابي قرار مي گيرد . اهميت موضوع پژوهش
با توجه به ارتباط روز افزوني كه جامع ما با جوامع غربي پيدا كرده ، زبان انگليسي بعنوان وسيله اي براي ايجاد اين ارتباط اهميت فوق العاده بدست آورده است . به گفته حداد عادل « نياز ما به زبان خارجي فقط نياز سياسي و فرهنگي نيست بلكه براي اداره كشور و چرخاندن چرخهاي كشور هم محتاج هستيم به اينكه زبان خارجي را ياد بگيريم ، كه در اين ميان امنيت ملي و بنية دفاعي و اقتصادي نقش تعيين كننده اي دارند . زبان خارجي دري از دنيا به روي ما مي گشايد و با استفاده از آن مي توان از دستاوردهاي ديگر ملل به نحو احسن استفاده نمائيم .
يبان مانند پلي است كه بين ملل جهان ارتباط برقرار مي كند و آنها را به هم نزديك مي كند و سبب تفاهم بين المللي و ايجاد يك جهان مسالمت آميز مي گردد .
زبان واسطه بين فكر و عمل است به بيان ديگر زيان گذرگاهي است كه فكر آدمي را به عمل ارتباط مي دهد . رشد فعاليتهاي عالي ذهني كه رشد زبان هم يكي از آنهاست از جمله هدفهاي عمده تعليم و تربيت است .
اگر بگوييم كه اكثر زبان آموزان ما در نتيجه روشهاي تدريس سنتي مرسوم در مراكز آموزش زبان حسي از ابتدايي ترين فرصتهاي كاربردي زبان محروم مي مانند سخني به گزاف نگفته ايم .
به جرأت مي توان گفت كه حداكثر دانشكده ها دانشجويان حتي رفتارهاي مكانيكي و تقليدي را نيز كسب نمي كنند و اين قبيل زبان آموختگان حتي براي رفع نياز از بيان يك جمله ساده پرسشي به زبان خارجي عاجزند .
فهرست
عنوان صفحه
فصل اول : كليات تحقيق
مقدمه ………………………………………………………………………………………………….. 2
بيان مسأله……………………………………………………………………………………………… 4
اهميت موضوع پژوهش…………………………………………………………………………….. 5
اهداف و سؤالات تحقيق…………………………………………………………………………… 6
فصل دوم :
بخش اول :
ادبيات تحقيق………………………………………………………………………………………… 7
تاريخچه مختصري از برنامه درس……………………………………………………………….. 8
رويكردهاي برنامه درسي………………………………………………………………………….. 11
الگوهاي طراحي برنامه درسي…………………………………………………………………….. 14
ويژگيهاي اصولي طرح يا الگوي برنامه درسي…………………………………………………. 18
نظريه برنامه درسي………………………………………………………………………………….. 19
ديدگاههاي نظري در خصوص نظام / فرآيند برنامه ريزي درسي………………………….. 20
سطوح تصميم گيري در قلمرو برنامه درسي……………………………………………………. 22 بخش دوم :
آموزش زبان خارجي……………………………………………………………………………….. 26
مهارتهاي آموزش زبان……………………………………………………………………………… 28
فرآيند ياددهي ـ يادگيري زبان خارجي…………………………………………………………. 28
منابع و ابزار هاي يادگيري…………………………………………………………………………. 32
مقدمه شتاب دنياي فرا صنعتي امروز هر لحظه افزايش مييابد، انسان هر روز راه و روشهاي (تكنولوژي) پيشرفتهاي براي انجام اغلب كارهاي خود مييابد و آنها را با صرف انرژي و سرمايه كمتري به انجام ميرساند و به اين ترتيب سطح رفاه مادي زندگي خويش را بهبود ميبخشد – با استفاده از روشهاي علمي كاري كه قبلا انجام آن مستلزم صدها ساعت كارشان دهها مغز انسان بود، اكنون توسط يكي دو نفر در زماني بسيار كوتاه به انجام ميرسد. امروزه با استفاده از تكنولوژي جديد يك انساني از يك هكتار زمين مقدار محصولي را به دست مي آورد، كه در گذشته دهها انسان از دهها هكتار به دست مي آورند. همين است. اوضاع در عرصه صنعت و بسياري ديگر از عرصه صنعت و بسياري ديگر از عرصههاي زندگي بشر در دنيا پيچيده امروز كه شاهد رقابتهاي بسيار فشرده جوامع مختلف در دستيابي به تكنولوژي برتر به مثابه منبع اصلي قدرت هستيم، و اگر، از گرانبهاترين سرمايههاي هر جامعه و ملتي هستند، اينك جامعهها پيش از هر زمان ديگر نيازمند افراد هوشمند، خلاق و نوآور هستند. هر قدر جهاني كه در آن زندگي ميكنيم پيچيدهتر ميشود، نيازمند به شناسايي و پرورش ذهنهاي خلاق و آفريننده بيشتر و تحقيقات مربوط به تيزهوشي و خلاقيت از مهمترين مسائل در قلمرو روان شناسي آموزشگاهي بوده است.
3-1: هدف تحقيق
هدف اين تحقيق در حيطه تحقيقات بنيادي يا ناب جاي ميگيرد.
زيرا كه به شناسايي روابط بين متغيرها معطوف است و تلاش دارد تا به چرايي پديدههاي پاسخ دهد. از آنجايي كه در اين تحقيق فرضيه به صورت قياسي عنوان شدهاند و هدف اين تحقيق كسب نظريه در زمينه روابط بين هوش و ويژگيهاي شخصيتي مي باشد، ميتوان هدف تحقيق را در حيطه تحقيقات بنيادي قرار داد. بنابراين، هدف اين تحقيق به توصيف رابطه جزيي بين نيمرخ رواني افراد تيزهوش ميپردازد و از اين طريق به شناسايي عوامل شخصيتي موثر بر تيزهوشي پي برد. تا بتوانيم ارتباط بين تيزهوشي و برونگرايي- درونگرايي و همچنين با ثبات هيجاني- بيثبات هيجاني را توصيف، تبيين، كنترل و پيش بيني نماييم.
تحقيق حاضر با عنوان “بررسي نقش رسانههاي جمعي(با تاکيد بر تلويزيون) در الگوپذيري و رفتار کودکان ” سعي دارد، تاثيرات مثبت وپيامدهاي منفي وابستگي کودکان به تلويزيون را مورد بررسي قرار دهد. در راستاي رسيدن به هدف مذکور ابتدا مباني نظري تحقيق در مورد تاريخچه پيدايش رسانههاي گروهي و به خصوص تلويزيون مطرح شده، سپس انواع کارکردهاي تلويزيون، وظايف رسانه به عنوان يک وسيله ارتباطي مورد تحليل و بررسي قرار گرفته است.در فصل دوم تحقيق مقدارزماني که کودکان در شرايط مختلف سني صرف تماشاي تلويزيون ميکنند،آغاز سن تماشاي تلويزيون، دلايل تماشاي تلويزيون توسط کودکان و انتظاراتي که کودکان و والدين آنها از تلويزيون دارند مورد بررسي قرار میگيرد. لازم به ذکر است آمار و ارقام مربوط به اين فصل از تحقيق، در مورد جامعه آمريکا و بر اساس اطلاعات کتاب “ تلويزيون در زندگي كودكان ما نوشته ويلبر شرام و ديگران، ترجمه محمود حقيقت كاشاني میباشد. اميد است با عنايتي که مسئولين تعليم وتربيت ايران اسلامي به الگو گيري کودکان اين مرز و بوم از رسانههاي گروهي و به ويژه رسانههاي تصويري دارند، زمينه انجام اين چنين پژوهشهاي گسترده اي در سيستم آموزش و پرورش کشور مانيز فراهم گردد که اين مهم حمايت همه جانبه مسئولين امر را میطلبد.
فصل سوم با عنوان جهان جديد تلويزون مسايلي از جمله سن شروع تماشاي تلويزيون و شرايط زماني و انواع موضوعاتي كه مورد توجه كودكان با توجه به شرايط سني و جنسي و همچنين تواناييهاي ذهني آنها است مورد بررسي قرار گرفته است.
فصل چهارم مربوط به نحوه و ميزان يادگيري كودكان از اين رسانه و عوامل تاثير گذار بر اين مساله است.
در فصل پنجم تحقيق، تاثيرات روحي، رواني و جسمي تلويزيون بر كودكان مورد تحليل و بررسي قرار گرفته و در نهايت در فصل ششم به رسانه جديد ” اينترنت “و رابطه آن با مسئله يادگيري و الگو پذيري کودکان و انواع خطراتي كه اين رسانه براي كودكان دارد اشاره شده است.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
پيشگفتار: 1
مقدمه: 3
فصل اول : مباني نظري تحقيق.. 7
بيان مساله واهميت موضوع تحقيق: 8
اهداف تحقيق: 12
فرضيات تحقيق: 13
روش تحقيق: 13
فصل دوم: رسانه چيست و چه تواناييهايي دارد؟. 14
ارتباط جمعي- تاريخچه رسانههاي جمعي.. 15
كاركرد رسانههاي جمعي.. 21
وظيفه رسانه چيست؟. 28
قدرت تأثير رسانههاي جمعي.. 29
فصل سوم: جهان جديد تلويزيون.. 33
يك كودك چه وقت استفاده از تلويزيون را شروع ميكند؟. 34
كودك چه مقدار وقت صرف تلويزيون ميكند؟. 41
چه كساني بيننده پروپا قرص هستند؟. 46
توضيحي درباره ساير رسانهها 49
استفاده كودكان از رسانهها در سنين مختلف: 50
كودكان چه چيزهايي را ميبينند؟. 52
برخي معيارهاي پيش بيني سليقه كودكان در مورد تلويزيون.. 56
كودكان درباره تلويزيون چگونه فكر ميكنند؟. 60
وجهه تلويزيون : 61
آيا تلويزيون در نظر کودکان شگفت انگيز است؟. 63
بچهها دوست دارند شاهد چه تغييراتي در تلويزيون باشند ؟. 64
والدين دوست دارند شاهد چه تغييراتي باشند ؟. 66
چرا کودک از تلويزيون استفاده ميکند؟. 68
عملکرد تلويزيون: 75
چرا ما داراي رسانههاي جمعي هستيم ؟. 77
نيازهاي ويژه کودکان که تلويزيون آنها را برآورده ميکند ، کدامند ؟. 79
محتواي خيال: 81
محتواي واقعيت.. 82
تلويزيون به عنوان خيال. 83
آيا تلويزيون مانعي بر سرا راه مسائل زندگي است؟. 85
تلويزيون به عنوان واقعيت.. 86
دو جهان.. 89
اهميت خيال. 91
فصل چهارم: يادگيري از تلويزيون.. 92
چگونگي يادگيري از تلويزيون.. 93
موارد يادگيري اتفاقي.. 95
ميزان هوش و رفتار كودك در ارتباط با برنامههاي تلويزيون.. 100
چه آموزشي را بايد انتظار داشته باشيم؟. 103
تلويزيون در مدرسه. 108
چگونگي اكتساب در كودكان.. 113
مقايسه. 115
فصل پنجم: تاثيرات جسمي و رواني تلويزيون بر كودكان.. 119
الگوي تأثير- رسانه: 120
تلويزيون به كودكان چه ميدهد؟. 120
الگوي تأثير- كودك.. 127
الگوي تأثير- تعامل. 130
ديگر ويژگيهاي تعامل. 133
اثرات فيزيكي تلويزيون بر كودكان.. 135
آيا تلويزيون بر بينايي كودكان اثر بدي دارد؟. 136
آيا تلويزيون كودكان را خواب آلود و خسته به مدرسه ميفرستد؟. 137
اثرات عاطفي تلويزيون بركودكان.. 138
اثرات شناختي تلويزيون بر كودكان.. 141
آيا تلويزيون حاوي تصوير غير دقيقي از زندگي بزرگسالان است؟. 141
آيا تلويزيون موجب بزرگسالي زود رس ميشود ؟. 143
اثرات رفتاري.. 145
آيا تلويزيون كودكان را منفعل ميكند؟. 147
آيا خشونت ارائه شده در تلويزيون، آموزش خشونت ميدهد؟. 153
نتيجه گيري : 157
پيامدهاي منفي تلويزيون: 157
فصل ششم: اينترنت رسانه جديد قرن بيستم. 160
اينترنت چيست؟. 162
فوايد اينترنت براي كودكان: 163
خطرات اينترنت : 164
سودجويان از اينترنت براي به دام انداختن كودكان استفاده میكنند: 164
مطالب نامناسب و غير مجاز در اينترنت : 164
ارتكاب جرايم: بمبها، مواد مخدر، دزدي و شخصيتهاي غير واقعي.. 164
تهاجم به حريم خصوصي : 165
چگونگي اجتناب و كاهش خطراتي كه كودكان در ايترنت با آن مواجهند: 165