روغنهاي صنعتي: گر چه بيشتر كاربرد روغنهاي صنعتي، روانسازي قطعات متحرك در ماشين آلات و حفاظت از قطعات در برابر سائيدگي و گرد و خاك و دما ميباشد. اما چون روغن به عنوان يك ماده شيميائي داراي خواص مطلوبي از نظر مكانيكي، ترمو ديناميكي و غيره است، در بعضي از كاربردهاي صنعتي، روغن وظايفي غير از روانسازي از خود ايفا مينمايد. مثلاً قدرت هيدروليكي روغن، مقاومت ديالكتريكي، قدرت انتقال حرارت روغن مهم ميباشد. در هر يك از اين كاربردها، روغن با شرايط خاصي روبرو است. دامنه كاربردهاي روغنهاي صنعتي بسيار وسيع است و ميتوان آنها را به دو دسته كلي تقسيم بندي نمود: الف) كاربرد روغنهاي صنعتي براي مصارف صنعتي: در تاسيسات صنعتي، اجزاء گوناگوني وجود دارد كه نياز به روغنكاري دارند، مانند انواع ياتاقانها ، دندهها ، كوپلينگها ، زنجيرها، سيلندرها و غيره. وظيفه روغن در اين اجزاء عمدتاً جلوگيري يا كاهش اصطكاك و سائيدگي است. با توجه به اينكه فاكتورهاي گوناگوني در روغنكاري هر يك از اجزاء ماشين موثر ميباشد
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: شناخت، طبقه بندي و كاربرد روغنهاي روانساز
1-1) مقدمه…………………………………………………………………………2
1-2روغن موتور……………………………………………………………………..10
1-2-1) توليدروغن موتور………….12
1-2-1-1) فرآيند هيدرو تريتينگ……15
1-2-1-2) بهينه سازي فرآيند……….19
1-2-1-3) مقايسه فرآيندهاي HTوSE….
1-2-1-4) مقايسه اقتصادي روشهايHTوSE
1-2-1-5) كنترل كيفيت محصول………..27
1-2-1-6) نگاهي به آينده……………….28
1-2-2) روغنهاي موتور پايه سنتيتيك………..30
1-2-2-1) انواع روغنهاي سنتيتك…………..30
1-2-2-2) تاريخچه روغنهاي سنتيتك……………..31
1-2-2-3) علل پيدايش و روي آوردن به روغنهاي سنتيتك..33
1-2-2-4) نقش روغنهاي سنتيتك در اقتصاد سوخت….34
1-2-3) طبقه بنديها و استانداردهاي روغن……..34
1-2-3-1) طبقه بندي روغنها بر حسب ويسكوزيته..36
1-2-3-2) طبقه بندي روغنها بر حسب كارائي……..42
1-2-3-2-1) طبقه بندي API براي روغن موتور…….47
1-2-3-2-2) طبقه بندي روغنها توسط مراجع نظامي….49
1-2-3-2-3) طبقه بندي CCMC……………
1-2-3-2-4) طبقه بندی روغن موتور توسط سازندگان خودرو……..52
1-2-4) طبقه بندي روغنهاي دو زمانه………………………………54
فصل دوم: مشخص سازي روغنهاي روانساز و مستعمل از لحاظ تركيب
2-1) كليات………………………………………………………………….60
2-1-1 ) پاکسازی محيط زيست از آلودگی روانکارها………….60
مواد آلي به دو دسته تقسيم ميشوند: 1- آليفاتيكها 2- آروماتيكها آليفاتيكها شامل آلكانها، آلكنها، آلكينها، الكلها، اترها، استرها، اسيدها، آلدهيدها، كتونها و … ميشود.
اكنون ما فقط به بحث و بررسي شاخهاي از آلكانها ميپردازيم. از لحاظ فيزيكي آلكانها، تركيبات غيرقطبي ميباشند و به مقدار خيلي كم در آب محلول و در مايعات آلي ديگر مانند اتر الكل و بنزين بسيار محلول است.
آلكانها معمولاً به روش شيميايي شناسائي نميشوند. زيرا آنها در شرايط معمول واكنشها كاملاً بياثر هستند. يك استثناء واكنشآلكانها با سولفوريلكلريد است.
شيميدانها معمولاً به طور جدي روي روشهاي شناسائي فيزيكي و طيفي تكيه دارند. به علاوه شخص بايد بتواند ثابت كند نمونه مورد بررسياش جزء دسته فعال تركيبات فعالتر (مثالاً آلكن نباشد) باشد.
يافتن روش كارهاي مشتق سازي براي هيدروكربنهاي اشباع شده مشكل است، زيرا اين تركيبات خنثي هستند، البته بعضي آلكانها چند واكنششيميايي ساده انجام ميدهند، آلكانها حلقوي و بسيار تحت فشار ميتوانند هيدروژنه شوند.
پارافينها همچنين يكي از تركيبات موجود در نفت ميباشند. پارافينها هيدروكربنهاي زنجيري اشباع شده هستند.
فهرست عناوين
نحوه توليد پارافين در پالايشگاه
مراحل اوليه توليد اسلكوكس
روغنگيري
نحوه توليد پارافين در كارخانه تصفيه و توليد
پارافين 202
مكانيسم تصفيه و توليد پارافين 202
محل نگهداري و مذاب نگهداشتن مواد اوليه
دستگاه سختيگير
روش كار با كيت و محاسبه
محل سرد كردن مواد اوليه (سردخانه)
لِه كردن مواد به صورت رشتهاي (لِه كردن)
واحد گرمخانه
ارتباط واحد لِه كن و واحد گرمخانه
اتاقك منبع روغن هيدروليك و تابلو برق
ضايعات فوتزاويل (مواد زائد روغني يا ناخالصيهاي اسلكوكس)
حفاظت انسان و محيط زيست در برابر اثرات زيانبار مواد و دستگاههاي پرتوزا از طريق وضع قوانين و مقررات مربوطه و همچنين كنترل و نظارت بر رعايت آنها، علم فيزيك بهداشت ناميده ميشود و حفاظت در برابر اشعه در واقع حرفه اي است كه حفاظت انسان، محيط زيست و نسلهاي آينده را در برابر اثرات بيولوژيكي پرتوها بر اساس اصول علمي تدوين شده در دانش فيزيك بهداشت بر عهده دارد.
با وجود اينكه كاربرد پرتوهاي يونساز در امور مختلف بسيار مفيد و بعضاً منحصر به فرد ميباشد ليكن عدم رعايت نكات ايمني ميتواند خطرات جدي براي كاركنان، مردم، محيط زيست و حتي نسلهاي آينده به همراه داشته باشد. خطرات بالقوه اينگونه پرتوها به فوريت و پس از شناخت مواد پرتوزا در بيش از يكصد سال پيش كشف گرديده است. با پيشرفت در زمينه شناسايي خطرات و توانايي در اندازه گيري پرتوهاي يونساز، رهنمودهاي مربوطه در خصوص اقدامات حفاظتي رو به گسترش و توسعه نهاد. به طور كلي هدف حفاظت در برابر اشعه، استفاده از مزاياي كاربرد پرتوها در زمينه هاي گوناگون و كاهش هرچه بيشتر خطرات ناشي از اثرات آن توسط كاركنان، مردم، محيط زيست و نسلهاي آينده ميباشد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه مقدمه……………………………………………………………………………………………………… 1 فصل اول: فلسفه حفاظت در برابر اشعه
در اين پايان نامه، ساختارهاي مختلف ليزر نيمه هادي و خروجي آنها مورد بررسي قرار گرفته است و عوامل موثر بر اين خروجي ها همچون جريان آستانه و تلفات اپتيكي بيان شده است. در نهايت با استفاده از طيف هاي ديود ليزري طول كاواك ليزر محاسبه شده است.
ساختار ديود ليزري از 5 لايه رونشستي توسط دستگاه LPE تهيه شده است كه ضخامت لاية مياني يا لاية فعال برابر 05/0 ميكرون مي باشد. چگالي ناخالصي توسط دستگاه SIMS مورد بررسي قرار گرفته است كه نشان مي دهد چگالي ناخالصي در عرض لايه رونشستي كاملاً يكنواخت است و ضخامت لايه ها از 8 ميكرون تا 05/0 ميكرون به وسيله دستگاه AFM اندازه گيري شده است. شدت جريان آستانه در حدود A/cm2 70 براي تراشه اي به طول و عرض 200*300 ميكرون محاسبه شده است. مدهاي ظاهر شده در شدت جريان بالاتر از آستانه، Ith ، كاملاً مشهود است كه نشان مي دهد ديود ساخته شده پرتو ليزري از خود تابش مي كند. در نهايت با استفاده از رابطه طول كاواك براي طيفهاي به دست آمده محاسبه شده كه مقدار 206 ميكرون به دست آمده است كه با مقدار تجربي 6% خطا وجود دارد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چكيده
فصل اول
مقدمه اي بر ليزر (مباني ليزر)
مقدمه………………………………………………………………………………………………………. 2
هدف……………………………………………………………………………………………………….. 3
شباهت و تفوت ليزر نيمه هادي با ساير ليزرها…………………………………………………… 4
1-1- خواص بار يكه ليزر…………………………………………………………………………….. 5
1-2- انواع ليزر………………………………………………………………………………………….. 7
برنامه استفاده از انرژي هسته براي توليد برق در ايران در سال 1353 آغاز شد و پس از مشكلات ناشي از جنگ تحميلي، لزوم بازنگري برنامه هاي قبلي و مسائل اقتصادي كه كشور ما با آن روبرو است دوباره در صدر برنامه هاي دولت قرار گرفته است. از طرف ديگر استفاده از انرژي هسته اي در جهان و ساخت نيروگاههاي هسته اي در 40 سال گذشته بطور پيوسته ادامه داشته و در حال حاضر 17% از انرژي برق در جهان از انرژي هسته اي تأمين مي شود. كشورهاي در حال توسعه، چه آنهايي كه منبع انرژي ديگري در اختيار ندارند و چه كشورهايي كه همراه با منابع ديگر مي خواهند از اين تكنولوژي جديد نيز براي توليد انرژي برق استفاده كنند، با مسائل خاصي مواجه هستند. كمبود سرمايه، فقدان نيروي انساني كاردان، ضعف ارگان هاي تشكيلاتي و مقرراتي، عدم آمادگي صنايع محلي براي مشاركت و بالاخره موضوعات سياسي در رابطه با انتقال دانش فني و نظام منع گسترش سلاح هسته اي مهمترين موضوعات در رابطه با ساخت و بهره برداري از نيروگاههاي هسته اي است.
پيش بيني مصرف برق، لزوم توسعة وسيع ظرفيت توليد موجود را نشان مي دهد با توجه به اهميت ذخيرة انرژي و بهبود بازدهي استفاده از آن، انرژي هسته اي به عنوان گزينه اي اجتناب ناپذير با نقشي مهم در برآوردن نياز آيندة انرژي برق در جهان تجلي مي كند.
فهرست مطالب
عنوانصفحه
مقدمه ……………………………………………………………………………………………….. 1
فصل اول: مباني راكتورهاي هسته اي
بخش اول: فيزيك اتمي و هسته اي:
اتم و هسته:…………………………………………………………………………… 5
ايزوتوپ ها:……………………………………………………………………………. 5
واكنشهاي هسته اي …………………………………………………………………. 6
واكنش زنجيره اي…………………………………………………………………….. 8
دسته بندي انواع راكتورها:………………………………………………………….. 9
چرخة نوترون در راكتورهاي حرارتي:…………………………………………….. 10
بخش دوم: اصول فيزيكي ساختمان راكتورهاي هسته اي:
توليد برق:……………………………………………………………………………….. 13
راكتورهاي برق هسته اي:…………………………………………………………… 16
راكتورهاي آب سبك:…………………………………………………………………. 17
راكتورهاي آب تحت فشار……………………………………………………………. 21
راكتورهاي آب جوشان:……………………………………………………………….. 24
راكتورهاي آب سنگين:……………………………………………………………….. 25
راكتور كاندور:…………………………………………………………………………… 25
راكتور آب سنگين مولد بخار:……………………………………………………….. 26
راكتور كند شونده با گرافيت:……………………………………………………………. 26
راكتورهاي ماگنوس:……………………………………………………………………… 27
راكتور پيشرفت خنك شونده با گاز …………………………………………………… 30
شعر ايراني، در عصر حاضر، توانسته است چهره هاي برجسته ايي را به قلمرو فرهنگ اين سرزمين عرضه دارد، از جملة اين افراد، سيمين بهبهاني، شاعر و نويسندة معاصر است.
يكي از مواردي كه باعث شهرت سيمين و شعر او گرديده است، تحولي است كه وي در قالب غزل بوجود آورده است، به اين صورت كه با ايجاد مضامين و موضوعات نو و ريختن آن در همان قالب غزل قديم و سخن گفتن از دردها و مشكلات مردم، مجموعه شعرهايي را به عالم شعر و ادب تقديم نمود كه نشان مي دهد كه شعر وي زبان همدلي با مردم زمانش است و بنابراين بايد سيمين را يك شاعر اجتماعي و مردمي دانست. قابل ذكر است كه وي در غزل قديم هم شعر سروده اما به گفتة خود اين كار وي را قانع ننموده است و پيوسته به اين هدف مي انديشيده كه سخن از دل بگويد و يك شاعر تأثير گذار باشد و ديگر سخن از مكررات و مضامين تكراري به ميان نياورد.
در اين گفتار سعي شده است كه با نگرش و درنگي هرچند كوتاه به شعر و قصه و خاطرات سيمين، برخي از ويژگيها و مضامين و عوامل مؤثر در ايجاد كلام وي مورد ارزيابي قرار گيرد.
موضوع: برای شناخت و شناساندن شخصیتهای برجسته علمی، یکی از بهترین روشها بررسی آثار مکتوب آنان است که بازتاب آرا و اندیشه ها و تجلیگاه علم و دانش آنهاست از آنجائیکه شناخت دقیق افکار و اندیشه های هر یک از بزرگان می تواند چراغ روشنگری فراروی نسل جوان باشد ما را بر آن داشت تا برای تحقق این آرمان مقدس، دست به دامن آسمان پرستاره ی علم ادب ببریم تا چراغی برگیریم.
لذا در این کهکشان، ستاره ای را رصد کردیم که هرچند غبار غرض ورزی وجهل آمیخته با گذشت زمان، چهره ی عالمتاب او را تا حدودی پوشانده است و آنگونه که شایسته شخصیت او بوده برای جهان علم و ادب شناخته نشده است.
وی شخصیت بی نظیری است که با داشتن مناصب فقاهت و زعامت و نقابت علویان و مناصب مختلف سیاسی، هیچگاه شیفته مظاهر و زخارف دنیوی نشد و لذا بواسطه ی اتصال به حقیقت هستی، اهل دل بود. عاطفه ی سرشار، روحیه ی حساس، وقریحه ی وقاد او باعث گردید که برای بیان حقایق و ثبت وقایع سلاح قدرتمند خود را بکار گیرد و در جهت تحقق اهداف و آرمانهایش گوش به ندای دل دهد که نتیجه آن اشعار نغز و دلنشین و سخنان زیبای اوست که دیوان شعری با چنین گلهایی فراهم آورد.
فهرست
مقدمه 7-1
باب اول
اوضاع سیاسی، اجتماعی فرهنگی و ادبی دوران سید رضی
فصل اول: اوضاع سیاسی، اجتماعی و ادبی 29-9
بخش اول: اوضاع سیاسی 9
بخش دوم: اوضاع اجتماعی 15
بخش سوم: اوضاع فرهنگی و ادبی 19
الف: نقش آل بویه در نهضت فکری و ادبی قرن چهارم 21
ب: مظاهر فرهنگی و ادبی قرن چهارم 22
1- شعر 23
2- نثر 27
3- نقد 28
4- علم لغت 28
فصل دوم: سید رضی شاعری از تبار علی(ع) 77-30
بخش اول: زندگینامه ی سید رضی
الف: ستاره ای از افق بغداد 30
ب: شجره نامه 31
1- پدر( ابواحمد) 32
2- مادر( شیرزنی از تبار ناصرللحق) 37
3- ناصر کبیر یا فاتح مازندران 38
ج: روزگار وصل و غنچه های پیوند 39
د: غروبی نابهنگام 41
هـ: ویژگیها و خصوصیات بارز اخلاقی رضی 44
بخش دوم: زندگی علمی، ادبی و اجتماعی سیدرضی
الف: اساتید و مشایخ رضی 49
ب: دانش آموختگان و تربیت یافتگان و روایت کنندگان مکتب رضی 56
ج: مجتمع علمی« دارالعلم» یا اولین دانشگاه علوم اسلامی 58
د: مناصب (نقابت، قضاوت، ریاست « امیرالحاج» 61
هـ: تألیفات 63
1- شعر( دیوان اشعار) 64
2- سیره نویسی 65
3- رسائل( مجموعه ی مکاتبات) 65
4- فقه 65
5- نحو 65
6- تفسیر 66
الف: حقائق التأویل فی متشابه التنریل 66
ب: معانی القرآن 66
7- بلاغت 67
الف: تلخیص البیان فی مجازات القرآن 67
ب: نهج البلاغه 67
ب1: گردآورنده ی نهج البلاغه واقعاً کیست؟ 68
ب2: ادبیات نهج البلاغه 74
ب3: پژوهش های دانشمندان در اقیانوس نهج البلاغه 75
باب دوم:
نقد و بررسی دیوان سیدرضی 256-78
فصل اول: دیوان رضی 79
الف: نسخه های دیوان در کتابخانه های ایران و جهان 85
ب: شروح یا نگاره هایی بر دیوان 89
ج: اغراض و موضوعات موجود در دیوان 90
فصل دوم: مدایح 92
الف: ممدوحان رضی 94
ب: ساختار قصیده های مدح 109
ج: مضامین و مفاهیم مدیحه های رضی 114
ج1: شجاعت 114
ج2: بخشش و بخشندگی 116
ج3: خردورزی و نیک اندیشی( عصاره ی چهار خلیفه) 119
ج4: مقام ومنزلت اجتماعی 121
ج5: تبریک اعیاد و مناسبتها 124
ج6: بلیغان در نگاه بلیغ 125
مدیحه های رضی در یک نگاه 126
فصل سوم: رثاء« سوگنامه» 130
الف: افرادی که شاعر در سوگ آنها مرثیه سرایی کرده است 133
ب: فرهنگ عاشورا در سوگنامه های حسینی (5 مرثیه با بررسی محتوایی آنها) 138
ج: غمنامه ی مادر و تجلیل از مقام و منزلت زن مسلمان 153
د: بررسی ساختار سوگنامه های رضی 158
هـ : مضامین و موضوعات سوگنامه ها 162
هـ 1: سرانجام و سرنوشت انسان 164
هـ 2: پدیده ی مرگ و تأثیر آن بر مرثیه های رضی 165
هـ 3:بزرگداشت و بیان فضائل متوفی 167
هـ 4: تسلیت و همدردی با بازماندگان متوفی 171
هـ 5: اعلان جنگ با مرگ 172
هـ 6: تجلی رثای دوران جاهلیت در سوگنامه های شاعر 173
تحولات اجتماعي، فرهنگي، عقيدتي و سياسي كه در پي ظهور اسلام در جامعه عربي، ايجاد شد به خودي خود، عرب را با مفاهيمي نو روبرو ساخت. و طبيعي است كه به تبع نياز جامعه، موضوعات جديدي شكل گرفت و به دنبال آن نياز به تولد لغاتي نو، جهت پاسخگويي به اين نياز ايجاد شده در سطح وسيع، در جامعه عربي، احساس شد. ايجاد واژگان جديد تنها راه پاسخگويي به اين نياز نبود، بلكه بهترين راه، بارور كردن و تلفيق واژگان و عبارات با يكديگر، به قصد بيان مفاهيم نو بود.
بنابراين مادة اولية مصطلحات اسلامي، همان ريشههاي لغوي موجود در عصر جاهلي است كه قالبهاي اسلامي، در پي نياز جامعه آن را وسعت داد.
البته نظر به اهميت بالاي مفاهيم اسلامي موجود در واژگان مولد، مجموعههاي مختلفي در قالب فرهنگ نامههاي گوناگون، در زمينه علوم اسلامي، به طور تخصصي شكل گرفت. از اينرو فرهنگهاي متنوعي در زمينه اصطلاحات فقهي يا لغات و مصطلحات اصول اسلامي و يا در باب حقوق اسلامي و… تأليف گرديد.
اما كيفيت كاربرد مصطلحات اسلامي در اشعار شعراء و اساساً ميزان تأثيرپذيري شعر از آن، امري است در خور بررسي، كه كمتر بدان پرداخته شده؛ از اين رو به آن شديم كه پژوهشي در اين باب انجام دهيم، تا نه به عنوان كاري كامل و در خور تقدير بلكه در حد تحقيقي قابل نقد و بررسي، خدمت اهل نظر ارائه شود.
از آنجا كه دامنه موضوع و حيطه زماني مورد بررسي، وسيع بود، در انتخاب مصطلحات اسلامي، دست به گزينش زديم؛ به اين ترتيب معيار را در اين گزينش، اصول و فروع دين و مباحث مربوط به آن قرار داديم و همين معيار نيز، در طبقهبندي ارائه شده در خصوص مصطلحات، در نظر گرفته شد.
آثار پائولوكوئيلو، اخيراً در بين مردم جهان جذاب تلقي شده وجود استقبال قرار گرفته است. يكي از رمان هاي جذاب و پر خواننده ي وي «و روينكا تصميم مي گيرد بميرد» نام دارد. نگارنده در اين نوشته كوشيده است عناصر داستاني رمان مذكور را تحليل كند. البته در تحليل شخصيت ها از توجه به مسائل جامعه شناختي و روان شناختي غافل نبوده ايم. پژوهش حاضر در چهار فصل تدوين شده است. فصل اول شامل مقدمه و كليات طرح تحقيق است. فصل دوم به تعاريف، پيشينه ي تحقيق و روش اجراي طرح اختصاص دارد. در فصل سوم عناصر داستاني رمان بررسي شده است: زاويه ديد اين رمان، داناي كل نامحدود است. داستان از پيرنگ معقولي برخوردار است و واقعه اي اتفاقي و استثنايي در آن ديده نمي شود ترس، مضمون اصلي اين رمان است كه پيامدهاي وخيمي دارد و نويسنده با استفاده از اين فكر اصلي كه در دل موضوع قرار دارد ديگر عناصر داستان را پرورانده و موضوعات مهم روانشناختي- اجتماعي را مورد بررسي قرار داده است. كوئيلو الگوي افقي ليوبليانا، پايتخت كشور اسلواني را انتخاب كرده است حوادث داستان نوامبر سال 1997 رخ مي دهد. نويسنده از روش توصيف صريح و غير صريح براي صحنه پردازي استفاده كرده است. وي در اين رمان از نظر زباني از رفتاري معلق بين گريز و رجعت استفاده كرده است. فضاي رمان در صحنه افتتاحيه ي داستان فضايي است كسالت بار و راكد، اما در صحنه دوم، فضايي است متغير كه بسته به حالت شخصيت هاي داستان تغيير مي يابد. اين رمان از نوع رمان هاي واقع گراست كه شخصيت فردي، دروني و تجربه ي زندگي نويسنده در آفرينش آن مهم زيادي دارد نويسنده شخصيت هاي داستان را از سنين مختلف و از طبقات متفاوت اجتماعي برگزيده است تا گستردگي موضوع را نشان دهد زيرا غرق شدن در روزمرگي او روان آزردگي ها چيزي است كه در تمام سطوح زندگي قابل رويت است و به نوعي گريبان گير انسان معاصر شده است.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: كليات…………………………………………………………………..1
1-1- مقدمه ………………………………………………………………………2
2-1- بيان مسئله…………………………………………………………………..6
3-1 – اهداف و ضرورت تحقيق……………………………………………………7
1-3-1- اهداف تحقيق……………………………………………………………..7
2 -3-1- ضرورت تحقيق …………………………………………………………7 4-1- طرح سوال هاي تحقيق ………………………………………………………7
فصل دوم: تعاريف، پيشينه ی تحقيق و روش اجرا …………………………………….9 1-2- تعاريف……………………………………………………………………10
3-3- موضوع رمان…………………………………………………………………………………..26
1-3-3- بيماري روان آزردگي و خودكشي……………………………………………………….26
2-3-3- معيار دوگانه در رفتار جنسي……………………………………………………………..27 3-3-3- دوگانگي پيشرفت و زنانگي……………………………………………………………….27 4-3-3- نگرش ها نسبت به رابطه جنسي غير رسمي يا رابطه غير متعهدانه………………….28
5-3-3- تفاوت انگيزش هاي مربوط به ارتباط جنسي …………………………………………..28
6-3-3- اختلال كاركردي در اوج لذت جنسي(ارگاسم)…………………………………………29
7-3-3- خانواده و نقش آن در سلامت يا بيماري رواني………………………………………….32
8-3-3- اخلاقيات خشك و نقش آن در روان آزردگي فرد……………………………………….32
9-3-3- معالجه افسردگي با شوك الكتريكي يا درمان الكترو كانوالسيو……………………….33 10-3-3 شوك انسوليني ……………………………………………………………………….. ….34 11-3-3- نقش هاي وارونه ي زن و مرد ………………………………………………. ……….34
الف -11-3-3- احساس مسئوليت غيراصولي براي حل مشكلات خانواده……………………34
ب-11-3-3- احساس خستگي بسيار و در نتيجه پر خوري……………………………………..35 12-3-3- اصالت و ميهن يا خود بزرگتر…………………………………………………………….35 13-3-3- مشكلات مربوط به بستري شدن بيمارستان رواني…………………………………….37 الف13-3-3- پول، تنها معيار پذيرش افراد در بيمارستان رواني……………………………….37
ب-13-3-3- استفاده از شوك الكتريكي…………………………………………………………..37
ج-13-3-3- استفاده از شوك انسوليني……………………………………………………….37 د-13-3-3- مشكل تطابق بيمار بعد از بهبودي با زندگي طبيعي…………………………..37
آنچه مسلم است اين است كه در هيچ يك از اديان و فرهنگ ها زن از وضعيت و موقعيتي برابر با مرد برخوردار نبوده است. اين وضعيت نابرابر در همة شئون زندگي نمود دارد.
احكام ديني زنان را مخاطب قرار نمي دهد و مسائل مربوط به ايشان به صورت غير مستقيم و بواسطة مردان مطرح مي شود اما اين امر در اديان بسته به فرهنگ ها متفاوت است به عبارت ديگر دامنة اين نابرابري ها در همة اديان يكسان نيست دراين فصل به بررسي وضعيت زن در اديان مورد بحث مي پردازيم.
مزدايي
در ميان اقوام و ملل شناخته شدة باستان، هيچ جامعهاي وجود ندارد كه در آن به اندازة دين مزدايي در ميان مرد و زن تعاملي خوب و سازنده وجود داشته باشد. به نظر ميرسد كه زن و مرد در اوستا از حقوقي برابر برخوردارند و نسبت به يكديگر ارجهيتي ندارند. زن و مرد پرهيزكار معمولاً در كنار هم ذكر ميشوند. خطابههاي فلسفي كه زرتشت در “گاتاها” نسبت به مردان و زنان ايراد ميكند نشاندهندة وجود زناني توانا در زمان زرتشت بوده است. وظايف زن در ايران باستان به فعاليتهاي اقتصادي درخانواده محدود نميشد، بلكه در پيشبرد معنوي و اخلاقي تمام جامعه نقش مهمي را ايفا ميكرد او معلم اخلاق به حساب ميآمد.