سـیلیکات هـای آلـومینیوم دار مـانند پـیـروفیلیـت ، ایـلـیت ، کـائـولیـنیت و کـلریـت جزو کـانی هـای نـاخـالصی هـستـنـد کـه در بـوکـسـیت دیـاسـپوردار وجـود دارنـد که این اهمیت جـداسـازی کـانی هـای سـیلیکـاته را در مـرحـله ابـتـدایـی بـرای بـالا بـردن نـسـبت حـجمی Al2O3 / SiO2 از بـوکسیت دیـاسپوردار نـمـایان مـی سـازد . زمـانـی کـه نـمـونـه را بـه چـهار قـسمت تقـسیم کـرده و ¼ نـمک آمـونیوم DTAL را انتخاب می کنیم این نمونه انـتخاب شـده تـأثیر سـیلیکات هـا را در فـلوتاسـیون بـه خـوبـی بـه مـا نـشـان مـی دهـنـد . این انتخاب ¼ کـه بـه صـورت خـشک با استفاده از Na2CO3 با pH متعادل و منظم کـامل مـی شـود و ابـعـاد دانـه هـای گـل کـه بـا نـسـبت حـجـمـی 1.60= Al2O3 / SiO2 جداسازی می شوند کمتر از 0.010 میلیمتر می باشد . آزمایشات X-ray بر روی مواد اولـیـه و مـحـصـولـات فـلـوتـاسـیـون نـشان مـی دهـد کـه ایـلـیت بسیار مـشکـلتـر از سـایر بـوکسیت هـای دیـاسـپوردار هـمانند پـیروفیلیت ، کائـولینیت و کـلریت جداسازی می شود . آزمـایـش هـای فـلـوتـاسـیـون بـا چـرخـه هـای بـسـتـه بـه مـا نـشـان مـی دهـنـد کـه عوامل مـزاحـم فـلـوتـاسـیـون بـرای سـیـلـیـس زدایـی بـا یـک بـرنـامـه مـنـظـم قـابـل اجـرا اســت ( MIBC ، SFL ، DTAL ) و نــتــیــجــه آن بــدســت آمـدن کـنـسـانـتـره بـوکـسـیـت ( A / S > 10 , Al2O3 ( RGP ) > 0.86 ) و تـولیدات اقـتصادی بـا تـکـنـولـوژی ابـتـدایی می باشد .
رفـتار مکانیکی – شیمیایی بوکسیت به همراه آهک در زمان پروسسینگ مورد مطالعه هر چه بیشتر قـرار گـرفته اسـت . از جمله موارد قابل توجهی که در زمان آسیاب بوکسیت و مـخلوط آهـک مـنجر بـه آسـیب جـدی بـه دستگاه آسیاب کننده می شود ، و جود آهن در درون ساختار سطوح تشکیل دهنده در اسلاری بـوکسیت – آهـک می باشد که می تواند به بـیش از 9 درصد ترکیب CaO نیز برسد . بیش از 90 درصد کوارتزهای محتوی درون بـوکسیت را مـی تـوان بـوسـیله فـعـل و انـفعـالات هـیدروگـارنـت بـازداشت نمود . ترکیبات هـیدروگارنـت بـطور پـایدار در طـول مـراحل استحصال آلومینا با درجه حرارت بسیار زیاد موجود بوده و در نهایت 30 درصد از تـرکیبات آنهـا به داخل ترکیبات سود سوزآور تبدیل می شوند . استحصال آلومینا تأثیر زیادی را از رفتار مکـانیکی – شـیمیایـی پـروسـسیـنگ مورد استفاده ، نخواهد برد .
فهرست مطالب
فصل اول
کلیات……………………………………………………………………………………….
فصل دوم ( بوکسیت و آلومینا )
2-1- مقدمه ………………………………………………………………………………
2-2- قوانین و برنامه های دولتی ………………………………………………………
2-3- تولیدات …………………………………………………………………………….
2-3-1- بوکسیت ……………………………………………………………………..
2-3-2- آلومینا ……………………………………………………………………….
2-4- مصرف …………………………………………………………………………..
2-4-1- بوکسیت ……………………………………………………………………
2-4-2- آلومینا ……………………………………………………………………..
2-5- قیمت ……………………………………………………………………………..
2-6- تجارت ……………………………………………………………………………
2-7- باز بینی جهانی ………………………………………………………………….
2-7-1- ترکیب صنایع ………………………………………………………………
2-7-2- استرالیا …………………………………………………………………….
2-7-3- برزیل ………………………………………………………………………
2-7-4- آلمان ……………………………………………………………………….
2-7-5- هند …………………………………………………………………………
2-7-6- ایران ……………………………………………………………………….
2-7-7-ایرلند ………………………………………………………………………..
2-7-8- جامائیکا ……………………………………………………………………
2-7-9- روسیه ……………………………………………………………………..
2-7-10- سوریه ……………………………………………………………………
2-7-11- جزایر بریتانیا ……………………………………………………………
2-7-12- ویتنام …………………………………………………………………….
2-8- چشم انداز ………………………………………………………………………..
فصل سوم ( جداسازی بوکسیت های دیاسپوردار از سیلیکات ها با روش فلوتاسیون )
- مقدمه …………………………………………………………………………….
3-2- آزمایشگاهی ……………………………………………………………………..
3-2-1- مواد ………………………………………………………………………..
3-2-2- آزمایش های فلوتاسیون ………………………………………………….
3-3- نتایج حاصله …………………………………………………………………….
3-3-1- تست های فلوتاسیون با استفاده از کلکتورهای کاتیونی …………….
3-3-2- تأثیر گل بر عوامل مزاحم فلوتاسیون ……………………………………
3-3-3- سـیـلـیـس زدایـی مواد مـزاحـم فـلـوتـاسـیـون بـرای بـوکسیت های دیاسپور دار متفاوت …………
3-3-4- آزمایش X-ray بر روی خاک محصولات فلوتاسیون ……………….
فصل چهارم ( بررسی رفتارهای فلوتاسیون بوکسیت حاوی مواد سیلیکاته و آهک )
امروزه کليه مسائل مربوط به مهندسي پيوند عميق و تنگاتنگي را با موضوع حفاظت محيط زيست پيدا کرده اند و اين بحث علي الخصوص در زمينه علم معدنکاري نقش چشمگير و پررنگتري دارد.هر مهندس و يا هر کارگر فني که در معدن کار مي کند بايد نه تنها به توصيه هاي و متدهاي پيشرفته در جهت ازدياد توليد و راندمان کار توجه داشته باشد بلکه همواره در کليه شرايط و مسيرهاي منتهي به استخراج هر نوع ماده معدني بايد توجه کافي به محيط زيست را سر لوحه خود قرار دهد.
مساله حفاظت محيط زيست در عمليات معدن کاري چند سالي است که نظر متخصصان اين رشته را در کشورهايدر حال توسعه به خود جلب کرده است.در حالي که در کشورهاي در توسعه يافته وصنعتي اين موضوع يکي از مسائل روز آنها استو برنامه ريزان سازمان هاي اجرايي در اين زمينه مطالعات و تحقيقات وسيعي انجام داده اند و اين امر ناشي از اهميت موضوع مورد تحقيق مي باشد.پروژه حاضر ابتدا نگاهي کوتاه به بحران منابع معدني در جهان و در واقع ميزان موجوديت و امکان دسترسي در سال هاي آتي به اين منابع را با توجه به کنترل کننده هاي مختلف بررسي مي کند.و اما در فصل بعد مساله از زاويه ديگر و دقيق تري بررسي خواهند شدو در واقع نگاهي دارد به ژئوشيمي نياز و منابع معدني چرا که بسياري از مسائل زيست محيطي به فهم اصول پايه ژئوشيمي نياز دارد که برحرکت آلدوه کننده ها حاکم است.و در بخش ديگر نگاهي کلي ،اما تازه تري به اثرات زيست محيطي سه بخش عمده عمليات معدنکاري يعني اکتشاف ،استخراج وفراوري مواد معدني دارد.
اما در بخش زمين شناسي ساختماني معدن سرب روانج ابتدا نگاهي دارد به مشخصات عمومي معدن و سپس نگاهي دارد به بخش ها وتقسيمات و سازند هاو نوع زمين شناسي معدن سرب راونج ،و در مرحله بعد تاريخچه زمين شناسي وچينه شناسي در دوران هاي مختلف را مورد بررسي قرار مي دهيم.
فهرست صفحه
تشکر وقدراني:5
فصل اول :7
زمين شناسي ساختماني و توضيحات اجمالي از معدن سرب راونج:8
چکيده :9
مشخصات وخصوصيات سرب :10
خصوصيات قابل توجه:10
تاريخچه 11
جداسازي:12
ايزوتوپ ها:12
مقدمه :13
تاريخچه راه اندازي معدن وکارخانه :16
زمين شناسي منطقه:17
ژنز کانسار سرب و نقره راونج:17
ذخاير سرب و روي راونج:18
تجهيزات و ماشين آلات معدن و کارخانه راونج :18
موادمصرفي کارخانه:19
موادشيميايي:19
آب:20
برق:20
سوخت:20
مواد و قطعات مصرفي:20
عکس:22
ميزان استخراج در سالهاي گذشته:23
مواد مصرفي آتشباري در معدن:24
موادمصرفي در کارخانه:24
توصيف فرايند:25
فلوشيت کارخانه:26
مشخصات خوراک و محصولات کارخانه :27
تعداد پرسنل:29
مقدمه:31
وضيعت آب و هوايي:32
شرايط زندگي:32
شمه اي در مورد سن زمين:32
اصول چينه شناسي در محيط هاي رسوبي:37
رخساره هايمحيط خشکي :37
رخساره هايمحيط دريايي:37
تقسيم محيط هاي دريايي از لحاظ شکل وعمق:38
تقسيم بندي محيط هاي زيستيدريايي:39
تقسيم بندي محيط هاي دريايي از نظر نوع رسوبات 39
تعيين سن سنگ ها در چينه شناسي:41
تعيين سن مطلق :44
روش سرب:45
پالوژئوگرافي و ارتباط چينه شناسي :45
روش مطالعات پالئوژئوگرافي:46
شناسايي محيط رسوبي:46
حدود حوضه هاي رسوبي :47
رخساره ها و ارتباط غير مستقيم با کوهزايي: 49
رخساره ها و ارتباط غير مستقيم آنها با آب و هوا: 49
مطالعات پالئوژئوگرافي: 50
فرونشستن کف دريا :51
حرکت قاره اي :51
دلايل چينه شنااسي: 51
دلايل ديرينه شناسي: 52
دلايل پالئومگنتيسم:52
واحدهاي چينه شناسي:52
پرکامبرين :58
تقسيمات پرکامبرين :60
تقسيمات و حدود دوران پالئوزوئيک:63
تقسيمات دوران مزوزوئيک:71
دوران سنوزوئيک:82
دوره کواترنري :87
زمين شناسي عمومي منطقه :88
حرکات دوران اول:90
حرکات دوران دوم :90
فعاليت ماگمايي: 93
فاز ماگماتيت دوران اول:93
فاز ماگماتيت دوران دوم:94
فاز ماگماتيت ترسير :94
فصل دوم :96
محيط زيست منابع معدني:97
مقدمه :98
منابع معدني:99
عموامل کنترل کننده دسترسي به مواد معدني :100
عوامل زمين شناسي:100
عوامل مهندسي:102
عوامل محيطي :103
مواد مصرفي و الگوهاي اقتصاد جهاني:105
دوران نوين مواد معدني در جهان:106
ژئو شيمي زيست محيطي منابع معدني:106
سرب :107
منابع آلودگي:108
بيمار هاي ناشي از قرارگيري در معرض سرب:113
علائم ناشي از آلودگي به عنصر:114
اثرات حاد:115
اثرات خوني:115
اثرات عصبي:115
اثرات کليوي:116
اثرات توليد مثلي:116
سرطان زايي:116
اثر سرب در آلودگي محيط زيست:117
تاثير سرب برسلامت انسان :118
راههاي ورود سرب به بدن :120
دستگاه گوارش :120
دستگاه تنفس :120
جذب از طريق پوست:122
اثرات زيان آور سرب بر بدن انسان:122
دفع سرب از بدن :122
معالعجه مسموميت هاي سربي :123
تاثير سرب در آلودگي :124
تاثير سرب در آلودگي خاک ها :125
تاثير سرب در آلودگي آب ها :127
تاثير سرب در آلودگي گياهان :128
روي:130
منابع آلودگي:131
بيماري هاي ناشي از قرار گيري در معرض روي:131
مسموميت حاد:134
مسموميت مزمن:135
مسموميت ژنتيک:135
مسموميت باروري:136
اثر ضد مسموميت:136
داده هاي مسموميت شغلي :136
درمان:136
سرب چيست:139
مسموميت سرب چگونه به وجود مي آيد:139
چه کساني در معرض مسموميت با سرب هستندو چه خطراتي آنها را تهديد مي کند:140
مسموميت با سربچگونه مشخص مي شود:141
آيا امکان اندازه گيري سرب خون در کشور وجود دارد:141
آلودگي سربي از کجا منشاء مي گيرد:142
راه هاي جذب سربدر بدن چيست:143
سرب خون در چه کساني بايد آزمايش شود:143
آيا مسموميتسرب درمان پذير است:144
براي حفظ سلامت خانواده از آلودگي سرب بايد چه کرد:144
سرب عامل خطر ساز در کودکان:145
مادران مي توانند ابتدا براي جلوگيري از ورود سرب به بدن کودکان اقدامات زير را انجام دهند:146
آلودگي محيط با سرب:146
اصول ژئوشيمي محيط زيست:147
مخازن ژئوشيميايي:149
ليتوسفر :150
هيدروسفر:150
اتمسفر:152
بيوسفر:153
چرخه هاي ژئوشيمايي :155
آلودگي طبيعي:156
آلودگي توليد شده به وسيله انسان:157
آلودگي اسيدي:159
درمان:162
نتيجه گيري:164
فصل سوم:167
اثرات زيست محيطي اکتشاف و استخراج و فرآوري موادمعدني:168
اثرات زيست محيطي اکتشاف موادمعدني:170
اثرات زيست محيطياستخراج مواد معدني:171
اثرات زيست محيطي فرآوري مواد معدني:177
نقش مهندسي فرآوري در کاهش خطرات زيست محيطي باطله هاي معدني:181
علي رغم پيشرفتهايي که در اندازه گيري و پش بيني صورت گرفته ، خاکريزه ها خسارات اجتماعي ، اقتصادي و محيطي سنگيني را در فضاهاي کوهستاني وارد ميکند. قسمتي از آن بخاطر پيچيدگي فرايندها، عدم موفقيت شيب رانش و اطلاعات ناکافي ما از مکانيزم هاي اساسي مي باشد. در هر صورت بطور افزاينده اي کارشناسان براي تحليل و پيش بيني پايداري شيب ، تعيين ريسک آن ، مکانيزمهاي شکست پتانسيلي و سرعتهاي آن مناطق پر خطر حاضر شده و براي تعيين اندازه هاي چاره ساز ممکن فراخوانده مي شوند.
اين مقاله به معرفي موضوع تحليل پايداري شيب سنگ و هدفي که اين تحليل در بررسي مکانيزمهاي ريزش بالقوه شيب دنبال ميکند ، مي پردازد . سپس به بحث در مورد پيشرفتهايي که در تحول تکنيکهاي آناليز شيب بر پايه کامپيوتر به نسبت روشهاي معمولي مورد استفاده ، مي پردازد . همچنين تعيين امکان اجراي سينماتيک براي مدهاي معمول متفاوت به اضافه راه حلهاي تحليلي و تعادلي محدود براي فاکتورهاي ايمني در برابر ريزش شيب ارايه شده است .
قسمت دوم به معرفي روشهاي مدلسازي عددي و کاربردهاي آنها در تحليل پايداري شيب سنگ مي پردازد . بحث روي پيشرفتهاي استفاده از کدهاي مدلسازي عددي پيوسته و ناپيوسته متمرکز مي شود . همچنين مشارکت و نفوذ فشارهاي تخلخل و بارگذاري ديناميک ارايه شده اند . مراحلي که در تحليل عددي اجرا مي شوند با تاکيد بر اهميت يک تمرين خوب مدلسازي بازنگري مي شوند .
مدلسازي عددي وقتي که به درستي بکار رود ، ميتواند بطور مشخص در فرايند طراحي با تهيه کردن بينش هاي کليدي به مسايل پايداري پتانسيل و مکانيزمهاي شکست ، استفاده گردد . در عين حال تاکيد مي کنيم که مدلسازي عددي يک ابزار است نه جايگزين براي قضاوت بحراني است . همينطور ، مدلسازي عددي وقتي توسط يک کاربر با تجربه و کنجکاو بکار رود بسيار موثر خواهد بود .
فهرست
قسمت اول
تحليل پايداري شيب با بهره گيري ازتکنيکهاي عددي پيشرفته ……………….. 1
خلاصه ………………………………………………………………………………………………….. 2
فصل اول
1 . معرفي……………………………………………………………………………………………………3
فصل دوم
2 . روشهاي قراردادي تحليل شيب سنگ…………………………………………………………….. 6
تاريخچة مديريت: مديريت به مفهوم كلي سابقه اي برابر با زندگي اجتماعي انسان دارد. اولين كاربرد مديريت توسط انسان غارنشين به شكل كار از طريق و توسط ديگران با رعايت اصل تقسيم كار آغاز شد. با روي آمدن انسان به زندگي قبيله اي و نياز به رهبري، مديريت سنتي شكل گرفت. با گسترش اين نوع زندگي و نياز به تصرف منابع توليد جديد بحث سازماندهي و تقسيم كار، نظارت و كنترل بوجود آمد كه يك نوع مديريت نظامي است. قيد و بندهاي اين نوع مديريت باعث شد مديريت مذهبي جايگزين مديريت نظامي شود و به مرور مديريت سياسي جايگزين مديريت مذهبي شد بعد از رنسانس صنعتي در اروپا ادارة امور به مديران علمي واگذار شد.
فصل اول-سبكها و روشهاي مديريت در معدن
1-1- تاريخچه مديريت
1-2- دلايل موفقيت مديران
1-3- عوامل شكست مديران
1-4- انواع مكاتب مديريت
1-4-1- پيدا كردن مديريت آمريكائي
1-4-2-نارسايي كردن مديريت آمريكائي
1-5-مكتب نئوكلاسيك يا مديريت ژاپني
1-5-1- تفاوت مديريت كلاسيك و نئوكلاسيك
1-6-مكتب سيستمهاي اجتماعي
1-7-روشهاي مديريت فصل دوم -نوآوري و اهميت آن در مديريت معادن
2-1- مفهوم نوآوري و خلاقيت
2-2- خلاقيت و مديريت
2-3- شخص نوآور و سازمان نوآور
2-4- نكات كاربردي در مديريت
2-5-اهميت نو آوري
2-5-1-فايده هاي خلاقيت و نو آوري
2-5-2- تكنولوژيها، محصولات و خدمات جديد
2-5-3- متغيرهاي محيطي و نوآوري
2-6- نوآوران
2-6-1- عوامل رواني و اجتماعي
2-6-2- شايستگي متمايز
2-7- تأسيس و راه اندازي يك سازمان جديد
2-8- انتخاب يك سازمان
2-9- خلاصه فصل سوم -نقش مديران و مديريت در معدن
3-1- مقدمه
3-2- عملكرد مديريت و سازمان
3-3- فرآيند مديريت
3-3-1- برنامه ريزي
3-3-2- در برنامه ريزي هشت گام زير را بايد طي كرد
3-3-3- عوامل عدم موفقيت برنامه
3-3-4- طبقه بندي برنامه ها
3-3-5- روش Dispathing
3-4-1- سازماندهي
3-5-1- رهبري
3-6-1- كنترل
3-2-6-هشت عنصر مهم در نظام كنترلي
3-7- تصميم گيري
3-7-1- درخت تصميم گيري
3-8- سطح مديريت و مهارتهاي مديران
3-8-1- سطوح مديريت
3-9- نقش مديريت
3-9-1- نقشهاي ارتباطي
3-9-2- نقش اطلاعاتي
3-9-3- نقشهاي تصميم گيري
3-10- چالشهاي مديريت فصل چهارم -مديريت بهره وري در سطح مؤسسات
4-1- مقدمه
4-2- اصول بنيادي طرح ايمپروشر (Improshare)
4-3- كنترل طرح ايمپروشر
4-4- تعريف اصطلاحات طرح ايمپروشر
4-5- سقف درآمدها و بازخريد
4-6- تغييرات تجهيزات سرمايه اي و تكنولوژيكي
4-7- اندازه گيري بهره وري با استفاده از اصول ايمپروشر:
4-8- بنيان اندازه گيري ايمپروشر
4-9- چند مورد اجرايي از مديرت بهره وري در صنايع سنگين
4-9-1- شاخصهاي بهره وري
4-9-2- شاخص روحيه كاري
4-9-3- بهره وري ارزش افزوده
4-9-4- بهره وري كارگران فصل پنجم -مديريت بر مبناي هدف
5-1- انواع روشهاي مديريت
5-2- منظور و مقصود از M.B.O
5-3- مراحل مديريت بر مبناي هدف
5-3-1- تعيين نقشها و مأموريتها
5-3-2- اقدامات و نتايج مورد انتظار
5-3-3- تعيين شاخصها
5-3-4- تعيين هدفها
5-3-5- طرحهاي عملياتي
5-3-6- كنترل
5-4- لزوم تعريف نقشها و مأموريتها
5-5- تعيين اقدامات و نتايج مورد انتظار
5-6- شناخت و تعيين شاخصهاي اثربخشي
5-7- انتخاب و تعيين هدفها
5-7-1- دسته بندي هدفها براساس اولويت
5-8- تهيه طرح عملياتي
4-8-1- برنامه ريزي اجرايي
5-8-2- تنظيم برنامة اجرايي:
5-8-3- برنامه ريزي زماني
5-8-4- بودجه بندي
5-8-5- تعيين مسئوليتها
5-8-6- بازنگري اصلاح
5-8-7- ايجاد مكانيسمهاي كنترل
5-9- تعيين استانداردها
5-10- اثرات تكنيك M.B.O فصل ششم -بهره وري و شاخصهاي مهم در اندازه گيري آن
6-1-مفهوم بهره وري و اندازه گيري آن در واحدهاي صنعتي
پراکندگي و گسترش کانيها در پوسته زمين تصادفي نيست و مشخصاً توسط عوامل زمين شناسي فيزيکو شيميايي و ترموديناميکي کنترل شدهاند. بدين ترتيب زمين شناسان با استفاده از دانستههاي خود راجع به اين عوامل و نقش تعيين کننده آنها در متمرکز ساختن عناصر در نواحي مختلف و پديدههاي زمين شناسي در گذشته و حال و رابطه آنها با هر عامل قادرند با سعي و تلاش و تجزبه و تحليل دادههاي خود مناطق مستعد و داراي پتانسيلهاي معدني را شناسايي کنند و يک الگوي منسجم و کارآيي در اختيار مهندسان اکتشاف معدن قرار دهند.
از طرف ديگر مهندسين اکتشاف با بهرهگيري از دادههاي ژئوفيزيکي مثل بررسي دادههاي گاماي طبيعي چاههاي اکتشافي در آنوماليهاي احتمالي اورانيوم و يافتن همبستگي اين داهها با عوامل زمين شناسي کنترل کننده و مؤثر در محيط ميزبان و سنگهاي درونگير ، و يا ارتباط بين دادههاي ژئوشيمي مختلف يا هالههاي ژئوشيميايي ، و يا ارتباطات سني سنگهاي ميزبان با خصوصيات ژنتيکي و منشاء ذخاير اورانيوم قادر خواهند بود حتي ذخاير نهفته و ناپيدا را نيز پيش بيني کنند.
فهرست مطالب
مقدمه :
فصل اول : شناخت اورانيوم
1-1- پيشينه اورانيوم
2-1- مواد راديو اکتيو
3-1- شناخت اوليه اورانيوم
4-1- پيشينه اورانيوم در ايران
5-1- آنوماليهاي راديواکتيويته ايران
6-1- اورانيوم و انواع ترکيبات آن با اکسيژن
1-6-1- اوراناتها و اورانيلها
7-1- بررسي راديو اکتيويته اورانيوم
1-7-1- اشعه آلفا
2-7-1- بتا
3-7-1- گاما
4-7-1- نوترون
8-1- ايزوتوپهاي اورانيوم
9-1- کانيهاي مهم حاوي اورانيوم
1-9-1- مهمترين کانيهاي اورانيومدار اوليه
2-9-1- مهمترين کانيهاي اورانيومدار ثانويه
10-1- محيط هاي کاني سازي اورانيوم
فصل دوم : ژئوشيمي ، دخاير و کانسارهاي اورانيوم
1-2- ژئوشيمي اورانيوم
1-1-2- ژئوشيمي اورانيوم در محيطهاي ثانويه
2-1-2- ژئوشيمي رسوبات روخانهاي
3-1-2- ژئوشيمي خاک
4-1-2- امانومتري
5-1-2- بيوژئوشيمي
6-1-2- آنومالي چيست
2-2- ذخاير اورانيوم
1-2-2- منشاء ذخاير رسوبي اورانيوم
2-2-2- شرائط محيطهاي رسوبي براي تشکيل اورانيوم
3-2-2- ژنزومنشاء اورانيوم
4-2-2- ذخاير اورانيوم اوليه
5-2-2- ذخاير اورانيوم ثانويه
6-2-2- ذخاير اورانيوم نوع سوم.
3-2- کانسارهاي اورانيوم
فصل سوم : روشهاي اکتشاف اورانيوم
1-3- خصوصيات ژنتيکي بعضي ذخاير اورانيوم
2-3- سنگهاي مزبان رسوبي
3-3- ذخاير تخت
4-3- ذخاير جبهه غلتکي
5-3- روش هاي ژئوفيزيکي
6-3- روشهاي هوابرد
7-3- نقشه بردارهاي INPUT
8-3- ذخاير ماسه سنگي
1-8-3- کانالهاي قديمي
2-8-3- حوزههاي فرسائي تکونيکي
3-8-3- فرو افتادگيهاي تکونيکي
4-8-3- حوزههاي حاشيهاي
5-8-3- حوزههاي بين کوهستان و شبه کوهستاني
9-3- تحليل حوزههاي ايران
1-9-3- خصوصيات حوزههاي رسوبي ايران
2-9-3- حوزههاي رسوبي پالئوزوئيک
3-9-3- حوزههاي رسوبي فروزوئيک
4-9-3- حوزههاي رسوبي ترشيري و جوانتر
10-3- محيطها و منابع مناسب براي اکتشاف اورانيوم در ايران
11-3- نتايج کلي براي برنامه ريزي اکتشاف
فصل چهارم : فرآوري اورانيوم
1-4- کانه آرايي کانسنگ اورانيوم
2-4- پيش تغليظ
1-2-4- سنگ جوري راديو متريک
2-2-4- روشهاي ثقلي
3-2-4- واسطه سنگين
4-2-4- جداسازي قابليت مغناطيسي
5-2-4- فلوتاسيون
6-2-4- تشويه
3-4- سنگ شکني
4-4- آسيا کردن
5-4- فروشوئي
فصل پنجم : مصارف و بازار جهاني اورانيوم
1-5- تغييرات قيمت اکسيد اورانيوم در سالهاي 98-1985
2-5- تغييرات قيمت هگزا فلئور اورانيوم در سالهاي 98-1985
آب اين ماده حياتي و پراهميت استراتژيك در دنيا نقش بسيار مهمي در شكلگيري تمدنها و استمرار آنها داشته است مروري بر سوابق تمدنهائي كه در طول تاريخ شكل گرفته و شكوفا شدهاند نشانگر اين واقعيت است كه وجود آب و امكان دسترسي به آن يكي از كليديترين عوامل فراگيري و استمرار آنها بوده است.
جوامع متمدن و توسعه يافته براي تامين نيازهاي خود تاسيسات مهندسي پيشرفتهاي نيز ايجاد كردهاند كه از آن جمله ميتوان به شاهكارهاي مهندسي ايرانيان اشاره كرد. نقش آب در توسعه همواره در تاريخ به عنوان يك شاخص استراتژيك مطرح بوده است. فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. 1
موارد مصرف و كاربرد آب معدني…………………………………………………………… 2
فصل دوم
آب معدني و انواع آن …………………………………………………………………………… 3
تعريف و منشأ آبهاي معدني………………………………………………………………….. 3
از ابتداي قرن اخير تاكنون كنسروسازي صنعتي همواره به عنوان يكي از مهمترين روشهاي نگهداري، تبديل و عرضه مواد غذايي در تمام دنيا مطرح بوده و به احتمال بسيار زياد در آينده اين موقعيت خود را حفظ خواهد نمود عليرغم اين واقعيت و با توجه به اينكه در حال حاضر حدود يكصد و پنجاه كارخانه كنسروسازي در كشور مشغول توليد فرآورده هاي مختلف كنسرو مي باشند و با عنايت به گسترش رشته هاي علوم و صنايع غذائي در دانشگاههاي بزرگ كشور تاكنون هيچ مجموعه كاملي در اين زمينه به رشته تحرير در نيامده و كتاب موجود هم بيشتر برگردان كتابهاي خارجي هستند كه يا در دسته عموم نيستند يا فهم و درك آنها مشكل است و يا پراكندگي مطالب در آنها موجب شده كه هيچ يك نتوانند به عنوان كتاب درس اين رشته معرفي گردند.
مطالب موجود در اين پايان نامه به طور عمده بر اساس سر فصلهاي كتابهاي مختلف صنايع غذائي در دوره هاي كارشناسي علوم و صنايع غذائي و به منظور معرفي ابعاد مورد نظر به دانشجويان عزيز و پژوهشگران جوان تدوين شده و در تهيه آن از مطالب آموزشي دوره اي كارشناسي ارشد رشته علوم و صنايع غذائي و كتب و مقالات علمي فراواني كه پاره اي از آنها در فهرست منابع درج گرديده است.
فهرست
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات……………………………………………………………….
پیشگفتار…………………………………………………………………………
مقدمه…………………………………………………………………………….
تعریف موضوع…………………………………………………………………
اهمیت موضوع…………………………………………………………………
فصل دوم:……………………………………………………………………….
مراحل کنسروسازی…………………………………………………………..
انتخاب مواد اولیه………………………………………………………………
2-1-فرآورده های دامی……………………………………………………..
3-1- نشاسته در صنایع کنسرو…………………………………………….
4-1- استفاده از شکر در کنسروسازی……………………………………
5-1- استفاده از نمک در کنسروسازی……………………………………
6-1- اسیدهای آلی……………………………………………………………
7-1- سایر مواد اولیه…………………………………………………………
1- درجه بندی مواد اولیه…………………………………………………….
2- تمیز کردن مواد اولیه……………………………………………………..
3- آماده کردن ماده اولیه ۱-۴- جدا کردن پوست میوه ۲-۴ دم گیری و جدا کردن هسته، Triming Coring 3-4- قطعه � قطعه کردن، Slicing 4-4- استفاده از خلاء برای خارج کردن اکسیژن، هوا و گازها ۴- بلانچینگ، Blanching اثرات عمل بلانچینگ عبارتند از: آزمایش کفایت عمل بلانچینگ ۵- پر کردن در بسته Filling 6- تخلیه هوا و گازها Exhausting 1-7- خارج کردن هوا با استفاده از حرارت ۲-۷- خارج کردن هوا با استفاده از روش های مکانیکی ۳-۷- خارج کردن هوا با استفاده از تزریق بخار ۷- درب بندی قوطیهای کنسرو Seaming عوامل موثر در درب بندی ارزیابی درب بندی مضاعف روشهای اندازه گیری فاکتورهای درب بندی ۹- فرآیند حرارتی کنسروها: ۹-۱- پخت محصول: ۹-۲- حرارت دادن به منظور استرالیزاسیون محصول: ۹-۳- دستگاهها و روش های حرارت دادن کنسروها: ۹-۳-۳- روشهای استرلیزاسیون پیوسته: ۹-۳-۴- استرلیزاسیون � بوسیله بخار اشباع شده: ۹-۳-۵- استرلیزاسیون با استفاده از آب داغ: ۹-۳-۶- استرلیزاسیون با استفاده از شعله: ۱۰- سرد کردن بسته های کنسرو: ۱۱- کد گذاری و برچسب زنی قوطیهای کنسرو: ۱۲- کارتن گذاری و نگهداری قوطیها: تعیین زمان ماندگاری کنسروها Shelf � Life بحث میکروبیولوژی قوطیهای کنسرو فساد کنسروها: طبقه بندی کنسروها و آلودگی آنها ۱- کنسروهای با PH بیش از ۶/۴ ۲- کنسروهای با PH مساوی یا کمتر از ۶/۴ 1) بی هوازی های بوتیریک 2) مخمرها 3) کپکها ۴) باکتریهای اسیدلاکتیک شاخصهای کیفیت محصول شاخصهای ایمنی مواد غذایی آزمایشهای میکروبی اختصاصی کنسروهای مواد غذایی روش آزمون: برداشت نمونه از مواد غذایی محتوی در قوطی کمپوت ۱-۱- تهیه اولین رقت از ماده غذایی ۱-۲- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت مایع قوطی ۱-۳- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت جامد قوطی محلولهای رقیق کننده روشهای شمارش میکروبی - روش شمارش عمقی Pour Plate - روش شمارش سطحی Surface Plate روش شمارش توسط صافیهای غشایی محیطهای کشت آزمایشگاه میکروب شناسی غذایی سترون سازی با گرما: تأثیر سترون سازی بر مواد غذایی: محاسبات حرارتی استریلیزاسیون کنسروها سرعت نفوذ و انتقال حرارت در داخل کنسروها Heat Penetration 1- هدایت Conduction 2- انتقال حرارت به روش جابجایی Convection 3- روش تابش یا تشعشع اثر PH در استریلیزاسیون کنسروها طبقهبندی مواد غذایی بر اساس PH مقاومت حرارتی اسپرها کنترل استریلیزاسیون کنسروها: معرفهای استریلیزاسیون بسته بندی کنسروها ۱- قوطیهای فلزی: ورقهای فولادی: قلع اندود کردن: لاک اندود کردن (پوشش لعاب) خصوصیات لاک مورد استفاده ۲ – شیشه: مزایا معایب ۳ – بستهبندیهای پلاستیکی سخت ۴ – بستهبندیهای قابل انعطاف و مقاوم در مقابل حرارت استانداردهای قوطی کنسرو خوردگی قوطی فلزی انواع خورندگی: عوارض ناشی از خوردگی در قوطی فلزی روشهای جلوگیری از زنگزدگی قوطی علل تورم قوطیهای کنسرو: تغییراتی از قبیل زنگزدگی سطح داخل قوطی تغییر رنگ رسوبات کریستال مانند علائم ظاهری فساد قوطیهای کنسرو ۲- آزمایش با دست: آماده کردن قوطیها برای باز کردن و نمونه برداری نمونه برداری: آزمایش قوطی: آزمایش درز قوطی آزمایش شیمیایی قوطیهای کنسرو تشخیص استریل بودن قوطیها: بستهبندی و نشانه گذاری فصل سوم : فرآیند تولید رب گوجه فرنگی بخش اول ۱-۱- پیدایش گوجه فرنگی ۲-۱- ترکیب شیمیایی گوجه فرنگی الف- کربوهیدراتها ج- اسید د- ویتامینها هـ- فلزات و- پکتین ۳-۱- کشت گوجه فرنگی ۴-۱- برداشت محصول ۵-۱- حمل گوجه فرنگی تولید رب ۲-۲- خرد کردن گوجه فرنگی: ۴-۲- تغلیظ آب گوجه فرنگی الف- تغلیظ در دیگهای در باز ب- تغلیظ در دیگهای تحت خلاء بستهبندی رب ۵-۲- پاستوریزاسیون ۶-۲- دربندی ۷-۲- چگونگی دربندی ۸-۲- قوطی خالی عملیات بازرسی کارخانجات رب طریقه بازرسی سیستماتیک از کارخانجات رب سازی سؤالات عمومی سؤالات مربوط به مشخصات کارخانه سؤالات مربوط به فرایند بهداشتی کردن بازرسی رب گوجه فرنگی روشهای تمیز کردن کارخانجات صنایع غذایی بخش تغلیظ پالایش و تصفیه فاضلاب زوائد جامد باقیمانده مواد مایع فاضلاب سیستمهای پالایش فاضلاب شامل عملیات واحد زیر است: (1) الک کردن برای جدا کردن مواد جامد (2) ترسیب برای جدا کردن مواد جامد (3) تصفیه با آب آهک و کنترل PH (4) روشهای تصفیهی بیولوژیکی الف- فیلترهای قطرهای ب- لجن فعال (5) تصفیه نهایی (پولیشنگ) در استخرهای گود بخش سوم کنترل کیفی ۱ – آزمایشگاه کنترل کیفیت ۲ – رنگ کنترل مواد اولیه: آزمونهای کنترل کیفیت گوجههای دریافتی: آزمونهای کنترل کیفیت آب مصرفی: آزمایشات مربوط به کلر در آب مصرفی کارخانه آزمونهای کنترل کیفی قوطیهای فلزی آزمایش میکروبی قوطیهای کنسرو: آزمایشهایی مربوط به قوطیها در کارخانه کنسرو نوروزی : کنترل کیفی حین فرایند: آزمایشات شیمیایی و فیزیکی روی نمونههای درب: ۱۷- آزمونهای حسی شامل: آزمونهای میکروبی روی نمونههای رب: آلودگهای میکروبی در کنسروهای اسیدی (رب) : شمارش میکروسکوپی کپکها به روش هوارد: آزمونهای تشخیص میکروارگانیسمهای موجود در کنسرو رب: مراحل انجام آزمونهای میکروبی در کارخانه کنسرو نوروزی : کنترل محصول تمام شده:
در آئين نامه اجرائي مصوب هيئت محترم وزيران مورخ 15/2/1378 منظور از نان هاي صنعتي و مرغوب، انواع نان هاي حجيم و نيمه حجيم است. به طور كلي نان هاي قابل توليد صنعتي شامل سه گروه زير مي باشد:
1ـ نان حجيم (مانند انواع نان هاي اروپائي)
2ـ نان هاي نيمه حجيم (مانند نان بربري و انواع مشابه)
3ـ نان هاي غيرحجيم يا مسطح (مانند نان هاي لواش، تافتون، عربي و غيره)
از نظر كارشناسي تعريف زير براي نان حجيم و نيمه حجيم ارائه شده است.
نان حجيم
نان حجيم ناني است كه داراي بافتي متخلخل، اسفنجي و يكنواخت بوده و ضخامت آن از 3 سانتي متر بيشتر باشد.
نان نيمه حجيم
نان نيمه حجيم ناني است كه داراي بافتي متخلخل، اسفنجي و يكنواخت بوده و ضخامت آن بين 2 تا 3 سانتيمتر باشد.
در صفحات بعد تصاوير برخي از انواع نان حجيم و نيمه حجيم آلماني و فرانسوي نشان داده شده است.
«فهرست مطالب»
مقدمه
فصل اول:
1ـ معرفي انواع نان هاي صنعتي
2ـ ويژگي هاي گندم و آرد مناسب جهت توليد انواع نان هاي صنعتي
3ـ وضعيت استاندارد
فصل دوم: «مواد اوليه و مواد افزودني»
2ـ1) آب
2ـ1ـ1) آب در آرد و محصولات آردي
2ـ1ـ2) نقش آب در تهيه محصولات صنايع پخت
2ـ2) شير
2ـ2ـ1) پروتئين شير
2ـ2ـ2) چربي شير
2ـ2ـ3) لاكتوز شير
2ـ2ـ4) املاح و اسيدهاي موجود در شير
2ـ2ـ5) آب شير
2ـ2ـ6) ويتامين هاي شير
2ـ2ـ7) تأثير شير روي خمير و نان
2ـ2ـ8) مصرف شير تازه
2ـ2ـ9) مصرف شير تغليظ شده
2ـ2ـ10) مصرف شير خشك
2ـ3) نمك طعام
2ـ3ـ1) تأثير نمك طعام روي خمير و گلوتن
2ـ3ـ2) تأثير نمك طعام روي فرآيندهاي ميكروبي
2ـ3ـ3) تأثير نمك طعام روي پنتوزان ها
2ـ3ـ4) تأثير نمك طعام روي محصولات صنايع پخت
2ـ4) مواد شيرين كننده
2ـ4ـ1) شكر
2ـ4ـ1ـ1) ويژگيهاي شكر و اهميت تكنولوژيكي آن روي محصولات صنايع پخت
2ـ4ـ2) سيروپ
2ـ4ـ2ـ1) سيروپ خوراكي
2ـ4ـ2ـ2) سيروپ چغندر قند
2ـ4ـ2ـ3) سيروپ مخلوط خوراكي
2ـ4ـ2ـ4) خواص سيروپ چغندر و سيروپ مخلوط خوراكي
2ـ4ـ2ـ5) سيروپ نشاسته
2ـ4ـ3) سوربيت
2ـ4ـ3ـ1) نقش و اهميت تكنولوژيكي سوربيت
2ـ5) چربيها
2ـ5ـ1) مارگارين و انواع مختلف آن
2ـ5ـ2) خواص و اهميت چربيها
2ـ6) مواد پخت
فصل سوم: «بهبود دهنده هاي مورد استفاده در نان هاي صنعتي»
3ـ1) مخمرها
3ـ2) قندها
3ـ2ـ1) نقش قندها در محصولات صنايع پخت
3ـ2ـ2) قندهاي مهم در تخمير
3ـ2ـ3) تأثير قندها در خصوصيات نان
3ـ2ـ4) حجم مخصوص نان
3ـ2ـ5) سفتي مغز نان
3ـ2ـ6) رنگ پوسته نان
3ـ2ـ7) ارتباط قندها و واكنش قهوه اي شدن و مواد آروماتيك در نان
3ـ3) نشاسته و آميلاز
3ـ4) تكميل كننده هاي آنزيمي
3ـ5) مالت
3ـ6) بي كربنات سديم و جوش شيرين
3ـ7) خمير ترش
3ـ8) باكتري ها
3ـ9) افزودن آرد سيب زميني به آرد گندم
3ـ10) بهبود دهنده هاي ديگر
فصل چهارم: «اهميت غني سازي نان هاي صنعتي»
4ـ1) اهميت نان و غني سازي آن
4ـ2) هدف از غني كردن مواد غذائي
4ـ3) افزودني هائي كه هم غني كننده و هم بهبوددهنده هستند.
4ـ3ـ1) اسيد اسكوربيك
4ـ3ـ1ـ1) قانون اسيد اسكوربيك
4ـ3ـ1ـ2) خواص فيزيكي اسيد اسكوربيك
4ـ3ـ1ـ3) سنجش اسيد اسكوربيك با مواد ديگر
4ـ3ـ1ـ3ـ1) برومات پتاسيم و پر سولفات آلومينيوم
4ـ3ـ1ـ3ـ2) آنانوگهاي اسيد اسكوربيك
4ـ3ـ2) مكملهاي كاتاليتيك
فصل پنجم: «فرآيند توليد و پخت نان هاي صنعتي»
5ـ1) نكات علمي فرآيند توليد
5ـ2) ارزيابي روشهاي توليد و محدوده عملكرد
5ـ2ـ1) روش سنتي
5ـ2ـ2) روش نيمه اتوماتيك (غيرپيوسته)
5ـ2ـ3) روش فول اتومات (پيوسته)
5ـ3) تشريح دقيق فرآيند توليد انواع نان
5ـ3ـ1) آماده سازي آرد
5ـ3ـ1ـ1) الك كردن
5ـ3ـ1ـ2) اختلاط آرد
5ـ3ـ1ـ3) رساندن حرارت آرد به حد مطلوب
5ـ3ـ2) آماده سازي خمير
5ـ3ـ2ـ1) آماده كردن خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ1) روش غيرپيوسته
5ـ3ـ2ـ1ـ2) روش پيوسته
5ـ3ـ2ـ1ـ3) روشهاي تكنيكي تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ4) روش تهيه خمير با مخمر
5ـ3ـ2ـ1ـ5) روش مستقيم تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ5ـ1) محاسن روش مستقيم تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ5ـ2) معايب روش مستقيم تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ 6) روش غيرمستقيم تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ 6 ـ 1) محاسن روش غيرمستقيم تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ 6 ـ2) معايب روش غيرمستقيم تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ7) روش تهيه خمير با مايه خمير مايع
5ـ3ـ2ـ1-8) روش مخمر نمك
5ـ3ـ2ـ1ـ9) روش طولاني تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ10) روش بي وقفه تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ11) متد سبز
5ـ3ـ2ـ1ـ12) ساير روشهاي تهيه خمير
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ1) روش چرلي وود
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ2) روش برميك
5ـ3ـ2ـ1ـ12ـ3) روش بلانچارد
5ـ3ـ3) مخلوط كردن و زدن خمير
5ـ3ـ3ـ1) مخلوط كردن
5ـ3ـ3ـ2) زدن خمير
5ـ3ـ3ـ2ـ1) روش زدن خمير به طور غيرپيوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2) روش زدن خمير به طور پيوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2ـ1) ويژگي هاي زدن خمير در روش پيوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ2ـ2) وسايل و ماشين آلات تهيه خمير در روش پيوسته
5ـ3ـ3ـ2ـ3) افزايش درجه حرارت در اثر زدن خمير
5ـ3ـ4) تشكيل خمير و مراحل مختلف آن
5ـ3ـ4ـ1) اولين مرحله تشكيل خمير
5ـ3ـ4ـ2) دومين مرحله تشكيل خمير
5ـ3ـ4ـ3) سومين مرحله تشكيل خمير
5ـ3ـ4ـ4) گازهاي ناشي از تخمير و داخل شدن هوا در خمير
5ـ3ـ4ـ5) سيستم هاي مختلف دستگاههاي مخلوط كن
5ـ3ـ5) ارزيابي خمير
5ـ3ـ5ـ1) ويژگي خمير
5ـ3ـ6) پوك كردن خمير
5ـ3ـ6ـ1) پوك كرن بيولوژيكي
5ـ3ـ6ـ1ـ1) ميكروارگانيسم ها در خمير ترش
5ـ3ـ6ـ1ـ1ـ1) باكتريها و اهميت آنها در خمير ترش
5ـ3ـ6ـ1ـ1ـ2) مخمرها و اهميت آنها درتهيه محصولات پخت
5ـ3ـ6ـ2) پوك كردن فيزيكي
5ـ3ـ6ـ2ـ1) پوك كردن از طريق مواد سفيده اي
5ـ3ـ6ـ2ـ2) پوك كردن از طريق هوا و بخار آب
5ـ3ـ6ـ2ـ3) پوك كردن از طريق اسيد كربنيك
5ـ3ـ6ـ3) پوك كردن شيميائي
5ـ3ـ7) تخمير خمير
5ـ3ـ7ـ1) مصرف كربوهيدرات در طي تخمير
5ـ3ـ8) رسيدن خمير
5ـ3ـ8ـ1) رسيدن خمير و ويژگيهاي آن
5ـ3ـ8ـ2) عوامل مؤثر در رسيدن خمير
5ـ3ـ8ـ3) روي هم انداختن و برگرداندن خمير
5ـ3ـ8ـ4) تشخيص رسيدن خمير
5ـ3ـ8ـ5) رسيدن خمير و كيفيت نان
5ـ3ـ9) عمليات آماده سازي خمير ور آمده جهت تهيه نان
5ـ3ـ9ـ1) توزين و تقسيم خمير (چانه گيري)
5ـ3ـ9ـ2) گرد كردن
5ـ3ـ9ـ2ـ1) تخمير مياني
5ـ3ـ9ـ3) فرم و شكل دادن
5ـ3ـ10) تخمير نهايي
5ـ3ـ10ـ1) تأثير عوامل مختلف بر تخمير نهايي
5ـ3ـ11) عمليات لازم برروي چانه تخمير شده
5ـ3ـ11ـ1) خط زدن
5ـ3ـ11ـ2) نم زدن يا اسپري كردن آب
5ـ4) پخت
5ـ5) انتقال گرما در چانه
5ـ6) مدت زمان پخت
5ـ7) روشهاي مختلف پخت
5ـ7ـ1) روش پخت مقدماتي
5ـ7ـ2) پخت در محفظه بخار
5ـ7ـ3) روش پخت منقطع
5ـ7ـ3ـ1) معايب پخت منقطع
5ـ8) فرآيندهاي پخت
5ـ8ـ1) حجيم شدن چانه در فر
5ـ8ـ1ـ1) علل حجيم شدن در فر
5ـ8ـ2) تشكيل مغز نان
5ـ8ـ2ـ1) علل تشكيل مغز نان
5ـ8ـ3) تشكيل پوسته نان
5ـ8ـ3ـ1) علل تشكيل پوسته نان
5ـ9) تشخيص زمان اتمام پخت نان
5ـ10) فر پخت
5ـ10ـ1) انواع فر
5ـ10ـ1ـ1) فر چند طبقه اي
5ـ10ـ1ـ2) فر با سيستم دوران هواي داغ
5ـ10ـ1ـ2ـ1) محاسن فر با سيستم دوران هواي داغ
5ـ10ـ1ـ2ـ2) معايب فر با سيستم دوران هواي داغ
5ـ10ـ1ـ3) فر با سيستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ3ـ1) محاسن فر با سيستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ3ـ2) معايب فر با سيستم دوران گاز
5ـ10ـ1ـ4) فر طبقه اي با پايه متحرك
5ـ10ـ1ـ4ـ1) ويژگيهاي فر طبقه اي با پايه متحرك
5ـ10ـ1ـ4ـ2) داغ كردن فر طبقه اي با پايه متحرك
5ـ10ـ1ـ4ـ3) پخت در فر طبقه اي با پايه متحرك
5ـ10ـ1ـ4ـ4) محاسن فر طبقه اي با پايه متحرك
5ـ10ـ1ـ4ـ5) معايب فر طبقه اي با پايه متحرك
5ـ10ـ1ـ5) فرهاي بزرگ در صنايع
5ـ10ـ1ـ5ـ1) اتوفر
5ـ10ـ1ـ5ـ2) فر تونلي
5ـ10ـ1ـ5ـ3) فر كشوئي
فصل ششم: «فرآيند بسته بندي نان هاي صنعتي»
6ـ1) بسته بندي نان
6ـ2) مفاهيم و تعاريف در بسته بندي
6ـ3) اشكال مختلف فرآيند بسته بندي
6ـ4) شرايط بهداشتي
6ـ5) مواد بسته بندي
6ـ6) توزين و بسته بندي
فصل هفتم: «آزمون هاي كنترل كيفيت»
7ـ1) آلودگي ميكروبي نان
7ـ1ـ1) فساد باكتريايي نان
7ـ1ـ2) فساد مخمري نان
7ـ1ـ3) فساد كپكي نان
7ـ2) آلودگي شيميايي نان
7ـ3) آزمون هاي شيميائي
7ـ4) آزمون هاي رئولوژي
7ـ5) انواع آفات
فصل هشتم: «بررسي بهبود دهنده هاي مورد استفاده در واحد توليدي سحر»
8ـ1) بهبود دهنده انواع نان هاي حجيم
8ـ2) بهبود دهنده انواع نان هاي تست بزرگ مخصوص
8ـ3) بهبود دهنده نان هاي همبرگر مخصوص
8ـ4) بيكينگ پودر
8ـ5) پودرهاي خامه سحر
8ـ6) بهبوددهنده جهت نان چاودار تيره
8ـ7) ليست محصولات شركت ثمين نان
ضمائم و پيوست ها
پيوست 1) واحدهاي توليد كننده نان صنعتي در كشور
پيوست 2) سازندگان عمده ماشين آلات توليد نان
پيوست 3) دستگاهها و ماشين آلات خط توليد نان هاي صنعتي
پيوست 4) تصاوير و دستور العمل هايي از محصولات شركت MECO
استفاده از مواد كامپوزيت طبيعي، بخشي از تكنولوژي بشر از زماني كه اولين بناهاي باستاني، كاه را براي تقويت كردن آجرهاي گلي به كار بردند بوده است. مغولهاي قرن دوازدهم، سلاح هاي پيشرفته اي را نسبت به زمان خودشان با تير و كمان هايي كه كوچكتر و قوي تر از ديگر وسايل مشابه بودند ساختند. اين كمانها سازه هاي كامپوزيني اي بودند كه به وسيله تركيب زردپي احشام (تاندون)، شاخ، خيزران (بامبو) و ابريشم ساخته شده بودند كه با كلوفون طبيعي[1] پيچيده مي شد.اين طراحان سلاح هاي قرن دوازدهم، دقيقاً اصول طراحي كامپوزيت را مي فهميدند. اخيراً بعضي از اين قطعات موزه اي 700 ساله كشيده و آزمون شدند. آنها از نظر قدرت حدود %80 كمانهاي كامپوزيتي مدرن بودند. در اواخر دهه 1800، سازندگان كانو قايق هاي باريك و بدون بادبان و سكان، تجربه مي كردند كه با چسباندن لايه هاي كاغذ محكم كرافت[2] با نوعي لاك به نام شلاك[3]، لايه گذاري كاغذي را تشكيل مي دهند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
1- فصل اول: مقدمه ……………………………………………………………………………………………………… 1
2- فصل دوم: مروري بر منابع ……………………………………………………………………………………… 4
امروزه بهرهوري مفهومي بحثانگيز و موضوعي باب روز است كه در كتابها، مجلات و مقالات و روزنامهها دائماً به چشم ميخورد. مورد استفاده آن وقتي است كه هدف، ايجاد بهبود در ارائه كالا و خدمات باشد و سادهترين رابطه تعريف شده براي آن نسبت به محصول نهايي (ستاده) با وسايل به كار رفته براي توليد آن (دادهها) است.
فن خانه تكاني صنعتي، آراستگي، هفت سين صنعتي. پنجاس و يا پنج ت (كه با هر عنواني ناميده شود، ماهيتاً تفاوتي نخواهند كرد.) كه از اساسيترين شيوههاي بهبود بهرهوري است كه اخيراً در كشور ما از كارخانههاي ژاپني الگوبرداري شده است و ژاپنيها پس از جنگ جهاني دوم آن را از فرهنگ صنعتي آمريكا اقتباس كردهاند. اما با فرهنگ ملي و سنتي خود ممزوج نموده و پديدهاي بومي از آن پديد آوردهاند كه در تمامي صنايعشان به كار گرفته ميشود.
به اعتقاد من، ما ايرانيان ذاتاً مردمي پاكيزه هستيم و آنچه بايد متوجه آن باشيم صنعتي كردن اين مفاهيم ملي/ مذهبي و از خانه به كارخانه بردن آنهاست، تا خود را باور كنيم و دريابيم هيچكدام از اين اسها واقعاً مطلب جديد و بديعي نيستند.
در استفاده از اين رويكرد، آموزش و فرهنگسازي اولين عامل مهم محسوب ميشود، چون «انسان با كيفيت، محصول با كيفيت توليد ميكند.» و در كارخانههايي كه خط توليد وجود دارد هر ايستگاه يا واحد توليدي، ايستگاه قبلي است. به كارگيري سيستم 5S ميتواند موجب بالارفتن روحية كاركنان و علاقمندي آنها به كار، بهبود ايمني، كاهش آلودگي محيط كار، كاهش نرخ خرابي ماشين آلات و دستگاهها، بهبود روش كنترل مديريتي، كمك مشاركت جمعي و تقويت خود كنترلي همه كاركنان و در يك كلمه افزايش بهرهوري ميباشد.