بنا به تعریفی که از سوی مد یریت کارخانه در دست است ، کبریت وسیله روشن کردن وسایل گرمایی و روشنایی می باشد . پس از آن که بشر در پی گرم کردن خود و پختن وگرم کردن چیزهای دیگر به فکر چخماق افتاد ، با گذر زمان دریا فت که با موادی از قبیل گوگرد ، پودر شیشه ، کلرات و. . . نیز می توان روشنایی یجاد کرد. به همین دلیل برای راحتی بشر که همواره در گرو تغییر ، تحول و ابتکار و خلاقیت است چوب کبریت را بعنوان آخرین استاندارد جهانی جهت روشن کردن وسایل روشنایی و گرمایی مورد تأیید قرار داداند . و به همین دلیل است که کبریت در تمام نقاط جهان به عنوان یک وسیله جهانی جهت روشنا یی و گرما استفاده می گردد. کبریت وسیله ای است که در همه خانه ها و ادارات و شرکت ها وجاهای دیگر و حتی در کاخ های مجلل هم وجود دارد و همه به نحوی از آن استفاده بهینه می کنند. اهمیت و ضرورت آن در خانواده های ثروتمند و فقیر یکسان است چون هر دو نیاز به آن دارند و در مواقع لزوم از آن استفاده می کنند. کبریت در کارخانه های کبریت سازی توسط کسانی که در آنجا کار می کنند تولید می شود و بعد از تولید به بازار عرضه شده و به دست مصرف کنندگان می رسد.
دلیل انتخاب موضوع پروژه :
برای هر تحقیقی انگیزه و دلایلی جهت انتخاب موضوع و زمینه تحقیق وجود دارد که بعنوان نیروی محرکه محقق شناخته می شوند و شاید بتوان گفت که عامل ا صلی در رسیدن به اهداف تحقیق همان دلایل و انگیزه اولیه انتخاب موضوع تحقیق است که به عنوان پشتوانه ای قوی برای محقق مطرح بوده و انجام یک تحقیق را ممکن می سازد.
در این تحقیق سه د لیل و انگیزه برای انتخاب موضوع وجود دارد که در زیر آمده است :
۱- بررسی قیمت تمام شده کارخانه کبریت سازی مشگین شهر
۲- بررسی مراحل تولید کبریت
۳- علاقه شخصی به جهت مطا لعه در این مورد
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول : کلیات… ۱
مقدمه : ۲
دلیل انتخاب موضوع پروژه : ۳
منظور از حسابداری صنعتی ( بهای تمام شده ) چیست ؟. ۴
اهمیت حسابداری بهای تمام شده برای چیست ؟. ۴
کاربرد حسابداری بهای تمام شده چیست ؟. ۴
حسابداری صنعتی : ۴
فصل دوم : معرفی کارخانه کبریت سازی مشگین شهر. ۶
بخش اول : ۷
مختصری از تاریخچه کبریت در دنیا ۷
بخش دوم : ۹
تاریخچه کبریت در ایران.. ۹
بخش سوم : ۱۲
تاریخچه کارخانه کبریت سازی مشگین شهر. ۱۲
تعریف کبریت : ۱۳
فصل سوم: مبانی نظری در مورد بهای تمام شده. ۱۵
مقدمه : ۱۶
تعریف حسابداری صنعتی : ۱۶
نقش حسا بداری صنعتی : ۱۷
بخش اول : ۱۸
مقدمه ای بر حسابداری صنعتی… ۱۸
مقدمه ای بر حسابداری صنعتی : ۱۹
۱ : حسا بداری مالی : ۱۹
۲ : حسابداری مدیریت : ۱۹
حسابداری صنعتی : ۱۹
حسابداری بهای تمام شده : ۲۰
آشنایی با برخی از مفاهیم و اصطلاحات در حسابداری بهای تمام شده : ۲۲
بهای تمام شده ، هزینه و زیان : ۲۲
بهای تمام شده : ۲۳
هزینه : ۲۳
زیان : ۲۳
هزینه یابی و موضوع آن : ۲۴
مقایسه مؤسسات بازرگانی با مؤسسات تولیدی : ۲۵
صورت سود و زیان مؤسسات تولیدی : ۲۵
مراحل هزینه یابی : ۲۶
عامل هزینه و مد یریت هزینه : ۲۶
انواع هزینه های تولیدی : ۲۷
عوامل تشکیل د هنده هزینه های تولید یا قیمت تمام شده محصول : ۲۸
تجزیه و تحلیل مالی، فرآیند تشخیص کارایی و موقعیت مالی شرکت براساس اطلاعات حسابداری و صورت های مالی است و همانگونه که درگزارش ها و اطلاعات مالی منعکس است، هدف چنین تحلیلی بررسی، تشخیص کارایی و نحوه عملیات اجرای مدیریت شرکت است. هدف مدیرمالی، اندازه گیری نقدینگی شرکت، سودآوری و عوامل دیگری است که شرکت را به یک روش معقول و سودآور برساند. تجزیه و تحلیل مالی در درجه اول جهت کسب دیدگاهی دررابطه با مشکلات مالی و عملیاتی که یک شرکت با آن مواجه است به کاربرده می شود.
تجزیه و تحلیل نسبت ها برای تعیین نقاط ضعف و قوت عملکرد شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. با مشخص شدن نقاط ضعف عملکرد سیستم، مدیرمالی باید عوامل ایجاد کننده مشکل را تعیین و سپس راه حل مناسبی، جهت برطرف کردن مشکلات ارائه کند.
§ هدف وضرورت انجام تحقیق
دربررسی سازماندهی شرکت ها استفاده از یک ساختار مالی مشخص و هدفدار مشاهده شده است که مدیر مالی وظایف معینی را برای تحقیق اهداف از پیش تعیین شده دنبال می کند.
نقطه آغاز پیدایش یک ساختار مالی هدفدار، تعریف اهداف قابل اجرایی برای شرکت است. درحقیقت وجود شناخت اهداف، عاملی درجهت حرکت ونیل به اهداف عملیاتی است. اگرچه ممکن است اهداف به صورت کلی تعریف شده باشند، با این حال وجود تعریف مناسب وقابل درک می تواند کلید موفقیت حرکت مناسب شرکت درآینده باشد.
پس از تعریف هدف شرکت، نیازمند ارزیابی بخشهای مختلف شرکت هستیم تا میزان دستیابی به هدف و انحراف از آن را تعیین نماییم. لذا تدوین معیارهایی برای ارزیابی و کنترل بخشهای مختلف شرکت ضروری است.
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات تحقیق………………………………………………………………………..
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. ۲
بیان مسئله………………………………………………………………………………………….. ۳
هدف و ضرویات انجام تحقیق……………………………………………………………….. ۴
تحقیق حاضر تلاشی است در جهت معرفی پلی از تکنیهای جدید هزینه یابی و گزارشگری هزینه های محصولات و فعالیت های مرتبط با آن عمدتاً, در صنایع که امکان مذیریت هزینه را ایجاد می کند. محصول سیستم های اطلاعاتی مدیریت که سیستم های اطلاعاتی حسابداری بخش مهمی از آن است, همان اطلاعات و گزارش هائی است که علی القاعده باید در تصمیم گیریهای استفاده کنندگان (عمدتاً مدیران) مورد استفاده قرار گیرد. در عرصه حسابداری مدیریت نیز باید به دنبال اثرات کارائی اطلاعات سیستم های حسابداری در تصمیم گیریهای استفاده کنندگان (داخلی) باشیم. می گویند هنری فورد از حسابداری صنعتی بیزار بود, اما به رغم این بیزاری از طریق به کارگیری تکنیکهای حسابداری صنعتی, به ثروت کلان دست دست یافت. کنترل هزینه ها در واحدهای تولیدی همواره ضروری بوده و هست. مفاهیم و تکنیکهای حسابداری صنعتی سالهاست که بدون تغییر جدی بکار گرفته می شود.
ما امروزه تغییر در روشها و فرآیندهای کنترل هزینه ها که تا دهه ها بدون تغییر اساسی بکار می رفته امری اجتناب ناپذیر شده است. رقابت بین المللی شرکتهای صنعتی در کشورها مختلف را وادار کرده است که در سیستم های تولید خویش بازنگری کنند. بسیاری از صنایع ناچارند برای بقای خود در مصرف منابع فیزیکی و استفاده از نیروی انسانی, تغییرات جدی ایجاد کنند. این زمینه ای است که امروزه حسابداران صنعتی و مدیریت ناگزیرند در آن به چالش بپردازند. بسیاری از صاحبنظران حسابداری, تغییر و اصلاح در حسابداری مدیریت و صنعتی را به دلیل تغییر در سیستمهای تولید در واکنش به رقابت جهان, ضروری می دانند.
هزینه یابی بر مبنای فعالیت موضوعی است که امروزه در ستون حسابداری بسیار به آن پرداخته می شود. در این تحقیق کلیاتی در خصوص سیستم های اطلاعاتی حسابداری, حسابداری مالی، حسابداری مدیریت و سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت و مزایای سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت در ایجاد محیط اطلاعاتی مناسب برای مدیران فنی بالاخص در صنعت تراکتورسازی جهت اخذ تصمیم ارائه می شود.
بدین مشکلات موجود در پاسخگویی سیستم های اطلاعاتی حسابداری به نیازهای اطلاعاتی مدیران فنی و راهکارهای جدید سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت برای تهیه و ارائه این اطلاعات در صنعت تراکتورسازی به گونه ای قابل استفاده برای آنان هدفی است که امید است در پایان این تحقیق بتواند به آن نزدیک شود, و لو گاهی کوچک باشد.
انسان در طول زندگی خود برای رفع احتیاجات و تامین مایحتاج زندگی خود همیشه در تلاش بوده است. و مسلماً در مقابل این تلاش انتظار دریافت اجر یا مزد را دارد. بنابراین حقوق یا دستمزد عبارت است از همان اجر یا مزدی که یک فرد در مقابل انجام کاری انتظار دریافت آن را دارد. و یا آن را دریافت می کند. مسئله ی دریافت حقوق و دستمزد از ابتدا در بین انسان ها رواج داشته است اما امروزه با پیشرفت زندگی بشر برنامه ریزی های گوناگون در زمینه ی حقوق و دستمزد انجام گرفته است و قوانین و مقرراتی در پرداخت آن به وجود آمده است تا در آن حق هیچ کارگری ضایع نشود و با عدالت و میزان کارکرد هر کس به آن فرد مزد تعلق گیرد. سیستم پرداخت حقوق و دستمزد در کشورها با هم تفاوت دارند و بنا به قوانین و مقررات هر کشور اصول پرداخت حقوق در آن کشور نیز رعایت می شود اما همچنان با پیشرفت زمان تجدید نظرهایی نیز در زمینه قوانین حقوق و دستمزد انجام می شود.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول.. ۱
تقدیم به. ۲
با تقدیر و تشکر. ۳
مقدمه : ۴
فصل دوم. ۵
بخش اول : تاریخچه، وظیفه ها و فعالیت های مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی… ۶
تاریخچه ی مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۶
تکامل مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۹
وظیفه ها و فعالیت های مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۱۰
برنامه ریزی و پیش بینی نیازهای سازمان به منابع انسانی: ۱۱
جذب و تامین نیروهای انسانی: ۱۲
بالا بردن توان انسانی: ۱۴
ارزیابی و جبران خدمات کارکنان: ۱۴
بخش دوم – ارزشیابی عملکرد کارکنان: ۱۷
هدفها و اهمیت ارزشیابی عملکرد: ۱۷
رابطه ی ارزشیابی عملکرد با سایر وظایف مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۲۱
ملاحظات قانونی در ارزشیابی عملکرد: ۲۴
معیارهای معتبر عملکرد: ۲۴
کاربرد ابزارهای معتبر ارزشیابی عملکرد: ۲۵
طراحی نظام ارزشیابی: ۲۶
مصاحبه ارزشیابی: ۲۸
برنامه های کمک رسانی به کارکنان: ۳۴
مشاوره: ۳۶
بخش سوم:مسیر پیشرفت شغلی: ۳۸
تعریف ها: ۳۸
مسائل مهم در مسیر پیشرفت شغلی: ۴۰
نکاتی در باره ی الگو های زندگی و مسیر شغلی برای درک مسیر پیشرفت شغلی.. ۴۲
طرح ریزی نظام های مسیر پیشرفت شغلی : ۴۳
نقشها و مسئولیت ها در فعالیت های مسیر پیشرفت شغلی: ۴۳
بخش چهارم: کنترل دستمزد. ۴۴
دوایر کنترل کننده ی حقوق و دستمزد. ۴۶
اطلاعات لازم برای محاسبه ی حقوق و دستمزد: ۵۰
ملاحضات قانونی در نظام پرداخت: ۵۵
فصل سوم. ۷۱
نگاهی گذرا به بیوگرافی بیمارستان بو علی، وظایف کارکنان وتعداد پرسنل این مرکز: ۷۲
نحوه ی جذب پرسنل توسط مرکز آموزشی ، درمانی بوعلی : ۷۶
نحوه ی تنظیم لیست حقوق و دستمزد و سایر پرداختیها به کارکنان: ۷۸
حق مالیات کارکنان: ۷۹
نحوه ی محاسبه ی بیمه کارکنان: ۸۰
سایر کسورات (کسورات توافقی): ۸۱
حواله: ۸۱
اضافه کاری: ۸۴
حق شغل: ۸۶
حق شاغل: ۸۷
محاسبه حقوق ۳ نفر از کارمندان به صورت فرضی با توجه به جداول بالا و حکم کارگزینی آنها با مدارک و استخدام متفاوت ۸۹
تنوع موسسات وگوناگونی فعالیتهای مختلف اقتصادی درپهنه جهان دانش وحرفه حسابداری را بران داشته تا در قالب مبانی واصول عمومی راه حلهای متناسبی رابرای نگهداری حسابهای فعالیتهای گوناگون به نحوی فراهم اوردکه صورتهای مالی موسسات تصویرگویاتری ازنتایج عملیات و وضعیت مالی ارائه دهند. ازطرفی فعالیتهای موسسات اقتصادی درکشورهای مختلف دربستری ازاوضاع واحوال اقتصادی واجتماعی ودرمحدوده مناسبات حقوقی کشور انجام می شود و این عامل به نوبه خود جستجوویافتن راه حل مناسب ومطلوب رادرمحدوده راه حلهای متعارف درسطح بین المللی الزامی کرده است.
ارجاع طرحهای ساخت وسازابنیه تاسیسات وتجهیزات بزرگ ازطرف کارفرمایان عمومی وخصوصی به پیمانکاران مختلف انعقاد قراردادهای پیمانکاری برای اجرای طرحهای یاد شده وانجام دادن فعالیتهای ساخت و ساز در قالب این قراردادها توسط پیمانکاران یکی از فعالیتهای عمده اقتصادی است که نیازمند روشهای مناسب ثبت وضبط معاملات و فعالیتهای مالی تهیه و تنظیم گزارشهای درون سازمانی اندازه گیری وشناخت درامد و درنهایت تهیه و ارائه صورتهای مالی متناسب برای پیمانکاران وکارفرمایان است.
صنعت پیمانکاری ازپیشینه ای به قدمت تاریخ بشربرخورداراست.اززمان ساخته شدن اهرام ثلاثه تفکر GC درجوامع بشری گام به گام با تکامل بشری گسترش یافته وسیرپیشرفت خودراطی کرده است .
ایالات متحده امریکا با تاسیس انجمن پیمانکاری عمومی بیشترین تاثیر را بر رشداین صنعت داشته وبا گردهم اوردن تمامی شرکتهای GC تحت یک محورتوانسته است به توانمندسازی این صنعت وهمچنین ساختارسازمانی وعلمی شرکتها کمک شایانی نماید.
نیازبه شرکتهایی بزرگ وهمه کاره درعرصه پروژه های بزرگ وملی امری بدیهی وضروری است. ایران جزء کشورهای درحال توسعه است که دارای سطح وسیعی ازپروژه های ملی می باشد. حضور شرکتهای قدرتمند درامرمدیریت پروژه ساختمان ونصب وهمچنین دارای توان مالی و مهندسی بالا یکی ازراه های اتمام سریعتراین پروژه ها و کمک به رشد اقتصادی کشورمی باشد. نص صریح ماده ۶برنامه چهارم توسعه نظام جمهوری اسلامی ایران بر کوچک سازی دولت ازطریق پیمانکاری عمومی نیزاهمیت این امر راخاطرنشان ساخته است.
وجودشرکتهای پیمانکارازچندین سال پیش ازسوی مسئولان مطرح گردید ودربرخی حوزه ها ازجمله آب وکشاورزی وسد سازی ونیروگاه وانرژی ونفت شرکتهایی باهیبت GC ظهورنمودند. بروزبرخی مشکلات ازجمله تحریم اقتصادی ومسائل لاینحل وهمیشه مطرح مالی پروژه ها وطرحهای ملی وعدم همکاری بانکها در گشایش اعتبارریالی جهت پیمانکاران داخلی ودورماندن حوزه اکادمیک ودانشگاهی ازحوزه اجرا درسالهای قبل تا حال مانع ازرشدانفجاری وموردانتظار اینگونه شرکتها گشته است.
برانیم با توجه به اهمیت موضوع تامین آب درتوسعه یافتگی کشورها دراین مجال پس از عنوان کردن ویژگی های صنعت پیمانکاری وسیر اجرای طرحهای پیمانکاری و طریقه ثبت این فعالیتها دردفاتر مربوطه راشرح داده و درخاتمه با معرفی شرکت آب وفاضلاب گیلان ولنگرود نمونه هایی از فرمهای مربوطه را ارائه دهیم .
فهرست مطالب :
عنوان ……………… صفحه
مقدمه: ۱
ویژگیهای صنعت پیمانکاری.. ۳
ارکان اصلی پیمانکاری: ۳
انواع قراردادهای پیمانکاری: ۴
ویژگیهای صنعت پیمانکاری: ۵
وظیفه قسمت حسابداری: ۶
مراحل اجرای طرح: ۷
مرحله اول : مطالعات مقدماتی طرح.. ۸
مرحله دوم:مطالعات تفصیلی طرح.. ۹
مرحله سوم:اجرای طرح.. ۱۰
۱- ارجاع کاربه پیمانکار. ۱۰
۲- انعقاد قرارداد. ۱۳
۳-عملیات اجرایی.. ۱۹
۴- تنظیم وپرداخت صورت وضعیت کارها ۲۲
۵- تحویل موقت… ۲۴
۶- تحویل قطعی.. ۲۷
ثبت رویدادهای مالی پیمان.. ۳۰
مرحله اول:مطالعات مقدماتی طرح.. ۳۰
مرحله دوم:مطالعات تفصیلی طرح.. ۳۱
مرحله سوم:اجرای طرح.. ۳۱
صورت مقایسه هزینه های واقعی با هزینه های برآوردی: ۴۴
تنظیم وپرداخت صورت وضعیت کارها ۴۴
روشهای متداول شناسایی سود پیمانکاری.. ۵۰
محاسبه سودپیمان ناتمام براساس مخارج واقعی: ۵۲
گزارشگری مالی درموسسات پیمانکاری.. ۵۵
تشریح کاربرد استاندارد بین المللی شماره۱۱٫ ۶۱
مقایسه با استانداردهای ایالات متحده امریکا ۶۴
بخشنامه های دبیرخانه شورایعالی بانکها ۷۳
بند وتبصره قانون بودجه سال ۱۳۸۷٫ ۷۴
سیمای عمومی صنعت آب وفاضلاب… ۷۶
تاریخچه تاسیس شرکت آب وفاضلاب گیلان.. ۷۶
آب وفاضلاب منطقه لنگرود. ۷۹
آئین نامه اجرایی ماده واحده قانون الحاق یک بند ودو تبصره به ماده ۱۳۳ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران ۸۰
حسابداری زبان تجارت است، آشنایی ناقص با این زبان و درک ضعیف از اهدافی که باید در انتقال پیام های تجاری به عهده گیرد، کنترل مالی و تصمیمات مدیریتی را به سطح نازلی تنزل می دهد. دانش حسابداری و دانش تجاری از هم قابل تفکیک نیستند و همواره تصمیمات صحیح تجاری با اطلاعات مربوط به قابل اتکاء حسابداری پیوند ناگسستنی است.
حسابداری سیستمی است که فعالیت های واحد تجاری را اندازه گیری می کند، سپس این اطلاعات را در قالب گزارش ها پردازش می کند و در نهایت نتایج فعالیت و عملکرد واحد تجاری را به تصمیم گیرندگان ارائه می دهد. به همین دلیل حسابداری را زبان تجارت نامیده اند.
هر چقدر این زبان را بهتر یاد بگیریم، بهتر می توانیم بر وضعیت مالی زندگی خود تسلط داشته باشیم تحقیقاتی که اخیراً بر روی تعدادی از مدیران صورت گرفته است نشان می دهد که آنها معتقدند آموزش رشته حسابداری بسیار مهمتر از سایر رشته هایی است که به نحوی با تجارت سرو کار دارند.
برنامه ریزی مالی، استقراض ها، مالیات بر درآمد و سرمایه گذاری ها تماماً بر یک سیستم اطلاعاتی که ما آن را سیستم حسابداری می نامیم استوار است. یکی از مهمترین محصولات سیستم اطلاعاتی حسابداری صورت های مالی است که توان تصمیم گیری در افراد را ارتقا می دهد.
صورت های مالی مدارکی هستند که وضعیت افراد یا واحدهای تجاری را در قالب مقادیر پولی گزارش می کنند.
۱- برای ثبت عملیات مالی استفاده از دفاتر حسابداری شامل روزنامه حسابهای عمومی، دفتر کل، دفتر معین، دفتر اعتبارات، دفتر صندوق، دفتر اموال و همچنین استفاده فرمهای مورد لزوم مانند موازنه حساب، سند حسابداری، دستور پرداخت، و غیره … ضروری بوده و ذیلاً تشریح میگردد.
۱-۱- دفتر روزنامه حسابهای عمومی :
از آنجائیکه روش مالی سازمان بصورت ماشینی بوده و در نظر است کلاً عملیات مالی سازمان در رابطه با درمان نیز بصورت ماشینی باشد لذا دفتر روزنامه مبتنی بر استفاده از ماشین تهیه گردیده و لازم است واحدهای درمانی از این دفاتر که نمونه آن ضمیمه این دستورالعمل میباشد استفاده نمایند. بدیهی است از ستونهایی که در روش دستی مورد نیاز نبوده استفاده بعمل نخواهد آمد. دفتر روزنامه حسابهای عمومی شامل ۱۱ ستون و بشرح زیر مورد استفاده قرار خاهد گرفت و واحدها مکلفند کلیه عملیات مالی را منحصراً از روی سند حسابداری که بعداً توضیح داده خواهد شد در دفتر روزنامه حسابهای عمومی ثبت نمایند.
ستون ۱- تاریخ روز، ماه، سال در این ستون ثبت خواهد شد.
ستون ۲- این ستون مخصوص ثبت شماره اسناد خواهد بود که از ابتدای هر سال از شماره یک شروع به بطور مسلسل تا پایان همان سال ادامه می یابد ضمناً به هر سند فقط یک شماره اختصاص داده خواهد شد.
فصل اول شرح دفاتر و فرمهای مورد لزوم
دفتر روزنامه حسابهای عمومی
دفتر کل
دفتر معین
دفتر اعتبارات
دفتر اثاثیه و اموال
دفتر صندوق
فرمهای مورد نیاز در واحدها
سند حسابداری
موازنه حساب
دستور پرداخت
دستور پرداخت نقدی
دستور پرداخت چک
برگه دریافت ودیعه
برگه رسید انبار
حواله انبار
صورت آمار داروی مصرفی روزانه
فرم آمار مصرفی ماهیانه
فرم صورت مجلس موارد اختلاف اجناس تحویلی با حواله
فصل دوم طبقهبندی حسابها
گروه ذخائر
گروه اموال غیرمنقول و منقول و امتیازات
گروه اشخاص
گروه وجوه
گروه درآمدها
گروه روابط
گروه حسابهای انتظاری
فصل سوم تشریح حسابها
گروه ذخائر ۱- ذخائر قانونی
۲- ذخائر استهلاک
گروه اموال غیرمنقول- منقول- امتیازات
۱- اموال غیرمنقول
۲- اموال منقول
۳- حساب انبار و موجودیها جنسی
عملیات حسابداری انبار مواد مصرفی و خوراک و انبار داروئی
اجناس ارسالی از بیمارستانها به درمانگاههای تابعه
خروج اجناس از انبار برای مصارف داخلی
اجناس مرجوعی از قسمتهای مختلف واحد مراکز درمانی به انبار واحد درمانی
اجناس انتقالی و یا مرجوعی از قسمتهای درمانگاههای وابسته دارای حسابداری مستقل به بیمارستانها
اجناس و کالاهای اهدائی
ضایعات
حساب انبار اثاثیه اداری و ملزومات پزشکی
حساب امتیازات
گروه اشخاص
حساب اشخاص (بدهکاران و بستانکاران)
گروه وجوه
صندوق
تنخواه گردان
قبوض درمانی
بانکها
گروه درآمدها
درآمد حاصله از ارائه خدامات درمانی به غیر بیمهشدگان
درآمد حاصله از موسسات طرف قرارداد
درآمد حاصل از کمک و هدایا
سایر درآمدها
درآمدهای تحصیل نشده
گروه هزینهها
بخش اول :هزینههای درمان مستقیم واحدهای درمانی تحت مالکیت و استیجاری
بخش دوم : هزینههای درمانی مستقیم بیمارستانهای عمومی طرف قرارداد
داراییها منابع اقتصادی هستند که برای بلند مدت به وسیله شخصیت حسابداری کنترل میشود و بهای تمام شده آن در زمان تحصیل به طور عینی یا واقعی قابل اندازه گیری است:
اقلام هنگامی منبع اقتصادی محسوب میشوند که منابع آتی برای شخصیت حسابداری داشته باشند. منابع معمولاً در صورت داشتن یکی از سه شرط زیر دارای منابع آتی هستند: ۱ـ پول نقد یا قابل تبدیل به پول نقد باشند. ۲ـ کلایی باشد که انتظار فروش آن برود. ۳ـ انتظار برود که در آینده در ضمن فعالیت شرکت مورد استفاده قرار گیرد.
داراییهای جاری:
این داراییها شامل وجوه نقد و سایر داراییهاییست که به طور معقول انتظار می رود در دوره گردش عملیاتی یا یک سال (هر کدام طولانی تر است) به نقد تبدیل شده یا فروخته و یا به مصرف برسد.
داراییهای غیر جاری:
به سرمایه گذاری بلند مدت ، اموال ، ماشین آلات ، تجهیزات ، داراییهای نامشهود و سایر داراییها طبقه بندی میشود که در فعالیت ها و عملیات مؤسسه مورد استفاده قرار میگیرند و عمر مفید بیش از یک سال دارند.
انواع ماشین آلات و تجهیزات: که شامل داراییهای مشهود است که عمر مفید نسبتاً طولانی دارند اصطلاح داراییهای ثابت نیز بر این مورد به کار میرود. واحدهای تجاری معمولاً این داراییها را برای استفاده در جریان تولید کالاها و خدمات خریداری میکنند. اگر داراییها برای فروش مجدد تقسیم یا خریداری شوند به عنوان موجودیها طبقه بندی میگردند اگر چه دارای عمر مفید طولانی باشند.
۲ـ بدهیها:
به طور کلی تعهدات فعلی شخصیت حسابداری برای پرداخت پول یا ارائه کالا و خدمات در آینده است. بدهیها معرف ادعا یا حقوق اشخاص ثالث نسبت به داراییهای شرکت تجاری میباشد. بدهیها بر حسب رقم قابل پرداخت در تاریخ تهیه ترازنامه (بیلان) و بهرههای انباشته تا آن تاریخ ثبت میشود.
بدهیهای جاری:
این بدهیها تعهداتی است که انتظار میرود از محل داراییهای جاری یا از محل ایجاد سایر بدهیهای جاری تسویه شود.
حساب پرداختنی تجاری: مصرف مطالبات فروشندگان کالا و خدمات به شخصیت حسابداری است آن گروه از بدهیها که پشتوانه آن اسناد قانونی است اسناد پرداختنی نامیده میشود.
۳ـ درآمدها:
عبارتست از مبلغی که بابت ارائه خدمات به مشتریان دریافت شده یا در آینده دریافت خواهد شد و در برخی موارد ممکن است از پیش دریافت شده باشد.
۴ـ هزینهها:
هزینه عبارتست از مبلغ پرداخت شده یا قابل پرداخت بابت خدمات دریافت شده.
۵ ـ سـرمایه:
عبارتست از حق یا ادعای مالی ، مالک یا مالکین نسبت به داراییهای یک واحد اقتصادی و سرمایه ماهیت بستانکار دارد.
فهرست
عنوان صفحه
«تعریف حسابها»………………………………………………………………………………….. ۴ داراییهای جاری: …………………………………………………………………………………. ۴ داراییهای غیر جاری: ……………………………………………………………………………. ۴ بدهیهای جاری: ………………………………………………………………………………….. ۵ ترازنامه: ……………………………………………………………………………………………… ۶ صورتحساب سود و زیان: ……………………………………………………………………… ۶ کارخانه تولیدی شکلات فرمند……………………………………………………………….. ۷ «سند حسابداری» مهر ماه………………………………………………………………………. ۸ « دفاتر کل در پایان مهر ماه »………………………………………………………………….. ۱۹ « صورت مغایرت بانکی »……………………………………………………………………… ۲۳ صورت مغایرت بانکی…………………………………………………………………………… ۲۳ « ارزیابی موجودی پایان دوره ماه اول »……………………………………………………. ۲۶ «سند حسابداری آبان ماه »……………………………………………………………………… ۲۷ « دفاتر کل در پایان آبان ماه »………………………………………………………………….. ۳۷ « صورت مغایرت بانکی در پایان آبان ماه »……………………………………………….. ۴۲ تراز آزمایشی چهار ستونی…………………………………………………………………….. ۴۴ « ارزیابی موجودی پایان آبان ماه »…………………………………………………………… ۴۵ تعداد موجودی پایان دوره …………………………………………………………………… ۴۵ « سند حسابداری آذر ماه »…………………………………………………………………….. ۴۸ «دفاتر کل در پایان آبان ماه» …………………………………………………………………… ۵۷ «صورت مغایرت بانکی در پایان آبان ماه »………………………………………………… ۶۱ «ثبت عملیات اصلاحی »……………………………………………………………………….. ۶۲ اطلاعات بدست آمده جهت اصلاح حسابها: …………………………………………….. ۶۴ تراز آزمایشی اصلاح شده………………………………………………………………………. ۶۶ «مبلغ موجودی اول دوره در آذر ماه »………………………………………………………. ۶۷ « ثبت بستن حسابهای موقت »……………………………………………………………….. ۷۱ « ثبت بستن حسابهای دائم »………………………………………………………………….. ۷۴ صورتحساب سرمایه……………………………………………………………………………… ۷۸ صورتحساب سرمایه: ……………………………………………………………………………. ۷۸
شرکت سهامی خاص گیلان سویا در سال ۱۳۷۱ تاسیس گردید. این شرکت با داشتن بیش از یک دهه فعالیت، یکی از مجهزترین واحدهای صنعتی تولید انواع ماکارونی، اسنک و نوشابه گازدار می باشد، در اواخر سال ۱۳۷۸ همزمان با راه اندازی خط تولید نوشابه گازدار در بطری یکبار مصرف(PET) و نیز راه اندازی دستگاه بطری ساز(PET) با هدف تولید و عرضه نوشابه با کیفیت رسماً فعالیت تولید انواع نوشابه گازدار را با نام تجاری اشی مشی در شرکت سیرنگ زیبا کنار آغاز نمود. روند توسعه و به روز نمودن ماشین آلات آن برابر با آخرین تکنولوژی روز جهان در کلیه بخشهای تولید محصولات متنوع شرکت همواره استمرار داشته است.
قابلیتهای تولیدی در گروه تولیدی اشی مشی:
شرکت گیلان سویاـ تولید انواع اسنک ( غله حجیم شده)، اسنک خلالی، چیپس دریایی، چیپس زنگوله ای، اسنک فلفلی و مغز دار شکلاتی.
شرکت سیرنگ گیلان ـ تولید انواع ماکارونی فرمی و ساده.
شرکت هدیه شمال ـ تولید انواع ماکارونی فرمی و ساده.
شرکت سیرنگ پلاستیک ـ تولید انواع اندازه متنوع بطری PET ( مظروف نوشابه گازدار)، بخش نوشابه سازی نمونه ای از قابلیتهای تکنولوژی تولیدات این گروه صنعتی است که در زیر به قسمتی از فرآوری و ساخت آن اشاره می شود.
تکنولوژی ساخت بطری PET و نوشابه:
تکنولوژی ماشین آلات تولید نوشابه تماماً از پیشرفته ترین نوع خود و مربوط به بعد از سالهای ۲۰۰۰ میلادی است در حالی که کنترل و تولید در سراسر خط بوسیله کامپیوترهای بسیار پیشرفته و تمام اتوماتیک جدید انجام می گیرد. تعداد محدودی از نیروی انسانی که همگی آموزش دیدة خارج از کشور می باشند در این صنعت اشتغال دارند. این شرکت دارای پیشرفته ترین آزمایشگاه با تجهیزات لازم و سیستمهای دقیق اندازه گیری و سنجش می باشد که از آزمایشگاههای مرجع کشور می باشد. کنترل کیفیت تمامی مجموعه از ورود مواد اولیه تا ساخت محصول و ارائة محصول ساخته شده و خدمات بعد از فروش زیر نظر کارآمدترین افراد آموزش دیده، مجرب و تحصیلکرده اداره می شود. طعم دهنده ها و افزودنیهای مجاز از معتبرترین شرکتهای جهانی تهیه می شوند. درب بطری نوشابه اشی مشی توسط شرکتهای بزرگ بین المللی جهان تهیه می شوند. مواد اولیه ساخت بطری نوشابه به نام PET از شرکت های بزرگ و معتبر خارجی تهیه و در داخل کارخانه با استفاده از وجود ماشین آلات بسیار پیشرفته جدید ابتدا به پریفرم و سپس به اندازه های ۳۰۰ سی سی و ۵/۱ لیتر و ۲ لیتر تولید می شوند.
فهرست
عنوان صفحه
تاریخچه گروه شرکت های تولیدی اشی مشی……………………………………………….. ۱
قابلیتهای تولیدی در گروه تولیدی اشی مشی…………………………………………………. ۱
افتخارات……………………………………………………………………………………………… ۲
شرکت تولید ماکارونی هدیه شمال وابسته به کارخانه اشی مشی………………………….
موضوع فعالیت طبق اساسنامه……………………………………………………………………..
صورت ریز دارائیهای ثابت……………………………………………………………………….. ۴
تهیه صورتهای مالی…………………………………………………………………………………. ۴
هدف صورتهای مالی………………………………………………………………………………. ۵
صورتهای مالی کارخانه هدیه شمال…………………………………………………………….. ۵
صورتحساب سود و زیان…………………………………………………………………………. ۷
محاسبه نسبت های مالی شرکت………………………………………………………………….
جدول نسبت های مالی شرکت…………………………………………………………………..
سیستم سند هزینه……………………………………………………………………………………. ۱۱
حقوقی است که با رعایت قانون کار (برای کارگران رسمی) و یا به وسیلة عقد قراردادی که مغایر قانون کار نباشد (برای کارگران قرار دادی)، برای انجام یک ساعت کار و یا تولید یک واحد محصول تعیین و به صورت ساعتی، روزانه، هفتگی و معمولاً ماهانه پرداخت میشود .
ساعات کار عادی :
مطابق ماده ۵۱ قانون کار ساعت کار عادی، مدت زمانی است که کارگر نیرو و یا وقت خود تا به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار میدهد. ساعات کار کارگران در شبانه روز، نباید از ۸ ساعت تجاوز نماید. مجموع ساعت کار هر هفته از ۴۴ ساعت نباید تجاوز کند.
ساعات کار اضافی (اضافه کاری): مطابق قانون کار، اضافه کاری باید تابع شرایط زیر باشد.
الف- موافقت کارگر
ب- پرداخت ۴۰% اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی
پ- ساعت کار اضافی نباید از ۴ ساعت در روز تجاوز نماید، مگر در موارد خاص با توافق طرفین.
ت – روز جمعه، روز تعطیل هفتگی کارگران با استفاده از مزد میباشد.
مطابق قانون کار از ساعت ۶ بامداد تا ساعت ۲۲ کار روز و از ساعت ۲۲ تا ۶ بامداد روز بعد کار شب محسوب میشود.
پاداش :
معمولاً در پایان دورة مالی یا در پایان هر فصل به مناسبتهای مختلف مبلغی به عنوان عیدی و پاداش به کارگران و کارکنان پرداخت میشود.
حداقل مبلغ عیدی و پاداش کارگران، معمولاً در پایان هر سال بر مبنای حقوق و دستمزد توسط هیأت دولت تعیین میگردد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه………………………………………………………………………………………………….. ۱
فصل اول: تاریخچه
۱-۱- تاریخچه………………………………………………………………………………………….. ۳
فصل دوم: کارخانه برق
فصل دوم: کارخانه برق……………………………………………………………………………. ۶
۱-۲- نخستین کارخانه برق شهری در ایران……………………………………………………….. ۷
۲-۲- برقراری انشعاب و نحوه وصول مطالبات………………………………………………………. ۸
فصل سوم: صنعت برق تا بیش از تاسیس وزارت آب و برق
۱-۳- صنعت برق در برنامه اول عمرانی کشور……………………………………………………… ۱۳
۲-۳- صنعت برق در برنامه دوم عمرانی…………………………………………………………….. ۱۵
۳-۳- صنعت برق در برنامه سوم عمرانی ………………………………………………………….. ۱۷
بازار خرید و فروش کالا ……………………………………………………………………………….. ۲۰
رقابت ………………………………………………………………………………………………….. ۲۰
ساخت شاسی………………………………………………………………………………………. ۲۱
قطعات منفرد دستگاه راد و مبالغ آن……………………………………………………………….. ۲۶
قطعات منفرد فاین و مبالغ آن ………………………………………………………………………. ۲۶
قطعات منفرد اکسترودر و مبالغ آن …………………………………………………………………. ۲۸
فصل چهارم: طبقه بندی شرکت
خصوصیات شرکت ……………………………………………………………………………………. ۳۰
۱- محاسن و معایب شرکت با مسئولیت محدود در مقایسه با دیگر شرکتها…………………. ۳۰
۲- موضوع شرکت و میزان سرمایه …………………………………………………………………. ۳۱
۳- نام شرکت و مدت آن……………………………………………………………………………… ۳۱
۴- انحلال شرکت با مسئولیت محدود………………………………………………………………. ۳۱