در مطالعات علمي، ميزان كجرفتاري ها و آسيب هاي اجتماعي با شاخص هاي متعددي مثل، شاخص هاي فرهنگي، خانوادگي، اقتصادي مقايسه شده است و به اين نتيجه رسيده اند كه آسيب هاي اجتماعي باستثناء خودكشي تنها با بحران هاي اقتصادي رابطه نداشته و جريان زندگي ماشيني و بهزيستي و تعارض هنجارها در پيدايش كج رفتاري ها و بيماري هاي اجتماعي تاثير بيشتري داشته است.
مسائل اجتماعي مثل بيكاري، تراكم جمعيت، محل زندگي نامناست، عدم مراقبت هاي بهداشتي مشكلات آموزشي، بزهكاري جوانان، اختلافات رواني، تعارضات اخلاقي، هزينه جنگ ها وتخريب آنها هر يك زمينه مساعدي براي ناسازگاري هاي اجتماعي است.
در عصر جديد، با پيشرفت تكنولوژي توجه به ارزش هاي مادي و بي توجهي نسبت به امور معنوي، اخلاقي، اعتقادي و اختلاف بين دو نسل (والدين و فرزندان) بيشتر مي شود. در نتيجه تعاملات و روابط انساني در خانواده و سپس در جامعه، خدشه وارد ميشود. پرورش محيط نامساعد، به بيكاري و ولگردي افراد كمك ميكند و ولگردي نيز به نوبه خود به ازدياد ارتكاب جرايم منجر مي شود.
دوران نوجواني، دوره بحراني است كه فرد باغليان احساسات و تغيير حالت هاي آني روبروست، معمولا داراي خلقي سركش است در زمينه تغيير عقايد و ايدئولوژي كنجكاوي به خرج مي دهد و انتظاراتش از زندگي بيشتر مي شود. نوجوان معمولا بدنبال استقلال فكري است و سعي ميكند خود را با معيارهاي جديد و دلخواهش هماهنگ سازد و به همين خاطر با اولياء مدرسه و والدين خودش، اختلاف عقيده پيدا ميكند.
معمولا والدين خواستار ارزش هاي سنتي هستند ولي نوجوانان پذيراي اين ارزش ها نيستد و معيارهاي جديد فرهنگي را بيشتر مي پسندند. جوانان استقلال فكري و استقلال در تصميم گيري را حق مسلم خود مي دانند، در حالي كه والدين فرزندان و نوجوانان خود را به عنوان كودكاني فرض مي كنند كه قدرت تصميم گيري درست را ندارند. با عميق شدن اين اختلافات رابطه عاطفي نيز تحت تاثير قرار مي گيرد و نوجوان احساس خلا وتهي بودن ميكند و فضاي منزل و مدرسه را براي خود غير قابل تحمل مي داند و چون در اين دوره قدرت خطرپذيري فرد فوق العاده بالاست، ممكن است براي اثبات حقانيت خود، دست به كارهاي مخاطره آميز بزند و محيط خانواده را ترك كند. اهميت ضرورت پژوهشي
در هر جامعه براي شناخت چگونگي ماهيت كجروي، ابتدا بايد اطلاعاتي در مورد آن جامعه و هنجارهاي فرهنگيش، يعني آنچه كه به وسيله خود مردم خلق شده و از آن پيروي مي كنند داشته باشيم (همان منبع).
تحقيق حاضر در صدد است با جمع آوري اطلاعات، پيرامون علل بروز مشكل فرار دختران از خانه راهگشاي اقدامات موثر در زمينه پيشگيري و درمان مشكل مذكور باشد.
فهرست مطالب فصل اول مقدمه 1 بيان مساله 3 اهميت و ضرورت پژوهشي 4 اهداف تحقيق 7 متغيرهاي تحقيق 7 فرضيه هاي پژوهش 8 تعاريف عملياتي متغيرها 8 فصل دوم ادبيات و پيشينه پژوهش تعريف فرار 10 عوامل موثر بر فرار 11 اقسام فرار 12 نظريه هاي مختلف شناخت رفتار 14 فرار از نظر روانكاوي 15 نظريه رواني تربيتي 15 نظر بيولوژيكي 15 فرار از نظر روانشناختي 15 فرار از نظر جرم شناسي 16 وضعيت فرهنگي خانواده 17 روابط عاطفي خانواده 20 چگونگي ارتباط و بهداشت رواني نوجوانان 22 ويژگي هاي شخصيتي نوجوانان 28 تاثير مدرسه بر بهداشت رواني دانش آموز 38 كثرت اولاد 48 سطح تحصيلات والدين 51 مهاجرت 53 روابط دختر و پسر 54 رشد هويت جنسي 61 تحقيقات انجام شده 65 فصل سوم(روش تحقيق) طرح تحقيق 85 جامعه آماري 86 روش آماري 86 ابزار تحقيق 86 اعتبار و روايي پرسشنامه 87 چگونگي اجراي آزمون 88 فصل چهارم مقدمه 89 جداول و نمودارها الف ويژگيهاي توصيفي دختران 90 ب) يافته هاي 125 فصل پنجم تبيين آماري يافته هاي 146 بحث و نتيجه گيري 153 مشكلات و محدوديتهاي تحقيق 154 پيشنهادات 155 منابع فارسي 157 منابع انگليسي 161
بطور کلی وسایل آموزشی به ابزارها و امکاناتی اطلاق می گردد که در جریان تدریس جهت تفهیم بهتر مطالب درسی و یادگیری موثر توسط معلم و دانش آموز بکار می روند . این وسایل آموزش را از حالت سخنرانی محض خارج می کنند و یادگیری را با بهره گیری از حواس مختلف آسان و ممکن می سازند. در این شرایط شاگردان قادرند اطلاعات رفتار و مهارتهای جدید را با درک کامل بدست آورند.
آنچه می شنوم فراموش می کنم آنچه می بینم به خاطر می آورم و آنچه انجام می دهم می آموزم.
سخن فوق حکایت از این دارد که یادگیری زمانی تحقق می یابد که دانش آموز خود مستقیما در جریان آموزش قرار گیرد و خود را در آموزش شریک و سهیم بداند وقتی دانش آموز سیمی را از یک طرف به باطری و از طرفی دیگر به لامپ وصل می کند و با زدن کلیدی لامپ روشن می شود احساس شعف زاید الوصفی به او دست می دهد . آنچنانکه گویی کشف مهمی انجام داده است . این آموزش در ذهن او بیشتر ماندگار خواهد بود. البته تاکید بر استفاده از این وسایل هیچ گاه به معنی نفی نقش معلم نیست. زیرا هیچ وسیله ای نمی تواند جایگاه اصلی و با ارزش معلم را پر کند اما وقتی معلم این وسایل را در آموزش بکار می برد کودکان را در فراگیری بهتر عمیق تر و سریع تر مطالب یاری می کند، مفاهیم درسی جذابیت بیشتری پیدا می کند و کلاس ساکن و خاموش تبدیل به کلاسی سیال و پر هیاهو می گردد.
بنابراین با استفاده از وسایل و امکانات آموزشی گفته ها و مطالب درسی برای دانش آموزان عینی تر و ملموس تر می شود حتی گاهی اتفاق می افتد که آنها در هنگام مشاهده و کار با وسایل نکاتی ریز و ظریف را کشف می کنند که برای همیشه در ذهنشان باقی می ماند پس هر اندازه که آنها از حواس خود بیشتر بهره بگیرند استعداد و خلاقیتشان بیشتر شکوفا می شود ذهنشان بیشتر فعال می شود و معلم نیز از کار خود نتیجه بهتری می گیرد در واقع معلم با بکارگیری این روش به سلامت روانی خود نیز کمک کرده است.
پس باید در عصر انفجار دانش از کوتاهترین و موثرترین راه به اهداف آموزشی مورد نظر خود برسیم و باید بدانیم که تحقق این امر جز با بکارگیری و بهره گیری صحیح و برنامه ریزی شده از وسایل و امکانات آموزشی مقدور نیست.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
1-1-مقدمه
2-1-تقسیم بندی رسانه های آموزشی
فصل دوم
تحققات تجربی درباره ی موضوع تحقیق
1-2- تحقیق بر روی دانش آموزان پایه پنجم منطقه 13 تهران
2-2-تحقیق در درس علوم در دبستان های منطقه 2 تهران
3-2- تحقیق بر روی مسئله از دیدگاه معلمین خوروبیابانک
4-2- تحقیق بر روی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهرستان کرمانشاه
5-2- تحقیق بر روی دانش آموزان دوره ابتدایی مناطق 2و10و17 تهران
6-2- تحقیق بر روی مدارس ابتدایی پسرانه ناحیه 4 کرج و دانشجویان ضمن خدمت
7-2- تحقیق بر روی ندارس ابتدایی پسرانه منطقه 17 تهران
8-2- تحقیق بر روی مسئله از دیدگاه معلمان منطقه اشتهارد
9-2- تحقیق بر روی دانش آموزان مدارس راهنمایی منطقه اشتهارد
10-2- تحقیق و بررسی مقایسه وضع موجود و مطلوب وسایل کمک آموزشی
11-2- تحقیق بر روی معلمان دبستانهای ناحیه یک زنجان
12-2- بررسی وضع موجود آزمایشگاهی مدارس راهنمایی ناحیه یک اسلام شهر
بچه با حركات دست و پا كم كم مهارتها را ياد مي گيرد و با مشاهده رفتار و حركات اطرافيان , عادات و آداب آنها را جذب ميكند و با رد يا قبول دنيايي كه براي خود ساخته , آن را تجربه مي كند . پس بيشتر از طريق آزمايش تا خطا , شادي تا غم , تجربه تا تلقين و گفتگو تا هدايت , مسائل را فرا مي گيرد .
در نتيجه كودك بيشتر از طريق عشق ,از راه شكيبايي ,از طريق درك و فهم ,از راه احساس تعلق داشتن به ديگري ,از طريق عملي و از راه احساس موجوديت كردن ,مسائل را مي آموزد .با گذشت هر روز از زنمدگي ,طفل اندكي از آنچه از ديگران مي دانند ,مي انديشند و درك مي كنند ,را فرا مي گيرد.
اگر خوب دقت كنيم مي بينيم بچه ها از نظر استعدادها يي كه دارند با يكديگر متفاوتند .دو كودك را نمي توان پيدا كرد كه از همه لحاظ شبيه هم باشند .مثلاً اگر در كلاس درس سوالاتي از آنان شود هر كدام از اين دانش آموزان به وسيله هوش و استعداد هاي ذاتي كه دارند ,جوابهاي گوناگوني را خواهند داد.
لذا روانشناسان و جامعه شناسان با كمك علم زيست شناسي ,پرونده تحصيلي را جهت هر يك از محصلين اتداع نموده اند كه هر يك از اين پرونده ها ,مي توانند بيانگر خصوصيات و شايستگي هاي فرد فرد دانش آموزان باشد .
امروزه همه تلاش ها كنكا شها و تحقيقات به اين جهت است كه تمام نو نهالان براي تعليم و تربيت بهتر و ترقي و تكامل بايد از همه متمايز و شناخته شوند .
آگاهي از تفاوتهاي فردي مي تواند ما را در حل بسياري از دشواريها ياري دهد ,وقتي قبول كرديم كه انسانها از نظر تواناييهاي ذاتي و اكتسابي تفاوت دارند ,در پي اين نخواهيم بود كه از همه ,رفتارهاي يكساني را انتظار داشته باشيم .
اگر كلاس بندي هر يك از دانش آموزان در پايه ها و مقاطع تحصيلي به صورت به صورت علمي و شايسته انجام گيرد ,امكان غفراگيري و كسب مهارت ,با توجه به كلاس بندي صحيح و مدرن ,وجود خواهد داشت .
انسان عصر ما به دنبال آرامش رواني است. دنياي امروز با پيچيدگي ها و ويژگي هاي خاص فرهنگ ماشيني انسان را درگير و دار اضطرابهاي كشنده اي قرار داده است كه چهره زندگي را رنگ بس نازيبا زده و آن را غير قابل تحمل ساخته است. آرزوي هر انساني آرامشي است كه بتواند در آن مسير زندگي خود را به سوي سعادت طي كند و اضطراب سدي است محيط بر انسان و محاط در انسان كه سراسر حيات درون و بيرون او تحت تاثير خود قرار داده است و اين سوال براي هر يك از ما مطرح است كه ريشه اضطراب هاي انسان در چيست؟ و چگونه مي توان به مقابله با آن پرداخت؟ با توجه به اينكه هر يك از مكاتب روان شناسي انسان و مشكلات او را از دريچه اي خاص مورد مطالعه قرار مي دهد، بر اساس ديدگاه خود راه حل هايي براي مشكلات او مطرح ميكند.
اساس طبقه بندي روان درماني، تمركز درمان بر روي يكي از جنبه هاي عملكرد روان ميباشد. اين سه جنبه عبارتند از رفتار، عواطف و تفكر.
رفتار درماني با تمركز بر تئوري يادگيري و تغيير رفتار معتقد است كه تمام رفتارها حاصل يادگيري است درمان عاطفي، عواطف متعارض و اظهار نشده فرد را ريشه مشكلات رواني مي داند. و درمان بر اساس تفكر معتقد است كه رفتار بر اساس معني كه فرد به حوادث و پديده ها مي دهد شكل مي گيرد و تغيير مي كند.
اين پژوهش بر اساس روش درمان عقلاني- عاطفي RET ) اليس 1970 و (Elis پي ريزي و دنبال شده است).
اليس معتقد است كه: دو اضطراب و اختلالات عاطفي نتيجه تفكر غير منطقي و غير عقلاني هستند به نظر او افكار و عواطف كنشهاي متناوب و جداگانه اي به شمار نمي آيند.
انسان به وسيله اشياي خارجي مضطرب و آشفته نمي شود بلكه ديدگاه و تصوري كه از اشيا دارد موجب نگراني و اضطراب وي مي شوند. تمام مشكلات افراد از تفكرات موهومي سرچشمه مي گيرند كه از نظر تجربي معتبر نيستند. (ناصري، شفيع آبادي1365).
فهرست مطالب
فصل اول:
مقدمه 2 بيان مسئله 5 سوال تحقيق 7 ضرورت تحقيق 7 اهداف پژوهش 8 فرضيه 8 تعريف عملياتي واژه ها 8 واژه ها
فصل دوم زمينه مسئله 11 تعريف روان درماني 15 اهداف روان درماني 17 درجات رواني درماني 18 روش هاي روان درماني 20 بيماري رواني از نظر فرويد 21 فرضيه ها و مفاهيم بنيادي روانكاوي 22 تعريف روانكاوي 23 هدف روانكاوي و روان درماني تحليل 24 هدف روان درماني تحليل گر1 24 انسان از ديدگاه مكتب رفتار گرائي 25 فرضيه هاي رفتارگراي 25 بيماري رواي از ديدگاه مكتب يادگيري 21 رفتاردرماني 6 تكنيك هاي رفتاردرماني 27 رفتار درماني شناختي 28 انسان ازديدگاه روان شناسي انسان گرايي 28 اصول و فرضيه هاي روانشناسي انسان گرايي 29 روان شناسي شناختي 33 فرضيات شناخت درماني 34 انسان در نظريه شناختي 36 بيماري رواني در نظريه شناختي 36 اهداف روان درماني شناختي 37 روش و شيوه شناخت درماني 37 نقش درمانگر درنظريه شناختي 38 فنون و اجزا شناخت درماني 39 محدوديت هاي شناخت درماني 40 نظريه درماني عقلاني عاطفي (اليس) 40 مفاهيم بنيادي نظريه اليس 42 نظريه شخصيت اليس 43 اضطراب و بيماري رواني در نظريه عقلاني و عاطفي 45 تفكرات غير منطقي 47 روان درماني در نظريه عقلاني عاطفي 50 فرايند درماني 52 نقش درمانگر 53 اضطراب 64 سطوح اضطراب 66 خلاصه 67 مباني نظري اضطراب 68 نظريه هاي يادگيري 69 نظريه هاي اصالت وجودي 71 نظريه هاي شناختي 72 نظريه هاي زيست شناختي 74 عوامل اضطراب و تنيدگي 74 پاسخ هاي سيستم ايمني 78 پاسخ هاي شناختي به اضطراب 80 دو مورد از تحقيق انجام شده در زمينه اين پژوهش 81
فصل سوم روش تحقيق 84 جامعه آماري 85 متغيرهاي پژوهشي 85 فرضيات مربوط به كنترل متغيرها 86 ابزار تحقيق 87 روش هاي آماري 90 محدوديت هاي روش ها و چگونگي تاثير آن بر تحقيق 91
فصل چهارم و پنجم تجزيه و تحليل داده ها 93 فرضيه 93 خلاصه 99 منابع و مأخذ 102 فهرست منابع لاتين فهرست منابع فارسي
مقدمه: امروزه پديده وابستگي دارويي يكي از معضلات بزرگ جوامع بشري است كه توجه روانپزشكان، جامعه شناسان و حقوقدانان، روانشانسان و علماي تعليم و تربيت را به خود اختصاص داده است اين موضوع نشان مي دهد كه پديده اعتياد يا سوء مصرف مواد داراي ابعاد چندگانه است كه در بروز و شيوع آن دخيلند، بنابراين در مبارزه با اعتياد چنانچه يكي از عوامل مد نظر قرار گيرد و از ساير عوامل چشم پوشي شود فرض بر آنكه آن عامل تأثير مثبتي نيز در جلوگيري از اعتياد داشته باشد. عوامل ديگر تأثير عامل مورد نظر را كاهش خواهند داد. يكي از عوامل مؤثر در ايجاد و تداوم اعتياد عامل فردي مي باشد كه نظر بسياري از محققان را جلب كرده است و بر همين اساس تحقيقي كه وايلتت در سال 1962 انجام داد بر عامل فردي و ويژگيهاي شخصي معطوف بود كه نشان داد افراد معتاد در مقايسه با غير معتاد نيمرخ رواني غير عادي تري دارند. از طرفي جير در سال 1990 به اين نتيجه رسيد كه افرادي كه اختلال روانپزشكي دارند 7/2 مرتبه بيشتر از افراد فاقد اختلال سوء مصرف مواد را نشان مي دهند. ويكلرراسور نيز در سال 1953 يكي از قواعد كلي اعتياد را از نظر رواني بيان كرد كه اعتياد مي تواند با مشكلات شخصيتي فرد همبستگي داشته باشد. (فرجاد 13740). با توجه به اينكه يكي از عوامل مؤثر در وابستگي دارويي مي تواند عوامل فردي و ويژگي هاي شخصيتي داشته آنچه در اين زمينه مورد توجه است اين است كه آيا اين عامل مي تواند ارتباطي با بازگشت مجدد معتادين درمان شده داشته باشد؟ بنابراين در اين پژوهش با اين مسأله روبه رو هستيم كه آيا نيمرخ رواني افراد با مصرف مجدد بعد از سم زدايي رابطه دارد؟ آيا نيمرخ رواني با دفعات مصرف مواد بعد از سم زدايي رابطه دارد؟ نيمرخ رواني معتادين آيا در گروهي كه بعد از سم زدايي مصرف مجدد داشتند با گروهي كه مصرف نكردند تفاوت دارد؟ تا بر حسب رابطه بتوانيم اين عامل را در درمان و پيشگيري مورد توجه قرار بدهيم.
فهرست مطالب
فصل اول مقدمه بیان مسأله فایده و اهمیت تحصیل. فرضیه های پژوهش. تعریف اصطلاحات. فصل دوم : وابستگی به مواد: تعریف: کلاسهای تشخیص برای وابستگی به مواد بر اساس DSMIV: ملاکسهای تشخیص برای ترک مواد بر اساس DSMIV: وابستگی فیزیولوژیایی (Physiologidal): وابستگی روان شناختی: چگونگی ایجاد وابستگی دارویی: آزمایش: مصرف تنظیم: اعتیاد یا وابستگی: لب شناسی: ۱- عوامل اجتماعی و فرهنگی: ۲- بیماری توأم ۳-عوامل زیست شناختی و ژنتیک: ۴- نظریه روانکاوی نوروفارماکولوژی: کوکائین: نظریه های اعتیاد: نظریه های روانی اجتماعی ۲-نظریه های رفتاری: ۳-نظریه های ژنتیک: ۴-نظریه های نوروشیمیایی: اختلالات روانپزشکی توأم: پژوهشهایی در مورد رابطه اختلال شخصیت با اعتیاد: فصل سوم روش تحقیق: جامعه آماری: روش انتخاب نمونه تعداد نمونه ها: جدول ۱-۳ خلاصه اطلاعات مربوط به مشخصات نمونه ها روش جمع آوری اطلاعات: متغیرهای پژوهش: تفسیر ملام: مصرف مواد تفسیر رابط: سن ابزار تحقیق: شیوه نمره گذاری: روشهای آماری مورد استفاده در این پژوهش:
تحقيق حاضرازپيش گفتار،سه بخش ويك نتيجه تشكيل شده است.
درپيش گفتاربه بيان برخي ازابعاد وجوانب موضوع ،اهميت آن ،اهداف وانگيزه هاي تحقيق ، مسئله اصلي، فرضيه ،روش تحقيق ،نوع منابع استفاده شده وبرخي ازدشواري هاي كارپرداخته شده است.
بخش اول به بيان حيات كاشاني ورفع ابهامات ،اشتباهات وتناقضاتي كه درباره نام وزندگي وآثار او به وجود آمده پرداخته وتحقيق مبسوطي درزمينه اثبات تشيع اين طلايه دارعرفان شيعي صورت گرفته است.دراين تحقيق پس ازاستخراج آياتي كه درشأن اهل بيت عليهم السلام تأويل شده ،شبهات موجود دربرخي ازكتب ايشان نيز بررسي ودرادامه به تطبيق آراء كاشاني با مختصات شيعي چون نفي جبر و اختيار، رجعت، عصمت و غيره پرداخته ايم. يكي از نكات مهم ديگر كه در اين بخش مطرح است، ارائه آثار كاشاني به ترتيب زمان نگارش آنها و نيز صحت انتساب كتاب « تأويلات » به ايشان مي باشد.
در بخش دوم پس از نگاهي به تاريخ تفسير و تأويل، به معرفي و توضيح اين دو اصطلاح كليدي، تبيين جايگاه هر كدام و نيز وجوه اشتراك و افتراق آنها پرداخته و در ادامه به سير اجمالي تأويل نگاري، نحله هاي تأويلي و تفاوتهاي آنها با يكديگر و سپس به نامهاي ديگر حوزه تأويل نگاري مانند اشاره، فهم، استنباط، تفسير، تلقي و مس، كشف و غيره پرداخته و از اين ميان اصطلاح « تأويل عرفاني» را به عنوان تعريفي جامع و مانع برگزيده ايم. پس از آن مباني تأويل عرفاني را در پنج بخش:مباني عمومي ( قرآن و حديث) ، جامعه شناختي، زبان شناختي و مباني نظري و عملي پي گرفته و در ادامه نيز به تاييد اين مباني توسط كاشاني و ارائه ملاكهاي تأويل عرفاني توسط ايشان اشاره شده است.
بخش سوم، بخش اصلي تحقيق است كه در آن تمامي آياتي كه موضوعات عرفان نظري در آنها مورد تأويل قرار گرفته، به مثابه « فرهنگ موضوعي تأويل عرفان نظري» گرد هم آمده و مورد ترجمه قرار گرفته اند. در اين بخش تمامي آيات تأويل شده مربوط به هر يك از مباني عرفان نظري از قبيل: وحدت وجود، وحدت و كثرت، اسماء و صفات الهي، اعيان ثابته، انسان كامل، حقيقت محمديه، ولايت،فيض اقدس و فيض مقدس و غيره در ذيل موضوع آن و براساس ترتيب آيات طبقه بندي شده اند. كه ميتواند راهنماي جامعي براي نشان دادن مباني عرفان نظري در آيات قرآن باشد.
از نتايج مهم اين بحث، علاوه بر اثبات تشيع كاشاني و صحت انتساب كتاب تأويلات به ايشان، اين است كه جناب كاشاني به واسطه شخصيت علمي وعرفاني والا و جامعيت كم نظيرش و با رعايت ملاكهاي تأويل عرفاني و بدون عدول از اصول و قواعد تفسير ظاهري، از قبيل مباحث لغوي و ادبي و صرف و نحو عربي، به خوبي از عهده تأويل آيات الهي و تطبيق مسائل عرفاني با آنها برآمده و با خامه شيواي خود چنان تصويري چشم نواز و دلنشين از حقايق الهي نگارگري كرده كه كمتر عارفي را توفيق اينچنيني دست داده است.
اميد است اين تحقيق، با همه نواقص و ناشايستگي هايش، توانسته باشد برخي از ابعاد موضوع را روشن ساخته و به درك بهتر آن كمك كند.
فهرست مطالب
چكيده پايان نامه……………………………………………………………………………..1
پيش گفتار………………………………………………………………………………….3
بخش اول : ………………………………………………………………………………..9 حيات ، مذهب و آثاركاشاني
بخش دوم :……………………………………………………………………………….47 مباني تأويل عرفاني ازمنظر كاشاني
بخش سوم :………………………………………………………………………………71 فرهنگ موضوعي مباني عرفان نظري كتاب تأويلات القرآن الكريم
ضمائم : ……………………………………………………………………………….401 جداول ونمودارهاي درصد فراواني آيات تأويلي
فهرست منابع و مأخذ…………………………………………………………………….409 Abstract
فرضية تحقيق: «سورة مباركة بروج ، بيان اختصاري سرنوشت اقوامي خاص، اثر تربيتي عمده اي دارد.» سؤالات تحقيق: 1- اصحاب الاخدود چه گروهي بودند؟ 2- شكنجة مسلمانان در صدر اسلام براي چه هدفي صورت پذيرفته بود؟ 3- اثر بيان اختصاري داستان فرعون و ثمود در اين سوره چيست؟ 4- اثر اين سوره بر تربيت اخلاقي جوامع چگونه است؟ پيشينة تحقيق: اكثر تفاسيري كه تا انتهاي قرآن به تفسير سور قرآن پرداخته اند، به تفسير اين سوره نيز پرداخته اند.
چكيده اي در مورد سورة بروج: سورة بروج مكي است و بيست و دو آيه دارد. بيان آيات اين سوره مشتمل بر انذار و بشارت است ،و در آن به سختي كساني را انذار كرده كه مردان و زنان مسلمان را به جرم اين كه به خدا ايمان آورده اند شكنجه مي كنند. نظر مشركين مكه كه با گروندگان به رسول خدا(ص) چنين مي كردند، آنان را شكنجه مي كردند تا از دين اسلام به شرك سابق خود برگردند. بعضي از اين مسلمانان صبر مي كردند و برنمي گشتند و لو شكنجه به هر جا كه خواست برسد. و بعضي برگشته و مرتد مي شدند و اينها افرادي بودند كه اينها افرادي بودند كه ايمان ضعيفي داشتند، همچنان كه در آية “ وَمِنَ النّاسَ مِن يَقول امنا بِالله فاذا اوذي في الله جَعَل فتنه الناس كعذاب الله، وَ مِن الناسُ مِن يعبد الله علي حرف فَاِنَّ اصابَه خير اطمَان به وَ اِن اصابته فتنه انقلب علي وَجهَهُ ” به وضع آنان اشاره مي كند. خداي سبحان در اين آيات قبل از اينكه اشاره اي به اصحاب اخدود مي كند و اين خود تشويق مؤمنان به صبر در راه خداي تعالي است، دنبال اين داستان، اشاره اي هم به سرگذشت لشكريان فرعون و ثمود دارد، و اين ماية دلخوش رسول خدا و وعدة نصرت به آن جناب و تهديد مشركين است و اين سوره به شهادت سباق آياتش درمكّه نازل شده است . در كل اين سوره به دو بخش مي تواند تقسيم شود: بخش اوّل: پيروان اخدود (از آية يكم تا شانزدهم ) و بخش دوّم : حديث سپاه (از آية هفدهم تا بيست و دوّم) در بخش اول اين سوره قسم به ستارگان و روز موعود و شاهد و مشهود است و جواب اين قسم در آية چهارم آمده كه به اصحاب اخدود و لعنت فرستاده شده تناسب نامگذاري اين سوره به سورة بروج نيز به تناسب سوگندي است كه در آية اوّل آمده است. اهميت اين سوره: اين سوره بيست و دو آيه دارد و رسول خدا (ص) فرمود،هر كس سورة بروج را بخواند خداوند به عدد هر روز آدينه و روز عرفه كه در دنيا بوده ده حسنه براي او بنويسد و هر كس در نماز فريضه بخواند، موقف حشروي با انبياء مرسلين باشد. از مصباح كفعمي است: كسيكه اين سوره را در رختخواب بخواند يا موقع بيرون رفتن از منزل ، خانه و اثاث البيت و اهل و عيال همه محفوظ مانند . روي هم رفته اين سوره، سوره استقامت و پايمردي در برابر فشارهايي است كه از ظالمان و مستكبران بر مؤمنان وارد مي شود و در لابلاي آن وعده نصرت الهي نهفته است. در فضيلت اين سوره همين بس كه رسول خدا فرمود: هر كس اين سوره را بخواند، خداوند بر تعداد تمام كساني كه در نماز جمعه اجتماع مي كنند و تمام كساني كه در روز عرفه در عرفات جمع مي شوند ، ده حسنه به او مي دهد و تلاوت آن انسان را از ترسها و شدائد رهايي مي بخشد .
يكي از موضوعات مهمي كه در زمينه ي علوم قرآني مورد بحث قرار گرفته است فعاليت و بررسي در زمينه ي آشنايي با معجزات پيامبران را اعجاز قرآن مي باشد .
تحقيق بنده شامل چهارفصل مي باشد كه در فصل اول ، بحث لغوي و اصطلاحي و گفتار علماي غرب راجع به معجزه – اعجاز و ماهيت آن ، معجزه چيست و چگونه ممكن است ؟ شرايط معجزه … را از منابعي از جمله : مرزهاي اعجاز سيد ابوالقاسم خويي ، معجزه ي دكتر محسن شفاهي ، اعجاز قرآن در نظر اهل بيت (ع) دكتر سيد رضا مؤدب مورد بررسي قرار داده ام .
در فصل دوم نيز معجزات نه گانه حضرت موسي (ع) از جمله : عصا، يد بيضا ، شكا فتن دريا و … را از طريق آيات قرآن ، تفاسير و كتب مختلف ، از جمله : قاوس قرآن علي اكبر قرشي ، تاريخ انبياء ( از آدم تا خاتم ) مرحوم حسين عمارزاده و همينطور تفسير نمونه ، الميزان – مجمع البيان – جامع البيان و تفسير نور – و همچنين تأثير معجزات حضرت موسي (ع) را بر روي قوم بني اسرائيل مورد بحث و بررسي قرار داده ام .
در فصل سوم ابتدا به نبوت حضرت عيسي (ع) اشاره شده و بعد انواع معجزات آن حضرت را از طريق آيات قرآن ، تفاسير و كتب مختلف از جمله تفسير الميزان ، نمونه ، مجمع البيان و همچنين كتاب مسيحيت شناسي مقايسه اي ، و عيسي (ع) از ديدگاه قرآن مورد بررسي قرار داده ايم . فصل چهارم نيز مشتمل بر انواع معجزات پيامبر (ص) از جمله : قرآن ، شق القمر ، حركت درخت ، حنانه و … مي باشد كه آنها را نيز از تفاسير و كتب مختلف مورد بحث و بررسي قرار داده ايم . پايان اين پروژه نتيجه مباحث گذشته است كه شامل آثار معجزه انبياء ، اهداف معجزه (اصول اعتقادي ) مي باشد .
فهرست مطالب مقدمه 1 کلیات : 2 اهمیت موضوع 2 پیشینه موضوع 2 سؤالات تحقیق 2 فرضیه 2 تعریف موضوع 2 روش تحقیق 2 چکیده 4
فصل اول : بحث لغوی اعجاز ، معجزه درلغت ، ماهیت معجزه 5 معجزه چیست ؟ 6 آیامعجزه ممکن است ؟ 8 آیا معجزه واقع شده است ؟ 10 معجزه چگونه دلالت بر صدق آورنده آن دارد؟ 11 شرایط معجزه 12 چگونه معجزه گواه بر صدق ادعای پیامبران می باشد؟ 13 معنی لغوی اعجاز 14 عجز 16 معجزه در لغت 17 گفتار علمای غرب راجع به معجزه 18 معجزه در اصطلاح 18 معجزه در اصطلاح علوم دینی 21 فاعل معجزه کیست ؟ 23 اعجاز و ماهیت آن 24 اعجاز قرآن 25 اعجاز قرآن فقط از نظر اسلوب کلام یا جهتی دیگر از جهات ، به تنهایی نیست . 26 عمومیت اعجاز قرآن برای تمامی افراد انس و جن 26 یک پندار غلط 28 نفی شبهات وارد بر اعجاز 29 نخستین آیه نفی اعجاز 29 دومین آیه نفی اعجاز 33 سومین آیه نفی اعجاز 36
فصل دوم : معجزات حضرت موسی (ع) 40 معجزات حضرت موسی ( ع ) 42 معجزات نه گانه حضرت موسی (ع) 45 کوه « حریب » جایگاه اولین ارتباط عمیق موسی (ع) با خدا 50 اثبات معجزه حضرت موسی (ع) 51 یدبیضاء 62 معجزه سوم 66 دریا شکافته شد 69 موسی به طور سینا میرود 71 موسی همان پیامبری است که قومش از وی درخواست کرده اند خدا را ببینند 73
فصل سوم : معجزات حضرت عیسی (ع 75 نبوت حضرت عیسی (ع) 76 انواع معجزات حضرت عیسی (ع) 78 بیان معجزات حضرت عیسی (ع) در کتاب مسیحیت شناسی 83 آیات 49الی 52 نساء( راجع به معجزات حضرت عیسی (ع) 86 اثبات معجزه دوران نوزادی ( سخن گفتن ) حضرت عیسی (ع)از منظر آیات قرآن کریم 92
فصل چهارم :بررسي معجزات پيامبر اكرم(ص) 100 انواع معجزات پیامبر(ص) 101 اعجاز قرآن 101 قرآن معجزه ادبی 103 قرآن معجزه جاودانی 103 قرآن معجزه انسان ساز 104 اثبات اعجاز قرآن از دیدگاه قرآن کریم 105 قرآن معجزه جاودانی پیامبر اسلام(ص) 107 نظر شهید مطهری در رابطه با اعجاز قرآن 111 شق القمر 112 ذکر شق القمر در قرآن و اخبار 117 حرکت درخت 125 معراج پیامبر (ص) 130 اثبات مسئله معراج و سیر شبانه پیامبر (ص) 132 غیب گویی 137 غیب گویی از دیدگاه آیات قرآن کریم 139 یک پیشگویی عجیب 142 اعجاز قرآن از دریچه علم غیب 143 حنانه 145 معجزه ای دیگر 146 معجزات روایی پیامبر (ص)(8،9،10،11) 146 بررسی چند نکته: 150 آیا پیامبر (ص)باید مطابق خواسته مردم معجزه بیاورد؟ 150 چرا پیامبر (ص)مطابق خواسته های مردم اعجاز نکردند؟ 153 آیا معجزه دلیل و برهان بر صحت نبوت و رسالت است ؟ 155 چرا قرآن معجزه را « آیه » خوانده است؟ 156 نتیجه گیری 158 فهرست منابع و مؤاخذ 160
تعريف موضوع در اين تحقيق سعي شده است مساله سير وسياحت از منظر قرآن كريم مورد تحقيق و بررسي قرار گيرد و به مسايل جانبي از جمله اهداف، مخاطبان و مصاديق آن با توجه به كتب تفسيري و روايي و ديگر كتابهايي كه در اين زمينه نگارش يافته اند ، بپردازد. اهميت موضوع راجع به اهميت موضوع همين بس كه قرآن كريم در سور مختلف به طور مكرر انسانها را به سير فرا مي خواند وايشانرا به مشاهدة صنع وخلقت الهي در آفاق و انفس و همچنين عبرت گرفتن از عاقبت انسانهاي سركش دعوت مي كند. پيشينه موضوع در مورد موضوع مورد بحث به طور پراكنده در كتب تفسيري و نيز كتب روايي ازجمله ميزان الحكمه، وسايل الشيعه، من لايحضره الفقيه و … مطالبي بيان شده است. اما كتاب يا پايان نامه اي كه اختصاصاً به اين موضوع پرداخته باشد وجود ندارد.
روش تحقيق با توجه به موضوع، روش اين تحقيق كتابخانهاي است. محدوديت هاي تحقيق با توجه به عدم وجود كتب مختص به موضوع تحقيق اين پروژه با محدوديت منابع روبه رو بوده است و علاوه بر آن اين تحقيق با محدوديت زماني به نگارش درآمده است. پيشنهادات با توجه به تحقيقات انجام شده، موضوعات بحث شده در اين پروژه هر كدام مي تواند به تنهايي موضوع يك پروژه يا پايان نامه قرار گيرد و به طور موشكافانه مورد بررسي قرار گيرند. به نظر مي رسد براي نوآوري در اين تحقيق بايد پا را از تفاسير فراتر گذاشت و به مطالعة كتب ديگري كه به صورت علمي و كاربردي به اين موضوع پرداخته اند همت گماشت، تا از تكرار مكررات بدر آمده، گامي فراتر از آنها برداريم.
اين تحقيق شامل سه فصل مي باشد؛ فصل اول حج از نظر لغوي و اصطلاحي بحث شده و انواع حج و عمره هم بررسي شده است. در فصل دوم كه سيماي حج از ديدگاه قرآن مي باشد تقريباً آيات قرآن را تا حدودي موردبررسي و دسته بندي قرار داديم همچنين آيات مربوط به بناي كعبه و تاريخچه آن و آيات مربوط به محرمات وواجبات حج نيز در اين فصل بحث شده است. و اما در فصل سوم، اين فصل فلسفه حج ميباشد كه فلسفه اجتماعي ،اقتصادي و فردي معنوي را به رشته تحرير درآورده، همچنين آياتي كه مربوط به آنها درقرآن بيان شده آنها را جمع آوري كرده و در مباحث مربوط به خودشان جاي داده شده است. ودر آخر هم يك نتيجه گيري كلي از همه مباحث تحقيق به عمل آمده است. اميد به اين كه توانسته باشم اين عبادت بزرگ را كه اسلام و قرآن به آن اين قدر اهميت داده اند،با استناد به قرآن تا حدي براي همه روشن ومبرهن گردد.
چكيده حج از ديدگاه قرآن داراي جايگاه خاصي ميباشد و داراي فلسفه و احكام و مناسك معيني ميباشد كه در فصول سه گانه اين پروژه به چشم ميخورد. در فصل اول حج از نظر لغوي و اصطلاحي بحث شده و معلوم شد كه معناي لغوي حج يعني قصد زيارت و آهنگ ميباشد و معناي اصطلاحي آن انجام مناسك خاص در زمان و مكان خاص ميباشد. و نيز اشاره شد كه جج داراي انواعي همچون تمتع، قِران و افراد است. فصل دوم سيماي حج از ديدگاه قرآن است در اين فصل به تاريخچه بناي كعبه و اهميت آن واصل وجوب حج پرداخته وسپس آيات اعمال و مناسك ، محرمات مانند :جدال وفسوق، صيد وشكار كردن و… ميباشد. در دنباله نيز به واجبات حج شامل طواف، قرباني كردن، سعي وصفا ومروه و.. پرداخته شده است. فصل سوم : فلسفه حج ميباشد كه در اين قسمت ابتدا به فلسفه فردي، معنوي، اجتماعي و اقتصادي آن پرداخته شده است. در بخش اول آن خودسازي و تقريب به خدا وبعضي از اسرار اعمال بحث شده . در بخش دوم كه اجتماعي ميباشد در مورد هماهنگي و وحدت ويكپارچگي مسلمانان ميباشد. در بخش سوم كه در مورد فلسفه اقتصادي حج ميباشد اين طور به نظر ميرسد كه حج باعث رشد ورونق مادي و اقتصادي ميباشد و در جوامع اسلامي حج، حافظ منافع دنيوي و اخروي امتهاي اسلامي ميشود.
فهرست مطالب
عنوان ………………………………………………………………….. صفحه
كليات
مقدمه …………………………………………………………………………………………………….. 1
تبيين موضوع …………………………………………………………………………………………. 3
اهميت و ضرورت موضوع ………………………………………………………………………. 3
پيشينه موضوع ……………………………………………………………………………………….. 4
«بالعدل قامت السموات و الارض»،قوام آسمانها و زمين به عدل است.چنانچه تعادل را از زندگي حذف كنيم، وجودي براي هستي باقي نخواهد ماند كه عدل پايه و بنياني است كه قوام و استواري جهان به اوست.« العدل اساس به قوام العالم.»تعالي و ارتقاء جان آدمي به حيات طيبه الهي با ايجاد تعادل فردي در بستر تعامل جمعي است. تعادلي در مبدا، در مسير و در مقصد.
توسعه اي كه در عدل است در هيچ طرح و برنامه ديگري نمي توان يافت. از آن جايي كه توسعه در اسلام تنها به معناي افزايش فيزيكي نيست و جنبه هاي معنوي و ارزشي نيز اهميت دارد ، جهت گيري سياستهاي توسعه در اسلام به سمت اهداف خاصي است كه در راستا و تامين كننده هدف اصلي خلقت انسان است.انسان به خاطر همين سعه و جامعيت وجوديش، بر همه عوالم، حتي بر فرشتگان نيز برتري دارد و تنها اوست كه مي تواند حامل عشق و طلب باشد.يك عارف با سعه وجودي خود با همه جهان و همه انسانها يگانه است.
قرآن كريم ميفرمايد: انساني كه در اثر حيات پاكيزه ،جانش به سمت الله حركت كرد ، جاودانه خواهد بود و از ابديت خاص برخوردار است چون عندالله مي شود . اين حيات طيبه باعث صعود و تكامل انسان مي شود.براي تداوم حيات حقيقي و افزوني تاله آدمي، لازم است كه انسان اولاً چيزي را روي اصول علمي ببيند و ثانياً قواعد عملي آن را بپذيرد. ظهور بركات و عنايات، مرهون رشد علمي و عملي جامعه است و امت اسلامي در پرتو ايمان و عمل صالح به اين فيوضات الهي بار مي يابد.حيات واقعي كه در يك فرد به جريان مي افتد، با حيات ديگران نيز مشترك است. اساسي ترين مختص حيات، تعديل و تصعيد خودمحوري به سود انسان محوري است، كه رو به كمال دارد.
فهرست مطالب عنوان صفحه
چكيده……………………………………………………………………………………
مقدمه…………………………………………………………………………………….
فصل اول – تعادل………………………………………………………………………
- تعاريف لغوي و اصطلاحي…………………………………………………………..
- عدل……………………………………………………………………………………
- معناي اعتدال………………………………………………………………………….
- معناي عدالت………………………………………………………………………….
- واژههايي كه با عدل پيوند معنايي دارند…………………………………………..
- استقامت……………………………………………………………………………….
- قصد……………………………………………………………………………………
- قسط……………………………………………………………………………………
- وسط……………………………………………………………………………………
- توسط…………………………………………………………………………………..
- تعادل…………………………………………………………………………………..
- تعادل در مقصد (تعادل در خداشناسي)…………………………………………….
- عدل الهي………………………………………………………………………………
- عدل خدا در خلقت جهان……………………………………………………………
- تعادل در خلقت انسان……………………………………………………………….
- تعادل در مبدأ (تعادل در خودشناسي)……………………………………………..
- ضرورت تعديل در قواي طبيعي تحت فرماندهي عقل…………………………….
- نشانگرهاي رفتار و شخصيت متعادل……………………………………………….
- مراحل وصول به تعادل………………………………………………………………
- تعادل جسماني………………………………………………………………………..
- تعادل عقلاني (اجتماعي)…………………………………………………………….
- تعادل روحي (معنوي)……………………………………………………………….
- ارتباط و نحوه تأثير امور جاري و موظف و ويژه در يكديگر………………….
- نشانههاي عدم تعادل و سلامتي در امور مذكور…………………………………..
- در امور جاري (فردي)………………………………………………………………
- در امور اجتماعي……………………………………………………………………..
- در امور ويژه (معنوي)……………………………………………………………….
- تعادل در مسير (تعادل در فرمان خداشناسي)……………………………………..
- تعادل در شريعت و طريقت و حقيقت…………………………………………….
- صراط مستقيم…………………………………………………………………………
- تعادل در انسان كامل………………………………………………………………..
- انسان كامل صاحب مقام برزخ البرازخ است………………………………………
- مقام برزخيت كبري = تعادل در بين غيب مطلق و شهادت مطلق………………
- تعادل اسمايي (اسماء جمالي و جلالي)…………………………………………….
- تعادل در تشبيه و تنزيه……………………………………………………………..
- عقل حد واسط ربوبيت و عبوديت………………………………………………….
- تعادل در دو قوه عقل عملي و نظري………………………………………………
- تعادل در دو جنبه يلي الخلقي و يلي الحقي……………………………………….
- تعادل در علم و عامل………………………………………………………………..
- تعادل در عقل و قلب (عشق)……………………………………………………….
- تعادل در اقبال و ادبار قلب…………………………………………………………
- تعادل در خوف و رجاء……………………………………………………………..
- تعادل در قبض و بسط……………………………………………………………….
- يقين به خداوند موجب اعتدال آدمي ميشود………………………………………
- تعادل در هيبت و انس………………………………………………………………
- ادب پرهيز از افراط و تفريط……………………………………………………….
- تعادل در فرق و جمع (جمع الجمع)……………………………………………….
- تعادل در رضا و غضب………………………………………………………………
- تعادل در رتق و فتق…………………………………………………………………
- تعادل در انبساط……………………………………………………………………..
- تعادل در فناء…………………………………………………………………………
- تعادل در تسليم و تفويض…………………………………………………………..
- تعادل در توكل……………………………………………………………………….
- تعادل در خلوت و جلوت……………………………………………………………
- تعادل در دنيا و آخرت………………………………………………………………
- برخي از نتايج ايجاد تعادل در انسان……………………………………………….
- فصل دوم – توسعه…………………………………………………………………..
- تعريف لغوي و اصطلاحي……………………………………………………………
- توسعه از ديدگاه فلسفي……………………………………………………………..
- توسعه فرهنگي………………………………………………………………………..
- منظور از خلقت بشر، ظهور استعدادات نهاني است……………………………….
از آنجایی که آدمی بالطبع موجودی اجتماعی است و به صورت اجتماعی زندگی می کند و زندگی فردی آن تقریبا امکان پذیر نمی باشد آداب معاشرت و روابط اجتماعی در اسلام دارای اهمیت مضاعفی است و قرآن کتابی است که برای هدایت بشر آمده لذا در تنظیم روابط بین انسان و خدا ، انسان با طبیعت و انسان با انسانهای دیگر او را یاری می کند و به بیان دستوراتی برای تحسین روابط اجتماعی می پردازد که این آداب گاهی جنبه حقوقی دارد و گاهی جنبه اخلاقی ما بنا داریم در این رساله آداب معاشرت را مورد بررسی قرار داده ، شأن نزول ، نظرات مفسران و روایاتی که در بیان آیات آمده است را مورد کنکاش قرار دهیم .
پیشینه موضوع
چون معاشرت و ارتباط از آغاز خلقت انسان بین افراد رایج بوده است قرآن به عنوان کتاب هدایت ، در آیات زیادی به آن پرداخته است . همچنین در روایات نبوی هم از آن بحث شده است بدین روی این دو ، منبع مهم برای بررسی مسائل مورد بحث ما شناخته می شوند . در تبیین پیشینه باید نخستین پیشینه ها را در موضوعات مطرح شده در کتب تفاسیر و کتب اخلاقی جستجو نمود که به تدریج در این مورد کتب مستقلی تألیف یافته است و در دوران اخیر نیز این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گرفته است که می توان به برخی از کتب مستقل در دوران معاصر اشاره نمود . ازجمله : اخلاق معاشرت ( جواد محدثی ) ، اخلاق و معاشرت در اسلام ( علی قائمی )
فهرست
مقدمه …………………………………………………………………………………………………………. 1
کلیات…………………………………………………………………………………………………….. 2
تبیین موضوع …………………………………………………………………………………………… 2
اهمیت و ضرورت موضوع…………………………………………………………………………… 2
انگیزه انتخاب موضوع ………………………………………………………………………………… 2
پیشینه موضوع ………………………………………………………………………………………….. 3
سؤالات ………………………………………………………………………………………………….. 3
روش تحقیق ……………………………………………………………………………………………. 3
فرضیه ……………………………………………………………………………………………………. 4
چکیده ……………………………………………………………………………………………………. 5
فصل اول ………………………………………………………………. 6
الف : شناخت لغوی …………………………………………………………………………………. 7
1- معاشرت ……………………………………………………………………………………………. 7
2- روابط………………………………………………………………………………………………… 9
ب : کاربرد قرآنی ……………………………………………………………………………………. 11
فصل اول اداره مالي اداري اداره مالي اداري ضمن ارائه خدمات به متقاضيان و مشتركين تلفني بصورت قبول تقاضا و اشتراك تلفن و تشكيل پرو.نده و رسيدگي به امور قبوض مشتركين و محاسبه در آمد و هزينهها ، خدمات تداركاتي و پرسنلي و حقوقي كليه پرسنل و كاركنان مخابرات شهرستان را به عهدهدارد كه اگر فعاليت و تداركات و پشتيباني به موقع اين اداره نباشد شايد بتوان گفت به فعاليت بقيه واحدهاي ادارات مختلف اين مجموعه بينتيجه و يا متوقف ميماند .
امور متقاضيان و امور مشتركين
با انتشار اگهي قبول تقاضاي تلفن نسبت به ثبت نام متقاضيان تلفن و فروش فيش به آنان اقدام ميشود اين ثبت نام و فروش فيش بايستي در محدوده مرز خدمات تلفني كه در طرح ايجاد امكانات مخابراتي است بايستي صورت پذيرد پس از فراهم شدن امكانات فني ، توسط واحد مذكور جهت كلي متقاضيان رديف وديعه تعيين و طي دعوتنامه اي از متقاضي نسبت به تكميل پرونده اقدام ميشود و جهت هر يك با رعايت حق تقديم فرم سيمك شي صادر و به واحد مربوطه ارسال مينمايند . پس از عودت فرم مذكور از واحد زيربط به امور متقاضيان نصبت به صدور فرم دايري تلفن و ارسال آن به واحدهاي مربوطه نسبت به بر قراري ارتباط مشتركين اقدام ميشود و پرونده مربوطه نيز از امور متقاضيان به امور مشتركين جهت استقرار در فايل مربوطه و بايگاني ميگردد .
پس از دايري هر تلفن كليه تغييرها و درخواستهاي مشتركين در واحد امور مشتركين صورت ميپذيرد كه اهم آن بشرح ذيل ميباشد .
1-تغيير نام فيش بكلي ممنوع است مگر بصورت درجا به غير فقط با تغيير مالك در صوتيكه خريدار ملك ، خريدار فيش مذكور باشد و يا اينكه متقاضي تلفن فوت نموده باشد واگذاري نوبت به احدي از ورّاث با اجازه ساير ورثه طبق گواهي مربوطه ملامانع است .
2-تعويض آدرس فيش كه با اخذ هزينه مربوطه و ارائه مدارك لازم و رعايت آئين نامه و مقررات شركت صورت ميگيرد . چون نرخ هزينه تعويض آدرس فيش در سه دوره مورد مطالعه يعني سالهاي 68و70و72 تغيير نكرده است لذا تفاوتها در در آمدهايي كه در زيل آمدهاست فقط بخاط تغييرات ميباشد كه اشاره ميشود .
فصل اول اداره مالی اداری امور متقاضیان و امور مشترکین واحد آبونمان فوائد و مضرات استفاده از کامپیوتر در آبونمان فصل دوم تشکیلات و روابط سازمانی چارت سازمانی فصل سوم معاونت اداره کل مخابرات استان تهران – مخابرات دکتر حسابی برنامه ریزی قوانین عمومیمدیریت مسائل پرسنلی شماره گذاری و اجرای پروژه خرید و تدارکات سیستمهای اطلاعاتی مالی و مدیریت فصل چهارم اداره نگهداری و بهرهبرداری ارتباط شهری شبکه کابل و هوایی بخش اطلاعات ۱۱۸ واحد تعمیر و نگهداری تلفنهای همگانی واحد واگذاری خطوط شهری بررسی امکانات فنی تعیین بوخت و مشخصات فنی یک خط تلفن تغییر مکانهای تلفنهای مشترکین تغییر نام و مکان تلفن لیست بندی کافوها نگهداری نقشههای فنی وثبت کلیه اطلاعات تعیین دفتر ودیعه دفتر حق تقدیم فصل پنجم اداره نگهداری و بهرهبرداری ارتباطات راه دور واحد تلفن راه دور و بینالمللی ارتباط نقدی ارتباط نسیه ارتباط وارده واحد تلفن بینالملل اطاق دستگاه کاریر
فصل اول اداره مالي اداري اداره مالي اداري ضمن ارائه خدمات به متقاضيان و مشتركين تلفني بصورت قبول تقاضا و اشتراك تلفن و تشكيل پرو.نده و رسيدگي به امور قبوض مشتركين و محاسبه در آمد و هزينهها ، خدمات تداركاتي و پرسنلي و حقوقي كليه پرسنل و كاركنان مخابرات شهرستان را به عهدهدارد كه اگر فعاليت و تداركات و پشتيباني به موقع اين اداره نباشد شايد بتوان گفت به فعاليت بقيه واحدهاي ادارات مختلف اين مجموعه بينتيجه و يا متوقف ميماند .
امور متقاضيان و امور مشتركين
با انتشار اگهي قبول تقاضاي تلفن نسبت به ثبت نام متقاضيان تلفن و فروش فيش به آنان اقدام ميشود اين ثبت نام و فروش فيش بايستي در محدوده مرز خدمات تلفني كه در طرح ايجاد امكانات مخابراتي است بايستي صورت پذيرد پس از فراهم شدن امكانات فني ، توسط واحد مذكور جهت كلي متقاضيان رديف وديعه تعيين و طي دعوتنامه اي از متقاضي نسبت به تكميل پرونده اقدام ميشود و جهت هر يك با رعايت حق تقديم فرم سيمك شي صادر و به واحد مربوطه ارسال مينمايند . پس از عودت فرم مذكور از واحد زيربط به امور متقاضيان نصبت به صدور فرم دايري تلفن و ارسال آن به واحدهاي مربوطه نسبت به بر قراري ارتباط مشتركين اقدام ميشود و پرونده مربوطه نيز از امور متقاضيان به امور مشتركين جهت استقرار در فايل مربوطه و بايگاني ميگردد .
فصل اول اداره مالی اداری امور متقاضیان و امور مشترکین واحد آبونمان فوائد و مضرات استفاده از کامپیوتر در آبونمان فصل دوم تشکیلات و روابط سازمانی چارت سازمانی فصل سوم معاونت اداره کل مخابرات استان تهران – مخابرات دکتر حسابی برنامه ریزی قوانین عمومیمدیریت مسائل پرسنلی شماره گذاری و اجرای پروژه خرید و تدارکات سیستمهای اطلاعاتی مالی و مدیریت فصل چهارم اداره نگهداری و بهرهبرداری ارتباط شهری شبکه کابل و هوایی بخش اطلاعات ۱۱۸ واحد تعمیر و نگهداری تلفنهای همگانی واحد واگذاری خطوط شهری بررسی امکانات فنی تعیین بوخت و مشخصات فنی یک خط تلفن تغییر مکانهای تلفنهای مشترکین تغییر نام و مکان تلفن لیست بندی کافوها نگهداری نقشههای فنی وثبت کلیه اطلاعات تعیین دفتر ودیعه دفتر حق تقدیم فصل پنجم اداره نگهداری و بهرهبرداری ارتباطات راه دور واحد تلفن راه دور و بینالمللی ارتباط نقدی ارتباط نسیه ارتباط وارده واحد تلفن بینالملل اطاق دستگاه کاریر
انبار به هر محل و فضاي كه بتوان در آن مواد اوليه قابل مصرف و شناخت انواع محصولات و يا محصولات ساخته شده و قابل فروش و يا كالاي منجر ساخته و انواع قطعات و لوازم يدكي و تجهيزات و ماشينآلات ملزومات و مجهزآلات و هرگونه متسعمل و غير قابل استفاده و اقساطي را در آن بطور منظم و سيستماتيك با مديريت معين و يا نامعلوم نگه داري كرد اطلاق ميشود.
)هدف از استقراريك مستقيم انبار:
به طور كلي هدف از ايجاد يك سيستم در يك سازمان سه هدف اساسي ميباشد:
الف- استقرار و برقراري سيستم كنترلهاي داخلي:
به طور كلي در يك سازمان تجاري رعايت دستورالعملها و بخشنامهها ي مديريتي حفاظت از دارائيها تأمين منافع سهامداران و در نهايت بهينه نمودن سيستم كاري يك نياز و اصل ميباشد كه اين شركت نيز از اين قاعده مستثني نميباشد يك سيستم كنترل داخلي داراي اجزاء و بخشهاي مختلفي ميباشد يكي از اين اجزاء و بخشها كه داراي حساسيت بسيار بالايي ميباشد بخش موجوديها و اقلام جنسي شركت ميباشد.
كه جهت اجراي هدف اساسي كنترلهاي داخلي در بخش انبار لازم به اجرا ميباشد در حقيقت با پياده شدن مستقيم گردش موجوديها چهار هدف اساسي كنترلهاي داخلي بر آورده ميگردد و البته ميزان دستيابي به اين اهداف نيز بستگي به نوع سيستم و گردش موجوديها در شركت دارد.
فهرست مطالب
عنوان
تعريف انبار ………………………………………………………………………………………………………….
هدف از استقرار يك سيستم انبار ………………………………………………………………………………..
نمونه فرمهاي مورد نياز در انبار …………………………………………………………………………………..
كنترلهاي مورد نياز هنگام دريافت كالاي فروشگاه…………………………………………………………….
مجوزهاي مورد نياز براي دريافت كالا از ا نبار…………………………………………………………………
مشخصات مكان لازم براي نگهداري كالا و تعداد انبار هاي مورد نياز در كارخانه……………………..
مشخات كارت انبار و كاروكس……………………………………………………………………………………
چگونگي ثبت اطلاعات انبار در دفاتر مالي و دراك انبار…………………………………………………….
ترتيب تنظيم فرمهاي مختلف هنگام دريافت و خروج كالا و امضاهاي مجاز لازم مغايرت انبار گرداني
معاملات و رویدادهای مالی زیر در بهمن ماه 1381 در تعمیرگاه مرکزی زرین گل انجام شده است:
1/11- ساختمان اداری در دو طبقه به مبلغ 41000000 ريال خریداری میش.د. مبلغ 25000000 ریال از آن مربوط به زمین و بقیه ی آن مربوط به ساختمان است که وجود آن به ترتیب زیر پرداخت می گردد.
الف- یک فقره چک به مبلغ 2200000 ريال
ب- بقیه طی چهار فقره سفته شامل:
سفته شماره 172502 به سررسید 15/11/1381 به مبلغ 2800000 ريال
سفته شماره 172503 به سررسید 15/12/1381 به مبلغ 10000000 ريال
سفته شماره 172504 به سررسید 15/1/1382 به مبلغ 10000000 ريال
سفته شماره 172505 به سررسید 15/2/1382 به مبلغ 16000000 ريال
2/11- مقداری اثاثه ی اداری به مبلغ 750000 ريال به طور نسیه از فروشگاه صفایی خریداری گردید.
5/11- مبلغ 1500000 ريال لوازم یدکی که قبلا وجه آن به طور علی الحساب پرداخت شده بود تحویل گرفته شد.
7/11- مبلغ 4500000 ريال وجه فروش نقدی فروشگاه به حساب جاری تعمیرگاه نزد بانک واریز گردید.
7/11- مبلغ 7500000 ريال خدمات از سوی تعمیرگاه در هفته اول بهمن ماه به مشتریان ارائه شد که مبلغ 3500000 ريال از آن نقدا دریافت و به صندوق تعمیرگاه واریز شد و بقیه آن قبلا به طور علی الحساب دریافت شده بود که به حسابهای مربوطه منظور گردید.
9/11- مبلغ 2800000 ريال قطعات و لوازم یدکی مورد نیاز از شرکت مهتاب به طور نسیه خریداری شد. شرط فروش ن/10-2/5.
بخش هایی از پروژه مالی شركت آباداني و مسكن الهيّه خراسان
1) تاريخچه فعاليت و وضعيت عمومي شركت:
1ـ1) كليات: شركت آبادانيومسكن الهيّه خراسان (سهامي خاص) در تاريخ 21/11/1377 طي شماره 13688 در اداره ثبت شركتهاي مشهد به ثبت رسيده است. موضوع فعاليّت شركت طبق اساسنامه مصوب مجمع عمومي فوقالعاده مورخ 15/11/1377 عبارتست از انجام سرمايهگذاري بطور مستقيم و غيرمستقيم دركليه بخشها و فعاليتهاي اقتصادي, ماليوبازرگاني, خدماتي, عمراني, توليدي, صنعتي, كشاورزي, دامپروري, معادنوطراحي, نظارت و ارائه خدمات مشاورهمهندسي و اجراي پروژههاي عمراني ساختماني, راهسازي و تأسيسات, سرمايهگذاري داخلي و خارجي از طريق مشاركت و يا مبادرت به خريدوفروش سهام از طريق اشخاص حقيقيوحقوقي.
فهرست مندرجات شماره صفحه ترازنامه 2 صورت سود و زيان 3 گردش سود (زيان) انباشته 3 صورت جريان وجوه نقد 4 يادداشتهاي توضيحي: الف) تاريخچه فعاليت شركت 5 ب) مبناي تهيه صورتهاي مالي 5 پ) خلاصه اهم رويههاي حسابداري 6 ت) يادداشتهاي مربوط به اقلام مندرج در صورتهاي مالي و ساير اطلاعات مالي 30ـ7
اكثر شركتها و كارخانجات جهت توليد و ارائه خدمات خود نياز به اين دارند كه اقلام مصرفي خود را در آنجا قرار مي دهند . نحوه استفاده از انبار و همچنين سيستم انبار يكي از عوامل مؤثر و مهم در امر توليد مي باشد .
انبار در شركتهاي توليدي و كارخانجات بيشتر شامل مواد اوليه ، ابزار آلات ، كالاي ساخته شده و ضايعات مي باشد . در صورتيكه در شركتها و مؤسسات خدماتي انبارها معمولاً كوچكتر از انبارهاي شركتهاي توليدي است و شامل لوازم مصرفي وابزارآلات مي باشد . در شركتهاي بازرگاني نيز انبار شامل كالاهاي خريداري شده و در واقع كالاهاي آماده براي فروش مي باشد . در اين پژوهش سعي شده است جهت آشنايي علاقمندان پيرامون انبار ، سيستم انبار ، كدينگ ، انبارگرداني و … توضيحات مختصري جمع آوري و ارائه گردد .
اين پژوهش با عنايت به سيستم انبار شركت « تجهيزات و ايمني راهها » تدوين گرديده است .
انبـار
در كليه شركتها واحدي بنام انبار وجود دارد كه در واقع مسئوليت تداركات و پشتيباني توليد را به عهده دارد و اكثر احتياجات مربوط به توليد را مرتفع مي كند . به عنوان مثال اگر در حين توليد نياز به مواد اوليه يا مواد شيميايي و يا قطعاتي از يك دستگاه باشد در صورت نبود انبار تا زمان خريداري جنس يا مواد مورد نظر توليد به حالت تعطيل درخواهد آمد . در صورتيكه با وجود انبار بسياري از اين قبيل مشكلات برطرف خواهد شد .
تقسيم انبار
به لحاظ نوع ، كاربرد ، نحوه نگهداري و حجم اقلام انبار ، انبار يك شركت معمولاً به چند انبار تقسيم مي شود كه ابن انبارها ممكن است در يك مكان و يا اينكه در چند نقطه ( احتمالاً دور از هم ) مستقر شوند مثلاً برخي از مواد شيميايي در اتاق سرد نگهداري مي شوند تا از تبخير سريع آنها جلوگيري شود . و يا الكترودهاي مخصوص جوشكاري در درون دستگاهي بنام « آون » نگهداري مي شوند تا از جذب رطوبت و اخلال در هنگام جوشكاري جلوگيري شود . دماي حرارت داخل اين دستگاه قابل تنظيم بوده ولي دماي نگهداري الكترودهاي صنعتي 350 درجه سانتيگراد ميباشد .
نگهداري برخي از اقلام مانند ضايعات توليد در فضاي باز مشكلي ايجاد نمي كند ولي قطعات فلزي و ابزارآلات را حتماً بايد در جايي مسقف و دور از معرض باران و نور آفتاب قرار داد .
با توجه به توضيحات اخير شركت « تجهيزات و ايمني راهها » انبار خود را به انبارهاي :
1- انبار مواد اوليه
2- انبار محصول
3- انبار كالاي ساخته شده
4- انبار لوازم يدكي و قطعات
5- انبار ابزارآلات
6- انبار سوخت و مواد شيميايي
7- انبار ضايعات ، تفكيك نموده است .
ذكر اين نكته قابل توجه است كه در شركت تجهيزات وا يمني راهها تفاوتي ميان انبار محصول و انبار كالاي ساخته شده وجود دارد و آن اين است كه محصول به كالايي اطلاق مي شود كه در جاي ديگري ساخته شده و فقط بابت كارهاي جانبي از قبيل رنگرزي ، گلاسبيركاري ، مونتاژ و … به شركت آورده شده است ولي كالاي ساخته شده از ابتدا در شركت ساخته مي شود .
انبار مواد اوليه نيز شامل مواد خامي است كه مستقيماً وارد خط توليد مي گردد .
انبار لوازم يدكي شامل قطعات و لوازمي است كه درون دستگاهها مورد استفاده قرار مي گيرد و در صورت خراب شدن نياز به تعويض دارند ، از قبيل بلبرينگ ، چرخ دنده ، تسمه ، واشر و … .
انبار ابزارآلات مربوط به ابزار كار و ابزاري است كه بوسيله آنها خرابي دستگاههاي توليد مرتفع مي گردد مانند انواع آچار ، پيچ گوشتي ، فنر و … .
فهرست مطالب عنوان صفحه پيشگفتار مقدمه
فصل اول : كليات تاريخچه شركت 7 انبارها 8 كدينگ 8 نحوه ورود و خروج كالا از انبار 9 فرمهاي مورد استفاده در انبارهاي شركت تجهيزات ايمني راهها 10 انبارگرداني 12
فصل دوم : شناسايي انبار مقدمه 17 هدف و اهميت انبارداري 19 انبار و انواع آن 22 انبارهاي سازمانهاي توليدي و صنعتي 27 موجوديهاي انبار ( انواع انبار ) 30 محل سازماني و تشكيلات داخل انبار 37 مشخصات انباردار 39 اهم وظايف انباردار 41 رعايت اصول ايمني و حفاظت در انبار 42 انبار اسقاط يا انبار لوازم فرسوده 43 واحد كنترل انبار يا كنترل اقلام 44
فصل سوم : طبقه بندي كالاها ، كدگذاري و تنظيم كالاها در انبار طبقه بندي كالاها 48 محاسن طبقه بندي كالاها 49 خصوصيات طبقه بندي صحيح 50 مباني طبقه بندي كالاها 51 كدگذاري كالاها 52 ضرورت و شرايط كدگذاري 54 خصوصيات يك نظام كدگذاري صحيح 55 علل استفاده از نظام كدگذاري 56 روشهاي كدگذاري 59 كدگذاري بر اساس طبقه بندي كالاها 61 كد ميله اي ( خط نما ) 62 استقرار كالاها در انبار 64 چيدن و استقرار كالاها در انبار 65 استفاده از حداكثر فضاي انبار 67 وسايل كار در انبار 69 نظامهاي خروج كالا از انبار 70 روشهاي انباركردن كالا 72
1-دربسياري مواردبنابرضرورت هاي عملياتي ،انجام مخارج جزيي وپاره اي پرداخت هاي به فروشندگان كالاوياعرضه كنندگان خدمات،به صورت مستقيم صورت مي گيرد0 به دليل تعدد دفعات وقوع اينگونه هزينه ها وبه منظور ايجادسهولت وتسريع درامرفوق وجلوگيري ازبروزوقفه درعمليات جاري ،اين قبيل پرداخت ها ازمحل وجوه تنخواه گردان ها حسب موردانجام مي گيرد.
فهرست مطالب عنوان صفحه بخش اول : مديريت و وظايف آن 1 بخش دوم : طرح حسابداري مالي 11 طرح دريافت و پرداخت 47 آيين نامه تنخواه گردان 57 بخش سوم : طرح سيستم حقوق و دستمزد 69 طرح مجوزهاي مالي 86
فصل اول: كليات تحقيق 1-1- مقدمه پيشبيني عنصر كليدي در تصميمگيري، استفاده از اطلاعات است. اين عجيب نيست، زيرا اثر بخشي نهايي هر تصميم به نتايج وقايعي بستگي دارد كه به دنبال هر تصميم روي ميدهند. توانايي پيشبيني جوانب غيرقابل كنترل اين وقايع قبل از انجام تصميم، انتخاب بهترين تصميم را تسهيل ميكند اغلب تصميم را بصورت ذيل پيشبيني مربوط ميكنند: تصميمواقعي: تصميمي كه فرض ميكند پيشبيني صحيح است + ذخيره براي خطاي پيشبيني. به طور كلي هدف از پيشبيني كاهش ريسك در تصميمگيري است و چون پيشبيني نميتواند ريسك را به طور كامل حذف كند، ضرورت دارد فرايند تصميمگيري بطور صريح نتايج عدم اطمينان باقيمانده براي پيشبيني را در نظر بگيرد. يكي از مهمترين قسمتهاي اقتصاد كه تصميمگيري و پيشبيني جزء لاينفك آن محسوب ميشود بازارهاي سرمايه ميباشد. اقتضاء اين بازارها به گونهاي است كه سرمايهگذاران را مجبور ميسازد كه هر لحظه با توجه به اطلاعات موجود و محدوديتها، تصميمات و پيشبينيهاي سرمايهگذاري خود را اجراء نمايند. لذا فعالان اين بازارهاي سرمايه نيازمند اطلاعاتي مربوط و قابل اتكا جهت تصميمگيريهاي خود هستند. ليكن اينكه كدام اطلاعات و متغيرها كه تصميمگيرندگان بازار سرمايه از آنها در جهت پيشبينيهاي صحيح خود استفاده مينمايند مربوط و داراي محتواي اطلاعاتي ميباشد و استفاده از آنها منجر به تصميم درست و به تبع آن پيشبيني وقايع آينده ميشود، موضوعي است كه محققين سالهاي مديدي را جهت جواب دادن به اين مسأله صرف كردهاند.
فهرست مطالب
عنوان ……………………………………………………………………………………………….. صفحه
چکیده…………………………………………………………………………………………………………. 1
فصل اول: كليات تحقيق…………………………………………………………………………………. 2
فرايند تدوين استانداردهاي حسابداري، فرايندي مستمر و پوياست كه در واكنش به تغيير شرايط و تحولات محيط داخلي و بينالمللي و با هدف ارتقاي شفافيت گزارشگري مالي، تغيير و تجديدنظر در استانداردهاي موجود يا تدوين استانداردهاي جديد را ايجاب ميكند. در اين فرايند يكي از سياستهاي اصلي سازمان حسابرسي استفاده از استانداردهاي حسابداري مراجع حرفهاي معتبر بويژه استانداردهاي بينالمللي حسابداري در تدوين استانداردهاي حسابداري با درنظرگرفتن شرايط داخلي کشور است.
در تجديد نظر اين استاندارد، از استاندارد بينالمللي حسابداري شماره 27 ”صورتهاي مالي تلفيقي و جداگانه“ و نتايج تحقيقات انجام شده توسط کارشناسان مديريت تدوين استانداردها استفاده شده است.
پيش نويس اين استاندارد براي نظرخواهي عمومي منتشر گرديد و تمام نظرات و پيشنهادات دريافتشده در كميته تدوين استانداردهاي حسابداري بررسي و اصلاحات لازم اعمال گرديد و نهايتاً استاندارد توسط کميته فني تصويب شد.
به دليل اهميت بسزاي جريانهاي نقدي درموقعيت هاي واحدهاي اقتصادي ضرورت آن براي ادامه بقاي آنهاپيش بيني جريانهاي نقدي به عنوان يكي از اجزا ءلاينفك برنامه ريزي مالي ،ازموضوعات مهمي است كه مورد توجه مديران خاص مديران واحدهاي اقتصادي قراردارداين امر ازچنين اهميتي برخورداراست كه جريانهاي نقدي واحدهاي اقتصادي را ميتوان به جريان گردش خون در بدن تشبيه كرد.همچنين صورت جريانهاي نقدي مورد استفاده گروههاي مختلف از جمله سرمايه گذاران واعتباردهندگان ،واحدهاي دولتي مورد استفاده قرارمي گيردوازسوي ديگر سرمايه گذاران واعتباردهندگان براي اتخاذ تصميمات به صورت جريان نقدي علا قه مند هستند زيرا اغلب مدل هاي اوراق بهادار يا روشهاي ارزيابي وهمچنين تاثير آن بربازده سهام وواحدهاي اقتصادي مبتني برجريانهاي نقدي آتي است امروزه تجزيه وتحليل صورتهاي مالي وتجزيه وتحليل صورتهاي مالي وهمچنين صورتهاي مالي و.همچنين ترازنامه وسودوزيان نقش به سزايي در پيش بيني روند شركتهاي سهامي دربازار بورس سهام رادارد وميتواند نقش بسيار مهمي در كاهش نوسانات بازار را ايفا ميكند واز ديد درون سازماني توانائي پيش بيني نتايج آتي،خصوصا جريانهاي نقدي اداره اموررادركاراترين شكل خود امكان پذير ميباشد وبه اتخاذ تصميمات بهينه عملياتي وسرمايه گذاري وتامين مالي منجر مي شود از ديد برون سازماني نيز اطلاعات مربوط به جريانهاي نقدي به خصوص جريانهاي نقدي عملياتي مبناي مناسبي براي تصميم گيري اقتصادي گروه هاي ذينفع برون سازماني فراهم ميكند.
فصل اول : کلیات تحقیق
a. مقدمه (بیان مسأله)……………………………………………… 1
b. ضرورت ……………………………………………………….. 2
c. اهمیت موضوع …………………………………………………. 2
d. سوال اصلی …………………………………………………….. 3
e. فرضیات……………………………………………………….. 4
f. قلمرو………………………………………………………….. 5
g. کلید واژه های اصلی ……………………………………………… 5
فصل دوم : ادبیات نظری
2-1) مروری بر ادبیات نظری …………………………………………………. 6
3-1) تاریخچه پیدایش صورتهای جریان نقدی……………………………………… 7
4-1) مفاهیم و تعاریف وجوه نقد………………………………………………… 8
5-1) مزایای صورت جریانهای نقدی……………………………………………. 9
6-1) ماهیت صورت جریانهای نقدی……………………………………………. 10
7-1) تجزیه و تحلیل صورتهای مالی ……………………………………………. 12
8-1) ابزارهای اصلی تجزیه و تحلیل صورتهای مالی ……………………………… 13
9-1) نسبتهای مالی ………………………………………………………….. 13
1-9-1- نسبتهای نقدینگی …………………………………………………….. 14
2-9-1- نسبتهای فعالیت………………………………………………………. 14
3-9-1- نسبتهای اهرمی……………………………………………………… 15
4-9-1- نسبتهای سود آوری…………………………………………………… 15
تعریف نسبتهای مالی مبتنی بر صورت جریانهای نقدی ………………………………. 16
1-10-1- الف) نسبتهای توانایی پرداخت و ایجاد نقدینگی……………………… 16
اين تحقيق از پنج فصل تشكيل شده است. فصل اول مربوط به كليات تحقيق كه در اين فصل مسئله تحقيق، فرضيهها، جامعه آماري، محدوديتهاي تحقيق و … ارائه شده است. فصل دوم مربوط به پيشينه تحقيق كه اين فصل به سه بخش مجزا تقسيم شده است. بخش اول بودجهبندي و روشهاي بودجهبندي، بخش دوم عوامل مؤثر بر پيادهسازي بودجهريزي عملياتي و بخش سوم مربوط به سابقه كشورها در زمينه بودجهريزي است. فصل سوم مربوط به روش تحقيق كه روش آزمون فرضيهها در اين فصل به تفسير ارائه گرديده است. فصل چهارم تجزيه و تحليل فرضيههاي تحقيق، كه هر كدام از فرضيهها به تفكيك مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. و فصل پنجم نتيجهگيري و پيشنهادات مربوط به تحقيق كه پيشنهادات تحقيق را به سه دسته پيشنهادات مربوط به نتيجه، پيشنهادات براي تحقيقات آتي و پيشنهادات كاربردي تقسيم نمودهايم.
فهرست مطالب
عنوان
پيشگفتار……………………………………………………………………………. 1
فصل اول:کلیات تحقیق………………………………………………………………….. 3
1-1 مقدمه ……………………………………………………………………… 4
1-2. بیان مسئله……………………………………………………………….. 4
1-3.ضروریت و اهمیت تحقیق………………………………………………….. 6
1-4.اهداف تحقیق………………………………………………………………….. 7
1-5.فرضیه های تحقیق……………………………………………………………… 7
1-6.متغیرهای تحقیق……………………………………………………………….. 8
1-7.روش تحقیق…………………………………………………………………… 8
1-8.ابزار گردآوری داده های تحقیق…………………………………………………….. 9
1-9.جامعه آماری و نمونه گیری………………………………………………………. 9
1-10.روش تجزیه و تحلیل داده ها……………………………………………………. 9
1-11.قلمرو تحقیق………………………………………………………………… 10
1-12.تعاریف عملیاتی…………………………………………………………… 10
1-13.محدودیتهای تحقیق…………………………………………………………… 14
1-14.جمعبندي و نتيجهگيري……………………………………………….. 14
فصل دوم:پیشینه تحقیق……………………………………………………………….. 15
2-1 مقدمه …………………………………………………………………………. 16
2-2.بودجه بندی و انواع روشهای بودجه بندی………………………………………….. 17
وجود اطلاعات مالي در خود اعتماد، لازمه بقاي جامعه امروزي است و تصميم گيري اقتصادي به اطلاعات قابل اعتماد و اتكا نياز دارد و نقش حسابرسي، اعتبار دهي به صورتهاي مالي است كه باعث حصول اطمينان از مطلوبيت در ارائه قابليت اعتماد صورتهاي مالي مي شود.
هدف اصلي تحقيق حاضر، بررسي فهاليتهاي حرفه حسابرسي در ايران در اعتبار دهتي به صورتهاي مالي ميباشد و در اين راستا، انعكاس آن بر قيمت سهام بررسي شده است.
جامعه آماري مورد بررسي در مورد فرضيه اول، شركتهاي پذيرفته شد. در بورس اوراق بهادار تهران كه سال مالي آنها سالهاي 81 و 82 ميباشد براي فرضيات دوم تا چهارم، پرسشنامهاي بين سهامداران، كارگزاران و مديرات و كارشناسان بورس اوراق بهادار تهران توزيع گرديد.
در اين تحقيق از روش كتابخانهاي براي جمع آوري اطلاعات نظري ومباني تحقيق استفاده شده است همچنين با استفاده از اين روش، اطلاعات مربوط به فرضيه اول جمع آوري شد.همچنين ار روش تحقيق ميداني براي توزيع پرسشنامه استفاده شده است.
براي آزمون فرضيه اول از توزيع فيش در سطح اطمينان 95% و براي آزمون فرضيات دوم تا چهارم از آزمون نسبت p در يك جامعه در سطح اطمينان 95% استفاده شده است. در نهايت نتيجه گيري كلي زير بدست آمد:
با 95% اطمينان ميتوان ادعا كرد كه بين نوع اظهار نظر حسابرس و قيمت سهام رابط معني داري وجود دارد.
1-3-ضرورت و اهميت تحقيق
متأسفانه در ايران به علت آشنا بودن بسياري از اقشار جامعه حسابرسي، نبودن ضوابط و مقررات مربوط و يا ضمانتهاي اجرايي پيشوانه آنها و بي توجهي كارگزاران بورس و ساير دست انداركاران از نتايج و يا يافتههاي حسابرسي كه مستلزم صرف مبالغ هنكنفي است استفاده بهينه صورت نميگيرد و از پيامدهاي اين امر تصميم گيري نامناسب سرمايه گذاران و در نتيجه عدم تخصيص بهينه سرمايه و كارايي بازار است. بنابراين، مطالعه و پژوهش موضوع ضروري به نظر ميرسد و نتايج حاصل از تحقيق، قابل استفاده براي سرمايهگذاراي و بازار سرمايه است.
1-4-فرضيه هاي تحقيق
در تحقيق حاضر چهار فرضيه مورد بررسي قرار ميگيرد كه به شرح زير ميباشد:
فرضيه اول: شرطهاي گزارش حسابرسي در زمان انشار، قيمت سهام را تحت تاثير قرار داده و اين تاثير در ضريب پاسخ سود منعكس ميشود.
فرضيه دوم: گزارشهاي حسابرسي مقبول بر قيمت سهام شركتها تاثير مثبت دارد.
فرضيه سوم: نظر مردود گزارش حسابرسي باعث كاهش قيمت سهام شركت ميشود.
فرضيه چهارم: گزارش حسابرسي به صورت عدم اظهار نظر بر قيمت سهام تاثير منفي دارد.
در سالهاي آغازين هزاره سوم كشورهاي جهان سعي دارند كه سهم بيشتري از تجارت جهاني را به خود اختصاص دهند. براي نيل به اين هدف بايد بتوانند توان رقابت پذيري خود را افزايش دهند و اين امر جز از طريق ارتقاي بهره وري امكان پذير نخواهد بود. بررسي سهم رشد بهره وري كل عوامل توليد در رشد اقتصادي در كشورهاي توسعه يافته يا در حال گذار بيانگر اين واقعيت است كه در دو دهه گذشته در اين كشورها سعي شده سهم عمده اي از رشد اقتصادي از طريق رشد شاخص هاي بهره وري كل عوامل تامين شود. در صورتيكه كشور ايران بخواهد سطح توسعه يافتگي خود را به سطح كشورهاي فوق برساند بجز ارتقاي بهره وري سازو كار ديگري دراختيار ندارد. -2تاريخچه بهره وري به طور رسمي و براي نخستين بار لغت بهره وري توسط فردي به نام كنه در سال 1376 ميلادي در مقاله اي به كار برده شد. بيش از يك قرن بعد يعني در سال 1883 ميلادي شخص ديگري به نام ليتر بهر وري را قدرت و توانايي توليد كردن تعريف كرد و در واقع اشتياق به توليد كردن را همان بهره وري دانست. از اوايل قرن بيستم اين لغت داراي مفهوم دقيق تري شد و براي اولين بار در تعريف آن ارتباط بين ستانده و داده مطرح شد. در سال 1900 ميلادي ارلي بهره وري را ارتباط بين بازده و وسايل كار به كار رفته براي توليد بازده تعريف كرد. و بالاخره شخصيت هاي حقيقي و حقوقي تعاريف ديگري از بهره وري به شرح زير مطرح ساختند: سازمان همكاري اقتصادي اروپا: در سال 1950 تعريف كامل تري از بهره وري به شرح زير مطرح ساخت: بهره وري خارج قسمت بازده به يكي از عوامل توليد است به دين ترتيب مي توان از بهره وري سرمايه ، بهره وري مواد و … نام برد. استر فيلد: بهره وري را نسبت بازده سيستم توليدي به مقدار يك يا چند عامل توليد استفاده شده تعريف كرد. اشتاينر: از بهره وري به عنوان معيار عملكرد يا توانايي موجود براي توليد كالا يا خدمت يادكرد . سيگل: بهره وري را نسبت ميان ستانده و نهاده مرتبط با عمليات توليدي مشخص و معيين تعريف مي كند.
براساس قوانين و مقررات موجود تثبيت، استحكام و حفظ حقوق و مالكيت مشروع افراد و تضمين اعتبار رسمي براي اسناد از طريق اجراي قوانين و مقررات ذيربط و ثبت شركتهاي تجاري و غير تجاري و ثبت علايم و اختراعات و مالكيت صنعتي و حمايتهاي قانوني آنها و اجراي مفاد اسناد رسمي از جمله مهمترين اهداف پيش بيني شده براي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور است.
وظايف مهم :
مهمترين وظايف سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به شرح زير است:
- اجراي تمامي قوانين و مقررات و ضوابط مربوط به ثبت اسناد و املاك در سطح كشور و كليه وظايفي كه مطابق قوانين و مقررات ساير وزارتخانه ها و سازمانهاي دولتي در جهت همكاري با آنها به عهده سازمان ثبت اسناد و املاك محول گرديده است.
- تنظيم روابط حقوقي افراد و ختم دعاوي و استقرار مالكيت و جلوگيري از دعاوي ناشي از روابط مالي و تامين حقوق صاحبان اموال از طريق اجراي قوانين و مقررات مربوط.
- صدور پروانه و اجازه اشتغال به كار سر دفتران و دفترياران اسناد رسمي و ازدواج و طلاق و اجازه گواهي امضاي سردفتران اسناد رسمي طبق مقررات مربوط و اعمال نظارت بر حسن جريان امور دفاتر مذكور. – ثبت شركتهاي تجاري و موسسات غيرتجاري داخلي و خارجي در ايران براساس مقررات موضوعه. – ثبت علايم تجارتي و اختراعات داخلي و خارجي در ايران طبق ضوابط قانوني. – حمايت از اسناد رسمي تنظيمي در قالب اجراي مفاد اسناد رسمي با توجه به مقررات و آيين نامه هاي مربوط و حل و فصل اختلافات افراد ناشي از روابط مالي آنها با يكديگر و اعتبار بخشيدن به عقود و اسناد رسمي تنظيمي در دفاتر و حمايت و نظارت برامور مربوط به مشاورين املاك و خودرو.
- فراهم نمودن موجبات اجراي كامل طرح تهيه نقشه هاي بزرگ مقياس (كاداستر) و تطبيق و تكميل نقشه هاي مذكور با مدارك ثبتي در سطح كشور به منظور افزايش دقت در تعيين حدود املاك و برقراري سيستم رقومي به جاي سيستم دستي و توصيفي ثبت اسناد و املاك و نگهداري اطلاعات و پرونده هاي ثبتي به طريق مكانيزه با استفاده از امكانات كامپيوتري در سطح كشور.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
تاريخچه حسابداري………………………………………………………………………… 1
تشكيلات……………………………………………………………………………………. 1
اهداف………………………………………………………………………………………. 2
وظايف مهم………………………………………………………………………………… 2
حسابداري………………………………………………………………………………….. 4
نحوه صدور چك………………………………………………………………………….. 7
فيشهاي مورد استفاده در ادارات ثبت……………………………………………………… 8
دفاتر موجود در حسابداري………………………………………………………………… 8
ليست حقوقي……………………………………………………………………………….. 10
تهيه ليست حقوقي كارمندان……………………………………………………………….. 10
محاسبه كسورات…………………………………………………………………………… 10
ماليات بر درآمد حقوق…………………………………………………………………….. 13
ليست اضافه كار……………………………………………………………………………. 15
دفتر درآمدهاي سپرده……………………………………………………………………… 16
نحوه ارسال ليستهاي پرداختي سپرده به اداره سپرده ها……………………………………. 20
ضمائم لازم جهت ليست پرداختي سپرده………………………………………………….. 21
اقتصادانان هر كدام بسته به مورد در كتابهاي خود مباحثي را به موضوع سود يا زيان ( سرمايه ) اختصاص داده اند ذيلا به اختصار قسمتي از نطربات بعضي از معروف ترين اقتصاددانان جهان را در خصوص موضوع ارائه مي گردد .
نظريه آدام اسميت : آدام اسميت اقتصادان شهير انگليسي و پدر علم اقتصاد سود را چنين تعريف كرده است : هر كس از پول خود درآمدي بدست مي اورد بايد يا از كار خودش يا از سرمايه خود يا از زمين خودش آن درامد را به دست آورده باشد … درآمدي كه ناشي از سرمايه است به وسيله شخصي كه آن سرمايه را به كار انداخته يا مديريت كرده سود ناميده مي شود .
درمورد علل افزايش يا كاهش سود اسميت معتقد است : ( ( بالا رفتن و پايين آمدن سود سرمايه بستگي به همان عللي دارد كه باعث بالا رفتن و سقوط مزد كارگر مي شود يعني افزايش ويا كاهش موقعيت ثروت جامعه ولي اثر همين علل روي اين هر دو به يكسان نيست .
افزايش ثروت كه باعث بالارفتن مزدهاست باعث كاهش سود مي گردد وقتي سرمايه بسياري از بازرگانان ثروتمند به يك نوع دادوستد سوق داده شود رقابت طبيعي آنان خواه ناخواه باعث پايين آمدن سود مي گردد هنگامي كه درتمامي دادوسندهاي مختلف انجام شده در جامعه افزايش مشابه اي در سرمايه به وجود ايد همان رفابت اثر مشابه اي را در همه آنها پديد مي آورد .
اسميت نه فقط كاهش سود را موجب زوال تجارت و عدم ترقي اقتصادي كشور نميداند بلكه بر اين باور است كه وقتيكه سود كاهش مي يابد بازرگانان شكايت برمي دارند كه تجارت رو به تنزل است گو اينكه تنزل سود اثر طبيعي و قهري ترقي روز افزون است و يا اينكه نشانه آن است كه سرمايه اي بيشتر از گذشته به كار افتاده است .
صنايع مادر با بالا رفتن قيمت هميشه شكايت از آثار بد مترتب بر مزدهاي زياد دارند و مي گويند اين امر باعث كاهش فروش كالاهايشان در داخل و خارج كشور شده است ولي چيزي راجع به آثار بد سودهاي كلان خود بر زبان نمي اورند اين بازرگانان درباره آثار زيان آور و مخرب سودهاي خود سكوت مي كنند وفقط درباره اثرات بد ناشي از كار ساير مردم شكايت دارند .
فهرست مطالب
عنوانصفحه
تعريف سود و زيان ………………………………………………………………………………. 1
برخی بر این باورند که ثروت جز مقدار معینی پول چیز دیگری نیست . زیرا پول وسیله بازرگانی و سوداگری است . جمعی دیگر در مخالفت با این نظر برآنند که پول چیزی بر ساخته و اعتباری است . زیرا اگر کسانی که آن را به کارمی برند از رواجش بیندازند دیگر ارزشی نخواهد داشت .
ارسطو- کتاب سیاست قرن چهارم پیش از میلاد
بازار سرمایه در ایران یک بازار ناشناخته است و در این بازار روزانه هزاران سرمایه گذار پول خود را به امید دستیابی به ثروت بیشتر سرمایه گذاری می نمايند در این میان برخی به هدف خود دست می یابند و برخی ديگر سرمایه خود را از دست می دهند.
بازده سهام یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین سرمایه گذاری است .
افراد حقیقی و حقوقی با انگیزه های مختلف سرمایه گذاری می کنند ، اما به دست آوردن سود و افزایش ثروت در نهایت هدف مشترک تمامی سرمایه گذاریها می باشد .
موضوعات
فصل 1 1: موضوع تحقیق 2: اهمیت موضوع 3: دلیل انتخاب موضوع 4: مواد و ملزومات مورد نیاز برای تحقیق
فصل 2 پيشينه تحقيق مباني نظري مقدمه قیمت هرسهم به سود هر سهم و سایر معیارهای ارزشگذاری 1-فرضیه ریسک گریزی تضمین کننده فروش اوراق بهادار 2-فرضیه بیمه ضمنی در مقابل مسئولیت های قانونی 3-فرضیه قدرت انحصاری 4-فرضیه شهرت ( اعتبار ) موسسات تامین سرمایه 5-فرضیه حباب سفته بازی 6- فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی 7- فرضیه علامت دهی 8- فرضیه بازارهای « سهام جدید داغ » 9- فرضیه « گرایشات و علائق زود گذر » و فرضیه « عکس العمل بیش از اندازه » سرمایه گذاران 10- فرضیه انتشار سهام جدید طی دوره های حجم بالای انتشار روش تحقیق و آزمون فرضیات فرضیات تحقیق فرضیه اول : عملکرد کوتاه مدت کل ( تعدیل نشده ) سهام جدید بیشتر از عملکرد کوتاه مدت بازار است . فرضیه دوم :عملکرد بلند مدت کل ( تعدیل نشده ) سهام جدید کمتر از عملکرد بلند مدت بازار است . فرضیه سوم : رابطه میان عملکرد بلند مدت سهام جدید با حجم معامله سالانه آن منفی است . فرضیه چهارم : رابطه میان عملکرد بلند مدت سهام جدید باندازه شرکت مثبت است. فرضیه پنجم : رابطه میان عملکرد بلندمدت سهام جدید با عملکرد کوتاه مدت تعدیل شده سهام جدید منفی است . تعاریف عملیاتی واژه ها سهام جدید بازده سهام بازده تعدیل شده سهام جدید (بازده غیر عادی سهام جدید ) دوره کوتاه مدت دوره بلند مدت عملکرد بلند مدت بازار عملکرد بلند مدت کل ( تعدیل نشده ) سهام جدید عملکرد بلند مدت تعدیل شده سهام جدید عملکرد کوتاه مدت تعدیل شده سهام جدید ( عرضه اولیه زیر قیمت سهام جدید ) حجم سالانه معامله سهام جدید روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه ها تحقیقات انجام شده در ایران یافته های تحقیق : عملکرد بلند مدت سهام جدید بر مبنای انتشار عملکرد بلند مدت سهام جدید بر مبنای بازده اولیه عملکرد بلند مدت سهام جدید بر مبنای اندازه شرکت عملکرد بلند مدت سهام جدید بر مبنای حجم معامله عملکرد بلند مدت سهام جدید بر مبنای صنعت بازده های غیر عادی سهام جدید آزمون فرضيه ها و تفسير نتايج آزمون فرضیه اول آزمون فرضیه دوم آزمون فرضیه های سوم و چهارم و پنجم رگرسیون چند متغیره مفهوم سود مدیریت سود ابزار های مدیریت سود ماهیت سود اهداف و دلایل اندازه گیری سود نقش اطلاعاتی سود نقش سود در شرکت کیفیت سود رفتار سود در نوشته های حسابداری عوامل موثر بر قیمت و P/E اطلاعات حسابداری و قیمت سهام ارتباط بین سود و ارزش سهم در شرایط اطمینان و بازار کامل ارتباط بین سود و ارزش سهام در شرایط عدم اطمینان و بازار تناقص تاثیر اظهار نظر حسابرسان بر قیمت سهام سود سهام ماهیت سود سهام سود سهام می تواند به اشکال زیر توزیع شود : عادی : خاص : انواع سود سهام : 1- سود نقدی سهام : 2- سود غیر نقدی سهام : 3- سود تصفیه : 4- سود تعهد شده : 5- سود سهمی : تاریخهای مرتبط با سود سهام : تاریخ پیشنهاد و اعلام سود سهام : تاریخ شناسایی سهامداران مشمول سود : تاریخ موثر شناسایی سهامداران مشمول سود : تاریخ پرداخت سودسهام: محدودیتهای تقسیم سود : بازده سهام حداکثر شدن سود به عنوان یک معیار حداکثر شدن عایدی هر سهم به عنوان یک معیار : حداکثر شدن قیمت سهم : تفاوت مطلوبیت سهامداران : محاسبه بازده هر سهم : روشهای محاسبه بازده سهام : 2- روش نسبت درآمد به قیمت : روشهای محاسبه بازده سهامداران :
فصل 3 نتیجه گیری نتیجه گیری و پیشنهادات پیشنهادات حاصل از نتایج آزمون به سرمایه گذاران در ارتباط با خرید سهام جدید موضوعات پیشنهادی برای تحقیقات آتی
یکی از عواملی که در توسعه و رشد بازار سرمایه نقش موثری دارد آشنایی سرمایه گذاران و معامله گران بازار سرمایه با روشهای تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و افزایش توان تحلیل گیری آنهاست . بی شک از طریق تجزیه وتحلیلدقیق و هوشیارانه می توان ریسک بازار سرمایه وتجزیه و تحلیل دقیق و هوشیارانه می توان ریسک بازار سرمایه یا مخاطره سرمایه گذاران را تقلیل داد و جلوی ضرر و زیان افراطی و ناشی گری حاصل از برایند سرمایه گذاری را خنثی نمود. با توجه به سیاست های اخیر بورس اوراق بهادار در خصوص گسترش جغرافیایی و موضوعی بورس که در پی آن تالارها متعدد منطقه ای در اقصی نقاط کشور ایجاد شده است یقیناً می طلبد که فرهنگ عامه سرمایه گذاری در بازار سرمایه تقویت گردد. یکی از این عوامل موثر و تقویت کننده که به نوبه خود می تواند سبب تداوم رشد و توسعه بورس اوراق بهادار گردد و سر منشا گفتمان بهتری در مدیریت نقدینگی جامعه و مبحث فاینانس شرکتها باشد بدون تردید گسترش آموزشهای مورد نیاز جهت انجام معاملات سود مند و در وهله بعد آموزشهای لازم در خصوص مهارت تحلیل گری و تجزیه و تحلیل اوراق بهادار است. زیرا هر اندازه که بینش و درک سرمایه گذاران و معامله گران در این زمینه ها افزایش یابد از رکودهای لحظه ای ، ترقی قیمتها بصورت حبابی و واکنش های نابهنگام در معاملات جلوگیری می کند و نه تنها شفافیت و روشنگری در معاملات را تقویت می کند بلکه بازار را به سمت و سوی کارا بودن سوق خواهد داد. بدیهی است که این امر با افزایش انگیزش ، رقم معاملات در بورس را نیز ترقی داده و از نظر حجم معاملاتی فاصله بورس ایران را با کشورهای هم ردیف خود کاهش خواهد داد. با این مقدمه کوتاه مقاله حاضر بیان می دارد که در خصوص آنالیز قیمت سهام و سرمایه گذاری در داراییهای مالی در ادبیات مالی سه دیدگاه کلی وجود دارد که شامل روش بنیادین (fundamental) روش چارتیست یا تکنیکال (technical) و روش تئوری مدرن پرتفولیو (MPT) است که در ادامه این مبحث به آنها پرداخته می شود.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه بررسی
فصل اول: سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار
سود آوری
نسبت قیمت به درآمدثبات نسبی سود آورینقد شوندگی
درصد سهام
ترکیب سهامداران
اطلاع رسانی
عوامل کلان و سفارش خرید و فروش و انواع آن
فصل دوم: انواع معاملات و مراحل انجام آنها
انواع معاملات
مراحل انجام معاملات انفرادی
مراحل انجام معاملات گروهی (ددد)
مراحل انجام معاملات گروهی (ررر) و انواع آن
فصل سوم: سهامداران چه حقوق و تعهدی دارند
حق سهیم شدن در سود شرکت
حق تقدم در خرید سهام جدید شرکت
حق غیر مالی
حق رای
حق انتقال سهم
تعهدات سهامدار
اصول سرمایه گذاری بلند مدت
فصل چهارم: 10 نکته برای سهامداران
فصل پنجم: شاخص کل و بازده پر تفوی
مفهوم شاخص
شاخص کل در سال 1382
مفهوم P/E
حسابداری
تورم
تفسیری دیگر P/E
تنها به اتکای P/E سهام نخرید
فصل ششم: تفاوت افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و اندوخته در چیست
در این تحقیق در ابتدای امر سعی بر آن شده تا معنی و مفهوم محراب در فرهنگهای لغت و همچنین جایگاه آن در ادبیات عرفانی ارائه شود . در مرحله بعد تقسیم بندی های مختلف و نظریاتی که در مورد ریشه محراب و منشا پیدایش این نقش می باشد مورد بررسی قرار گرفته و در مورد هر کدام توضیحات لازم ارائه شده است ؛ به عنوان مثال در مورد محرابی در اسلام پس از عنوان نظریه ، به موضوعاتی از قبیل محرابهای اولیه ، نقش محراب در مساجد ، مشهورترین محرابهای جهان اسلام ، محراب در معماری اسلامی و … اشاره شده است ؛ و یا در مورد نظریه محراب و مهرابه پس از توضیح ارتباط محراب با مهرابه های آئین مهری ، به توضیح در مورد شکل مهرابه ها ، تمثیل کشتن گاو ، مهرابه های ایران و … پرداخته شده است .
پس از بررسی ارتباط نمکدانهای عشایری ایران با نقش محراب ؛ طرحهای مختلف محرابی را به همراه عکسهای مربوط به آن شرح داده ایم ؛ و در انتها نیز علاه بر بررسی نماد در قالیهای محرابی و جانمازی ، به بررسی چند نمونه از قالیهای محرابی موجود در موزه فرش پرداختیم .
با امید به اینکه تحقیق حاضر مورد توجه قرار بگیرد .
فهرست مطالب
فصلاول
مقدمه و بيان مساله (1-1
پيشينه تاريخي تحقيق (1-2
فصل دوم : مواد و روشهای تحقیقفصل دوم : مواد و روشهای تحقیق
1-2) نوع و روش تحقیق
2-2) فرضیه تحقیق
3-2) اهداف تحقیق
فصل سوم : یافته های تحقیق
1-3) معانی محراب در فرهنگهای لغت فارسی و عربی
2-3) محراب در ادبیات عرفانی
3-3) تقسیم بندی کلی در مورد منشا پیدایش نقوش محرابی
4-3) پوست حیوانات
5-3) محرابی در اسلام و رابطۀ آن با مهرابه ها
1-5-3) محرابهای اولیه
2-5-3) نقش محراب در مساجد و دیگر اماکن مذهبی
3-5-3) مشهورترین محرابهای جهان اسلام
4-5-3) محراب در معماری اسلامی
6-3) محراب کلیساها و وجه تشابه و تفاوت آنها با محراب مساجد
7-3) محراب در آئین مهری
1-7-3) مهرابه در آئین مهر
2-7-3) شکل مهرابه ها
3-7-3) تمثیل کشتن گاو
4-7-3) بررسی نقش غار در آئین میترا
5-7-3) مهرابه های ایران
8-3) رنگ در محراب
9-3) کتیبه های تزئینی محرابها
10-3) ارتباط نمکدانهای عشایری ایران و نقش محراب و انعکاس نقوش شبیه به آن بر روی انواع تاچه های بختیاری
11-3 ) قاليهاي محرابي
1-11-3)طرح محرابي ستوندار
2-11-3) طرح محرابي قنديلي
3-11-3) طرح محرابي درختي
4-11-3) طرح محرابي گلداني
5-11-3) طرح محرابي دورنما
6-11-3) طرح سجاده اي (طرح سجاده شاه عباسي)
7-11-3) تفاوت قاليچه هاي طرح سجاده اي با قاليچه هاي سجاده
در اين پروژه به منظور ارائه شرايط بهينه و قابليت جذب مناسب مواد رنگزاي طبيعي مختلف توسط الياف اكريليك رنگرزي اين ليف با 3 رنگزاي طبيعي قرمزدانه – اسپرك و پوست گردو و در شرايط مختلف و با دندانه هاي زاج سفيد و دي كرومات پتاسيم و همچنين به 3 روش پيش دانه – همزمان – پس دندانه كه اين عملياتها به منظور ارائهمناسبت ترين روش با بهترين خواص شستشوئي مورد بررسي قرار مي گيرد .
1-2- پيشينة تحقيق :
در رابطه با استفاده از مواد رنگزاي طبيعي به منظور رنگرزي الياف طبيعي و مصنوعي تحقيقاتي به انجام رسيده و همچنين كنفرانسهايي نيز برگزار شده است و قابليت استفاده از اين مواد رنگزا را برروي اليافي همچون نايلون و پلياستر به روشهاي رنگرزي همزمان مورد مطالعه قرار گرفته همچنين كنفرانسي در هفدهم دسامبر 2001 در Iitdelhi در مورد اين مواد برگزار شده است كه بخش تكنولوژي نساجي در Iitdelhi تحقيق روي اين موضوع را از سال 1990 آغاز كرده است.
اگرچه الیاف ساقه ای در نوع خود دارای ارزشی در صنعت نساجی است ولی اهمیت آنها هرگز به پنبه نمی رسد. از خصوصیات مهم این الیاف، استحکام زیاد در پارچه، داشتن قدرت و قابلیت انعطاف درمقابل هرگونه عملیات ریسندگی و بافندگی و تمایل به جذب رنگهای متفاوت است. همین خصوصیات باعث شده است که با وجود افزایش الیاف مصنوعی، پنبه اهمیت خودش را حفظ کند و مقدار محصول و مصرف آن همواره افزایش یابد.[1]
تاریخ تولید پارچه های پنبه ای به دوران تمدن اولیه مصر قدیم می رسد، مصرف پارچه پنبه ای عمر طولانی چند هزار ساله دارد. پنبه ماده نساجی ارزنده ای است که هنوز هیچ لیفی تاکنون نتوانسته است جای آن را بگیرد. از خصوصیات ویژه این لیف، سهولت کشت و زرع، قیمت مناسب و نسبتاً ارزان، سبکی، نرمی، خنکی، دوام، استحکام و بسیاری از مزایای دیگر راباید نام برد.
نظریه استحکام زیاد و مقاومت ویژه ای که در برابر عوامل قلیایی دارد بویژه در مناطق حاره و در معرض آفتاب سوزان، البسه پنبه ای می توانند بارها و بارها شستشو شوند و به خاطر جذب رطوبت سریع آن به عنوان لباس نجات در مناطق گرمسیری به کار روند.
از لحاظ مصارف صنعتی نیز پنبه دارای شرایط منحصر به فردست بویژه در صنایع دریانوردی و ماهیگیری از طنابها و تورهای پنبه ای استفاده زیاد به عمل می آید. در این مورد باید اشاره کرد که بشر ار ابتدای آشنایی خود به دریانردی و صید ماهی از این لیف استفاده کرده است.
پنبه قابلیت دارد که بخوبی رنگرزی و چاپ بشود و به این منظور کلاسهای مختلف رنگ نظیر پیگمنت، مستقیم، آزوئیک، خمی گوگردی ، راکتیو ونفتل دایر می شوند.
صرف نظر از مصارف پوششی و صنعتی، پنبه در انواع بیشماری از پارچه های دکوراسیون و چادرهای صحرایی، قالی و مشابه آنها نیز به کار می رود.
فهرست مطالب
عنوان……………………………………………………………………………………………………. صفحه
فصل اول
1- الیاف سلولز طبیعی …………………………………………………………………………….. 2
نياز ما در اختراع استا و زاييده شرايط، هر اختراعي در ابتدا با برآوردن يك نياز به بار مينشيند و در گذشت ايام، اين هماهنگي با شرايط (اعم از زمان و مكان و …) است كه موجبات رشد و پويايي آن را فراهم ميسازد.
پوشيده نيست كه در دنياي امروز، همراه با افزايش روز افزون جمعيت بشر، براي كنترل نظم بشري، بهادادن به عوامل از جمله، زمان، منابع تجديد ناپذير انرژي، سرمايه و منابع حياتي، اهميتي بيش از پيش دارد كه همانا باعث نگاههاي موشكافانهتر در طراحي هاي صنعتي شده كه عدم توجه به اين امور در هنگام نشدن به مدنيزاسيون روز جهان نتيجه نخواهد داشت جز باز ماندن بيشتر از غافله جهان مدرن امروز.
لذا با عنايت به مطالب فوق، بر آن شديم تا با انتخاب طرحي بنام طراحي رباط شوينده ضمن گام برداشتن در جهت طراحي هدفمند نشان دهنده تأثير مطلوب مدرنيزاسيون حتي در دم دست ترين شئونات زندگي روزمرده باشيم.
فهرست
فصل اول
1-1) روشن دستي (سنتي)
2-1) روش اتوماتيك
فصل دوم
1-2) كارواش اتوماتيك تونلي يا ريلي
2-2) كارواش اتوماتيك ثابت يا سه برس
3-2) بررسي كلي مكانيزم كارواش اتوماتيك
4-2) بررسي مكانيزم كارواش اتوماتيك ثابت و ريلي
فصل سوم
1-1) معرفي اجزاي پنيوماتيكي
1-3-1) توليد هواي فشرده
2-3) قطعات مدار كنترل نيوماتيك
2-3-1) سيلندرهاي نيوماتيك
2-3-2) سيلندرهاي يك طرفه
2-3-3) سليندرهاي دو طرفه
3-3) مشخصات سليندرهاي نيوماتيك
3-3-1) نيروي سيلندر
3-3-2) مصرف هوا
3-3-3) سرعت پيستون
3-3-4) بارهاي كمانشي روي ميله پيستون
3-3-5) شيرها
3-3-6) شيرهاي راه دهنده
4-3) مشخصات شيرها از نظر عملكرد
5-3) روشهاي تحريك شيرها
6-3) شيرهاي كنترل جريان
7-3) موتورهاي بادي
8-3) سيستم كنترل
8-3-1) كنترل مدار باز
8-3-2) كنترل مدار بسته
9-3) مدارهاي كنترل منطقي
9-3-1) عمليات اصلي
9-3-2) عمليات جانبي
9-3-3) عمليات تركيبي
10-3) تجهيزات خط هوا، فيلتر و روغن زن
10-3-1) روغنكاري
10-3-2) جريان يك جهته
10-3-3) جريان دو جهته
10-3-4) روغن زنهاي غبار روغن (مه روغن)
11-3) دبي جريان هوا
11-3-1) جريان ساده:
11-3-2) جريان پيچيده:
12-3) روغن روغنكاري
13-3) وضعيت نصب
14-3) فيلترها
14-3-1) اجزاء فيلتر
15-3) اندازه دستگاهها
16-3) بلبرينگهاي خطي
17-3) سنسور U1tra Sonic
فصل چهارم
1-2) انواع كمپرسور
1-4-1) كمپرسورهاي رفت و برگشتي
1-4-2) كمپرسروهاي دوراني
2-4) نصب كمپرسورها
3-4) نصب سيستم خطوط لوله اصلي
فصل پنجم
1-3) محاسبه شقف فرچههاي كناري
1-5-1) انتخاب الكتروموتور
1-5-2) اجزاي شفت واسطه
1-5-3) محاسبه Pulley و تسمه V شكل الكتروموتور و فرچهها 113
با توجه به مصرف روز افزون انرژي درصنايع مختلف، براي تامين انرژي مورد نياز صنايع مختلف از منابع متفاوتي استفاده مي شود.يكي از بهترين و به صرفه ترين منابع انرژي در جهان سوخت هسته اي مي باشد كه توليد انرژي از سوخت هسته اي در راكتورهاي هسته اي صورت مي پذيرد و از لحاظ مقدار توليد انرژي در مقايسه با ديگر منابع توليد انرژي سوخت هسته اي از اهميت خاصي برخوردار است براي تفهيم اين موضوع ذكر اين مطلب ضروري است كه حرارتي كه از 500 گرم اورانيوم بدست مي آيد معادل حرارتي است كه از 1500 تن زغال سنگ بدست ميآيد. بنابراين مي توان گفت سوخت هسته اي يكي از بهترين و بزرگترين منابع توليد انرژي محسوب مي شود. از آنجائيكه سوخت هسته اي مورد نياز نيروگاههاي هسته اي از ايزوتوپي از عنصر اورانيوم بنام اورانيوم 238 كه در طبيعت فراوان يافت مي شود و 99% از پوسته زمين را تشكيل مي دهد تامين مي شود. لذا اكتشاف اين عنصر پرتوزا از اهميت خاصي برخوردار است. مراحل مختلفي براي اكتشاف اين عنصر استراتژيك طي مي شود تا در نهايت به مناطق محدود اميد بخش رسيد. در مراحل اوليه ابتدا بررسي مي شود كه كاني سازي اورانيوم از لحاظ زمين شناسي در چه مناطقي مي تواند وجود داشته باشد، بعد از مطالعات اوليه با توجه به اين مطلب كه عناصر سنگيني مثل اورانيوم در طبيعت از نظر ساختمان اتمي ناپايدار هستند ودائماً تمايل دارند كه به حالت پايدار برگردند. اين گرايش باعث توليد اشعة گاما، آلفا و بتا ميشود. بيشترين تشعشات اين عناصر اشعه گاما است و اين اشعه نيز بوسيله شمارنده، سنتيلومتر، اسپكترومتر و ساير دستگاهها قابل اندازه گيري هستند.لذا براي پيدا كردن مناطقي كه احتمال وجود عناصر راديواكتيو در آنها وجود دارد. اشعه گاما را ابتدا دروسعت زياد توسط اندازه گيري هاي هوايي توسط هواپيما يا هلي كوپتر براي مناطق وسيع وبزرگ تعيين مي كنند. نتيجه اين راديومتري اين عناصر مي باشد. با پردازش و تفسير دانسته هاي راديومتري هوايي در محدوده هايي كه با توجه به راديومتري هوايي اميد بخش تشخيص داده شد، عمليات راديومتري زميني و اندازه گيري اشعه گاماي عناصر در مقياس كوچكتر وزميني انجام مي شود تا در نهايت بعد از مراحل اكتشاف مقدماتي و تفضيلي و با حفر گمانه ها و تخمين ذخيره به كانسارهاي اقتصادي اورانيوم رسيد.
فهرست مطالب عنوان صفحه فصل اول: معرفي مواد پرتو زا 1-1- راديواكتيو 2 1-1-1- اثر شيميايي 2 1-1-2- اثر لومينسانس ( فسفرسانس) 2 1-1-3- اثر يونيزاسيون 2 1-2- تاريخچه و كاربرد 7 1-2-1- تاريخچه مواد راديواكتيو 7 1-2-2- كاربرد مواد راديواكتيو 7 1-2-2-1- تكنولوژي هسته اي 7 1-3- شيمي عناصر راديواكتيو 12 1-3-1- شيمي اورانيوم 12 1-3-2- شيمي توريوم 14 1-4- كاني شناسي اورانيوم و توريوم 14 1-4-1- اتونيت 14 1-4-2- كارنوتيت 15 1-4-3- توربرنيت (كالكوليت) 15 1-4-4- ديگر كانيهاي اورانيوم و توريم 15 1-5- وسايل آشكارساي راديواكتيو 17 1-5-1- آشكارشازي اشعه به كمك سنتيلومتر 17 1-5-2- آشكارسازي راديواكتيو به كمك شمارنده گايگر 17 1-5-3- اسپكترومترهاي اشعه 18 1-5-4- روشهاي اكتشافي اورانيوم آشكارسازي اشعه 23 1-5-4-1- امانومتري 23 1-5-4-2- ترك اچ 23 1-5-4-3- هليوم متري 24 1-5-4-4- اتوراديوگرافي 24 1-6- معرفي اورانيوم ( خواص و كاربرد ) 25 1-6-1- منشاء و اهميت خطرات راديولوژيكي 26 1-6-2- محتوي اورانيوم سنگها 29 1-6-3-1- كنگلومراها 31 1-6-3-2- ماسه سنگها 32 1-6-3-2-1- كانسارهاي پنكوفكوردانت 32 1-6-3-2-2- كانسارهاي هلالي شكل 34 1-6-3-2-3- كانسارهاي استك 35 1-6-3-3- كانسارهاي نوع رگه اي شكل 36 1-6-3-4- كانسارهاي رگه اي ماگمايي 38 1-6-3-5- كانسارهاي نوع درون ماگمايي 39 1-6-3-6- كانسارهاي نوع كالكريت 40 1-6-3-7- سنگهاي فسفاتيك اورانيوم دار 41 1-6-3-8- شيلهاي سياه دريايي اورانيوم دار 42 فصل دوم : 2-1- كليات اكتشاف راديولوژي 44 2-1-1- اصول فيزيكي اكتشاف اورانيوم به وسيله اندازه گيري تابش گاما 44 2-1-2- منتشر كننده هاي تابش گاما 45 2-1-3- فعل و انفعالات فرآيندهاي پراكنش الكترومغناطيسي 52 2-1-4- تابش گاما از سريهاي K40,Th, U 54 2-1-5- منابع تابش گاما 56 2-1-6- تكنيكهاي نمايش داده ها 57 2-2- اصول و مباني مغناطيس سنجي 61 2-2-1- خواص مغناطيسي سنگها و كانيها 61 2-2-2- مغناطيس زمين 63 2-3- اندازه گيريهاي مغناطيسي هوا برد 64 2-3-1- اندازه گيريهاي مغناطيسي هوابرد 64 2-3-2- اجزاء دستگاههاي اساسي در مگنتومتري هوايي 65 2-3-3- نصب سيستم آشكارساز 65 2-3-4- ثبت خروجي و آشكار ساز 67 2-3-5- روش اندازه گيري 67 2-3-6- پردازش داده ها 70 2-3-7- تفسير نتايج 71 2-3-8- فايده و محدوديتهاي روش مغناطيسي هوايي 73 2-3-9- قابليتهاي اجرايي روش مغناطيسي هوايي 74 فصل سوم : اكتشاف اورانيوم در ايران 3-1- تاريخچه سازمان انرژي اتمي ايران 77 3-2- فعاليتهاي انجام شده در زمينه اكتشاف اورانيوم در ايران 77 3-2-1- منطقه ساغند 77 3-2-2- منطقه گچين (بندرعباس) 78 3-2-3- منطقه انارك 79 3-2-3-1- ناحيه كاليكافي 79 3-2-3-2- ناحيه طالمسي 79 3-2-4- منطقه جاموزيان 79 3-2-5- منطقه عروسان 79 فصل چهارم : معدنكاري اورانيوم 4-1- معدنكاري اورانيوم 81 4-2- خصوصيات معدنكاري اورانيوم 81 4-3- روشهاي معدنكاري اورانيوم 82 4-3-1- روش استخراج روباز 82 4-3-1-1- ايمني راديولوژيكي در معادن روباز اورانيوم 83 4-3-2- روشهاي استخراج زيرزميني 84 4-3-2-1- روش استخراج بلوكي يا تخريب بزرگ 85 4-3-2-2- روش استخراج با احداث طبقات فرعي 85 4-3-2-3- روش استخراج انباره اي 85 4-3-2-4- روش استخراج كند و آكند 86 4-3-2-5- روش زيربرش و پركردن 86 4-3-2-6- روش استخراج چالهاي طولاني و موازي 86 4-3-2-7- روش استخراج V.C.R 87 4-3-2-8- روش استخراج اتاق و پايه 87 4-3-2-9- روش جبهه كار كوتاه با خاكريزي 88 4-3-2-10- روش استخراج جبهه كار طولاني 88 فصل پنجم : فرآيند آماده سازي سنگ معدن استخراج شده 5-1- آماده سازي سنگ معدن 90 5-1-1- سيلو 90 5-1-2- سنگ شكن فكي 90 5-1-3- سنگ شكن مخروطي 90 5-1-4- الك متحرك نوساني 90 5-1-5- آسياب گلوله اي دوار 91 5-1-6- جداكننده مغناطيسي 91 5-1-7- تيكنر 91 5-3- استخراج اورانيم از سنگ معدن 91 5-2-1- فرايند ليچينگ 91 5-2-1-1- متغيرهاي فرآيند 93 5-2-1-1-1- اندازه سنگ معدن 93 5-2-1-1-2- غلظت اسيد 93 5-2-1-1-3- اكسيداسيون 94 5-2-1-1-4- درجه حرارت و زمان عمليات 94 5-2-1-1-5- وزن مخصوص و گرانروي 95 5-2-2- جداسازي جامد – مايع 95 5-3- خالص سازي و تغليظ 96 5-3-1- استخراج با حلال 97 5-3-2- تبادل يوني با رزين 101 5-4- رسوب گيري 103 5-5- آبگيري و كلينه كردن 104 5-6- اطلاعات مربوط به مصرف مواد شيميايي دركارخانه نيمه صنعتي 105 فصل ششم: مشخصات وخصوصيات دستگاهها 6-1- سيلو 111 6-2- سنگ شكن فكي 112 6-3- تسمه نقاله 113 6-4- سنگ شكن مخروطي 113 6-5- الكهاي متحرك نوساني 114 6-6- آسياب گلوله اي دوار 115 6-7- طبقه بندي گننده مارپيچي 117 6-8- جدا كننده مغناطيسي 119 6-9- تيكنر 121 6-10- مخازن ليچينگ 122 6-11- صافي بشكه اي 123 6-12- سانتريفيوژ 124 6-13- مخلوط كننده وجدا كننده 126 6-14- جريان سنج 127 6-15- رسوب دهنده 129 6-16- كوره 129 فصل هفتم : نقش آزمايشگاه ها در فرآيند تغليظ 7-1- آزمايشگاه فرآيند ليچينگ 131 7-2- آزمايشگاه فرآيند خالص سازي و تغليظ 132 7-2-1- استخراج با حلال 132 7-2-2- استخراج با تبادل يوني توسط رزين 134 7-3- آزمايشگاه فرايند رسوب گيري 134 7-4- آزمايشگاه تجزيه و تحليل مواد 135 فصل هشتم : آماده سازي محصول جهت استفاده در راكتورها و توليد برق 138
فلوئوريت (CaF2) يك ماده فلوريني مهمي مي باشد كه بيشتر جهت توليد اسيد هيدروفلوئوريك و در صنعت فولاد بكار مي رود در اين بخش خلاصه مطالبي در مورد روشهاي فلوتاسيون فلوئورين، نفتنات سديم، تأثير دي اولئات كلسيم بر روي سطح كلسيم و فلوئورين، و رفتار شناور گونه عنصر فلورايت [داراي اسيد چرب] ارائه مي شود در استخراج فلوئورين از سنگ آهن در چين از نفتنات سديم غني شده بعنوان عامل وصولي و سولفات مس نمكي مس بعنوان كندساز مواد معدني فسفاتي مورد مطالعه قرار مي گيرد اسيد پالمتيك [يك وصول كننده تركيب كربوكسيلات] و نمكهاي پالميتات كلسيم و اثر آنها را روي رفتار شناورگونه فلوئوريت را دقيقاً تشريح مي نمايد براي بررسي تأثير دي اولئات كلسيم بر روي سطح كلسيم و فلوئورين بايد نيروهاي كششي متقابل كلكتورها با سطوح كلسيت و فلوئوريت مورد استفاده مي باشد نيروهاي جاذب AFM بين دي اولئات كلسيم كروي و سطح فلوئوريت بسيار قوي مي باشد نيروي دافعه AFM بين دي اولئات كلسيم كروي و سطوح فلوئوريت همگون با روند پيش بيني DVLO نمي باشد. فعل و انفعالات عاري از DVLO اينطور در نظر است كه توسط ساختارهاي آبي ميان سطحي مختلفي در فلوئوريت – واسطه هاي كلسيت – آب همانطور كه توسط آزمايشات محاسبه عددي با استفاده شبيه سازي پوياي مولكولي آشكار گرديده است توجيه مي شود در مورد فلوتاسيون فلوئورين در يك ستون كوتاه با استفاده از يك ستون كوتاه [ناحيه جمع آوري كننده خارج و حدود 8 متر] طول دارد و تحت گرايش منفي شدت جريان مواد زائد كمتر از جريان تغذيه مي باشد و بدون استفاده از آب شستشو ارائه مي نمايد در مورد فلوتاسيون فلوئورين با استفاده از پروسه پراكندگي ذرات با بكارگيري عامل CMC بعنوان تجزيه كننده توانسته است بصورت مؤثري در ارتقاء كار فلوتاسيون فلوئوريت تأثيرگذار باشد و باعث افزايش كيفي فلوئوريت از 72% به 5/78% در همان گريد تغليظي 98% CaF2 مي گردد.
«فهرست مطالب»
فلوتاسيون فلوئورين با استفاده از كلكتورهاي آنيونيك
عنوان صفحه
چكيده 1
مقدمه 3
فصل اول: فلوئورين
1-1- مقدمه 5
1-2- مشخصات عمومي و كلي فلورين 10
1-2-1- مشخصات عمومي فلورين 10
1-2-2- مشخصات كلي فلورين 12
1-3- زمين شناسي فلورين 18
1-3-1- انواع كانسارهاي فلورين 18
1-3-2- زمين شناسي و پراكندگي كانه در ايران 21
1-3-3- شرايط تشكيل وژنز فلورين 25
1-3-4- مطالعات اكتشافي 28
1-4- روش هاي اكتشاف و استخراج و فرآوري فلورين 31
1-4-1- روش هاي عمده اكتشاف فلورين 31
1-5- بررسي وضعيت فلورين در جهان 36
1-5-1- كشورهاي عمده توليد كننده فلورين 36
1-5-2- ميزان صادرات فلورين در جهان 37
1-6- بيولوژي و تاثيرات زيست محيطي فلوئورين 40
1-7- صنايع مصرف كننده فلوئورين در جهان 40
فصل دوم: فرآوري فلوئورين با روش فلوتاسيون
2-1- مقدمه 43
2-2- عمليات آزمايشي 45
2-2-1- نمونه سنگ معدن 45
2-2-2- معرفها (مواد شيميايي مورد مصرف) 46
2-2-2-1- 46
2-2-2-2- سولفات مس نمكي 47
2-2-2-3- ساير معرفها 48
2-2-3- فلوشيت فلوتاسيون 48
2-3- نتايج و بحثها 50
فصل سوم: رفتار پيچيده اسيد چرب در فلوتاسيون فلورين
با توجه به اينکه آموزش الکترونيکي ( E- Learning ) که زيرشاخه ای از آموزش از راه دور مي باشد ، در دنيا مقوله اي نو تازه مي باشد و مدت زيادي از تولد آن نمي گذرد ( حدودا از سال 1998 ميلادي ) ، مباحث و موارد مربوط به آن هنوز کاملا تبيين نگرديده است . و منابع و مآخذ مورد نياز بسيار ضعيف مي باشند . علي الخصوص منابع فارسي زبان . در نتيجه خود بحث آموزش الکترونيکي ( E- Learning ) جاي کار و مالعه فراواني دارد .
متاسفانه بسياري از کلاسها و برنامه هاي آموزشي که تحت عنوان آموزش از راه دور و آموزش الکترونيکي برگزار مي گردند ، به دليل ضعفهاي ريشه اي تئوريک و عدم ايجاد زيرساخت هاي لازم ، کارايي لازم را نداشته و به هيچ وجه اهداف اساسي آموزش الکترونيکي را تامين نمي کنند . چرا که برخي از متوليان امور آموزشي فکر مي کنند که با تايپ جزوات درسي و قرار دادن آنها در سايت اينترنتي و رفع اشکال اينترنتي و … مي توان آموزش الکترونيکي راه انداخت و بدان افتخار کرد و البته منبع درآمدي هم ايجاد کرد . درصورتي که در آموزش الکترونيکي بايد حتي مسايل روانشناسي آموزشي را هم در نظر گرفت.
به همين دليل در اين پروژه که کاربرد آموزش الکترونيکي در مهندسي معدن مي باشد ، بيشتر به مباحث بنيادي آموزش الکترونيکي و امکان سنجي پياده سازي آن در ايران پرداخته شده است . در ابتدابه تاريخچه مختصري از آموزش و استفاده از تكنولوژي در آن پرداخته شده است .
سپس تعريف و تشريحي واضح و كامل از اين عنوان و اصطلاحات مختلف آن ، به عمل آورده شده .
فن آوري هاي مربوطه و روشهاي پياده سازي آن از ديگر مباحث مورد توجه در اين پروژه مي باشد.در
رابطه با كارايي و يا عدم كارايي و همچنين بررسي بلقوه آن در نيز مطالبي عرضه شده است .
در انتها نيز آموزش الکترونيکی در مهندسی معدن همراه با ارائه يک نمونه آموزش نرم افزاری درس اقتصاد معدنی مورد بحث قرار گرفته است .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکيده 9
فصل اول : کليات 10
1 – 1 هدف 11
فصل دوم : تعاريف و اصطلاحات 13
1 – 2 تاريخچه 14
2 – 2 معرفي 24
3 – 2 تعاريف و اصطلاحات 25
4 – 2 عناصر اصلي 27
5 – 2 دو نوع آموزش از راه دور 28
6 – 2 فرضيات اصلي آموزش از راه دور 30
فصل سوم : مديريت و برنامه ريزي 31
1 – 3 برنامه ريزي آموزشي 32
2 – 3 مديريت آموزشي 34
فصل چهارم : طراحي آموزش از راه دور 37
1 – 4 زير ساختهاي آموزش مجازي 38
1 – 1 – 4 بررسي يک نمونه زيرساخت نرم افزاري 43
2 – 4 عناصر طراحي 83
3 – 4 حركتهاي ساختاري 84
4 – 4 حمايت از نوآوري ها 84
5 – 4 ايجاد مطالب براي آموزش از راه دور 85
6 – 4 اهميت نقش فن آوري در مقوله طراحي 88
فصل پنجم : چشماندازهاي برنامهريزي و مديريت توسعه فنآوري اطلاعات در نظام رسمي آموزشي ايران 90
1 – 5 بيان مسأله 91
2 – 5 اهميت برنامهريزي بلندمدت و متمركز 92
3 – 5 اهداف و رسالت توسعه فنآوري اطلاعات در آموزش و پرورش 93
4 – 5 چشمانداز توسعه فنآوري اطلاعات در آموزش و پرورش 94
5 – 5 دانشگاه آرماني در هزاره سوم و توسعه اطلاعاتي جامعه دانايي محور 95
6 – 5 آموزش در هزاره سوم 101
7 – 5 بررسي نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات در آموزش 105
8 – 5 نگاهي به رابطه فناوري ارتباطات و اطلاعات با آموزش 107
در رابطه با طرح پي جويي و پتانسيل يابي كانسارهاي غير فلزي كانسارهاي استان ايلام ، مواردزير استفاده و نقشه هاي مورد نظرتهيه گرديده است. اين مدارك عبارتند از :
1- فتوژئولوژي عكسهاي هوايي مناطق موجود در برگه هاي (sheet) هاي حميل، چغا كبود، جويزر، زرنه و رووان.
2- تهيه نقشه هاي پايه و اصلاح اين نقشه ها با توجه به عمليات صحرايي
3- تهيه 5 نقشه زمين شناسي و معدني با مقياس 50000 :1 كه واجد نقاط معدني مشخص شده در طرح مي باشد.
4- نمونه برداري از مناطق ياد شده و آناليز نمونه هاي مذكور.
5- تهيه گزارش مربوط به طرح پي جويي و پتانسيل يابي كانسارهاي غير فلزي.
در اين طرح جمعاً تعداد 40 آناليز بر روي نمونه ها صورت گرفته است و تعداد 100 شبانه روز براي طرح مذكور كار صحرايي صورت گرفته است و نتيجه آن مشخص شدن تعدادي انديس معدني مي باشد.
در بازديدهاي اوليه اين ناحيه سنگ شيلي سياه رنگ كربناته حاوي ذرات پراكنده سولفيد به همراه كاني سبز رنگ و اكسيدهاي آهن جلب توجه نموده است.
بر اساس نقشه هاي تهيه شده و مطالعات انجام شده وجود ناهنجاري هاي باريت و نيز بيتومين و كمي فسفات و سيلستين به همراه ناهنجاري هاي سولفورهاي آهن (پيريت و ماركاسيت) حاوي مقاديري ارسنيك، روشن گرديد. در حاليكه آثار كانيهاي مس در سطح زمين يافت نشد. در هر حال نتايج آزمايشات عنصري مي تواند امكان حضور عناصر ديگر را بازگو نمايد. مقدمه
منطقه زاگرس كمي كمتر از پهنه ميهن را در بردارد، در حاليكه بجز نفت كه يك كانسار مواد آلي است، تقريباً هيچ گونه اطلاعات معدني و علمي و اقتصادي از اين ناحيه عظيم در دست نيست. اميد است با پيگيري مطالعات كه آغازش با اين گونه پروژه هاست، بتوان با ايجاد كمترين هزينه توان معدني آنرا مورد پژوهش و ارزيابي قرار داد.
در اكتشافات ژئوشيميايي، ويژگي هاي ژئوشيميايي و كاني سنگين كمپلكس هاي زمين شناسي مورد مطالعه قرار مي گيرد. در اين ره گذر مسائل نمايان شده در اثر مطالعات فاز قبلي مورد بررسي قرار گرفته و نواحي اميدبخش معدني با ارزيابي قابليت توليد معدن آن در فازهاي تفصيلي تر بدست مي آيد.
ناحيه اكتشافي مورد درخواست در خط راست حدود 35 كيلومتري باختر تا شمال باختري شهر ايلام در منطقه اي كوهستاني قرار دارد. گستره مزبور از نظر زمين شناسي در منطقه زاگرس و در قلمرو سنگ هاي رسوبي با روند ساختاري شمال باختري قرار دارد.
كوشش بر آنست كه با ايجاد كمترين هزينه و با بازدهي مناسب طرح اكتشاف ناحيه تدوين گرديده و نتيجه گيري لازم براي پاسخ به سؤال اصلي معدني ناحيه مزبور، يعني وجود كاني سازي مس ارائه شود.
خاطرنشان مي سازد كه زون زاگرس حدود مساحت كشور را در بر گرفته اين در حالي است كه كمترين اطلاعات زمين شناسي را داراست، به ويژه از نظر تحقيقات معدني بجز نفت عملاً صفر است شايد زمان آن رسيده باشد كه اين ناحيه عظيم را براي استفاده از كانيهاي صنعتي و مهمتر از آن تحقيق پتانسيل معدني آن مورد پژوهش قرار داد.
جريان آب زيرزميني به داخل تونلها هميشه يك مشكل فني و محيطي عمده براي سازه هاي زيرزميني بوده است . پيش بيني جريان آب زيرزميني با استفاده از ابزارهاي تحليلي و عددي اغلب به علت عموميت دادن و مختصر سازي پارامترهاي مهم ، خصوصا“ در محيطهاي نامتجانس همانند سنگهاي متبلور ناموفق و بدون نتيجه موثر، مانده است . براي مشخص كردن پارامترهايي كه در اين سنگها جريانهاي آب را كنترل مي كنند، يك تجزيه تحليل آماري اصولي در يك تول كه در سنگهاي متبلور سخت، در جنوب سوئد قرار دارد ، انجام شده است . اين پارامترها شامل ، متغيرهاي مهم عارضه اي ، فني و زمين شناسي در سنگهاي متبلور سخت و همچنين در پوشان سنگها مي باشند. مطالعات مشخص كرد كه عوامل زيادي به خصوصيات سنگ و همچنين خصوصيات پوشان سنگ وابسته مي باشند. همچون تعداد شكافها، ضخامت پوشان سنگ ، نوع خاك و ميزان مواد پركننده در بين سنگها كه مقدار چكه و نشت را كنترل مي كنند. اين مطالعات نشان ميدهد كه يك تفاوت آشكار بين پارامترهايي كه نشتهاي عمده و نشتهاي جزئي را كنترل مي كنند وجود دارد. نشتهاي كوچكتر بيشتر به زهكشي توده سنگ مرتبط مي باشد. در صورتيكه نشتهاي عمده مشخصا“ به پارامترهاي مختلف در پوشان سنگ بستگي دارند. در صورتي كه پوشان سنگ وتوده سنگ بعنوان يك سيستم مشترك مطرح شوند، پيش بيني جريانهاي آب زيرزميني احتمالا“ با خطا همراه است .
بهره برداري از حداكثر ظرفيت هاي نصب شده ماشين آلات و ساير عوامل كه بتوانند كارآيي كارخانجات را به حداكثر برسانند و در عين حال نقش كاهنده و يا جايگزين منابع ديگر را داشته باشند هدفي است كه « مديريت ظرفيت» در بهره وري بيشتر واحدهاي توليدي دنبال مي كند دركنار و هماهنگ بااين موضوع مهندسي صنايع نيزعوامل كيفي توليد را هدايت و ساير واحدهاي مهندس را به اين منظور بخدمت مي گيرد. پژوهش در مورد استفاده از منابع پوزولان نيز از عملياتي است كه در چهار چوب نيل به اين اهداف شروع و در حال انجام مي باشد.
پوزولان يكي از منابع معدني و مكانيكي موجود در طبيعت مي باشد كه از مخلوط كردن آن با كلينكر سيمان وسايش بحد لازم مي تواند سيماني را توليد نمود كه از نقطه نظر بعضي از خواص نسبت به سيمان پرتلند معمولي امتيازهائي را دارا مي باشد. استفاده از اين ماده معدني كه نهايتاً باعث كاهش قيمت تمام شده سيمان و نيز افزايش توليد مي گردد.
آنچه در اين پروژه آمده است نتايج مربوط به اكتشاف ذخاير پوزولاني در شعاع 150 كيلو متري اطراف كارخانه سيمان اردبيل و هم چنين كارخانجات در دست احداث مي باشد. بدين منظور پس از شناسايي هر كانسار پوزولاني روي نمونه اي مخلوط هاي مختلف صورت گرفته است. براساس اين آزمايشات ارزيابي مقدماتي هر كانسار و انتخاب اولويت ها براي اكتشافات تفضيلي و بررسيهاي نهايي كاربرد موجود در آن انجام پذيرفته است. بديهي است انجام بررسيهاي تفظيلي مي بايست متقابلاً دنبال گردند. اميد است اين بررسيها بتواند آغازي براي استفاده مطلوب از منابع كشور و توليد انبوده اين نوع سيمال گردد.
فصل اول: كليات
الف- موقعيت جغرافيايي:
منطقه مورد مطالعه در شمال- شمالغرب ايران و بين طول جغرافيايي ´30 و ˚47 ˚40 و ˚48 و عرض جغرافيايي ˚38 تا ´30 و ˚38 واقع است. اين منطقه بخش اعظم نقشه 250000: 1 چهار گوش اردبيل و بخش كمي از چهار گوش اهر را در بر مي گيرد.
ناحيه مورد بررسي جزء استان اردبيل بوده و داراي آب و هواي سرد و نيمه مرطوب است. پوشش گياهي آن خيلي كم (بجز ارتفاعات غربي تالش كه دامنه شر قي شان پوشيده و جنگلي است) و زمستاني پر برف و سرد دارد. ارتفاعات آن( كوه سبلان ) در تابستان نيز پوشيده از برف ميباشد. بطور كلي مشخصات جغرافيايي منطقه مورد مطالعه را بصورت زير ميتوان خلاصه نمود: