علم مکانیک عملی که درباره نیروها و حرکت جسم (چه در حال حرکت یا سکون) بحث می کند و امروز تمام دستگاه و ماشینها وسایل موتوری و غیر موتوری همه از علم مکانیک تبعیت می کنند . در این رشته کسانی می توانند مدارج عالی را کسب نمایند که دروس ریاضی قوی داشته باشند و مکانیک شامل گردشی های مختلف بوده که رشته مکانیگ گرایش ماشین آلات رشته جدیدی است که تازه در کشور تدریس می گردد و شاید تا حدی در کشور ناشناخته باشد ولی با حضور استادان عزیز و تکنسین های محترم این رشته روز به روز بر پیشرفقت آن افزوده شده و برای دانشجویان و کسانی که می خواهند در این رشته تجربیات کافی را کسب نمایند شناخته تر خواهد شد هر چند با تازه آمدن این رشته در واحد های دانشگاهی این کشور امکانات , حتی اولیه در کارگاه های مربوطه به دروس اختصاصی این رشته مهیا نیست و کارگاههای دروس اصلی این رشته به علت نبودن لوازم و قطعات مورد نظر تشکیل نمی گردد . ولی باز هم امیدواریم که با فعالیت مسئولین مربوطه این معضل دانشجویان این رشته تا حدودی حل گردد.
نمایندگی مجاز سایپا مبارکه یکی از نمایندگی مجاز سایپا است که در شهر مبارکه بلوار نیکبخت واقع شده است این نمایندگی در سال ۱۳۷۹ بوسیله شخصی به نام اعظم پناه تاسیس شد و دارای ۱۰۵۰متر مربع مساحت و با سرمایه ای اولیه حدود ۲۰۰ میلیون تومان (که البته هم اکنون برای تاسیس نمایندگی مجاز سایپا باید سرمایه ای حدود ۳۰۰ میلیون تومان شخصص موسس داشته باشد )تاسس شد . این مرکز در بدو تاسیس با ۱۰ نفر پرسنل شروع به کار کرده است و بنا به گفته موسس آن هدف از تاسیس این مرکز اولا ً خدمت به مردم و ثانیاً نبود نمایندگی مجاز سایپا در این شهر بوده است این مرکز در روز حدوداً ۸ ساعت باز بوده (جز موارد استثنا) و در روزهای تعطیل رسمی هم این مرکز تعطیل می باشد .
بخش اوّل ـ پیاده و سوار کردن قطعات موتور (تعمیر اساسی)
۱ـ کلیات مربوط به بازدید قسمتهای موتور
پس از شستشوی قسمتهای مختلف موتور و خشک کردن آنها ، بایستی کلیة قطعات تراشکاری شده و یا تعویض شده بازدید گردد. هم چنین خلاصی ( لقی )قسمتهای مختلف موتور کنترل شده و با ارقام مندرج در کتاب راهنمای تعمیرات موتور اتومبیل مقایسه و تطبیق داده شود. در صورتی که کتاب راهنما در دسترس نباشد می توان ارقام مربوط به مشخصات فنی موتور را از تراشکار با تجربه پرسید و یاداشت نمود. لازم به یادآوری است که هر تعمیرکاری، بایستی ارقام مربوط به مشخصات فنی موتور را که به طور تجربی به دست آمده و بین تعمیرکاران معمول است در دفترچه ای یادداشت کرده ، و در صورت لزوم از آنها استفاده نماید. هم چنین در جدولهای ۱و۲مقدار سفتی پیچهای موتور با تورک متر ( آچار مدرّج )، نسبت به بزرگی و کوچکی آن ( قدرت موتور )و نسبت به قطر و جنس پیچ به طور نمونه ذکر شده است .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه آ
بخش اول : پیاده و سوار کردن قطعات موتور
کلیات مربوط به بازدید قسمتهای موتور ۱
آزمایش رینگ های پیستون ۱۱
کلیات مربوط به بستن موتور ۱۴
بستن میل لنگ و کپه های ثابت روی بلوک موتور ۱۵
بستن پیستون ، گچن پین و شاتون ۱۷
جا انداختن رینگها روی پیستون ۱۸
جا انداختن پیستون و شاتون ۱۹
بستن اویل پمپ به بلوک موتور ۲۱
بستن فلایویل روی میل لنگ ۲۱
بستن میل سوپاپ بر روی موتور ۲۲
بستن چرخ دندههای میل لنگ و سوپاپ ۲۳
بستن سینی جلو موتور ۲۵
بستن سینی روغن موتور (کارتر) ۲۶
بستن واتر پمپ (تلمبه آب) ۲۶
بستن دینام واستارت بر روی موتور ۲۶
بخش دوم : تعمیر سیلندر
سائیدگی سیلندر و علل آن ۲۹
سنگ زدن یا پولیش موتور ۳۴
بوش های سیلندر ۳۹
تعمیر ترک های بلوک سیلندر ۴۰
بخش سوم : تعمیر سوپاپ و سرسیلندر
عیب های سوپاپ ۴۲
تعمیر سوپاپ ها ۴۳
درآوردن و جا زدن گاید سوپاپ ۴۵
تعمیر ترکهای سیلندر ۴۵
بخش چهارم : چرخ دنده های جلوی موتور و طرز تنظیم آنها
تکنولوژی درجهان امروزاز ویژگی خاصی برخوردار است و اگر به بخت واقبال معتقد باشیم می توانیم بگوییم تکنولوژی از واژه هائیست که با اقبال خوبی مواجه است .
چرا که دارندگان آن به آسانی میتوانند بر طالبین آن حکومت کنند. امروز نه تنها احتیاج به اقدامی جدی برای استثمار ندارند بلکه کشورهای جهان سوم خود به استقبال استثمار میروند . چون درخواست تکنولوژی بدون توجه به مسائل دانش فنی آن چیزی جزئ اسارت و استثمار نخواهد بود . متاسفانه کشور ما این اسارت را تجزیه کرده است چرا که پیش از دویس میلیارد در سی سال گذشته برای صنعت سرمایه گذاری کرده اما تقریباً از صنعت چیز قابل توجهی نداریم در حالیکه کشورهای دیگر با سرمایه گذاری خیلی کمتراز این به صورت یک کشورصنعتی درآمده اند.
تعمیرگاه پارت پراید در شهرستان قزوین خیابان میرزا کوچک خان – روبیروی آهن فروشی اره چی قرار دارد این تعمیرگاه از سال ۱۳۷۲ تاسیس گردیده که آقای حیدری اولین کسی بود که این مکان را به عنوان تعمیرگاه و مکانیکی به راه انداخت .
بعد از گذشت چندین سال که از افتتاح این مکان می گذرد الان به یکی از مجهزترین تعمیرگاه های موجود در این مکان شده است و به دلیل این که قدمت زیادی نیز دارد مشتریان بسیار زیادی دارد و مهم ترین کار این تعمیرگاه کار بر روی ماشین پراید و رنو و پژو ۲۰۶ می باشد که کلیه مراحل تعمیراتی این ماشین ها در خود این کارگاه انجام می شود .
در این تعمیرگاه چند نفر تکنسین مکانیک بودند که از شرکت سایپا و ایران خودرو مدرک گرفته بودند و شارژ کولر خودروهایی که کولر دار بودند نیز در این کارگاه انجام می شد .
تنظیم کاربراتور و دلکو پیکان ۱۶۰۰- تعویض شمع و پلاتین پژو۴۰۵– -فیلر گیری و تعویض سوزن ژیگلور کاربراتور و تعویض لنگرها و فنرهای دلکو پیکان وانت.باز کردن گیر بکس پیکان و تعویض شافت و دنده زیر و واشرگیری . فیلر گیری موتور پژو ۴۰۵ – تعویض لنتهای پیکان و هوا گیری مدار ترمز
بازو بسته کردن پمپ کلاچ و تنظیم لقی پدال کلاچ پیکان وانت . باز کردن موتور پیکان RD 1600. بستن موتور RD1600 – فیلر گیری و تعویض وایرها و چکش برق پیکان تنظیم کاربراتور ولقی دهانه شمع وتعمیردلکو(تعویض فنر و صفحه نگهدارنده پلاتین ). هواگیری مدار ترمز پیکان – تعویض کار براتورشمع پیکان- تست اولیه پیکان توسط دستگاه کامپیوتری
این دستورات یک راهنمایی اساسی برای نصب میل بادامک را برای شما مهیا می سازد و باید توسط یک تست دقیق کامل شود . اغلب خرابی های میل بادامک نو بیشتر به نصب نادرست مربوط می شود تا به نقایص موجود در میل بادامک یا لیفترها :
قبل از شروع کردن :
به راهنمای دستی تعمیر موتور جهت آگاهی بیشتر از ویژگی ها و جزئیات موتور خودتان مراجعه کنید سوراخهای لیفتر را برای دندة تخم مرغی شکل زیادی چک کنید . اگر سوراخها پوسیده شده اند قالب نیاز به تعمیر یا تعویض خواهد داشت.
پوش رودهای خود را از نظر پوسیدگی و راستی چک کنید.
بازوهای روکر را از نظر ترک خوردگی یا پوسیدگی چک کنید اگر شما می خواهید یک میل بادمک که دارای درجة بلندی بیشتری نسبت به قبلی است را نصب کنید ، نوکهای بازوهای روکر را با دقت بیشتری از نظر پوسیدگی چک کنید . پوسیدگی نامنظم روکر موجب سرعت در پوسیدگی می شود و به سوپاپ اجازة عملکرد مناسب را نمی دهد.
فنرهای سوپاپ ار از نظر فشار صحیح چک کنید . اگر فنر سوپاپ زیر فشارseat #75 باشد بیشتر از ۱۰% زیر میانگین باشد تمام دستگاه را تعویض کنید در اینجا یک راهنما جهت فشارهای فنری مناسب برای عمکرد جادهای میل بادمک موجود می باشد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
نصب و تنظیم میل بادامک جدید……………………………………………………………… ۲
نصب میل بادامک…………………………………………………………………………. ۴
تنظیم کردن میل بادامک……………………………………………………………………… ۶
لیفترهای هیدرولیک………………………………………………………………………. ۱۱
لیفترهای سفت :…………………………………………………………………………. ۱۱
تعویض کردن کلاج ماشین……………………………………………………………………… ۱۳
سیستم سوخت رسانی………………………………………………………………………. ۲۱
سیستم خنک کاری پیکان……………………………………………………………………. ۲۴
شرح مدار خنک کاری……………………………………………………………………. ۲۵
سیستم خنک کننده در پژو ۴۰۵……………………………………………………………….. ۲۶
۱) فیلرگیری اتومبیلهای پیکان و پژو RD (هر دو یک موتور دارند) که به شرح زیر می باشد :
ابتدا درب سوپاپ را باز کنیم و بعد با چرخاندن میل لنگ (بوسیلة چرخاندن پروانه) سیلندر (۱) را در حالت قیچی قرار داده و سیلندر (۴) را فیلرگیری می کنیم . (فیلر ۳۰ برای سوپاپ دود و فیلر ۲۵ برای سوپاپ هوا) بعد سیلندر ۳ را قیچی کرده سیلندر ۲ را فیلرگیری می کنیم . سپس سیلندر ۴ را قیچی کرده ۱ را فیلرگیری می کنیم و در انتها سیلندر ۲ را قیچی کرده و ۳ را فیلرگیری می کنیم .
۲) میزان فرمان اتومبیل پیکان و پژو RD
ابتدا ماشین را روی چاله سرویس می آوریم بعد با میلة مخصوص فاصلة جلوی دو چرخ جلو را اندازه می گیریم سپس فاصلة عقب دو چرخ جلو را اندازه می گیریم که باید ۴ تا ۶ میلیمتر بیشتر باشد که در غیر این صورت اگر فاصله کمتر بود با بلندتر کردن میلة اتصال (بوسیلة شل کردن پیچ آن) و اگر فاصله بیشتر بود با کوتاه تر کردن میلة اتصال (بوسیله سفت کردن پیچ آن) این کار را انجام می دهیم و در پایان برای اطمینان این کار را دوباره انجام می دهیم .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مختصری بر فعالیتهای انجام شده در دوره کارآموزی………………………………………… ۱
بازکردن گیربکس وبستن آن……………………………………………………………………….. ۲
تعویض واشر سر سیلندر اتومبیل پیکان پژو RD……………………………………………….. 4
تعمیر دیفرانسیل………………………………………………………………………………………. ۷
نصب و تنظیم میل بادامک………………………………………………………………………….. ۹
شرکت بازرگانی سایپا یدک به عنوان بازوی خدمات بعد از فروش محصولات سایپا در سال ۱۳۷۰ تاسیس گردید و فعالیت خود را از ابتدای سال ۱۳۷۱ آغاز نمود ماموریت اصلی این شرکت ایجاد بستری تجاری – فنی است تا از رهگذر آن خریداران محصولات سایپا بتوانند بهترین خدمات مورد لزوم را در شرایط و هر مکانی استفاده نمایند و از انتخاب خود همیشه راضی باشند .
اصل مشتری مداری شعاری است که بر پایه آن کلیه روابط و تشکیلات این شرکت بنا شده است . مرکز نظر سنجی شرکت سایپا یدک که اولین مرکز نظر سنجی در صنعت خودرو ایران می باشد در سال ۱۳۷۵ تاسیس شد و در جهت ارتباط مستقیم با دارندگان خودروهای سایپا و دریافت پیشنهادات و انتقادات آنها و سنجش رضایت مشتریان پایه گذاری گردیده است .
سیستم گردش اطلاعات این شرکت کاملاً مکانیزه می باشد به طوری که با پذیرش خودرو در عوامل مجاز در اقصی نقاط کشور اطلاعات مربوط به نقایص خودرو و نیز قطعات یدکی به واحد گارانتی شرکت منعکس می گردد و در این مرحله سیستم بازرگانی اقدام به صدور فاکتور و قبض حواله انبار جهت ارسال قطعات به عوامل مجاز می کند وجود چنین سیکل مکانیزه و شبکه رایانه ای بین شرکت سایپا یدک و عوامل مجاز باعث تسریع در امر خدمات رسانی و به دنبال آن رضایت مندی مشتریان شده است شرکت سایپا یدک برای رفاه مشتریان با فراهم نمودن قطعات استاندارد مورد تائید شرکت سایپا اقدام به ارائه قطعات یدکی از طریق نمایندگی های فروش قطعات کرده است که عرضه قطعات در خارج از نمایندگی های مجاز را به عهده دارند .
در راستای تامین خدمات محصولات صادراتی شرکت سایپا با تاسیس نمایندگی های خارج از کشور (به شرح ارائه شده در بخش نمایندگی ها ) و ارسال قطعات به آنها پیشرفت مهمی در ارائه خدمات بعد از فروش مطلوب در خارج از کشور حاصل شده است در داخل کشور با توجه به ارائه مدل های جدیدی از تولیدات سایپا از جمله خودروی زانتیا در سال جدید شرکت سایپا یدک پیش بینی های لازم برای ارائه خدمات پس از فروش مطلوب را نموده است در جهت توسعه ارائه خدمات در سطح کشور تعداد عوامل مجاز این کشور در ابتدای سال ۱۳۸۰ به بیش از ۲۰۰ مورد نمایندگی مجاز و ۴۵ مورد عامل تعمیراتی رسید . این عوامل جهت سرویس دهی به خوردوهای پرایدء وانت نیسان و رنو ۲۱ در حال حاضر و برای خودرو زانتیا در سال جدید آماده شده اند به موازات توسعه عوامل مجاز در شهرها این شرکت اقدام به ایجاد سرویس های امداد سیار نموده که با استفاده از گروههای تععمیرات سیار در جاده های مهم کشور جهت آسایش مشتریان محترم مورد استفاده واقع می شود .
تکنولوژی در جهان امروز از ویژگی خاصی بر خوردار است و اگر به بخت واقبال معتقد باشیم می توانیم بگوییم تکنولوژی از واژه هائیست که با اقبال خوبی مواجه است .
چرا که دارندگان آن به آسانی میتوانند بر طالبین آن حکومت کنند . امروز نه تنها احتیاج به اقدامی جدی برای استثمار ندارند بلکه کشورهای جهان سوم خود به استقبال استثمار میروند . چون درخواست تکنولوژی بدون توجه به مسائل دانش فنی آن چیزی جزئ اسارت و استثمار نخواهد بود . متاسفانه کشور ما این اسارت را تجزیه کرده است چرا که پیش از دویس میلیارد در سی سال گذشته برای صنعت سرمایه گذاری کرده اما تقریباً از صنعت چیز قابل توجهی نداریم در حالیکه کشورهای دیگر با سرمایه گذاری خیلی کمتراز این به صورت یک کشورصنعتی درآمده اند.
در میان صناع مختلف صنعت خودرو دارای اهمیت بیشتری است زیرا ان را معمولاً مادر صنایع دیگر می نامند. دلیل عمده اهمیت این صنعت عبارتند از : کاربرد وسیع ، پچیدگی ، گستردگی قطعات مورد نیاز و در نتیجه وسیع بودن کارخانجات مرتبط با این صنعت ، ارزش افزوده در صنعت خودرو است .نگاهی گذرا به وضعیت این صنعت در کشورهای پیشرفته صنعتی ما را با اهمیت این صنعت بیشترآشنا می سازد . از کلیهاتومبیلهای تولید شده در جهان در سال ۲۰۰۰ میلادی ۸۵ % آن در سه بخش همده صنعتی جهان تولید شده است . از این رقم حدود ۲۸% مربوط به کشورهای اروپایی ، ۲۹ % مربوط به آمریکا و ۲۸ % مربوط به ژاپن است . ژاپن در فاصله سالهای ۷۶ تا ۸۵ میلادی ۵۲% و از سال ۸۵ تا ۲۰۰۰ حدود ۲۰۰% رشد در تولید داشته است و این رقم افزایش برای تولید آن هم در حد تولیدات ژاپن بسیارزیاد است . در نتیجه تعیین سیاست در مورد این صنعت از تصمیم گیری های مهمی است که مسئولان نظام باید بدان به صورت عمیق توجه کنند چرا که مسئولان نظام باید بدان به صورت عمیق توجه کنند چرا که این موضوع نقش مهمی در استقلال یا به عکس وابستگی دارد . میان خودروها نیز خودروی سواری به علت مصرف فوق العاده آن نسبت به خودروهای دیگر نقش مهمتری را ایفا می کند در این جا تاریخچه خودروی سبک در ایران را بررسی و هم چنین تاریخچه کارخانه ایران خودرو.
امروزه موتورهای خودروها و سیستمهای جانبی آن به صورت یک قوای محرکه پیچیده دائماً در حال تغییر،تحول و بهینه شدن می باشد . در این راستای این تغییرات روشهای تست و عیب یابی موتور خودروها در حال تغییر و تحول می باشد و همین امر باعث بوجود ابزارهای جدیدی برای عیب یابی دقیق و متناسب با تکنولوژی روز موتورهای احتراقی داخلی می باشد . یکی از مهمترین این ابزارها دستگاه اسیلوسکوپ مخصوص خودرو (Automotive Lab Scope) می باشد .
اسکوپ تعمیرگاهی که عموماُ ((اسکوپ )) نامیده می شود در واقع یک ولتمتر عینی (Visual Voltmeter) می باشد ولی برخلاف ولتمترها که عقربه آنها به کندی حرکت می کند و مقدار ولتاژ را نشان می دهد اسکوپ مقادیر لحظه ای ولتاژ را روی لامپ تصویر به صورت منحنی گرافیکی نشان می دهد که به این منحنی الگو می گویند .
به عبارت دیگر اسکوپ وسیله ای است که تغییرات ولتاژ را بر حسب زمان نشان می دهد که محور افقی X آن جهت نمایش حرکت شفت دلکو بر حسب درجه یا درصد و یا نمایش زمان واقعی که بر حسب میلی ثانیه است ، می باشد .
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه ۲ سیستم جرقه پلاتینی ۳
اتصالات مهم دستگاه اسکوپ ۶
کلیدهای کنترلی دستگاه اسکوپ ۷ تشریح الگوی ثانویه در سیستم جرقه پلاتینی ۸
امروزه بیش از ۹۰% سرمایه در گردش اغلب منابع تولیدی به مواد صنعت (یعنی مواد اولیه محصولات نیمه تمام، محصولات تمام شده، ضایعات تولید، اقلام بستهبندی و ابزارآلات تولید مربوط است.
بنابراین باید توجه داشت که تمام موارد فوق از قبیل محصولات و مواد اولیه مکانی مناسب را برای نگهداری نیازمندند از جمله مواد اولیه که نیاز بیشتری به نگهداری و توجه دارد بهترین مکان برای نگهداری آنها انبار است من در این تحقیق به بررسی مکانی مناسب چه از لحاظ محدودة مکانی و چه از لحاظ کنترلهای مورد نیار برای وورد و خروج کالاها از قبیل مواردی که در بالا گفته شد میپردازم و همچنین فرمها و سیتمهای حقوق و دستمزد کارکنان این انبارها و نحوة کنترل بر روی کارکردهای آنان و نیز ثبت فرمی ساده از یک سیستم حسابداری و همچنین نحوة نگهداری موجودیها و ارزیابی آنها دارد و در پایان امیدوارم که این تحقیق همان گونه که توانست مرا به تلاش وادار کند تا بتوانم قدری از علم و دانش افرادی که در این راه موفق بودهاند را دریابم برای کسانی که آنرا مطالعة میکنند هم اینگونه باشد.
۲- محدوده زمانی و مکانی کارخانه: این کارخانه واقع در مشهد و در شهرک صنعتی توس در میدان اول، بلوار تلاش شمالی خیابان هفتم، خیابان ۳/۷ در قطعه سوم میباشد و به طور کلی دارای ۲۵۰۰ متر مربع و زیر بنای اعیان ۲۰۰۰ متر مربع میباشد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
۱- هدف از تحقیق………………………………………………………………………………..
۲- محدوده زمانی و مکانی کارخانه…………………………………………………………
فصل دوم
۱- مقدمه……………………………………………………………………………………………..
۲- ادبیات موضوع…………………………………………………………………………………
۳- خلاصهای از عملکرد تأسیس کارخانه ………………………………………………..
بخش اول:
طراحی یک سیستم انبارداری …………………………………………………………………
هدف از استقرار یک سیستم …………………………………………………………………..
فرمهای مورد نیاز در انبارداری………………………………………………………………..
کنترلهای مورد نیاز هنگام دریافت کالا از فروشنده (خرید کالا) …………………..
مجوزهای مورد نیاز برای دریافت کالا از فروشنده (خرید کالا) …………………..
مشخصات مکان لازم برای نگهداری کالا …………………………………………………
مشخصات کارت انبار…………………………………………………………………………….
بخش دوم:
طراحی یک سیستم محاسبه و پرداخت حقوق……………………………………………
تعریف سیستم حقوق و دستمزد …………………………………………………………….
انواع سیستمهای پرداخت حقوق و دستمزد ………………………………………………
بخش سوم:
توزیع کامل در مورد سیستم حقوق مورد نظر در پروژه……………………………….
پرداخت حقوق و دستمزد ……………………………………………………………………..
چگونگی محاسبه حقوق ماهیانه توسط حسابداری حقوق و دستمزد پرداخت آن
شیوهای مختلف محاسبه و ثبت مبالغ حقوق و دستمزد و رویههای مربوط به آن
بخش چهارم:
ثبت یا طراحی یک سیستم ساده حسابداری مالی یا صنعتی …………………………
شرح مختصری از عملیات تجاری مورد نظر یا تأکید بر عملیاتی که آثار حالی
دارند. …………………………………………………………………………………………………
طرح سرفصلهای حسابداری مورد نیاز و واحدهای اقتصادی ………………………
تعریف عملیات مختلف مالی و انجام ثبت حسابداری آن و تعیین چگونگی
شناسایی سود و بستن حسابها……………………………………………………………….
موضوع تحقیقی که در پیش روی شماست حاصل بررسی سیستم خرید و انبارداری در مجتمع صنعتی سیمان آبیک می باشد که هدف از انتخاب آن اولاً آشنایی با نحوه انجام عملیات خرید و سفارشات در یک مجتمع صنعتی و تولیدی و ثانیاً چگونگی عملیات نگهداری ، و سرویس دهی انبار در یک مجتمع صنعتی و تولیدی می باشد .
در طی بررسی سیستم خرید و انبارداری در مجتمع صنعتی سیمان آبیک تحقیقات با بهره گیری از روشهای متنوع از قبیل : مشاهده ، مصاحبه و کتابخانه انجام گرفت که کمک شایانی به ما نمود در جهت شناخت عملیات خرید و تدارکات توسط مسئولین و کارپردازان که تلاش دارند خریدها به موقع و مناسب باشند و در حقیقت می کوشند اصول و موازین پنج گانه خرید رعایت شود . اطلاعات مفیدی نیز در زمینه انبار و انبارداری و عملیات نگهداری و سرویس دهی انبار بدست آمد که ما را در نحوه ایجاد کدینگ و کنترل موجودی (انبار گردانی) بهینه دارای شناخت مناسبی نمود.
در طی انجام تحقیق فوق موانع و مشکلات اندکی بچشم آمد که با توجه به همکاری صمیمانه کارکنان و مسئولین مجتمع صنعتی سیمان آبیک می توان از آن صرف نظر کرد . چرا که منابع و امکانات و اطلاعات ارزنده ای را این عزیزان در اختیار بنده قرار دادند که در ارائه پربارتر این تحقیق بسیار مفید بودند .
فهرست مطالب
عنوان صفحه پیشگفتار ب فهرست مطالب د فهرست اشکال ح فهرست ضمائم چکیده ط ی فصل اول – کلیات ۱ مقدمه ۲ تعریف موضوع تحقیق ۳ اهمیت و ارزش تحقیق ۴ اهداف تحقیق ۵ کاربرد نتایج تحقیق ۶ سوالات اساسی تحقیق ۷ روش تحقیق ۸ تعریف واژه ها ۸ خلاصه ۱۰ مباحث فصول بعدی ۱۰ فصل دوم – ادبیات موضوع ۱۱ مقدمه ۱۲ بخش یک – مباحث نظری ۱۳ سیستم ۱۳ خرید ۱۴ اهداف بخش خرید ۱۴ اصول و موازین پنجگانه خرید ۱۵ وظایف و مسئولیت های بخش خرید ۱۶ ارتباط بخش خرید با بخشهای دیگر ۱۷ فرآیند یا مراحل خرید خارجی ۱۸ انبار ۱۹ عنوان صفحه انواع انبارها ۱۹ جایگاه انبار ۲۰ اهداف و وظایف انبارها ۲۰ انواع موجودیهای انبارها ۲۰ انبارداری ۲۱ سیستم انبارداری و مزیتهای آن ۲۱ وظایف انباردار ۲۲ انتظارات مدیریت از سیستم کنترل انبارها ۲۳ نکات مهم برای اداره بهینه انبارها ۲۴ مناسبترین «تعداد اقتصادی» انبارها ۲۴ طراحی و برنامه ریزی تامین کالا ۲۵ کدینگ ۲۵ کدگذاری ۲۵ فواید کد گذاری ۲۶ انواع روشهای کدگذاری ۲۶ موجودی کالا ۲۷ اهمیت موجودیها ۲۷ دلایل نگهداری موجودی کالا ۲۸ هزینه مربوط به موجودیها ۲۸ مواضع مختلف بخشها و گروههای درون سازمان نسبت به حجم موجودیها ۳۱ کنترل موجودی ۳۱ مشکلات عدم تعادل موجودی ۳۲ مهمترین شیوه های محاسبه قیمت تمام شده موجودی کالا در انبار ۳۲ سیستم های سفارش کالا در سازمان ۳۳ بخش دو – پیشینه تحقیق ۳۵ بخش سه – مشخصات مجتمع صنعتی سیمان آبیک ۳۸ مروری مختصر بر خط تولید مجتمع صنعتی سیمان آبیک ۴۱ عنوان صفحه طرح طبقه بندی مشاغل کارخانه ۴۴ شرح وظایف ۴۵ خلاصه ۵۵ فصل سوم – روش تحقیق ۵۶ مقدمه ۵۷ کتابخانه ۶۰ مشاهده ۶۰ مصاحبه ۶۲ خلاصه ۶۳ فصل چهارم – تجزیه و تحلیل اطلاعات ۶۴ مقدمه ۶۵ طراحی انبارها ۶۷ انواع انبارها در کارخانه سیمان آبیک ۶۹ مشکلات و خسارت ناشی از طراحی غیراصولی انبارها ۷۱ حفاظت و ایمنی انبارها ۷۲ عملیات مربوط به خرید در انبارها ۸۰ انواع خرید ۸۰ انواع شیوه ها در خریدهای داخلی ۸۰ عملیات خرید در تدارکات ۸۹ تنظیم گزارش خرید ۹۵ خریدهای خارجی ۹۶ نحوه خرید مواد اولیه توسط مجتمع صنعتی سیمان آبیک ۱۰۰ خریدهای خودسرانه برخی از مسئولین و واحدها ۱۰۲ خریدهائی که کالای آنها فاسد شدنی است ۱۰۳ خریدهای غیر ضروری و بیش از حد ۱۰۳ کنترل کیفیت ۱۰۴ استاندارد کردن قطعات ۱۰۵ عنوان صفحه قبض انبار ۱۰۶ سیستم کدینگ اجناس ۱۱۰ مشکلات ناشی از عدم کدینگ ۱۱۲ مزایای کدینگ اجناس ۱۱۳ شرح کدینگ اجناس ۱۱۵ عدم وجود واحدی برای پیاده کردن سیستم کدینگ بطور ثابت ۱۲۱ مختصری درباره سیستم اطلاعات مدیریت ۱۲۲ عملیات نگهداری و سرویس دهی انبار ۱۲۳ عملیات نگهداری در بخش اداری ۱۲۳ عملیات نگهداری مربوط به داخل انبار ۱۳۰ کنترل موجودی انبار ۱۳۲ انواع روشهای کنترل موجودی ۱۳۳ محاسبه قیمت تمام شده موجودی کالا در انبار ۱۳۶ عدم هماهنگی انبار با واحدهای تولیدی ۱۳۸ خلاصه ۱۳۹ فصل پنجم – نتیجه گیری و پیشنهادات ۱۴۱ مقدمه نتیجه گیری پیشنهادات ۱۴۲ ۱۴۲ ۱۴۶ منابع و مآخذ ضمائم
فهرست اشکال عنوان صفحه شکل شماره ۱-۲ ، سیستم ۱۴ شکل شماره ۲-۲ ، نمودار مناسب ترین تعداد اقتصادی انبار ۲۴ شکل شماره ۳-۲ ، هزینه های مربوط به موجودیها ۲۹ شکل شماره ۴-۲ ، نمودار مقدار سفارش اقتصادی ۳۰ شکل شماره ۵-۲ ، نمودار سیستم سفارش دوره ۳۳ شکل شماره ۶-۲ ، نمودار سیستم نقطه سفارش ۳۴
فهرست ضمائم
شماره ۱ ، فرآیند تولید کارخانه
شماره ۲ ، چارت مدیریت مجتمع
شماره ۳ ، چارت قائم مقام مدیریت مجتمع
شماره ۴ ، چارت امور انبارها
شماره ۵ ، چارت واحد تدارکات
شماره ۶ ، فرم درخواست خرید واحد
شماره ۷ ، فرم درخواست خرید کالا
شماره ۸ ، فرم گزارش استعلام بهای شفاهی
شماره ۹ ، فرم سفارش کالا
شماره ۱۰ ، فرم گزارش خرید کالا
شماره ۱۱ ، لیست موجودی و مصرفی قطعات یدکی کارخانه
شماره ۱۲ ، فرم پروانه ورودی کالا
شماره ۱۳ ، فرم عودت اجناس به تدارکات
شماره ۱۴ ، فرم قبض انبار
شماره ۱۵ ، برگ نقل و انتقال
شماره ۱۶ ، کارت کاردکس
شماره ۱۷ ، کارت سفارش کالا
شماره ۱۸ ، فرم حواله انبار
شماره ۱۹ ، فرم کارت مصرفی
شماره ۲۰ ، لیست مغایرت کاردکس و لیست خدمات ماشینی (فرم اصلاحی)
بنا به تعریفی که از سوی مد یریت کارخانه در دست است ، کبریت وسیله روشن کردن وسایل گرمایی و روشنایی می باشد . پس از آن که بشر در پی گرم کردن خود و پختن وگرم کردن چیزهای دیگر به فکر چخماق افتاد ، با گذر زمان دریا فت که با موادی از قبیل گوگرد ، پودر شیشه ، کلرات و. . . نیز می توان روشنایی یجاد کرد. به همین دلیل برای راحتی بشر که همواره در گرو تغییر ، تحول و ابتکار و خلاقیت است چوب کبریت را بعنوان آخرین استاندارد جهانی جهت روشن کردن وسایل روشنایی و گرمایی مورد تأیید قرار داداند . و به همین دلیل است که کبریت در تمام نقاط جهان به عنوان یک وسیله جهانی جهت روشنا یی و گرما استفاده می گردد. کبریت وسیله ای است که در همه خانه ها و ادارات و شرکت ها وجاهای دیگر و حتی در کاخ های مجلل هم وجود دارد و همه به نحوی از آن استفاده بهینه می کنند. اهمیت و ضرورت آن در خانواده های ثروتمند و فقیر یکسان است چون هر دو نیاز به آن دارند و در مواقع لزوم از آن استفاده می کنند. کبریت در کارخانه های کبریت سازی توسط کسانی که در آنجا کار می کنند تولید می شود و بعد از تولید به بازار عرضه شده و به دست مصرف کنندگان می رسد.
دلیل انتخاب موضوع پروژه :
برای هر تحقیقی انگیزه و دلایلی جهت انتخاب موضوع و زمینه تحقیق وجود دارد که بعنوان نیروی محرکه محقق شناخته می شوند و شاید بتوان گفت که عامل ا صلی در رسیدن به اهداف تحقیق همان دلایل و انگیزه اولیه انتخاب موضوع تحقیق است که به عنوان پشتوانه ای قوی برای محقق مطرح بوده و انجام یک تحقیق را ممکن می سازد.
در این تحقیق سه د لیل و انگیزه برای انتخاب موضوع وجود دارد که در زیر آمده است :
۱- بررسی قیمت تمام شده کارخانه کبریت سازی مشگین شهر
۲- بررسی مراحل تولید کبریت
۳- علاقه شخصی به جهت مطا لعه در این مورد
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول : کلیات… ۱
مقدمه : ۲
دلیل انتخاب موضوع پروژه : ۳
منظور از حسابداری صنعتی ( بهای تمام شده ) چیست ؟. ۴
اهمیت حسابداری بهای تمام شده برای چیست ؟. ۴
کاربرد حسابداری بهای تمام شده چیست ؟. ۴
حسابداری صنعتی : ۴
فصل دوم : معرفی کارخانه کبریت سازی مشگین شهر. ۶
بخش اول : ۷
مختصری از تاریخچه کبریت در دنیا ۷
بخش دوم : ۹
تاریخچه کبریت در ایران.. ۹
بخش سوم : ۱۲
تاریخچه کارخانه کبریت سازی مشگین شهر. ۱۲
تعریف کبریت : ۱۳
فصل سوم: مبانی نظری در مورد بهای تمام شده. ۱۵
مقدمه : ۱۶
تعریف حسابداری صنعتی : ۱۶
نقش حسا بداری صنعتی : ۱۷
بخش اول : ۱۸
مقدمه ای بر حسابداری صنعتی… ۱۸
مقدمه ای بر حسابداری صنعتی : ۱۹
۱ : حسا بداری مالی : ۱۹
۲ : حسابداری مدیریت : ۱۹
حسابداری صنعتی : ۱۹
حسابداری بهای تمام شده : ۲۰
آشنایی با برخی از مفاهیم و اصطلاحات در حسابداری بهای تمام شده : ۲۲
بهای تمام شده ، هزینه و زیان : ۲۲
بهای تمام شده : ۲۳
هزینه : ۲۳
زیان : ۲۳
هزینه یابی و موضوع آن : ۲۴
مقایسه مؤسسات بازرگانی با مؤسسات تولیدی : ۲۵
صورت سود و زیان مؤسسات تولیدی : ۲۵
مراحل هزینه یابی : ۲۶
عامل هزینه و مد یریت هزینه : ۲۶
انواع هزینه های تولیدی : ۲۷
عوامل تشکیل د هنده هزینه های تولید یا قیمت تمام شده محصول : ۲۸
تجزیه و تحلیل مالی، فرآیند تشخیص کارایی و موقعیت مالی شرکت براساس اطلاعات حسابداری و صورت های مالی است و همانگونه که درگزارش ها و اطلاعات مالی منعکس است، هدف چنین تحلیلی بررسی، تشخیص کارایی و نحوه عملیات اجرای مدیریت شرکت است. هدف مدیرمالی، اندازه گیری نقدینگی شرکت، سودآوری و عوامل دیگری است که شرکت را به یک روش معقول و سودآور برساند. تجزیه و تحلیل مالی در درجه اول جهت کسب دیدگاهی دررابطه با مشکلات مالی و عملیاتی که یک شرکت با آن مواجه است به کاربرده می شود.
تجزیه و تحلیل نسبت ها برای تعیین نقاط ضعف و قوت عملکرد شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. با مشخص شدن نقاط ضعف عملکرد سیستم، مدیرمالی باید عوامل ایجاد کننده مشکل را تعیین و سپس راه حل مناسبی، جهت برطرف کردن مشکلات ارائه کند.
§ هدف وضرورت انجام تحقیق
دربررسی سازماندهی شرکت ها استفاده از یک ساختار مالی مشخص و هدفدار مشاهده شده است که مدیر مالی وظایف معینی را برای تحقیق اهداف از پیش تعیین شده دنبال می کند.
نقطه آغاز پیدایش یک ساختار مالی هدفدار، تعریف اهداف قابل اجرایی برای شرکت است. درحقیقت وجود شناخت اهداف، عاملی درجهت حرکت ونیل به اهداف عملیاتی است. اگرچه ممکن است اهداف به صورت کلی تعریف شده باشند، با این حال وجود تعریف مناسب وقابل درک می تواند کلید موفقیت حرکت مناسب شرکت درآینده باشد.
پس از تعریف هدف شرکت، نیازمند ارزیابی بخشهای مختلف شرکت هستیم تا میزان دستیابی به هدف و انحراف از آن را تعیین نماییم. لذا تدوین معیارهایی برای ارزیابی و کنترل بخشهای مختلف شرکت ضروری است.
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات تحقیق………………………………………………………………………..
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. ۲
بیان مسئله………………………………………………………………………………………….. ۳
هدف و ضرویات انجام تحقیق……………………………………………………………….. ۴
تحقیق حاضر تلاشی است در جهت معرفی پلی از تکنیهای جدید هزینه یابی و گزارشگری هزینه های محصولات و فعالیت های مرتبط با آن عمدتاً, در صنایع که امکان مذیریت هزینه را ایجاد می کند. محصول سیستم های اطلاعاتی مدیریت که سیستم های اطلاعاتی حسابداری بخش مهمی از آن است, همان اطلاعات و گزارش هائی است که علی القاعده باید در تصمیم گیریهای استفاده کنندگان (عمدتاً مدیران) مورد استفاده قرار گیرد. در عرصه حسابداری مدیریت نیز باید به دنبال اثرات کارائی اطلاعات سیستم های حسابداری در تصمیم گیریهای استفاده کنندگان (داخلی) باشیم. می گویند هنری فورد از حسابداری صنعتی بیزار بود, اما به رغم این بیزاری از طریق به کارگیری تکنیکهای حسابداری صنعتی, به ثروت کلان دست دست یافت. کنترل هزینه ها در واحدهای تولیدی همواره ضروری بوده و هست. مفاهیم و تکنیکهای حسابداری صنعتی سالهاست که بدون تغییر جدی بکار گرفته می شود.
ما امروزه تغییر در روشها و فرآیندهای کنترل هزینه ها که تا دهه ها بدون تغییر اساسی بکار می رفته امری اجتناب ناپذیر شده است. رقابت بین المللی شرکتهای صنعتی در کشورها مختلف را وادار کرده است که در سیستم های تولید خویش بازنگری کنند. بسیاری از صنایع ناچارند برای بقای خود در مصرف منابع فیزیکی و استفاده از نیروی انسانی, تغییرات جدی ایجاد کنند. این زمینه ای است که امروزه حسابداران صنعتی و مدیریت ناگزیرند در آن به چالش بپردازند. بسیاری از صاحبنظران حسابداری, تغییر و اصلاح در حسابداری مدیریت و صنعتی را به دلیل تغییر در سیستمهای تولید در واکنش به رقابت جهان, ضروری می دانند.
هزینه یابی بر مبنای فعالیت موضوعی است که امروزه در ستون حسابداری بسیار به آن پرداخته می شود. در این تحقیق کلیاتی در خصوص سیستم های اطلاعاتی حسابداری, حسابداری مالی، حسابداری مدیریت و سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت و مزایای سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت در ایجاد محیط اطلاعاتی مناسب برای مدیران فنی بالاخص در صنعت تراکتورسازی جهت اخذ تصمیم ارائه می شود.
بدین مشکلات موجود در پاسخگویی سیستم های اطلاعاتی حسابداری به نیازهای اطلاعاتی مدیران فنی و راهکارهای جدید سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت برای تهیه و ارائه این اطلاعات در صنعت تراکتورسازی به گونه ای قابل استفاده برای آنان هدفی است که امید است در پایان این تحقیق بتواند به آن نزدیک شود, و لو گاهی کوچک باشد.
انسان در طول زندگی خود برای رفع احتیاجات و تامین مایحتاج زندگی خود همیشه در تلاش بوده است. و مسلماً در مقابل این تلاش انتظار دریافت اجر یا مزد را دارد. بنابراین حقوق یا دستمزد عبارت است از همان اجر یا مزدی که یک فرد در مقابل انجام کاری انتظار دریافت آن را دارد. و یا آن را دریافت می کند. مسئله ی دریافت حقوق و دستمزد از ابتدا در بین انسان ها رواج داشته است اما امروزه با پیشرفت زندگی بشر برنامه ریزی های گوناگون در زمینه ی حقوق و دستمزد انجام گرفته است و قوانین و مقرراتی در پرداخت آن به وجود آمده است تا در آن حق هیچ کارگری ضایع نشود و با عدالت و میزان کارکرد هر کس به آن فرد مزد تعلق گیرد. سیستم پرداخت حقوق و دستمزد در کشورها با هم تفاوت دارند و بنا به قوانین و مقررات هر کشور اصول پرداخت حقوق در آن کشور نیز رعایت می شود اما همچنان با پیشرفت زمان تجدید نظرهایی نیز در زمینه قوانین حقوق و دستمزد انجام می شود.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول.. ۱
تقدیم به. ۲
با تقدیر و تشکر. ۳
مقدمه : ۴
فصل دوم. ۵
بخش اول : تاریخچه، وظیفه ها و فعالیت های مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی… ۶
تاریخچه ی مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۶
تکامل مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۹
وظیفه ها و فعالیت های مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۱۰
برنامه ریزی و پیش بینی نیازهای سازمان به منابع انسانی: ۱۱
جذب و تامین نیروهای انسانی: ۱۲
بالا بردن توان انسانی: ۱۴
ارزیابی و جبران خدمات کارکنان: ۱۴
بخش دوم – ارزشیابی عملکرد کارکنان: ۱۷
هدفها و اهمیت ارزشیابی عملکرد: ۱۷
رابطه ی ارزشیابی عملکرد با سایر وظایف مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی: ۲۱
ملاحظات قانونی در ارزشیابی عملکرد: ۲۴
معیارهای معتبر عملکرد: ۲۴
کاربرد ابزارهای معتبر ارزشیابی عملکرد: ۲۵
طراحی نظام ارزشیابی: ۲۶
مصاحبه ارزشیابی: ۲۸
برنامه های کمک رسانی به کارکنان: ۳۴
مشاوره: ۳۶
بخش سوم:مسیر پیشرفت شغلی: ۳۸
تعریف ها: ۳۸
مسائل مهم در مسیر پیشرفت شغلی: ۴۰
نکاتی در باره ی الگو های زندگی و مسیر شغلی برای درک مسیر پیشرفت شغلی.. ۴۲
طرح ریزی نظام های مسیر پیشرفت شغلی : ۴۳
نقشها و مسئولیت ها در فعالیت های مسیر پیشرفت شغلی: ۴۳
بخش چهارم: کنترل دستمزد. ۴۴
دوایر کنترل کننده ی حقوق و دستمزد. ۴۶
اطلاعات لازم برای محاسبه ی حقوق و دستمزد: ۵۰
ملاحضات قانونی در نظام پرداخت: ۵۵
فصل سوم. ۷۱
نگاهی گذرا به بیوگرافی بیمارستان بو علی، وظایف کارکنان وتعداد پرسنل این مرکز: ۷۲
نحوه ی جذب پرسنل توسط مرکز آموزشی ، درمانی بوعلی : ۷۶
نحوه ی تنظیم لیست حقوق و دستمزد و سایر پرداختیها به کارکنان: ۷۸
حق مالیات کارکنان: ۷۹
نحوه ی محاسبه ی بیمه کارکنان: ۸۰
سایر کسورات (کسورات توافقی): ۸۱
حواله: ۸۱
اضافه کاری: ۸۴
حق شغل: ۸۶
حق شاغل: ۸۷
محاسبه حقوق ۳ نفر از کارمندان به صورت فرضی با توجه به جداول بالا و حکم کارگزینی آنها با مدارک و استخدام متفاوت ۸۹
تنوع موسسات وگوناگونی فعالیتهای مختلف اقتصادی درپهنه جهان دانش وحرفه حسابداری را بران داشته تا در قالب مبانی واصول عمومی راه حلهای متناسبی رابرای نگهداری حسابهای فعالیتهای گوناگون به نحوی فراهم اوردکه صورتهای مالی موسسات تصویرگویاتری ازنتایج عملیات و وضعیت مالی ارائه دهند. ازطرفی فعالیتهای موسسات اقتصادی درکشورهای مختلف دربستری ازاوضاع واحوال اقتصادی واجتماعی ودرمحدوده مناسبات حقوقی کشور انجام می شود و این عامل به نوبه خود جستجوویافتن راه حل مناسب ومطلوب رادرمحدوده راه حلهای متعارف درسطح بین المللی الزامی کرده است.
ارجاع طرحهای ساخت وسازابنیه تاسیسات وتجهیزات بزرگ ازطرف کارفرمایان عمومی وخصوصی به پیمانکاران مختلف انعقاد قراردادهای پیمانکاری برای اجرای طرحهای یاد شده وانجام دادن فعالیتهای ساخت و ساز در قالب این قراردادها توسط پیمانکاران یکی از فعالیتهای عمده اقتصادی است که نیازمند روشهای مناسب ثبت وضبط معاملات و فعالیتهای مالی تهیه و تنظیم گزارشهای درون سازمانی اندازه گیری وشناخت درامد و درنهایت تهیه و ارائه صورتهای مالی متناسب برای پیمانکاران وکارفرمایان است.
صنعت پیمانکاری ازپیشینه ای به قدمت تاریخ بشربرخورداراست.اززمان ساخته شدن اهرام ثلاثه تفکر GC درجوامع بشری گام به گام با تکامل بشری گسترش یافته وسیرپیشرفت خودراطی کرده است .
ایالات متحده امریکا با تاسیس انجمن پیمانکاری عمومی بیشترین تاثیر را بر رشداین صنعت داشته وبا گردهم اوردن تمامی شرکتهای GC تحت یک محورتوانسته است به توانمندسازی این صنعت وهمچنین ساختارسازمانی وعلمی شرکتها کمک شایانی نماید.
نیازبه شرکتهایی بزرگ وهمه کاره درعرصه پروژه های بزرگ وملی امری بدیهی وضروری است. ایران جزء کشورهای درحال توسعه است که دارای سطح وسیعی ازپروژه های ملی می باشد. حضور شرکتهای قدرتمند درامرمدیریت پروژه ساختمان ونصب وهمچنین دارای توان مالی و مهندسی بالا یکی ازراه های اتمام سریعتراین پروژه ها و کمک به رشد اقتصادی کشورمی باشد. نص صریح ماده ۶برنامه چهارم توسعه نظام جمهوری اسلامی ایران بر کوچک سازی دولت ازطریق پیمانکاری عمومی نیزاهمیت این امر راخاطرنشان ساخته است.
وجودشرکتهای پیمانکارازچندین سال پیش ازسوی مسئولان مطرح گردید ودربرخی حوزه ها ازجمله آب وکشاورزی وسد سازی ونیروگاه وانرژی ونفت شرکتهایی باهیبت GC ظهورنمودند. بروزبرخی مشکلات ازجمله تحریم اقتصادی ومسائل لاینحل وهمیشه مطرح مالی پروژه ها وطرحهای ملی وعدم همکاری بانکها در گشایش اعتبارریالی جهت پیمانکاران داخلی ودورماندن حوزه اکادمیک ودانشگاهی ازحوزه اجرا درسالهای قبل تا حال مانع ازرشدانفجاری وموردانتظار اینگونه شرکتها گشته است.
برانیم با توجه به اهمیت موضوع تامین آب درتوسعه یافتگی کشورها دراین مجال پس از عنوان کردن ویژگی های صنعت پیمانکاری وسیر اجرای طرحهای پیمانکاری و طریقه ثبت این فعالیتها دردفاتر مربوطه راشرح داده و درخاتمه با معرفی شرکت آب وفاضلاب گیلان ولنگرود نمونه هایی از فرمهای مربوطه را ارائه دهیم .
فهرست مطالب :
عنوان ……………… صفحه
مقدمه: ۱
ویژگیهای صنعت پیمانکاری.. ۳
ارکان اصلی پیمانکاری: ۳
انواع قراردادهای پیمانکاری: ۴
ویژگیهای صنعت پیمانکاری: ۵
وظیفه قسمت حسابداری: ۶
مراحل اجرای طرح: ۷
مرحله اول : مطالعات مقدماتی طرح.. ۸
مرحله دوم:مطالعات تفصیلی طرح.. ۹
مرحله سوم:اجرای طرح.. ۱۰
۱- ارجاع کاربه پیمانکار. ۱۰
۲- انعقاد قرارداد. ۱۳
۳-عملیات اجرایی.. ۱۹
۴- تنظیم وپرداخت صورت وضعیت کارها ۲۲
۵- تحویل موقت… ۲۴
۶- تحویل قطعی.. ۲۷
ثبت رویدادهای مالی پیمان.. ۳۰
مرحله اول:مطالعات مقدماتی طرح.. ۳۰
مرحله دوم:مطالعات تفصیلی طرح.. ۳۱
مرحله سوم:اجرای طرح.. ۳۱
صورت مقایسه هزینه های واقعی با هزینه های برآوردی: ۴۴
تنظیم وپرداخت صورت وضعیت کارها ۴۴
روشهای متداول شناسایی سود پیمانکاری.. ۵۰
محاسبه سودپیمان ناتمام براساس مخارج واقعی: ۵۲
گزارشگری مالی درموسسات پیمانکاری.. ۵۵
تشریح کاربرد استاندارد بین المللی شماره۱۱٫ ۶۱
مقایسه با استانداردهای ایالات متحده امریکا ۶۴
بخشنامه های دبیرخانه شورایعالی بانکها ۷۳
بند وتبصره قانون بودجه سال ۱۳۸۷٫ ۷۴
سیمای عمومی صنعت آب وفاضلاب… ۷۶
تاریخچه تاسیس شرکت آب وفاضلاب گیلان.. ۷۶
آب وفاضلاب منطقه لنگرود. ۷۹
آئین نامه اجرایی ماده واحده قانون الحاق یک بند ودو تبصره به ماده ۱۳۳ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران ۸۰
حسابداری زبان تجارت است، آشنایی ناقص با این زبان و درک ضعیف از اهدافی که باید در انتقال پیام های تجاری به عهده گیرد، کنترل مالی و تصمیمات مدیریتی را به سطح نازلی تنزل می دهد. دانش حسابداری و دانش تجاری از هم قابل تفکیک نیستند و همواره تصمیمات صحیح تجاری با اطلاعات مربوط به قابل اتکاء حسابداری پیوند ناگسستنی است.
حسابداری سیستمی است که فعالیت های واحد تجاری را اندازه گیری می کند، سپس این اطلاعات را در قالب گزارش ها پردازش می کند و در نهایت نتایج فعالیت و عملکرد واحد تجاری را به تصمیم گیرندگان ارائه می دهد. به همین دلیل حسابداری را زبان تجارت نامیده اند.
هر چقدر این زبان را بهتر یاد بگیریم، بهتر می توانیم بر وضعیت مالی زندگی خود تسلط داشته باشیم تحقیقاتی که اخیراً بر روی تعدادی از مدیران صورت گرفته است نشان می دهد که آنها معتقدند آموزش رشته حسابداری بسیار مهمتر از سایر رشته هایی است که به نحوی با تجارت سرو کار دارند.
برنامه ریزی مالی، استقراض ها، مالیات بر درآمد و سرمایه گذاری ها تماماً بر یک سیستم اطلاعاتی که ما آن را سیستم حسابداری می نامیم استوار است. یکی از مهمترین محصولات سیستم اطلاعاتی حسابداری صورت های مالی است که توان تصمیم گیری در افراد را ارتقا می دهد.
صورت های مالی مدارکی هستند که وضعیت افراد یا واحدهای تجاری را در قالب مقادیر پولی گزارش می کنند.
۱- برای ثبت عملیات مالی استفاده از دفاتر حسابداری شامل روزنامه حسابهای عمومی، دفتر کل، دفتر معین، دفتر اعتبارات، دفتر صندوق، دفتر اموال و همچنین استفاده فرمهای مورد لزوم مانند موازنه حساب، سند حسابداری، دستور پرداخت، و غیره … ضروری بوده و ذیلاً تشریح میگردد.
۱-۱- دفتر روزنامه حسابهای عمومی :
از آنجائیکه روش مالی سازمان بصورت ماشینی بوده و در نظر است کلاً عملیات مالی سازمان در رابطه با درمان نیز بصورت ماشینی باشد لذا دفتر روزنامه مبتنی بر استفاده از ماشین تهیه گردیده و لازم است واحدهای درمانی از این دفاتر که نمونه آن ضمیمه این دستورالعمل میباشد استفاده نمایند. بدیهی است از ستونهایی که در روش دستی مورد نیاز نبوده استفاده بعمل نخواهد آمد. دفتر روزنامه حسابهای عمومی شامل ۱۱ ستون و بشرح زیر مورد استفاده قرار خاهد گرفت و واحدها مکلفند کلیه عملیات مالی را منحصراً از روی سند حسابداری که بعداً توضیح داده خواهد شد در دفتر روزنامه حسابهای عمومی ثبت نمایند.
ستون ۱- تاریخ روز، ماه، سال در این ستون ثبت خواهد شد.
ستون ۲- این ستون مخصوص ثبت شماره اسناد خواهد بود که از ابتدای هر سال از شماره یک شروع به بطور مسلسل تا پایان همان سال ادامه می یابد ضمناً به هر سند فقط یک شماره اختصاص داده خواهد شد.
فصل اول شرح دفاتر و فرمهای مورد لزوم
دفتر روزنامه حسابهای عمومی
دفتر کل
دفتر معین
دفتر اعتبارات
دفتر اثاثیه و اموال
دفتر صندوق
فرمهای مورد نیاز در واحدها
سند حسابداری
موازنه حساب
دستور پرداخت
دستور پرداخت نقدی
دستور پرداخت چک
برگه دریافت ودیعه
برگه رسید انبار
حواله انبار
صورت آمار داروی مصرفی روزانه
فرم آمار مصرفی ماهیانه
فرم صورت مجلس موارد اختلاف اجناس تحویلی با حواله
فصل دوم طبقهبندی حسابها
گروه ذخائر
گروه اموال غیرمنقول و منقول و امتیازات
گروه اشخاص
گروه وجوه
گروه درآمدها
گروه روابط
گروه حسابهای انتظاری
فصل سوم تشریح حسابها
گروه ذخائر ۱- ذخائر قانونی
۲- ذخائر استهلاک
گروه اموال غیرمنقول- منقول- امتیازات
۱- اموال غیرمنقول
۲- اموال منقول
۳- حساب انبار و موجودیها جنسی
عملیات حسابداری انبار مواد مصرفی و خوراک و انبار داروئی
اجناس ارسالی از بیمارستانها به درمانگاههای تابعه
خروج اجناس از انبار برای مصارف داخلی
اجناس مرجوعی از قسمتهای مختلف واحد مراکز درمانی به انبار واحد درمانی
اجناس انتقالی و یا مرجوعی از قسمتهای درمانگاههای وابسته دارای حسابداری مستقل به بیمارستانها
اجناس و کالاهای اهدائی
ضایعات
حساب انبار اثاثیه اداری و ملزومات پزشکی
حساب امتیازات
گروه اشخاص
حساب اشخاص (بدهکاران و بستانکاران)
گروه وجوه
صندوق
تنخواه گردان
قبوض درمانی
بانکها
گروه درآمدها
درآمد حاصله از ارائه خدامات درمانی به غیر بیمهشدگان
درآمد حاصله از موسسات طرف قرارداد
درآمد حاصل از کمک و هدایا
سایر درآمدها
درآمدهای تحصیل نشده
گروه هزینهها
بخش اول :هزینههای درمان مستقیم واحدهای درمانی تحت مالکیت و استیجاری
بخش دوم : هزینههای درمانی مستقیم بیمارستانهای عمومی طرف قرارداد
داراییها منابع اقتصادی هستند که برای بلند مدت به وسیله شخصیت حسابداری کنترل میشود و بهای تمام شده آن در زمان تحصیل به طور عینی یا واقعی قابل اندازه گیری است:
اقلام هنگامی منبع اقتصادی محسوب میشوند که منابع آتی برای شخصیت حسابداری داشته باشند. منابع معمولاً در صورت داشتن یکی از سه شرط زیر دارای منابع آتی هستند: ۱ـ پول نقد یا قابل تبدیل به پول نقد باشند. ۲ـ کلایی باشد که انتظار فروش آن برود. ۳ـ انتظار برود که در آینده در ضمن فعالیت شرکت مورد استفاده قرار گیرد.
داراییهای جاری:
این داراییها شامل وجوه نقد و سایر داراییهاییست که به طور معقول انتظار می رود در دوره گردش عملیاتی یا یک سال (هر کدام طولانی تر است) به نقد تبدیل شده یا فروخته و یا به مصرف برسد.
داراییهای غیر جاری:
به سرمایه گذاری بلند مدت ، اموال ، ماشین آلات ، تجهیزات ، داراییهای نامشهود و سایر داراییها طبقه بندی میشود که در فعالیت ها و عملیات مؤسسه مورد استفاده قرار میگیرند و عمر مفید بیش از یک سال دارند.
انواع ماشین آلات و تجهیزات: که شامل داراییهای مشهود است که عمر مفید نسبتاً طولانی دارند اصطلاح داراییهای ثابت نیز بر این مورد به کار میرود. واحدهای تجاری معمولاً این داراییها را برای استفاده در جریان تولید کالاها و خدمات خریداری میکنند. اگر داراییها برای فروش مجدد تقسیم یا خریداری شوند به عنوان موجودیها طبقه بندی میگردند اگر چه دارای عمر مفید طولانی باشند.
۲ـ بدهیها:
به طور کلی تعهدات فعلی شخصیت حسابداری برای پرداخت پول یا ارائه کالا و خدمات در آینده است. بدهیها معرف ادعا یا حقوق اشخاص ثالث نسبت به داراییهای شرکت تجاری میباشد. بدهیها بر حسب رقم قابل پرداخت در تاریخ تهیه ترازنامه (بیلان) و بهرههای انباشته تا آن تاریخ ثبت میشود.
بدهیهای جاری:
این بدهیها تعهداتی است که انتظار میرود از محل داراییهای جاری یا از محل ایجاد سایر بدهیهای جاری تسویه شود.
حساب پرداختنی تجاری: مصرف مطالبات فروشندگان کالا و خدمات به شخصیت حسابداری است آن گروه از بدهیها که پشتوانه آن اسناد قانونی است اسناد پرداختنی نامیده میشود.
۳ـ درآمدها:
عبارتست از مبلغی که بابت ارائه خدمات به مشتریان دریافت شده یا در آینده دریافت خواهد شد و در برخی موارد ممکن است از پیش دریافت شده باشد.
۴ـ هزینهها:
هزینه عبارتست از مبلغ پرداخت شده یا قابل پرداخت بابت خدمات دریافت شده.
۵ ـ سـرمایه:
عبارتست از حق یا ادعای مالی ، مالک یا مالکین نسبت به داراییهای یک واحد اقتصادی و سرمایه ماهیت بستانکار دارد.
فهرست
عنوان صفحه
«تعریف حسابها»………………………………………………………………………………….. ۴ داراییهای جاری: …………………………………………………………………………………. ۴ داراییهای غیر جاری: ……………………………………………………………………………. ۴ بدهیهای جاری: ………………………………………………………………………………….. ۵ ترازنامه: ……………………………………………………………………………………………… ۶ صورتحساب سود و زیان: ……………………………………………………………………… ۶ کارخانه تولیدی شکلات فرمند……………………………………………………………….. ۷ «سند حسابداری» مهر ماه………………………………………………………………………. ۸ « دفاتر کل در پایان مهر ماه »………………………………………………………………….. ۱۹ « صورت مغایرت بانکی »……………………………………………………………………… ۲۳ صورت مغایرت بانکی…………………………………………………………………………… ۲۳ « ارزیابی موجودی پایان دوره ماه اول »……………………………………………………. ۲۶ «سند حسابداری آبان ماه »……………………………………………………………………… ۲۷ « دفاتر کل در پایان آبان ماه »………………………………………………………………….. ۳۷ « صورت مغایرت بانکی در پایان آبان ماه »……………………………………………….. ۴۲ تراز آزمایشی چهار ستونی…………………………………………………………………….. ۴۴ « ارزیابی موجودی پایان آبان ماه »…………………………………………………………… ۴۵ تعداد موجودی پایان دوره …………………………………………………………………… ۴۵ « سند حسابداری آذر ماه »…………………………………………………………………….. ۴۸ «دفاتر کل در پایان آبان ماه» …………………………………………………………………… ۵۷ «صورت مغایرت بانکی در پایان آبان ماه »………………………………………………… ۶۱ «ثبت عملیات اصلاحی »……………………………………………………………………….. ۶۲ اطلاعات بدست آمده جهت اصلاح حسابها: …………………………………………….. ۶۴ تراز آزمایشی اصلاح شده………………………………………………………………………. ۶۶ «مبلغ موجودی اول دوره در آذر ماه »………………………………………………………. ۶۷ « ثبت بستن حسابهای موقت »……………………………………………………………….. ۷۱ « ثبت بستن حسابهای دائم »………………………………………………………………….. ۷۴ صورتحساب سرمایه……………………………………………………………………………… ۷۸ صورتحساب سرمایه: ……………………………………………………………………………. ۷۸
شرکت سهامی خاص گیلان سویا در سال ۱۳۷۱ تاسیس گردید. این شرکت با داشتن بیش از یک دهه فعالیت، یکی از مجهزترین واحدهای صنعتی تولید انواع ماکارونی، اسنک و نوشابه گازدار می باشد، در اواخر سال ۱۳۷۸ همزمان با راه اندازی خط تولید نوشابه گازدار در بطری یکبار مصرف(PET) و نیز راه اندازی دستگاه بطری ساز(PET) با هدف تولید و عرضه نوشابه با کیفیت رسماً فعالیت تولید انواع نوشابه گازدار را با نام تجاری اشی مشی در شرکت سیرنگ زیبا کنار آغاز نمود. روند توسعه و به روز نمودن ماشین آلات آن برابر با آخرین تکنولوژی روز جهان در کلیه بخشهای تولید محصولات متنوع شرکت همواره استمرار داشته است.
قابلیتهای تولیدی در گروه تولیدی اشی مشی:
شرکت گیلان سویاـ تولید انواع اسنک ( غله حجیم شده)، اسنک خلالی، چیپس دریایی، چیپس زنگوله ای، اسنک فلفلی و مغز دار شکلاتی.
شرکت سیرنگ گیلان ـ تولید انواع ماکارونی فرمی و ساده.
شرکت هدیه شمال ـ تولید انواع ماکارونی فرمی و ساده.
شرکت سیرنگ پلاستیک ـ تولید انواع اندازه متنوع بطری PET ( مظروف نوشابه گازدار)، بخش نوشابه سازی نمونه ای از قابلیتهای تکنولوژی تولیدات این گروه صنعتی است که در زیر به قسمتی از فرآوری و ساخت آن اشاره می شود.
تکنولوژی ساخت بطری PET و نوشابه:
تکنولوژی ماشین آلات تولید نوشابه تماماً از پیشرفته ترین نوع خود و مربوط به بعد از سالهای ۲۰۰۰ میلادی است در حالی که کنترل و تولید در سراسر خط بوسیله کامپیوترهای بسیار پیشرفته و تمام اتوماتیک جدید انجام می گیرد. تعداد محدودی از نیروی انسانی که همگی آموزش دیدة خارج از کشور می باشند در این صنعت اشتغال دارند. این شرکت دارای پیشرفته ترین آزمایشگاه با تجهیزات لازم و سیستمهای دقیق اندازه گیری و سنجش می باشد که از آزمایشگاههای مرجع کشور می باشد. کنترل کیفیت تمامی مجموعه از ورود مواد اولیه تا ساخت محصول و ارائة محصول ساخته شده و خدمات بعد از فروش زیر نظر کارآمدترین افراد آموزش دیده، مجرب و تحصیلکرده اداره می شود. طعم دهنده ها و افزودنیهای مجاز از معتبرترین شرکتهای جهانی تهیه می شوند. درب بطری نوشابه اشی مشی توسط شرکتهای بزرگ بین المللی جهان تهیه می شوند. مواد اولیه ساخت بطری نوشابه به نام PET از شرکت های بزرگ و معتبر خارجی تهیه و در داخل کارخانه با استفاده از وجود ماشین آلات بسیار پیشرفته جدید ابتدا به پریفرم و سپس به اندازه های ۳۰۰ سی سی و ۵/۱ لیتر و ۲ لیتر تولید می شوند.
فهرست
عنوان صفحه
تاریخچه گروه شرکت های تولیدی اشی مشی……………………………………………….. ۱
قابلیتهای تولیدی در گروه تولیدی اشی مشی…………………………………………………. ۱
افتخارات……………………………………………………………………………………………… ۲
شرکت تولید ماکارونی هدیه شمال وابسته به کارخانه اشی مشی………………………….
موضوع فعالیت طبق اساسنامه……………………………………………………………………..
صورت ریز دارائیهای ثابت……………………………………………………………………….. ۴
تهیه صورتهای مالی…………………………………………………………………………………. ۴
هدف صورتهای مالی………………………………………………………………………………. ۵
صورتهای مالی کارخانه هدیه شمال…………………………………………………………….. ۵
صورتحساب سود و زیان…………………………………………………………………………. ۷
محاسبه نسبت های مالی شرکت………………………………………………………………….
جدول نسبت های مالی شرکت…………………………………………………………………..
سیستم سند هزینه……………………………………………………………………………………. ۱۱
حقوقی است که با رعایت قانون کار (برای کارگران رسمی) و یا به وسیلة عقد قراردادی که مغایر قانون کار نباشد (برای کارگران قرار دادی)، برای انجام یک ساعت کار و یا تولید یک واحد محصول تعیین و به صورت ساعتی، روزانه، هفتگی و معمولاً ماهانه پرداخت میشود .
ساعات کار عادی :
مطابق ماده ۵۱ قانون کار ساعت کار عادی، مدت زمانی است که کارگر نیرو و یا وقت خود تا به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار میدهد. ساعات کار کارگران در شبانه روز، نباید از ۸ ساعت تجاوز نماید. مجموع ساعت کار هر هفته از ۴۴ ساعت نباید تجاوز کند.
ساعات کار اضافی (اضافه کاری): مطابق قانون کار، اضافه کاری باید تابع شرایط زیر باشد.
الف- موافقت کارگر
ب- پرداخت ۴۰% اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی
پ- ساعت کار اضافی نباید از ۴ ساعت در روز تجاوز نماید، مگر در موارد خاص با توافق طرفین.
ت – روز جمعه، روز تعطیل هفتگی کارگران با استفاده از مزد میباشد.
مطابق قانون کار از ساعت ۶ بامداد تا ساعت ۲۲ کار روز و از ساعت ۲۲ تا ۶ بامداد روز بعد کار شب محسوب میشود.
پاداش :
معمولاً در پایان دورة مالی یا در پایان هر فصل به مناسبتهای مختلف مبلغی به عنوان عیدی و پاداش به کارگران و کارکنان پرداخت میشود.
حداقل مبلغ عیدی و پاداش کارگران، معمولاً در پایان هر سال بر مبنای حقوق و دستمزد توسط هیأت دولت تعیین میگردد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه………………………………………………………………………………………………….. ۱
فصل اول: تاریخچه
۱-۱- تاریخچه………………………………………………………………………………………….. ۳
فصل دوم: کارخانه برق
فصل دوم: کارخانه برق……………………………………………………………………………. ۶
۱-۲- نخستین کارخانه برق شهری در ایران……………………………………………………….. ۷
۲-۲- برقراری انشعاب و نحوه وصول مطالبات………………………………………………………. ۸
فصل سوم: صنعت برق تا بیش از تاسیس وزارت آب و برق
۱-۳- صنعت برق در برنامه اول عمرانی کشور……………………………………………………… ۱۳
۲-۳- صنعت برق در برنامه دوم عمرانی…………………………………………………………….. ۱۵
۳-۳- صنعت برق در برنامه سوم عمرانی ………………………………………………………….. ۱۷
بازار خرید و فروش کالا ……………………………………………………………………………….. ۲۰
رقابت ………………………………………………………………………………………………….. ۲۰
ساخت شاسی………………………………………………………………………………………. ۲۱
قطعات منفرد دستگاه راد و مبالغ آن……………………………………………………………….. ۲۶
قطعات منفرد فاین و مبالغ آن ………………………………………………………………………. ۲۶
قطعات منفرد اکسترودر و مبالغ آن …………………………………………………………………. ۲۸
فصل چهارم: طبقه بندی شرکت
خصوصیات شرکت ……………………………………………………………………………………. ۳۰
۱- محاسن و معایب شرکت با مسئولیت محدود در مقایسه با دیگر شرکتها…………………. ۳۰
۲- موضوع شرکت و میزان سرمایه …………………………………………………………………. ۳۱
۳- نام شرکت و مدت آن……………………………………………………………………………… ۳۱
۴- انحلال شرکت با مسئولیت محدود………………………………………………………………. ۳۱
تهیه مستندات برای هر اقدامی در همه زمینه ها همواره مفید بوده است . در زمینه تهیه یک سیستم نیز نباید همه چیز در قلب و یاد تهیه کننده باقیمانده و در نهایت در آنجا به فراموشی سپرده شود .سیستمی که دارای مستندات صحیح و اصولی باشد همواره نفرات دیگر با مطالعه مختصر می توانند براحتی ادامه دهنده کار نفر قبل باشند .
و اما در ارتباط با این مستندات لازم است بیان نمایم که بر اساس اطلاع یکی از دوستان در شرکت «لادن» که کار حسابداری آنان بطور دستی انجام می شد و مشکلاتی در این زمینه نیز داشتند تصمیم گرفتیم که به اتفاق موضوع را بررسی و در صورت امکان نسبت به تهیه سیستم مورد نیاز آنان اقدام نمائیم . لذا پس از چند تماس تلفنی و هماهنگی لازم مراجعات متعددی به شرکت مزبور داشته و در نهایت اقدام به تهیه سیستم بشکلی که در صفحات آتی نوشته و شرح داده شده است نمودیم .
فهرست مطالب
عنوانصفحه
فصل اول (مقدمه) …………………………………………………………………………… ۱
۱-۱-قدردانی و تشکر ………………………………………………………………… ۱
۱-۲-مقدمه …………………………………………………………………………… ۲
فصل دوم (شناخت سیستم موجود) ……………………………………………………………. ۳
۲-۱-قبل از مصاحبه ……………………………………………………………………. ۳
۲-۲-بعد از مصاحبه …………………………………………………………………….. ۴
۲-۳-شرح و وضعیت سیستم موجود ……………………………………………………. ۴
۲-۴-شرح فعالیت افراد و امکانات موجود ……………………………………………… ۵
۲-۵-مشکلات و نیازمندی های سیستم موجود ……………………………………… ۵
فصل سوم (امکان سنجی) …………………………………………………………………. ۷
۳-۱-راه حل و چگونگی روش پیشنهادی ………………………………………………. ۷
۳-۲-معایب و محاسن سیستم جدید ………………………………………………………. ۸
فصل چهارم (طراحی) ……………………………………………………………………… ۹
۴-۱-شرح مشخصات سیستم پیشنهادی ……………………………………………….. ۹
۴-۲-توضیح نمودار CPM…………………………………………………………… 9
عنوانصفحه
۴-۳-نمودار DFD…………………………………………………………………….. 11
4-4-نمودار سطح سیستم ………………………………………………………………. ۱۱
۴-۵-توضیح نمودار Gantt……………………………………………………………… 12
4-6-توضیح نمودار Top Down Design……………………………………………… 13
وجود اطلاعات مالی شفاف و قابل مقایسه ، یکی از ارکان اصلی پاسخگویی مدیران اجرایی و از نیازهای اساسی تصمیم گیران اقتصادی و از ملزومات بی بدیل توسعه و رشد اقتصادی در بخش خصوصی و دولتی است .
صاحبان سهام ، اعتبار دهندگان ، دولت و سرمایه گذاران بالقوه در جهت تصمیم گیری در زمینه های خرید ، فروش ، نگهداری سهام ، اعطای وام ، ارزیابی عملکرد مدیران اجرایی و سایر تصمیمات مهم اقتصادی به اطلاعات مالی معتبر ، مربوط و قابل فهم نیاز دارند .
اگر چه اطلاعات مالی از منابع مختلف قابل استخراج است ، اما در حال حاضر صورتهای مالی ، هسته اصلی منابع اطلاعات مالی را تشکیل می دهد و بنابر این باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد . تهیه صورتهای مالی بر اساس استانداردهای حسابداری به عنوان ضوابط معتبر ، تضمین کیفیت مطلوب صورتهای مالی است . روح حاکم در تدوین استانداردهای حسابداری ایجاد الزاماتی در جهت ارائه شفاف نتایج عملکرد واحدهای اقتصادی در قالب اطلاعات مالی است .
در صورتهای مزبور بوده و اظهار نظر « مقبول » نماد رعایت این استانداردها و در نهایت معیار اعتبار صورتهای مورد اشاره در زمینه اطلاعات مالی می باشد .
فهرست
عنوان صفحه
فصل اول…………………………………………………………………………………… ۵ مقدمه: ………………………………………………………………………………….. ۶ تاریخچه : ……………………………………………………………………………….. ۹ ویژگیهای صنعت برق : ………………………………………………………………… ۱۱ زمان بری زیاد در اجرای پروژه ها : ………………………………………………… ۱۲ ضرورت تداوم تأمین برق : …………………………………………………………… ۱۲ نظارت و کنترل : ……………………………………………………………………… ۱۲ انحصار : ………………………………………………………………………….. ۱۳ آماده کردن زمینه ها برای استفاده از بخش دولتی در اداره صنعت برق…………………. ۱۳ اجرای سیاستهای عدم تمرکز : ………………………………………………………………. ۱۴ هزینه یابی : ………………………………………………………………………….. ۱۴ توجه به منابع و فروش برق : ………………………………………………………………… ۱۴ حذف بخشهای امانی و خدماتی……………………………………………………………… ۱۵ ظرفیت سازی : ………………………………………………………………………. ۱۵ تفکیک فعالیت های برق……………………………………………………………………….. ۱۵ اقدامات انجام شده در زمینه بهره برداری: ……………………………………………….. ۱۵ تشکیل شرکت های توزیع نیروی برق : ………………………………………………….. ۱۶ تشکیل شرکتهای پشتیبانی فنی مانند تعمیرات و تأمین قطعات : ………………… ۱۶ اقدامات انجام شده در زمینه توسعه : ………………………………………………………. ۱۷ « صنعت برق در برنامه های عمرانی »……………………………………………………. ۱۹ صنعت برق در برنامه دوم عمرانی : ……………………………………………………….. ۲۰ صنعت برق در برنامه سوم عمرانی : ………………………………………………………. ۲۲ تغییر مؤسسات و کاهش فایده صورتهای مالی : ……………………………………….. ۲۵ فصل دوم………………………………………………………………………… ۲۸ تبصره های مربوط به وظایف شرکتهای دولتی : ……………………………………….. ۲۹ بند « الف » تبصره ۱۵ : …………………………………………………………….. ۳۱ استانداردهای حسابداری : …………………………………………………………………….. ۳۴ ثبت تأسیسات برق بر اساس قیمت تما م شده : ……………………………………….. ۳۴ حسابهای معین تأسیسات برق : …………………………………………………………….. ۴۰ ۲ – تأسیسات تولید برق با نیروی آب : ………………………………………………….. ۴۲ فصل سوم……………………………………………………………………………. ۴۵ تناوب تجدید ارزیابی : …………………………………………………………………………. ۴۸ تعیین مبلغ تجدید ارزیابی : …………………………………………………………………… ۴۹ فصل چهارم…………………………………………………………………………… ۵۰ مدلهای نقدینگی در مدیریت مالی صنعت برق . ………………………………………. ۵۱ چرخه نقدی در بخش توزیع برق و شیوه های بهبود بخشیدن به آن : …………………. ۵۴ حسابداری وجوه نقد در شرکت های برق : …………………………………………….. ۵۶ کنترل های داخلی وجوه نقد در شرکتهای برق منطقه ای……………………………. ۵۹ راهبری متمرکز وجوه در صنعت برق – دیسپاچینگ وجوه : ……………………… ۶۰ ۱ ـ تعریف راهبری متمرکز وجوه : ……………………………………………………….. ۶۱ ۲ ـ انواع راهبری متمرکز وجوه در صنعت برق : ……………………………………… ۶۱ الف : راهبری متمرکز وجوه منطقه ای : ………………………………………………….. ۶۲ هدفها ی گزارشگری در برنامه ریزی : …………………………………………………… ۶۴ انواع گزارشهای نقدینگی : ………………………………………………………. ۶۵ نکات مورد توجه در حساب سپرده ویژه : ……………………………………………….. ۶۶ فصل پنجم……………………………………………………………………………. ۶۸ هزینه ها در صنعت برق………………………………………………………………………… ۶۹ تخصیص و تسهیم : ……………………………………………………………………………. ۷۰ فصل ششم………………………………………………………………………………… ۷۲ هدف از ترخیص و طبقه بندی اطلاعات در صورتهای مالی : …………………….. ۷۳ بررسی روند نسبتهای مالی صنعت برق : ………………………………………………… ۷۵ نقاط ضعف و قوت نسبت های مالی : ……………………………………………………. ۷۶ روند نسبت های نقدینگی : ………………………………………………………………….. ۷۸ نسبت های مالی در صنعت برق : ………………………………………………………….. ۸۰ نسبت های مالی : …………………………………………………………………….. ۸۱ جدول شماره ۲ حد متوسط بالا و پایین نسبت های مالی در صنعت برق……………… ۸۶ رویداد های بعد از تاریخ ترازنامه : …………………………………………………………. ۸۹ صورت سود (زیان) انباشته : ………………………………………………………………….. ۹۰ صورت گردش وجوه نقد : …………………………………………………………………… ۹۴ جریان ورود و خروج وجه نقد : ……………………………………………………………. ۹۴ یادداشتهای همراه صورتهای مالی……………………………………………………………. ۱۰۰ سرمایه : ………………………………………………………………………………….. ۱۰۳ اندوخته قانونی………………………………………………………………………. ۱۰۴ سایر اندوخته ها…………………………………………………………………… ۱۰۵ یادداشتهای همراه صورتهای مالی……………………………………………………………. ۱۰۷ یادداشتهای همراه صورتهای مالی……………………………………………………………. ۱۰۸ یادداشتهای همراه صورتهای مالی……………………………………………………………. ۱۱۰ هزینه های توزیع و فروش : ………………………………………………………………….. ۱۱۴ یادداشتهای همراه صورتهای مالی……………………………………………………………. ۱۱۷
منظور از طرح سیستم اطلاعاتی انبار در کارخانه ، بطور کلی ایجاد روشی سیستماتیک و منطقی است برای اجرای عملیات مربوط به کالاهای موجود در انبار و همچنین اعمال کنترلهای لازم روی مراحل مختلف این عملیات .
جزئیات سیستمهای طرح شده در واحدهای مختلف صنعتی با توجه به نوع فعالیت و سازمان داخلی آنها ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشد ولی نتایج زیر از طرح هر سیتم اطلاعاتی انبار عاید می گردد :
۱) ایجاد رابطه های بهتر و منطقی تر در داخل کارخانه برای تبادل اطلاعات .
۲) تسریع عملکرد قسمتهای مختلف به کمک طرح فرمهای مناسب .
۳) انجاد کنترلهای بهتر در کارخانه .
۴) کمک به شناسائی بهتر کالاهای موجود در انبار با توجه با تنوع آنها .
۵) طرح فرمهای مناسبتر برای نگهداری حساب موجودیهای انبار ( مثل کـارت انبـار و… ) .
۶) طرح فرمهای بهتر برای نقل و انتقالات کالاهای موجود انبار ( مثل برگ درخواست جنس از انبار و …. ) .
۷) نگهداری اطلاعات بروز درآمده از وضع موجودیهای انبار که در مقاطع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد ( مثلاً برای محاسبه قیمت تمام شده و …. ) .
۸) سفارش به موقع کالا و به میزان مورد نیاز به آن .
۹) افزایش اطلاعات مدیریت از میزان کالاهای موجود در انبار ، مصرف آنها و مسائل مشابه .
۱۰) ایجاد اطمینان در مدیریت از عدم وجود سوءاستفاده در موجودیهای انبار .
۱۱) کاهش اشکالات احتمالی ناشی از غیبت افراد شاغل در سیستم ، بخصوص انباردار .
۱۲) کاهش هزینه ها و کارهای زائد اداری از طریق حذف فرمها و یا عملیات غیرضروری.
۱۳) شناسائی کالاهائی که بعلل مختلف به صورت بلااستفاده در انبار باقیمانده اند و سبب اتلاف فضای انبار و راکد نگهداشتن قسمتی از سرمایه کارخانه میشوند.
فهرست مطالب عنوان صفحه
پیشگفتار ۱ فصل اول : کلیات تاریخچه شرکت ۲ انبارها ۳ کدینگ ۳ نحوه ورود و خروج کالا از انبار ۳ فرمهای مورد استفاده در انبارهای شرکت تجهیزات ایمنی راهها ۴ انبارگردانی ۵
فصل دوم : شناسایی انبار مقدمه ۷ هدف و اهمیت انبارداری ۸ انبار و انواع آن ۱۰ انبارهای سازمانهای تولیدی و صنعتی ۱۳ موجودیهای انبار ( انواع انبار ) ۱۵ محل سازمانی و تشکیلات داخل انبار ۱۹ مشخصات انباردار ۲۰ اهم وظایف انباردار ۲۱ رعایت اصول ایمنی و حفاظت در انبار ۲۲ انبار اسقاط یا انبار لوازم فرسوده ۲۳ واحد کنترل انبار یا کنترل اقلام ۲۴
فصل سوم : طبقه بندی کالاها ، کدگذاری و تنظیم کالاها در انبار طبقه بندی کالاها ۲۵ محاسن طبقه بندی کالاها ۲۵ خصوصیات طبقه بندی صحیح ۲۶ مبانی طبقه بندی کالاها ۲۶ کدگذاری کالاها ۲۷ ضرورت و شرایط کدگذاری ۲۸ خصوصیات یک نظام کدگذاری صحیح ۲۹ علل استفاده از نظام کدگذاری ۲۹ روشهای کدگذاری ۳۲ کدگذاری بر اساس طبقه بندی کالاها ۳۳ کد میله ای ( خط نما ) ۳۳ استقرار کالاها در انبار ۳۵ چیدن و استقرار کالاها در انبار ۳۵ استفاده از حداکثر فضای انبار ۳۶ وسایل کار در انبار ۳۸ نظامهای خروج کالا از انبار ۳۸ روشهای انبارکردن کالا ۴۰
فصل چهارم : نظام نظارت بر انبار وسایل و ابزار نظارت بر عملیات انبار ۴۴ دفاتر انبار ۴۴ کارت انبار ۴۴ کاردکس حسابداری ۴۷ مهمترین کارتهای انبار ۴۸ طراحی نظام اطلاعاتی برای انبار ۵۳ نتایج حاصل از استقرار نظام صحیح اطلاعاتی انبار ۵۴ وظایف اطلاعاتی انباردار ۵۵ طراحی فرمهای انبار ۵۵ نمودار حرکت فرمها ۵۶ تعریف فرم ۵۷ فرمهای مورد نیاز انبار ۵۸ گردش عملیات در سیستم تدارکات ۵۹ دریافت و صدور کالاها ۶۱ روشهای اجرای کار در انبار ۶۲ عملیات حسابداری خرید و انبار ۶۴ روشهای درخواست و دریافت کالا از انبار ۶۴ روشهای صدور و درخواست خرید و ورود کالا به انبار ۶۶ روش برگشت کالا به انبار ۶۷
فصل پنجم : نظام نظارت بر موجودی استقرار نظام نظارت بر موجودی جنسی در سازمان ۶۸ هدف و فواید نظارت بر موجودی ۶۸ اهمیت و فواید نظام نظارت بر موجودی ۶۹ دسته بندی کالاهای مختلف ۷۰ ارزش یابی کالاها ۷۰ هزینه های مربوط به موجودی ۷۱ نظام موجودی صفر ۷۵
فصل ششم : شیوه های ریاضی نظارت بر موجودی شیوه های ریاضی نظارت بر نظام موجودی ۷۷ عوامل مؤثر در تعیین موجودی ۸۰ انبارگردانی ۸۴
فصل هفتم : نحوه انبارگردانی در شرکت تجهیزات ایمنی راهها مقدمه ۸۶ انبار ۸۶ تقسیم انبار ۸۶ سیستم انبار ۸۸ فرمهای مورد استفاده در انبار ۸۸ نحوه ورود جنس به انبار ۹۰ نحوه خروج جنس از انبار ۹۰ نحوه نگهداری موجودی حساب کالا در انبار ۹۰ کدینگ ( شماره کالاهای انبار ) ۹۱ حفاظت فیزیکی از انبار ۹۲ انبارگردانی ۹۲ جمع آوری برگه های شمارش ۹۲ لیستهای مغایرت ۹۲ نحوه انبارگردانی ۹۳ منابع و مأخذ پیوست
در روش هزینه یابی سفارش کار ، هر شماره کار به منزله واحد مستقلی تلقی می شود و هزینه اولیه ( مواد و دستمزد ) و سربار ساخت آن جداگانه محاسبه و در برگ خلاصه هزینه مربوط ثبت می شود بطوری که هویت هر سفارش در سرتاسر دوره تولید مشخص می ماند. در نتیجه امکان دارد که برای مثال ، هزینه یک سفارش تکمیل شده با هزینه سفارش تکمیل شده دیگری که همانند آن است تفاوت داشته باشد.
روش هزینه یابی مرحله ای ( یا هزینه یابی مراحل عمل ) باهزینه یابی سفارش کار تفاوت دارد و در مواردی به کار می رود که تولید به طور مداوم یا به شکل تولید عمده جریان داشته باشد و محصولات از واحدهای مشابه با مشخصات یکسان تشکیل شده باشند که همگی یا هر نوع از آنها از مراحل عمل مشخص و مشترکی می گذرد و به این جهت نمی توان تمایزی بین واحدهای مختلف انواع محصول به منظور هزینه یابی قائل شد و هویت هر یک را جداگانه در نظر گرفت. چه هر واحد در حقیقت جزء تفکیک ناپذیری از یک مرحله عمل است. چون در روش تولید مرحله ای ، محصولات به طور مداوم در یک یا چند مرحله عمل ساخته می شوند هزینه یابی مرحله ای را هزینه یابی پیوسته نیز نامیده اند . با کار برد این روش ، هزینه یابی یک واحد مشخص از محصول ناممکن است و به این جهت می یابد یک دورة زمانی مبنای احتساب هزینه قرار گیرد و جمع هزینه های هر دوره به جمع محصول تولید شده در همان دوره تقسیم شود تا « هزینه متوسط واحد تولید» آن دوره به دست آید.
امروزه دانش هواشناسی به عنوان بستر مناسبی در برنامه ریزیهای علمی و فنی ضرورت یافته است و کاربرد این علم در زمینه هائی نظیر ، صنعت توریسم ـ کشاورزی ـ بهداشت عمومی ـ انرژیهای نو ـ شهرسازی ـ توسعه پایدار ـ ترابری جاده ای دریائی و هوائی ـ راهسازی ـ راهداری ـ کاهش آثاربلایای طبیعی کاملاً روشن و مشهود می باشد.
امروزه ارزش بهره گیری ازآمار و اطلاعات هواشناسی در زمینه های گوناگون برکسی پوشیده نیست و تقریباً در تمامی طرحها و پروژه های ملی از داده های مختلف آمار هواشناسی استفاده بعمل می آید.
سازمان هواشناسی در راستای تاُمین نیازهای آماری فعالیت مستمر انجام داده ، و می دهد ، و یکی از اهداف بنیادی خود را ارتقاء سطح کیفی و کمی داده ها و اطلاعات هواشناسی در سطح کشور قرار داده است .
اداره کــل هواشنـــاسی استــان اردبیل نیز یکی از زیر مجموعه های سازمان هواشناسی کشور است که در گوشه ای از کشور عزیزمان در دامنه کوه همیشه برافراشته سبلان انجام وظیفه می نماید.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه : ۱
فصل اول : ۲
تاریخچه و فعالیت های مستمر. ۲
تاریخچه. ۳
فعالیتهای مستمر و روتین.. ۳
فصل دوم : ۶
اهداف و وظایف… ۶
اهداف و وظایف اداره کل هواشناسی اردبیل.. ۷
فصل سوم : ۸
وضعیت نیروی انسانی و ساختار مالی اداره کل هواشناسی استان اردبیل.. ۸
وضعیت نیروی انسانی: ۹
چارت سازمانی اداره کل هواشناسی استان اردبیل.. ۹
شکل چارت سازمانی اداره امور اداری و مالی.. ۹
مدیریت هواشناسی استان. ۱۰
اداره پیشبینی و تحقیقات اقلیمی و هواشناسی کاربردی.. ۱۰
کارگروه هواشناسی کشاورزی.. ۱۱
کارگروه هواشناسی جادهای.. ۱۱
اداره امور دیدهبانی.. ۱۲
اداره امور فنی و مهندسی.. ۱۲
اداره امور اداری و مالی.. ۱۲
شرح وظایف برخی از پستهای ادارهی امور اداری و مالی به این صورت است: ۱۳
شرح وظایف رئیس: ۱۳
شرح وظایف کارشناس امور اداری و مالی: ۱۴
شرح وظایف حسابدار: ۱۵
شرح وظایف کارپرداز: ۱۵
فصل چهارم : ۱۷
فرایند تهیه اسناد و صورتهای مالی.. ۱۷
بخش اول: حسابهای بودجهای، دریافت و پرداخت اعتبارات هزینه: ۱۸
عملیات حسابداری طول سال مالی مربوطه حسابهای بودجهای، دریافت و پرداخت اعتبارات هزینه: ۱۹
یادآوری: ۳۱
عملیات مربوط به بستن حسابهای بودجهای، دریافت و پرداخت اعتبارات هزینه: ۳۵
توضیحات: ۳۵
قبل از بستن حساب به رعایت نکات مشروحه زیر توجه شود: ۳۵
ـ عملیات حسابداری مربوط به بستن حسابهای بودجه ای, ۳۶
بخش دوم ـ حسابهای سنواتی اعتبارات هزینه: ۴۳
بخش دوم: حسابهای سنواتی اعتبارات هزینه. ۴۵
ثبت عملیات حسابداری در طی سال مالی مربوط به حسابهای سنواتی اعتبارات هزینه: ۴۵
روش اول: ۴۵
روش دوم: ۴۶
عملیات حسابداری مربوط به بستن حسابهای اعتبارات هزینه: ۴۸
افتتاح حساب عملیات گروه سنواتی اعتبارات هزینه. ۵۱
بخش سوم: حسابهای اعتبارات ابلاغی ـ اعتبارات هزینه. ۵۳
عملیات حسابداری مربوط به حسابهای اعتبارات ابلاغی ـ اعتبارات هزینه در طول سال مالی: ۵۳
توضیحات: ۵۷
ثبت عملیات حسابداری مربوط به بستن حسابها ۵۸
بخش چهارم: حسابهای سنواتی اعتبارات ابلاغی ـ اعتبارات هزینه: ۶۲
واگذاری دارائیهای مالی ارسالی بدهکار. ۶۵
(برگشتی از پرداختهای سال گذشته) ۶۵
ثبت عملیات حسابداری مربوط به بستن حسابها ۶۷
بخش پنجم: حسابهای دریافت و پرداخت وجوه سپرده: ۶۹
عملیات حسابداری مربوط به بستن حسابهای در افت و پرداخت وجوه سپرده ۷۲
مدتها بود که کارشناسان بازار سرمایه بیان میکردند بین میزان سهام شناور و برخی از متغیرهای مهم یک سهم مثل بازدهی،ریسک و نقدشوندگی رابطه وجود دارد اما تاکنون این رابطه به صورت علمی تست نشده بود.
سهام شناور آزاد[۱]، درصدی از کل سرمایه شرکت است که جهت معامله در بازار سهام در دسترس باشد و یا قسمتی از سهام یک شرکت که بدون هیچ گونه محدودیت قابل معامله باشد و عددی است که از نتیجه کسر تعداد سهام غیرقابل معامله از کل سهام شرکت بدست میآید.
دراین تحقیق بااستفاده از اطلاعات گذشته مربوط به شرکتهای نمونه آماری، مطالعه ارتباط بین پنج متغیر بازدهی سهام، تعداد روزهای معاملاتی سهم، نسبت تعداد سهام معامله شده به کل سهام شرکت، واریانس بازدهی روزانه سهام و نسبت P/E با متغیر درصد سهام شناور شرکت(متغیر مستقل(مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور اطلاعات ۶۳ شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران مورد استفاده قر ار گرفته است.
برای بررسی ارتباط بین متغیرهای مذکور، دادههای فصلی متغیرهای مدل در ۱۱ دوره سه ماهه۱۳۸۳/۶ /۳۱ تا۲۹۱۳۸۵/۱۲/ محاسبه شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
برای این بررسی ارتباط تک تک متغیرها با درصد سهام شناور سهم به طور جداگانه برآورد شده است.
بدین منظور برای بررسی ارتباط هر متغیر با درصد سهام شناور یک مدل اقتصاد سنجی برآورد شده که در این مدل از دادههای تلفیقی هر متغیر برای ۶۳شرکت در ۱۱ دوره زمانی استفاده شده است.
نتیجه این تحقیق نشان داد که میزان سهام شناور با متغیرهای بازدهی و ریسک تغییرات قیمت سهام رابطه منفی و با متغیرهای نسبت قیمت به درآمد و نقدشوندگی رابطه مثبت دارد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: کلیات تحقیق.. ۱
۱-۱ بیان مسئله: ۲
۱-۲ هدف تحقیق : ۳
۱-۳ اهمیت و ضرورت تحقیق : ۴
۱-۴ فرضیههای تحقیق: ۵
فصل دوم پیشینه پژوهش…. ۶
۲-۱ پیشگفتار: ۷
۲-۲ تعریف سهام شناور آزاد. ۸
۲-۳ علل تمایل به انحصار سهام در شرکتهای عضو بورس…. ۱۱
پیمانکاری فعالیتی گسترده است که حوزههای متنوعی مانند سد سازی، راهسازی، ساختمان سازی، تاسیسات نفت و گاز و خدمات را پوشش میدهد. فرآیند پیمانکاری دارای جزئیات فنی زیادی است که از تهیه اسناد مناقصه شروع میشود و تا تحویل قطعی کار به کار فرما ادامه مییابد.
مهمترین مسئله حسابداری برای پیمانهای بلند مدت زمان شناسایی درآمد و سود و یا به عبارت دیگر تخصیص درآمدها و هزینههای پیمان به دورههایی است که در آن دورهها عملیات موضوع پیمان اجرا میشود.
اجرای یک پیمان توسط پیمانکار ممکن است در دورههای حسابداری مختلف واقع شود اگر پیمانکار درآمد پیمان را پس از تمکیل پیمان شناسایی کند و در طول اجرای پیمان از شناسایی درآمد خودداری کند صورت سود و زیان پیمانکار در دوره اجرای پیمان، نتایج عملکرد را متناسب با کار انجام شده نشان نمیدهد.
استاندارد حسابداری شماره ۹ برای حسابداری پیمانهای بلند مدت در صورتهای مالی پیمانکار بکار گرفته میشود و برای حسابداری در صورتهای کارفرما کاربرد ندارد. کارفرما برای حسابداری دارایی در جریان ساخت معمولاً از ضوابط استاندارد حسابداری شماره ۱۱ (داراییهای ثابت مشهود) و شماره ۸(موجودی مواد و کالا) تبعیت میکند. اگر چه به عنوان استاندارد«پیمان بلند مدت» است و به طور معمول پیمان بلند مدت بیش از یکسال به طول میانجامد. اما الزامات استاندارد برای پیمانهای که مدت آن از یک سال کمتر است نیز کاربرد دارد.
تعـاریف
پیمان بلند مدت: پیمانی است که برای طراحی، تولید یا ساخت یک دارایی منفرد قابل ملاحظه یا ارائه خدمات منعقد میشود و مدت زمان لازم برای تکمیل پیمان چنان است که فعالیت پیمان در دورههای مالی متفاوت قرار میگیرد.
پیمان مقطوع: پیمان بلند مدتی است که به موجب آن پیمانکار با یک مبلغ مقطوع برای کل پیمان یا یک نرخ ثابت برای هر واحد موضوع پیمان که در برخی موارد ممکن است بر اساس مواردی خاص مشمول تعدیل قرار گیرد توافق میکند.
پیمان امانی (پیمان با حقالزحمه مبتنی بر مخارج): پیمان بلند مدتی است که به موجب آن مخارج قابل قبول یا مشخص شده در متن پیمان به پیمانکار تادیه و درصد معینی از مخارج مزبور یا حقالزحمه ثابتی نیز به پیمانکار پرداخت میشود.
فهرست
عنوان صفحه
مقدمه…………………………………………………………………………………………………. ۱
تعاریف……………………………………………………………………………………………….. ۲
مراحل اجرای طرح………………………………………………………………………………. ۵
ارجاع کار به پیمانکار……………………………………………………………………………. ۶
اولین باری که نظریه پرفسور نوریاکی کانو و همکارانش در دانشگاه توکیوریکای ژاپن مطرح گردید، نظر بسیاری از متخصصان کیفیت را به خود جلب نمود. نظریه کانو درباره طبقه بندی عوامل کیفی یک محصول و روش او در ترتیب نمودن (sort) این عوامل، که برآمده از اطلاعات جمع آوری شده از مشتریان است. فهمی عمیقی از الزامات مشتری را تبیین می نماید.
این متد چنان ساده و کارا بود، که بسیاری از مجموعه ها پس از طرح این نظریه از آن به عنوان بخشی از فرآیند توسعه محصول خود (product development) استفاده نمودند. البته این ابزار نیز مانند سایر شیوه هایی از این دست برای موفقیت در کاربرد، نیاز به مهارت و تجربه ای کافی دارد.
در واقع اگر بخواهیم متد کانو را معرفی نمائیم می توان این گونه گفت که، شیوه ای است برای تعیین پارامترهای کیفی یک محصول، از دیدگاه مشتریان آن محصول، هم اکنون این متد در شرکتهای فراوانی در سطح دنیا به کار گرفته شده و تجربیات و مهارتهای زیادی در این زمینه بدست آمده و به این متد الحاق گردیده است.
هدف از فراهم آوری این مقاله ایجاد یگ نگرش کاربردی، اما دقیق نسبت به متد کانو،
طرح بخشی از نکات و تجربیات در به کارگیری این متد و بحث در مورد پاره ای از نکات زیر است، که استفاده کنندگان می بایست از آنها آگاه باشند.
۱-مقدمه:
امروزه محور اصلی حرکت همه سازمانها و شرکتهای موفق در سراسر دنیا، مشتری بوده و این شرکتها تمام هم و غم خود را بر روی مشتری متمرکز نموده اند. در واقع در دنیای امروز سرمایه ها نیستند که بقای سازمان را تداوم می بخشتند، بلکه میزان خلاقیتها و نوآوری های جهت یافته به سمت برآوردن هر چه بیشتر نیازهای مشتریان است که بقای سازمان را اعتبار می بخشد.
این امر تا به انجا مهم جلوه می کند که این شرکتها حتی برای نوآوری و توسعه محصول دست به طراحی فرآیندهایی زده اند تا هرچه سریعتر به مقصود خود برسند. امروزه در شرکتهای موفق دنیا رقابت بر سر نوآوری در محصول نیست بلکه رقابت بر روی اثر بخشی و کارایی هرچه بیشتر نوآوریهای است. از این روست که مباحثی همچون توسعه محصول جدید (new product development) بوجود آمده است.
اساس و پایه چنین علومی استخراج دقیق و صحیح نیازهای مشتری به منظور پاسخگویی هرچه موثرتر به این نیازهاست. در این میان ابزارهایی نیز وجود دارند که علیرغم عمر طولانی هنوز هم مفید بوده و از توان بالایی در این حوزه برخوردارند. متد کانو یکی از ابزارها برای استخراج خواسته ها و الزامات مشتذی و طبقه بندی این الزامات است. این طبقه بندی به سازمان کمک می نماید تا بواسطه یک فرآیند تصمیم گیری (decision making) به الزامات مستری اولویت توسعه بدهد این متد مسیر رشد محصول را به میزان زیادی کوتاه و گامهای توسعه را تا حد زیادی بهینه می سازد. برای سازمانهای بسیار مهم است که سرمایه خود را برای کدام جنبه محصول صرف نمایند تا بیشترین بهره برداری را از بازار فروش ببرند.
در این مقاله سعی شده تا با یک نگرش کاربردی در چندین بخش به تشریح ابعاد گوناگون متد کانو پرداخته شود برای حصول این منظور نیز مثالهایی معتبر و مفیدی جمع آوری شده و به مباحث اضافه گردیده تا بر غنای هرچه بیشتر مطالب افزوده شود.
با توجه به نگرشی که اسلام از جهان و مسائل مربوط به آن ارائه می دهد، انسان باید با بهره برداری از دو بعد معنوی و مادی دنیا که مبانی ارزشی اسلام بر آن صحه می گذارد، تأمین معاش نماید تا در طول دوران زندگی خود سربار دیگران نباشد. تمام دست اندرکاران مسائل اقتصادی اعتقاد دارند که اگر زندگی مادی و معیشتی انسان تأمین نگردد به کارهای ناپسند روی می آورد و از آنجایی که گرایش به مفاسد ریشه در تنگدستی و نیازمندیها دارد باید جهت جلوگیری از شیوع این مفاسد تلاش شود تا نیازهای اساسی افراد در جامعه را بصورت معقول و بصورت آبرومندانه ای برآورده شود. با توجه به مبانی و اصول حاکم بر نظام اداری و اجرایی کشور لازم است زمانی که می خواهیم مراحل نظام پرداخت را مورد تجدید نظر و اصلاح قرار دهیم به اصول و مبانی ارزش، بطور خاص نیز توجه کنیم. به استناد آیه ی شریفه ی قرآن کریم «ان لیس الانسان الا ما شعر و ان سعید سوف یری.» (باید از هرگونه یکسان نگری به مشاغل مختلف حتی الامکان پرهیز کرد) پس بر اساس این اصل باید به مشاغل مختلف ارزش متفاوتی قائل شویم. بایستی با اعمال روش ارزشیابی در پرداخت حقوق، اگر بازدهی کارکنان بیش از حد استاندارد باشد از سیستم تشویق مانند: اعطای ارتقاء تشویقی استفاده کرد و برعکس اگر چنانچه بازدهی کارکنان در حد استاندارد نباشد سیستم تنبیهی اعمال شود.امروزه باید مدیران سازمان ها و شرکت های جدید با قدرت خلاقانه ی فکری خود فعالیتهای پرثمری را در اجرای یک سیستم حقوق و دستمزد مناسب انجام دهند، تا بخوبی بتوانند همه اعضاء سازمان را برای انجام کار مؤثر برانگیزد و در عینحال افزایش میزان کارآیی کارکنان و بهداشت روانی آن ها را نیز فراهم سازد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه: ۶
تاریخچه سازمان بازگانی : ۶
تعریف حقوق و دستمزد : ۷
گروههای حقوق بگیر در کشور: ۸
هزینه های دستمزد: ۹
دوایرکنترل کننده سیستم حقوق ودستمزد: ۱۰
عوامل نظریه های حقوق و دستمزد: ۱۴
کنترلهای داخلی سیستم حقوق و دستمزد. ۱۴
مزایای طبقه بندی و ارزشیابی مشاغل.. ۱۸
مراحل ایجاد طبقه بندی و ارزیابی.. ۱۸
بخش نامه های اداره بازرگانی: ۱۹
۱- جدول حق شغل: ۱۹
۲- فوق العاده مدیریت: ۲۱
۳- حق شاغل: ۲۲
۴- فوق العاده ایثارگری: ۲۳
۵- نشانهای دولتی: ۲۴
کمک هزینه عائله مندی و اولاد: ۲۵
ماموریت: ۲۵
۲-۱-۳- نحوه تطبیق وضع کارمندان با جداول امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمت کشوری.. ۲۶
تطبیق با جدول حق شغل: ۲۶
تطبیق رتبه های شغلی.. ۲۷
تطبیق فوق العاده مدیریت: ۲۸
مدارک تحصیلی: ۲۸
تطبیق و افزایش حقوق و مزایای کارمندان با قانون خدمات کشوری: ۳۰
مرحله اول: ۳۰
مرحله دوم: ۳۰
۳-۱-۳ سایر مقررات… ۳۱
۴-۱-۳- اضافه کار. ۳۲
حق التحقیق، حق التدریس، حق الترجمه و حق التالیف… ۳۳
دستورالعمل پرداخت کمک های رفاهی کارمندان دولت… ۳۵
کسورات: ۳۶
معافیت های درآمد حقوق : ۳۷
۱-۲-۳- نکات توضیحی در مورد حکم کارگزینی و فیش حقوقی: ۴۲
مدتها بود که کارشناسان بازار سرمایه بیان میکردند بین میزان سهام شناور و برخی از متغیرهای مهم یک سهم مثل بازدهی،ریسک و نقد شوندگی رابطه وجود دارد اما تاکنون این رابطه به صورت علمی تست نشده بود.
سهام شناور آزاد[۱]، درصدی از کل سرمایه شرکت است که جهت معامله در بازار سهام در دسترس باشد و یا قسمتی از سهام یک شرکت که بدون هیچ گونه محدودیت قابل معامله باشد و عددی است که از نتیجه کسر تعداد سهام غیرقابل معامله از کل سهام شرکت بدست میآید.
دراین تحقیق بااستفاده از اطلاعات گذشته مربوط به شرکتهای نمونه آماری، مطالعه ارتباط بین پنج متغیر بازدهی سهام، تعداد روزهای معاملاتی سهم، نسبت تعداد سهام معامله شده به کل سهام شرکت، واریانس بازدهی روزانه سهام و نسبت P/E با متغیر درصد سهام شناور شرکت)متغیر مستقل (مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور اطلاعات ۶۳ شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران مورد استفاده قر ار گرفته است.
برای بررسی ارتباط بین متغیرهای مذکور، دادههای فصلی متغیرهای مدل در ۱۱ دوره سه ماهه۳۱/۶/۱۳۸۳ تا۲۹/۱۲/۱۳۸۵ محاسبه شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
برای این بررسی ارتباط تک تک متغیرها با درصد سهام شناور سهم به طور جداگانه برآورد شده است.
بدین منظور برای بررسی ارتباط هر متغیر با درصد سهام شناور یک مدل اقتصاد سنجی برآورد شده که در این مدل از دادههای تلفیقی هر متغیر برای ۶۳شرکت در ۱۱ دوره زمانی استفاده شده است.
نتیجه این تحقیق نشان داد که میزان سهام شناور با متغیرهای بازدهی و ریسک تغییرات قیمت سهام رابطه منفی و با متغیرهای نسبت قیمت به درآمد و نقدشوندگی رابطه مثبت دارد.
فهرست مطالب :
عنوان ……………………………………. صفحه
فصل اول: کلیات تحقیق
۱-۱ بیان مسئله: ۲
۱-۲- هدف تحقیق : ۴
۱-۳- اهمیت و ضرورت تحقیق : ۵
۱-۴- فرضیههای تحقیق: ۶
فصل دوم :پیشینه پژوهش
۲-۱- پیشگفتار. ۹
۲-۲- تعریف سهم : ۱۰
۲-۳- تعریف سهام شناور آزاد. ۱۰
۲-۴- علل تمایل به انحصار سهام در شرکتهای عضو بورس… ۱۴
۲-۵- رابطه میزان سهام شناور و نقدشوندگی: ۱۶
۲-۶- رابطه بازدهی و نقدشوندگی: ۱۸
۲-۷- سهام شناور آزاد در بورس تهران. ۲۳
۲-۸- طبقه بندی جدید شرکتها در بورس تهران. ۲۷
۲-۹- حجم مبنا و سهام شناور. ۲۹
۲-۱۰- رابطه سهام شناور و افزایش سرمایه: ۳۸
۲-۱۱- اثرات سهام شناور آزاد در بورسهای جهانی.. ۳۹