افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که در حال حاضر هر فرد ممکن است آنرا در طول زندگی خود بطور متناوب یا مستمر تجربه کند .
این موضوع صرفاً محدود به زمان و مکان خاصی هم نمی باشد بلکه واکنشی است که در مقابل فشارات عصبی و مشکلات ناشی از جوامع مدرن یا نیمه مدرن کنونی موجود و گویای حالتی است که در هر دوره زمان برای هر کس ممکن است روی دهد .
به صراحت می توان اعلام نمود که تعدادی از افراد بالغ در دوره ای از عمر خود دچار این حالت گردیده و عده ای بیشتری از این افراد به افسردگی خود آگاه نیستند و اگر این حالت روانی ادامه پیدا کند منجر به بعضی مشکلات روانی و بدنی می شود و ادامه در آخر منجر به خودکشی فرد می گردد .
اگر اطلاعات به افراد داده شود تا این حالات روانی نامساعد را تشخیص دهند ، زودتر اقدام به رفع می نمایند .
روش انجام تحقیق :
هدف ما از انجام این پژوهش سنجش و مقایسة فراوانی دو متغیر مستقل ورزش ، وابسته افسردگی در هر دو گروه آزمودنی آزمایشی می باشد .
می خواهیم که بدانیم که آیا رابطه ای بین دو متغیر ذکر شده وجود دارد یا نه ، لذا مناسبترین روش در کسب نتیجه ارزیابی موضوع مطرح شده است .
هدف از پژو.هش حاضر، مطالعه تأثیر بدرفتاری والدین بر عزت نفس کودکان بوده است. تحقیق با شرکت ۲۰۰ نفر دانشآموزان پسر و دختر از هر کدام ۱۰۰ نفر از بین ۴ مدرسه راهنمایی شهرستان ایلام که بطور تصادفی انتخاب شده بودند انجام گرفت. تعداد آزمودنیها از هر مدرسه ۵۰ نفر بوده است. دانشآموزان پرسشنامه عزت نفس و پرسشنامه بدرفتاری والدین را همزمان تکمیل کردند. بررسیهایی که در ارتباط با هدف این تلاش تحقیقی بود نتایجی بدست داده است که عبارتند از:
الف) ضریب همبستگی بین بدرفتاری والدین و عزت نفس کودکان «کل نمونه» ۲۷/۰- است که در سطح ۱/۰ معنیدار بوده است.
ب) ضریب همبستگی بین بدرفتاری والدین و عزت نفس کودکان در بین دخترها ۲۴۵/۰- است که در سطح ۵% معنیدار بوده است.
ج) ضریب همبستگی بین بدرفتاری والدین و عزت نفس کودکان در بین پسرها ۵۶/۰- است که در سطح ۱% معنیدار بوده است.
د) تفاوت تأثیر بدرفتاری والدین بر پسرها و دخترها بوسیله آزمون t بررسی شد که نشان داد میانگین تأثیر بدرفتاری والدین بر پسرها بیشتر از دخترهاست این تفاوت در سطح ۱/۰ معنیدار بوده است.
هـ) تفاوت میانگینهای عزت نفس در دختران و پسران معنیدار نیست.
فهرست مطالب عنوان صفحه فهرست جداول چکیده فصل اول:کلیات ۱ مقدمه ۲ بیان مسئله ۴ اهمیت و ضرورت مسئله ۷ اهداف تحقیق ۱۰ سؤالات و فرضیات تحقیق ۱۰ روش انجام تحقیق ۱۰ تعریف واژهها و اصطلاحات ۱۱ فصل دوم: ادبیات تحقیق ۱۲ مقدمه ۱۳ الف: پیشینه نظری تحقیق ۱۳ عزت نفس بالا ، عزت نفس پایین ۱۵ ب:تحقیقات انجام شده در ایران و خارج از ایران ۱۶ فصل سوم: روش تحقیق ۲۰ عنوان صفحه مقدمه ۲۱ روش تحقیق ۲۱ جامعه و نمونه ۲۲ روش نمونهگیری ۲۲ ابزار اندازهگیری ۲۳ چگونگی گردآوری دادهها ۲۴ روش آماری ۲۵ فصل چهارم: یافتهها و نتایج تحقیق ۲۶ مقدمه ۲۷ یافتهها ۲۷ فصل پنجم: بحث یافتهها و تجزیه و تحلیل دادهها ۳۰ محدودیتهای تحقیق ۳۷ پیشنهادات تحقیق ۳۸ فهرست منابع و ضمائم ۳۹ ضمیمه الف: جداول نمرات هر دو گروه ۴۰ ۱- جدول نمرات خام آزمودنیهای پسر ۴۱ ۲- جدول نمرات خام آزمودنیهای دختر ۴۳ عنوان صفحه فهرست منابع ۴۵ ضمیمه ب: پرسشنامهها ۴۶ ۱- پرسشنامه بدرفتاری فیدل ۴۷ ۲- پرسشنامه عزت نفس جنیس فیلد ۵۴
فهرست جداول عنوان صفحه ۱- جدول تأثیر بدرفتاری والدین بر عزت نفس ۲۸ ۲- جدول تأثیر بدرفتاری والدین بر عزت نفس دخترها ۲۸ ۳- جدول تأثیر بدرفتاری والدین بر عزت نفس پسرها ۲۹ ۴- تفاوت میانگین بدرفتاری والدین پسر و دختر ۲۹
موضوع پژوهش حاضر بررسی بین میزان افسردگی امدادگران مرد هلال احمر شهرستان کرج با سابقة فعالیت امدادی آنهاست که بدین منظور ۲۵ امدادگری که بیش از ۴ سال سابقة فعالیت داشتند و ۲۵ امدادگری که کمتر از۴ سال سابقة فعالیت داشتند به شیوة نمونه گیری در دسترس انتخاب و افسردگی آنها با پرسشنامة افسردگی بک سنجیده شد و در این پژوهش یک فرضیه شکل گرفت : میزان افسردگی در امدادگران مردی که بیش از چهار سال سابقه در فعالیت امدادی دارند بیشتر از افسردگی امدادگران مردی است که کمتر از چهار سال سابقه در فعالیت امدادی دارند.
برای بررسی فرضیه فوق از آزمون t استیودنت استفاده شد و چون t بدست آمده (۹۱۷%) در سطح (۰۵%) و (۰۱%) کوچکتر از t جدول است بنابراین فرضیة فوق رد و فرضیة صفر تایید میشود و این نتیجه بدست آمد که بین میزان افسردگی امدادگرانی که بیش از چهار سال سابقه دارند با امدادگرانی که کمتر از چهار سال سابقه دارند تفاوت معنا دار وجود ندارد. فهرست مطالب
چکیده
فصل اول……………………………………………………………………………….. ۱
مقدمه……………………………………………………………………………………… ۲
بیان مسئله……………………………………………………………………………… ۴
اهمیت و ضرورت کار……………………………………………………………. ۵
فرضیه تحقیق…………………………………………………………………………. ۵
تعریف نظری………………………………………………………………………… ۶
تعریف عملیاتی………………………………………………………………………. ۷
فصل دوم : سابقه پژوهش…………………………………………………… ۸
استرس و سندرم فرسودگی…………………………………………………. ۹
افسردگی……………………………………………………………………………… ۱۰
افسردگی زیست – شیمیایی………………………………………………… ۱۲
افسردگی واکنشی……………………………………………………………….. ۱۴
مدل سلیه از استرس…………………………………………………………… ۱۶
افسردگی……………………………………………………………………………… ۱۶
سرزنش خود………………………………………………………………………. ۱۷
نومیدی………………………………………………………………………………… ۱۸
ترحم به خود ………………………………………………………………………. ۱۹
معضل افسردگی واقعاً تا چه حد جدی است………………………… ۲۰
نظریه روانکاوی…………………………………………………………………… ۲۱
نظریه های یادگیری……………………………………………………………. ۲۳
رویکرد شناختی………………………………………………………………….. ۲۴
تعریف………………………………………………………………………………….. ۲۴
افسردگی واکنشی ………………………………………………………………. ۲۶
افسردگی درون زاد…………………………………………………………….. ۲۷
افسردگی روان زاد………………………………………………………………. ۲۸
تشخیص و سنجش افسردگی………………………………………………. ۲۹
اختلال افسردگی عمده…………………………………………………………. ۳۰
اختلال افسرده خلقی……………………………………………………………. ۳۱
علایم افسردگی……………………………………………………………………. ۳۳
چگونگی مقابله با افسردگی ………………………………………………… ۳۴
روش های درمان افسردگی………………………………………………… ۳۵
روش بازسازی شناختی برای درمان افراد افسرده……………. ۳۶
روش دو ستونی………………………………………………………………….. ۳۶
درمان کوتاه مدت……………………………………………………………….. ۳۸
مشاوره و روان درمانی گروهی…………………………………………. ۳۹
چه عوامل روانی- اجتماعی در افسردگی دخیل هستند……….. ۳۹
چگونه کسی می تواند بفهمد آیا افسرده است یا خیر…………… ۴۰
خسارت استرس………………………………………………………………….. ۴۲
روند استرس……………………………………………………………………….. ۴۳
نشانه های هیجانی افسردگی………………………………………………. ۴۴
به هنگام افسردگی چه کاری باید انجام دهیم…………………….. ۴۷
ما چگونه رفتارهاو انگیزه های دیگرانرا درک وتغییر می کنیم؟
چگونه باور ونگرشهای افرادشکل می گیرد؟
وچرا مردم این گونه رفتار می کنند؟
برای جواب دادن به این سوال ماباید از فرایند اسناد استفاده می کنیم وباید رفتار افرادرابه آمیزه ای ازعلتها اسناد دهیم . بدون شک در زندگی خود با افرادی مواجه شده ایم که همواره گناه شکست خود را گردن دیگران یا عوامل مختلف بیرونی می اندازند و به جای اینکه آن شکست راحاصل اعمال خود بدانند یا خود را مسئول آن شکست بدانند تلاش می کنند تا توجیه قابل قبولی برای شکست خود فراهم کرده وبدین وسیله از ایجاد تصویر منفی از خود در ذهن دیگران اجتناب ورزند. نظریه های اسنادی برمبنای چنین تنبیهایی بنا شده اند.
حال سوالی که مطرح می شوداین است که آیا اسناد دادن در مورد همه کودکان نیز صدق می کند واینکه کودک عقب مانده ذهنی از آن چگونه استفاده می کند. به طور کلی در این تحقیق بدنبال این مسئله هستیم که آیا با افزایش سن نوع اسناددادن کودکان عادی وعقب مانده ذهنی باهم تفاوت داردودیگر اینکه آیانوع اسناد دادن دختران وپسران با یکدیگر تفاوت دارد واگر دارد بیشتر از سبک رویدادهای منفی یا مثبت استفاده می نمایند از اینرو بر آن شدیم که بر روی سبکهای اسنادی در کودکان عقب مانده ذهنی واینکه مشکلات وشکستها وموفقیتهای خود را چگونه وبه چه عواملی نسبت می دهند بررسی نمایم . امیدوارم این تحقیق مقدمه ای کوچک برای توجه بیشتر به این کودکان که در جامعه مانند آنها کم نیز نمی باشند، باشد. یکی دیگر از اهداف این پژوهش بررسی اولیه این مساله است که در سلامت وبهداشت روان آنها تاثیر بسزایی دارد این نکته مهم دیگر آنکه استفاده به موقع از سبک اسنادی می تواند سبب کاهش اضطراب وفشارروانی افراد به خصوص در این گروه از کودکان می گردد.
یکی از با نفوذترین جنبه ها در کیفیت زندگیمان رنگ است. ما از قدرت ادراکمان هر روز از رنگ استفاده می کنیم. بدون رنگ هیچ چیز برای ما قابل تشخیص نیست، علائمی که عدم ترافیک در خیابانها را باعث می شوند و به وسیله آن سرعت ماشینها تنظیم شود قابل کنترل نیست. از همه مهمتر تکنیک یادگیری (که مورد بحث ما نیز هست) بمراتب افزایش می یابد. یک وظیفه مهم رنگ این است که به قسمت سازماندهی ادراکی مغزها علامت فرستاده و به آن کمک می کند. رنگ یکی از پارامترهای مهمی است که با ارسال علامت به قوة ادراک ما کمک و آن را سازماندهی می کند. رنگ حافظه نمودی است که توسط آن ویژگیهای متفاوت اشیاء شناسایی و لذا درک ما را از آنها روشن می کند. رنگ حافظه نمودی است که رنگ متعلق به موضوع مشخصه ادراکمان از طریق آن رنگ نفوذ می کند. بنا به دلایل زیاد مطالعه آنچه که رنگها مهارت در از بر کردن را به حداکثر می رساند بسیار مهم است. مسأله ما در این پژوهش آیا رنگ بر حافظه تأثیر مثبت دارد. آیا رنگ و حافظه رابطه مستقیم وجود دارد.
رنگ: بنا به تعریفی رنگ عبارتست از ارتعاش نسبی انرژی و ضبط آن به وسیله سلولهای محیطی که پس از انتقال به مغز اثر آن متظاهر می شود. بعبارت دیگر نوری که از سطح اشیاء به چشم منعکس می گردد رنگ نامیده می شود. لذا منظور از رنگی بودن یک جسم در واقع خاصیت جذب و انعکاس طول موج های مشخصی از نور می باشد. حافظه عبارت است از نگهداری Retention و یادآوری Recall آنچه که یاد گرفته شد. یادگیری، نگهداری و یادآوری لازمه حافظه می باشد کاملاً به یکدیگر وابسته هستند.
فهرست مطالب
عنوانصفحه
فصل اول : مقدمه
مقدمه ۱
بیان مسئله ۴
هدف پژوهش ۴
اهمیت موضوع ۴
فرضیات پژوهش ۵
متغیرهای اساسی پژوهش ۵
تعاریف عملیاتی ۶
فصل دوم : پیشینه تحقیق
مفهوم رنگ ۸
پیدایش رنگها ۱۱
دسته بندی رنگها ۱۴
رنگ شناسی کودکان ۲۱
رویت رنگ ۲۵
طبیعت رنگها ۲۶
آمیزش رنگها ۲۷
اختلالات رویت رنگ ۳۰
فیزیولوژی رنگ ۳۲
عنوانصفحه
تقویت درک رنگ ۳۳
حافظه ۳۴
رشد حافظه در نوباوگی ۴۰
حافظه چیست ؟ ۴۲
انواع حافظه ۴۶
حافظه کوتاه مدت ۴۷
حافظه بلند مدت ۴۹
اندازه گیری حافظه (یادآوری با فرایندشناسی بازآموزی) ۵۳
حافظه سازنده ۵۶
عوامل موثر بر یادگیری وتقویت حافظه ۵۷
تداعی اندیشه ها ۵۹
درباره فرایند به خاطر سپردن ۶۱
حافظه و فراگیری ۶۳
فصل سوم : روش اجرای تحقیق
جامعه آماری ۶۹
روش تحقیق ۶۹
نمونه ۶۹
حجم نمونه ۶۹
روش نمونه گیری ۷۰
عنوانصفحه
ابزار تحقیق ۷۰
روش و چگونگی اجرا ۷۰
روش آماری ۷۱
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل
جدول شماره ۱ و ۲ برای گروه رنگی و بازشناسی همراه با نمودار ۷۳
جدول شماره ۳ برای گروه سیاه و سفید همراه با نمودار ۷۴
جدول شماره ۴ برای بازشناسی گروه سیاه و سفید همراه با نمودار ۷۵
بررسی اهداف آموزش و پرورش در سطح جهان و ایران ، به خصوص در طرح کلیات نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران [۱] نشان می دهد که هدف اساسی ، تربیت افرادی است که با اتکاء به نیروی اراده و تعقل خویش منطقی و خلاق بیاندیشند و به جای وابستگی و استفاده از دستاوردهای اقتصادی و فرهنگی دیگران ، مولد دانش ، تکنولوژی و فرهنگ مناسب برای زندگی مستقل ، فعال و خلاق در « عصر دانایی » باشند .
این موضوع اخیرا” توجه بسیاری از اندیشمندان و مسئولان کشورهای مختلف و به ویژه ممالک در حال توسعه را به خود جلب کرده است به نحوی که تغییر نظام آموزش و پرورش از نظری صرف به نظری توأم با عمل (کاربردی) و پرورش افراد پویا و خلاق به جای افراد ایستا مورد توجه خاصی قرار گرفته است . درضمن ، خلاقیت و نوآوری به عنوان یک شاخص در گزینش افراد در مشاغل مختلف و از جمله صنایع نیز مطرح گردیده است .
درباره مفهوم خلاقیت تعریف های متعدد و گاه متضادی ارائه شده است ولی در مورد تعریف زیر یک اتفاق کلی مشاهده شده است .
۱. مصوب شورای تغییر بنیادی نظام آموزش و پرورش ، ستاد اجرایی تغییر بنیادی نظام آموزش وپرورش ، خرداد ۱٣٧۶
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول : کلیات ـ موضوع ۱ ـ سؤال ﺗﺤﻘﻴق ۱ ـ فرﺿﻴﻪ های ﺗﺤﻘﻴق ۱ ـ روش ﺗﺤﻘﻴق ۱ ـ هدف ﺗﺤﻘﻴق ٢ ـ ضرورت و اﻫﻤﻴﺖ ﺗﺤﻘﻴق ٢ ـ مفاﻫﻴﻢ کلی ۶
فصل دوم : مبانی نظری ﺗﺤﻘﻴق ـ نتاﻳﺞ ﭘﮋﻭﻫﺶ های مربوط به روش آموزش به کمک راﻳﺎﻧﻪ ٨ ـ برخی از نتایج تحقیق بین المللی توسعه ICT در آموزش و پرورش ۱٠ ـ استراتژی آموزش الکترونیکی در کشورهای اروپایی ۱٣ ـ مفهوم خلاﻗﻴﺖ از دﻳﺪﮔﺎه صاحبنظران ۱۴ ـ رابطه خلاﻗﻴﺖ ، هوش و پیشرفت تحصیلی ۱٨ ـ رابطه خلاقیت و نبوغ با بیماریهای روانی ۱٩ ـ خلاقیت در سطح اجتماعی ٢٠ ـ دانش ٢۱
فصل سوم : مزایا و محدودیت های سیستم های رایانه ـ رایانه ماشین دلهره آور ٢٣ ـ محدودیت های رایانه ٢۵ ـ آموزش برنامه ای ٢۶
عنوان صفحه
ـ انواع برنامه های آموزش برنامه ای ٢٧ ـ نتایج پژوهش های مربوط به روش آموزش برنامه ای ٢٨ ـ ماشین آموزشی ٢٩ ـ آموزش به کمک رایانه ٣۱ ـ مزایای آموزش رایانه ای ٣۶ ـ زمینه های تسهیل کننده توسعه ICT در آموزش و پرورش ٣٨ ـ یادگیری راهی به سوی پرکردن شکاف دیجیتالی ٣٩
فصل چهارم : داده های آماری ـ ابزار جمع آوری ۵٩ ـ روش جمع آوری اطلاعات ۵٩ ـ یافته های تحقیق ۵٩ ـ جدول شماره ۱ ۶٠ ـ نمودار شماره ۱ ۶۱ ـ جدول شماره ٢ ۶٢ ـ نمودار شماره ٢ ۶٣ ـ جدول شماره ٣ ۶۴ ـ نمودار شماره ٣ ۶۵ ـ جدول شماره ۴ ۶۶ ـ نمودار شماره ۴ ۶٧ ـ جدول کل ۶٨ ـ نمودار کل ۶٩
عنوان صفحه
فصل پنجم : وارسی فرضیات و نتیجه گیری ـ تجزیه و تحلیل یافته ها ٧٠ ـ نتیجه گیری ٧٠
فصل ششم : اراﺋﻪ پیشنهادها و راهکارها ـ فیلتر کردن راهی برای ایجاد محیط سالم در اینترنت ٧۴ ـ اثر بخش کردن استفاده از فناوری اطلاعات و اینترنت ٧٩ ـ راهکارهای گسترش کارآمد و بهینه فناوری اطلاعات در آموزش و پرورش . . . ٨٢ ـ آموزش الکترونیکی برای معلمان ٨٧ ـ دیدگاه آرمانی ٨٩ ـ توصیه ها ٩٠ ـ موانع و مشکلات اصلی در اجرای برنامه آموزش رایانه ای ٩۱ ـ شرایط اجرایی ٩٣
تصاویر و مدارکی در چین پیدا شده که نشان می دهد سه هزار سال قبل از میلاد مسیح انواعی از ورزش درمانی وجود داشته است.
در قرون اخیر پرهنریک لینگ، سیستمی طبی برای ورزشهای سبک بوجود آورد که در سال ۱۸۸۴ در ایالات متحده آمریکا معرفی و با استقبال بسیاری روبرو شد.
سیستم پرهنریک لینگ شامل یک سری حرکات موزون، هماهنگ و دقیق بود.
در یونان اولین فردی که موضوع ژیمناستیک و تأثیر آن را مورد توجه قرار داد هرودوت بود.
او در حدود ۴۸۰ سال قبل از میلاد مسیح مطالب ارزشمندی نوشت و به عنوان یک معلم مجموعه ای از تمرینهایی که مبتنی بر اصول و قواعد هندسه بود به منظور از بین بردن ضعف بدنی شاگردان تدوین کرد.
فهـــرســت
فصل اول : تعاریف و دیدگاهها ۳
فصل دوم : انواع حرکت درمانی ۱۳
فصل سوم : دستگاه عصبی انسان و عملکردهای نادرست آن ۲۴
فصل چهارم : عوامل روانی – اجتماعی و ناهنجاریهای حرکتی ۴۵
دریک جامعه ابتدایی که در آن الگوهای همانندسازی ونقشهای اجتماعی محدودندهویت یابی تاحدودی اسان ترصورت می گیرد امادر جامعه پیچیده ،هویت یابی برای بسیاری ازنوجوانان کاری دشواروطولانی است . درچنین جوامعی برای اینکه نوجوان بداند« چگونه رفتارکندوچه کاری رادرزندگی دنبال کند» بایدمجموعه کاملاًنامحدودی ازرفتارهارادرنظربگیرد.درنتیجه دررشدهویت یابی نوجوان ، تفاوتهای بسیاری مشاهد ه می شود( براهنی ، ۱۳۷۸ )
مادامی که خودنتواندبه هویت یکپارچه ای دست یابدنمی تواندمسیرمشخصی رادرزندگی دنبال کند، بی ثبات بوده ونوعی پراکندگی وبی انسجامی دررفتاراوحاکم می شود. درمطلوب ترین شرائط بحران هویت نوجوان بایددراوایل یااواسط دهه سوم حل شودتاخودبتواندبه مسایل دیگرزندگی بپردازد.وقتی این فرایندباموفقیت انجام بپذیرد، می گوییم فردبه هویت دست یافته است . به این معنی که وی به مفهوم یکپارچه ای ازهویت جنسیتی ، جهت گزینی شغلی وجهان بینی نایل شده است . ( همان منبع )
درنظریه پردازی هایی که درزمینه روزهای جست وجوی هویت وتعهددرزمینه پایگاههای هویت انجام شده است به مباحث اطمینان وامنیت درونی ، عزت نفس پایدارواضطراب توجه شده است . دراین پژوهش به دلیل گستردگی هریک ازاین مباحث ، نه تنهابه مسیله عزت نفس توجه شده است .
درنظریات ، ازیک سوافرادپایگاههای تعلیق رادارای منابع درونی اطمینان وامنیت وعزت نفس پایداردانسته اندوافرادپایگاه ممانعت وپراکندگی رافاقدچنین منابعی می دانند.( مارسیا، ۱۹۹۴ )
همچنین براساس یک سری مطالعات پیشین ، افرادپایگاههای هویت ممانعت ودستیابی هردوازعزت نفس بالایی برخوردارنددرصورتی که افرادپایگاههای تعلیق وپراکندگی که فاقدتعهدهستندازعزت نفس پایینی برخوردارند.( کرامر، ۱۹۹۷ )
فهرست مطالب :
فصل اول : کلیات
۱-۱ مقدمه ……………………………………………….. ۲
۲-۱ موضوع تحقیق ………………………………………. ۸
۳-۱ اهداف تحقیق ………………………………………… ۱۰
۴-۱ اهمیت موضوع ……………………………………….. ۱۱
۵-۱ دلایل انتخاب موضوع ………………………………….. ۱۲
۶-۱ سوالات تحقیق …………………………………………. ۱۲
۷-۱ تعاریف عملیاتی واژه ها………………………………… ۱۳
فصل دوم : موضع گیری های نظری ویافته های پژوهشی درخصوص موضوع
با توجه به این که ارتباطات فرایندی محوری در تبادل اطلاعات بین اعضاء سازمان و بین سازمانی است و تعاملات قسمتهای مختلف را برقرار می کند بنابراین یک ابزار موثر در هماهنگ سازی کاربرد اثر بخش منابع انسانی تلقی می شود و در سازمانهایی که فرایند ارتباطات به خوبی برقرار نشود آثار و تبعاتی را بدنبال خواهد داشت که یکی از آنها می تواند در عملکرد مدیران موثر واقع شود.
تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از تعارضهایی که بین افراد یا کارکنان یک سازمان پیش می آید ناشی از ارتباطات ضعیف و یا ارتباطات ناقص است. زیرا افراد هفتاد درصد ساعات کارشان را بصورت نوشتن، خواندن، صحبت کردن و یا گوش دادن صرف ارتباطات می کنند (رابینز ، ۱۹۹۸ . ص ۳۱۰ ) .
یکی از موانع اساسی عملکرد موفقیت آمیز یک گروه یا یک سازمان فقدان ارتباطات اثر بخش است. اثر بخشی «ارتباطات» به دو دلیل برای مدیران اهمیت دارد. یکی آن که مدیران کارکرد های مدیریت را بوسیله فرایند «ارتباطات» انجام می دهند و دیگر اینکه ارتباطات امری حیاتی است که مدیران قسمت اعظم وقت خود را صرف آن می کنند (ابستونروفریمن ترجمه اعرابی و پارسیان ، ص ۱۱۱).
بنابراین «ارتباطات» اثر بخش لازمه اثر بخشی هر گروه و سازمانی است زیرا از جمله عوامل سه گانه ای که به عنوان معیارها و مقیاسهای «اثر بخشی سازمانی» برشمرده اند مهارتهای ارتباطی مدیریتی، مدیریت اطلاعات و ارتباطات می باشند (رابینز ترجمه کبیری ، ۱۳۷۶ . ص ۵۱).
هر یک از کارکنان سازمانها، بخصوص مدیران می دانند که «ارتباطات امری حیاتی» در هر سازمان است و اثر بخشی سازمان (یعنی میزان تحقق هدفهای سازمانی) تا حد زیادی بستگی به اثر بخشی ارتباطات دارد. اما کمتر کسی در فکر ایجاد محیطی است که از نظر ارتباطات اثر بخش باشد. لذا مسأله این پژوهش بررسی و مطالعه نقش فرآیند ارتباطات در عملکرد مدیریت در سازمان ملی جوانان و نهادهای تابعه می باشد. با این هدف که با روشن شدن رابطه ارتباطات با عملکرد مدیران در سازمان ملی جوانان و زمینه لازم برای توجه و اقدام جدی مدیران سازمان ملی جوانان و مسئولین بالاتر جهت اثر بخش ساختن ارتباطات در سازمان مذکور فراهم آید تا از آن طریق عملکرد مدیران بهبود و افزایش یابد (طبری، ۱۳۸۰).
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده ۱
فصل اول: کلیات پژوهش
۱-۱- مقدمه ۳
۲-۱- بیان مسئله ۳
۳-۱- هدف پژوهش ۴
۴-۱- اهمیت ضرورت پژوهش ۵
۵-۱- انگیزه پژوهش ۶
۶-۱- سوالهای پژوهش ۶
۷-۱- تعاریف عملیاتی ۶
فصل دوم: ادبیات و پیشینه پژوهش
۱-۲- مبانی نظری پژوهش ۱۱
۱-۱-۲- سابقه تاریخی و نقش ارتباطات ۱۲
۲-۱-۲- ارتباطات چیست ۱۴
۳-۱-۲- تعاریف ارتباطات ۱۵
۴-۱-۲- هدف از برقراری ارتباط ۱۷
۵-۱-۲- انواع ارتباطات ۱۸
۶-۱-۲- محاسن ارتباطات غیر رسمی ۲۲
۷-۱-۲- شیوه های ارتباط ۲۳
۸-۱-۲- شکلهای ارتباط ۲۵
۹-۱-۲- فرآیند ارتباطات ۲۹
۱۰-۱-۲- الگوی ارتباطی برلو ۳۱
۱۱-۱-۲- ارتباطات سازمانی به عنوان یک فرآیند متقابل ۳۱
۱۲-۱-۲- موانع برقراری ارتباط ۳۲
۱۳-۱-۲- کارکردهای ارتباطات ۳۳
۱۴-۱-۲- نقش ادراک در ارتباطات ۴۵
۱۵-۱-۲- بازخور ۴۷
۱۶-۱-۲- ویژگی یک ارتباط مؤثر ۴۹
۱۷-۱-۲- رفتار تأثیر گذار چیست ۵۰
۱۸-۱-۲- نقش بیان مؤثر در ارتباطات ۵۰
۱۹-۱-۲- چگونگی اثر بخشی و ارتقاء ارتباطات ۵۲
ارتباط مؤثرتر ۵۲
۲۱-۱-۲- نقش شما در بهبود ارتباطات ۵۳
۲۲-۱-۲- ارتباطات محور توسعه ۵۵
۲۳-۱-۲- پیشرفت ارتباطات ۵۶
۲۴-۱-۲- انواع ارتباطات در سازمان ۵۹
۲۵-۱-۲- اهمیت ارتباطات سازمانی ۶۳
۲۶-۱-۲- مدیریت ارتباطات سازمانی ۶۵
۲۷-۱-۲- اهمیت ارتباطات در مدیریت ۶۵
۲۸-۱-۲- ارتباطات و مشکلات مدیریت ۶۹
۲-۲- عملکرد ۷۰
۱-۲-۲- مدیریت عملکرد ۷۱
۲-۲-۲- دیدگاههای تاریخی در مورد عملکرد ۷۲
۳-۲-۲- تعریف ارزشیابی عملکرد ۷۳
۴-۲-۲- سابقه مدل ACHIEVE
5-2-2- استفاده از مدل ACHIEVE
6-2-2- سه کنش مدیریت عملکرد ۸۱
۷-۲-۲- برنامه ریزی عملکرد ۸۲
۸-۲-۲- سرپرستی ۸۳
۹-۲-۲- مرور بر عملکرد ۸۵
۱۰-۲-۲- معیارهای عملکرد ۸۵
۱۱-۲-۲- تجدید نظر در عملکرد ممکن است عملکرد را کم اهمیت جلوه دهد ۸۸
۱۲-۲-۲- الگوی بهبود عملکرد مدیریت ۹۲
۳-۲- پیشینه پژوهش ۹۶
۱-۳-۲- تحقیقات داخل کشور ۹۶
۲-۳-۲- تحقیقات خارج کشور ۹۸
فصل سوم: فرایند پژوهش
۱-۳- روش پژوهش ۱۰۵
۲-۳- جامعه آماری ۱۰۵
۳-۳- نمونه و روش نمونه گیری ۱۰۵
۴-۳- ابزار پژوهش ۱۰۶
۵-۳- چگونگی تعیین روایی و پایایی ابزار پژوهش ۱۰۷
۶-۳- روش تجزیه و تحلیل داده ها ۱۰۷
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده های آماری
۱-۴- مقدمه ۱۰۹
۲-۴- توصیف داده ها ۱۱۰
۳-۴- تحلیل داده ها ۱۱۹
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهاد
۱-۵- بحث و نتیجه گیری ۱۲۷
۱-۱-۵- تفسیر سوال اصلی پژوهش ۱۲۷
۲-۱-۵- تفسیر سوالات فرعی پژوهش ۱۲۷
۱-۲-۱-۵- تفسیر سوال فرعی اول پژوهش ۱۲۷
۲-۲-۱-۵- تفسیر سوال فرعی دوم پژوهش ۱۲۸
۳-۲-۱-۵- تفسیر سوال فرعی سوم پژوهش ۱۲۸
۴-۲-۱-۵- تفسیر سوال فرعی چهارم پژوهش ۱۲۹
۲-۵- نتیجه کلی ۱۳۰
۳-۵- محدودیتها و مشکلات پژوهش ۱۳۰
۴-۵- پیشنهادهای پژوهش ۱۳۰
۵-۵- خلاصه پژوهش ۱۳۱
منابع و مآخذ
فهرست منابع فارسی ۱۳۶
فهرست منابع لاتین ۱۳۹
ضمایم
پرسشنامه مربوط به مدیر
پرسشنامه مربوط به کارکنان
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول شماره (۴-۱) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب جنسیت ۱۱۵
جدول شماره (۴-۲) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب میزان تحصیلات ۱۱۶
جدول شماره (۴-۳) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سابقه خدمت ۱۱۷
جدول شماره (۴-۴) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب رشته تحصیلی ۱۱۸
جدول شماره (۴-۵) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سوال اول پژوهش ۱۱۹
جدول شماره (۴-۶) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سوال دوم پژوهش ۱۲۰
جدول شماره (۴-۷) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سوال دوم پژوهش ۱۲۱
جدول شماره (۴-۸) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سوال سوم پژوهش ۱۲۲
جدول شماره (۴-۹) توزیع فراوانی پاسخگویان بر حسب سوال چهارم پژوهش ۱۲۳
جدول شماره (۴-۱۰) شاخصهای آمار توصیفی سوال اول ۱۲۴
تقریباً هر کسی تجاربی از نوع ناراحتیهای کلی، انتظار رویدادهای شوم و احساس تنش در موقعیتهایی را داشته است که علت تنش نیز روشن نیست. ما معمولاً اضطراب را به این گونه پدیدهها ارتباط میدهیم. اضطراب را میتوان در گستردهترین معنای آن به حالت عاطفی و فیزیولوژیکی گوناگونی ارتباط داد. هنگامی که کودکی در بامداد امتحان، تمایلی به مدرسه رفتن نشان نمیدهد. ممکن است بیمیلی او را به احساس اضطراب نسبت به کارکرد وی در امتحان نسبت دهیم. هنگامی که قهرمان ورزشی نمیتواند پیش از مسابقه مهمی غذا بخورد ممکن است رفتار او را ناشی از اضطراب بدانیم. همچنین هنگامی که کودکی، درسی را بر میگزیند که آشکارا برای او کششی در بر ندارد، ممکن است گزینش او نتیجه ترس از شکست و یا اضطراب بدانیم. ظاهراً اضطراب دارای منابع گوناگون است و میتواند از راههای ممکن بسیاری پدیدار شود. اضطراب ممکن است به نشانههای فیزیولوژیکی معینی منجر شود که بیشباهت به نشانههای ناشی از عاطفه ترس نیست . اضطراب میتواند به کاهش کارکرد در کار فکری پیچیده بینجامد. ممکن است به گزینش غیر منطقی بینجامد و یا ممکن است به عقبنشینی فرد از موقعیتهایی منجر شود که اضطرابآورهستند. در هر صورت، در حالی که تفکر درباره منشاء و معنی اضطراب سدههای پیاپی مورد توجه الهیون و فلاسفه بوده است. اغلب گفته میشود که فروید نخستین بررسی روانشناسی اضطراب را انجام داده است. منظور از اضطراب نوعی حالت هیجانی ناخوشایند و مبهم است که با پریشانی، هواس، تپش قلب، تعرق، سردرد، بیقراری و تکرر ادرار همراه است. هنگامی که فرد نسبت به کارآمدی، توانایی و استعداد خود در شرایط امتحان دچار نگرانی و تردید میشود میتوان از اضطراب امتحان سخن گفت. در هنگام امتحان، به ویژه امتحانات سرنوشت ساز( کنگور و امتحان نهایی) بیشتر دانش آموزان و دانشجویان اضطراب امتحان را تجربه میکنند. وجود اندکی اضطراب در انسان طبیعی و مطلوب است و موجب افزایش تلاش و تکاپو میشود، اما اگر از حد اعتدال تجاوز کند موجب کاهش پیشرفت تحصیلی خواهد شد. دانش آموز و دانشجویی که اضطراب امتحان دارد احساس میکند که ذهنش خالی شده و هرچه را که آموخته فراموش کرده است، چنین فردی معمولاً به پرسشها پاسخهای بیربط، نادرست و یا ناقص میدهد و با افکاری نامربوط و ناخواسته در مورد پیامدهای امتحان درگیر است.
فهرست مطالب عنوان صفحه
فصل اول : ادبیات پژوهش
مقدمه ۱ بیان مسئله ۴ اهمیت و ضرورت پژوهش ۶ اهداف پژوهش ۸ فرضیههای پژوهش ۸ تعریف متغیرها ۹
فصل دوم : پایههای نظری و پیشنة تحقیق
مقدمه ۱۱ اضطراب ۱۱ علائم اضطراب ۱۹ بیماریهای که در اثر اضطراب ایجاد می شوند. ۲۰ رویکردهای نظری به اضطراب ۲۴ اضطراب امتحان ۳۲ پیشینه تحقیقات ۳۹
این تحقیق به منظور بررسی رابطه بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان دورة دبیرستان شهرستان بیجار صورت گرفته است.
جامعة آماری، دانشآموزان دوره دبیرستان شهرستان بیجار که جمعاً ۶۱۰ نفر دانشآموزاعم از دختر و پسر را شامل میشود، میباشد.
۴۰ نفر به عنوان نمونه آماری از بین این دانشآموزان به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شد که ۲۰ نفر پسر و ۲۰ نفر دختر میباشد.
آزمون ارزیابی عزت نفس آنها، پرسشنامه ۵۸ سؤالی عزت نفس کوپر اسمیت و نمره معدل ترم قبل بیانگر نمره پیشرفت تحصیلی آنهاست.
هدف از تحقیق حاضر آزمودن این فرضیه است که در بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی در بین دانشآموزان رابطه وجود دارد.
همچنین بین عزت نفس با جنسیت رابطه وجود دارد.
پس از اجرای آزمون و تجزیه و تحلیل آماری و برآورد نتایج زیر بدست آمد:
۱-ضریب همبستگی در پسران ۹۶/۰ و در دختران ۹۳/۰ مثبت میباشد و ضریب همبستگی بسیار بالایی است بنابراین فرضیه اول تأیید میشود و عزت نفس با پیشرفت تحصیلی رابطه معنیداری دارد.
۲-ضریب همبستگی در دختران با پسران تفاوت معنیداری ندارد زیرا در هر دو همبستگی خیلی بالاست بنابراین عزت نفس با جنسیت رابطه ندارد.
فهرست مطالب عنوان صفحه بسم الله الرحمن الرحیم الف تقدیر و تشکر ب چکیده ت فهرست مطالب ث فهرست جدواول ح
فصل اول: طرح تحقیق مقدمه ۲ بیان مسأله ۴ اهمیت و ضرورت مسأله ۵ اهداف ۶ سؤالات و فرضیهها ۶ متغیرها و تعاریف عملیاتی ۷
مقدمه ۱- مزاح یا شوخ طبعی مزاح به عنوان یکی از ویژگیهای شخ+صیتی انسان، کیفیتی منحصر به نوع آدمی است. اگر چه ارائه تعریف دقیقی از مزاح دشوار است، اما حتی در تمدنهای باستان نیز در این باره نظرات و مطالب گسترده ای مطرح شده است. مثلاً در کتاب عهد عتیق، پندی به این مضمون وجود دارد که «دلی شاد به خوبی یک طبیب کار می کند» افلاطون، ارسطو و اندیشمندان و فلاسفه سایر اعصار و قرون نیز دربارة مزاح به اظهار نظر پرداختند. در متون احادیث اسلامی نیز روایاتی از پیامبر و ائمه وجود دارد که حاکی از تأثیرات مثبت مزاح در زندگی مؤمنان است. در روایاتی از پیامبر اکرم (ص) ایشان فرموده اند «هیچ مؤمنی نیست جز این که او را شوخی و مزاح است».
فهرست مطالب چکیده الف فصل اول: موضوع تحقیق مقدمه ۲ بیان مسئله تحقیق ۶ اهمیت و ضرورت تحقیق ۷ اهداف تحقیق ۷ تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها ۷ فصل دوم: مبانی نظری و یافته های پژوهشی مبانی (رویکردهای) نظری روان شناختی مزاح ۱۱ نظریه اهانت ۱۱ نظریه تخلیه هیجانی و آسودگی ۱۱ نظریه ناهماهنگی و تباین ۱۲ واکنشهای مزاح ۱۳ مزاح و سیستم ایمنی بدن ۱۵ مزاح و عملکرد تحصیلی ۱۶ نقش درمانی مزاح ۱۶ تبین روان شناختی از تأثیر مزاح در مقابله با استرس ۱۷ مدل تعاملی استرس ۱۸ مبانی نظری سلامت روانی ۲۱ نظریه موری ۲۲ نظریه آدلر ۲۳ نظریه فروم ۲۳ نظریه مزلو ۲۳ نظریه اسکینر ۲۴ نظریه یونگ ۲۴ افراد سالم از نظر روانی ۲۵ نظریه اسلام ۲۶ اهمیت سلامت روان ۲۸ عوامل زیستی ۲۸ عوامل عاطفی و روانی ۳۰ عوامل اجتماعی ۳۰ رابطة بین استرس، کنار آمدن و سلامتی ۳۰ پیامدهای استرس ۳۳ اختلال هیجانی ۳۳ اختلال شناختی ۳۴ اختلال فیزیولوژیکی ۳۵ کنار آمدن ۳۶ روشهای کنار آمدن مستقیم ۳۶ کنار آمدن مواجهه ای ۳۷ مسئله گشایی برنامه ریزی شده ۳۸ حمایت اجتماعی ۳۸ روشهای کنار آمدن دفاعی ۴۰ مکانیزمهای دفاعی ۴۰ کاهش دهندگان شیمیایی استرس ۴۱ پسخوراند زیستی ۴۲ ورزش ۴۳ یافته های پژوهشی در زمینة مزاح (شوخ طبعی) ۴۳ ترغیب پرورش توانایی شوخ طبعی ۴۷ فصل سوم: روش تحقیق جامعه آماری و روش نمونه گیری ۵۰ ابزار اندازه گیری (پرسشنامة تجدید نظر شدة علائم روانی ۵۰ نمره گذاری پرسشنامه ۵۰ پایایی پرسشنامه تجدید نظر شدة علائم روانی ۵۱ مقیاس شوخ طبعی (مزاح) مارتین ولفکورت ۵۱ نمره گذاری مقیاس سنجش شوخ طبعی ۵۱ طرح تحقیق و منطق انتخاب آن ۵۲ روش اجرا تحقیق ۵۲ روش تحلیل داده ها ۵۳ فصل چهارم: یافته های تحقیق یافته های توصیفی ۵۵ یافته های مربوط به فرضیه تحقیق ۵۷ فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری تحقیق تبیین یافته های تحقیق ۵۹ محدودیتهای تحقیق ۶۰ پیشنهادات ۶۰ فهرست منابع ۶۲ ضمائم ۶۸
عوامل تعیین کننده مراحل یادگیری ارتباط شناختی بین پیچیدگیهای معنایی و نحوی این تکواژهاست که کلید مراحل تحول است، نه بسامد کاربرد آنها در گفتار بزرگسال. پیچیدگیهای نحوی و معنایی زمانی آشکار میشوند که به مراحل یادگیری در زبانهای دیگر توجه کنیم. برای مثال، مفهوم واقعی «جمع» (یک و بیشتر از یک) واقعاً ساده است و کودک آن را به سرعت فرا میگیرد؛ با این وجود، نشانهگذاری جمع در عربی مصری بسیار پیچیده میباشد و استثناهای زیادی در آن وجود دارد. در مقایسه با پیشدبستانیهای انگلیسی زبان، اکثر نوجوانان مصری همچنان در رابطه با «جمع» مشکل دارند. تفاوت جنسیت نیز میتواند مشکلساز باشد. در زبان انگلیسی، مانند زبان فرانسوی، تنها دو جنسیت، مرد و زن، وجود دارد؛ با این وجود، اکثر واژههای انگلیسی برای جنسیت نشانهگذاری نشدهاند. فولانی ، که یک زبان نیجری- کنگویی است، حدوداً شامل دوازده جنسیت میباشد. به علت پیچیدگی معنایی و نحوی این شکلها، کودکان فولانی زبان، نسبت به کودکان انگلیسی زبان، نشانههای جنسیت را در مدت زمان طولانیتری فرا میگیرند.
فهرست عناوین
عنوان صفحه
مقدمه مترجم ……………………………………………………….. ۱ عوامل تعیین کننده مراحل یادگیری ……………………………………. ۲ تکواژهای اولیه دیگر ………………………………………………… ۵ افعال معین …………………………………………………………. ۵ پسوندهای صفت و اسم ………………………………………………. ۶ یادگیری قانون صرفی و جنبههای دیگر زبان …………………………… ۷ تحول شکل جمله …………………………………………………… ۱۰ عناصر جمله ………………………………………………………. ۱۱ تحول عبارت اسمی …………………………………………………. ۱۱ تحول عبارت فعلی ………………………………………………….. ۱۳ زمان و ارجاع ……………………………………………………… ۱۹ انواع جمله ………………………………………………………… ۲۳ شکل جمله خبری …………………………………………………… ۲۴ شکل جمله پرسشی ………………………………………………….. ۲۹ شکل جمله امری ……………………………………………………. ۳۵ شکل جمله منفی……………………………………………………… ۳۶ درونهگیری و ربط …………………………………………………… ۴۱ درونهگیری عبارتی ………………………………………………….. ۴۳ درونهگیری مصدری ………………………………………………….. ۴۴ درونه گیری اسم فعل ………………………………………………….. ۴۵ درونهگیری بند وابسته …………………………………………………. ۴۶ ربط بندی …………………………………………………………….. ۵۱ خلاصه ………………………………………………………………. ۵۷ تحول واجشناختی ……………………………………………………… ۵۸ فرایندهای واجشناختی ………………………………………………….. ۶۰ فرایندهای ساختار هجایی ……………………………………………….. ۶۰ فرایند همگونی …………………………………………………………. ۶۳ فرایندهای جانشینی ……………………………………………………… ۶۴ فرایندهای چندگانه ………………………………………………………. ۶۶ درک و تولید ……………………………………………………………. ۶۷ خلاصه ………………………………………………………………… ۶۸ نتیجهگیری ……………………………………………………………… ۶۹ مباحثه …………………………………………………………………. ۷۰ خودآزمایی ……………………………………………………………… ۷۱ تحول معناشناختی و کاربرد زبان در افراد مدرسهرو و بزرگسال ……………… ۷۳ اهداف فصل …………………………………………………………….. ۷۴ تحول کاربرد شناختی……………………………………………………… ۷۹ داستانها …………………………………………………………………. ۸۰ تحول داستانها ……………………………………………………………. ۸۳ تحول دستور زبان قصه …………………………………………………… ۸۹ تفاوتهای داستان ………………………………………………………….. ۹۶ تواناییهای محاورهای ……………………………………………………. ۱۰۰ کاربردهای زبان ………………………………………………………… ۱۰۱ شروع و حفظ موضوع ………………………………………………….. ۱۰۵ رابطها و جداکنندهها …………………………………………………….. ۱۰۶ درخواستهای غیر مستقیم …………………………………………………. ۱۰۷ اصلاح گفتگو …………………………………………………………… ۱۱۰ اصطلاحات اشارهای …………………………………………………….. ۱۱۱ تفاوتهای جنسیتی …………………………………………………………. ۱۱۲ کاربرد واژهها …………………………………………………………… ۱۱۳ سبک گفتگو ……………………………………………………………… ۱۱۴ تحول …………………………………………………………………… ۱۱۸ نتیجه ……………………………………………………………………. ۱۲۰ خلاصه ………………………………………………………………….. ۱۲۲
ریشه ی بیشتر انحرافات دینی و اخلاقی نسل جوان را در لابه لای افکار و عقاید آنان باید جستجو کرد. فکر این نسل از نظر مذهبی آن چنان که باید راهنمایی نشده است، و از این نظر فوق العاده نیازمند است.
اگر مشکلی در رهنمایی این نسل باشد بیشتر در فهمیدن زبان و منطق او و رو به رو شدن با او با منطق و زبان خودش است. و در این وقت است که هر کسی احساس می کند این نسل، بر خلاف آنچه ابتدا به نظر می رسد، لجوج نیست و آمادگی زیادی برای دریافت حقایق دینی دارد. (مرتضی مطهری، ۱۳۷۰، ص ۱۳)
هدف آموزش و پرورش نخست پرورش الگوهای اخلاقی برگزیده و صفات پسندیده ی انسانی بر مبنای فطرت انسان است و پوشش و لباس یکی از مظاهر فطرت انسان است که انسان، به ویژه نوجوان خود را به این وسیله بروز می دهد و خودنمایی می کند.
از آن جا که طبع و سلیقه ی همه ی انسان ها یکی نیست برای ابراز غریزه ی زیبادوستی، طرق مختلفی را برمی گزینند و جنسیت، پایگاه اجتماعی، امکانات، بودجه و… را در طرز لباس پوشیدن مد نظر قرار می دهند.
زمانی از زندگی نوجوان و جوان در محیط آموزش و پرورش مدرسه می گذرد، باید دید چگونه فرهنگ خانواده، اجتماع، اوضاع اقتصادی، سن، جنسیت، پایگاه اجتماعی- اقتصادی در انتخاب لباس مؤثر هستند؟
همچنین لباس چه تأثیری بر آموزش و بر نفوذ فرهنگ بیگانه دارد؟
در اسلام همیشه لباس ساده و مناسب برای بیرون از منزل سفارش شده است. شاید یکی از دلایل آن جلوگیری از انحراف زن و مرد و همچنین اسراف و هرج و مرج و فاصله ی طبقاتی باشد زیرا نیاز انسان به زیبایی و لذت انسان از زیبایی سیری ناپذیر است.
فهرست مطالب :
عنوان : صفحه:
فصل اول
مقدمه ……………………………………………………………….. ۱
بیان مسئله ………………………………………………………… ۳
اهمیت و ضرورت مسئله پژوهش ……………………………………… ۵
اهداف پژوهش ………………………………………………………. ۸
فرضیه های پژوهش ………………………………………………….. ۹
نامگذاری متغیرهای موجود در فرضیه و انواع آن ……………………… ۱۰
متغیرهای تعدیل کننده ………………………………………………… ۱۱
تعاریف نظری و عملیاتی متغیرهای فرضیه …………………………… ۱۲
فصل دوم
ادبیات تحقیق (پیشینه تحقیق)
پیشینه نظری
مقدمه ……………………………………………………………… ۱۸
فلسفه و ضرورتهای پوشش و حجاب اسلامی ………………………… ۱۹
پوشش اولیه ادم و حوا ………………………………………………. ۲۸
کلاهی که غربیها سر ما گذاشتند ………………………………………. ۲۹
مدل و شکل پوشاک ……………………………………………………. ۳۱
آثار سوء و خطرات بی حجابی از دیدگاه پزشکی ………………………….. ۳۳
ابتذال در پوشش و مد پرستی ضرورتی برای ادامه حیات غرب …………….. ۳۴
علل و عوامل بی حجابی و ابتذال در پوشش ………………………………. ۳۵
رنگ پوشاک ……………………………………………………………. ۳۷
لباس متحد الشکل ………………………………………………………. ۳۸
پیشینه عملی
تحقیقات انجام شده …………………………………………………….. ۳۹
۱٫ …………………………………………………………………. ۳۹
۲٫ ………………………………………………………………….. ۴۱
۳٫ ………………………………………………………………….. ۴۳
۴٫ …………………………………………………………………… ۴۵
۵٫ ……………………………………………………………………. ۴۷
فصل سوم
روش تحقیق
مقدمه ………………………………………………………………. ۵۰
روش تحقیق و علت استفاده از آن ………………………………………. ۵۱
معرفی جامعه………………………………………………………….. ۵۲
معرفی نمونه و تعیین روش نمونه برداری ………………………………. ۵۳
معرفی ابزار پژوهش و تعیین روایی و پایایی ابزار ……………………… ۵۴
پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین تیپهای شخصیتی مدیران و اثر بخشی آنان در مدارس ابتدایی ناحیه ۵ مشهد انجام گرفت. فرضیه اصلی این پژوهش این است که بین تیپهای شخصیتی مدیران و اثر بخشی آنان رابطه وجود دارد. جامعه آماری این تحقیق مدیران میباشند که گروه مورد بررسی ۱۰۴ نفر میباشند که از میان آنها ۴۰ نفر به عنوان نمونه برگزیده شدند حجم نمونه برای گروه ذی نفعان ۱۲۰ نفر میباشد که هر دو نمونه به شیوه ی نمونه گیری تصادفی ساده بوسیله را یا نه انتخاب شدند ابزار گرد آوری اطلاعات در این پژوهش ۲ پرسش نامه به شرح زیر میباشد.
۱- پرسشنامه تیپ شخصیتی مایرز- بریگز که پرسشنامه هنجار شده است و برای تعیین تیپ شخصیتی توسط مدیران پاسخ داده شده است.
۲- پرسشنامه اثر بخشی مدیر که توسط محققین ساخته شده و توسط اساتید مدیریت اجرا و تایید گردیده است که این پرسشنامه توسط گروه ذینفعان (معلمین، انجمن اولیاء، مربیان و دانش آموزان) پاسخ داده شد.
روش تحقیق در این بررسی همبستگی است و برای آزمون فرضیه اصلی از آزمون جداول توافقی استفاده شده است برای تحلیل دادهها از نرم افزار (SPSS) استفاده شده است، نتایج بدست آمده عبارتند از:
۱- بین تیپ شخصیتی مدیران و اثر بخشی آنان رابطه وجود دارد.
۲- مدیرانی که دارای تیپ شخصیتی “ESTJ” هستند از اثر بخشی بالایی برخوردارند.
۳- مدیرانی که دارای تیپ شخصیتی “ISTJ” هستند از اثر بخشی بالایی برخوردار هستند.
۴- مدیرانی که دارای تیپ شخصیتی “”ESTP هستند از اثر بخشی متوسط برخورداند.
۵- مدیرانی که دارای تیپ شخصیتی “ISTP” هستند از اثر بخشی پایین برخورداند.
نتایج بدست آمده گویای این مطلب است که مدیرانی که تیپهای خاصی شخصیتی داشته باشند اثر بخشی بیشتری دارند.
فهرست مطالب:
فصل اول.. ۱
۱-۱ مقدمه. ۲
۱-۲- بیان مسئله. ۴
۱-۳- اهمیت و ضرورت پژوهش…. ۸
۱-۴- اهداف پژوهش…. ۱۰
۱-۵- فرضیههای پژوهش…. ۱۰
۱-۶- متغیرها و تعاریف آنها. ۱۱
۱-۶-۱ تعاریف نظری متغیرها. ۱۱
۱-۶-۲ تعاریف عملیاتی متغیرها. ۱۲
۱-۷- تعاریف اصطلاحات… ۱۳
فصل دوم: پیشینه تحقیق.. ۱۵
۲-۱ شخصیت… ۱۶
۲-۲ تعاریف شخصیت… ۱۶
۲-۳ حوزههای شخصیت… ۱۸
۲-۳-۱ ساختار ۱۹
۲-۳-۲ فرآیند. ۱۹
۲-۳-۳ رشد و نمو. ۲۰
۲-۳-۴ آسیب شناسی روانی و تغییر رفتار ۲۲
۲-۴ مضامین عمده در نظریه شخصیت… ۲۲
۲-۴-۱ وحدت رفتار و مفهوم خویشتن.. ۲۴
۲-۴-۲ سطوح مختلف آگاهی و مفهوم ناهشیار ۲۵
۲-۴-۳ رابطه بین شناخت، عواطف و رفتار مشهود. ۲۶
۲-۴-۴ اثرات گذشته، حال و آینده بر رفتار ۲۶
۲-۵ نظریههای شخصیت… ۲۷
۲-۵-۱ نظریه روان کاوی در شخصیت… ۲۷
۲-۵-۲ زیگموند فروید ۲۷
۲-۵-۳ نظریه روان پویشی فروید(روانکاوی در شخصیت): ۲۹
۲-۵-۴ سطوح شخیت: هشیار۳، نیمه هشیار۲ و ناهشیار ۲۹
۲-۵-۵ ساختار شخصیت: نهاد، من و فرامن.. ۳۰
۲-۶ نظریه نوروان کاوی.. ۳۳
۲-۶-۱ کار گوستاو یونگ ۳۳
۲-۶-۲ نکات برجسته ی نظریات یونگ… ۳۶
۲-۷ روان شناسی فردی.. ۳۶
۲-۷-۱ آلفرد آدلر. ۳۶
۲-۷-۲ بررسی نظریات آدلر. ۳۷
۲-۸ نظریه اختلالات شخصیتی.. ۳۹
۲-۸-۱ کارن هورنای.. ۳۹
۲-۸-۲ بررسی نظریات هورنای.. ۴۰
۲-۹ نظریه روان پزشکی بین فردی.. ۴۱
۲-۹-۱ هری استاک سالیوان.. ۴۱
۲-۹-۲ بررسی نظریات سالیوان.. ۴۲
۲-۱۰ تظریه پدیدار شناختی (فرد- محور) ۴۳
۲-۱۰-۱ کارل راجرز…………………………………… ۴۳
۲-۱۰-۲ بررسی نظریات و کارهای راجرز ۴۴
۲-۱۰-۳ تشکیل رویکرد پدیدار شناختی راجرز ۴۵
۲-۱۰-۴ ساختار شخصیت از دیدگاه راجرز ۴۶
۲-۱۱ نیازهای زیستی و روانی در پیدایی شخصیت… ۴۷
۲-۱۱-۱آبرا…………………………………… ۴۷
۲-۱۲ نظریه رویکرد صفات در شخصیت… ۴۸
۲-۱۲-۱گوردون آلپورت………………… ۴۸
۲-۱۲-۲ بررسی نظریات آلپورت… ۴۹
۲-۱۳ نظریه چندبعدی شخصیت… ۵۱
۲-۱۳-۱هانس ج آی سنک………… ۵۱
۲-۱۳-۲بررسی نظریات آیسنک……… ۵۲
۲-۱۳-۳ ابعاد اساسی شخصیت… ۵۳
۲-۱۴ نظرریه رویکرد تحلیلی عاملی صفات… ۵۴
۲-۱۴-۱ریموند کوته………. ۵۴
۲-۱۴-۲ بررسی نظریات کتل در شخصیت… ۵۴
۲-۱۵ نظریات رابطه شغل و شخصیت… ۵۶
۲-۱۵-۲ شخصیت نوع A.. 59
2-15-3 شخصیت نوع B.. 60
2-16 بررسی چند خصوصیت شخصیتی در شغل.. ۶۲
۲-۱۶-۱ اثر کانون کنترل.. ۶۲
۲-۱۶-۲ ماکیاول گرایی ۶۳
۲-۱۶-۳ مناعت طبع یا عزت نفس. ۶۵
۲-۱۶-۴ سازگاری با موقعیت… ۶۶
۲-۱۶-۵خطر پذیری………. ۶۷
۲-۱۷ شخصیت از دیدگاه اسلام و قرآن.. ۶۸
۲-۱۷-۱ شخصیت در قرآن.. ۶۹
۲-۱۸ تیپ شناسی.. ۷۱
۲-۱۹ نظریههای تیپ شناسی.. ۷۳
۲-۱۹-۱ زندگینامه. ۷۳
۲-۱۹-۲نظریات رورشاخ در سنجش شخصیت……….. ۷۴
۲-۱۹-۳ تیپ شناسی در تست رورشاخ.. ۷۵
۲-۲۰ ظریه ساخت بدن و خلق وخوی.. ۷۶
۲-۲۱ نظریه شلدن (ریخت شناسی) ۷۸
۲-۲۲ نظریه تیپ گال و جمجمه شناسی روانی: ۷۹
۲-۲۳ تیپشناسی یونگی.. ۷۹
۲-۲۳-۱ اساس درک واقعی ذهنی از نظر یونگ… ۷۹
۲-۲۳-۲ کارکردهای غیر عقلانی.. ۸۰
۲-۲۳-۳ کارکردهای عقلانی.. ۸۰
۲-۲۳-۴ روابط کارکردی.. ۸۱
۲-۲۳-۵ انواع کارکرد. ۸۲
۲-۲۳-۶ تیپهای روانشناختی یونگ… ۸۴
۲-۲۳-۷ توصیف تیپهای شانزدهگانه. ۸۵
۲-۲۳-۸ اهمیت شناخت تیپهای روانشناختی.. ۹۰
۲-۲۳-۹ نقد تیپ شناسایی یونگی.. ۹۱
۲-۲۴ اثر بخشی ۹۳
۲-۲۵ شاخصهای اثربخشی از دیدگاههای مختلف… ۹۴
۲-۲۵-۱ کمرون و ویتون: ۹۴
۲-۲۵-۲ سیشور: ۹۵
۲-۲۵-۳ آرجریس: ۹۵
۲-۲۵-۴ پیترز وواترمن: ۹۵
۲-۲۵-۵ مالفورد: ۹۶
۲-۲۵-۶ بس و هرسی – بلانچارد. ۹۷
۲-۲۵-۷ هوی و میکسل و چستر بارنارد. ۹۷
۲-۲۵-۸ کالدول و اسپینکس…. ۹۷
۲-۲۵-۹ لوتانز و همکارانش…. ۹۷
۲-۲۵-۱۰ دیدگاه راجرز و همکاران: ۹۸
۲-۲۵-۱۱مطالعات بسکر و چیرنز: ۹۹
۲-۲۵- ۱۲ مدل پارسونز: ۹۹
۲-۲۶مقایسه ی دیدگاههای ارزشیابی اثر بخشی سازمانی.. ۱۰۰
۲-۲۷ نظریات جدید در اثربخشی.. ۱۰۱
۲-۲۷-۱ مطالعات رابرت واترمن وتام پترز ۱۰۱
۲-۲۸ مدلهای ارزیابی اثربخشی.. ۱۰۲
۱- مدل هدف منطقی: که سازمان را در رسیدن به اهدافش کاملا ارزیابی می کند. ۱۰۲
۲-۲۹ نظریه ریچارد ال دفت… ۱۰۴
۲-۲۹-۱ روش مبتنی بر تامین هدف… ۱۰۴
۲-۲۹-۲ روش مبتنی بر تامین منابع.. ۱۰۵
۲-۲۹-۳ روش مبتنی بر فرآیند درونی.. ۱۰۶
۲-۲۹-۴ روش مبتنی بر تامین رضایت گروههای ذی نفع.. ۱۰۸
۲-۳۰ کارهای دیگران.. ۱۱۰
۲-۳۰-۱ تحقیقات انجام گرفته در مورد تیپ شناسی یونگی.. ۱۱۰
با توجه به اینکه هوش هیجانی بر سلامت حافظه و نیروی عقل، ادراک، معنا بخشی تجربه ها، داوری صحیح، تصمیم گیری مناسب و رشد روانی- اجتماعی فرد تأثیر چشمگیر میگذارد، لذا افرادی که دارای هوش هیجانی بالایی هستند قدرت بیشتری برای سازگاری با مسائل جدید روزانه دارند. هم چنین هوش هیجانی بالا با برون گرایی، انعطاف پذیری، دلپذیر و با توان بودن، هماهنگ کردن احساسات مختلف، شناسایی این احساسات و تأثیر آنها بر مغز و رفتار همبستگی دارد. در مقابل هوش هیجانی پایین با رفتارهای مسئله ساز درونی، سطح پایین همدلی، ناتوانی در تنظیم خلق و خو، افسرده خویی، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، انحرافات جنسی، تخریب دارایی، دزدی و پرخاشگری همراه است. ( قمرانی و جعفری، ۱۳۸۳).
بنابراین هوش هیجانی دارای ابعاد و مؤلفه هایی که ممکن است فرهنگ بسته باشد. به عبارتی تحت تأثیر الگوها و باورهای فردی و جمعی گروههای اجتماعی مختلف، معانی و تعابیر مختلفی از آن استنباط شود. به علاوه هر مشاور و روانشناس بالینی باید با روشهای انتخاب، اجرا، تفسیر نتایج آزمون ها آشنا باشد. اگر آزمون بطور صحیح انتخاب، اجرا و تفسیر شود، می تواند به یافتن راه حلی برای مشکل مراجع، کمک کند. در غیر اینصورت نتیجه ای جز اتلاف وقت و گمراهی مشاور در کمک به مراجع نخواهد داشت. (شفیع آبادی، ۱۳۷۰).
فهرست مطالب
مقدمه…………………………………………………………………………………… ۴
بیان مسأله……………………………………………………………………………… ۵
اهمیت و ضرورت تحقیق…………………………………………………………… ۶
اهداف پژوهش………………………………………………………………………… ۷
- هدف کلی…………………………………………………………………………… ۷
- اهداف جزئی……………………………………………………………………….. ۷
سؤالات پژوهش………………………………………………………………………. ۷
فرضیه های پژوهش………………………………………………………………….. ۸
تعریف متغیر………………………………………………………………………….. ۸
- تعریف نظری……………………………………………………………………….. ۸
- تعریف عملیاتی……………………………………………………………………. ۸
فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق
مقدمه…………………………………………………………………………………… ۱۰
بخش اول: سوابق نظری…………………………………………………………….. ۱۰
تاریخچه طرح هوش هیجانی………………………………………………………. ۱۰
تعاریف هوش هیجانی………………………………………………………………. ۱۳
خصایصی که هوش عاطفی را می سازند………………………………………… ۱۴
گستره هوش هیجانی………………………………………………………………… ۱۵
هوش هیجانی و توانایی شغلی…………………………………………………….. ۱۵
هوش هیجانی و موفقیت زناشویی………………………………………………… ۱۶
هوش هیجانی و اختلال های روانی………………………………………………. ۱۶
هوش هیجانی و حافظه……………………………………………………………… ۱۷
هوش هیجانی و آینده……………………………………………………………….. ۱۷
آموزش و پرورش و افزایش هوش هیجانی…………………………………….. ۱۷
نقش مدرسه در پرورش هوش هیجانی………………………………………….. ۱۹
هوش هیجانی از دیدگاه بار-اُن……………………………………………………. ۲۰
بیان مسئله هر یک از سازمان های اجتماعی، هدفها و خدمات و کارکردهایی دارند که بدین وسیله اجتماع بشری را به چرخش در میآورند. هدف اصلی هر سازمان، کسب سود و به حداکثر رساندن آن است. و این کار باید با اثر بخشی توام باشد. هدف اصلی تر در سازمانها در زمینه اثر بخشی فعالیتهای رفاهی جامع، از جمله تامین نیازها و خدمات رسانی به مردم و عدالت اجتماعی است.
یکی از مسئولیتهای هر نهاد اجتماعی میل به اهدافی است که علت وجودی هر نهاد را شکل میدهد. تحقق اهداف سازمان در گرو همکاریو هماهنگی تمامیعوامل است که تعامل نظام مند آنها با یکدیگر بوجود سازمان معنا میبخشد.
نیروی انسانی، بزرگترین سرمایه هر سازمان و هر کشوری میباشد و عامل اصلی موفقیت و پیشرفت است. اغلب گفته میشود که کارمند خوشحال یک کامند کارا است و یک کارمند خوشحال بایستی با شغلش ارضاء شود. نیروی انسانی به اسکلت سازمانی روح میبخشد و چرخه آن را به حرکت در میآورد و تعیین میکند که فرایند کل مجموعه چگونه جهت بگیرد. پیشگفتار ۱ فصل اول – مقدمه پژوهش ۳ مقدمه ۴ بیان مسئله ۴ اهمیت و ضرورت تحقیق: ۶ فرضیات پژوهش ۸ اهداف تحقیق ۹ متغیرهای تحقیق ۹ تعریف اصطلاحات ۹ تعریف ۱۰ فصل دوم- بررسی پیشینه پژوهشی ۱۱ الف: بررسی تئوری ها و پژوهش های گذشته ۱۱ ب: اتسنتاج کلی در ارتباط با مسئله پژوهشی ۱۱ پ: خلاصه چگونگی حل مسئله پژوهشی ۱۱ اصطلاحات و مفاهیم ۱۲ مفهوم انگیزش ۱۲ ماهیت انگیزش: ۱۳ اهمیت انگیزش ۱۳ «ریشه یابی علل مشکلات عدم وجود انگیزش صحیح نیروی کار» ۱۴ عدم تامین انتظارات کاری مدیریت از سوی زیردستان ۱۹ سبک نامناسب رهبری مدیر ۲۱ عدم انطباق اهداف کارکنان با اهداف مدیریت ۲۵ الف- میزان مشارکت کارکنان در تصمیم گیریها ۲۶ ب- درجه رضایت شغلی کارکنان ۲۶ ج- میزان واگذاری مسئولیتها ۲۷ ه- میزان انگیزه و تمایل واقعی پرسنل ۲۷ و- سهیم شدن کارکنان در مالکیت و سود شرکت ۲۸ د- مساله امنیت شغلی ۲۸ فقدان آموزش موثر نیروی انسانی ۳۰ اثربخشی پایین مدیریت ۳۱ ت- طیف زمانی برنامه ریزی شرکت ۳۱ عدم اعتماد مدیریت به کارکنان ۳۲ فصل ۳- روش پژوهش ۳۴ الف- توصیف آزمودنیها (جامعه و گروه نمونه) ۳۴ ب- توصیف ابزارهای پژوهش ۳۴ پ- اعتبار و روایی ابزارهای پژوهشی ۳۴ ج- طرح پژوهش و روش تحلیل داده ها ۳۴ فصل ۳- روش تحقیق ۳۵ جامعه آماری ۳۵ نمونه و روش نمونه گیری ۳۵ قلمرو مکانی و زمانی پژوهش ۳۵ ابزار و گردآوری اطلاعات ۳۵ روایی و اعتبار ابزار گردآوری اطلاعات ۳۵ قلمرو پژوهش ۳۶ فصل ۴- یافته های پژوهشی ۳۷ الف- توصیف و تحلیل داده ها (در رابطه با پرسش، هدف یا فرضیه) ۳۷ ب- سایر یافته های پژوهشی ۳۷ فصل ۵- بحث و تفسیر ۴۳ نتیجه گیری ۴۳ پیشنهادها ۴۳ نتیجه گیری: ۴۴ پیشنهادات ۴۴ مطرح کردن مسائل و مشکلات سازمان و تبادل اطلاعات ۴۵ منابع و مآخذ ۵۰
بررسی تأثیر آموزش راهبردهای حل مسأله در پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش نسبت به درس ریاضیات در دانشآموزان سال دوم راهنمایی شهرستان طارم
چکیده: در این پژوهش تأثیر روش آموزش راهبردهای حل مسأله بر پیشرفت تحصیلی ریاضیات و نگرش نسبت به ریاضی مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از: دانشآموزان پسر سال دوم راهنمایی مدارس شهرستان طارم در سال تحصیلی ۸۲-۸۱ که نمره ریاضی آنها در نیم سال اول کمتر از ۱۲ بود. آزمودنیهای این پژوهش به صورت تصادفی انتخاب شدند. به این ترتیب که از روی فهرست مدارس راهنمایی این شهرستان یک مدرسه به عنوان نمونه انتخاب شد. از آنجا که این مدرسه فقط دارای دو کلاس راهنمایی بود، دانشآموزان این دو کلاس که نمره ریاضی نیم سال اولشان کمتر از ۱۲ بود انتخاب و پیشآزمون مقیاس نگرش سنج نسبت به ریاضی بر روی آنها اجرا گردید. در این میان ۳۰ نفر به عنوان گروه آزمایش و گواه انتخاب شدند. سپس آموزش روش راهبردهای حل مسأله بر روی گروه آزمایشی به اجرا درآمد (به مدت ۷ جلسه) و در پایان یک آزمون پیشرفت تحصیلی ریاضی و نیز پس آزمون مقیاس نگرش نسبت به ریاضی بر روی دو گروه اجرا گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که این روش پیشرفت تحصیلی گروه آزمایشی را در قیاس با گروه گواه افزایش داد همچنین نگرش گروه آزمایش را هم نسبت به ریاضیات بهبود بخشید.
فهرست مطالب عنوان صفحه فصل اول: طرح تحقیق مقدمه بیان مسئله ضرورت تحقیق اهداف تحقیق فرضیههای پژوهش تعریف اصطلاحات و متغیرها تعریف نظری راهبردهای حل مسئله تعریف عملیاتی راهبردهای حل مسئله متغیرهای تحقیق متغیر مستقل متغیر وابسته متغیرهای کنترل تعریف عملیاتی آموزش راهبردهای حل مسأله (متغیر مستقل) تعریف نظری نگرش (متغیر وابسته اول) تعریف عملیاتی نگرش نسبت به ریاضی (متغیر وابسته اول) تعریف نظری پیشرفت تحصیلی ریاضیات (متغیر وابسته دوم) تعریف عملیاتی پیشرفت تحصیلی ریاضیات (متغیر وابسته دوم) فصل دوم: پیشینه و زمینههای نظری پژوهش مقدمه الف) مبانی نظری در زمینه موضوع تحقیق تعریف و ویژگیهای مسئله و حل مسئله حل مسئله و انتقال یادگیری رابطه بین تفکر انتقادی و حل مسئله راهبردهای حل مسئله و فراشناخت عنوان صفحه نظریههای پیرامون حل مسئله حل مسئله از دیدگاه رفتارگرایان حل مسئله از دیدگاه گشتالت رویکرد خبرپردازی به حل مسئله مراحل آموزش حل مسئله (الگوی دی چکووکرافورد) طرح جورج پولیا پیرامون حل مسئله مبانی نظری در زمینه نگرش تعریف نگرش ویژگیها و ابعاد نگرش تغییر نگرش الگوهای یادگیری تغییر نگرش الف) نظریه محرک – پاسخ نظریه هاولند ب) نظریه مشوقها و تعارضها الگوهای شناختی تغییر نگرش الف) نظریه تعادل ب) نظریه توافق ج) نظریه همسازی شناختی د) نظریه قضاوت اجتماعی الگوهای کارکردی نگرشها و آموزش و پرورش ب) یافتههای پژوهش در زمینه موضوع تحقیق فصل سوم: روش تحقیق روش تحقیق جامعه آماری نمونه و روش نمونهگیری ابزار پژوهش عنوان صفحه شیوه اجرا روش تجزیه و تحلیل دادهها فصل چهارم: تحلیل نتایج و بیان توصیفی یافتهها ۴-۱) مقدمه ۴-۲) آزمون همتاسازی ۴-۳) تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی ۴-۴) تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار استنباطی الف) فرضیه اول ب) فرضیه دوم فصل پنجم: بحث و نتیجهگیری نتایج پژوهش محدودیتهای پژوهش پیشنهادات به پژوهشگران ضمائم و پیوستها فهرست منابع فارسی فهرست منابع لاتین پرسشنامه پژوهش تکالیف ارائه شده
فهرست جداول عنوان صفحه جدول (۳-۱) مقایسه درصد صفحات کتاب اختصاص یافته به مواد سهگانه و درصد نمرات امتحانی جدول (۴-۱) مقایسه شاخصهای آماری نمرات ثلث دوم دو گروه تجربی و گواه جدول (۴-۲) توزیع فراوانی نمرات گروه گواه در پیشآزمون مقیاس نگرشسنج نسبت به ریاضی جدول (۴-۳) اندازههای گرایش مرکزی و تغییرپذیری مربوط به نمرات گروه گواه در پیش آزمون نگرش نسبت به ریاضی جدول (۴-۴) توزیع فراوانی نمرات گروه گواه در پس آزمون مقیاس نگرشسنج نسبت به ریاضی جدول (۴-۵) اندازههای گرایش مرکزی و تغییرپذیری مربوط به نمرات پس آزمون مقیاس نگرش نسبت به ریاضی جدول (۴-۶) توزیع فراوانی نمرات گروه گواه در پس آزمون پیشرفت تحصیلی ریاضی جدول (۴-۷) اندازههای گرایش مرکزی و تغییرپذیری مربوط به نمرات پس آزمون پیشرفت تحصیلی ریاضی گروه گواه جدول (۴-۸) توزیع فراوانی نمرات گروه آزمایشی در پیش آزمون نگرش نسبت به ریاضی جدول (۴-۹) اندازههای گرایش مرکزی و تغییرپذیری مربوط به نمرات پیش آزمون نگرش گروه آزمایش جدول (۴-۱۰) توزیع فراوانی نمرات گروه گواه در پس آزمون مقیاس نگرشسنج نسبت به ریاضی جدول (۴-۱۱) اندازههای گرایش مرکزی و تغییرپذیری مربوط به نمرات پس آزمون نگرش نسبت به ریاضی گروه گواه جدول(۴-۱۲) توزیع فراوانی نمرات گروهآزمایشی در پسآزمون پیشرفت تحصیلی ریاضی جدول (۴-۱۳) اندازههای گرایش مرکزی و تغییرپذیری مربوط به نمرات پس آزمون پیشرفت تحصیلی ریاضی گروه آزمایش جدول (۴-۱۴) اطلاعات حاصل از تحلیل دادهها، اجرای آزمون t و استخراج t جدول در مورد فرضیه شماره ۱ جدول (۴-۱۵) اطلاعات حاصل از تحلیل دادهها، اجرای آزمون t و استخراج t جدول در مورد فرضیه شماره ۲
فهرست اشکال عنوان صفحه شکل (۲-۱) بازنمایی شناختی مسئله از یک ساخت شناختی اثر گرینو شکل (۲-۲) استراتژی احتمالی گرینو شکل (۲-۳) واحد TOTE شکل (۲-۴) مسئله پاندول دی چکووکرافورد شکل (۲-۵) مراحل مختلف فرایند تغییر نگرش بر طبق الگوی هاولند شکل (۲-۶) ساختهای شناختی متعادل و نامتعادل شکل (۳-۱) طرح پس آزمون با گروه کنترل شکل (۳-۲) طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل فهرست نمودار عنوان صفحه نمودار (۴-۱) مقایسه میانگین نمرات پیشرفت تحصیلی ثلث دوم درس ریاضی نمودار (۴-۲) نمودار ستونی میانگینهای دو گروه گواه و آزمایش در آزمون پیشرفت تحصیلی ریاضیات نمودار (۴-۳) نمودار ستونی میانگینهای نمرات حاصل از تفاوت نمرات آزمودنیهای دو گروه گواه و آزمایش در پیش آزمون و پس آزمون مقیاس نگرش نسبت به ریاضیات
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین ارزشیابی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان راهنمایی بر روی ۶۴ دانش آموز و ۶۴ معلم انجام گرفته است.
جهت گردآوری داده ها، ۲ عدد پرسشنامه شامل سئوالات محقق ساخته، یکی ویژه دانش آموزان با تعداد ۱۰ سئوال و دیگری ویژه معلم با تعداد ۲۰ سئوال تهیه و اجرا شد، که بعد از تجزیه و تحلیل داده ها نتایج حاصل به شرح زیر می باشد:
اکثر دانش آموزان و معلّمان دوست دارند امتحانات به صورت کتبی برگزار شود زیرا این روش اضطراب دانش آموز را کاهش داده و نمره گذاری برای معلم را راحت تر می کند.
آنها معتقدند که ارزشیابی به شیوه ی کیفی و توصیفی بهتر است و برگزاری روش عملی و شفاهی ارزشیابی با مشکلاتی مواجه است. اکثر معلّمان از وضع موجود ارزشیابی راضی هستند که دلایل متفاوتی را برای آن می توان بیان کرد. ارزشیابی به صورت عملی و شفاهی در تشخیص مشکلات یادگیری فراگیران و رفع ابهامات جزئی آنها می تواند بسیار مؤثر باشد.
فهرست مطالب
عنوانصفحه
چکیده ……………………………………………………………………………………. ۱
فصل اول : بیان مسئله
بیان مسئله ……………………………………………………………………… ۲
اهداف تحقیق ……………………………………………………………………… ۳
اهمیت و ضرورت………………………………………………………………….. ۴
سوالات پژوهشی ………………………………………………………………….. ۵
فصل دوم : پیشینه تحقیق
پیشینه تحقیق ……………………………………………………………………… ۶
فصل سوم : روش تحقیق
روش تحقیق……………………………………………………………………… ۸
فصل چهارم : یافته های تحقیق
پاسخ به سوالات پژوهشی ………………………………………………………………. ۹
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
نتیجه گیری و بحث ………………………………………………………………….. ۱۴
پیشنهادات …………………………………………………………………………….. ۱۸
یادداشت ها ……………………………………………………………………………… ۱۹
منابع مورد استفاده ……………………………………………………………………….. ۲۰
عقب ماندگی ذهنی یا به اصطلاح دیگر نارسایی رشد قوای ذهنی موضوع تازه و جدیدی نیست بلکه در هر دوره و زمان افرادی در اجتماع وجود داشته اند که از نظر فعّالیت های ذهنی در حد طبیعی نبوده اند.
بخصوص از روزی که بشر زندگی اجتماعی را شروع کرده موضوع کسانی که به عللی قادر نبودند خود را با اجتماع هماهنگ سازند مطرح بوده است. اجتماع برای مصلحت، تعصب یا سالم سازی بعضی افراد را تحمل کرده، عده ای را محبوس می ساخت یا به مرگ محکوم می نمود.
از مجموعه مدارک به دست آمده چنین استنباط می شود که تا قرن هجدهم این افراد مورد توجه و لطف نبوده و حتی پزشکان از پذیرفتن درمان آنان خودداری می کردند. (میلانی نو، ۷ ص ۲۳) و زمانی تصور می شود بعضی بچه ها زرنگ و برخی تنبل هستند. همچنین تصور می شود که بچه های زرنگ پرتلاش هستند و دیگران چنین نیستند. هرچه آموزش و پرورش عمومی بیشتر گسترش می یابد این اشتباه مشخص تر می شود. صاحب نظران در آموزش و پرورش با سئوالاتی از این قبیل مواجه هستند که آیا افراد با توانایی های خاص متولد شده اند؟ آیا این توانائی ها را می توان در سال های اولیه زندگی سنجید تا شاید بتوان پیشرفت در آینده را قابل پیش بینی و برنامه ریزی کرد و یا آیا فقر در فرآیند رشد هوش تأثیر دارد؟ (فروغی ۱۳۷۳ ص ۳۱)
فهرست مطالب :
عنوان : صفحه:
فصل اول :
طرح تحقیق ………………………………………………………………………………. ۱
مقدمه ………………………………………………………………………………………. ۱
بیان مسئله ………………………………………………………………………………….. ۶
اهداف تحقیق ……………………………………………………………………………….. ۷
اهمیت و ضرورت تحقیق …………………………………………………………………… ۸
فرضیه های تحقیق …………………………………………………………………………… ۹
تعاریف ………………………………………………………………………………….. ۱۰
روش تحقیق …………………………………………………………………………… ۱۲
روش جمع آوری اطلاعات ………………………………………………………………. ۱۳
فصل دوم : ادبیات تحقیق
ادبیات تحقیق …………………………………………………………………………….. ۱۴
کارکردهای خانواده………………………………………………………………………. ۱۴
انواع خانواده از بعد تربیتی……………………………………………………………….. ۱۷
روابط و نظام ارزشی خانواده …………………………………………………………….. ۱۹
در دنیای کنونی استرس به عنوان یکی از آفات نیروی انسانی محسوب شده است، اثرات مخرب استرس بر زندگی فردی و اجتماعی کاملا مشهود بوده و مدیران یکی از آسیب پذیرترین قشرها در برابر استرس هستند.علی رغم این نظر که فشارهای عصبی مفید نیز وجود دارد و مقداری از فشارهای عصبی برای ایجاد تحرک و تلاش در انسان ضروری است زمانیکه بحث فشار عصبی مطرح می شود بیشتر به عوارض و ضایعات آن توجه شده و فشار عصبی مضر مد نظر قرار می گیرد.به هر حال فشار عصبی آثار فراوانی بر عملکرد فعالیتهای اعضای سازمان دارد ، فشار عصبی حاد نیروی انسانی سازمان را ضایع می کند و پایه های سازمان را متزلزل می سازد بدین ترتیب است که فشار عصبی در سازمان همچون آفتی نیروها را تحلیل می برد و فعالیتها و تلاشها را عقیم می سازد.از میان نشانه های عمومی استرس موارد زیر از جمله بی اشتهایی یا اشتهای زیاد ، بیخوابی یا خواب بیش از اندازه، دردهای مداوم ،خلاء ذهنی و احساسی ، فشار در محیط کار، درگیری با کارفرما ، ترس از شکست ، و غیره آشکارتر است. (غفوریان ، ۱۳۷۵، ص۳۷)
به طور کلی ، بروز فشار در سازمانها کارآیی نیروها را می کاهد ، همکاری جای خود را به رقابت مخرب می دهد و ارتباطات سازمانی مختل می گردد.مدیری که گرفتار فشارهای عصبی و روانی است نمی تواند با زیر دستان خود رابطه صحیح برقرار نماید ، با فرادستان خود دچار مشکل می شود و ارباب رجوع را از خود ناراحت می کند.به علاوه ،عوارض ناشی از کم کاری ، تاخیر ،غیبت ، جابجایی ، ترک خدمت و در نتیجه کاهش بهرهوری و عوارض فیزیکی ـ روانی فشارهای عصبی ، خسارتهای جبران ناپذیری را برای سازمانها به ارمغان میآورد.
در میان سازمانهای اجتماعی، هیچ سازمانی به اندازه آموزش و پرورش حساس نیست ،زیرا همچنانکه می دانیم آموزش و پرورش زیر ساز تمامی سازمانهای یک جامعه است و در این میان مدیران آموزشی از مهمترین ارکان تعلیم و تربیت می باشند.بنابراین بررسی عوامل فشار زای مدیران آموزشی می تواند گام مثبتی در جهت ارتقای شغلی آنان از طریق کاهش یا تعدیل تاثیر عوامل فشارزا و در نتیجه ،ارتقای آموزش و پرورش باشد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول- کلیات تحقیق
مقدمه……………………………………………………………………………. ۱
بیان مساله………………………………………………………………………….. ۲
ضرورت و اهمیت موضوع…………………………………………………………. ۳
اهداف پژوهش………………………………………………………………………. ۴
سوال و فرضیات پژوهش……………………………………………………………. ۵
تعریف واژه های اساسی…………………………………………………………….. ۶
فصل دوم- مبانی نظری تحقیق
مقدمه…………………………………………………………………………….. ۹
تاریخچه استرس…………………………………………………………………….. ۱۰
استرس…………………………………………………………………………….. ۱۳
ماهیت فشار روانی…………………………………………………………………….. ۱۵
نظریه های استرس…………………………………………………………………….. ۱۶
استرس بعنوان پاسخی درونی…………………………………………………. ۱۶
عوامل محیطی استرس……………………………………………………………. ۱۸
استرس بعنوان کنش متقابل……………………………………………………………… ۱۸
مدل خبرپردازی……………………………………………………………………………….. ۲۰
مقابله بعنوان پاسخی درونی……………………………………………………………………. ۲۱
مقابله متکی بر منابع محیط…………………………………………………………… ۲۲
مقابله از راه کنش متقابل……………………………………………………………… ۲۲
«مقدمه» تاریخچه مختصری از روانشناسی ورزش روانشناسی ورزش به شکلهای مختلف از همن زمانی که روانشناسی پا به عرصه وجود گذاشت، بوجود آمده است. نخستین مطالعه ثبت شده در روانشناسی ورزش در قرن نهم انجام شده است. نورمن تریپلیت[۱] (۱۸۹۸) آنچه را که به عنوان نخستین آزمایش در روانشناسی اجتماعی و نخستین آزمایش در روانشناسی ورزش ذکر میشود را انجام داد. تریپلیت پدیده تسهیل اجتماعی (به طور مفصل در فصل ۶ مورد بحث قرار میگیرد) را مورد بررسی قرار داد. او ثابت کرد که دوچرخه سواران تمایل دارند وقتی با شخص دیگری مسابقه می دهند نسبت به زمانی که به تنهایی دوچرخه سواری میکنند، سریعتر برانند. اما تریپلیت پژوهش مربوط به ورزش را بیشتر دنبال نکرد وتا ۱۹۲۰ که اصول روانشناسی ورزش به طور رسمی به ثبت رسید، کاری در این مورد انجام نگرفت. در ۱۹۲۵ کلیمن گریفث[۲] آزمایشگاه پژوهشی ورزش را در دانشگاه الینوئز[۳]تاسیس کرد. گریفث، که روانشناسی ورزش را تثبیت کرد و کرسی دانشگاهی برای آن بوجود آورد، دو کتاب درسی مهم را نیز منتشر ساخت و به عنوان مشاور تیمهای حرفه ای ورزشی به کار خود ادامه داد، به همین دلیل اغلب به «پدر روانشناسی ورزش» معروف است. اما روند اولیه روانشناسی ورزش بسیار کند بود و آزمایشگاه پژوهشی ورزش در ۱۹۳۲ به دلیل فقدان بودجه تعطیل شد. (جارویس، ۱۳۸۰، ص۱۵) بین ۱۹۳۰ و ۱۹۶۰ (حداقل در جهان غرب) فعالیتهای اندکی در رشته روانشناسی ورزشی انجام گرفت. در اتحاد جماهیر شوروی (سابق) روانشناسی ورزش به طور رسمی مدت کوتاهی بعد از جنگ جهانی دوم مطرح گردید. البته بدستآوردن اطلاعات صحیح راجع به عملکرد روانشناسی ورزش شوروی در دوره جنگ سرد دشوار است، اما عموماً باور بر این است که، در خلال بازیهای المپیک ملبورن[۴] (۱۹۶۰) تیمهای اروپا شرقی برای تیم های ملی خود روانشناسان ورزشی استخدام کردند (کریمرواسکولی ۱۹۹۴).
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه………………………………………………………………………………………
تاریخچه مختصری از روانشناسی ورزش……………………………………………………….. ۱
فصل اول
بخش اول: نقد عملکرد ورزشی……………………………………………………………… ۶
الف- عملکرد خوب و بد………………………………………………………………………….. ۷
بیان مسئله در تعریف اول بهداشت روانی به معنای سلامتی فکر است و منظور نشان دادن وضع مثبت و سلامت روانی و راههای دست یابی به آن است که در تعامل فرد و اجتماع نقشر موثری را میتواند به عهده بگیرد لازم است معیارهای سلامت روانی مشخص گردد.تا بتوان با توجه به آنها بیماری روانی را شناخت و در نتیجه برای احراز سلامت روانی فعالیت خود و از بیماری روانی دور ماند. در تعریف دوم منظور از بهداشت روانی عبارت از رشته ای تخصصی از بهداشت عمومی است که در زمینه کاستن بیماریهای روانی و پیشگیری از این بیماری ها فعالیت می نماید. پس منظور از بهداشت روانی بررسی روشهای پیشگیری است در این مورد باید توجه داشت که اصول بهداشت روانی به سادگی بهداشت عمومی نیست(حسینی ۱۳۸۱) در هر مفهوم بهداشت روانی نقش فرهنگ و آداب و رسوم خانوادگی اجتماعی و شرایط محیطی مورد تاکید قرار می گیرد.برای ما که در یک محیط اسلامی زیست می نماییم بهداشت روانی مفهوم اختصاص دارد.زیرا وقتی پیامبر(ص)می فرماید:«»یعنی برای تکمیل اخلاق پسندیده معبوث گشته ام،در حققت سراسر آموزش های دینی او چیزی جز آموزشهای بهداشت روانی نیست(بحارالانوار)با قاطعیت می توان گفت که آموزش های اسلامی بهترین وسیله،هم در پیشگیری از بیماریهای روانی و هم در دستیابی به کامل روانی می باشد.هدف اول از راه افزایش ظرفیت روانی افراد سالم و سالم سازی محیط از طریق تحریم مشروبات الکل و مواد مخدر،برداشت های منطقی و واقع بینانه نسبت به امور جنسی شرطی کردن افراد نسبت به اقناع طبیعی غریزی جنس از طریق ازدواج و ایجاد تنفر نسبت به انحراف های جنسی دستورات اکید نسبت به جلوگیری از تولید مثل مبتلایان به بیماری های روانی که همراه با قطع ارتباط با واقعیت هستند وعقب مانده های هوشی و صدها دستور اخلاقی، حقوقی،جزائی که همگی به بهتر کردن محیط خانواده و اجتماع کمک مینمایند،انجام میدهد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
مقدمه ………………………………………………………………………………….. ۳-۱
اهمیت و ضرورت پژوهش ………………………………………………………………….. ۱۰
هدف پژوهش ……………………………………………………………………………….. ۱۲
فرضیه پژوهش ……………………………………………………………………………… ۱۲
متغیرهای پژوهش ……………………………………………………………………………. ۱۳
تعاریف اصطلاحات ……………………………………………………………………….. ۱۵
فصل دوم
چهارچوب نظری و پیشینه های تحقیق ………………………………………………………….. ۱۶
مقدمه : علم روان شناسی شاخه های تخصصی فراوانی دارد که یکی از مهمترین آنها یادگیری است . یادگیری از معدود زمینه های روان شناسی است که اندک زمانی پس از استقلال یافتن روان شناسی به عنوان یک نظام علمی پا گرفت و تاکنون در گسترش روان شناسی نقش بزرگی ایفا کرده است . یادگیری نه تنها به عنوان یک زمینه علمی به خودی خود حائز اهمیت است ، مورد توجه صاحب نظران قرار دارد ، بلکه از آنجا که سایر رشته های روان شناسی یادگیری را اساس شناسایی مسائل مورد بحث خود می دانند این شاخه تخصصی علم روان شناسی ، از همان روزهای نخست تأسیس روان شناسی علمی ، مورد توجه روان شناسان مختلف بوده است و همه نظریه پردازان و پژوهشگران روان شناسی ، به طور مستقیم یا غیر مستقیم یادگیری را از موضوع های مهم به حساب آورده و دربارۀ آن به پژوهش پرداخته اند . (سیف ۱۳۸۵ ) . یادگیری را تغییری دانسته اند که در رفتار و شناخت و حرکت و …… ( در یک کلام در توانایی ها ) انسان ایجاد می شود و برای مدت مدید باقی می ماند و نمی توان آن را به سهولت ناشی از فرایندهای رشد و نمو دانست. این تغییرات به نسبت ثابت به شدت متأثر از تجربه هستند و در رفتارهای یادگیرنده ظاهر می شوند . ( اسلاوین ، ۱۹۸۶ )
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده
مقدمه
فصل اول : کلیات پژوهش
بیان مسئله…………………………………………………………………………………………….. ۲
هدف تحقیق………………………………………………………………………………………….. ۱۰
سوالات پژوهشی……………………………………………………………………………………. ۱۰
اهمیت و ضرورت پژوهش……………………………………………………………………….. ۱۱
مقدمه : علم روان شناسی شاخه های تخصصی فراوانی دارد که یکی از مهمترین آنها یادگیری است . یادگیری از معدود زمینه های روان شناسی است که اندک زمانی پس از استقلال یافتن روان شناسی به عنوان یک نظام علمی پا گرفت و تاکنون در گسترش روان شناسی نقش بزرگی ایفا کرده است . یادگیری نه تنها به عنوان یک زمینه علمی به خودی خود حائز اهمیت است ، مورد توجه صاحب نظران قرار دارد ، بلکه از آنجا که سایر رشته های روان شناسی یادگیری را اساس شناسایی مسائل مورد بحث خود می دانند این شاخه تخصصی علم روان شناسی ، از همان روزهای نخست تأسیس روان شناسی علمی ، مورد توجه روان شناسان مختلف بوده است و همه نظریه پردازان و پژوهشگران روان شناسی ، به طور مستقیم یا غیر مستقیم یادگیری را از موضوع های مهم به حساب آورده و دربارۀ آن به پژوهش پرداخته اند . (سیف ۱۳۸۵ ) . یادگیری را تغییری دانسته اند که در رفتار و شناخت و حرکت و …… ( در یک کلام در توانایی ها ) انسان ایجاد می شود و برای مدت مدید باقی می ماند و نمی توان آن را به سهولت ناشی از فرایندهای رشد و نمو دانست. این تغییرات به نسبت ثابت به شدت متأثر از تجربه هستند و در رفتارهای یادگیرنده ظاهر می شوند . ( اسلاوین ، ۱۹۸۶ )
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده
مقدمه
فصل اول : کلیات پژوهش
بیان مسئله…………………………………………………………………………………………….. ۲
هدف تحقیق………………………………………………………………………………………….. ۱۰
سوالات پژوهشی……………………………………………………………………………………. ۱۰
اهمیت و ضرورت پژوهش……………………………………………………………………….. ۱۱
پژوهش حاضر به بررسی نگرش دانش آموزان راهنمایی شهراردبیل درموردعلتهای شیوع بزهکاری درمدارس درسال تحصیلی ۸۸-۱۳۸۷ می پردازد به منظوردستیابی به هدفهای تحقیق ازمیان جامعه دانش آموزان سوم راهنمایی تعداد ۱۰۰ نفربه روش نمونه گیری چندمرحله ای خوشه ای تصادفی ساده انتخاب شدند هدف این پژوهش پاسخ به پرسش زیربوده است:
ازدیدگاه دانش آموزان عوامل مختلف تاچه اندازه درشیوع بزهکاری موثربوده است ؟
این تحقیق از نوع تحققات توصیفی است برای جمع آوری اطلاعات لازم ازپرسشنامه ساخته شده استفاده گردید که داده های لازم گردآوری شده بااستفاده ازآمارتوصیفی وجدول فراوانی ها موردتجزیه و تحلیل قرارگرفت نتایج پژوهش بیانگرآنست که عامل خانوادگی ازدیدگاه دانش آموزان عامل مسلط ومهم و اساسی درعلل شیوع بزهکاری محسوب می شودو پذیرش و حبت کافی والدین و کنترل و نظارت موثروالدین ازراهکارهای موثرجلوگیری ازبروز بزهکاری است
فهرست مطالب صفحه چکیده ۱ فصل اول کلیات تحقیق مقدمه ۳ بیان مسئله ۵ اهمیت و ضرورت تحقیق ۶ اهداف تحقیق ۷ سوالات تحقیق ۸ معرفی متغیرها ۸ فصل دوم ادبیات و پیشینه تحقیق مقدمه ۱۰ تعریف انحراف و بزهکاری ۱۱ انواع انحرافات ۱۳ دیدگاهها و نظریه ها درباره بزهکاری ۲۱ دیدگاه اسلام درباره بزهکاری ۳۴ سابقه پوهشی ۵۰ جمع بندی ۶۳ تعاریف مفهومی و عملیاتی ۶۴ فصل سوم روش تحقیق روش تحقیق ۶۸ جامعه و نمونه آماری ۶۸ روش نمونه گیری ۶۸ روش گردآوری و ابزار اندازه گیری ۶۹ اعتبار وپایایی ۷۰ فصل چهارم تجزیه و تحلیل مفدمه ۷۲ توصیف داده ها ۷۲ فصل پنجم بحث و نتایج مقدمه ۹۲ نتیجه گیری ۹۲ پیشنهاددات و محدودیتها ۹۴ منابع ومآخذ ۹۵ ضمائم ۹۷
یکی از زمینه های که امروزه بیوتکنولوژیست ها روی آن تحقیق می کنند ایجاد گونه های ترانسژنیک است. طبق تعریف ترانسژنیک موجودی است که، دارای DNA نو ترکیبی باشد. به طوری که در ژنوم آن موجود ژن نو ترکیب بیان می شود. بیان ژن خارجی یکی از جنبه های تولید ترانسژنیک و انتقال DNA به زاده های هدف بعدی می باشد. در این زمینه تکنیک میکرواینجکش در انتقال ژن به تخم مهره داران اولین بار به وسیله گوردون (Gordon) و همکاران در سال ۱۹۸۰ گزارش شد. در این تکنیک یک لوله مؤئین شیشه ای را برای وارد کردن DNA نو ترکیب به پیش هسته نریا با سیتوپلاسم تخم لقاح یافته موش به کار گرفتند. در همین سال میکروانجکش مستقیم DNA نو ترکیب در شرایط آزمایشگاهی جهت ایجاد حیوانات ترانسژنیک مورد استفاده قرار گرفته است. طوری که ژن را از این طریق وارد تخم های لقاح نیافته یا لقاح یافته موجوداتی نظیر جنین توتیای دریایی، موش، قورباغه، مگس سرکه، خرگوش و خوک کرده اند (Brem 1988) در سال ۱۹۸۵ زئو (Zhu) و همکاران ژنی شامل پرتومتالوتیونین موش و ژن هورمون رشد انسانی را به ناحیه مرکزی صفحه زایای تخم های لقاح یافته ماهی طلایی تزریق کردند و قسمتی از این ژن را در DNA ماهیان مشاهده کرند. در همین سال روکونس (Rokkones) تکنیک میکرواینجکشن دو مرحله ای بر روی تخم آزاد ماهیان را شرح داده است.
فهرست مطالب عنوان صفحه بخش اول: دست کاریهای ژنی در ماهیان
مقدمه………………………………………………………………………………………………….
۱-۱- به کار گیری پروموتر از ژن ماهیان………………………………………………
۲-۱- بیان ژن هورمون رشد ماهی در باکتری………………………………………..
۳-۱- انتقال ژن به تخم ماهی از طریق میکروپیل با میکروپیپت…………………
۴-۱- انتقال ژن از طریق اسپرم با انکوبه کردن آن در سیستم بافری………..
۵-۱- انقال ژن از طریق اسپرم با الکتروپورشن در سیستم بافری……………..
۶-۱- انتقال ژن به تخم ماهی از طریق الکتروپورش………………………………..
۷-۱- انتقال ژن به تخم ماهی از طریق میکروپیل با میکرواینجکشن…………..
۸-۱- بررسی امکان وراثت ژن منتقل شده به نسل ها بعد………………………… بخش دوم : دست کاریهای کروموزومی در ماهیان
۱-۲- دست کاریهای جنسی…………………………………………………………………..
۱-۱-۲- دست کاریهای جنسی با تکنیک ژینوژنز……………………………………..
۲-۱-۲- دست کاریهای مجموعه کروزومی به وسیله تکنیک اندروژنز………..
۲-۲- پلوئیدی………………………………………………………………………………………
۱-۲-۲- تریپلوئیدی………………………………………………………………………………
۲-۲-۲- تتراپلوئیدی…………………………………………………………………………….. بخش سوم: کلونینگ
مقدمه………………………………………………………………………………………………….
۱-۳- ایجاد کلون به وسیله دوژینوژنز متوالی………………………………………….
۲-۳- کلون کردن به وسیله ترکیبی از اندروژنز و ژینوژنز……………………….
۳-۳- جابجایی هسته…………………………………………………………………………….
۴-۳- جابجایی سلولهای سوماتیک جنینی به جنین دیگر…………………………….
۲۴ نفر از دانشجویان مرد غیرورزشکاردانشگاه شهید بهشتی در این تحقیق شرکت کردند و بر حسب سن،وزن و شاخص آمادگی هوازی بطور همگن به دو گروه تمرینی طناب زدن و دویدن تقسیم شدند.
میانگین، سن، قد ،وزن وVo2max گروه طناب زدن(۶/۲۵ سال،۱/۱۷۲ سانتی متر ، ۹۹/۷۲ کیلوگرم،۲۸/۴۳ میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) و درگروه دویدن(۶/۲۶ سال،۷/۱۷۴ سانتی متر،۴۰/۷۲ کیلو گرم،۹۳/۴۳ میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه )بود. هر یک از گروه ها به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هرجلسه ۵۵-۵۰ دقیقه و با دو الگوی شدت تمرینی متغیر(۷۰-۶۰ درصد حداکثرضربان قلب در ۴ هفته اول و ۸۰-۷۰درصد حداکثرضربان قلب در ۴ هفته دوم) به تمرین پرداختند که برای کنترل شدت تمرین،ازضربان سنج استفاده شد.قبل و بعد از برنامه تمرینی، آمادگی هوازی و برخی متغیر های لیپیدی و لیپوپروتئینی از جمله سطح HDL،LDL،TC ،TG اندازهگیری شدند.درنهایت ۲۰ نفر از آزمودنی ها تحقیق را به پایان رساندند.برای تجزیه وتحلیل آماری داده های تحقیق از آزمون آماری t-student (همبسته و غیر همبسته) درسطح معنی داری(۰۵/۰p ≤)استفاده شده است.
چکیده منابع مقدمه وبیان مسئله روش تحقیق یافته های تحقیق بحث ونتیجه گیری
این مقاله خط مشی سلامت و ایمنی شغلی برای ایجاد و تقویت قوانین مربوط به استانداردهای ارگونومی را ، مورد بحث قرار خواهد داد. دو موضوع عمده مورد بحث این است که اولاً آیا استانداردها مورد نیازند؟ و ثانیاً اگر جواب مثبت است چقدر استانداردهای پیشنهادی برای نیل به اهداف OSHA کفایت می کند؟ چالش پیش روی مهندسی، طراحی محیط کاری برای بهبود ایمنی و افزایش محصول است. این مقاله توضیح خواهد داد که OSHA چطور استانداردها را توسعه داده، مخالفت با استانداردها را مورد بحث قرار داده و چاره اندیشی خط مشی را تحلیل می کند و پیشنهاداتی را ارائه خواهد داد.
ماموریت OSHA این است که : زندگی کارگران را نجات دهد، از جراحات جلوگیری کند و سلامت کارگران آمریکایی را مورد محافظت قرار دهد. با این استانداردهای جدید OSHA آسیب های استخوانی را مشخصاً هدف قرار می دهد. برطبق موسسه ملی ایمنی و سلامتی کار (OSHA) آسیب های استخوانی عبارتند از ناهنجاری ماهیچه ای، اعصاب، تاندون ها، رباط ها، مفاصل، غضروف یا دیسک های فقرات که نوعاً نتیجه حادثه آنی یا فوری نیستند. (مثل سر خوردن، پشت پا خوردن یا افتادن) بلکه بیشتر توسعه مزمن یا تدریجی را منعکس می کند. بعضی مثال ها شامل سندرم سوراخ مچی و ضربه روانی سطح پایین است. « لیندا رزنستوک » مدیر OSHA می گوید ” آسیب های استخوانی (MSDS) میان مسایل پزشکی رایج در آمریکا می باشند و ۷ درصد جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهند.
آسیب های استخوانی وابسته به کار (WMSDS) وقتی توسعه پیدا می کنند که شرایط کاری تاثیر آسیب های استخوانی را ادامه می دهند یا به آن کمک می کنند. بر طبق اداره آمار کار (BLS) 276600 آسیب در سال ۱۹۹۷ مربوط به تکرار ضربه های روحی بوده که دلیل آن ترکیب ۶۴ درصد بیماری های کاری و ۴ درصد از ۶٫۱ میلیون بیماری و جراحت محیط کار بوده. OSHA هزینه های غرامت کارگران برای آسیب های استخوانی وابسته به کار را بین ۱۵ تا ۲۰ بیلیون دلار در سال تخمین می زند. به علت این نگرانی گران قیمت، OSHA در حال شکل دهی قانونی است که نیاز دارد شرکت های معینی برنامه های ارگونومیکی را آغاز کنند.
فهرست مطالب
تعریف موضوع ……………………………………………………………………… ۱ پیش زمینه …………………………………………………………………………… ۳ تاریخچه عملکرد تنظیمی OSHA روی ارگونومی …………………………………….. ۳ گزارشات نمایندگی های فدرال …………………………………………………………. ۳ عملکرد قانونی ………………………………………………………………………. ۴ پیچیدگی های کار …………………………………………………………………….. ۴ موقعیت های صنعتی …………………………………………………………………… ۵ دیگر سازمان ها ………………………………………………………………………… ۵ نگرانی ها و ناسازگاری های کلیدی ……………………………………………………….. ۶ گسترش مشکل …………………………………………………………………………… ۶ علم آنسوی قوانین ارگونومی ……………………………………………………………….. ۶ حوزه قوانین ………………………………………………………………………………. ۷ هزینه برای صنعت …………………………………………………………………………. ۸ فواید مورد انتظار …………………………………………………………………………… ۸ سیاست های هواداران …………………………………………………………………….. ۸ پیشنهادهای خط مشی ………………………………………………………………………… ۹ پیشنهاد ۱: تمرکز روی مشاوره، راهنمایی و پذیرش داوطلبانه ………………………………………… ۹ پیشنهاد ۲: فازهای برنامه با توجه نوع کارفرما …………………………………………………… ۱۰ پیشنهاد ۳: تغییر قوانین در حد قابل قبول برای مخالفان …………………………………………….. ۱۱ توصیه ها ………………………………………………………………………………………… ۱۲ ضمیمه …………………………………………………………………………………………… ۱۳
متاسفانه داروهایی که با عنوان نشاط آور عرضه می شوند و انرژی فوق العاده همراه با شادی کاذب در افراد ایجاد می کنند، برای انسان زایدآور هستند و سلامتشان را به خطر می اندازند.
سنین جوانی خود به خود مملو از انرژی و شادی طبیعی است که خداوند در جوانان گذاشته و هرچیز مصنوعی باعث افزایش انرژی شود زاید است و عوارض بسیار خطرناکی دارد؛ بخصوص داروها که با کمی افزایش سم تبدیل می شوند و میبایست کاملاً از این کار پرهیز شود. متاسفانه سازندگان و توزیع کنندگان این نوع مواد خیلی ساده جوانان را هدف قرار می دهند و از سادگی آنها استفاده می کنند و آن مواد را در اختیار آنها قرار می دهند. آمار به دست آمده حاکی از آن است که افراد بالای ۳۰ سال بندرت دنبال این نوع داروها می روند و بیشتر برخی جوانان زیر ۳۰ سال در کشور ما، مصرف کنندگان این داروها شده اند. فراموش نکنیم بیش از ۴۵ درصد جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند و با یک مطالعه مناسب بوضوح در می یابیم آمار و ارقام بزهکاری و اعمال خلاف عفت عمومی ناشی از مصرف این گونه مواد در کشور ما به شدت بالا رفته، محاکم دادگستری و دادگاه های ویژه مبارزه با مفاسد اجتماعی بهترین مرجع برای بررسی این موضوع هستند.
وجود چنین موادی سبب بی پروایی و شدت شهوات نفسانی می شود و مسوولان مملکتی در این زمینه باید تدابیر پیشگیرانه اتخاذ کنند. این داروها تماماً وارداتی است
فهرست مطالب عنوان صفحه
مقدمه قرص های شادی آور در ایران تاریخچه مصاحبه هشدار X سرفصل جدید تاریخ اعتیاد در ایران تجربه ایی جدید در ایران مواد خطرناک صنعتی عوارض پیامدهای اکستازی آمارگیری نتیجه گیری
مقدمه: بیماری سرطان علی رغم ده ها سال تحقیق مستمر هنوز یک معضل بزرگ برای بشر به شمار می رود. هر ساله بیش از یک میلیون نفر به سرطان مبتلا شده و نیم میلیون نفر در اثر ابتلا به سرطان می میرند. سرطان مانند بسیاری از بیماریها موجب بروز اضطراب می شود. تأثیر فیزیولوژیک و روانی سرطان روی بیماران و خانواده آنها منجر به تغییرات عمیقی در شیوه زندگی آنها می گردد. (۱) سرطان سینه شایع ترین سرطان زنان در اکثر کشورهای دنیاست و در کشورهای توسعه یافته حدود کل سرطانهای زنان را تشکیل می دهد. این سرطان علت مهم مرگ و میر زنان ۴۵-۴۰ ساله محسوب می شود. ( ۲ ) طبق آمار بدست آمده از انیستیتو سرطان، سرطان سینه در ردیف دومین سرطان شایع در ایران است. در سال ۱۳۶۷ از میان ۱۸۷۶ مورد بیمار مبتلا به سرطان ۱۳۳۹ مورد سرطان سینه تشخیص داده شده است. یعنی ۷% از مجموع کل سرطانهای موجود در ایران را سرطان سینه تشکیل می داده است. ( ۳ ) از آنجایی که ۹۵% سرطانهای سینه و ۶۵% سرطانهای ابتدایی سینه توسط خود زنان کشف می شود، اقدام سریع برای معاینة سینه و تشخیص زودرس این بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است. خودآزمایی سینه یک روش بدون هزینه است که زنان باید برای تشخیص سرطان سینه انجام دهند و در واقع مهمترین فواید آن ارزان بودن و اجرای ساده آن در فواصل معین در منزل می باشد. ( ۴ ) از آنجا که قدم اول در هر آموزشی، بررسی وضع موجود در برآورد سطح آگاهی جامعة مورد نظر می باشد و در هر برنامه ریزی آموزشی ارائه آمار جدید و مستند، اساس و لازمة کار می باشد، امید است با به کاری گیری نتایج این پژوهش در برنامه ریزی ها و طرح کشوری گامی در جهت ارتقاء سطح سلامت و افزایش کارایی زنان برداشته شود.
فهرست مطالب عنوان صفحه
چکیده فصل اول : معرفی پژوهش دلایل انتخاب موضوع بیان مسأله مروری بر مطالعات انجام شده در جهان مروری بر مطالعات انجام شده در ایران اهداف پژوهش هدف کلی اهداف اختصاصی سؤالات و پیش فرضها متغیرهای بررسی و جدول متغیرها تعریف واژه ها فصل دوم : متدولوژی پژوهش نوع پژوهش تکنیک جمع آوری اطلاعات ابزار گردآوری اطلاعات محیط پژوهش زمان پژوهش جامعة پژوهش روش نمونه گیری پژوهش نحوه اجرای پژوهش روشهای آماری برنامة جمع آوری اطلاعات ملاحظات اخلاقی پیش آزمایی تحقیق مشکلات و محدودیت ها فصل سوم : یافته های پژوهش و تجزیه و تحلیل داده ها یافته های پژوهش جداول و نمودارها بحث و نتیجه گیری پیشنهادات منابع مورد استفاده پیوست ها و ضمائم
مقدمه متخصص ژنتیک: متخصص ژنتیک پزشکی فردی است که در مکانیزم های وراثتی، تشخیص و درمان اختلالات ژنتیکی تخصص دارد. ژنتیک پزشکی، مثل دیگر تخصص های پزشکی، نظیر جراحی یا مامایی و زنان، پس از دانشکده پزشکی، یک دوره آموزشی خاص هم دارد. بسیاری از متخصصان ژنتیک پزشکی، در یکی از رشته های پزشکی مانند اطفال، داخلی یا مامایی و پزشکی زنان تخصص دارند و فوق تخصص آنان ژنتیک پزشکی است. هیئت ژنتیک پزشکی آمریکا (ABMG) با برگزاری امتحان در چند زمینه، یعنی ژنتیک بالینی، ژنتیک یاخته ای بالینی، ژنتیک زیست شناسی بالینی، ژنتیک مولکولی، به پزشکان و متخصصان دارای درجة دکترای غیرپزشکی (p.h.D)، گواهی نامه اعطا می کند. ژنتیک بالینی به تشخیص و درمان بیماران، ژنتیکیاخته ای (سیتوژنیک ) به تشخیص آزمایشگاهی نابهنجاری های کروموزومی و ژنتیک زیست شیمیایی به تشخیص آزمایشگاهی و درمان اختلالات آنزیمی و اختلالات شیمیایی ناشی از آنها می پردازد. مشاورة ژنتیک هم،در گذشته مورد تأیید ABMG قرار می گرفت و هم اکنون،هیئت جدید اعطای گواهی نامه،به نام هیئت مشاورة ژنتیک آمریکا (ABGC) وظیفة اعطای گواهی نامه را به مشاوران ژنتیک بر عهده گرفته است. بیشترین متخصصان ژنتیک پزشکی و مشاوران ژنتیک، با مراکز بزرگ پزشکی یا آزمایشگاه های مرجع برای آزمایشهای ژنتیکی همکاری دارند.
فهرست مطالب عنوان صفحه تاریخچه ۱ مقدمه ۳ متخصص ژنتیک ۳ تشخیص پیش از موقع و پیشگیری ۵ درمان ۶ چند نمونه از درمان های ثمربخش ۶ پروژه ژنوم انسانی ۱۱ اساس ژنتیک ۱۷ ژنتیک و ژنومیک ۱۸ اصول ژنتیک ۱۹ اسلوب وراثت و نفوذپذیری ۲۳ بیماری های کروموزومال ۲۷ بیماری در سطح میتوکندریایی ۳۸ ژنتیک و تغذیه درمانی ۳۹ تأثیر ارتباط متقابل ژن و مواد مغذی بر روی فرآیندهای متابولیکی ۴۰ تاثیرات و ارتباط متقابل بین ژن و مواد مغذی بر روی ظهور ژن ۴۳ عنوان صفحه پیچیدگی موجود در ارتباط ژنتیک و تغذیه ۴۸ ژنتیک به عنوان یک تخصص پزشکی ۵۰ نظام ژنتیک انسانی و پزشکی ۵۰ طبقه بندی اختلالات ژنتیکی ۵۱ نقایص تک ژنی ۵۱ اختلالات کروموزومی ۵۱ توارث چند عاملی ۵۲ فصل ۱: اساس کروموزومی وراثت ۵۳ اساس کروموزومی وراثت ۵۴ کروموزوم های انسانی ۵۵ چرخه حیاتی یک سلول سوماتیک ۵۶ میتوزیس ۵۷ میوزیس ۵۹ گامت سازی و باروری انسان ۶۱ تخمک سازی ۶۲ باروری ۶۲ رابطه طبی میوزومیتوز ۶۲ عنوان صفحه فصل ۲: ژنوم انسان ۶۳ ساختمان DNA ۶۴ ساختمان و تشکیلات ژن ۶۵ اشکال ساختمانی یک ژن انسانی معمولی ۶۵ خانواده های ژن ۶۵ پایه های تظاهر ژنی ۶۶ رونویسی ۶۶ ترجمه و رمز ژنتیکی ۶۷ روند پس از ترجمه ۶۷ ساختمان کروموزوم های انسان ۶۷ کروموزوم میتوکندریایی ۶۸ فصل ۳: الگوهای توارثی تک ژنی ۶۹ ترمینولوژی یا لغت شناسی ۷۰ اختلالات ژنتیکی با توارث کلاسیک مندلی ۷۲ سن شروع و سایر فاکتورهای موثر بر الگوهای شجره ای ۷۲ سایر فاکتورهای موثر بر الگوهای شجره ای ۷۳ هتروژنیتی ژنتیکی ۷۳ عنوان صفحه هتروژنیتی لوکوسی ۷۴ هتروژنیتی آللی ۷۴ توارث اتوزومال مغلوب ۷۵ فرکانس بروز ژن و فرکانس حامل ۷۵ هم خونی و ازدواج ۷۶ هم خونی ۷۶ اختلالات مغلوب نادر موارد جدا شده ژنتیکی ۷۷ اختلالات تحت تأثیر جنسیت ۷۹ آنالیز جداسازی ۷۹ الگوهای توارثی اتوزومال غالب ۷۹ مشخصات توارث اتوزومی غالب ۸۰ هموزیگوت های صفات اتوزومال غالب ۸۱ فنوتیپ های محدود به جنس در بیماری اتوزومی ۸۲ توارث وابسته به X ۸۳ توارث وابسته به X مغلوب ۸۳ مشخصات توارث وابسته به X مغلوب ۸۴ موزائیسم ۸۴ عنوان صفحه موزائیسم سوماتیک (غیرجنسی) ۸۵ توارث مادری موتاسیون های میتوکندریایی ۸۵ فصل ۴: اساس ژنتیک سلولی بالینی ۸۷ معرفی سیتوژنتیک ۸۸ شناسایی کروموزوم ۸۸ اختلالات کروموزومی ۸۹ اختلال در تعداد کروموزومها ۸۹ تری پلوئید و تتراپلوئید ۹۰ آناپلوئید ۹۰ فصل ۵: بیماری های ژنتیکی ۹۰ بیماری آلزایمر ۹۲ ژنتیک و سرطان ۹۳ زیست شناسی سرطان ۹۹ اساس ژنتیکی سرطان ۱۰۰ سرطان در خانواده ۱۰۰ سرطان و محیط ۱۰۱ تراتوژن ها ۱۰۱ عنوان صفحه سرطان ارثی پستان و تخمدان ۱۰۴ کانسر فیزیولوژی ارثی کلون ۱۱۰ بیماری سیستیک فیبروزیس ۱۱۳ بیماری هیپرکلسترولمی خانوادگی ۱۱۸ دیابت شیرین وابسته به انسولین ۱۲۴ دیابت شیرین غیروابسته به انسولین ۱۳۰ سندرم مارفان ۱۳۴ سندرم ترنر ۱۴۳ ساختمان و عملکرد هموگلوبین ۱۴۸ هموگلوبین های انسان و ژنهای آنها ۱۴۸ ناهنجاری های هموگلوبین در انسان ۱۴۹ هموگلوبین لپور ۱۵۰ انواع دیگر هموگلوبین ۱۵۰ کم خونی کولی ۱۵۱ کم خونی سلول داسی شکل ۱۵۴
عنوان صفحه دیگر ناهنجاری های ژنتیکی و نقص های زمان تولد ۱۶۰ هموسیستئین یوریا ۱۶۰ سندرم داون ۱۶۰ افتادگی دریچه میترال ۱۶۱ بیماری ویلسون ۱۶۱ صلبیه آبی ۱۶۱ سولفوسیتسین یوریا ۱۶۲ شکاف سقف دهان ۱۶۲ اسپینا بیفیدا ۱۶۲ فلج مغزی ۱۶۲ اطلاعات کلی در مورد ژنها، تغذیه و بیماری ها ۱۶۴ طرح ژنوم محیطی ۱۶۴ نقش تغذیه از دیدگاه ژنتیک ۱۶۵ کمبود ویتامین ممکن است عامل ایجاد جهش ژن شود ۱۶۸ ژنتیک و برنامه های رژیمی ۱۷۰ چگونه بیماری های ژنتیکی بر روی نیازهای تغذیه ای تأثیر می گذارند ۱۷۲ تفاوت بین بینظمیهای محض ژنتیکی و بینظمیهای چند علتی ۱۷۲ عنوان صفحه گالاکتوزمیا ۱۷۵ هیپرفنیل آلانینمی ۱۷۸ تغییر ژنتیک و تغذیه در رابطه با بیماری های قلبی و عروقی ۱۸۴ چگونگی تأثیر رژیم غذایی بر روی فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن ۱۸۵ وزن بدن و ژنتیک ۱۸۶
۱-۲- بیان مسئله آسیب شنوایی در کودکان منجر به عوارض سوء متعددی میگردد که از جمله این عوارض مشکلاتی در کسب مهارتهای شنوایی (یعنی کشف صدا، تمایز اصوات، شناسایی اصوات، درک گفتار و …)، مشکلاتی در رشد طبیعی زبان، مشکلات عدیده گفتاری و غیره می باشند. برای غلبه بر این عوارض سوء، پس از آن که کودک مناسبترین وسیله کمک شنوایی را دریافت نمود، باید آموزشهای ویژه در حیطههای گوناگون توانبخشی شنوایی مثل، تربیت شنوایی، زبانآموزی، تولید و اصلاح گفتار، مشاوره و غیره به فراخور نیاز کودک ارائه شود. ترتیب شنوایی، نوعی آموزش ویژه برای ایجاد و یا بهبود مهارتهای شنوایی است. اما چگونه میتوان فهمید که سطح مهارتهای شنوایی کودک چقدر است و او به کدامیک از آموزشها در حیطه تربیت شنوایی نیاز دارد؟ این اولین سؤا لی است که شنواییشناسان در حیطه توانبخشی شنوایی با آن روبرو هستند. روش درست این است که ابتدا آزمونهای شنوایی مختلف روی کودک انجام شود، سپس پاسخهای وی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. بدینگونه که باید آنچه را که به کودک گفته شده (محرک) و از وی انتظار میرود را با نوع پاسخی که میدهد، مقایسه نمود (اربر ، ۱۹۸۲). مربیان کودکان ناشنوا، مایلند هر یک از شاگردان خود را با روش و وسیله یکسان ارزیابی نموده و با توجه به نتیجه ارزیابی تواناییهای شنوایی شاگردان، آنها را برای قرارگیری در برنامههای آموزشی تربیت شنوایی، طبقهبندی نمایند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه فصل اول: طرح پژوهش ۱-۱- عنوان پژوهش ……………………………………………………………………………………………. ۱-۲- بیان مسئله …………………………………………………………………………………………………. ۱-۳- اهداف پژوهش ………………………………………………………………………………………….. ۱-۴- سؤالات پژوهش ………………………………………………………………………………………… ۱-۵- تعریف مفاهیم …………………………………………………………………………………………… فصل دوم: پیشینیه تحقیق ۲-۱- ویژگیهای گفتار کودکان دچار آسیب شنوایی ……………………………………………….. ۲-۱-۱- اشتباهات در بعد زنجیرهای گفتار …………………………………………………………….. ۲-۱-۲– اشتباهات در بعد زبرزنجیرهای گفتار ………………………………………………………… ۲-۲- خاصیتهای صوتی گفتار …………………………………………………………………………… ۲-۳- درک شنیداری گفتار ………………………………………………………………………………….. ۲-۴- آموزش مهارتهای شنیداری برای کودکان دچار آسیب شنوایی ………………………. ۲-۵- انواع روشهای ارزیابی مهارتهای شنیداری برای کودکان دچار آسیب شنوایی …. ۲-۵-۱- درآمد …………………………………………………………………………………………………… ۲-۵-۲- آزمونهای غیرفارسی ارزیابی مهارتهای شنیداری کودکان دچار آسیب شنوایی . ۲-۵-۳- آزمونهای فارسی ارزیابی مهارتهای شنیداری برای کودکان دچار آسیب شنوایی …. ۲-۶- مروری بر اطلاعات و آمار موجود ………………………………………………………………….. فصل سوم: روش پژوهش ۳-۱- نوع پژوهش ………………………………………………………………………………………………… ۳-۲- محیط پژوهش …………………………………………………………………………………………….. ۳-۳- جامعه و نمونة پژوهش ………………………………………………………………………………… ۳-۴- روش گردآوری اطلاعات و مشخصات ابزار گردآوری اطلاعات ………………………. ۳-۵- نحوة انجام کار …………………………………………………………………………………………… ۳-۵-۱- پیشآزمون …………………………………………………………………………………………….. ۳-۵-۲- نحوة ارزشیابی آزمون ………………………………………………………………………………. ۳-۶- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات …………………………………………………………………….. ۳-۷- نحوة رعایت نکات اخلاقی ………………………………………………………………………….. ۳-۸- مشکلات اجرایی در انجام طرح …………………………………………………………………….. فصل چهارم : یافته های پژوهش………………………………………………………………………………. ۴-۱- درآمد…………………………………………………………………………………………………………… ۴-۲- اعتبار ساختاری آزمون تعیین سطح مهارتهای شنوایی خرداد……………………………….. ۴-۲-۱- تعیین اعتبار ساختاری آزمون با استفاده از مقایسة امتیازات دوگروه کودکان دچار کم شنوایی شدید و عمیق………………………………………………………………………………………. ۴-۲-۲- تعیین اعتبار ساختاری آزمون با استفاده از مقایسه امتیازات دو گروه کودکان ۳ و ۴ ساله………………………………………………………………………………………………………………….. ۴-۳- پایایی آزمون تعیین سطح مهارتهایی شنوایی خرداد……………………………………………. ۴-۴- تأثیر نوع آموزشهای مخصوص ناشنوایان بر امتیاز آزمون…………………………………… ۴-۵- تأثیر میزان آموزشهای دریافتی کودک بر امتیاز آزمون…………………………………………. ۴-۶- تأثیر نوع سمعک بر امتیاز آزمون……………………………………………………………………… ۴-۷- تأثیر سن کودک هنگام دریافت سمعک بر امتیاز آزمون………………………………………. ۴-۸- تأثیر جنسیت بر امتیاز آزمون…………………………………………………………………………… ۴-۹- یافته های توصیفی مدت زمان اجرای آزمون…………………………………………………….. فصل پنجم :نتیجه گیری ۵-۱- بحث و نتیجه گیری ۵-۲- کاربرد پژوهش ۵-۳- پیشنهاد جهت تحقیقات آتی منابع References پیوست ۲: برگه کسب اطلاعات پایه ای پیوست ۳: برگه ثبت نتایج پیوست ۴ : تصاویر زیرآزمون تمایزگذاری بین اصوات پیوست ۵: تصاویر زیرآزمون شناسایی اصوات پیوست ۶: تصاویر زیرآزمون درک جمله پیوست ۱: داده های آماری
فهرست نمودارها
عنوان صفحه نمودار (۴-۱) :نمایش تأثیر میزان آسیب شنوایی بر امتیازهای آزمون نمودار (۴-۲) : تأثیر سن بر امتیازهای آزمون نمودار (۴-۳) : نمایش همبستگی آزمون اولیه و مجدد نمودار (۴-۴) :نمایش همبستگی ،در کل آزمون نمودار (۴-۵) : تأثیر نوع آموزشهای مخصوص ناشنوایان بر امتیاز کل آزمون نمودار (۴-۶) : تأثیر میزان آموزشهای دریافتی کودک بر امتیاز کل آزمون نمودار (۴-۷) : تأثیر سن کودک هنگام دریافت سمعک بر امتیاز کل آزمون نمودار (۴-۸): تأثیر نوع و آرایش سمعک و جنسیت بر امتیاز کل آزمون
چکیده مقدمه و هدف: با توجه به اهمیت فوق العاده مننژیت در طب کودکان و با نظر به این که بسیاری از تست های تشخیصی در دسترس در مملکت ما فاصله زیادی تا رسیدن به استانداردهای جهانی دارند ما برآن شدیم که ابتدا ارزش تشخیصی هر یک از علایم بالینی مننژیت را ارزیابی کنیم و شایعترین تظاهرات مننژیت را در مملکت خود شناسائی کنیم. سپس ارزش تشخیصی تست های آزمایشگاهی را در بیمارانی که مننژیت آنها به اثبات رسیده است مورد ارزیابی قرار دهیم.
فهرست مطالب
فصل اول: معرفی پژوهش : …………………………………………………………………
مقدمه ( یا بیان مسئله) ………………………………………………………………………….
اهداف پژوهش……………………………………………………………………………………..
سؤالات پژوهش……………………………………………………………………………………
فصل دوم : دانستنی های موجود در پژوهش: …………………………………………
بخش اول: چهارچوب پنداشتی (بررسی کتب Text ) ……………………………….
بخش دوم : مروری بر مطالعات انجام شده……………………………………………..
فصل سوم: متدولوژی تحقیق…………………………………………………………………
نوع پژوهش…………………………………………………………………………………………
جامعة پژوهش……………………………………………………………………………………..
روش نمونه گیری و روش محاسبه آن……………………………………………………
متغیرها……………………………………………………………………………………………….
روش جمع آوری اطلاعات……………………………………………………………………..
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات………………………………………………………………..
فصل چهارم: یافته های پژوهش……………………………………………………………..
یافته های پژوهش…………………………………………………………………………………
جداول…………………………………………………………………………………………………
نمودارها……………………………………………………………………………………………..
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری……………………………………………………………..
فهرست منابع……………………………………………………………………………………….
ضمائم…………………………………………………………………………………………………
فهرست جداول
جدول شماره ۱ : فراوانی جنسی در جمعیت مورد مطالعه…………………………
جدول شماره ۲ : فراوانی گروه های سنی در جمعیت مورد مطالعه…………….
جدول شماره ۳ : فراوانی علت مراجعه در جمعیت مورد مطالعه…………………
جدول شماره ۴: فراوانی لکوسیتوز در جمعیت مورد مطالعه……………………..
جدول شماره ۵ : فراوانی افزایش BUN در جمعیت مورد مطالعه……………..
جدول شماره ۶: فراوانی افزایش Cr در جمعیت مورد مطالعه……………………
جدول شماره ۷: فراوانی هیپوناترمی در جمعیت مورد مطالعه……………………
جدول شماره ۸: فراوانی هیپوکالمی در جمعیت مورد مطالعه……………………..
جدول شماره ۹: فراوانی کشت خون مثبت در جمعیت مورد مطالعه……………
جدول شماره ۱۰: فراوانی افزایش تعداد WBC در CSF در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره ۱۱: فراوانی کاهش نسبت گلوکز CSF به گلوکز خون در جمعیت مورد مطالعه
جدول شماره ۱۲: فراوانی افزایش پروتئین CSF در جمعیت مورد مطالعه….
جدول شماره ۱۳: فراوانی کشت CSF مثبت در جمعیت مورد مطالعه…………
فهرست نمودارها
نمودار شماره ۱ : فراوانی جنسی در جمعیت مورد مطالعه………………………..
نمودار شماره ۲ : فراوانی گروه های سنی در جمعیت مورد مطالعه…………..
نمودار شماره ۳ : فراوانی علت مراجعه در جمعیت مورد مطالعه……………….
نمودار شماره ۴: فراوانی لکوسیتوز در جمعیت مورد مطالعه…………………….
نمودار شماره ۵: فراوانی افزایش BUN در جمعیت مورد مطالعه……………..
نمودار شماره ۶: فراوانی افزایش Cr در جمعیت مورد مطالعه…………………..
نمودار شماره ۷: فراوانی هیپوناترمی در جمعیت مورد مطالعه…………………..
نمودار شماره ۸: فراوانی هیپوکالمی در جمعیت مورد مطالعه……………………
نمودار شماره ۹: فراوانی کشت خون مثبت در جمعیت مورد مطالعه…………..
نمودار شماره ۱۰: فراوانی افزایش تعداد WBC در CSF در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره ۱۱: فراوانی کاهش نسبت گلوکز CSF به گلوکز خون در جمعیت مورد مطالعه
نمودار شماره ۱۲: فراوانی افزایش پروتئین CSF در جمعیت مورد مطالعه…
نمودار شماره ۱۳: فراوانی کشت CSF مثبت در جمعیت مورد مطالعه………..
مقدمه: پژوهشهای عملی هر چند ناچیز باشد، قابل توجه است. که اگر چیزی بر دانستنیها نیافزاید، کم ننموده و اگر برای پیشرفت دانش راه تازهای باز ننماید، مسدود هم نمیکند. آنها که با بضاعت مختصر علمی قدم اول را برمیدارند، بالطبع در پی قدم دوم بوده و بدنبال اندوختة بهتری میروند. اگر به بخش ترکیبات آرسنیکی این پروژة تحقیقاتی، اجمالی شود. اهمیت این ماده در دانش دامپزشکی محرز میگردد. با علم به اینکه داروهای آرسنیکی قسمت عمدهای از داروها را تشکیل داده و صنعت داروسازی هر روز ترکیبات گوناگونی را از این دارو به بازار میفرستد، مطالعه و بررسی آن خصوصاً از نظر سم شناسی شایان توجه میباشد. از سالها قبل مسألة اعتیاد بوسیلة این دارو مورد دقت علماء فن بوده و عدهای برای چالاکی و تقویت از آن استفاده میکردند. حتی در روم قدیم، بخصوص زنها برای طراوت و وجاهت ظاهری متوسل به این دارو میشدند. و یا برای انبساط و نشاط سگهای پرقیمت شکاری و یا پاسبان و یا حیواناتی که میخواستند آنها را فربه و چالاک به مشتری عرضه نمایند، بدون اینکه توجه به خطرات و زهرآگینی آن داشته باشند از این دارو استفاده میکردند.
فهرست مطالب عنوان صفحه فصل اول/ مقدمه ۱-۱- مقدمه ۱ فصل دوم/ کلیات ۲-۱- تاریخچه ۴ ۲-۲- خواص عمومی ۷ ۲-۳-خواص حیاتی و اثرات آرسنیک در بدن و اعضاء ۱۱ ۲-۳-۱- اثر بر روی پوست ۱۳ ۲-۳-۲- اثر بر روی تغذیه ۱۳ ۳-۳-۳- اثر بر روی کبد ۱۴ ۲-۳-۴- اثر بر روی دستگاه گردش خون ۱۴ ۲-۳-۵- اثر بر روی اعصاب ۱۴ ۲-۳-۶- اثر بر روی استخوانها و نمو بدن ۱۵ ۲-۳-۷- اثر بر روی سوخت و ساز بدن ۱۶ ۲-۳-۸- اثر بر روی دهان و دندان ۱۶ ۲-۳-۹- اثر بر روی کلیه ۱۷ ۲-۴- سمیت ترکیبات مختلف آرسنیکی ۱۸ ۲-۴-۱- ترکیبات معدنی یا کانی ۲۲ ۲-۴-۲- ترکیبات آلی ۲۳ ۲-۵- توکسیکوکنتیک آرسنیک ۳۸ ۲-۵-۱- جذب ۳۸ ۲-۵-۲- توزیع و تجمع آرسنیک در بدن ۴۰ ۲-۵-۳- دفع آرسنیک ۴۴ ۲-۶- تحمل بدن در مقابل آرسنیک ۴۷ ۲-۷- اعمال دفاعی بدن در مقابل آرسنیک ۴۸ ۲-۸- سبب شناسی ۴۹ ۲-۸-۱ مسمومیت جنائی ۴۹ ۲-۸-۱- مسمومیت اتفاقی ۵۰ ۲-۸-۳- مسمومیت دارویی ۵۱ ۲-۹- درجات مسمومیت به (درجات صحیح مسمومیت) ۵۵ ۲-۹-۱- سمیت حاد تا تحت حاد ۵۵ ۲-۹-۲- سمیت مزمن و تحت مزمن ۵۷ ۲-۹-۳- سمیت آرسنیک در گونههای مختلف حیوانات ۶۰ ۲-۱۰- مکانیسم عمل ۶۱ فصل سوم/ جمع بندی و نتیجهگیری ۳-۱- علائم بالینی ۶۴ ۳-۱-۱- علائم در مسمومیتهای فوق حاد ۶۴ ۳-۱-۲- علائم در مسمومیتهای حاد ۶۵ ۳-۱-۳- علائم در مسمومیتهای تحت حاد ۶۶ ۳-۱-۴- علائم در مسمومیتهای مزمن ۶۷ ۳-۲- یافتههای آزمایشگاهی ۶۸ ۳-۳- درمان و پیش آگهی ۷۲ فصل چهارم/ منابع الف- منابع فارسی ۸۵ ب- منابع انگلیسی ۸۶
کلات بهداشتی مزمن در تمام سنین افراد را تحت تأثیر قرار میدهد و در سنین بسیار کم، میانسالی، یا سالخوردگی بروز میکند از جمله این مشکلات: بیماریهای دستگاه عصبی میباشد که در صورت بروز بیماری، بهبودی از آن بکندی صورت میگیرد، سیر این بیماریها قابل پیشبینی نبوده و مشکلات و مسائل مربوط به دستگاه عصبی، با گذشت زمان تغییر شکل میدهند و روی تمام جوانب زندگی اثر میگذارند. جهت کنترل و درمان این بیماریها به تیم چند مسئولیتی ماهر و مجرب نیاز میباشد.
فهرست عنوان صفحه - موضوع پژوهش ۱ - بیان مسئله ۱ - اهداف پژوهش ۶ - هدف کلی ۶ - اهداف جزیی ۷ - فرضیههای پژوهش ۷ - تعریف واژهها ۷ - پیش فرضها ۱۰ - محدودیتهای پژوهش ۱۰ - محدودیتهای در اختیار پژوهشگر ۱۰ - محدودیتهای خارج اختیار پژوهشگر ۱۱ - اهمیت پژوهش ۱۱ - منابع فارسی ۱۴ - منابع انگلیسی ۱۶
اولین گزارشات در ارتباط با ساختارهای درون سلولی شبه میتوکندری به ۱۵۰ سال پیش برمیگردد. واژه میتوکندری که از دو کلمه یونانی mitos بمعنی نخ یا رشته و chondros به معنی گرانول منشا گرفته است؛ برای اولین بار صد سال پیش مورد استفاده قرار گرفت. عملکرد اصلی این ارگانل کروی یا میلهای شکل که صدها عدد از آن در یک سلول وجود دارد، فسفریلاسیون اکسیداتیو است؛ بعبارت دیگر اکسیداسیون سوبستراها به Co2 و آب و فراهم کردن ترکیب پرانرژی ATP برای سلولها؛ و به همین دلیل است که میتوکندری را نیروگاه یا موتورخانه سلول نیز مینامند. بیماریهای دژنراتیو بسیار زیادی تا به امروز با نارساییها و اختلالات میتوکندری مرتبط شدهاند. این بیماریها میتوانند در اثر موتاسیون در DNA میتوکندری و یا DNA هسته ایجاد شوند. اولین بیماریهای میتوکندریایی که در سطح ملکولی درک شدند؛ در یک بیمار CPEO (فلج مزمن پیشرونده عضلات چشمی خارجی) و KSS (سندرمkearns-sayre) گزارش شدند. در همان زمان wallace موتاسیونی نقطهای را در ژن ND6 گزارش کرد که با LHON (نوروپاتی چشمی ارثی لبر) مرتبط است.
فهرست مطالب عنوان مقدمه مقدمه ساختار میتوکندری ژنوم میتوکندری انسان میتوکندریها نیمه خود مختار هستند میتوکندریها وراثت مادری دارند هتروپلاسمی و تفکیک رپلیکاتیو نوترکیبی mtDNA کامل شدن mtDNA میزان بالای موتاسیون در mtDNA تنوع پلی مورفیک mtDNA در جمعیتهای انسانی ژنتیک میتوکندری (همانندسازی، رونویسی و ترجمه mtDNA) فرایندهای میتوکندریایی میتوکندری و پاسخ به استرس بیان آستانهای بیماریهای میتوکندریایی ناشی از جهشهای سیستمیک LHON (نوروپاتی چشمی ارثی لبر) مکانیسمهای پاتوفیزیولوژیکی احتمالی LHON LHON، مولتیپل اسکلروزیس و دیستونی بیماری پارکینسون (PD) و بیماری هانتینگتون (HD) ژنتیک کروموزومی بیماری پارکینسون جهشهای mtDNA در PD اختلالات میتوکندریایی در PD نارساییهای میتوکندریایی در بیماری هانتینگتون رتینیت پیگمنتوزا (RP) و سندرم لی (LS) موتاسیونهای mtDNA در RP و سندرم لی میوپاتی و انسفالومیوپاتیهای میتوکندریایی ضعف عضلانی پیشرونده و مرتبط پاموتاسیونهای سیتوکروم mtDNA b انسفالومیوپاتیهای ناشی از جهشهای ژن COX mtDNA میوپاتیهای میتوکندریایی ناشی از موناسیونهای TRNA ژنوم میتوکندری کاردیو میوپاتیهایپرتروفیک و میوپاتی ناشی از جهشهای mtDNA انسفالومیوپاتیهای ناشی از جهشهای mtDNA افتالموپلژیا، پتوزیس و میوپاتی میتوکندریایی افتالموپلژیای ناشی از جهشهای mtDNA CPEO و KSS مرتبط با موتاسیونهای نوآرایی mtDNA CPEO ناشی از موتاسیونهای تعویض باز mtDNA سندرم مغز استخوانی پانکراسی پیرسون دیابت ملیتوس تیپ II دیابت ملیتوس بوسیله نوآراییهای (حذفها و دوپلیکاسیونها) mtDNA ایجاد میشود دیابت تیپ II ناشی از موتاسیونهای تعویض باز mtDNA میوپاتی و دیابت پاتوفیزیولوژی دیابت و کری کری به ارث رسیده از مادر و یا کری القا شده توسط آمینوگلیکوزید دمانس بعنوان یک بیماری میتوکندریایی بیولوژی و ژنتیک بیماری آلزایمر اختلالات میتوکندریایی در AD بیماری آلزایمر ناشی از جهشهای mtDNA دیس کندروپلاژی متافیزی یا هیپوپلازی مویی- غضروفی ناشی از جهشهای RNASE MRP بیماریهای مولتی فاکتوریال و mtDNA جهشهای سوماتیک mtDNA در بیماریهای دژنراتیو، سرطان و پیری تجمع جهشهای سوماتیک mtDNA مرتبط با سن آنمی سیدروبلاستیک ایدیوپاتیک بیماری ایسکمی قلبی و کاردیومیوپاتی اتساعی بیماریهای نورودژنراتیو؛ HD, PD و AD بیماری پارکینسون و بیماری هانتینگتون بیماری آلزایمر موتاسیونهای سوماتیک mtDNA در دیگر بیماریهای کمپلکس موتاسیونهای سوماتیک در سرطان نتیجهگیری منابع
سالها از کشف باکتری سالمونلا میگذرد ولی این باکتری اهمیت خود را در جوامع علمی و بین دانشمندان از دست ندادهاست. در سال ۱۸۸۵ اسمیت و سالمون جرمی را از خوک جدا کردند و تصور نمودند که عامل بیماری وبا یا طاعون خوک است در نتیجه نام آنرا باسیلوس کلراسویس نهادند. در طی سالهای بعد نام این جرم را سالمونلا کلراسویس گذاشتند.
در قرن بیستم روشهای مؤثری برای درمان و پیشگیری این باکتری صورت گرفت و نتایج امیدوارکنندهای برای دانشمندان حاصل شد اما با مقاومشدن سالمونلا نسبت به آنتیبیوتیکها و روشهای درمانی دیگر، خطر بزرگی جوامع بشری را تهدید میکند.
بطوریکه انسان قرن حاضر با تمام پیشرفتهای مختلفی که در علوم و فنون داشته، هنوز روزگار خود را با و حشت عظیمی از فراگیرشدن این بیماری میگذراند. ترسی که در بین اجداد بشر هم وجود داشته و قربانیان زیادی گرفت.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: مقدمه…………………………………………………………………………. ۱
فصل دوم: کلیات …………………………………………………………………………… ۳
فصل سوم: روش کار و مواد مورد نیاز ……………………………………………………. ۳۳
فصل چهارم: نتایج………………………………………………………………………….. ۳۷
فصل پنجم: بحث و نتیجهگیری و پیشنهادات ………………………………………………….. ۴۰
موضوع مورد مطالعه در حرکات اصلاحی و درمانی ،بررسی ضعفها و ناهنجاری های اکتسابی دستگاه استخوانی ،عضلانی و مفصلی افراد جامعه است. این ناهنجاریها عموما به دلایلی چون عادات حرکتی نامناسب ،فقر حرکتی ،شرایط نامناسب محیطی و با مشخصه تدریجی بودن، بویژه در دوران کودکی و سنین رشد ، بروز کرده است . این اختلالات هنوز آنقدر شدت نیافته اند که مشکلات جدی برای فرد مبتلا ایجاد کرده او را به دست جراح ارتوپد بسپارند یا او را ناگزیر از استفاده از وسایل کمکی و انواع بریسها و پروتزها نمایند و عنوان بیمار به فرد اطلاق شود. بنابر این امکان بهبود و اصلاح از طریق حرکات جبرانی و ورزشهای درمانی وجود دارد همچنین به دلیل گسترش ورزش حرفه ای و اماده سازیهای طاقت فرسای ورزشکاران در طول تمرینها و مسابقات ،تغییرات نامطلوب اسکلتی این افراد و به عبارتی پدیده «سازگاری های نامناسب عضلانی – اسکلتی » ورزشکاران مورد مطالعه ویژه شاخه حرکات اصلاحی و درمانی قرار می گیرد . شناسایی زمینه های بروز تغییرات نامطلوب قامت در رفع آنها اکنون در مرکزتوجه حرکات اصلاحی و ددرمانی «تعادل ساختار فیزیکی بدن»یا همان «وضعیت بدنی »است . شایان ذکر است که وضعیت بر عهده بخشهای متفاوت توانبخشی چون حرکات درمانی ،آب درمانی ، الکتروتراپی ،کار درمانی و اندام مصنوعی است . لکن علی رغم این اشتراک توجه به مهمترین نکات افتراق ذکر شده در جدول ۳ بیانگر حدود کارکرد شاخه حرکات و ورزشهای اصلاحی در تربیت بدنی و علوم ورزشی خواهد بود.
فهرست عناوین مقدمه حرکات اصلاحی و هدف آن علل و عوامل بروز نا هنجاریها حرکات اصلاحی برای ناهنجاریهای اندام فوقانی نشانه های کج گردنی ملاحظات اصلاحی و درمانی نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرینهای تقویتی نشانههای نابرابری شانه ها ملاحظات اصلاحی و درمانی نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرین های تقویتی نحوه بررسی و ارزیابی کج پشتی ملاحظات اصلاحی و درمانی نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرینهای تقویتی انحراف جانبی لگن نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرینهای تقویتی نمونه های سر به جلو ملاحظات اصلاحی درمانی نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرینهای تقویتی گرد پشتی ملاحظات اصلاحی درمانی نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرینهای تقویتی نشانه های گود پشتی ملاحظات اصلاحی و درمانی نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرینهای تقویتی نشانه های پشت صاف ملاحظات اصلاحی و درمانی نمونه تمرینهای کششی نمونه تمرینهای تقویتی منابع
الف) بیان مسأله از نظر تاریخی آدنوکاسینوم معده یکی از علل عمده مرگ و میر ناشی از سرطان درجهان بوده است. در سال ۱۹۳۰ سرطان معده علت عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در ایالات متحده درمیان مردان و سومین علت در زنان بود. خوشبختانه از زمان پایان جنگ جهانی دوم و بدنبال یک روند جهانی بویژه در کشورهای توسعه یافته بروز سرطان معده بطور مداوم در حال کاهش است و شاید بتوان گفت که هیچ بیماری بدخیمی را نمیتوان یافت که چنین سیر روبه کاهشی را طی کرده باشد.تا سال ۱۹۸۰، این سرطان هنوز هم علت عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان به شمار میرفت. در سال ۱۹۹۶ سرطان معده بعنوان دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان- با ۶۲۸۰۰ مرگ در سال- باقی بود. در سال ۱۹۹۷ سرطان معده هشتمین علت مرگ ومیر ناشی از سرطان در ایالات متحده محسوب شد. چرا که در این سال ۲۲۸۰۰ مورد جدید سرطان تشخیص داده شد که باعث مرگ ۱۴۰۰۰ نفر گشت و حدود ۸/۱ بیلیون دلار هزینه برای مراقبتهای بهداشتی در پی داشت.۳ سؤالی که در اینجا مطرح است آنست که چرا علیرغم روند روبه کاهش جهانی در برروز سرطان معده این سرطان همچنان بیرحمانه مبتلایان خود را از میان برمیدارد؟ پاسخ آنست که متأسفانه سرطان معده در زمان تشخیص، اغلب پیشرفته است و میزان بقای ۵ ساله بیماران کمتر از ۱۰ درصد است
فهرست مطالب عنوان صفحه فصل اول : مقدمه ۱ نقش ژنتیک در اتیولوژی آدنوکارسینوم معده ۸ عوامل خطرساز آدنوکارسینوم معده ۱۱ ضایعات پیش سرطانی آدنوکارسینوم معده ۱۹ آدنوکارسینوم معده ؛ غربالگری ۲۵ آشنایی با هلیکوباکترپیلوری ۲۹ اپیدمیولوژی ۳۱ انتقال عفونت ۳۳ فاکتورهای بیماریزای هلیکوباکترپیلوری ۳۵ عفونت حاد ناشی از هلیکوباکترپیلوری ۴۰ پاتوژنر التهاب ۴۲ هلیکوباکترپیلوری ؛ تشخیص ۴۷ هلیکوباکترپیلوری ؛ تدبیر شخصی ۵۳ هلیکوباکترپیلوری ؛ درمان ۵۵ فصل دوم : زمینه و پیشینه تحقیق ۵۸ فهرست منابع ۶۳