اين تحقيق، پژوهشي است پيرامون علل گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر در اين تحقيق جامعه آماري خود را با حجم نمونه 100 نفر و از ميان معتادين مراجعه كننده به ستاد هماهنگي و توانبخشي سازمان بهزيستي (مركز شهيد اشرفي اصفهاني) برگزيدهايم.
در اين تحقيق، 6 فرضيه مطرح و مورد بررسي قرار گرفت، كه در نهايت تمامي فرضيههاي ما مورد تأييد قرار گرفت. به عبارت ديگر رابطة معناداري ميان فرضيههاي مطرح شده و علل گرايش جوانان به مواد مخدر وجود دارد.
روش تحقيق مورد استفاده براي دستيابي به نتيجه، روش پيمايشي است كه البته در ضمن از دو تكنيك، روش كتابخانهاي و نيز پرسشنامهاي براي جمعآوري اطلاعات سود جستهايم.
در پژوهش انجام شده سعي شد كه نگاهي هر چند گذرا و سطحي به تعريف اعتياد، مشخصههاي اعتياد مراحل اعتياد، شناخت شخصيت معتادين، تاريخچة مواد مخدر در جهان و ايران و … داشته باشيم. در انتهاي تحقيق نيز پيشنهادات تحقيق را ارائه نموديم تا بلكه در آينده محدوديتهاي تحقيقي مانند آنچه كه در تحقيق فوق صورت گرفته از ميان برداشته شود.
مقدمه:
زندگي اجتماعي انسان تحت حاكميت قواعد و هنجارهاي اجتماعي است. اگر ما از قواعدي كه انواع رفتار را در زمينههاي معيني به عنوان رفتارهاي مناسب و رفتارهاي ديگري را به عنوان رفتارهاي نامناسب تعريف ميكنند، پيروي نميكرديم، فعاليتهايمان دستخوش هرج و مرج ميگرديد.
از سوي ديگر زندگي اجتماعي انسان با پديدههاي اجتماعي نمود مييابد. پديدههاي اجتماعي در واقع واقعيتهايي هستند كه جزء ذاتي زندگي اجتماعي بشر ميباشند. حال اگر برخي از اين پديدهها در وضعيتي قرار گيرند كه از سوي جامعه، منفي تلقي شوند، ممكن است كه در حيات مطلوب اجتماعي اثر نامناسب گذارده و يا آن را تهديد نمايند. اما بايد دانست كه تلقي منفي از يك پديده اجتماعي در همه جوامع يكسان نيست و شايد معدودي از اين پديدهها را بتوان يافت كه وجود آنها در تمام يا اغلب جوامع همراه با تلقي منفي باشد. همچنين در يك جامعه خاص نيز تشخيص مثبت يا منفي بودن يك پديده در ميان گروهها يا افراد مختلف، لزوماً يكسان نميباشد. در اين ميان تلقي رهبران سياسي جامعه، فراتر از يك تلقي فردي بوده و به مقدار زيادي در روند حيات جامعه تأثير دارد.
اعتياد به مواد مخدر يكي از مسائل مبتلا به امروز جهان است. پديدهاي است كه بيش از پيش نسل امروز و فردا را تهديد به نابودي ميكند و اين امر تقريباً درد جديدي است، روزي نيست كه سمينارها و كنفرانسهايي با شركت عدهاي صاحب نظران دنيا در زمينههاي جرم شناسي، روان شناسي، جامعه شناسي و… تشكيل نگردد و در پي از بين بردن اين درد بيدرمان نباشند. ولي از آنجا كه در فكر شناخت زمينههاي اعتياد بر نميآيند غالباً طرق درمان پيشنهادي آنان نيز چاره درد نميكند. اين است كه ميبينيم هر روز بر تعداد معتادين چه در ايران و چه در جهان افزوده ميگردد.
فهرست عناوين عنوان صفحه
چكيده:………………………………………………………………………….. 1 مقدمه:……………………………………………………………………………. 2 فصل اول - بيان مسئله………………………………………………………… 4 - اهميت و ضرورت مسئله تحقيق……………………………. 7 - اهداف تحقيق…………………………………………………… 10 فصل دوم
- پيشينة تاريخي تحقيق…………………………………………. 11 - ديدگاههاي نظري تحقيق……………………………………… 14 - تاريخ ادبيات تحقيق……………………………………………. 22 - تاريخچة مواد مخدر در جهان و ايران…………………….. 29 - آنچه در مورد اعتياد و مواد مخدر بايد بدانيم؟…………… 32 - شناخت شخصيت و طرز رفتار معتادين…………………… 34 - مشخصههاي اعتياد……………………………………………… 35 - مراحل اعتياد…………………………………………………….. 38 - آيا اعتياد يك نوع بيماري است؟! ………………………….. 40 - چارچوب تئوريك تحقيق……………………………………. 42 - متغيرهاي مستقل وابسته………………………………………. 44 - ارائه فرضيههاي تحقيق………………………………………… 45 - شاخص و معرف سازي………………………………………. 46
- تعريف نظري و عملياتي متغيرها و شاخصها…………… 48 فصل سوم
- روش شناختي تحقيق………………………………………….. 52 - حجم نمونه و جامعة آماري………………………………….. 53 فصل چهارم
- تجزيه و تحليل توصيفي و استنباطي دادهها ……………… 54 - نتيجهگيري و خلاصهي يافتهها………………………………. 73 - پيشنهادات تحقيق………………………………………………. 84 - محدوديتها تحقيق……………………………………………. 85 فصل پيوستها
كارايي آموزش و پرورش نه تنها در گروي غناي برنامهها و روشهاي آموزشي و آمار فارغالتحصيلان با معدل بالا، كه از آن مهمتر در گرو شناختن ابعاد گوناگون روان شناختي دانشآموزان و شكوفا كردن آنها است. دانشآموزاني كه در وهلة نخست بر خويشتن اعتماد داشته باشند و با پذيرفتن ارزش وجودي خويش، قدرت پذيرش ديگران را بيابند و از ايجاد ارتباط اجتماعي سالم با آنها لذت ببرند (كديور، 1381).
دروني كردن ارزشهاي متعالي در دانش آموزان و شكوفا كردن كامل شخصيت آنها بايد از اولويتهاي آموزش و پرورش باشد. شخصيتي كه خويشتن و مفهوم انسانيت را شناخته و تا پايان زندگي نيز، خود را به تحقق ارزش هاي والاي آن متعهد بداند. ارزشهايي كه نبايد به بهاي پيشرفت تحصيلي ناديده گرفته شود (كديور، 1381).
در روشهاي سنتي كه امروزه از آنها به عنوان روشهاي غيرفعال ياد ميشود. معلم نقش فعالي در جريان تدريس داشته، مطالب را بطور شفاهي در كلاس بيان نموده و دانشآموزان فقط بايد به صحبتهاي او گوش داده، مطالب مورد نظر را حفظ نمايند.
در چنين شرايطي زمينههاي لازم براي رشد اجتماعي شخصيت شاگردان فراهم نميشود و حتي پيشرفت تحصيلي و رشد فكري شاگردان نيز از تأثيرات نامطلوب اين شرايط بي نصيب نميماند. به همين دليل امروزه موضوع روشهاي آموزشي فعال و يادگيرندگان فعال جايگاه ويژهاي در مباحث تربيتي پيدا كرده است. البته عوامل متعددي مانع رشد اجتماعي و پيشرفت تحصيلي دانشآموزان ميشود كه روشهاي آموزشي غيرفعال يكي از اين عوامل است (كرامتي 1381).
فهرست مطالب
فصل اول مقدمه و بيان مسئله ضرورت و اهميت تحقيق اهداف تحقيق فرضيهها فرضيههاي ويژة تحقيق تعريف اصطلاحات تحقيق
فصل دوم مقدمه تعريف يادگيري مشاركتي تاريخچه يادگيري مشاركتي ويژگي هاي يادگيري مشاركتي ديدگاه هاي انگيزشي ديدگاه وابستگي اجتماعي ديدگاه هاي شناختي ديدگاه هاي رشدي وظايف معلم در روش يادگيري از طريق مشاركتي شيوه هاي يادگيري مشاركتي سازماندهي يادگيري مشاركتي مزاياي يادگيري مشاركتي عوامل موثر بر عزت نفس چهار شرط عزت نفس محيط روش هاي تدريس و تأثير آن بر عزت نفس: عزت نفس تحصيلي و پيشرفت تحصيلي نقش يادگيري مشاركتي در رشد مهارتهاي اجتماعي تعريف مهارتهاي اجتماعي ويژگي هاي مهارتهاي اجتماعي بررسي پژوهش هاي انجام شده در زمينه يادگيري مشاركتي
فصل سوم مقدمه 3-1- روش تحقيق 3-2- جامعه مورد بررسي 3-3- حجم نمونه و روش نمونه گيري 3-4- ابزار جمع آوري داده ها مقياس سنجش مهارتهاي اجتماعي ماتسون بررسي روايي و پايايي مقياس مهارتهاي اجتماعي آزمون عملكرد روان شناسي روش اجرا: روش تجزيه و تحليل داده ها
فصل 4 نتيجه گيري و پيشنهادات خلاصه تحقيق پيشنهادها محدوديتهاي تحقيق :
مهاجرت و تغييرات سکونتي بهمراه کاهش جمعيت در مبدأ و افزايش آن در مقصد است که همراه آن تعييرات اجتماعي ، اقتصادي و فرهنگي در ابعاد مختلف شکل مي گيرد.
اين تحقيق بر آن است تا بررسي نمايد مهاجران و عوامل گرايش آنان به نوعي از فعاليت و اعمالي که در اجتماع عرف نبوده و به طرقي ناهنجاري بوجود مي آورد ، عواملي که براثر تغييرات جغرافيايي محل زندگي تغييرات اجتماعي را در شهر تهران بوجود آورده اين جمعيت از گوشه و کنار کشور در شهر تهران متمرگز شده تنوع جمعيتي را بوجود مي آورند . جمعيتي که بنا به دلايلي خانه و کاشانه خود را در زادگاه بومي و کوچک خود رها کرده و با انگيزه و اهداف خاص و يا در اثر ناملايمات اقتصادي و اجتماعي با گرايش به انحرافات اجتماعي در کلان شهر تهران سکني گزيده اند.
چگونگي گسترش و تمايلات فردي و اجتماعي مهاجران در انتخاب جغرافياي سکونت و ارتباط اجتماعي و يا تصادفي آنان به انحرافات در محل سکونت و پراکندگي جرم هاي غالب در شهر تهران از عمده اهداف تحقيق بوده و سعي دارد تا بررسي کند چه درصدي از زندانيان در شهر تهران مهاجران روستايي هستند و مکان يابي آنان را با جرم و انواع آن بسنجد.
يکي از جنبه هاي مورد بررسي در خصوص مهاجرت ، بررسي چگونگي کشيده شدن مهاجرين به سوي نوعي از فعاليتها و اعمالي است که از نظر اجتماعي ، به دلايل مختلف و از نظر مقررات ، انحراف اجتماعي تلقي مي شود. يکي از حوزه هاي تحقيق در مورد انحرافات اجتماعي ، بررسي توزيع جغرافيايي انحرافات اجتماعي است ، در اين بررسي يکي از جنبه هاي مطالعه بررسي مبدأ مهاجرين و تمايل آنها به نوعي از انحرافات اجتماعي است که مي تواند ريشه در شرايط زيست محيطي ويژگيهاي اجتماعي اقتصادي داشته باشد.
اين بررسي جغرافياي انحرافات اجتماعي را نشان مي دهد به عبارت ديگر بررسي مي شود مهاجراني که از نقاط مختلف کشور به سمت تهران مي آيند آيا به سمت نوع خاصي از انحرافات کشيده مي شوند؟ يعني آيا جرم بهمراه مهاجر (روستايي) به تهران مي آيد. مي خواهيم بدانيم مهاجرين (روستايي) در بين منحرفين اجتماعي چه جايگاهي را به خود اختصاص مي دهند و نيز توزيع جغرافيايي انحرافات مختلف اجتماعي را در جامعه مهاجرين روستايي کلانشهر تهران بررسي نمائيم. در اين تحقيق مهاجريني مورد نظر قرار مي گيرند که به نوعي مرتکب جرم شده اند و در زمان بررسي در زندانهاي شهر تهران دوره محکوميت خود را مي گذرانند ، نهايتاً سعي بر آن است تا محل هاي جرم خيز در تهران مشخص شود و ارتباط آن با مهاجرين و زادگاه آنان تعيين گردد. طبقه بندي جرم بر اساس مبدأ مهاجرت صورت پذيرد و ارتباط نوع جرم و مبدأ مهاجرت بررسي شود تا پراکندگي جغرافيايي جرم بر اين اساس در شهر تهران ترسيم گردد.
1-1-اهميت موضوع تحقيق:
در کاهش ميزان جرائم و در تعديل انحرافات اجتماعي در سطح شهر به منظور کنترل اجتماعي و حفظ و حراست جوامع شهر ي در مقابل انواع مهاجرتهاي کنترل نشده و شناخت پراکندگي جرم با توجه ويژگيهاي اجتماعي و روش هاي سکونت گزيني و گسترش مجرمين و منحرفين اجتماعي در سطح شهر از جمله کمک هاي شايان در شناخت جغرافيايي شهر است که در آن ديدگاه هاي جرم خيز و جرم زا بودن منطقه مورد توجه قرار مي گيرد. –آگاهي از توزيع جغرافيايي جرم و شناخت ويژگيهاي زيست اجتماعي و اقتصادي در کنترل شهر چه از ديدگاه مديريت شهري و چه از ديدگاه مديريت انتظامي شهر مفيد بوده و تاثيرات بسزايي دارد چرا که اهميت هر موضوع در کاربردهايي است که از نتيجه متصور مي شوند.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه………………………………………………………………………………………………….
فصل اول 1- طرح تحقيق
1-1- بيان مسئله ………………………………………………………………………………….
1-2- اهميت موضوع تحقيق …………………………………………………………………
1-3- هدف هاي تحقيق ……………………………………………………………………….
1-3-1- اهداف كلي …………………………………………………………………………….
1-3-2- اهداف تحقيقي ……………………………………………………………………….
1-4- پرسشهاي اصلي تحقيق ………………………………………………………………
1-5- پيش فرض ها و فرضيههاي اصلي تحقيق ……………………………………….
1-6- پيشينه تحقيق ……………………………………………………………………………..
1-6-1- سوابق پژوهشي ……………………………………………………………………….
1-7- قلمرو تحقيق ………………………………………………………………………………
1-7-1- قلمرو مكاني …………………………………………………………………………..
1-7-2- قلمرو زماني …………………………………………………………………………..
1-8- روش تحقيق ………………………………………………………………………………
1-8-1- معرفي روش تحقيق ………………………………………………………………..
1-8-2- جامعه آماري ………………………………………………………………………….
1-8-3- روش نمونهگيري ……………………………………………………………………
1-8-4- شيوه گردآوري اطلاعات ………………………………………………………….
1-8-5- ابزار گردآوري اطلاعات …………………………………………………………..
1-8-6- شيوههاي تجزيه و تحليل يافتهها…………………………………………………
1-9- محدوديتهاي پژوهشي ……………………………………………………………….
فصل دوم
چارچوب نظري پژوهش ………………………………………………………………………
مهاجرت ……………………………………………………………………………………………..
مهاجرت هاي روستايي و پيامدهاي آن ……………………………………………………
بيان مساله: با توجه به روند ارتباط تعاملي بين كار و زندگي خانوادگي، جاي تعجب نيست اگر كار كانون اصلي زندگي بيشتر افراد باشد، نياز به نزديكي، صميميت و ديگر نيازهاي اجمماعي آنان، احتمال زياد در محيط كار بيش از هر مكان ديگر بر آورده مي شود. كار محور اصلي زندگي ما را تشكيل مي دهد، به خصوص به دليل ساعات طولاني كار و تغييرات در هنجارهاي اجتماعي انواع تعارضهاي كاري و خانوادگي وجود دارد. آنها شامل تنيدگيهاي شغلي، بار كاري زياد (فشارهاي رواني ناشي از تلاش براي انجام نقشهاي گوناگوني كه با انرژي و زمان فرد همسازي ندارد، تعارض و فشار رواني همراه با ناهمسازي و يا تعارض درباره انتظارات نقش) و نيز مشكلات مربوط به مراقبت از كودك، نگهداري از بزرگسالان و مسايل مربوط به تعادل بين شغل، خانواده ها و نيازهاي شخصي مي باشد. در نهايت، فشارهاي رواني داراي كيفيت واگير است و به جنبه هاي ديگر فرد نيز سرايت مي كند (بولگر و ديگران 1989). به احتمال زياد، مسايل خانوادگي بر زندگي كاري و زندگي كاري نيز آشكارا بر زندگي خانوادگي تاثير مي كذارد. تحقيقات ملي در آمريكا نشان مي دهد كه 72 درصد مردان و 83 درصد زنان تعارض مهمي را بين انتظارات و نقشهاي خانوادگي و كاري تحربه مي كنند (كوپر 1992)
فهرست مطالب
طرح تحقیق مقدمه نشانه های فرسودگی شغلی بیان مساله طبقه بندی کلی از تعارضهای کار و خانواده اهمیت مساله هدف کلی اهداف جزئی فرضیات فرضیه اصلی فرضیه اول فرضیه دوم فرضیه سوم فرضیه چهارم تعاریف نظری و عملی تعریف نظری خانواده کارکرد خانواده حل مساله ارتباط نقشها پاسخدهی عاطفی آمیختگی عاطفی کنترل رفتار فرسودگی شغلی تحلیل عاطفی مسخ شخصیت کاهش پیشرفت فردی پیشینه پژوهش فرسودگی شغلی تاریخچه مفهوم فرسودگی شغلی مرحله اولیه یا پیشگام مرحله تجربی تعاریف مختلف فرسودگی شغلی هربرت فرویدنبرگر (1975( پانیز و آرنسون (1981( فاربر (1983( اولویچ و برادسکی (1980( اوهلر (1991( نشانه های مرض فرسودگی شغلی فرویدنبرگر و ریچلسون (1980( مازلاک و جکسون (1986( بایبیو و همکاران (1989( مهمترین نشانه های فرسودگی شغلی علل و عوامل فرسودگی شغلی عوامل محیطی ویژگیهای شغلی ویژگیهای سازمانی ویژگیهای حرفه ای عوامل فردی ویژگیهای جمعیت شناختی ویژگیهای شخصیتی گرایشات شغلی رویکرد های مختلف نسبت به فرسودگی شغلی رویکرد بالینی رویکرد تبادلی چرنیس رویکرد روانشناختی اجتماعی مدلهای فرسودگی شغلی مدل حفظ منابع مدل منابع نیازهای شغلی کاهش فرسودگی شغلی راهبردها و تغییرات فردی راهبردها و تغییرات سازمانی خانواده خانواده از دیدگاههای جامعه شناسی خانواده از دیدگاه ههای روانشناسی انواع و اشکال خانواده وسعت ابعاد خانواده شیوه ازدواج مرکز ثقل قدرت منشا و نسب کارکردهای خانواده از دیدگاههای جامعهشناسی کارکردهای اصلی خانواده ارزیابی خانواده و کارکردهای آن از دیدگاه روانشناسی مدل مک مستر از کارکرد خانواده حل مساله ارتباط نقشها پاسخ دهی عاطفی آمیختگی عاطفی کنترل رفتار پیشینه تحقیق در رابطه با فرسودگی شغلی پیشینه پژوهش در رابطه با کارکردهای خانواده مطالعات انجام شده در خارج از کشور روش تحقیق جامعه آماری نمونه آماری فراوانی تحصیلات(جدول) روش و شیوه عملی نمونهگیری ابزارهای اندازه گیری و چگونگی جمع آوری داده ها ابزار سنجش فرسودگی شغلی شیوه اجراء اعتبار و روایی همبستگی بین مقیاسهای فرسودگی شغلی MBI ابزار سنجش خانواده روشهای آماری برای تجزیه و تحلیل داده ها نتایـج فهرست جداول ضرایب همبستگی بین مقیاسهای کارکرد خانواده ضرایب همبستگی بین مقیاسهای کارکرد خانواده میانگین نمرات انحراف معیار مقیاسهای فرسودگی شغلی میانگین نمرات انحراف معیار مقیاسهای کارکرد خانواده نتیجهگیری و بحث نتیجه گیری کلی و پیشنهادهایی برگرفته از یافته های پژوهش محدودیتهای تحقیق پیشنهادهایی برای پژوهشگرهای دیگر منابع و ماخذ فارسی منابع و ماخذ لاتین
وجود ابزارهاي مالي گوناگون و متنوع در بازار مالي. انگيزش و مشاركت بيشتر مردم را در تأمين منابع مالي فعاليتهاي اقتصادي درازمدت به همراه ميآورد. تنوع ابزارهاي مالي از نظر تركيب ريسك و بازده و ماهيت سود و شيوه مشاركت در ريسك گروههاي مختلفي را به سوي خود ميكشاند. مطالعة سير تاريخي بازار مالي در كشورهاي پيشرفته و توسعه يافته نشان ميدهد كه اين كشورها همواره سعي كردهاند كه با انجام نوآوريهاي مالي در زمينة ابزارهاي مالي گونهها و زمينههاي بكارگيري ابزارهاي مالي را گسترش دهند و از اين طريق سرمايههاي بيشتري را جذب كنند. شناخت اين ابزارهاي جديد ميتواند ما را در توسعه هر چه بهتر بازار مالي كشورمان ياري رساند و بدين ترتيب رشد و توسعة اقتصادي را تسهيل و تسريع بخشد. همانطور كه در فصل اول اشاره گرديد بهترين شكل تأمين مالي سرمايهگذاريهاي درازمدت. از محل پس اندازها و نقدينگي بخش خصوصي و از طريق بازار مالي محقق ميشود. بازار مالي در هدايت پس اندازهاي كوچك به سرمايهگذاريهاي مولد. جذب پس اندازهاي راكد در توليد. اصلاح ساختار بخشهاي اقتصاد. افزايش درآمد ملي. افزايش درآمد دولت و … نقش مهمي ميتواند ايفا كند. دستيابي به اين هدفها مستلزم گسترش بازار مالي از طريق تنوع بخشيدن به ابزارها و نهادهاي مالي است. بديهي است نخستين گام در متنوع ساختن، دستيابي به شناخت كامل و دقيق از انواع آن است. در تحقيق پيش روي سعي شده است انواع ابزارهاي مالي موجود در بازارهاي مالي جهان اشاره شود و ضمن آن ويژگيها، زمينهها، كاربرد، وجوه افتراق و اشتراك ابزارها و … تبيين شود.
فصل اول : نوآوريهاي ابزاري 1-1 )مقدمه: (1-2 ابزارهاي مالي نوين در سيستم بانكداري 3-2-1 )حسابهاي ويژه جاري: Special checking Account (1-2-2 گواهي سپرده certificate of deposit: CDs (3-2-3 براتهاي وعده دار Bankers acceptances (1-2-4 كارتهاي اعتباري: Credit Cards (3-2-5 حسابهاي Now: [Negotiable order of with drawel Account] (3-2-6 سپردة شاخص بازار MIDs: Market Index Deposits (1-2-7 تبديل به اوراق قرضه كردن Securization 3-3 )انواع ابزارهاي مالي در بازار دست دوم 3-3-1 )اوراق سهام اختيار معامله سهام حق خريد اضافي سهام حق تقدم ابزارهاي سرمايهگذاري مشترك معاملات آتي شاخص بندي شده (1-3-7 ابزارهاي بدهي (1-3-3 ابزارهاي مشتقه معاملات سلف معاوضه ساختار معاملات معاوضه انواع معاملات معاوضه انواع اختيار معامله 1-4- ابزارهاي تركيبي نرخ بهره – نرخ ارز (1-4-2 ابزار تركيبي نرخ بهره – سهام (3-4-2 ابزار تركيبي ارز – كالا
فصل دوم: نوآوري نهادي (2-1 مقدمه: (2-2 موسسات سپرده پذير: 2-2-1 بانكهاي تجاري: 2-2-2 موسسات وام و پس انداز (S& LS) Saving and loan associations (دارايي) )تأمين وجوه( (2-2-3 بانكهاي پس انداز Saving Banks (2-2-4 اتحاديههاي اعتباري: Credit unions 2-3 )موسسات غير سپرده پذير: (2-3-1 شركتهاي بيمهاي insurance companies 4-3-1-1 )شركتهاي بيمه عمر Life insurance (2-3-1-2 شركتهاي بيمه اموال و حوادث Property and eausality insurance 2-3-1-3)صندوقهاي بازنشستگي Pension funds انواع طرح بازنشستگي طرح بازنشستگي با سهم تعريف شده: طرحهاي بازنشستگي با مزاياي مشخص: طرحهاي بازنشستگي طراح: designer pensions 2-3-2)موسسات سرمايهگذاري (2-3-2-1 شركتهاي سرمايهگذاري inrestment companies صندوق با سرمايه ثابت صندوقهاي سرمايهگذاري غير فعال خانواده صندوقهاي سرمايهگذاري صندوقهاي سرمايهگذاري مشترك در ساير اقتصادها بريتانيا آلمان ژاپن (4-3-2-2 بانكداري سرمايهگذاري Inrestment Banking (2-3-2-3 مؤسسات تأمين سرمايه inretment bank وظايف و نقش مؤسسات تأمين سرمايه در بازارهاي مالي نقش موسسات تأمين سرمايه در تسهيل تأمين مالي شركتها كمك به خريداران و فروشندگان اوراق بهادار در مقام دلال و كارگزار نقش موسسات تأمين سرمايه در افزايش كارايي اطلاعاتي بازار مالي خدمات مؤسسات تأمين سرمايه (4-3-2-4 صندوقهاي پوشش خطر (hedge fund) (2-1 تعريف صندوق پوشش خطر (3-2 اوراق بهادار با درآمد ثابت (2-2 كاهش خطر از راه ادغام و تركيب آربيتراژ (2-4 سرمايهگذاري در اوراق بهادر شركتهاي ورشكسته (2-5 اوراق بهادار با پشتوانه رهني 2-3-2-5 صندوقهاي وجوه وقفي endowment funds 2-3-2-6 بنگاه سرمايهگذاري – بانكداري Inrestment –banking firm 2-3-2-7 بنگاههاي اعتباري دولتي Federal credit Agencies
فصل سوم: نوآوري تكنولوژيكي Technology Innoration 3-1) مقدمه: 3-2) اقتصاد جديد: 1) بانكداري الكترونيكي مقدمه -3 خلاصهاي از تاريخچه بانكداري اينترنتي -5 مروري بر ويژگيهاي بانكداري اينترنتي 1-5 -مزاياي بانكهاي صددرصد اينترنتي -2-5 معايب بانكهاي صددرصد اينترنتي -3-5 كاربري بانكداري اينترنتي خدمات جديد ارائه شده توسط بانكداري الكترونيكي -1 چك الكترونيك سرويس وصول چكها 2 )پول الكترونيكي E-Money و پول نقد ديجيتال 3 )ساير خدمات الكترونيكي: 2 )خريد و فروش الكترونيكي اوراق بهادار: مقدمه سيستم ارتباط رايانه اي شبكههاي ارتباط الكترونيكي (Electronic Communications Networsk) ECN كارگزاران شبكه اي بازارهاي ارز خارجي هزينههاي سرمايهگذاري اينترنتي دلايل پيشرفت سرمايهگذاري اينترنتي زمينه سازي و آمادگي براي سرمايهگذاري اينترنتي
چكيده بررسي حاضر تحت عنوان « بررسي عوامل مؤثر در انگيزش شغلي كارشناسان سازمان برنامه و بودجه كشور بر اساس نظرية سلسله مراتبي نيازهاي مازلو، در سال 77-1376» به شرح زير است:
در مباحث مربوط به مديريت، بحثهاي مديريت نيروي انساني و انگيزش كاركنان جايگاه ويژه اي دارند. مديريت در كنار ساير كاركردهاي خود ضمت بكارگيري روشهاي براي جذب مناسب ترين افراد براي مناسب ترين كارها، بخشي از كاركرد خود را مصروف نگهداري نيروي جذب شده به سازمان و فعال نگاه داشتن آنها مي كند كه اين امر بدون شناخت از انگيزه ها و علايق افراد سازمان ميسر نخواهد بود. چون با باز شناخت علايق و انگيزه ها و همچنين عواملي كه باعث نارضايتي كاركنان مي شود بهتر مي توان كاركنان را به تلاش بيشتر درجهت تحقق اهداف سازمان ترغيب و تشويق نمود و بدينوسيله به كار آيي و ثمر بخشي آنان افزود. لذا در مورد كارشناسان سازمان برنامه و بودجه كشور كه از عمده ترين عوامل تصميم گير براي تحقق اهداف سازمان برنامه و بودجه كشور مي باشند نيز موارد فوق صدق مي كند.
در اين بررسي روش تحقيق توصيفي است كه از فراواني و در صد استفاده شده است، و براي تجزيه و تحليل داده ها در آمار استنباطي از روش مجذورخي (X2 ) بهره گرفته شده است. جامعة آماري اين پوشش عبارتست از : « كليه كارشناسان رسمي كه در سازمان برنامه و بودجه كشور واقع در شهر تهران، ميدان بهارستان مشغول به كار بوده و مجموعاً تعدادشان 650 نفر مي باشد. همچنين حجم نمونه مورد بررسي پس از محاسبه ، 80 نفر در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گيري در پژوهش حاضر پرسشنامه اي است كه بر اساس پرسشنامة نگرش سنجي ليكرت تهيه و تنظيم شده و از 30 سئوال تشكيل شده است.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده تحقیق…………………………………………………………………………………. 1
فصل اول
مقدمه……………………………………………………………………………………………….. 5
بیان مسأله………………………………………………………………………………………… 6
سئوالات تحقیق……………………………………………………………………………… 7
هدف تحقیق…………………………………………………………………………………… 8
اهمیت موضوع تحقیق………………………………………………………………….. 8
فرضیه های تحقیق…………………………………………………………………………. 9
فصل دوم
تعریف و تعیین جامعه…………………………………………………………………… 16
نمونه و روش نمونه گیری…………………………………………………………….. 16
حجم نمونه……………………………………………………………………………………… 17
ابزار اندازه گیری…………………………………………………………………………… 17
اعتبار یا پایایی پرسشنامه……………………………………………………………….. 18
در اين پژوهش سعي بر آن است تا با تبيين مهمترين استراتژي هاي مبتني بر مشتري گرايي كه اجراي آنها موفقيت بانك را تضمين مي كند به تحقق اين امر كمك مي كند.
اين تحقيق كوششي بسيار اندك است در راه كمك به بانكها و سرانجام در راه اعتلاي ميهن عزيزمان. اگرچه در راه اين پژوهش مشكلات عديده اي از نظر زماني، كمبود منابع و آمار و حتي مالي سرراهمان بود، ولي در حد توان و بضاعت از هيچ كوششي واگذار نكرديم.
«فهرست مطالب»
عنوان صفحه فصل يك ـ كليات
1ـ1ـ تعريف موضوع تحقيق
2ـ1ـ اهميت موضوع تحقيق
3ـ1ـ فرضيه ها
4ـ1ـ روش تحقيق
5ـ1ـ حدود و موانع تحقيق، اشكالات و محدوديتها
6ـ1ـ تعريف اصطلاحات و واژه هاي خاص در تمام مسأله
7ـ1ـ خلاصه اي از اهم گزارش فصل دوم ـ بازاريابي بانكي در ايران و ويژگيهاي خدمات بانكي
1ـ2ـ بررسي زمينه بازاريابي در نظام بانكداري ايران
بيان مسأله
2ـ2ـ مشكل اصلي: «محصول»
3ـ2ـ مشكلات مديريتي و بازاريابي
4ـ2ـ ويژگيهاي خدمات بانكي
1ـ4ـ2ـ ناملموس بودن
2ـ4ـ2ـ ارتباط خريدار و فروشنده و توليد و مصرف همزمان
3ـ4ـ2ـ عدم امكان ذخيره سازي و انباركردن خدمات
4ـ4ـ2ـ بي اثباتي كيفيت خدمات
5ـ4ـ2ـ مسئوليت امانتداري
6ـ4ـ2ـ جريان دو طرفه اطلاعات فصل سوم ـ مشتري گرايي، راهي به سوي موفقيت در عمليات بانكداري
1ـ3ـ ضرورت مشتري گرايي
2ـ3ـ مفهوم استراتژي مشتري گرايي
3ـ3ـ انگيزه ها و نيازهاي مالي مشتريان بانكها
4ـ3ـ استراتژي هاي مهم در جهت مشتري گرايي
1ـ4ـ3ـ ايجاد فرهنگ مشتري گرايي
2ـ4ـ3ـ توانمند سازي منابع انساني فصل چهارم ـ كيفيت ارائه خدمات به مشتريان، جديدترين قلمرو بازاريابي
1ـ4ـ مفهوم جديد خدمت به مشتريان
2ـ4ـ مفهوم كيفيت خدمت
1ـ2ـ4ـ كيفيت فرآيند
2ـ2ـ4ـ كيفيت ستاده
3ـ2ـ4ـ كيفيت فيزيكي
4ـ2ـ4ـ كيفيت تعاملات
5ـ2ـ4ـ كيفيت سازمان
3ـ4ـ رابطة بين كيفيت خدمات و رضايت
4ـ4ـ مزاياي رضايت مشتري
5ـ4ـ ابزار اندازه گيري كيفيت خدمت
1ـ5ـ4ـ مقياس كيفيت خدمت
2ـ5ـ4ـ اجزاي مقياس كيفيت خدمت
3ـ5ـ4ـ مدل عملياتي / فني كيفيت خدمت
6ـ4ـ برنامه اي براي ارائه خدمت به مشتريان
1ـ6ـ4ـ درك انتظارات مشتريان
2ـ6ـ4ـ برقراري اولويت براي مشتريان
3ـ6ـ4ـ تعريف اهداف خدمت
4ـ6ـ4ـ ارائه خدمات در تمام سطوح
5ـ6ـ4ـ ايجاد انتظارات مطلوب در تمام مشتريان
6ـ6ـ4ـ ايجاد ساختاري بنيادي براي ارائه خدمات
7ـ6ـ4ـ پرورش كاركنان
8ـ6ـ4ـ اندازه گيري رضايت مشتريان
7ـ4ـ بررسي شعارهاي بانكهاي ايراني
فصل پنجم ـ نتيجه گيري و پيشنهادات
1ـ5ـ خلاصه نتايج بدست آمده در ضمن تحقيق
2ـ5ـ تصريح روابط علت و معلول در نتيجه تحقيق ثابت و مسلم شده است.
3ـ5ـ بررسي فرضيه، تأييد فرضيه
4ـ5ـ پيشنهاد اصل عملي و تئوري بدست آمده
5ـ5ـ پيشنهادات براي انجام امري با لزوم انجام تحقيقات مكمل در زمينه موضوع تحقيق
6ـ5ـ پيشنهادات درباره روش و نحوه تحقيق و مطالعات بعدي
مقدمه افزايش مشاركت زنان در توسعه، شايد پيش از آنكه موضوعي اجتماعي باشد، بحثي اقتصادي است و افزايش زنان تحصيلكرده مي تواند شاخصي براي پيشرفت محسوب شده و فرصتي براي سرعت بخشيدن به روند توسعه و نيز رويارويي با چالش ها و پيامدهاي تغيير و تحول ناشي از رشد و توسعه فراهم آورد. بررسي تأثيرات آموزش در سطوح مختلف فردي ، خانوادگي و اجتماعي زنان نشان از بهبود موقعيت زنان در زندگي فردي و اجتماعي داد. اين امر آنها را در مراحل بعدي در ايفاي نقش هاي متعدد و متنوع اجتماعي، چه در جايگاه مادر در امر تربيت فرزند چه در جايگاه نيروي انساني ماهر و متخصص در عرصه كار و مديريت و به طور كلي به عنوان يك شهروند مسئول و آگاه و زير مجموعهاي از سرمايههاي انساني، تواناتر ميكند، كه نبود آن دور باطلي را ايجاد مي كند كه محروميتهاي زنانه و فقر زنانه و به دنبال آن كندي بسيار در روند توسعه در اجتماع بروز مي كند. دقيق تر آن است كه به اين محروميتها هم به عنوان علت و هم به عنوان معلول در اين سيكل باطل نگاه كنيم: در جامعهاي با ميزان آگاهي، دانش اجتماعي و درآمد ناچيز، والدين در سرمايهگذاري براي دخترانشان كوتاهي مي كنند زيرا از آنان انتظار ندارند كه در امور اقتصادي خانواده مشاركت داشته باشند. دختران بدون تحصيلات و با آگاهي ناچيز، تبديل به مادران تحصيل نكردهاي ميشوند كه داراي مهارتهاي ارزشمندي در خارج از منزل نيستند، قدرت اثر گذاري بر تصميمگيريهاي خانواده را ندارند، دخترانشان نيز مانند خودشان از آموزش محروم مي مانند و دور باطل ادامه مي يابد. در حاليكه پسران براي آموزش به مدرسه فرستاده مي شوند، دختران براي ايفاي نقشهاي سنتي در خانه مي ماندند، در نتيجه دانش نياموخته و مهارت نيافته باقي ميماندند و شرايط لازم براي مشاركت اقتصادي برايشان فراهم نمي شود. اقتصاد آسيب ميبيند، هنجارها و فرهنگ سنتي و تبعيضات كليشهاي جنسيتي كهنه بر جاي خود ميمانند و اولين نيروي محركه توسعه كه نوزايش انديشهها و تواناسازي پتانسيلهااست خاموش و بي اثر ميشود و افراد تحت نظامهاي غلط فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي، خود به عواملي مقاومت كننده در برابر توسعه تبديل ميشوند از اين منظر در جوامع توسعه نيافته يا در حال توسعه چون ايران كه با فقر سرمايههاي انساني و پديده فرار مغزها مواجه است، زنان مي توانند «نيروي شتاب دهنده» توسعه محسوب شوند.
صنعت بيمه در جهان در حال تغيير و تحولات سريعي است و رقابت بين المللي روبه روز در اين بازار گسترش مييابد. آزاد سازي و گسترش رقابت در بازارهاي بيمه، يكي از جنبه هاي مهم روند جهاني شدن است. حركت به سمت رقابت بيشتر كشورهاي مختلف را به تجديد ساختار بازار بيمهاي و نظام مقرراتي آن سوق ميدهد. اين امر توجه بيمه گران و نهادهاي نظارتي بازارهاي بيمه را به لزوم تأكيد بيشتر بر افزايش كارايي، كيفيت خدمات، تنوع بخشي محصولات بيمه اي، بهبود در ساختار عملياتي، شايسته سالاري در گزينش كاركنان و ….معطوف ميسازد.
امروزه صنعت بيمه از طرفي يكي از مهمترين نهادهاي اقتصادي محسوب ميشود و از طرف ديگر قويترين نهاد پشتيباني ساير نهاده هاي اقتصادي و خانوارها است.
صنعت بيمه ميتواند از منابع عمده كسب درآمد ارزي براي اقتصاد ملي نيز باشد مشروط بر اينكه از ظرفيت و توان لازم براي فعاليت در بازار بين المللي بر خوردار باشد و بتواند متناسب با تقاضاي اين بازار و با نرخهاي قابل رقابت حق بيمه به عرضة خدمات بپردازد.
چون عضويت ايران در سازمان تجارت جهاني يك فرآيند بلند مدت است و كشورهاي مختلف بر اساس اهداف تجاري و سياسي خود در اين مورد تصميم گيري ميكنند. بنابراين شناخت آگاهانه از شرايط پذيرش در سازمان تجارت جهاني مستلزم انجام تحقيقات بيشتر است.
بر همين اساس در اين پايان نامه ضمن بررسي ومروري بر جايگاه و نقش سازمان تجارت جهاني (WTO) در اقتصاد بين الملل، در پي بررسي اثرات اقتصادي الحاق ايران به WTO بر روي صنعت بيمه هستيم.
فهرست مطالب عنوان صفحه
فصل اول – كليات تحقيق
1-1) مقدمه…………………………………………………………………………………………… 1
1-2) موضوع تحقيق ………………………………………………………………………………. 2
1-3-) هدف از انتخاب موضوع ………………………………………………………………… 2
1-4-) اهميت و ارزش تحقيق…………………………………………………………………… 2
در سال 1310 خورشيدي ، فعاليت جدي ايران در زمينه بيمه آغاز شد . در اين سال بود كه قانون و نظامنامه ثبت شركتها در ايران به تصويب رسيد و متعاقب آن بسياري از شركتها بيمه خارجي از جمله گستراخ ، آليانس ، ايگل استار ، يوركشاير ، رويال ، ويكتوريا ، ناسيونال ، سويس ، فنيكس ، اتحادالوطني و … به تأسيس شعبه يا نمايندگي در ايران پرداختند .
گسترش فعاليت شركتهاي بيمه خارجي ، مسؤولان كشور را متوجه ضرورت تأسيس يك شركت بيمه ايراني كرد و دولت در شانزدهم شهريور 1314 شركت سهامي بيمه ايران را با سرمايه 20 ميليون ريال تأسيس نمود . فعاليت رسمي شركت سهامي بيمه ايران از اواسط آبان ماه همان سال آغاز شد . تأسيس شركت سهامي بيمه ايران ، نقطه عطفي درتاريخ فعاليت بيمه اي كشور به شمار مي رود زيرا از آن پس دولت با در اختيار داشتن تشكيلات اجرايي مناسب ، قادر به كنترل بازار و نظارت بر فعاليت مؤسسات بيمه خارجي شد . دو سال پس از تأسيس شركت سهامي بيمه ايران يعني در سال 1316 ، « قانون بيمه » در 36 ماده تدوين شد و به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد . پس از آن نيز مقررات ديگري در جهت كنترل و نظارت بر فعاليت مؤسسات بيمه از طريق الزام آنها به واگذاري 25 درصد بيمه نامه هاي صادره به صورت اتكايي اجباري به شركت سهامي بيمه ايران وضع شد ؛ در اين رهگذر ، الزام به بيمه كردن كالاهاي وارداتي و صادراتي و اموال موجود در ايران و ايرانيان مقيم خارج از كشور نزديكي از مؤسسات بيمه كه در ايران به ثبت رسيده اند ، بر استحكام شركتهاي بيمه افزود .
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
تاریخچه بیمه آسیا 2
قصل دوم
تقسیم بندی انواع بیمه 5
قرارداد بیمه 8
بیمه نامه 11
تعهدات بیمه گذار 14
حدود تعهدات بیمه گذار در اعلام خطر موضوع بیمه 16
پرداخت حق بیمه 17
بیمه آتش سوزی 21
شکست شیشه 24
بیمه تمام خطر مقاطعه کاران 28
اطلاعات مورد نیاز برای ارزیابی ریسک 32
بیمه های مسئولیت مدنی 34
انواع بیمه مسئولیت مدنی 36
بیمه حمایت و پس انداز 57
بیمه نامه های مختلط عمر و پس انداز 58
فصل سوم
نمودار سازمانی بیمه آسیا 62
اهم وظایف و اختیارات و مسئولیتها در بخش اداره خسارت جانی 63